Gość: muniek Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.uznam.net.pl 11.06.12, 23:50 ale jazda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.centertel.pl 12.06.12, 00:04 Szkoda, że na wstecznym i to bez kierowcy!!! Ale o oto przecież chodzi pp, pd, ag i "inwestorowi-golasowi". Na paliwie jakim jest strach "nabywców" to pewnie długo jeszcze ta jazda potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 08:04 Przez te ciągłe deszcze na Małopolskiej , nie można normalnie budować , trzeba będzie zarządać od mieszkańców dopłat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cierpliwa Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 11:34 Zauważyłam że ci najbardziej wredni na tym forum mają kłopot z ortografią więc pewnie to jedna osoba tak bazgroli pod różnymi nickami, żądać analfabeto pisze się przez Ż !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 89.174.56.* 12.06.12, 10:21 a czyja to wina ? nie powiem ze wina Tuska :D, ludzie kupuja dziury w ziemii bo na to pozwala nasze panstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.centertel.pl 12.06.12, 14:38 po co nowy inwestor skoro nie ma kasy moze mi to ktos wyjasnic,przecie to jakachs paranoja.To tak jakby dalej oszusci budowali tylko pod przykrywką nowego inwestora.Pan Górski ma nad czym główkować,ale juz niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welles Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.wroclaw.mm.pl 13.06.12, 22:22 Jakieś fatum ciąży nad tą inwestycją. Tyle nowych osiedli buduje się we Wrocławiu, a tego budynku od roku nie mogą nawet zadaszyć. Podobno z budowy zabrano dźwig i część kontenerów (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NABYWCZYNI Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 11:39 Pytałam o to - na budowę przewiozą dźwig z Trzebnicy bo ten co stał na ZO kosztował niemało a wTrzebnicy już dźwig nie jest potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 91.90.161.* 19.06.12, 17:29 na pewno chodzi o dźwig. Podobno mają dołożyć piąte piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.158.216.200.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.06.12, 20:38 Słyszałem, że złożyli już wniosek o zmianę miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. Podobno chcą zbudować SkyTower Bis tylko wyższy !!! Ma mieć 98 pięter i budowa każdego ma potrwać średnio 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 08:10 Nieprawda golasy nie mają kasy nawet żeby opłacić taki wniosek, a co dopiero budować w takim tempie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 13:54 Czy ktoś się wybiera jutro na drzwi otwarte, golasy znowu będą nas karmić obietnicami bez pokrycia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ip.netia.com.pl 22.06.12, 14:03 Jak nie chcesz być karmiony obietnicami bez pokrycia to się wycofaj a nie wiecznie mącisz i wypisujesz jakieś bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkm Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.12, 14:14 Ludzie, zamiast narzekać przenieście się do SBM Maślice. Teren piękniejszy, budowa idzie pełną parą, ceny konkurencyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 22.06.12, 15:11 W SBM wszystkie w miarę fajne mieszkania raczej są sprzedane, poza tym tam są w wielu mieszkaniach aneksy kuchenne, czyli mało fajna rzecz. Jedyna przewaga SBM to taka, że ta budowa będzie ukończona :) ZO pewnie też, ale nikt tego na 100% nie wie, no i kiedy? Ale sorry - mieszkania nie są wg mnie porównywalnie atrakcyjne. Co do cen - nie jest chyba taniej niż w ZO? Piękno terenu, zakorkowanie, komunikacja miejska - też można by polemizować. Ktoś tu na siłę to SBM reklamuje. Proszę nie koloryzować zanadto w opisywaniu wspaniałości SBM, bo średnio jest się czym zachwycać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 89.174.56.* 27.06.12, 12:16 cos cicho tutaj, co tam sie dzieje na budowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 28.06.12, 11:57 nic albo mało , ruszy się dopiero jak ściągną ludzi z bramy trębaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welles Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.wroclaw.mm.pl 28.06.12, 20:48 Czyli co, kolejny sezon postoją same mury bez dachu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 29.06.12, 01:55 mam nadzieję , że do końca tego lata zadaszą, tak jak jest w nowym harmonogramie. Dach ma być do końca sierpnia. Jak wrzucą ze 20 osób z bramy na ZO to jest to realne. Dalej obstają przy terminie oddania kluczy na koniec grudnia 2012. Wg mnie to nierealne, ale niech im będzie. Oby się ruszyło z kopyta , to się ludzie uspokoją, bo na razie to wszyscy na nich patrzą podejrzliwie i nie ma się co dziwić , po doświadczeniach z pietruchą i dzielnickim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welles Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.wroclaw.mm.pl 29.06.12, 13:23 Oj to jeszcze potrwa. W Trzebnicy jak widać niektóre bloki też dopiero są na etapie zadaszania. Przy 20 (??) robotnikach to niestety ZO z kopyta nie ruszą, to po prostu śmiech na sali. Tu potrzeba ze 100-200 i kasy. Mija już pół tego roku, w takim tempie nie ma szans, że ta budowa zostanie ukończona nie tylko w tym, ale i przyszłym roku. Sam się żaden dom nie wybuduje. ;) Zastanawia mnie poza tym, czy taki latami stojący niezamknięty budynek nie niszczeje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corsair81 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.12, 13:30 a od kiedy to ZO buduje 20 osób?? Wracam z budowy, 2-3 osoby widziałem i dwa auta pod budową w tym jedno pewnie stróża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 05.07.12, 18:14 wiecie , że Atrium jest w upadłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.centertel.pl 05.07.12, 18:36 Tak ,ale to spółka z.o.o ,a nie komandytowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eee Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 23:34 Masz moze wiecej informacji czy nie będzie upadlosc Atrium sp. Zo.o. miała implikacji na nasza inwestycje ZO? Swąd smazonej dupy PP, AG czy PD mi nie przeszkadza a nawet sprawia mi mała satysfakcję, ale czy oni tam wszystko posprzatali i syndyk nic nie będzie miał do Zimowych Ogrodów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.centertel.pl 05.07.12, 23:43 pozyjemy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 06.07.12, 02:00 pewnie wyczyscili wszystkie konta atrium sp z oo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 06.07.12, 19:10 w postanowieniu upadłości atrium jest tez wzmianka dotycząca jej prezesa , odsyłam na poznańską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ----- Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.54.16.70.static.telsat.wroc.pl 06.07.12, 22:34 ale przecież ZO nie są już własnością ATRIUM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &&& Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 00:21 ale przecież jest art 127 do 134 prawa upadlosciowego i naprawczego! I to może dotyczyć ZO nawet jak nie jest już własnością Atrium! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welles Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.12, 10:05 Ale czemu miałyby mieć zastosowanie? Sprzedali ZO z długami za bezcen albo krewnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &&& Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 13:49 Ale sprzedali spółce powiazanej jakim była wtedy ZO sp. komnadytowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welles Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.12, 18:56 Jeżeli od czasu sprzedaży do zgłoszenia wniosku o upadłość upłynęło więcej niż 6 miesięcy, przepis ten nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &&& Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 22:23 Przepis działa automatycznie " z mocy prawa" w okresie 6 miesięcy od dnia złożenia wniosku o upadlosc a do 12 miesięcy jak coś było nie tak z cena . Wydajesz sie Welles lepiej zorientowany ale mnie sie wydaje, ze AG,PP i PD w swojej pazerności i wiary w bezkarność mogli coś spieprzyc i może być niespodzianka (chociaż w to nie wierze, bo nikomu sie to nie opłaca). Jednak w każdej sytuacji nabywca ma sie najgorzej, bo skąd ZO weźmie na spłatę wypowiedzianego kredytu zabezpieczonego hipoteka na nieruchomości ZO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosław Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 10.07.12, 14:53 To jak to jest? Kto odpowiada za długi Atrium? Czy firma PPD Sp. z o.o (ten sam prezes - w Atrium był wiceprezem, ten sam adres) to ta sama firma tylko nazwę zmienili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welles Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.wroclaw.mm.pl 10.07.12, 18:52 Ale co maja ZO do Atrium sp. z o.o.? Przecież mają nowego właściciela który przejął inwestycję (z obciążeniami) od innej spolki. Tu jest problem nowego inwestora, tego ile ma kasy na budowe, a nie Atrium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &&& Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 18:57 Nie przejął a kupił nieruchomość ZO i nie zapłacił całej ceny i oto może chodzić, tym co twierdzą, że upadłość pociągnie inne spółki. Zresztą ZO sk już z tego powodu ma wypowiedziany kredyt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welles Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.wroclaw.mm.pl 11.07.12, 00:33 Przejął, czyli kupił. Cena była umowna, długi rzeczywiste. Mieszkanie z kredytem tez można sprzedać. Nieruchomość z długami sprzedaje się nawet tylko za pokrycie długu. Cofnięcie kredytu jest sprawą między nowym właścicielem a bankiem. Jak pisałem, minęło tyle czasu, że prawo upadłościowe tu już nie zadziała. ZO nic już nie mają wspólnego z Atrium sp. z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta ta Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.07.12, 22:48 Prezesi zadbali by okradzionym nic nie oddać,ale są sposoby by odzyskać majątek dany firmą-krzakom za bezcen.Sięgniemy w razie potrzeby po tzw. skargę pauliańską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welles Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.wroclaw.mm.pl 12.07.12, 07:56 Przecież wierzyciele już składali skargę do sądu, ale ją wycofali. Nowy inwestor przejął inwestycję z długami, które spłacał. Powtarzam, sp. z o.o "Atrium" nie ma tu już nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ||||| Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 09:02 Welles tak często do tego wracasz, że nawet ci co nie mają wiedzy już ci nie wierzą. Dla tych co znają sytuację od początku byłeś niewiarygodny w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welles Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.wroclaw.mm.pl 12.07.12, 20:21 Nie Jacku aka &&&, to ty często wracasz do tego tematu. Ja tylko czasem prostuje twoje liczne wypowiedzi. Fakt zgłoszenia skargi i jej wycofania jest przecież łatwy do sprawdzenia. O wiarygodności to ty lepiej nie wspominaj... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ||||| Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 08:35 Fakt wycofania skargi powinien skutkować wykresleniem zabezpieczenia w postaci wpisu w dziale 3 księgi wieczystej "o zakazie zbywania i obciążenia nieruchomosci". Roszczenie to figuruje ciagle pod nr wpisu 130!!! Albo Welles jest niewiarygodny albo blefuje i nic nie wie? Bo księgi są przecież jawne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welles Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.wroclaw.mm.pl 13.07.12, 15:33 Znów Jacku dezinformujesz albo nie znasz prawa. Fakt wykreślenia skargi nie powinien skutkować wykreśleniem zapisów. Dopiero spłata długów je spowoduje. Nowy inwestor dogadał się z dłużnikami, a ci już dawno wycofali skargę, co można sprawdzić w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.centertel.pl 10.07.12, 16:29 Pewnie że nie są.Niech z.o.o sobie robi co chce ,a dla zimowych ogrodów wazne aby budowali ,a coś tam budują,a reszta niech sie sądzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 10.07.12, 17:57 zaraz padnie wszystko , powiązania itd nie maja znaczenia ... nie wiem na co czekacie zresztą teraz nie ma już nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient zo Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.centertel.pl 10.07.12, 20:18 A co ty opowiadasz powiązania to tez sdl takze wszystko sie dogada i wyjasni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życie : Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.centertel.pl 10.07.12, 22:12 życie jest piękne i miłość jest piękna. ludzie po prostu wszystko sobie utrudniają. wystarczy odrobinę wiary i ciepła a wszystko jest możliwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: refleksja.. Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 10.07.12, 22:18 Jakby mieszkanie tam kosztowało 1000 buziaków to faktycznie można byłoby to nazywać utrudnianiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.B Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.12, 00:09 Słyszałem , że na Z.O. będzie układówka na 50% ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 57.66.175.* 13.07.12, 14:08 PANIE JACEK DAJ PAN SOBIE JUŻ SPOKÓJ BO TO CO PAN PISZE i TAK NIE MA SENSU I NICZEMU NIE SŁUŻY.MYŚLĘ ŻE JUŻ I TAK DOŚĆ ŻEŚ PAN NASIAL ZAMENTU. POZDRAWIAM I ZACHĘCAM DO ZNALEZIENIA INNEGO HOBBY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 16.07.12, 14:29 Atrium sp zoo niech sobie upada. W KW Zimowych Ogrodów stoi jak byk , że właścicielem jest MAGDALENA GUDZOWSKA - ZIMOWE OGRODY - SPÓŁKA KOMANDYTOWA . To dwie różne spółki. Jak ktoś nie wierzy polecam sprawdzić KW ekw.ms.gov.pl , nr księgi ZO WR1K / 00084057 / 6 . Na tym forum jak zwykle 5%, konkretów 95% naganiaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . , . Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.12, 20:51 I zapomniałeś dodać , ze nowy inwestor spłaca długi a skargi są wycofywane !!! Uczestnicy forum, nie są idiotami i wiedza , ze jedna upadlosc bezpośrednio nie przenosi sie na inna spółkę ! Nabywcy cały czas śledzą zmiany w KW, dzięki czemu po wpisach mogą poznać swoich przyszłych sąsiadów. Cieszą sie nawet z sąsiedztwa Hiszpanów , pana Górskiego , pani Emilii Kalaty. Wkrótce pewnie tez urząd skarbowy i bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 17.07.12, 06:36 Przynajmniej wszystko jest przejrzyste. Dla mnie to bez różnicy, kto będzie właścicielem mieszkania obok. Jeśli tak się dogadali z podwykonawcami to ok, byleby dociągnęli budowę do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 17.07.12, 07:45 co masz na myśli mówiąc sąsiedztwo Emili Kalaty ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 17.07.12, 09:21 Poczytaj sobie w księdze wieczystej, są roszczenia o ustanowienie odrębnej własności kilku mieszkań do końca 2013 r. PP i PD zamiast płacić podwykonawcom , dawali im mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 17.07.12, 16:15 o dobrze wiedzieć , ściągnę kasę od razu z kalaty he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.12, 23:53 Komercyjny debil, płaca mu za pisanie postów a nie odróżnia dłużnika od wierzyciela ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 01:09 Byra napisz na to wszystko skargę, najlepiej pauliańską. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ___ Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.play-internet.pl 18.07.12, 10:29 Jak zwykle miernotę i brak argumentów musisz nadrobić paszkwilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skok4 [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 16.07.12, 15:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 22:59 Byłem dzisiaj na budowie , dalej nic się nie dzieje , nowy inwestor nie płaci podwykonawcą , czy jest nadzieja że ta nasza budowa kiedyś zostanie ukończona ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 24.07.12, 00:56 tam sa w ogóle jacys podwykonawcy teraz, jak codziennie jest tylko dwoje do trzech ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.heron.pl 24.07.12, 08:22 współczuje wam naprawdę , banda oszustów już dawno powinniście składać doniesienia do prokuratury bo droga cywilna wam nic nie da ... wiem co mówię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 08:28 Może trzeba spróbować dogadać się i samemu skończyć tą budowę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 24.07.12, 09:26 to by było najlepsze,tylko jak to zrobic. Przecież mielismy sie juz dogadac z tymi dwoma panami,którzy by to kończyli i nic nie wyszło.A Eurobudownictwo tez napewno chciało by kase za odstąpienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad dziad Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 14:11 Trudno się było dogadać, gdy spółkę sprzedano komu innemu. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.centertel.pl 24.07.12, 15:12 Byłem wczoraj na budowie i cos tam sie raczej dzieje.Nie ma wielkiego halo ale powoli idzie do przodu.Naliczyłem dziewieciu pracowników z zewnatrz nie wiem ilu jest w srodku tam mieli robic elektrykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 24.07.12, 15:33 9-ciu pracowników,to jakis postęp.do tej pory było tylko trzech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 24.07.12, 18:01 panowie nie zdajecie sobie sprawy jaka to inwestycja , 9 pracowników czytaj roboli to jakiś żart , a samemu to można co najwyżej okna umyć , życzę wam jak najlepiej ale to farsa żart nieporozumienie złodziejstwo ... jeśli nie ogarnie tego jakaś sprawdzona ekipa - inwestor to niestety ale najdalej za kilka miesięcy wszystko trzeba będzie zrównać z glebą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 24.07.12, 19:06 ale kazdy z nas zdaje sobie sprawe jaka to iwestycja i co sie dzieje. Tylko nie bardzo wiem co mozna by jeszcze zrobic w tej sprawie. Juz mało kto wypowiada sie na forach, bo wszyscy juz maja dosyc. Nie wiadomo czy płakac czy śmiac sie. Nie wiem czy ktoś ma jeszcze jakies pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 21:36 Może trzeba spróbować jakoś przejąć tą inwestycję , przecież tam jest nasza kasa , którą trzeba będzie spłacać przez 30 lat ,nie możemy tak stać z założonymi rękami i czekać na gwiazdkę z nieba ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 25.07.12, 13:12 tak a masz pomysł jak to zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 25.07.12, 19:51 najlepiej to pietruszke za jaja grubym lancuchem do plotu przywiazac niech tam sam zapier.... i odpracuje to co jest winien tej budowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.12, 08:09 Przecież Pana P już tam nie ma....Widać jak się ludzie orientują w sprawie....śmiać się czy płakać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.heron.pl 26.07.12, 10:29 no własnie , tam już nikogo nie ma a mury zaraz zagrzybione będą masakra , pewnie już są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,., Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.play-internet.pl 26.07.12, 10:41 To, ze Pietruszkiewicza tam nie ma nie znaczy, ze nie jest nic ZO winien. Nad takimi postami to tylko płakać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 26.07.12, 15:21 zamiast obrażać sie wzajemnie, moze powiedzcie co dalej robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 26.07.12, 16:53 najlepiej zapomnieć , przeboleć straty i zacząć od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 17:08 przebolec 300 tys w kredycie na 30 lat hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 26.07.12, 17:25 wpłaciliście całość ... szok , za dziurę w ziemi , na waszym miejscu sku...synów bym powybijał ale teraz faktycznie pat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 21:43 jakby zlodziejom ucinaloby sie lapska, to zyloby sie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.12, 00:33 ja wiem, czy byłoby lepiej żyć w kraju ludzi bezrękich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamany Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.12, 21:57 Trzeba się zebrać razem i coś zaradzić , nie możemy kolejny rok być oszukiwani , że zaraz prace ruszą , nowy inwestor poprostu nie ma kasy? Przecież oni jeszcze nikomu nic nie oddali !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.heron.pl 31.07.12, 07:33 prokuratura , na co czekacie z tego nic już nie będzie jaki inwestor jakie pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &&& Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 57.66.175.* 31.07.12, 11:13 Panie Jacek a Pan dalej swoje z tym prokuratorem to już staje się śmieszne.PROKURATOR RÓWNA SIE DEFINITYWNE ZAMKNIECIE BUDOWY.Więc nie wiem czemu macisz Pan w głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkm Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 13:42 Ciekawe kto dołoży do tego interesu! Bo ktoś musi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 21:07 Słyszałem , że Z.O przejmuje znany wrocławski jubiler i prace mają ruszyć pełną parą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 31.07.12, 22:14 no to super , będziemy mieć złote klamki i okna z kryształu od svarowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 89.174.56.* 09.08.12, 11:30 buduja ? bo nie wiem czy brac ta okazje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.12, 11:39 W księdze wieczystej SDL póki co widnieje atrium projekt SDL, które zarejestrowane jest na Rogowskiej także nie widać aby ktoś inny przejął tę inwestycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.heron.pl 09.08.12, 12:49 to nie inwestycja a kupa gruzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 18:46 Czy jest szansa na to by nasze mieszkania powstały kiedykolwiek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 21:19 Poprośmy Pietruszkiewicza o łaske Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.heron.pl 24.08.12, 07:24 może kiedyś ale najpierw trzeba zrównać z ziemią te baraki co stoją bo zaczynają się walić i gnić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 89.174.56.* 27.08.12, 13:02 to tak jakbys pytal czy Amber Gold odda pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €£$ Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 15:26 Nie całkiem. Klienci Amber Gold maja jakieś szanse! Jest ich pare tysięcy , sprawa interesują sie media, prokuratura i politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 89.174.56.* 28.08.12, 10:15 a wiesz dlaczego interesuja sie ta sprawa ? bo chca sie nachapac tych pieniedzy, przeciez wiadomo ze nie chodzi o oddanie tego emerytom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 29.08.12, 01:43 Amber Gold ogłosiło upadłość , Zimowe Ogrody nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.heron.pl 29.08.12, 07:22 ciołku ogłosić to sobie można ale trzeba mieć na to środki a ani AG ani ZO ich nie mają więc nie ma upadłości , do książek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 29.08.12, 13:23 Kto mając w zamiarze ogłoszenie upadłości stawia dach nad kolejnym segmentem budynku i pakuje kolejne pieniądze w budowę ? Sam jesteś ciołek skoro nie potrafisz logicznie myśleć i opierasz się na plotkach, czytając widocznie tylko to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 29.08.12, 16:58 jaki dach co ty pleciesz jeden stróż na placu budowy a ty o budowie piszesz buhahahaha człowieku zaraz zima a teraz sezon więc powinni budować a nie kraść zrównać z ziemią i sprzedać będzie więcej warte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkm Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.12, 22:16 Problemy nieuniknione! I pomyśleć, ludzie ludziom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 30.08.12, 12:54 Widać jaki z Ciebie forumowy "ekspert" odnośnie Zimowych Ogrodów. Siedzisz tylko tu na forum i głupoty wypisujesz, a każdy kto w ostatnich dniach był na budowie z pewnością widział, że dach ruszył do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 30.08.12, 13:02 Owszem ruszyło. Jednak - faktycznie - nie popadajmy w przesadny optymizm. Zalecam daleko posuniętą ostrożność :) Ciągle mam wrażenie, że mimo wszystko oni też nas w końcu wydymają. Dwa dni średnio energicznych robót póki zbyt dużo nie znaczy. No ale oby, oby.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 89.174.56.* 01.09.12, 12:48 tez was wydymaja ? przeciez oni juz dawno temu was wydymali, zdejmij klapki z oczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adest Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.12, 15:13 Nie rozumiesz. Jak ktos wplacil dopiero polowe albo 20% to jeszcze go moga wydymac. Tez zalecalbym daleko idaca ostroznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 89.174.56.* 06.09.12, 07:31 Przykra sprawa ale mi to wyglada juz na upadlosc, udaja ze cos jeszcze robia, zeby wyciagnac ostatnia kase. Nie buduja bo nie maja kasy, pieniadze, ktore teraz jeszcze sa w stanie wyciagnac ida w lepkie lapy a nie na budowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkm Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.12, 10:13 Jedno jest pewne. To nie jest koniec problemów! Tym bardziej, że nieruchomości ciągle tanieją a kryzys ciągle przed nami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.heron.pl 06.09.12, 10:46 nieruchomości typu klocek dla plebsu może i tanieje ale taka np działka nie wiedzieć skąd drożeje mało tego , dobre lokalizacje a jest ich coraz mniej drożeją .... na pewno nie tanieją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.12, 22:34 Słyszałem ,że gość od okien złożył wniosek o upadłość zimowych ogrodów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ./. Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.12, 18:21 j.b skad te info czy jest to potwierdzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkal Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.12, 21:13 j.b. - jacek byra :P i wszystko na ten temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 11:24 Czy ci oszuści komuś oddali kase ? Dlaczego nie budują ? Może czekają na wpłaty z aneksów nie później niż do 31 -01- 2013 ? Wezmą kase i ogłoszą upadłość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 17.09.12, 10:56 A to trochę dziwne by było panie Jacku, bo odnoszę wrażenie (a raczej pewność po ostatniej wizycie w miniony weekend na budowie) , że wstawiono kilka nowych okien - chyba w segmentach B i C od strony tych sąsiadujących domów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.centertel.pl 17.09.12, 13:35 To bardzo dziwna wiadomosc bo dzwoniłam dzisiaj do sądu ,a tam nie ma wniosku o upadłosc.Poza tym to na budowie widac znaczne postępy i wszystko idzie jak ma byc.Po co takie info pod publiczke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 91.90.161.* 17.09.12, 14:50 prace idą ostro, wiosną 2013 ma być przekazywanie kluczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 17.09.12, 20:36 w aneksie jest jeszcze mowa o wpłaceniu kasy po przekazaniu kluczy,a zeby miec klucze musisz najpierw odebrac mieszkanie,które musi byc w takim stanie jak w załaczniku. Nikt ci nie moze wcisnac kluczy za niedokonczone mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.mm.pl 18.09.12, 09:52 Kluczyki to jeszcze nie koniec zabawy. Póki nie podpiszesz umowy końcowej, nie jesteś właścicielem. Jeżeli deweloper wtedy ogłosi sobie upadłość (a były takie przypadki), mieszkanie może zostać zajęte na poczet długów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 18.09.12, 21:38 zdaje sobie z tego sprawe,ale chyba kazdy liczył sie z taka mozliwoscia biorac mieszkanie u dewelopera Odpowiedz Link Zgłoś
szuw_arek Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy 21.09.12, 23:07 A czy ktoś się zastanawiał z czego spółka komandytowa spłaci długi zabezpieczone hipoteką na tej nieruchomości jak ludzie popłacili za mieszkania na rzecz Atrium, a to się zwinęło ? Może by tak dokończyła inwestycję z własnych środków, pozbyła się długów, wydała mieszkania zgodnie z umową dopiero wtedy wołając o resztę kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.mm.pl 22.09.12, 18:18 @rem - wątpię, żeby ktoś liczył się z możliwością upadłości dewelopera kupując mieszkanie które będzie spłacał całe życie. Co innego teoretyczna możliwość upadłości, a co innego komornik i zadłużenie dewelopera - w tym drugim przypadku rzeczywiście można i należy liczyć się z upadłością. Ale wtedy nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje tam mieszkania, tylko ucieka jak najdalej! Poza tym upadłość wcale nie musi nastąpić, by wpłaty klientów zajął komornik. Jeżeli ktoś już część zapłacił i nie ma jak uciekać, to jedynym rozwiązaniem chroniącym pozostałą pozostałą kasę czy mieszkanie przed zajęciem jest płatność po podpisaniu umowy przyrzeczonej. W innym wypadku niestety istnieje poważne ryzyko pozostania bez mieszkania i bez pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 22.09.12, 18:49 Chodziło mi tylko o to ze zawsze istnieje ryzyko upadłosci lub zwinięcia się dewelopera, a my decydujac sie na kupno takiego mieszkania wiedzielismy ze moze tak sie zdarzyc. Było przciez pare takich przypadków w Polsce. Mielismy pecha,wcale nie musiało tak byc. Moje dwie kolezanki kupiły mieszkania u dewelopera pozniej niz ja i juz tam mieszkają,to jest najgorsze. A z umową przyrzeczoną zgadzam się,ze najlepiej było by pózniej wpłacic reszte kasy. Ale oni i tak nie zrobia tego do stycznia,bedziemy pewnie podpisywac jeszcze jeden aneks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.centertel.pl 22.09.12, 22:32 Dzisiaj byłam mocno zdziwiona bo na małopolskiej w sobotę pracowali.Chyba kończą juz konstrukcje stalową dachu.Powoli ale do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.12, 23:40 W tym tempie te golasy to 10 lat będą budować , a nam w mieszkaniach grzyby wyrosną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 21:49 Słyszałem ,że te golasy nie płacą podwykonawcą, nie oddają kasy ludziom którzy zrezygnowali, czekają na kase od nas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicha Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 80.50.143.* 24.09.12, 07:16 I ją pewnie dostaną, bo w aneksie (przynajmniej w niektórych) jest zapis o zapłacie nie później niż koniec stycznia 2013. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chloe Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.mm.pl 24.09.12, 15:59 ?? do 31 stycznia? Przecież za kilka dni październik, ten budynek nie jest nawet zamknięty a budowa praktycznie stała całe wakacje. Mam nadzieję, że niewielu podpisało tak niekorzystny aneks. W sytuacji długów i komornika, im więcej wpłacą klienci zanim dostaną mieszkania tym mniejsza szansa że dom zostanie skończony. Gdy zapłacą wszystko nie będzie nawet pozorów prac. Pechowi klienci muszą zrozumieć, że to jedyny i ostatni argument który mają jeszcze w rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znużony Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 91.90.161.* 24.09.12, 16:08 pisalem wam DURNIE, ze do kwetnia 2013 nie ma co liczyć na klucze... Zrozumieli wreszcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 24.09.12, 18:53 No własnie,nikt nie zapłaci za nie zrobione mieszkanie. W aneksie jest jeszcze mowa o dostaniu najpierw kluczy no i jest harmonogram prac,on chyba tez się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.mm.pl 24.09.12, 19:49 @rem, jeżeli podpiszesz aneks w którym będzie "jednak nie później niż 31 stycznia" to jak nie zapłacisz, naliczą Ci z automatu po tym terminie ustawowe odsetki, a Twój dług może nawet zostać wyegzekwowany przez komornika. Zapis, "do X dni po oddaniu kluczy" tego nie zmienia, no chyba że skończą wcześniej ;-) Niedotrzymanie terminu oddania mieszkań to z kolei odsetki dewelopera, ale max do 3% wartości lokalu. Policz sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 24.09.12, 22:57 ale w aneksie jest tez harmonogram prac,nie moga mi naliczyc odsetek jezeli oni nie wywiazuja sie ze swojej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.mm.pl 24.09.12, 23:09 A masz zapis, że płatność ulega przesunięciu w przypadku opóźnienia harmonogramu? Bo jak nie, to jak najbardziej odsetki ustawowe będą naliczane. To umowa określa, co komu przysługuje w wypadku opóźnienia dotrzymania terminów. Tobie kara umowna do 3%, deweloperowi odsetki bez ograniczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 06:45 Jeszcze 4 miesiące i Z.O będzie się od nas domagało pozostałej kasy, a w tym tempie to może skończą dach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.12, 10:05 Słyszałem że na trębaczach firmy nie budują bo im nie płacą, u nas to samo tylko patrzeć jak upadną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rol Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.10.12, 12:45 W dniu dzisiejszym zaprzestano prac na Z.O inwestor się oskładał / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żołnierz Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.10.12, 13:52 ludzie wpłacajcie kase na nasze konto w trzebnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ip.netia.com.pl 02.10.12, 14:01 Lubię wypowiedzi lekko ograniczonych umysłowo naganiaczy, ale jak nie mają innego zajęcia to niech się spełniają duchowo i czuja że są dobrzy w tym co robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 02.10.12, 14:07 Kto wie, może się jednak zwinęli..? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.10.12, 14:40 Czy ktoś ma info , że golasy się zwineli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcde Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.mm.pl 02.10.12, 18:00 @aa, sam coś piszesz a potem pytasz czy to prawda? :-) Ja słyszałem, że j.b. (aka aa, rol itd.) już nic nie ma do tego nie ma i pozostało mu tylko trollowanie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.12, 19:56 co, znowu byra trolluje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 18:00 Czy ktoś wie dlaczego budowa stoi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 89.174.56.* 08.10.12, 12:59 bo nie maja pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.12, 11:21 Czy ktoś wie dlaczego Żołnierek wstrzymał prace na Z.O? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.play-internet.pl 13.10.12, 12:30 bo nie dostali kredytu i kasy nie mają. nie mam pojęcia co teraz będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.centertel.pl 14.10.12, 17:06 jest szansa, ze moze do września przyszlego roku bedzie można odbierać klucze. Mozliwa jest dobudowa piątego piętra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBklient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.12, 00:46 tym razem Byra ma nik budowlaniec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 08:15 Czy coś się dzieje na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 15.10.12, 08:32 z moich obserwacji: nic a nic a nic na marsie jest więcej życia i nie sądzę, aby coś ruszyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macsid Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 16.10.12, 13:07 chyba powoli zbilizamy sie do konca tej historii.. tylko czekac na informacje w mediach o tym cyrku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientBB Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.12, 13:14 dziś wieczorem wszystkiego się dowiemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrin Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 17.10.12, 15:48 Hej, Ktos ma informacje co ustalono na spotkaniu ? Maja skad wziac kase na dokonczenie budowy, czy tylko mydlili oczy jak zwykle...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.wro-com.net 18.10.12, 09:33 Witam nasze golasy nie mają kasy , jedyna nadzieja w tym , że my właściciele weźmiemy tą budowę w swoje ręce i ją dokończymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.wro-com.net 19.10.12, 16:27 Wczoraj komornik zajął udziały Guzowskich w Trzebnicy, zajął cały majątek wszystkich spółek guzowskich i Żołnierków, w niedalekim czasie nastąpią licytacje i agonia tych pseudo deweloperów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 19.10.12, 19:52 skąd masz taką informację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 19.10.12, 21:22 Tak jak poprzednik wyżej, pytam się skąd masz informację o komorniku w Trzebnicy? Czekamy na odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.12, 21:47 to jakas zwykła hiena która próbuje nas zdenerwowac, nie ma co słuchac tych niesprawdzonych informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 19.10.12, 22:25 LUDZIE!!!!!! nie załamujcie innych innych bez powodu !!!! FAKTY to sie liczy!!! nie wieści z palca i od pani z targu!!! masz dowody przedstaw !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 10:46 Sprawdźcie barany w KRS że Eurobudownictwo ma zajęte udziały przez komornika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 11:17 Trzeba było od razu tak napisać! Nabywcy nie są "Baranami", to permamentnie od 16 miesięcy zirytowani, sfrustrowani , rozgoryczeni i nabijani w butelkę ludzie. "Barany" to ludzie , którzy chcą zdeprecjonowac takie informacje i odwrócić uwagę od tak istotnej informacji. Nabywcy już tak wiele razy otrzymywali takie informacje i wiedza , ze w większości sie sprawdziły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.static.korbank.pl 20.10.12, 20:02 po pierwsze niczego w krs nie ma, jeśli jest to proszę wkleić link. po drugie osoba z nickiem aa nawet dokładnie nie wie jakie nazwisko nosi deweloper, który buduje ZO a po trzecie to ZO nie buduje eurobudownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 20.10.12, 22:30 Noooo i pewnie w KRS napisali ze komornik zajął konta z BT ??? śmiech na sali.......... szkoda gadać........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 20.10.12, 22:31 Dla zainteresowanych FAKTAMI ems.ms.gov.pl/krs/wyszukiwaniepodmiotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baraninka Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 20.10.12, 22:41 aa inny KRS chyba masz hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 21.11.12, 21:50 Chyba nie potrafisz czytac umów, jak chcesz to płac reszte kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwejk Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.12, 20:21 Od samego początku tej inwestycji wszystkie te "nieprawdziwe fakty" okazały się PRAWDZIWE. Tu nie chodzi o to aby kogos straszyć, siać panikę, denerwować ale litości.. nie bądźcie ludzie naiwni - ta inwestycja nigdy sie nie zakończy, każdy kolejny miesiąc to mydlenie oczu, przedłżanie agonii.. aby tylko jeszcze pare złotówek wyłudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: someone Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.static.korbank.pl 22.10.12, 08:14 Tylko jakie złotówki wyłudzić, skoro, po pierwsze nie chcą żadnych pieniędzy aż do skończenia inwestycji (po to biorą m.in. kredyt na zamknięcie całości), po drugie banki klientów również nie wypłaca żadnej transzy bez postępów na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zła Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 78.133.163.* 22.10.12, 13:23 Zalecam PRAWDZIWYM wlascicielom mieszkan ZO zalogowanie sie na nowym forum, w którym potwierdzana jest tożsamość. Tam są informacje z pierwszej ręki w zupełności prawdziwe a nie to pseudo forum gazety, w którym każdy może sobie z nas kpić... Najpierw się naczytają tutaj a potem sieją panikę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.10.12, 01:01 powodzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadumana Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.edf.pl 27.10.12, 10:41 Teraz wiadomo czemu nazwa tego pustostanu brzmi "Zimowe Ogrody"-zawsze zimno ,zawsze przewiewnie i nigdy nie zamknięta ibwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwała deweloperom Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.centertel.pl 28.10.12, 14:45 Klucze za rok, jesienią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 29.10.12, 13:42 tylko jeszcze jedno pietro dobuduja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient zo Nowa inwestycja PP IP: *.internetia.net.pl 29.10.12, 23:31 A nasz kochany prezesik ciągnie nową-starą inwestycję bajkowe miejsca, to chyba to samo co SDL tylko pod innym szyldem i kolejnych naiwniaków będzie naciągał. www.bajkowemiejsca.pl Projekt do złudzenia przypomina SDL. Takie cwaniaczki jak PP to zawsze na 4 łapy spadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc Re: Nowa inwestycja PP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 23:36 To jest obrazujące dla Dzielnickiego i Górskiego . Co oni nie potrafili sie ustawić za kasę z Zimowych Ogrodów . Pierwszy jeździ nowym jeepem a drugi finalizuje i kasjuje sie za inwestycje za kasę z ZO w Rodzinnej enkalwie. Bądźcie sprawiedliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp_vel Re: Nowa inwestycja PP IP: 194.251.119.* 30.10.12, 12:33 Jak sprytnie ta strona jest zrobiona - ani słowa o KRSie spółki odpowiedzialnej za tę inwestycje. Oczywiście cena za metr wystarczająco niska aby skusić na zaliczki - a potem powtórka z rozrywki.. Ktoś im kiedyś nogi poprzetrąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Nowa inwestycja PP IP: *.wro-com.net 30.10.12, 17:22 Słyszałem od pana Żołnierka ,że bank udzielił pożyczkę na Z.O , pracę mają ruszyć lada dzień i zakończyć się do grudnia 2014 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid Re: Nowa inwestycja PP IP: *.static.korbank.pl 30.10.12, 18:55 no i po co takie głupie komentarze .... wszystkich PRAWDZIWYCH klientów zapraszam na prywatne forum ZO a na forum gazety niech się uskuteczniają trolle. Nie życzę Wam żebyście musieli przechodzić to co my teraz ale trochę więcej pokory bo życie jest nieprzewidywalne... dręczenie ludzi głupimi komentarzami, umieszczenie plotek które mimo że wiadomo, że wyssane są z palca przeprawiają ludzi o szybsze bicie serca, być może sprawia Wam przyjemność ale żeby przypadkiem kiedyś nie obróciły się przeciwko Wam. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezróżowychokularo Re: Nowa inwestycja PP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.12, 21:55 Niestety nie masz racji. Ta plotka o kredycie i terminie zakończenia inwestycji byłaby w obecnej dobra informacja dla prawdziwych KLientow. Szkoda naprawdę , ze to tylko plotka i nigdy sie nie spełni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byrołap Re: Nowa inwestycja PP IP: *.dynamic.mm.pl 31.10.12, 00:06 Jacku nie trolluj chociaż po nocach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Bielan Re: Nowa inwestycja PP IP: *.broadband.greenlan.pl 31.10.12, 00:30 Szedlem na spacer Ogrodowa w niedziele i patrze ze ktos wykancza mieszkanie bo prace w mieszkaniu w srodku trwaly a tu takie byty ze chyba szybko nie zamieszkacie z tego co czytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan byry Re: Nowa inwestycja PP IP: *.wro-com.net 31.10.12, 12:29 Widziałem Jacka Byre w LC Corp , tylko patrzeć jak kolejna firma będzie miała kłopoty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Nowa inwestycja PP IP: *.internetia.net.pl 01.11.12, 20:12 Bajkowe miejsce buduje Akme a nie PP, bzdury piszecie. Referencje Akme nawet nie mozna porównywac do Atrium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Nowa inwestycja PP IP: *.internetia.net.pl 01.11.12, 21:53 dzialka nadal nalezy do atrium, w kw jest nawet wpis dotyczacy zakazu zbywania nieruchomosci wydany przez sad, poza tym kto byl na targach nieruchomosci 20.09.12 mogl sie na wlasne oczy przekonac, ktory z cwaniakow stal przy stoisku i naganial klientow .. mnie tylko dziwi jak to panowie z atrium zrobili ze wysadzili dwie inwestycje w powietrze i jeszcze zaden prokurator im sie do tylkow nie dobral .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Nowa inwestycja PP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.12, 23:59 To byra wynajął pietruche! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Nowa inwestycja PP IP: *.100.akron.net.pl 02.11.12, 07:51 a to ciekawe, czy to sam PP pisze, czy źródło zbliżone do AKME...? może ktoś tu się boi smrodu wokół "nowej" bajkowej inwestycji na gruzach SDL to pan PP na targach wciskał ludziom owe mieszkania AKME, to niby co on tam robił? pozytywny PR..? :> wystarczy, że przyszli/niedoszli (oby nie) mieszkańcy ZO zaczniemy głośno mówić prawdę o tym i o tych, którzy zafundowali nam taki koszmar naprawdę, wystarczą suche fakty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom Re: Nowa inwestycja PP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.12, 18:19 Trzeba przejąć Z.O bo inaczej nie doczekamy się swoich mieszkań, Żołnierek nam tego nie wybuduje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient ZO Re: Nowa inwestycja PP IP: *.internetia.net.pl 09.11.12, 01:01 O Byrze też nikt nie wiedział długi długi czas , teraz PP wziął z niego przykład i jest cichym wspólnikiem Bajowych Miejsc. Proponuję zmienić nazwę na Cyrkowe Miejsca, bo inwestycje prowadzone przez PP to istny cyrk na kółkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.play-internet.pl 07.11.12, 15:30 Wydaje mi się że że ta cena jest całkiem dobra, też zwróciłem uwagę na tą inwestycję ale jest jeszcze kilka fajnych we wrocławiu. Przeglądałem taką stronę i tam jest wiele ciekawych inwestycji www.albumnieruchomosci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 08.11.12, 15:07 ale lamus ! z automatu spamuje nawet - nie pofatygowal sie przeczytac ostatnich postow odnosnie tej pechowej inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.12, 20:46 No i stało się Żołnierek nie dostał kasy na budowe ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.lte.plus.pl 17.11.12, 21:12 weź się udław swoim jadem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.12, 12:14 Co ty gadasz za brednie.Teraz my (mieszkańcy) weźmiemy kredyt (nowy) dla wykonawcy , to taki uczciwy i porządny chłop. Mimo braku gotówki i tylu obiektywnych trudności budowa idzie szybko do przodu.W marcu klucze do mieszkanek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 21.11.12, 14:31 tylko w naszym kraju takie mozliwosci - kazdy moze zostac developerem (szkoda ze tutaj wbrew wlasnej woli..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.12, 20:31 Byłem dzisiaj na budowie ładnie to zaczyna wyglądać, byle tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.18.199.109.static.rdi.pl 27.11.12, 12:35 Dzisiaj na budowie coś robili na dachu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.12, 18:48 Tak śnieg zgarniali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: someone Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.static.korbank.pl 28.11.12, 11:17 Jak was tutaj czytam to mi się rzygać chce. Tyle nienawiści do ludzi i zawiści dawno nie widziałem. Panie Byra skoro został pan już opłacony na cholerę pan jeszcze trolluje to forum. Na cholerę pan jeszcze ludzi wkurza i podjudza? Czerpie pan z tego czystą przyjemność? Jak tak to polecam zgłosić się na oddział psychiatryczny. Podobnie reszta śmiecących forum głupimi komentarzami. Gówno wiecie co się dzieje, a lubicie tylko bzdury wypisywać. Nieszczęścia nikomu nie życzę, ale nigdy nie wiadomo komu w życiu wiatr będzie w oczy wiał. Los lubi się odwracać w nieodpowiednim momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek byra Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 14:59 Panie Someone, mnie też się rzygać chce jak to wszystko czytam. Tylko, że z naszych mdłości satysfakcje czerpią tylko wasi ale niestety też moi oprawcy. Jeżeli zostałem spłacony to dlaczego ja nic o tym nie wiem? Dlaczego co miesiąc muszę do banku 10tys zł za nie moje długi zanieść, dlaczego na mojej nieruchomości ciągle jest hipoteka na 1,1 mln zł zabezpieczająca długi Atrium (polecam sprawdzić KN1N/00021636/4)? Widział Pan przelewy lub jakieś inne dokumenty, którymi zostałem spłacony? Ja zrezygnowałem z zabezpieczenia i odstąpiłem od roszczeń, to nie jest „spłacenie”. Czyli gó... Pan wie co się dzieje i lubi bzdury wypisywać. Niestety nie polecę panu żadnego szpitala , bo naiwności i infantylności nie leczą. Mogę się tylko zgodzić z Panem, że bardzo bym chciał aby mój los w Zimowych Ogrodach się odwrócił. Jeżeli miałby Pan choć szczątkowe ale prawdziwe informacje doskonale wiedziałby Pan, czy mnie na skończeniu tej inwestycji zależy, czy odwrotnie. Realizujecie scenariusz, który podpowiadałem Wam rok temu. Ja w przeciwieństwie do Pana mam odwagę podpisać się pod postem i nie udaje ani wichrzyciela, ani klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 19:57 Panie Byra rozumiem ,że całe to zamieszanie z Z.O to wynik pana podpowiedzi i pańskich działań . Z tego co wiem to Pan wyciągnął największe pieniądze z Atrium, to przecież Pan był głównym właścicielem Atrium , a pp i pd to były pańskie sł....! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.18.199.109.static.rdi.pl 20.12.12, 14:48 Dostali kredyt , ale na nowe samochody :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.12.12, 10:10 na samochody dostali leasing Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 06.01.13, 22:06 ktoś wie czy dostali ten kredyt??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 12:41 jeśli się tu pytasz, to pewnie nie jesteś prawdziwym klientem, a jeśli tak, to zapraszam na dedykowane forum, gdzie można przeczytać jak jest na prawdę, a nie rozstrząsać sprawę tutaj. Wszyscy prawdziwi klinci wiedzą jaka jest sytuacja itd. prosto ze źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chce być true! Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 07.01.13, 15:52 To ile kasy trzeba w*ebać żeby mieć zaszczyt dostąpienia tej jakże ciekawej informacji? Rozumiem że przyjęliście ("WY - PRAWDZIWI") metodę swojego mentora - czyli chwalimy się tylko dobrymi wieściami? Czy to efekt wk**rwienia że jak inni mówili żeby wiać to jaj brakło żeby sprawie łep uciąć? Wygrali jak zwykle Ci którzy zamiast klepać na forum poszli do prawnika. Nawet jeśli nie dostali jeszcze kasy, to mogli się wpisać do hipoteki i zrzuci się na nich reszta. Pozdrawiam trzeźwomyślących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieprawdziwy klien Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 08.01.13, 23:28 spoko prawdziwki, już się wszystkiego dowiedziałem. Swoją drogą ta data zakończenia tego bajzlu na czerwiec tego roku to z lekka śmieszna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.B Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 16.01.13, 10:04 Witam , czy ktoś może wie kiedy będzie licytacja Z.O , i na ile jest zrobiona wycena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 12:10 Mam info od komornika , że wycena jest zrobiona , najdalej w marcu przeprowadzi licytacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 13:08 Super odzyskamy kase !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 91.90.161.* 16.01.13, 14:07 a to ciekawe, bo ja sie wlasnie wprowadzam. Pogięło was czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 17.01.13, 18:03 ja już tam mieszkam , bez okien schodów ścian dachu ale daje radę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky star Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.centertel.pl 17.01.13, 18:56 jeszcze wszyscy pieniacze sie zdziwią, ta budowa zostanie skonczona , tylko teraz ci co odchodzą mogą ja położyc i moga nie zobaczyc swoich srodków, proponuje zachowac zimną krew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 17.01.13, 22:45 Lucky Star, Ci pieniacze nie są byłymi klientami a wy się nakręciliście na nas. Jednak to prawda że Polaków jest łatwo skłócić. Jestem byłym klientem, wierzycielem na prawie 300 000 zł i każdego dnia liczę ta to że dostaną ten kredyt odłużeniowo-wykończeniowy mimo że przekładają termin decyzji z banku już trzeci raz, spłacą dłużników a Wam wybudują mieszkania. I każdy pójdzie w swoją stronę. Te barykady na forum też Wam niepotrzebne bo każdy wierzyciel może pójść do biura developera albo zadzwonić i wszystkiego się dowiedzieć ( przynajmniej ja tak mam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 17.01.13, 22:48 P.S.: Z tą wyceną i sprzedażą przez komornika to raczej brednie, ale sprawdzę to jutro i dam znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 18.01.13, 19:44 koledzy współczuję Wam naprawdę , o dokończenie inwestycji zwłaszcza teraz będzie bardzo trudno , strasznie to wyglada dlaczego nie walczycie o swoje na drodze sądowej czy prokuratorskiej Was pytam banda oszustów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.13, 12:20 Rozmawiałem z komornikiem, nie ma wyceny, nic nie wiadomo o licytacji w marcu. Niestety z kredytem też lipa, nie ma decyzji nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
tay2 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy 23.01.13, 13:38 o co chodzi? całkiem fajne osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay3 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 23.01.13, 13:45 Super! Tylko że miało być już 2 lata temu skończone, a na chwilę obecną nie wiadomo czy obecny stan (surowy) zostanie kiedykolwiek ukończony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 91.231.117.* 30.01.13, 16:33 Nadchodzi czas prokuratury.Są jasne dowody jest ich dużo.Czas sie jednoczyć!!!bo nigdy nie zobaczycie swoich mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 30.01.13, 19:31 Dowody na co??I co to da? Miał być kredyt i cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 91.231.117.* 31.01.13, 10:17 Ludzie z inwestycji zamkneli sie na tajnym forum i siedza cicho zamiast krzyczec .Sprawa musi jak najszybciej trafic do mediów i prokuratury.Wałują was jak sie da a wy siedzicie cicho.Kredytu nie ma i nie będzie ,a skradzione pieniądze z inwestycji gdzies muszą być.Tylko media i prokurator -jedyna szansa.100% sprzedanych mieszkan i budynek w takim przykrym stanie.Nie do pojęcia ludzie co wy wyprawiacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 31.01.13, 10:34 Czemu niektórych tak bardzo boli, że sprawy które dotyczą jedynie obecnych klientów, są omawiane wyłącznie w ich gronie? To są nasze niemal prywatne sprawy, o których niekoniecznie mamy chęć, a już na pewno nie obowiązek, informować. My wiemy, gdzie są pieniądze z inwestycji - raczej nie u obecnych inwestorów, a w rękach oszustów, którzy już tej inwestycji się pozbyli. Jaki cudnie wiarygodny jest Twój post - a najbardziej tą wiarygodność udowadnia twierdzenie o 100% sprzedanych mieszkań. Brawo, tak trzymaj. Naprawdę, gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.13, 11:44 Nie licząc dodatkowego piętra, można spokojnie powiedzieć że sprzedano 100 % mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 91.231.117.* 31.01.13, 12:12 Bez procesu pieniądze nie wrócą na budowę tylko zostaną obficie strawione.Jak byście na samym początku skierowali sprawę do prokuratury to ten budynek byłby już wybudowany .Tak więc bierzcie chłopy telefon i dzwońta do Pani Jaworowicz,a moją wiarygodnosc zobaczysz po tym jak sie dowiesz ze nie ma kredytu ,ktoś nie wytrzyma juz tego skandalu i ogłosi upadłosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 14:06 Cała nieruchomość jest wyceniona przez biegłego , na 12 milionów więc jest szansa , że sprzedadzą za 75% ceny, będzie podział i około 50% swoich nalerzności odzyskają wierzyciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psl Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 04.02.13, 11:55 Panie byra: "nalerzności odzyskają wierzyciele" - normalnie rence opadajom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient-wierzyciel Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.13, 16:15 a może to nie Byra pisze tylko ktoś komu zależy na upadłości Zimowych Ogrodów. Bo to że inwestycja została wyceniona na 12 mln w obecnym stanie to gruba przesada. A taki post może wprowadzić ewentualnych wierzycieli w niepotrzebne nadzieje na odzyskanie pieniędzy w razie upadłości Z.O. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pss Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.13, 18:11 a niby komu oprócz Byrze by na tym zależało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.13, 09:58 Co ty opowiadasz , że to nie jest tyle warte? Sam grunt to 5 milionów według wyceny, a budynek też ma swoją wartość przecierz to 100 mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 07.02.13, 10:12 no przecierz ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient milijon Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 07.02.13, 10:25 Zawsze można te 100 mieszkań bez okien i grunt zagracony gruzem za 12milionów wymienić na 24 koty po 500 tyś :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 16:23 marne szanse, że to się sprzeda za 6 mln.!!! w dzisiejszych czasach. i to oczywiste dla każdego, kto się trochę na tym zna. bank ma hipotekę prawie na 4 mln. więc reszta -marne szanse na cokolwiek.niestety. jedyna szansa dla wszystkich to, że oni to wybudują, czego wszystkim życzę. Ale Panowie P.P. A.G i P.D. i tak muszą iść za kratki za to wszystko. Nieważne jak to się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 62.169.168.* 09.02.13, 10:39 Gadacie o niczym, nie wiem skąd ta wycena ale na pewno nie zostala zrobiona na zlecenie komornika, wiem bo jestem wierzycielem i jestem w stałym kontakcie z komornikiem. Tylko komornik ma prawo wejsc na nieruchomosc z rzeczoznawca, bez niego wlasciciel nikogo nie musi wpuszczac celem dokonania wyceny i na pewno by nie wpuscil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 13:03 Komornik Kinastowski jest przypisany do tego rejonu , do niego spływają wszystkie windykacje z nieruchomości, więc proszę pytać u niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiaddd Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.broadband.greenlan.pl 11.02.13, 01:18 Ludzie czegos nie rozumiem cześć osób juz mieszka bo widze firanki w oknach a wy tu piszecie o sprzedazy wierzytelnosciach komornikach czy ktos mi to wytłumaczy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 10:37 Ludzie trzeba na tych Gudzowskich i Żołnierka, do prokuratury donieść, trzeba zrobić z tym porządek bo nigdy nie odzyskamy naszej kasy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 11.02.13, 10:54 no ale za co, że tak się spytam ? dla przyjemności pana j.b. ? proponuję donieść do prokuratury na pana j.b., tyleż samo sensu w tym zapewne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 11:10 Jak za co , przecież to oni są właścicielami Z.O, a nie pokrzywdzonymi tak jak my, ja chcę odzyskać kase którą wpłacilem na tą inwestycję !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 11.02.13, 11:21 to dłużników zgłasza się do prokuratury ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 11.02.13, 11:26 Pan też miał lub też ma powiązania właścicielskie z Atrium i Z.O., proszę mi oddać pieniądze, bo też dokonam odpowiedniego zgłoszenia do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
tay2 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy 11.02.13, 11:45 weźcie do cholery porządnych prawników, złóżcie sie do kupy i idzcie do prokuratora. Inaczej bedą was dymać bez mydła całe lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 12:25 Od roku lat nas dymają i dalej będą jak nic nie zrobimy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 12:35 Czekam na to , żeby wreszcie się zebrać i zrobić wspólnie porządki, jestem otwarty na wszelkie propozycje aby dopie...ć tym oszustom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 91.231.117.* 12.02.13, 09:09 Za oszustwo grozi chłopakom 8 lat więzienia.Jeszcze wszyscy czekają,ale już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 12.02.13, 09:22 a w jaki sposób oni kogoś oszukali? na czym polega to ich oszustwo, może mi ktoś wytłumaczyć? oszukali poprzedni, na usługach pana j.b. szef oszustów skarżyć może powinien swoich sługusów oszustów, że go oszukali i kilkadziesiąt innych osób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 12:49 To Żołnierek powinien siedzieć , to jego wina ,że budowa stoi!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 12.02.13, 12:57 buahahaha mieszkańcy też powinni siedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
tay2 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy 12.02.13, 16:28 dajecie sie wszyscy posuwać w pupę, chłopcy, az przykro czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 10:09 Witam o której dzisiaj spotkanie z tym oszustem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Segment D Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 14:36 jakbyś był prawdziwym mieszkańcem / klientem to byś wiedział, bo informacje były przesyłane do wszytskich PRAWDZIWYCH klientów.. a jeśli nim nie jesteś to taka informacja nie jest Ci potrzebna, chyba po to żeby siać ferment... PANIE BYRA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 15:07 Powinno być prawdziwi frajerzy!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient wierzyciel Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 15:41 Kto ma w tym interes żeby się za Byrę podawać i siać zamęt na tym forum przeciwko Źołnierkowi i Gudzowskim ? Kto prowadzi wojnę z Źołnierkiem i dlaczego ? uważam , że połowa wpisów na tym forum to dzieło bandy PP, którym na rękę jest żeby to już upadło.Bo być może inne interesy im nie wyszły tak jak zaplanowali... kto pod kim dołki kopie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 91.231.117.* 16.02.13, 10:28 Pisałem wczesniej ze kredytu nie ma i nie bedzie.Do 18 lutego budowa miała isc pełną parą tak wiec mało czasu zostało.Pan z prywatnego forum ,który twierdził ze wszystko jest dobrze i wskazywał ową datę powinien ponosic odpowiedzialnosc za takie wprowadzające klientów w bład słowa.No chyba że jest to podstawiona postać tego propagandowego zamkniętego forum.Z całym szacunkiem ale pan Jan chyba nie da rady tego skonczyc bo nie ma kasy a twierdził ze ma chm.Długi rosną i i nwestycja jest coraz mniej opłacalna o ile wogóle jeszcze jest(kwestia sporna)jak od roku nowy inwestor nic nie zrobił.Proponuje otworzyc zamknięte forum dla klientów którzy sie wycofali podzielic sie informacjami i postanowic co robimy z tym dziadostwem, przedewszystkim działac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 17.02.13, 10:45 Co my wierzyciele możemy zrobić?? Pozostaje skierować to do licytacji ale mała szansa że ktoś to kupi za 3/4 ceny wywoławczej i cała kasa pójdzie na bankowe hipoteki. Pozostaje niestety czekać i liczyć na cud że jakiś bank podniesie tego trupa i zostaniemy spłaceni. Ja cały czas na to liczę i wbrew temu co myślą "prawdziwi klienci", życzę tej inwestycji jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 08:38 Poczekajmy jeszcze z 5 lat , to może to się uda komuś skończyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 19.02.13, 08:17 "Pan z prywatnego forum" nic takiego nie twierdził, więc obrażanie i oskarżanie porządnego człowieka to już z Twojej strony szczyt chamstwa i bezczelności (oraz nierozumienia czytanego tekstu). Zresztą nie po raz pierwszy. Jak czytam Twoje posty, to są one niczym więcej, jak stekiem wyzwisk po adresem niedoszłych mieszkańców. I między tymi wyzwiskami umieszczasz prośby o udostępnienia prywatnych informacji wyzywanych osób dla własnej korzyści. Genialne, mistrzu dyplomacji. Genialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.13, 11:08 W tym tygodniu wszyscy wierzyciele dostali wezwanie od komornika do opłacenia opisu i oszacowania zajętej nieruchomości. Termin upływa 11 marca pod rygorem umorzenia egzekucji z nieruchomości. To juz chyba powolny koniec tego wszystkiego, niestety wszystko wskazuje na to że budynek wybuduje ewentualny nowy nabywca i sprzeda mieszkania jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.capgemini.de 27.02.13, 12:48 I pięknie ... dziękujemy wszystkim byłym klientom za przeszkadzanie deweloperowi w doprowadzeniu tej inwestycji do porządku... Teraz będziecie mieli tyle co i my -> ci, którzy jednak nie zrezygnowali -> czyli wielkie NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.13, 14:17 A to Ci heca, czyli to przez klientów którzy odeszli to nie powstało?? Może to oni ukradli pieniądze z inwestycji?? Rozumowanie niektórych "prawdziwych" klientów mnie poraża. Może i będe miał przez 30 lat kredyt za mieszkanie widmo ale jedno mnie pociesza: NIE BĘDĘ MIAŁ TAKICH TĘPYCH SĄSIADÓW JAK TA JEDNOSTKA POWYŻEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.edf.pl 27.02.13, 14:29 Ja jestem wierzycielem i jeszcze nic nie dostałem od komornika.Który to komornik.Proszę o telefon do niego lub adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 86.111.202.* 27.02.13, 14:56 Były kliencie, myślę że w tej wypowiedzi chodziło bardziej o to, że gdybyście poczekali, aż oni to wybudują, sprzedadzą i Was spłacą, wyszlibyście (i my również, bo mielibyśmy mieszkania) na tym lepiej niż poprzez nasyłanie komorników - bo teraz w razie upadłości, egzekucji, licytacji czy co to się tam odbędzie, zaspokojona zostanie raczej niewielka ilość jednostek i wszyscy - i "my, i "wy" na tym stracimy. I niekoniecznie znajdziesz się w tej części, która odzyska pieniądze. Czyli nie do końca stoimy po dwóch stronach barykady, jak się okazuje. Ja w każdym razie tak to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 27.02.13, 20:05 Boże, ile naiwności... Takie same argumenty padały jak ambergold leciał na ryj. Skoro pieniądze zostały wyprowadzone/skradzione/zdefraudowane, to nikt tego nie wybuduje bo nie ma już tej kasy. Łudzenie się że ktoś by to zbudował do końca to mit i mniej więcej w zeszłym roku było to widoczne czarno na białym. Jedyne co pozostało to wpisać się do listy wierzycieli i modlić się żeby ktokolwiek to kupił na licytacji, może chociaż część pieniędzy się odzyska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.13, 08:11 Na licytacji kupi to Żołnierek za 8 mlm zł i zarobi porządną kase . Kupując od komornika będzie miał czysty temat , a nie jak teraz prawie setke wierzycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.02.13, 09:40 Nie zdziwię się jeśli tak będzie. To najlepsze rozwiązanie dla nich, kupią i mogą sprzedać od nowa całe 4 piętra mieszkań. To jest Polska właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy 28.02.13, 12:18 Witam, bardzo proszę o namiar na komornika zajmującego się tą sprawą. Może na maila sto.krotka79@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.02.13, 13:12 Kinastowski z Fabrycznej Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy 28.02.13, 13:51 Dziękuję bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 09:07 Trzeba wreszcie odzyskać choć część pieniędzy, a nie łudzić się że ktoś to gó... skończy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek atrium budownictwo IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.13, 10:24 atrium budownictwo sp. z o.o. jest winna mojej koleżance niedużą kasę jeśli jesteś wierzycielem to może wiesz jak odzyskać od nich pieniądze ? to stara sprawa teraz oni się nazywają - a budownictwo sp. z o.o. - proszę o pomoc bo dla koleżanki te parę złotych dużo znaczy, a dla nich to pestka, ale nie chcą zapłacić a sprawa jest u komornika, który też nic nie może - jak to u nas w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: atrium budownictwo IP: 194.251.119.* 24.04.13, 13:10 Było by łatwiej jakbyś użył odrobinę interpunkcji - chyba, że oczekujesz od ludzi, że będą zgadywać o co prosisz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: atrium budownictwo IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.13, 12:20 chyba łatwo wywnioskować o co proszę i średniorozgarniętemu człowiekowi brak interpunkcji nie powinien przeszkodzić w zrozumieniu mojego wcześniejszego wpisu, ale powtórzę w czym rzecz - mianowicie : - jak odzyskać kasę od atrium budownictwo sp. z o.o., która teraz nazywa się a budownictwo sp. z o.o. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.4-4.cable.virginmedia.com 21.05.13, 22:24 Czy ktoś złożył już wniosek do sadu o odzyskanie pieniędzy??? proszę o kontakt : winner.uk@wp.pl Potrzebuje informacji jakie dokumenty potrzebne są do złożenia sprawy do sądu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra rada Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 22.05.13, 09:03 Wniosek o odzyskanie pieniędzy? Chłopie, idź do prawnika, a jak nie masz kasy to do darmowej poradni przy uniwerku, bo marnie widzę że będziesz w stanie cokolwiek sam zdziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 11.03.13, 14:17 Jak się poszpera w KRSach to okazuje się, że Pietruszkewicz to człowiek renesansu teraz. Wywalil 450 tys na kapital nowej spółki + 50 tys. od Dzelnickiego i według danych z PKD zajmują się wszystkim od upraw roślin po leasing :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ems Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.13, 21:22 aura invest - dobra nazwa:) www.imsig.pl/pozycja/2012/211/KRS/241891,AURA_INVEST_SP%C3%93%C5%81KA_Z_OGRANICZON%C4%84_ODPOWIEDZIALNO%C5%9ACI%C4%84 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.b Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 08:53 Kase na nową firme dał Byra , przecież to on zarobił na ZO najwięcej, a nie te dwa słupy z marnymi pensjami !!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 13.03.13, 16:02 widze ze to forum ktos ostro cenzuruje - rano bylo 944 posty, teraz juz 940. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.156.114.233.mortin.pl 14.03.13, 08:34 Mojego wpisu też nie ma......ale jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamany Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 08:49 Wczoraj Żołnierek mówił że kase na budowe będą musieli wyłożyć mieszkńcy . lnaczej on ogłosi upadłość układową i odda nam 40% w ratach . Więc może powinniśmy wziąć sprawy w swoje ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 14.03.13, 09:17 a to nie jest tak, że roszczenia które zabezpieczone są rzeczowo na majątku upadłego, mogą być objęte układem za zgodą wierzycieli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 14.03.13, 09:28 a poza tym w jaki sposób chciałbyś wziąć sprawy w swoje ręce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.13, 10:16 buhahahaha, Żołnierek odda 40 %, dobry żart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Racjonalny klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.13, 11:41 Zalozyc spolke lokatorska, kazdy z mieszkancow bedzie mial w niej udzialy, wplacic do tej spolki kapital potrzebny do zakonczenia budowy, czyli kazdy wplaci na kapital tyle ile mu jeszcze zostalo do wplaty za mieszkanie. Ten kapital powinien spokojnie starczyc na skonczenie budowy, po zakonczeniu ta spolka lokatorska sprzedalaby wolne gotowe mieszkania i z tego by splacila hipoteki. A moze by i cos zostalo to by lokatorzy - udzialowcy podzieliliby sie nadwyzka, nalezy sie za te nerwy i stracony czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 14.03.13, 11:47 1) każdy musiałby się zgodzić - nierealne 2) skąd środki? nikt nie ma takiej kasy do wyłożenia, a banki raczej nie wypłacą nam kolejnych transz 3) nie jesteśmy właścicielem inwestycji 4) nie sądzę, aby reszta naszych wpłat wystarczyła 5) oraz wiele innych spraw, ale nie ma snesu się rozpisywać, niech każdy sobie sam dopowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Racjonalny klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.13, 12:06 1. To najlepsze wyjscie, jedyne w tej sytuacji ktore daje realne szanse na pimyslne zakonczenie- kazdy musi to w koncu zrozumiec 2. Nie trzeba wszystkiego wplacac od razu, kazdy wplaci tyle ile moze, a reszte banki beda nam wplacac po kolejnych etapach budowy, bo bedziemy realnie budowac 3. Trzeba zmusic zolnierka i gudzowskiego zeby przepisali na nas, czyli na ta nasza spolke wladnosc, w ich sytuacji to i tak najlepsze wyjscie 4. Powinno starczyc. 5. Beda problemy, ale to jedyne racjonalne wyjscie, lepsze niz czekanie i narzekanie. 6. Menadzera do zarzadzania znajdziemy i bedziemy go kontrolowac, rozliczac z kazdego dnia i zlotowki. My jako udzialowcy bedziemy tez w radzie nadzorczej i bedziemy sprawowac kontrole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 91.231.117.* 14.03.13, 19:43 Po co przychodzi nowy inwestor bez kasy aby budowa stała.Nie mieli kasy na bramę trębaczy a przejeli ZO.Kto wie co oni tam jeszcze kombinejszyn.Jak by buli uczciwi to by mieli choc troszke pieniedzy by troche podbudowac i tym samym uruchomic kredyty bankowe.Ludzie nie ufajcie nikomu .Brac to w swoje ręce i do prokuratora i na wszystkich ,gazeta telewizja piszcie do prezydenta bo wasze skradzione pieniadze przepuszczają.Wsadzic gnoi i niech prokurator szuka kasy bo tu trzeba pare osób pozamykac by dokonczyc budowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 15.03.13, 08:14 Cała trójka na wolności hasa, a jeden udaje, że jest ofiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 91.231.117.* 15.03.13, 13:54 Brawo.Koniec manipulacją ludżmi .Niebawem telewizja zjedzie na ogrody .Zapomniał Pan o panu Arkadiuszu a to może oznaczac koniec jego kariery w szkole.No chyba ze na politechnice uczą oszukiwac ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.13, 14:02 I co z tego?? Co nam to da że ich pozamykają, kredytu z tego nie spłacę, mieszkanie mi z nieba nie spadnie, zaspaliśmy, trzeba było to przejmować przed Gudzowskimi, ostrzegali nas wtedy pod budową podwykonawcy którzy chcieli to z nami dokończyć że Gudzowskie to takie same albo i gorsze niż Pietruchy i Dzielnie, teraz to już piata woda po kisielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.100.akron.net.pl 15.03.13, 14:34 a któż to tak kasuje wpisy o prokuraturze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalny Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 15:02 Jeszczenie nie jest za późno, tylko zamiast pisać i krzyczeć, co nic nie da i tak, należy zająć się tym samemu. Żołnierek chętnie to odda, bo widać, że się przeliczył i teraz ma tylko problem, a jeśli będzie to nasze - klientów - to sami to dokończymy. Ludzie, zrozumcie, to jedna szansa na to żeby to ruszyło i zostało dokończone. Organizujmy się, idźmy do Żołnierka, przedstawmy mu to, PISANINA NA INTERNECIE NIC NIE DA, trzeba działać a nie pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.13, 15:14 Jestem za mimo tego ze jestem wierzycielem, ale zależy mi na tym żeby to było ukończone, myślę że większości wierzycieli także, zważywszy na to że do dzisiaj nikt nie wpłacił zaliczki za operat u komornika. Nie chciał bym wypowiadać się za wszystkich wierzycieli, ale uważam że jeśli to przejmiecie to wierzyciele poczekają i moŻna się z nimi dogadać, pod jednym warunkiem: BUDOWA MUSI RUSZYĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly K Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 15.03.13, 15:22 A tyle było postów, że prawdziwi klienci mają "prawdziwe" informacje, a reszta sieje tutaj (i na innym publicznym forum) ferment. Nawet powstało prywatne forum dla "prawdziwych" mieszkańców izolując tym samym tych, którzy domagali się zwrotu pieniędzy.. Jak już ktoś tu napisał: PP, PD, a potem G tylko grali na czas aby wyrwać od ludzi ostatnie (najczęściej pożyczone) pieniądze. Czy ktoś mógłby tutaj udostępnić kłamstwa podawane G z tego prywatnego forum ? Niech każdy wie jaki to człowiek ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.13, 15:38 To wy wpłacaliście Gudzowskim jakieś pieniądze?????? Przecież konta firmowe są od dawna zajęte przez komorników. Do ręki im to dawaliście?? Masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly K Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 15.03.13, 15:44 Nie nie, pisałem o intencjach tych paszteciarzy - że do tego dążyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalny Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 15:51 i co to da, wylewanie żółci, szukanie winnych, mnie to sczerze nie interesuje, ja chcę odzyskać wpłacone pieniądze, albo otrzymać mieszkanie. Typowe, zamiast szukać rozwiązania, to szukamy winnego. Proponuję w końcu wziąść się za to, przestać wypisywać nic niedające bzdury, spotkać się i zacząć działać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 91.231.117.* 15.03.13, 17:28 Proponuje powrócic do starego forum i na prywatnych wiadomosciach podzielic sie relacjami.Przedewszystkim grupowe złozenie wniosku do prokuratury i trzeba to zrobic w dobry sposób.Prokurator ma pewne pole do działania no a te skradzione pieniądze to chyba nie przejedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalny Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 17:47 jasne, co Ci to da? Tracenie czasu, energii i kolejnych pieniędzy na działania które w najmniejszym stopniu nie wpłyną na budowę, pieniędzy które wpłaciliśmy i tak już nikt nie znajdzie. Jeszcze raz, zamiast się mścić, weźmy się za coś konstruktywnego, jest jeszcze szansa, ale jeśli teraz tego nie zrobimy, póki ta budowa jest jeszcze do uratowania, to zostaniemy z niczym zupełnie. Jak żołnierek przeskanie płacić za ochoronę (która cały czas jednak jest) to szabrownicy i złomiarze całkiem rozkradną budowę i wówczas budynek będzie się nadawał tylko do rozbiórki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 91.231.117.* 15.03.13, 19:56 Jeden inwestor mnie oszukał drugi tez mnie oszukał .Oni dwa lata zbierają sie do budowania czy ja im tego zabraniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Racjonalny klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.03.13, 20:21 Ani jeden ani drugi nie wybudowal i nie wybuduje. Dlaczego? Bo zaden z nich nie ma pieniedzy i nie ma skad ich wziasc. Jedyne zrodlo skad mozna wziasc pieniadze na dokonczenie budowy to od nas, od klientow. Ale nikt z nas przecierz nie da kasy tym osz....... . ale do wlasnej spolki kazdy powinien dac, bo kazdy bedzie wiedzial na co obe beda szly, bedzie transparentnosc, kazda zlotowka bedzie rozluczona. Teraz jest idealny moment, zaczyna sie wiosna, sezon na budowanie, do jesieni bysmy sie wprowadzali, do nastepnej wiosny bysmy sprzedali reszte gotowych mieszkan i kazdy z nas by dostal jeszcze spory bonus na wakacje nastepne. Co jeszcze mam napisac, zebyscie zrozumieli sytuacje? Jesli nic nie zrobimy albo jedyne co bedziemy robic to chodzic po prokuraturach i sadach wzywani na niekonczace sie przesluchania, to za rok zostanie tylko wspomnienie i narzekanie... Ze jakby rok temu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 16.03.13, 10:13 Nie ma już ratunku dla tej inwestycji, ludzie są podzielenie, niezorganizowani, uważają że to wina tych co odstapili od umów że to upada, zabarykadowali się na "prawdziwych forach" gdzie miały być tylko konkretne i prawdziwe informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u.. Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.13, 14:17 za łatwo przeło Panu to oszustwo proszę Pana mam nadzieję, że ktoś w końcu się za Pana weźmie porządnie... ludzie bez sumienia... cała szajka z Panem na czele- Panie doktorze Górski !!!! brawo Politechnika Wrocławska- niezła reklama dla tej uczelni..będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm jaki jest numer ksiegi wieczystej dla tego gruntu IP: *.dynamic.lte.plus.pl 18.03.13, 18:58 jaki jest numer księgi wieczystej dla tego gruntu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: jaki jest numer ksiegi wieczystej dla tego gr IP: *.156.114.233.mortin.pl 19.03.13, 12:00 krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,13090424,Leopard___koniec_sledztwa__Prokuratura_oskarza_dewelopera.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: jaki jest numer ksiegi wieczystej dla tego gr IP: *.156.114.233.mortin.pl 19.03.13, 12:12 jeśli ogłoszą zaraz upadłość układową, to naprawdę czas się zaznajamiać z tematem. Wszyscy znacie pewnie sprawę krakowskiego Leoparda. Mają stronę okradli.pl Może warto się skontaktować z nimi co możemy w naszej sytuacji zrobić. Mieli podobną sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: jaki jest numer ksiegi wieczystej dla tego gr IP: 194.251.119.* 19.03.13, 15:41 wow, "proces ruszy w przyszlym roku", sledztwo tez trwalo nie za krótko. To jeśli prokuratura teraz zaczyna coś szukać w sprawie Atrium i Gudzowskich to za 10 lat może usłyszymy wyrok.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęśliwa Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.13, 00:16 Nareszcie wiosna (kalendarzowa). Teraz prace ruszą na ZO ze zdwojoną siłą.Pan Ż i Pani G mówili że przez zimę załatwili to i tamto i teraz do września zakończą budowę.Przed końcem roku się wprowadzamy. Dobrze że budowy nie prowadzą "szczur i karaluch" bo dalej nic by się na budowie nie działo.To czekam z niecierpliwością na klucze do mojego mieszkanka. Myślałam że będę tam mieszkać już od roku ale co się odwlecze to........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.156.114.233.mortin.pl 21.03.13, 13:17 Szczęśliwa......jak chciałaś na wkur....to i tak słabo...;] takie żarciki już nie robią wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 21.03.13, 14:40 byra sobie jaja robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szcześliwa Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.13, 16:56 O co Ci chodzi ula ? Czy się nie cieszysz z tego że budowa idzie do przodu ? Przejeżdżałam dzisiaj w południe koło budowy i widziałam że prace idą pełną parą ( fachowcy , sprzęt, materiały na dach i wykończenie ) . No chyba że jesteś jedną z tych podłych klientów-wierzycieli co od początku wrednie utrudniali budowę i robili wszystko by się nie udało (przez tych ludzi cały nasz kłopot). ps.nie którzy to muszą iść do psychiatry bo wszędzie (może i w szafie albo pod łóżkiem u żonki ) widza Byrę ,jak ktoś pisze nie po myśli prawdziwków to na pewno-Byra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.156.114.233.mortin.pl 22.03.13, 08:11 hehe zazdroszczę Ci tej choroby psychicznej, w tym przypadku też by mi pomogła ;) W sumie jest to jakieś wyjście.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.wroclaw.mm.pl 22.03.13, 19:43 Dobra Jacku, ale przestań już. Było nawet śmiesznie, ale teraz nudzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 08.04.13, 21:46 taka cisza, pewnie wszyscy zajęci wykańczaniem i umeblowaniem mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.04.13, 22:19 tak zajmujemy sie wykańczaniem a tobie polecam redtube.com i sobie ulżyj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 09.04.13, 01:37 doradca, uczyli takiego słowa jak sarkazm?? czy tylko redtube itp???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.05.13, 09:42 Jutro rusza rozbiórka zimowych ogrodów, wreszcie koniec z tą ruderą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b.2. Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 14.05.13, 21:37 Podobno Eurobudownictwo przejmuje Skańską ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyr***any Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 19.05.13, 19:34 Na Sol De Levante nie ma już nawet tego rozwalającego się płotu, pozostał staw. Czy ma ktoś numer KW tej działki, Gudzowscy to sprzedali czy co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorek Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.e-wro.net.pl 22.05.13, 09:49 Sąd Rejonowy dla Wrocławia-Fabrycznej we Wrocławiu ( VIII Wydział Gospodarczy ds. upadłościowych i naprawczych) postanowieniem z dnia 08.05.2013 sygn. akt VIIIGU 65/13; VIIIGUp 24/13 ogłosił upadłość obejmującą likwidację majątku dłużnika Słoneczny Horyzont Sp. z o.o. we Wrocławiu przy ul. Rakietowej 11 lok. 10 (o numerze KRS 386734). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.13, 11:30 Czy coś wiadomo nowego o ZO? coś tam się dzieje? jest artykuł w PWR i mówili w radiu o Gudzowskich...wiecie coś wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.05.13, 13:22 Gdzie jest ten artykuł?? O radiu szłyszałem, jakaś klientka dzwoniła i płakała do słuchawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.13, 13:34 www.prw.pl/articles/view/28717/mialo-byc-wlasne-m-jest-dramat-i-rozpacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.internetia.net.pl 24.06.13, 19:15 Sprawa jest już potwierdzona, nieruchomość zostanie zlicytowana przez komornika lub syndyka (to w przypadku jeśli spółka ogłosi upadłość). Jutro będzie wiadomo kiedy będzie robiony operat szacunkowy. Także proszę nie liczyć że Gudzowskie i Żołnierki coś wybudują, poza tym oni w spółce są tylko chorągiewkami, za sznurki pociąga ktoś inny. Fajnie że wniosek o popełnienie przestępstwa został złożony ale to już raczej nic nie pomoże nabywcom i budowie. Informacje od komornika Wrocław Fabryczna (nie wierzycie, dzwońcie, powinni bez problemu udzielić informacji, to żadna tajemnica) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 194.251.119.* 15.07.13, 14:32 I co ? zlicytowali to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.13, 10:42 Właśnie dzisiaj na budowę wszedł komornik z rzeczoznawcą celem wyceny nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Poszukuje osób pokrzywdzonych-Zimowe Ogrody IP: 93.154.182.* 20.08.13, 21:20 witam, poszukuje osób pokrzywdzonych w sprawie mieszkań Zimowe Ogrody, chce nagłośnić sprawe upadłosci Firmy budującej w/w nieruchomość. Razem łatwiej nam bedzie walczyć o odzyskanie pieniędzy. Zainteresowanych proszę o kontakt tel:605-074-217 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm166 Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.play-internet.pl 27.07.13, 08:24 Jeśli potrzebujesz profesjonalnego doradcy przy zakupie nieruchomości, jestem do Państwa dyspozycji. Pomogę: - wybrać i ocenić mieszkanie - wynegocjuję lepszą cenę - ocenię umowę i wynegocjuję korzystne dla klienta zapisy - ocenię zgodność transakcji z nową ustawą deweloperską - pomogę we wszystkich formalnościach , w tym również kredytowych Zapraszam do współpracy - tel. 884 985 444, doradca_nieruchomosci@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimmy Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: *.szczecin.mm.pl 30.07.13, 17:00 Może warto skorzystać z biura nieruchomości które działa w Wrocławiu OberHaus ma spore doświadczenie i będą wiedzieć jak wycenić nieruchomość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Atrium - osiedle Zimowe Ogordy IP: 93.154.182.* 20.08.13, 21:22 witam, poszukuje osób pokrzywdzonych w sprawie mieszkań Zimowe Ogrody, chce nagłośnić sprawe upadłosci Firmy budującej w/w nieruchomość. Razem łatwiej nam bedzie walczyć o odzyskanie pieniędzy. Zainteresowanych proszę o kontakt tel:605-074-217 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 93.154.182.* 20.08.13, 21:48 witam, poszukuje osób pokrzywdzonych w sprawie mieszkań Zimowe Ogrody, chce nagłośnić sprawe upadłosci Firmy budującej w/w nieruchomość. Razem łatwiej nam bedzie walczyć o odzyskanie pieniędzy. Zainteresowanych proszę o kontakt tel:605-074-217 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.internetia.net.pl 21.08.13, 10:40 Jest już po ptakach. Nieruchomość na dniach będzie wyceniona, dalej licytacja i na 2 licytacji za 50 % ceny może ktoś to kupi. Kasę odzyska bank i parę osób z czołówki wpisanych w KW. Gadanie Gudzowskich że oni operat zaskarżą, licytację zaskarżą, że będą to przedłużać 2 lata tylko mnie utwierdza w przekonaniu że tego nie zbudują i nie mają nawet takiego zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient_ZO Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 93.154.188.* 22.08.13, 20:19 witam, kontaktowalem sie juz z Pania Agata i przedstawione pomysly wygladaja sensownie mam nadzieje, ze uda nam sie osiagnac przedstawiony cel wszystkich zachecam o telefon na podany numer "Gość: Agata -> Zainteresowanych proszę o kontakt tel:605-074-217" Pan "klient byly" jak sie pogodzil ze swoja strata to prosze juz sie nie wypowiadac i nie przedstawiac swoich analiz, ktore moga tylko zniechecac innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.13, 21:42 Mogłeś też udać do p. Agaty osobiście - sądząc po IP daleko by nie było ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.13, 15:25 Podobno Żołnierek ucieka na Ukrainę, a Guzowskich zostawia na pożarcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.13, 11:07 Panie Jacku, a co tam u pana słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzyciel Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 17:52 Czy ktoś ma info kiedy będzie licytacja Z.O ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.internetia.net.pl 27.08.13, 20:11 Dzwoń do komornika, czeka na wycenę i jedzie dalej z tym bałaganem. Ja tam się cieszę, nie wierzę już całkowicie że Gudzowscy cokolwiek zrobią (mieli mnóstwo czasu żeby się wykazać), niestety nie wierzę że ludzie się zbiorą i coś z tym zrobią, więc wolę żeby to było zlicytowane niż żyć w zawieszeniu tak jak teraz (odzyskam kasę czy nie - zmęczyło mnie już to). Wolę wiedzieć na czym stoję, nawet jeśli to ma oznaczać kredyt do spłacania i brak mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.Martel.Biz 30.08.13, 15:07 Smutna prawda jest niestety taka, że Gudzowscy się nawet nie kłopoczą żeby kogokolwiek w jakiś sposób informować o swoich działaniach. Jak się da radę do nich dodzwonić to puszczają tylko tekst w stylu : "nic nie mogę powiedzieć na tą chwilę". To jest smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 89.204.153.* 04.09.13, 13:37 Czyli zostajemy z kredytami a Gudzowscy i cała banda moze smiac sie nam w twarz, nic im nikt nie zrobi,w takim zajebi..tym kraju żyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.internetia.net.pl 04.09.13, 22:28 Ludzie, a czego wy się spodziewaliście????? Na budowie nic się nie działo a długi z dnia na dzień rosły, finał mógł być tylko jeden. Możecie sobie stworzyć jeszcze 1000 prywatnych forów prawdziwych nabywców i tam taplać się w kłamstwach Gudzowskich i Żołnierków ale to nie sprawi że budynek powstanie. Zrozumiecie po szkodzie może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.13, 07:59 Witam czy to prawda , że Żołnierek trafił do wariatkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.100.akron.net.pl 05.09.13, 08:16 Witam, czy to prawda, że j.b. niebawem trafi do więzienia, jako że jego firma ukradła wielu ludziom setki tysięcy złotych? To taki sam złodziej, jak pp i pd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: największy Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 78.9.6.* 05.09.13, 20:49 ja powiem, że największy, przypomnijcie sobie, kiedy się zaczęły kłopoty z inwestycją, dziwnie się zbiega ten czas z niezwykłym uaktywnieniem niejakiego jb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.13, 16:47 Witam 14 października odbędzie sie rozprawa wsprawie upadłości likwidacyjnej Zimowych Ogrodów , mam nadzieje że wreszcie przybliży nas to , do dnia w którym odzyskamy chociaż część naszych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
krz71 Ładna okolica 16.09.13, 15:22 Polecam ze względu na lokalizację - szybko można wjechać na AOW, poza tym latem i wiosną bardzo ładna okolica. Odpowiedz Link Zgłoś
krz71 Okolica może i ładna... 16.09.13, 15:29 Nie wiedziałem że taka lipa... współczuję wszystkim którzy zainteresowali się ofertą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.13, 19:52 Hej kolego, mozesz napisac cos wiecej o tych paszteciarzach PP i PD (rozprawa o ktorej wspomniales) ? Jestem osoba poszkodowana przez nich w innej "inwestycji". dzieki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.internetia.net.pl 23.09.13, 11:18 A wiecie może ile zostało uruchomione i do spłacenia hipoteki bankowej z tych 8 przyznanych melonów? To prawda że Ci bez hipoteki nie dostaną złamanego grosza ale w ogóle mi ich nie szkoda, sami są sobie winni, za dziecinną naiwność trzeba płacić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.156.114.233.mortin.pl 23.09.13, 13:50 Dla mnie Wasza postawa jest jakaś chora. To, że nic nie dostaną to ich sprawa. Co Wam do tego? Cieszę się że coś będę z tego mieć, ale nie mam zamiaru ich obrażać bo mieli nadzieję, że coś jeszcze się uda. Chore... Wieszajcie psy na tej bandzie oszustów przez których wszystko szlag trafił, a nie czepiliście się jakiegoś "tajnego forum". Trochę rozumu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 5.172.252.* 23.09.13, 18:03 JA ZOSTAŁAM SAMA Z KREDYTEM, WPIS MAM DO KSIEGI JAKO PRZYRZECZENIE WYBUDOWANIA, SĄDOWY NAKAZ ZAPŁATY I NIC... WSZYSCY POWTARZAJĄ ŻE TO I TAK NIC NIE DA.. PRÓBOWAŁAM SIE DOSTAC NA FORUM ZAMKNIETE ALE ZERO ODZEWU. PRAWDA JEST TAKA, NIC NIE ODZYSKAM BO NIE MA Z CZEGO A DO KONCA ŻYCIA KREDYT SPŁACAĆ TRZEBA, DLACZEGO NA TAKICH OSZUSTÓW NIE MA SPOSOBU, NIC TYLKO KRASC, OSZUKIWAĆ I ŻEROWAC NA INNYCH, UCZCIWOSC SIE NIE OPŁACA. TRACE ZDROWIE,SIŁY DO ŻYCIA I WIARE ZE CO KOLWIEK W TEJ SPRAWIE MOZNA WYGRAC KLIKA OSOB W KRAKOWSKIEJ SPRAWIE JUZ PODDAŁO SIE, PSYCHICZNIE NIE WYTRZYMALI... CZY TYM RAZEM MUSI BYC TAK SAMO>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.bestgo.pl 23.09.13, 18:50 spotkanie "mieszkańców" w piątek 27.09 na godz. 18 w znanej chyba wszystkim lodziarni przy szybowcowej (astra). Zamiast wypisywać na forum, spotkamy się i przegadamy. Wbrew temu co poniektóre osoby wypisują, jedziemy na jednym wózku, bez względu na to czy wypowiedziałeś umowę czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 46.77.124.* 23.09.13, 19:07 Moim zdaniem spotkanie to dobry pomysł, będę na pewno i wszystkich zachęcam, walczmy o swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.100.akron.net.pl 24.09.13, 14:17 www.dzienniklodzki.pl/artykul/895002,budowa-centrum-sukcesja-w-lodzi-zbrojarze-dostali-zalegle-pieniadze,id,t.html A tymczasem pan PP kręci kolejny biznes.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.13, 08:40 Witam pieniądze urzędu skarbowego powędrowały na konto Żołnierka ,podobno tylko 500tys. zł, Żołnirek mówił że ledwie starczyło mu na raty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.13, 10:55 ciekawe ile to potrwa zanim oddadzą nam kase, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.13, 14:08 Czy w najblizszy piatek 27,09 odbedzie sie to spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.143.243.2.ultranet.net.pl 26.09.13, 12:21 tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.156.114.233.mortin.pl 26.09.13, 14:44 A gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.143.243.2.ultranet.net.pl 26.09.13, 17:14 "spotkanie "mieszkańców" w piątek 27.09 na godz. 18 w znanej chyba wszystkim lodziarni przy szybowcowej (astra)." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyr***any Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.internetia.net.pl 26.09.13, 17:58 szkoda czasu, pierdzielenie o dupie marynie znowu bedzie, zresztą wierzyciele nie będą mile widziani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 46.77.124.* 26.09.13, 19:53 nie chcesz nie przychodz, twoja sprawa ale uszanuj zdanie innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.100.akron.net.pl 27.09.13, 07:40 Nie ma spotkania w Astrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzony Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 194.146.120.* 27.09.13, 11:36 A skąd takie informacje ? Komuś chyba zależy abyśmy się nie spotkali. Spotkanie odbędzie się. Miejsce i godzina aktualne ASTRA - Świat Lodów godz. 18.00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.156.114.233.mortin.pl 27.09.13, 11:51 Podobno właściciel lodziarni nie życzy sobie takich spędów i ma być ustalone inne miejsce Nie wierzycie to zadzwońcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.156.114.233.mortin.pl 27.09.13, 12:16 Chyba zapomniałeś o dwóch Panach od których się to zaczęło Przy likwidacyjnej guzik dostaniemy A wszystko chcą podciągnąć pod długi jeszcze za czasów Atrium- bo ich nie mogą wykończyć Wtedy to na poczet spłaty ich długów pójdą pieniądze o ile coś się uda jeszcze odzyskać A dla ns nic nie będzie Taki chory kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.100.akron.net.pl 27.09.13, 13:24 Ciekawe, kto tak cenzuruje to forum i usuwa wpisy? W ostatnich dniach chyba z 10 wpisów nagle zniknęło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 194.251.119.* 27.09.13, 13:26 posty sa wysylane z powodu wulgaryzmow. Chociaz jak ich nie uzywac w takiej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.100.akron.net.pl 27.09.13, 12:26 Pietruszkiewicza a nie Pietraszkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.13, 22:05 Witam mam informacje od komornika Kapicy , że trwa oszacowanie mieszkania Gudzowskiego które będzie sprzedawane na licytacji, szukajmy majątków tych oszustów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.13, 14:36 Witam chodzi o mieszkanie dziadka michała gudzowskiego, które jest na michała bo nie zdążył przepisać, szukajmy ich majątku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tay2 Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody 30.09.13, 16:24 mieszkacie tam czy nie? bo sie juz zgubiłem. Dobudowano piętro, to wiem. Awanturka była o to. Co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A taki typ Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 194.251.119.* 01.10.13, 09:49 Dalej stoją gołe mury. Miejscami są kawałki więźby, kilka okien, parę ścian ocieplonych. O mieszkaniu nie ma mowy, ogólnie stan surowy otwarty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.centertel.pl 30.09.13, 16:56 Spora część majątku z inwestycji jest w Rawiczu i w Brzeźnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.13, 18:45 Kto ma więcej ten z Bielan, czy ten z Rawicza?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.13, 19:33 Witam dzisiaj Żołnierek zaczął wydzwaniać i proponować ugodę, jak wycofamy się z księgi wieczystej to on może dostanie kredyt, a sąd nie ogłosi upadłości Z.O i pie...nym Guzowskim się upiecze, myślę , że najlepszym wyjściem jest upadłość i możliwość odzyskania przez nas choć części kasy , Żołnierek i Guzowscy muszą odpowiedzieć karnie za tą rozpierdolkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.10.13, 21:29 g...prawda właśnie wszyscy tak myślą, ale pani syndyk chce wrzucić nas do masy upadłościowej atrium ( bo tam nie mogą skończyć upadłości) i zamiast nas choć w części pospłacać, to wszystko pójdzie na zamkniecie upadłości atrium. Czyli nawet złotówki nie zobaczymy po upadłości likwidacyjnej. przejrzyjcie na oczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: someone Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.13, 21:51 gościu, co ty ćpiesz? Wiesz w ogóle o co chodzi i co jest grane? Jeśli nie podpiszemy ugody to i my i mieszkańcy, którzy nie zrezygnowali, zostaniemy z niczym. Syndyk na podstawie wniosku o upadłość Atrium Sp. z o.o. wciągnie ZO w masę upadłościową. Na początku po licytacji pieniądze pójdą na zusy i srusy, pracowników spółki, wszystkie firmy wykonawcze itd. My zostaniemy z niczym na końcu. Dobrze będzie jak 1zł zobaczysz na oczy na swoim koncie. Ocknij się ze swojego snu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwa Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.13, 23:18 Teraz chcecie coś od wrednych wierzycieli .Nie chcieliście nas (wierzycieli) na Waszym prywatnym forum ,a teraz mówicie że jedziemy na tym samym "wózku". Niech każdy załatwia sobie układ z "ZO" tak żeby było mu dobrze i niech nikt na nikim nie wywiera presji. To obecni (przyszli) lokatorzy sekowali wierzycieli , porozumiejcie się na forum i nie zawracajcie mi głowy mrzonkami o ugodzie . Ja wole wróbla w garści , niż skowronków sto na dachu . Mówicie że 30 % teraz (teraz to znaczy za 80-90 dni) , a z roszczeń rezygnacja do 11 października . Wolę obietnice Pani syndyk . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.internetia.net.pl 03.10.13, 02:50 Jak mozna się skontaktować z syndykiem, jestem wierzycielem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.b Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.13, 08:15 Niech Żołnierek nie pie... , że syndyczka zabierze całą kase, wartość obiektu to około 120mln zł. za 8mln sprzeda to niech zabierze 1mln na jakieś koszty, Z.O nie ma dlugów wobec skarbu państwa bo dostali zwrot vat. Więc dla nas zostanie dość sporo do podziału,tylko guzowskie nic nie dostaną, jeszcze będą odpowiadać przed prokuratórą za to do czego doprowadzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: someone Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.13, 08:38 ale człowieku nie rozumiesz co chce zrobić Pani syndyk? Ona chce wciągnąć ZO do masy upadłościowej Atrium w ramach toczącego się postępowania sądowego na upadłość likwidacyjną spółki Atrium Sp. z.o.o. Tu nie chodzi o upadłość firmy Zimowe Ogrody Sp. Komandytowa. Wtedy wciągnięte zostaną wszystkie inne spółki Atrium (Budownictwo, SDL, RE, ZO). W ten sposób z ZO nic nie zostanie, bo pieniądze z tego pójdą na spłąty zadłużeń Atrium itd. czyli na państwo, ZUS, firmy wykonawcze (choć nie widnieją w KW Zimowych Ogrodów). My mieszkańcy ZO zostajemy z niczym na samym końcu. Nie wierzycie - skontaktujcie się ze swoimi prawnikami lub z oczekującymi na ZO lub z samą Panią syndyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.156.114.233.mortin.pl 03.10.13, 08:37 "To obecni (przyszli) lokatorzy sekowali wierzycieli " heheheh dobre sobie i co jeszcze? Może wszyscy są w układzie z pietruchą? Czekaj sobie na tego wróbla a on Ci kupę w tej garści zostawi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.100.akron.net.pl 03.10.13, 08:25 Jakie firmy wykonawcze?? Jeśli nie są wpisani w KW to zostaną zaspokojeni bo osobach wpisanych w KW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: someone Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.13, 08:41 ale one są wpisanie w KW firmy Atrium Sp. z.o.o. Jak syndyk wrzuci ZO do masy upadłościowej Atrium wraz z innymi córkami spółki-matki, to wtedy my jako klienci ZO zostajemy na samym końcu z niczym. Bo pierw muszą być zaspokojone żądania państwa, zus, byłych pracowników, wykonawców itd z Atrium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.100.akron.net.pl 03.10.13, 08:43 No ale KW jest przecież dla nieruchomości a nie dla spółki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: someone Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.13, 08:49 wg prawa syndyk może wciągnąć ZO do Atrium, bo wniosek na upadłość Atrium został złożony w krótkim czasie po sprzedaniu budowy do Gudzowskich. W ten sposób cały inwestycja będzie do podziału ale nie dla nas, ale dla wierzycieli Atrium Sp. z.o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.13, 09:03 Ludzie ratujmy dupe gudzowskim!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.100.akron.net.pl 03.10.13, 09:38 Ale KW jest jedno na nieruchomość przy ul.Małopolskiej czyż nie? I tam podwykonawców ATRIUM nie ma. Przecież ich nagle nie dopiszą na początku kolejki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: someone Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.13, 10:06 Ale tu chodzi o to (piszę kolejny raz to samo), że syndyk zgodnie z orzeczeniem sądu może wrzucić ZO do zadłużenia Atrium, nawet jak Atrium nie jest już właścicielem ZO tylko Gudzowscy. Wtedy wszyscy tworzymy jedną masę upadłościową ze wszystkimi innymi wierzycielami Atrium Sp. z o.o., czyli nawet innymi spółkami-córkami tej "matki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.centertel.pl 03.10.13, 10:20 jeżeli jest szansa na uratowanie inwestycji, to trzeba spróbować, na upadłości nikt nie zyska. Przy upadłości nieruchomości obciążone hipoteką nie wchodzą w sklad masy upadłościowej i środki uzyskane z ich sprzedaży nie idą do podziału pomiędzy wierzycieli, ale bezpośrednio na spłatę hipotek. A hipotekę ma bank, więc 80 - 90% wartości kwoty ze sprzedaży pójdzie na spłatę banku, a pozostała kwota pewnie na koszty syndyka. Dla klientów nie zostanie nic, albo jakieś ochłapy, po podziale na wszytskich to po parę złotych na każdego wyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.100.akron.net.pl 03.10.13, 10:21 ale wg prawa nieruchomość może wejsc do masy upadlosciowej dopiero po zaspokojeniu osob z KW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: someone Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.13, 10:48 Zapraszam również do dyskusji na forum www.zimoweogrody.fora.pl/ tam tłumaczą całą sytuację mieszkańcy którzy również zrezygnowali. Aktualnie 9 na 14 osób będących na hipotece wyraziło chęć podpisania ugody na zawieszenie (NIE zrezygnowanie) obciążenia hipoteki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: someone Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.13, 10:27 Widzę, że głową muru nie przebiję. Jeśli ktoś nie wierzy, niech się skontaktuje ze swoim prawnikiem, z panią syndyk, z innymi mieszkańcami, którzy porezygnowali i chcą podpisać ugodę, przeczyta orzeczenie sądu w sprawie upadłości Atrium Sp. z.o.o.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: 91.232.112.* 03.10.13, 11:05 Jeżeli tak ufacie (obecni lokatorzy) P.Guzowskim i Żołnierkowi to mam propozycję. "ZO" jest mi winne 120 tyś zł (netto ,czyli brutto).Wykreślę moje roszczenie w KW jeżeli 24 przyszłych lokatorów podpisze mi weksle na 5 tyś zł .Oczywiście ja podpiszę im zobowiązanie do zwrócenia tych weksli z chwilą otrzymania moich pieniędzy od Guzowskich. Dla tych co tak Mnie namawiają do zaryzykowania po raz kolejny tych 120 tyś , nie powinno to stanowić żadnego problemu (przecież to tylko 5 tysi).Czekam na propozycje z listą chętnych do podpisania weksli , czasu do 11 października mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.13, 11:10 ale kolego co Ty masz do zaryzykowania? Nie ważne jaka będzie upadłość, każdy zostanie z kredytem na 30 lat do spłacenia za nic. Zacytuje wpis z forum ogólnego: "Co do hipoteki - co nam wszystkim po tych wpisach - ani to pieniadz ani żadna gwarancja uzyskania pieniędzy. W przypadku ogłoszenia upadłości likwidacyjnej, która może nastapić już 16 października jeżeli nie pokażemy woli współpracy z Deweloperem oraz chęci aby ta budowa zakończyła się sukcesem - nie dostaniemy NIC. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.internetia.net.pl 03.10.13, 11:13 DOKŁADNIE!!!!! Ja nie podpiszę niczego bez zabezpieczenia bo to są po prostu kłamcy i nie wywierajcie "prawdziwi mieszkańcy" presji na tych "nieprawdziwych", każdy sam ma prawo wybrać komu ufać i z kim współpracować a z kim nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient były Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.internetia.net.pl 03.10.13, 11:23 Jak na dłoni widać że Żołnierkowi nie wyszło spuszczanie wszystkich na drzewo no i trwoga teraz, dlatego tak gęsto tu i na otwartym forum. Jakoś wcześniej prawdziwi mieszkańcy pokazali wierzycielom środkowy palec a teraz próbują coś od nas uzyskać, to tak nie działa ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.13, 11:28 "prawdziwi mieszkańcy", jak to określacie, próbują teraz ratować siebie i wierzycieli jednocześnie, bo wszyscy jedziemy na tym samym wózku. Mamy mieszkania/pieniądze lub NIC. Proste. Hipoteki to wirtualne pieniądze (jak powiedział prawnik), które nic nam w takiej sytuacji nie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 10000 Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.100.akron.net.pl 03.10.13, 11:47 osoby działu III i IV są zaspokajane na równi, to jest jedna grupa, jeśli my nic nie dostaniemy to wy też nie. W świetle praw to jedna grupa. Nie jesteście pierwsi niestety. Jak zrezygnowaliście i jesteście w dziale IV to wcześniej wpisane osoby w dziale III są przed Wami. Może być tak, że lokatorzy niedoszli dostaną kasę a Wy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulus Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.10.13, 11:55 Szanowny kolego, Twoja propozycja jest niepoważna - wszyscy jedziemy na tym samym wózku, nie ma tutaj równych i równiejszych. Ja nawet i bym zgodził się na TWoją propozycję ale: 1. Nie mamy na to czasu - do 16 października czyli do sprawy w sądzie jak się nie dogadamy to może być upadłośc likwidacyjna i nie dostaniemy NIC i myśl co chcesz. 2. Jeżeli byśmy się zgodzili na takie rozwiązanie, to zaraz na taki sam pomysł wpadliby inni wierzyciele - bo skoro innemu sie udało to może i mi się uda? W obecnej sytuacji, nikt sam nic nie zrobi. Będzie wóz albo przewóz i kolejne miesiące stracone. Ktoś pisał ironicznie: "Ratujmy Gudzowskich" - my nie musimy ich ratować, syndyk ich uratuje jeśli unieważni umowe a ma do tego prawo (patrz orzeczenie sądu a upadłości atrium) i wciągnie ZO do masy upadłościowej Atrium - zapewne wiele tutaj negatywnych wpisów to panowie prezesi, którym zależy aby tak się stało, żeby ich długi pomniejszyć z tytułu ZO. Stawajac okoniem pomagacie tylko im, a nie sobie. "Kto ma uszy niechaj słucha" :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Osoby pokrzywdzone Zimowe Ogrody IP: *.61.149.100.host.de.colt.net 03.10.13, 17:49 Bardzo dobry pomysl, skoro "prawdziwi" tak bardzo ufaja Z i G to prosze bardzo, podpiszcie weksle i spalccie wszystkich wierzycieli, to sie wypisza. A Z i G na pewno wam to szybko oddadza, przeciez to uczciwe i solidne byznesmeny, przeciez juz wielcy inwestorzy czekaja za progiem Odpowiedz Link Zgłoś