Dodaj do ulubionych

Salwirak: opinie

02.05.10, 21:23
Prosze o opinie o developerze Salwirak. Zbudował ostatnio osiedle na
olicy Oliwkowej, na Stabłowicach, bardzo ładne. Niestety, nie znam
tam nikogo aby zapytać. Teraz buduje dwa domy na Maślicach.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bella Re: Salwirak: opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 22:01
      Mieszkam na Stabłowicach. Kupiłam mieszkanie na Oliwkowej, bez
      problemu. Nie żałuję. Znajomi mi zazdroszczą a deweloper niczym mnie
      nie zawiódł. Widziałam Maślice na stronie internetowej. Budynki już
      nie takie "kameralne" ale...jakie piękne!!!
      • liuzzi Re: Salwirak: opinie 03.05.10, 22:23
        Bella ale brak ulicy, dojazdu ci nie przeszkadza? Tam w ogóle nie ma
        drogi, jakies klepisko, jak pada deszcz idziesz do domów przez morze
        błota. Niedługo będą tam dalej coś budować, za ile lat ta okolica
        będzie normalna? za pięć?
    • Gość: m&p Re: Salwirak: opinie IP: *.static.tvk.wroc.pl 09.05.10, 02:19
      ja kupuje od nich mieszkanie przy ul.Polnocnej. Deweloperem i jego
      podejsciem do klienta jestem bardzo mile zaskoczona :) Mam nadzieje,
      ze tak pozostanie..
      • Gość: Mell Re: Salwirak: opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 10.05.10, 09:54
        napisz do mnie na maila, chce o tym pogadac, tez jestem
        zainteresowany
        mellberg@o2.pl
        • Gość: m&p Re: Salwirak: opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.10, 13:55
          myślę, że możemy "o tym" pogadać za pośrednictwem tego forum :)
        • Gość: seniga Re: Salwirak: opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.10, 11:57
          zapraszam sąsiadów z Północnej :)

wroclaw-apartamenty-north.mojeosiedle.pl/viewforum.php?f=2299
      • Gość: ronnie21 Re: Salwirak: opinie IP: 77.79.192.* 10.05.10, 11:49
        ja juz zakupiłem przy północnej, po zebraniu opinii od zanjomych z
        Oliwkowej - jest bardzo zadowolony z obsługi dewelopera i wygląda na
        to, że nic sie w tym temacie nie zmieni, polecam i pozdrawiam
        sasiadów
        • Gość: Mell Re: Salwirak: opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 10.05.10, 19:37
          w ktorym budynku A czy B? zauwazcie tez, ze tuz miedzy budynkami
          biegnie sciekowy kolektor z calego miasta, nie obawiacie sie awarii?
          I jeszcze pytanie mam: czy podpisaliscie juz umowy przedwczesne i
          czy notarialnie?
          • Gość: Lis Re: Salwirak: opinie IP: 79.110.195.* 10.05.10, 21:43
            ja się też zastanawiam nad mieszkaniami na Północnej, architektura świetna, kontakt z developerem idealny, obawiam się jedynie towarzystwa z bloków sąsiednich, często siedzi obok dość głośna młodzież z piwkami. no i sama działka dość wąska.

biorę pod uwagę jeszcze willę WPB na Potokowej (2 budynki 200m dalej od Salwiraka) i SM Maślice - będą budować nowe mieszkania niedaleko szkoły, ale oddanie dużo pozniej od pozostałych inwestycji.
          • Gość: m&p Re: Salwirak: opinie IP: *.static.tvk.wroc.pl 11.05.10, 16:02
            moje mieszkanie jest w budynku B.
            Oczywiscie w kazdej lokalizacji mozna znalezc jakies "ale". Samej
            rury jakos sie nie boje a jesli chodzi o przesterzen to planuje jej
            miec znacznie wiecej za jakis czas, gdy przeprowadzimy sie do domku
            jednorodzinnego. :)
            Biorac pod uwage nasze mozliwosci finansowe w tej chwili i
            priorytety, jakie sobie zalozylismy przy szukaniu mieszkania,
            uwazam, ze dokonalismy doskonalego wyboru.
            • Gość: Mell Re: Salwirak: opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 11.05.10, 18:14
              Faktycznie, czasem tam widać, jak piwkują. Ale to kilka małych
              domów, ileż tych miejscowych tam może być. Na byle jakim osiedlu w
              centrum masz ich sto razy więcej. Jednak dziwne są te mieszkania.
              Oczywiście nigdzie nie ma kuchni (po co kuchnia, niech smażona
              kapusta jedzie w całym domu:)). Są antresole, ale jakieś dziwne,
              mają duże wykrojenia w podłodze, co oznacza, że wcale nie są trzecim
              pokojem. Schody zajmują zresztą całą jedną scianę tych głownych
              pomieszczeń, gdzie jeszcze jest ta niby cześć kuchenna... To jakaś
              komuna:) Ale teraz prawie wszędzie sie tak buduje. Jak patrzę,
              budynek A prawie cały pusty jeszcze, czemu kupują tylko w B? taniej
              jest?>
              • Gość: m&p Re: Salwirak: opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 10:21
                Budynek B cieszy się większym powodzeniem pewnie dlatego, że tam są mieszkania o
                mniejszych metrażach, przez co oczywiście tańsze :)
                • Gość: Mell Re: Salwirak: opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 12.05.10, 14:46
                  a pokazywali wam dokładne plany tych mieszkań? te wizualizacje w
                  necie są bardzo pobieżne. Pokazują?
                  • Gość: m&p Re: Salwirak: opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 15:55
                    tak, podczas wizyty w biurze masz do wglądu plany interesujących cię mieszkań
          • Gość: ronnie21 Re: Salwirak: opinie IP: *.lanet.net.pl 16.05.10, 23:38
            wybraliśmy mieszkanie w budynku B, chciaż pierwotnie bralismy pod
            uwagę A. Kolektora sie nie boimy a umowę mamy przedwstępną nie w
            formie aktu. Z aktem notarialnym nie ma problemu i wiem, że
            niektórzy klienci Salwiraka tak zrobili, pozdr
            • Gość: Bela Re: Salwirak: opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 31.05.10, 18:23
              I jak idzie z nimi? Znajomi chca tam kupić mieszkanie na pierwszym
              piętrze. Czy ktoś ma może jakies opinie? zdażą do grudnia zbudować?
              czy firma jest wiarygodna?
              • Gość: ctf11 Re: Salwirak: opinie IP: *.internetunion.pl 01.06.10, 12:41
                Jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem i umową.
                W zeszłym tygodniu uzgadnialiśmy elektrykę w mieszkaniu.
                Oby tak dalej!
                • liuzzi Re: Salwirak: opinie 01.06.10, 19:03
                  elektrykę? to oni nie dają elektryki w standardzie? A słiuchaj, to
                  niemal wieś chyba, czy tam w ogóle jest jakiś kiosk, zeby po fajki
                  skoczyć z domu, albo bilet na autobus kupić? czy trzeba zapylać do
                  magniolii?
                  • Gość: dabu Re: Salwirak: opinie IP: 90.156.117.* 01.06.10, 20:50
                    kupilem mieszkanie w budynku A i jak na razie wspolpraca z
                    deweloperem sie swietnie uklada - moge polecic wszystkim

elektryka oczywiscie jest w standardzie, ale chyba jest oczywiste że
                    trzeba sie zdecydować ile gniazdek ma być i gdzie dokladnie - to jest
                    wlasnie uzgadniane z deweloperem, jak juz ktos wyzej napisal

niewielki sklep jest ze 300 metrow od osiedla, a przed Euro otwarta
                    zostanie wielka galeria handlowa przy nowym stadionie (w odleglosci
                    ok. 1 kilometra od osiedla)
                    • Gość: Bela Re: Salwirak: opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 01.06.10, 21:32
                      Niestety, nie 1 km. Dokładnie niemal 2 i pół kilometra. Oznacza to
                      forsowny półgodzinny marsz w jedną stronę żeby kupić paczkę
                      papierosów albo gazetę rano.
                      • Gość: dabu Re: Salwirak: opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.10, 12:01
                        powiedzialem przeciez że jest sklep blisko :) na maślickiej w
                        odleglosci paru minut spacerem od osiedla

a o galerii mowilem w kontekscie zapukow wiekszych gdzie i tak kazdy
                        raczej samochodem jezdzi żeby z torbami nie łazic piechotą
                • Gość: m&p Re: Salwirak: opinie IP: *.static.tvk.wroc.pl 02.06.10, 13:47
                  rzeczywiscie, na razie wyglada na to, ze wszystko pojdzie zgodnie z
                  planem :) W naszym mieszkaniu bylismy tydzien temu - elektryka byla
                  juz zrobiona, tynki kladzione :)
                  • Gość: dabu Re: Salwirak: opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.10, 17:13
                    a ktory budynek i piętro?
                    • liuzzi Re: Salwirak: opinie 02.06.10, 18:12
                      no dobra ale żeby kiosku normalnego z gazetami czy fajkami nie było
                      w ogóle tam, to szok.
                      • Gość: maślak Re: Salwirak: opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 20:09
                        sklep spożywczy z "fajkami i piwem" znajduje się dosłownie naprzeciwko
                        jakieś 12 m od "North" Zadowolony ?:)
                        • liuzzi Re: Salwirak: opinie 02.06.10, 20:31
                          sądząc po nicku, jestes z Maślic, moz z tamtego rejonu? Waham sie,
                          mam inne opcje kupna jeszcze, ale tam mi sie podoba. jednak wlasnie
                          takie droboazgi, jak kiosk, jest tam takie cos? Nie chce autem
                          jezdzić do miasta po byle co:) napisz prosze
                          . A czy wieczorami jest bezpiecznie? widuje się tam czasem pijaczków
                          na przystanku.
                      • Gość: p&m Re: Salwirak: opinie IP: 87.105.189.* 04.06.10, 15:50
                        w szoku jestem czytając twoje komentarze ,jak tak ci zależy na tym
                        kiosku to musisz zmienić lokalizacje . i szukać chaty pod względem
                        dostępności kiosków:)
                        • Gość: Bela Re: Salwirak: opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 04.06.10, 17:57
                          czemu tak reagujesz? ja rozumiem to pytanie. To kwestia
                          infrastruktury codziennej. Brakuje czegoś w domu, wychodzi się i
                          kupuje, chleb, masło itd. Chce się rano poczytać gazetę, to się
                          schodzi do kiosku. A tam nie ma nic z tego. Wszystko trzeba dowozić
                          z centrum albo z daleka. No czyż nie tak? życie to przeciez także
                          codzienność, otoczenie. Mylę się?
                          • Gość: dabu Re: Salwirak: opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.10, 18:28
                            jasne że tak, ale dwie rzeczy:
                            1) juz ustalilismy, ze sklepy i kiosk są blisko
                            2) jak ktos kupuje mieszkanie to wg mnie jedzie na budowe i
                            samodzielnie oglada okolice pod kątem tego, czy mu odpowiada - a nie
                            pyta na forum, zwlaszcza że kazdy z nas ma pewnie inną definicję slowa
                            "blisko" w zdaniu "jak blisko jest sklep"
                            • Gość: Magik Re: Salwirak: opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 12:43
                              mysle nad kupnem tam mieszkania, oferta w budynku A jest ciekawa. Ale
                              faktycznie, nie dostrzegam tam żadnej infrastruktury. Owszem, jest jeden
                              sklepik, nie bylem w srodku, nie wiem, co oferuje. Czy na przyklad chleb
                              sprowadza czy tylko pare bochenków dla znajomych? A kiosku z gazetami, tez,
                              sorry, ale nie ma. No chyba, ze ktos wie, gdzie szukac?
                              • Gość: Kermit Re: Salwirak: opinie IP: 195.187.134.* 08.06.10, 10:57
                                Inwestycja wygląda ciekawie. Budynek B juz cały prawie sprzedany a
                                budynek A jeszcze prawie cały pusty:) czemu tak?
                                • Gość: darek Re: Salwirak: opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 08.06.10, 21:07
                                  a to nie znajduje się przypadkiem na terenie, który był już zalany w '97? nikt
                                  się tym nie przejmuje?
                                  • Gość: dabu Re: Salwirak: opinie IP: 90.156.117.* 09.06.10, 00:31
                                    40% powierzchni miasta bylo zalane w 1997, wiec to kiepski argument :)
                                    idąc tym tropem ludzie nie powinni mieszkac w śródmieściu czy przy
                                    grabiszyńskiej
                                    • Gość: darek Re: Salwirak: opinie IP: 192.100.112.* 09.06.10, 07:51
                                      niby masz rację, ale faktem jest, że wały na północnej były mocno zagrożone:

wroclaw.naszemiasto.pl/artykul/422008,wroclaw-zagrozone-waly-maslic-redzina-i-janowka-zdjecia,galeria,id,t,tm.html
                                      byłem zainteresowany tą inwestycją ale nikt nie chce co roku martwić się o
                                      rzeki, które przepływają przez ten rejon. jeżeli następnym razem wielka woda
                                      wydarzy się nie na wiśle tylko odrze, nie wiem czy mieszkańcy maślic nie będą
                                      zdani sami na siebie.
                                      • Gość: maślak2 Re: Salwirak: opinie IP: 80.50.131.* 09.06.10, 11:38
                                        inwestycje miejskie (stadion, obwodnica) na tym terenie wskazują, że
                                        miasto MUSI zabezpieczyć ten teren. Wpompowane tu setki milionów są
                                        rodzajem polisy. Oczywiście ryzyko istnieje zawsze, ale nawet
                                        niemieckie mapy terenów zalewowych pokazują, że Maślice były
                                        przeznaczone pod zabudowę, a Odra wylewa bardziej na północną stronę-
                                        osobowice.
                                        • Gość: Magik Re: Salwirak: opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 13:05
                                          Zróbmy moze bilans plusów i minusów tej inwestycji. Byłem tam
                                          wczoraj rano obejrzeć budowe i okolice, czytałem też forum. Szukam
                                          tam mieszkania dla brata, wraca zza granicy, jest po piećdziesiątce
                                          wiec szuka już spokojnego miejsca ale z sensownym dojazdem do
                                          centrum (bedzie pracował jeszcze kilka lat w centrum miasta chyba).
                                          Plusy to, według mnie: ciekawa architektura budynków, miejsca
                                          parkingowe i postojowe za szlabanem, duże tarasy na górnych
                                          piętrach. W budynku A są duże mieszkania, a on szuka tak powyżej 70
                                          metrów. Jest przystanek 103 tuż obok furtki na osiedle, to też OK.
                                          No i bedzie blisko galeria sklepów przy stadionie.
                                          Minusy to brak sklepikow, ktos pisal o kioskach, faktycznie nie ma,
                                          poza tym te wywietrzniki od rur sciekowych, nie wiem, czy z tego nie
                                          smierdzi czasem? Wczoraj było OK.

jeszcze sam projekt: niektore mieszkania są po prostu, sory za
                                          słowo, ale porąbane:)
                                          • Gość: dabu Re: Salwirak: opinie IP: 90.156.117.* 09.06.10, 14:39
                                            dodam jeszcze że ubezpieczyciele przy wyliczaniu składki dla mieszkań
                                            przy Północnej (w tym starym bloku stojącym tuż obok inwestycji
                                            Salwiraka) nie traktują tego terenu jako zagrożony powodzią. Dobrze
                                            zresztą piszesz, że grube miliony wpompowane przez miasto w okoliczną
                                            infrastrukturę są pewnego rodzaju gwarancją że teren zostanie
                                            zabezpieczony przed zalaniem

jesli chodzi o projekty mieszkań to większość jest fajna, kilka (w
                                            budynku B trzy mieszkania leżące w jednym pionie - te niesprzedane
                                            jeszcze) faktycznie są bez sensu, ale pewnie w końcu sprzedadzą się
                                            za duzo niższą cene niż są teraz wystawione na stronie

z plusów inwestycji to jak dla mnie bardzo duża elastyczność
                                            dewelopera w różnych kwestiach (w każdej sprawie można się z nimi
                                            jakoś korzystnie dogadać), oraz fakt że budują bez kredytów i że nie
                                            ma na razie żadnych opoznien co do harmonogramu

minus to stan nawierzchni na Maślickiej w stronę stadionu. Ja zawsze
                                            jezdze na maślice przez królewiecką, bo na maślickiej można podwozie
                                            w aucie zgubić
                                            • liuzzi Re: Salwirak: opinie 09.06.10, 17:34
                                              a Ty Dabu zakupileś tam mieszkanie? A maślicka, faktycznie, masakra.
                                              Trzeba walić Królewiecką ale teraz Królewiecka jest zakorkowana
                                              przez cały rok, aż do połowy 2011, jak skończą inwestycje w Leśnicy
                                              i koło stadionu. Maślicka z kolei jest pusta ale ja się nie dziwie:)
                                              • Gość: dabu Re: Salwirak: opinie IP: 90.156.117.* 09.06.10, 18:22
                                                tak, w budynku A kupilem

maslicką mam nadzieje że kiedys wyremontują, a na razie tez krolewiecką
                                                jezdze :) na szczescie bywam na maslicach raz w miesiacu zerknac na
                                                budowe tylko, wiec jeszcze sie jakos strasznie drogami i korkami nie
                                                stresuję - zobaczymy co bedzie po wprowadzeniu się na Północną :)
                                                • Gość: m&p Re: Salwirak: opinie IP: *.static.tvk.wroc.pl 09.06.10, 23:17
                                                  Bylam dzisiaj przejazdem na Polnocnej.
                                                  1. Sklepy na pewno sa dwa, jeden naprzeciwko osiedla, drugi jakies
                                                  100 metrow dalej - podejrzewam, ze jesli bedzie na cos popyt, to ich
                                                  wlasciciele zaczna to wprowadzac do sprzedazy :) i fajki, i gazete..

2. na parterze budynku B zaczynaja wstawiac okna - w tym
                                                  niesprzedanym mieszkaniu juz sa
                                                  • liuzzi Re: Salwirak: opinie 10.06.10, 10:09
                                                    ja też bylem:) jeden sklepik faktycznie jest, malutki. To drugie to
                                                    jakaś zapyziała pizzernia a obok sklep przemysłowy, jak na wsi,
                                                    szwarc mydło i powidło. Kiosku nie ma żadnego, nawet na osiedlu na
                                                    Koziej, w ogole:) Obszedłem cały teren.
                                                    Niestety, to duży minus tego osiedla. Typowa sypialnia: po pracy
                                                    dojechać, zwalić się na łózko, spać. Nawet wyjsc nie ma gdzie,
                                                    kompletnie. Do centrum z kolei jest za daleko, zeby jechac pod
                                                    drobnym pretekstem. 103 jedzie pół godziny.
                                                    Zostanie chyba tylko galeria przy stadionie, ponad dwa kilometry,
                                                    czyli jakies 20-25 minut marszu.
                                                    Problem widze też w tej ślepej odnodze ulicy Północnej. Kwestia
                                                    parkowania... w pytałem w Salwiraku, miejsc parkingowych jest
                                                    zaledwie kilkanaście, za szlabanem. Owszem, są garaże, ale i tak
                                                    wychodzi jedno miejsce na jedno mieszkanie. część ludzi ma dwa auta,
                                                    to raz. Dwa, ktoś czasem bedzie przyjeżdzał w gosci, czy coś.
                                                    Kompletnie nie ma gdzie stanąć, jedynie na tej dojazdowej ślepej
                                                    uliczce. Ale tam sa domki, mieszkańcy będa wkurzeni, ze sie im
                                                    zastawia. To moze powodować konflikty. Cienko to wygląda w sumie.
                                                    Macie jakies zdanie? ja wciąż sie waham.
                                                  • Gość: m&p Re: Salwirak: opinie IP: *.static.tvk.wroc.pl 10.06.10, 10:45
                                                    Jesli chodzi o tereny spacerowe, to zgodzic sie nie moge. Mam
                                                    kolezanke, ktora mieszka na osiedlu Budusa przy Alei Sliwowej i ona
                                                    bardzo sobie chwali najblizsze otoczenie. Chyba, ze tobie chodzilo o
                                                    cos innego niz "kontakt z natura"
                                                    Natomiast z miejscami parkingowymi rzeczywiscie jest slabo. To chyba
                                                    jedyna sprawa jaka mnie martwi przy tej inwestycji. Bardzo bylam
                                                    zdzwiona jak uslyszalam, ze norma na Maslicach wynosi 1,1 miejsca
                                                    parkingowego na mieszkanie.. Kto to wymyslil?!
                                                  • Gość: dabu Re: Salwirak: opinie IP: 90.156.117.* 10.06.10, 23:26
                                                    kiosk jest jak się idzie maślicką w stronę stadionu, jakies 500m od
                                                    osiedla (tam, gdzie się zaczynają domki jednorodzinne)

5 minut spacerem jest tam, czyli chyba w porządku
                                                  • Gość: Bela Re: Salwirak: opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 11.06.10, 08:36
                                                    No to chyba nie tak zle:) mozna pieska wziac rano na spacerek:) To
                                                    jedna z lepszych chyba propozycji w miescie, ten caly salwirak.
                                                    Tylko jak sie patrzy na plany mieszkan, architekt musial chyba palic
                                                    trawke. Czesc mieszkan ma duze pokoje przechodnie. Sa wielkie, co
                                                    nie maja balkonu:) Albo ta przybudowka, dobudowka przy budynku A i
                                                    jakies takie waskie, dolepione mieszkania do budynku:) co to za
                                                    pomysl:))? Najbardziej bez sensu sa duze mieszkania, gdzie w jednym
                                                    pomieszczeniu jest kuchnia, salon i schody na gore. Chyba imitacja
                                                    domku jednorodzinnego w bloku:))) Smieszne w sumie. Moze dlatego
                                                    nikt tego nie kupuje?
                                                  • Gość: Kermit Re: Salwirak: opinie IP: 195.187.134.* 11.06.10, 15:50
                                                    też jak niektore mieszania widzę, smieje się. Najlepiej ma parter:
                                                    okna mają do ziemi. No rewelacja, równiez dobrze mogliby mieszkać na
                                                    podwórku:) Kto chciałby na parterze miec okna do ziemi i to przy
                                                    chodniku wzdłuż osiedla, od furtki? Hej, panie architekcie???
                                                  • Gość: Bela Re: Salwirak: opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 13.06.10, 14:37
                                                    Racja, jest tam 70 mieszkan z których połowa to jakis absurd
                                                    projektowy:) sami zobaczcie na plany.
                                                  • Gość: Magik Re: Salwirak: opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 10:50
                                                    Maslicka, alternatywny dojazd do domów, jest porazką, tamtędy nie da
                                                    się jechać autem. Bedzie remontowana?
                                                  • Gość: R2D2 Re: Salwirak: opinie IP: 80.50.131.* 14.06.10, 15:23
                                                    w planie na 2011 nie ma takiej pozycji
                                                  • Gość: poranek Re: Salwirak: opinie IP: *.lanet.net.pl 14.06.10, 16:47
                                                    wczoraj z ciekawości przejechałem się tą Maślicką, na którą tak
                                                    psioczycie i zastanawiam się który odcinek budzi te wasze tragiczne
                                                    doznania z jazdy, bo przyznam się szczerze, że takiej nawierzchni
                                                    mogli by sobie pożyczyć niektórzy mieszkańcy naszego pieknego
                                                    miasta:) tu na prawde nie ma na co narzekać - nawet przy dosc
                                                    twardym zawieszeniu. Jakie są wrocławskie drogi dla naszego
                                                    zawieszenia-kazdy wie, wiec może warto by zmienic te kola od roweru
                                                    na cos nieco szerszego i od czasu do czasu conieco powymieniac -
                                                    albo przesiasc sie na rower - w okolicy wiele fajnych drozek
                                                    rowerowych - wiec na zdrowie wyjdzie i nie tylko.
                                                    Pozdrawiam maruderów.
                                                  • Gość: Bela Re: Salwirak: opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 14.06.10, 18:36
                                                    tak, chłopie, dziecko będziesz wozić do przedszkola rowerem.
                                                  • liuzzi Re: Salwirak: opinie 18.06.10, 12:46
                                                    A nie boicie sie tego wielkiego centrum logistycznego Hammilton? Chociaz chyba
                                                    głowny wjazd jest od Brodzkiej, ale jest tez wjazd od Pólnocnej. Jak to
                                                    rozbudują, cieżarowki nie rozjadą tego rejonu Maślic?
                                                  • Gość: poranek Re: Salwirak: opinie IP: *.lanet.net.pl 18.06.10, 15:03
                                                    tak babo, wyobraź sobie że wiele osób przewozi swoje dzieci rowerami,
                                                    ale nie o tym była mowa, pewnie tego nie zauważyłaś.. - rzeczywiście
                                                    Bela, któryś z kolei Twoj post świadczy tylko o tym, że nic
                                                    sensownego na tym forum napisac nie potrafisz. Począwszy od
                                                    spamowania n/t Twojego kandydata na prezydenta na krytyce wszelkich
                                                    inwestycji skończywszy, naprawdę wszyscy ubolewamy, że w Twojej
                                                    owocowej inwestycji nie ma już wolnych mieszkań bo skoro Ty ją
                                                    wybrałaś to pewnie istny raj na ziemi, z drugiej strony osobiście
                                                    współczuje Twoim sąsiadom.
                                                    Milego weekendu:)
                                                  • Gość: Giggs Re: Salwirak: opinie IP: 195.187.134.* 18.06.10, 15:46
                                                    babcie tez do lekarza przewieziesz rowerem? meble ze sklepu
                                                    przywieziesz rowerem? na biznesowe spotkanie w garniturze też
                                                    pojedziesz rowerem? do pracy w listopadowym deszczu ze sniegiem też
                                                    pojedziesz rowerem?
                                                    Oszaleć można od tego rowerowego terroru. Od Beli sie odwal: ma
                                                    prawo tak myślec. I nie komentuj rozmowców ale komentuj wątek. Nie
                                                    masz nic do powiedzenia na temat z TYTUŁU wątku to nie zawracaj
                                                    głowy, pedałowcu.
                                                  • Gość: poranek Re: Salwirak: opinie IP: *.lanet.net.pl 18.06.10, 20:02
                                                    znalazl sie obronca uciemięzonych - moja wypowiedz dtyczyła jakosci
                                                    ul.Maślickiej - a jesli jakiś malkontent nie potrafi czytac ze
                                                    zrozumieniem i wybiera tylko te wypowiedzi, które mu natura podpowiada
                                                    - to już jego problem, tym samym przepraszam wszystkich
                                                    zainteresowanaych ową inwestycją za osoby, które zawsze mają coś do po-
                                                    narzekania.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: Bela Re: Salwirak: opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 18.06.10, 22:57
                                                    Poranek, wątek jest o Salwiraku a nie o twoich kompleksach.
                                                  • Gość: Ricky Re: Salwirak: opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 17:42
                                                    czy ten developer jest solidny?
    • Gość: borowy Re: Salwirak: opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.06.10, 18:25
      Nie znalazłem odpowiedzi w tym wątku: czy ten teren był zalany w '97?
      • liuzzi Re: Salwirak: opinie 21.06.10, 20:59
        Owszem, byl zalany ale co ci to da? zasieg powodzi z 1997 roku nie
        musi sie powtorzyc. Tym razem na przyklad moze byc zalany Biskupin a
        nie Maslice. Szukasz lokalizacji, gdzie nie bedzie wody? No ale
        czemu? woda, jak bedzie, moze byc na polowie obszaru miasta tak
        naprawde. Rownie dobrze, takiej wody przez 100 lat moze nie byc.
        Poza tym, woda naplywa i a potem splywa: problem dotyczy wyłącznie
        mieszkańców parteru. Salwiracy znalezli sposob: budynek jest
        podniesiony wyzej, pojedz, zobacz.
        • Gość: Magik Re: Salwirak: opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 13:20
          mieszkania na drugich pietrach maja wszystkie antresole, czyli z
          tego wynika ze Salwirak bezprawnie pobiera opłaty za te antresole?
          Oni je mierzą i liczą jak normalny metraż. Mają prawo?
          • Gość: dabu Re: Salwirak: opinie IP: 90.156.117.* 22.06.10, 23:51
            co znaczy czy mają prawo? ich prawem jest wystawic mieszkanie o
            dowolnej powierzchni i rozkladzie na sprzedaż po dowolnej cenie - Twoim
            prawem jest je kupić lub nie
            • Gość: Wyborca Re: Salwirak: opinie IP: 195.187.134.* 23.06.10, 13:01
              Gośc ma rację: w Polsce nie mozna, w zgodzie z prawem, zaliczac
              metrażu antresoli do metrażu mieszkania. Wystarczy zgłosić ten fakt
              do odpowiedniego urzędu i Salwirak będzie miał kłopot. Udowodnić
              jest łatwo: wystarczy dokonać obmiaru lokalu i porównać z umowami
              sprzedaży, jakie podpisuje Salwirak. Jeden kupujący, jak podpisze
              umowę a potem zgłosi ten fakt gdzie trzeba, może Salwiraka puścić z
              torbami.
        • Gość: mah Re: Salwirak: opinie IP: 192.100.112.* 23.06.10, 13:06
          "Salwiracy znalezli sposob: budynek jest
          podniesiony wyzej, pojedz, zobacz."

rzeczywiście budynek jest dosyć wysoko, to znaczy, że wysypią tam tyle ziemi, że
          ogródki będą na wysokości okien budynków obok?
          • Gość: m&p Re: Salwirak: opinie IP: *.static.tvk.wroc.pl 23.06.10, 17:26
            na to wyglada - podloga w naszym mieszkaniu jest na wysokosci ok.
            120 cm od obecnego poziomu gruntu a schodkow do ogrodu ma byc 3 (o
            ile dobrze pamietam)
            • Gość: Bela Re: Salwirak: opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 23.06.10, 18:34
              Tylko nie szykujcie sie grillowanie w tych ogródkach, swąd i dym
              bedą wchodzic do mieszkań i na balkony połozone wyżej.
              • Gość: m&p Re: Salwirak: opinie IP: *.static.tvk.wroc.pl 23.06.10, 19:05
                a powiem ci, ze my sie szykujemy.. natomiast w trosce o dobre
                relacje z sasiadami zamierzamy korzystac z grilla elektrycznego,
                ktory na pewno dymic nie bedzie..
                • Gość: Bela Re: Salwirak: opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 23.06.10, 20:02
                  A to brawo akurat. Przygotuj tez offy na komary: przed tymi mini
                  ogródkiem bedziesz miała pole podmokłej ziemi a pod ziemią kolektor
                  ściekowy.
                  • africalibre Re: Salwirak: opinie 24.06.10, 09:55
                    Inwestycja jest ciekawa, choć plany mieszkań są czesto bezsensowne.
                  • Gość: m&p Re: Salwirak: opinie IP: *.static.tvk.wroc.pl 24.06.10, 10:14
                    Bela, dzieki za troske, ale uwierz - my dokonalismy swiadomego
                    wyboru, wiedzac o wszystkich plusach i minusach tej inwestycji.
                    • africalibre Re: Salwirak: opinie 24.06.10, 11:03
                      dlaczego jednak budynek B jest wysprzedany a budynek A w większosci
                      pusty????
                      • africalibre Re: Salwirak: opinie 24.06.10, 11:56
                        Policzyłem: razem jest 77 mieszkań. W budynku B na 30 mieszkań
                        zostało 4. W budynku A na 47 mieszkań zostało 38. Ktos coś rozumie z
                        tego?
                        • Gość: gość Re: Salwirak: opinie IP: *.internetunion.pl 24.06.10, 14:43
                          Wydaje mi się , ze dlatego że w budynku A są większe mieszkania
                          • Gość: gość Re: Salwirak: opinie IP: *.internetunion.pl 24.06.10, 14:50
                            a mieszkań jest 70 z czego w budynku B zostało 4 wolne a w budynku A 32
                            wolne, to oznacza że w 50% jest sprzedane , jak na ten stopień
                            zaawansowania budowy to całkiem niezły wynik.
                    • Gość: Magik Re: Salwirak: opinie IP: 195.187.134.* 24.06.10, 15:40
                      A kompletny brak jakiejkolwiek infrastruktury na Maślicach wam nie
                      przeszkadza? Nie ma sklepów, kiosków, żadnych punktów usługowych, po
                      wszystko trzeba bedzie jezdzic do miasta a to i czas i koszty.
                      • Gość: m&p Re: Salwirak: opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 17:00
                        Magik, ale się uparłeś na ten brak infrastruktury... Przecież kilka postów wyżej
                        było jasno napisane - sklep jest naprzeciwko osiedla, po drugiej stronie ulicy a
                        kiosk znajduje się przy osiedlu Śliwowym - jakieś 10 minut spacerkiem. Chyba, że
                        oczekujesz Biedronki pod oknem? Wtedy ta lokalizacja jest rzeczywiście kiepska..
                        • Gość: maślak Re: Salwirak: opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 19:15
                          o jakim braku infrastruktury mówisz, sklepik "z bułkami i fajkami" jest
                          na przeciwko , osiedle otoczone jest nowymi ulicami Północną, Maślicką,
                          100 m od osiedla jest nowoczesne przedszkole i szkoła podstawowa , ma
                          być przy nich budowany basen, to że nie masz pod oknem galerii z
                          parkingiem na 1000 miejsc to chyba atut, 2,5 km od osiedla będziesz
                          miał wjazd na obwodnicę, w okolicy same parki
                          • Gość: Kupiec Re: Salwirak: opinie IP: 91.90.161.* 25.06.10, 09:01
                            Maslak, ty tu chyba jestes jedyny z Maslic: powiedz chlopie co tam
                            bedzie dalej robione? Na wprost tych domow Salwiraka jest wielkie
                            puste pole i staw. Potem dalej osiedle na Koziej. Przez to pole
                            biegnie ten kolektor sciekowy ale dalej chyba mozna budowac? A co
                            bedzie na tych terenach Hamiltona? Tam sa hektary pustego dzikiego
                            pola ale ogrodzone. Wiesz co co sie planuje?
                            I jak z ta infrastrukturą? bedą tam jakies sklepy w okolicy? Teraz
                            to bida, jeden czy dwa malutkie sklepiki i nic wiecej.
                            • africalibre Re: Salwirak: opinie 26.06.10, 18:57
                              Maślak:) pytają Ciebie :)
                              • africalibre Re: Salwirak: opinie 30.06.10, 15:29
                                Maślak?????
                                • Gość: m&p Re: Salwirak: opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 19:33
                                  a może Maślak po prostu nie jest wróżką?
                                  • Gość: Bela Re: Salwirak: opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 30.06.10, 19:35
                                    Ale podobno mieszka tam a nic nie pisze.
                                    • africalibre Re: Salwirak: opinie 02.07.10, 11:28
                                      większość mieszkań nie ma kuchni, tylko sciane w jednym z pokojów
                                      jako część kuchenną. Polacy oglądają seriale, gdzie tak jest i też
                                      tak chcą. Tylko, ze w serialach sie nie gotuje:) zapachów nie ma,
                                      garów brudnych nie ma, widelców itd.
                                      Dodatkowo w tych pokojach, gdzie jest ta niby kuchnia, są jeszcze
                                      schody na antresole. Czyli tego pokoju właściwie nie ma: jest w
                                      połowie kuchnią a w połowie ciągiem komunikacyjnym na górę. To
                                      tzw. "salon". Pusty smiech:)
                                      Co gorsza, Salwirak liczy powierzchnie antresol do metrażu a nie
                                      powinien, według prawa.
                                      Dziwne mieszkania, dziwne zasady i duże ceny: no i jeden budynek
                                      mają pusty.
                                      • Gość: gość Re: Salwirak: opinie IP: *.internetunion.pl 02.07.10, 14:03
                                        Nieprawdą jest co pisze Pan africalibre!
                                        Niedawno kupiłem mieszkanie co prawda u innego dewelopera, ale
                                        również
                                        z antresolą. Jeżeli antresola zaprojektowana jest na stropie
                                        betonowym to powierzchnia antresoli liczona jest do powierzchni
                                        użytkowej (oczywiście ta powyżej 190cm). I tak we wszystkich
                                        dokumentach tzn. w zaświadczeniu o samodzielności lokalu jak i w
                                        księdze wieczystej wpisywana jest powierzchnia mieszkania łącznie z
                                        powierzchnią antresoli. Kolega pisząc o antresoli której nie wlicza
                                        się do powierzchni użytkowej ma na myśli chyba antresolę o
                                        konstrukcji rozbieralnej na przykład drewnianej. Na koniec drodzy
                                        forowicze zainteresowani kupnem wymarzonego "M", nie wierzcie w
                                        głupoty które wypisują niektórzy na tym i innych forach, bo mam
                                        wrażenie że niektóre z tych postów wyglądają jak pisane na płatne
                                        zlecenie konkurencji.
                                        Pamiętajcie że zawsze możecie uzyskać informacje na temat nurtujących
                                        was pytań w Wydziale Architektury i Budownictwa (pl. Nowy Targ),
                                        a nie od jakiegoś pożal się boże specjalisty-forowicza.
                                        Pozdrawiam
                                        Zadowolony z kupna mieszkania z antresolą!
                                        • Gość: magik Re: Salwirak: opinie IP: 91.90.161.* 02.07.10, 14:46
                                          a skomentujesz te idiotycznie zaprojektowane mieszkania???
                                      • Gość: m&p Re: Salwirak: opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.10, 19:00

africalibre, jeżeli nie lubisz sprzątać i gotujesz tak, że zapach nie zachęca do
                                        jedzenia a wręcz przeciwnie, to jest to twój problem :)
                                        Uwierz, że są ludzie, którzy poszukują mieszkań z takim właśnie rozwiązaniem..
                                        Od wielu lat żyję z otwartą kuchnią i bardzo to sobie cenię (niekoniecznie
                                        dzięki serialom...)
                                        pozdrawiam
                                        • Gość: Bela Re: Salwirak: opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 03.07.10, 11:45
                                          a co sobie cenisz? widok z salonu na zlew??? wymienisz jeszcze
                                          jakies atrakcje i plusy?
                                          • liuzzi Re: Salwirak: opinie 09.07.10, 16:09
                                            dziekuje za opinie.Wątek jak widac nie budzi zainteresowania a chyba
                                            szkoda, bo inwestycja wydaje sie być ciekawa.
                                            • africalibre Re: Salwirak: opinie 11.07.10, 11:02
                                              ja chcę tam kupić ale nie wiem, czy otoczenie tych budynków to dobry
                                              pomysł, zaraz obok stoi tam przecież starszy budynek, działka jest
                                              wąska, z przodu pełne komarów podmokłe pole. Ktoś coś moze napisać o
                                              tym?
                                              • Gość: m&p Re: Salwirak: opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.10, 18:07

Który budynek dokładnie budzi twoje wątpliwości? te bloki na rogu czy domek
                                                jednorodzinny od strony ogródków?
                                                Komarów rzeczywiście trochę jest - mi się wydaje, że jak wszędzie..
                                                A działka rzeczywiście jest wąska - pytanie na ile tobie to przeszkadza. Dla nas
                                                to był mało istotny mankament :)
                                                • Gość: Magik Re: Salwirak: opinie IP: 91.90.161.* 15.07.10, 12:36
                                                  Ciekawa architektura, świetny dojazd, tuż przy bramce wejściowej
                                                  staje autobus 103, ceny dobre. Przed oknami duze puste pole, czyli
                                                  nikt nie zagląda do okien. Najlepsza inwestycja na Maślicach.
                                                  • Gość: oljerzy Re: Salwirak: opinie IP: *.183.241.84.dsl.dynamic.eranet.pl 21.08.10, 16:47
                                                    Mieszkam od 15 lat na Maślicach, budowę widzę z okna gdzie obecnie mieszkam. Kupiliśmy jako jedni z pierwszych mieszkanie w budynku B i aż miło patrzeć jak praca idzie, współpraca z developerem naprawdę super, byle tak dalej !
                                                  • Gość: Bela Re: Salwirak: opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 28.08.10, 20:52
                                                    bylam pod ogrodzeniem, robociarze mowili, ze do zimy nie zdążą.
                                                  • Gość: brzechwa Re: Salwirak: opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.08.10, 00:47
                                                    bylas pod ogrodzeniem i rozmawialas z robociarzami, hrehre a to mi
                                                    źródło informacji

pogadaj z deweloperem, jakie ma plany zapobiegania opoznieniom (ja nie
                                                    wiem jakie, ale deweloper na pewno musi je miec - np. praca dwuzmianowa
                                                    itp.)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka