Gość: kozunia83 IP: 195.20.110.* 03.08.10, 09:54 co sądzicie o tej inwestycji? zastanawiam się nad kupnem mieszkania, na pierwszym piętrze w budynku B2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magik Re: dachbud wejherowska IP: 91.90.161.* 03.08.10, 14:31 zwariowałaś, kupuj tylko w B1, dalej od kościoła!!! dzwony cię wykończą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozunia83 Re: dachbud wejherowska IP: 195.20.110.* 03.08.10, 14:44 to akurat mi nie przeszkadza, do takiego hałasu jestem przyzwyczajona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dachbud wejherowska IP: *.wroclaw.mm.pl 03.08.10, 17:01 ale po co ci hałas???? B1 lepsze jest, potwierdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewqa Re: dachbud wejherowska IP: 79.110.195.* 04.08.10, 10:39 Mnie odpowiadaloby mieszkanie 43 m ale sa one tylko na 7 pietrze i cena B1/7/75 338 919,29 czyli 7811zl za m lub B2/7/78 335 663,28 tj 7704 za m i tu juz nie placi sie za balkon ,nie ma negocjacji ceny nawet przycalej gotowce ,niestety cena jest powalajaca nawet jak za taka lokalizacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozunia83 Re: dachbud wejherowska IP: 195.20.110.* 04.08.10, 11:03 hmmm, ja juz sie zdecydowalam na B2/1/5, mam balkon 21 m. i za niego niepłace, za metr wychodzi~6300 a metrarz to 51,05. Cena wyższych kondygnacji jest dość wysoka, dlatego wybrałam pierwsze piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dachbud wejherowska IP: *.wroclaw.mm.pl 04.08.10, 15:10 bedą ci okoliczni kibice i żule wrzucac butelki na ten balkon, tam tak jest, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misu Re: dachbud wejherowska IP: *.e-wro.net.pl 04.08.10, 20:42 mieszkam na Wejherowskiej 10 lat i: 1) tam nie ma kiboli i żuli, okolice wejherowskiej są mega spokojne -się Tobie chyba Popowice z Gądowem pomerdały... 2) dzwony z kościoła nie przeszkadzają :-) po góra kwartale człowiek się przyzwyczaja i nie słyszy. Zresztą puszczane są od wielkiego dzwonu. 3) sama budowa fajna, ale mieszkańcy 4-5 okolicznych bloków są wkurzeni bo znikną naturalny parking na ~60 aut jaki był. Sama cena dziwna - 7k to jakiś kosmos, nawet za tak fajną i spokojną lokalizację. 6k za metr w tej okolicy to już dobra inwestycja - w pobliskich "czwórkach" metr stoi w podobnej cenie (~6300zł/m2) w "dziesiątkach" jeszcze niedawno metr nie schodził poniżej 5600zł a za dobre mieszkanie też było ponad 6k. Zatem przy cenie do 6,5K to co stawia DachBud jest ok. Powyżej tego - już lepiej szukać z "ruchu ludności" na Popowicach - cena niższa, plusy te same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dachbud wejherowska IP: *.wroclaw.mm.pl 04.08.10, 21:04 cena niższa ale mieszkania gorsze, klaustrofobiczne, niskie sufity. I nie sprzedasz tego dobrze po latach, a sprzedasz dobrze nowe dzis domy. Prawda? na Popowickiej masa mieszkan do kupna, idą po 300 tysiecy. To beda slumsy dla wietnamcow za 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misu Re: dachbud wejherowska IP: *.e-wro.net.pl 05.08.10, 15:03 Bela - zamieszkaj na Popowicach a potem pisz takie rzeczy :-) Jedynym realnym minusem są niskie sufity. (BTW: piszę o "czwórkach" a nie dziesiątkach) A tak to - wymienione instalacje, docieplone (podwójnie) budynki, wymienione rynny, domofony, automatyczne oświetlenie (fotokomórka). I to w czteropiętrowych blokach z 1976 bodajże. Bloki w których nie ma zaległości z opłatami są całkowicie odnowione. I mam mieszkanie 4 pokojowe, balkon, loggia, bardzo rozkładowe (7 drzwi), normalna kuchnia. Dużo plusów, zero ryzyka inwestycyjnego, spokojni ludzie tu mieszkają. To i nic dziwnego, że cena lekko 6,5K za metr takiego mieszkania. A co do sprzedaży - też tak mówili "I nie sprzedasz tego dobrze po latach" kiedy metr był po 2K, potem kiedy był za 3,5k, i teraz Ty tak piszesz kiedy jest metr po 6-6,5k. Poczekam jeszcze - znów wzrośnie. Acha - to co napisałem nie dotyczy dziesięciopiętrowców od ul. Bobrzej one faktycznie są syfiaste - ale ich w projekcie nie było, i wepchnęli je na chama syfiąc te osiedle. I tam faktycznie są mieszkania już od 300k. (okazje...). Z tym, że jakoś ciągle nowe auta widać na osiedlu. I to coraz lepsze - ludzie kupują duże mieszkania na Popowicach bo to się opłaca. I blisko do parku, hali Orbita, terenów spacerowych, 3 supermarkety pod nosem, i węzeł komunikacyjny. A nie każdy chce bulić 7k za nowe budownictwo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
me-design.pl wnetrza projekty 02.02.11, 19:09 Zapraszam do współpracy przy aranżacji wnętrz. Warto pomyśleć o profesjonalnej usłudze aby rozsądnie zaplanować wydatki na wykończenie wnętrza. Oferuję kompleksową usługę aranżacji wnętrz z wizualizacjami oraz rysunkami technicznymi. Zapraszam do przesłania rzutu mieszkania i wyceny projektu. Konkurencyjne ceny. me-design.pl@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: wnetrza projekty IP: *.wroclaw.mm.pl 02.02.11, 19:21 me-design wynos sie, spamerze Odpowiedz Link Zgłoś
lili-ana5 Re: dachbud wejherowska 04.08.10, 16:05 ponad 7 tys za metr na wejherowskiej??? przy takim blokowisku? sorry ale to lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozunia83 Re: dachbud wejherowska IP: 195.20.110.* 05.08.10, 15:22 mnie tam cea odpowiada, jak komuś za mło jest możliwośc na pierwszym piętrze kupić nawet za 6100. może blokowisko, ale gdzie niema teraz bloków? tymczasowo może na maślicach, ale to pewnie kwestia czasu..a i tam cena juz prawie 6 tyś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dachbud wejherowska IP: *.wroclaw.mm.pl 05.08.10, 17:15 nie ma duzych mieszkan na Popowicach. Duze mieszkania to ponad 70 metrow, takich tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jane austen Odebranie mieszkań IP: 193.30.160.* 10.08.10, 11:25 A kiedy będzie odbiór mieszkań? bo mnie dzisiaj poinformowano w dach- budzie, że po podpisaniu aktu notarialnego, co jest zaplanowane na listopad 2011. Takie same informacje macie??? Bo mi zalezy na tym, aby jak najszybciej odebrac lokal, stąd zastanawiam się nad tą inwestycją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozunia83 Re: Odebranie mieszkań IP: 195.20.110.* 10.08.10, 11:46 koniec robót zaplanowany jest na 31 stycznia, oddanie drugi kwartał, mam się spodziewać ze najprawdopodobnie będzie to maj.a podpisanie aktu notarialnego do 3 m-cy od oddania. z robotami raczej się wyrobią, wiec mam nadzieje ze na wakacje zamieszkamy tam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jane austen Re: Odebranie mieszkań IP: 193.30.160.* 10.08.10, 11:51 "oddanie drugi kwartał,podpisanie aktu notarialnego do 3 m-cy od oddania", to raczej wychodzi jesień a nie lato:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozunia83 Re: Odebranie mieszkań IP: 195.20.110.* 10.08.10, 13:36 Wydaje mi się, że klucze dostajesz przy odbiorze, od tego kiedy zamieszkasz to zależy w jakim czasie zrobisz remont. więc ja licze ze jeśli to będzie maj, to wprowadze się w lipcu. licząc też od maja 3 miesiace do wydania aktu notarialnego to sierpień-wrzesień.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Odebranie mieszkań IP: *.wroclaw.mm.pl 04.10.10, 22:02 Bela, po co sie udzielasz jak nie bedziesz tam mieszkać. Widze, ze Ty naprawde nie masz co robić tylko na wszytkich forach się udzielach i ferment siejesz - podobnie jak na rumiankowym. Odpowiedz Link Zgłoś
tommy_bx Re: Odebranie mieszkań 04.10.10, 23:09 a co Nowa kupiłas mieszkanie z tymi oknami na sąsiednie mieszkanie:)))? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozunia83 Re: Odebranie mieszkań IP: 195.20.110.* 05.10.10, 08:27 Hej, bella sieje zamet jak zwykle, ale poczytalam sobie forumi bella chwali sobie ganta, a moze ona pracuje dla nich..?! pracownicy ganta zawsze sie nudza, wieć antyreklama, to dla nich chyba nowe zajęcie...Wracając do okien, o ile dobrze kojarze, jak kupowałam mieszkanie( nie te pomiędzy blokami) pytałam się o te okna - to są okna ppoż, które są matowe, (niewidzi przez nie osoba znajdująca sie w budynku ani sąsiad zdrugiego budynku) są to wymagania odgórne.(jak dla mnie to dodatkowe źródło światła) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxi Re: Odebranie mieszkań IP: 91.90.161.* 05.10.10, 09:16 Przestancie, tez tam bylem. Fatalny projekt! jak mozna wybudowac jeden dom pięć metrów od drugiego domu? jakie okna przeciwpożarowe? tam są normalne okna z mieszkań. To architektoniczny skandal, wciśnięty w stare komunistyczne blokowisko. Tylko baran kupi tam mieszkanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klk Re: Odebranie mieszkań IP: *.wroclaw.mm.pl 05.10.10, 19:52 Potwierdzam informacje kozuni - to są okna pporz i będą matowe. A tak poza tym to osiedle jest ok, lokalizacja super, rozkłady mieszkań w miare normalne i deweloper sprawdzony. Kupiłem mieszkanie 2 pokojowe na III pietrze i jak na razie jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozunia83 Re: Odebranie mieszkań IP: 195.20.110.* 06.10.10, 10:04 a w którym bloku, bo ja w B na pierwszym piętrze. W sumie jestem zadowolona, tylko najgorsze to oczekiwanie na oddanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxi Re: Odebranie mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 10:44 JAK TO OKNA PPOŻ? w domu bedziecie mieli matowe okna zamiast sciany:))? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozunia83 Re: Odebranie mieszkań IP: 195.20.110.* 06.10.10, 11:28 ja niemam tego okna, wiec się tym nie przejmuje, ja mam okno na widok na kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: dachbud wejherowska IP: *.internetia.net.pl 09.02.11, 21:20 UWAGA na DACH BUD. W nowo kupionym mieszkaniu wyszedł gtrzyb w każdym pokoju. W odpowiedzi na reklamację otzrymałem pismo, ze źle użytkuę lokal, za mało wietrzę itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: dachbud wejherowska IP: *.krt.net.pl 09.08.11, 10:31 witam Szanowni Państwo świadczę profesjonalną usługe w zakresie odbioru mieszkań od dewelopera. Ponieważ często pewne usterki nie są widoczne bezpośrednio przy odbiorze lub dyskusja z Inwestorem w zakresie zgłaszanych uwag do wykonanych mieszkań jest nieskuteczna proponuję profesjonalny odbiór mieszkania. Koszt usługi zaczyna się od kwoty 350 zł netto. Jednak pewnośc odbioru i przeglądu odbiorowego oraz możliwość równoprawnej rozmowy z kierownictwem budowy daje Państwu duży komfort . pozdrawiam mo telefon 605966711 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustlik Re: dachbud wejherowska IP: 91.90.161.* 09.08.11, 13:47 spadaj żałosny spamerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zanteresowany Re: dachbud wejherowska IP: *.magma-net.pl 15.09.10, 22:46 Witam wszystkich. Zamierzam kupić mieszkanie na Wejherowskiej. Może już ktoś kupił i może podzielić się spostrzeżeniami. Czy sytuacja Dach-Budu jest stabilna? Nie ma zagrożeń co do realizacji inwestycji? Umowy notarialne za ponad rok, trochę ryzyko. Dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozunia83 Re: dachbud wejherowska IP: 195.20.110.* 16.09.10, 08:37 ja już kupiłam, czekam tylko na kredyt... jeśli chcesz to możesz podpisać umowę przedwstępną u notariusza (polowe płacisz ty, polowa dachbud), wg mnie nie robią żadnych problemów, dogadaliśmy się z nimi, że wpłacimy wszystko w jednej transzy a nie jak chcieli 10% przedpłaty. Ogólnie póki co niema co narzekać, budowa idzie sprawnie, już dach będą zakładać, opóźnień nie widać... tylko pozostało czekać na odbiór..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rw Re: dachbud wejherowska IP: 87.105.187.* 21.09.10, 12:56 A ile właściwie kosztują mieszkania przy Wejherowskiej? Na stronie ceny są podane od-do (w zależności od piętra i położenia względem stron świata. Jak wygląda kwestia negocjacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dachbud wejherowska IP: *.wroclaw.mm.pl 21.09.10, 16:57 fatalny rozkład i plany mieszkań. albo klitki albo jakies duże ale wysoko, z płaskimi i wąskimi balkonami, malutkie pokoje po 10 metrów, co za slumsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffbella Re: dachbud wejherowska IP: 195.117.216.* 21.09.10, 17:57 bella i tak większe są od twojej budy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rw Re: dachbud wejherowska IP: 87.105.187.* 22.09.10, 09:12 zdjecia z budowy: tinyurl.com/3ypcz8r hymn pochwalny na cześć Popowic: tinyurl.com/38tblz4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: dachbud wejherowska IP: *.e-wro.net.pl 27.09.10, 14:16 Sam deweloper ma dobrą opinie, chociaż system wpłat jaki kiedyś mieli odstraszał potencjalnych klientów (w tym mnie). Bo 10% przy podpisaniu plus 90% w ciągu kilku tygodni odstraszyło mnie skutecznie. Ale poza tym opinie mają dobrą. Sama lokalizacja świetna - blisko do parków, nad odrę, do hali Orbita, na dokładkę w okolicy 4 supermarkety, sklepiki, etc. Cena w miarę wyważona jak na taką lokalizację, z tym, że pisze o 6500 za metr. A w tej cenie warto poszukać czegoś w okolicznych 4 piętrowcach. Na "dziesiątki" nie ma co patrzeć, bo drogo, i na dokładkę syf w klatkach nadal. Ale wyremontowane czwórki to dobra opcja, jeżeli ktoś nie chce płacić więcej niż 6,5k za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dachbud wejherowska IP: *.wroclaw.mm.pl 27.09.10, 15:36 Fajny pomysł jak ominąć prawo budowlane, które nakazuje zachowanie odległosci minimum 15 metrów miedzy budynkami... Dwa nowe domy Dachbudu na Wejherowskiej stoją tak blisko siebie, że sąsiedzi mogą sobie podać ręczniki z balkonów. Pomysł polega na tym, ze według prawa budynek musi byc trwale związany z gruntem, a więc mieć fundament. No więc ta dwa domy mają wspólny jeden fundament, w związku z czym mogą byc traktowane jak jeden dom:) I prawo o 15 metrach nie obowiązuje. Ten sam numer zrobił Profit na osiedlu na Rumiankowej: tam stoją cztery domy, okna w okna i balkon w balkon, ale na jednym fundamencie. Gratuluję pomysłowości developerom, żeby jak najwięcej mieszkań upchnąć na jak najmniejszym gruncie. A kupującym takie mieszkania współczuję: zero prywatności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misu Re: dachbud wejherowska IP: *.e-wro.net.pl 28.09.10, 18:31 Bela... Czy ty masz jakąś fobię na tym punkcie? Obie "części" tego bloku mają okna na 4 i 10 piętrowce od Wjherowskiej. Zaledwie kilka mieszkań (8? 10?) ma okna naprzeciw siebie - i to nie wszystkie ale raczej tylko od jednego pokoju. Zatem nie jest usprawiedliwione pisanie o "zerze prywatności" bo to jest brednia. I wiem co piszę bo ze swoich okien widzę dzień w dzień ta budowę. Kupujący nie się głupi - komuś nie będzie pasować to nie weźmie takiego mieszkania (z tylko jednym- dwoma oknami na okno sąsiada), a jak komuś będzie pasować to ma podstawę do negocjowania z developerem ceny. Ten blok naprawdę jest nieźle umieszczony, a największa szkodę mają mieszkańcy okolicznych bloków bo zniknął placyk z dzikim parkingiem na ~60samochodów + sralnik dla psów. BTW: Powstanie tego bloku było możliwe tylko dlatego, że miasto odebrało ten teren SM "Popowice" i sprzedało Developerowi. A odebrało ponieważ debile z zarządu nie potrafiły przez dekadę nic tam postawić. A wszystko dlatego, że mochery w radzie i zarządzie uwalały przez dekadę wszystkie koncepcje postawienia na tym placu czegoś MAŁEGO z parkingiem. Bo staruchom wydawało się, że jak nic nie zrobią z tym placykiem to nic tam nie powstanie. Poza tym wg nich jeżeli SM Popowice coś tam postawi to "nie będzie placyku dla kotków i piesków" a w ogóle to "wszyscy mieszkańcy coś by musieli zapłacić za postawienie tam czegoś" i "są ważniejsze sprawy" -np. klapki dla kotów w blokach przy bobrzej (też trzeba być nieźle zjebanym żeby za 40tys robić klapki dla kotów w świeżo wymienionych oknach piwnicznych). No i mocherowo parafilany zarząd oraz rada blokowały postawienie czegoś tam przez dekadę, miasto wkurzyło się i zabrało atrakcyjną działkę. No to teraz mają moherki srajplacyk dla kotków - 8 kondygnacyjne gmaszysko DachBudu. I tak samo będzie z działką między kwadratem a dawnym pogotowiem. Też Miasto zbierze przez indolencje tych pajaców z rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dachbud wejherowska IP: *.wroclaw.mm.pl 28.09.10, 20:05 dwa ośmiopiętrowe domy, stojące w jednej linii, jeden za drugim, patrząc od strony Wejherowskiej. Na całej wysokości tyłów obu domów będą okna. Odległe od siebie o kilka metrów. Brawo. Trzeba być nie wiem jakim bucem, żeby kupić tam mieszkanie. A jak to wygląda w praktyce, udaj się na Rumiankową, do cudnego osiedla Profitu. Tam wielkie balkony i przeszklone ściany salonów stoją twarzą w twarz, pięć metrów od siebie:)) Prywatność we własnym mieszkaniu: zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do belli Re: dachbud wejherowska IP: 195.117.216.* 29.09.10, 11:17 Bella, które Twoim zdaniem osiedle jest najlepsze? moze przyznaj się gdzie ty mieszkasz? Bo jak dla mnie, co tylko powstanie jest negowane przez Ciebie? Daj nam pozazdrościć troche, bo my niewiemy co mamy zrobić z pieniędzmi i inwestujemy za każdym razem w jakies głupie mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misu Re: dachbud wejherowska IP: *.e-wro.net.pl 29.09.10, 11:19 Bela - jeszcze raz powtarzam - zobacz sobie na np. investforum zdjęcia z budowy i budynku. Oba budynki stoją nie jeden za drugiem jak piszesz ale OBOK siebie. Zatem problem dotyczy zaledwie dwóch ścian szczytowych. I nie ma tu ŻADNEJ analogii do os. Rumiankowego czy innych potworków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxi Re: dachbud wejherowska IP: 91.90.161.* 29.09.10, 13:32 wtrące się: jakie ściany szczytowe? codziennie tamtędy chodzę. Dom stoi tuz przy domu, krótszym bokiem ale na tym boku są okna, od dołu do góry:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rw Re: dachbud wejherowska IP: 87.105.187.* 01.10.10, 13:29 Rzut oka na plan pomieszczen rozwiewa wszelkie watpliwosci - okno z duzego pokoju/kuchni wychodzi na okno sasiada. Odleglosc rzeczywiscie nie duza i raczej ma to negatywny wplyw na komfort mieszkancow. Sprawa nie dotyczy mieszkan na najwyzszym pietrze. www.dachbud.com.pl/CMS/WEJHEROWSKA/B1_kondygnacja_powtarzalna.html www.dachbud.com.pl/CMS/WEJHEROWSKA/B2_kondygnacja_powtarzalna.html Duzy minus wiekszosci mieszkan to swiatlo z jednej strony (ew. narozne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dachbud wejherowska IP: *.wroclaw.mm.pl 01.10.10, 15:30 beznadziejny projekt, ale z punktu widzenia zysku Dachbudu zrozumiały. Wycisną więcej kasy z małego terenu. Szkoda tylko, ze jakies barany kupią te własnie mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arty Re: dachbud wejherowska IP: 194.69.146.* 07.10.10, 11:42 Lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja ! Reszta się nie liczy. Jeśli komuś się nie podoba zawsze może wybudować dom pod Wrocławiem. Kupiłem 72 m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee wejherowska-super! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.10, 22:29 mieszkam w nowym pomarańczowym budynku niedaleko tej inwestycji (druga strona kościoła). Polecam to osiedle do życia, tutaj jest naprawdę bardzo fajnie, lokalizacja fantastyczna. Teraz żułuję, że nie kupiłam większego mieszkania, i gdyby było mnie stać kupiłabym w dach budzie. Przechodzę tamtędy codziennie i widzę jak robota wre. Widziałam rzuty mieszkań i widać, że są przemyślane, niestety dosyć drogie, ale warte ceny. Będziecie zadowoleni z zakupu. Pozdrawiam wszystkich nowych sąsiadów na osiedlu!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosomak Re: dachbud wejherowska IP: *.e-wro.net.pl 09.10.10, 00:30 Dach-Bud jest ok. Znajomy kupował u nich, i poza żydowskim sposobem zapłaty nie miał zastrzeżeń -w brew pozorom robią naprawdę ładnie. Okolica super - parki, blisko 2 węzły komunikacyjne, Obwodnica Śródmiejska dość blisko, ale na tyle zasłonięta że jej nie słychać (z 600m), kilka samów, fajne tereny na spacery koło Odry (jak ktoś ma psa to doceni). Sam budynek wepchnięty między odnowione czwórki a typową "dziesiątkę". Szkoda bo był tam mega praktyczny parking. Potwierdzam to co ktoś wyżej pisał o radzie osiedla i walnych zebraniach (jedno wynika z drugiego). Geriatryk dla miłośników kotów i walk pod Lenino. Mało trzeźwych ludzi. Sam blok Dach budu nieźle ustawiony. Nie do końca jarzę te żale ad "bliskość" budynków. Przecież na coś 160mieszkań może z 20 będzie mieć okna na siebie. Jak komuś to pasuje to sobie kupi. Najwyżej bezie fajki od sąsiada pożyczać (rzucając z balkonu do okna). Ale reszta bez zarzutów. A same popowice bardzo, bardzo fajne. Aż żal się wyprowadzać. ps. nie polecam mieszkań z II ręki w dziesięciopiętrowcach. Tam śmierdzi. Te w czwórkach w porzo, ale cena zbliżona do tych tańszych z Dach Budu, zatem chyba lepiej nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sydney Re: dachbud wejherowska IP: *.elektrosat.pl 11.10.10, 20:02 Również zastanawiam się nad kupnem mieszkania z tej inwestycji Dach-Budu. Jednak niepokoi mnie fakt, iż potencjalnie jest to teren zagrożony zalaniem. Wiecie może czy w 1997 woda doszła do miejsca w którym jest ta inwestycja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dachbud wejherowska IP: *.wroclaw.mm.pl 11.10.10, 20:20 TY sie dobrze czujesz Sydney??? czy jestes jednym z tych głupkowatych leszczy, ktorym sie wydaje, ze corocznie we Wrocławiu jest powódz? Przyjmij do wiadomosci ptasi móżdzku, ze we Wrocławiu w całym XX wieku były dwie powodzie: w 1924 i w 1997. Co za palant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: dachbud wejherowska IP: *.chello.pl 11.10.10, 20:30 Wiem, że była zalana Bobrza w okolicach szkoły aż po bloki. Gdzieś w necie było takie zdjęcie, ale nie mogę teraz znaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ross Re: dachbud wejherowska IP: *.e-wro.net.pl 11.10.10, 23:35 Były zalane piwnice - wody było do 50cm. Tak że parteru na Wejherowskiej i Bobrzej nie zalało, ale piwnice były zalane pod sufit. Suchy był obszar między (obecnie wyburzonym) kwadratem, oraz dawnym pogotowiem. Tak samo sam kościół był suchy - poza piwnicami. Ale w przypadku gmaszyska Dach budu nie masz co się martwić - tam parter jest tak wysoki, że nie grozi zalanie- nawet jak będzie 97bus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rw Re: dachbud wejherowska IP: 87.105.187.* 15.10.10, 13:22 tylko nie zapomnij zaparkowac auta gdzie indziej ;) a na powaznie - w 97 woda zatrzymala sie w piwnicach na wysokosci bobrzej/ wejherowskiej (4 pietrowce), a przyczyna byl zle zabezpieczony port na popowicach. Obecnie wyglada to troche lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJOR Re: dachbud wejherowska IP: *.146.14.126.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.10.10, 16:55 Witam wszystkich serdecznie.Na samym początku zakupiłem mieszkanie na I piętrze w budynku B2 , nr lokalu 7. Jestem zadowolony i nie interesują mnie te beznadziejne wpisy osób , które tam nie zamierzają mieszkać. Ja zamierzam i już się doczekać nie mogę. Może i budynki stoją blisko siebie ale to nie moje zmartwienie gdyż to nie moje okna. Odbiór mieszkań ma się rozpocząć jeszcze przed wakacjami. Budynek B2 jest już ocieplanyi tynkowany. Dla wyjaśnienia I piętrem nazwano pierwszą kondygnacje mieszkalną nad parkingiem . Jeśli ktoś ma zamieszkać na tym piętrze to zapraszam do wpisu sąsiadów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dachbud wejherowska IP: 89.228.174.* 19.10.10, 18:55 no to jak nie twoje okna to nie twoja sprawa. Nas martwią ci co kupują tam, gdzie są te feralne okna, synu. Twoje emocje nas nie interesują: chesz mieszkać wciśnięty w komunistyczne blokowisko, twoja sprawa, ale czemu sie tym chwalisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozunia83 witaj sąsiedzie, IP: 195.20.110.* 20.10.10, 08:18 ja kupiłam pod 5:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: witaj sąsiedzie, IP: 89.228.174.* 20.10.10, 09:03 to wpadniemy na kawę, Kozunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozunia83 Re: witaj sąsiedzie, IP: 195.20.110.* 20.10.10, 11:28 dla ciebie to chyba z arszenikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
liuzzi Re: witaj sąsiedzie, 21.10.10, 08:33 za dużo agresji u Pani, Kozuniu. Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SĄSIADKA Re: dachbud wejherowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 17:43 WITAM SĄSIADÓW Z PIERWSZEGO PIĘTRA/PARTERU. DOKONALIŚMY ZAKUPU MIESZKANIA NAROŻNEGO W BUD.B2 W SĄSIEDZTWIE BUD.B1. NIEPOKOI MNIE TROCHĘ TA BLISKOŚĆ-ALE MAM NADZIEJĘ ŻE TRAFIMY NA UROCZYCH SĄSIADÓW I TA MAŁA ODLEGŁOŚĆ NIE BĘDZIE UTRUDNIAŁA NAM ŻYCIA:). CHCIAŁABYM TYLKO NADMIENIĆ ŻE PRACUJĘ W SALONIE DRZWI I PODŁÓG NA UL. LEGNICKIEJ WIĘC DLA SĄSIADÓW MOGĘ ZAPROPONOWAĆ KORZYSTNE RABATY:)-TAK WIĘC ZAPRASZAM. JESLI CHODZI O TEMPO PRAC BUDOWLANYCH-NIESTETY TEŻ MNIE TO MARTWI BOWIEM SIEDZĘ TROCHĘ W BUDOWLANCE I ZNAM WIELU KIER.BUDOWY KTÓRZY POTWIERDZAJĄ ŻE PIERWSZE DWA LATA MOGĄ BYĆ "TRUDNE" Odpowiedz Link Zgłoś
marios7 Re: dachbud wejherowska 24.10.10, 19:24 Witam! Kupiłem mieszkanie DachBud na ul. Wejherowskiej. Myślałem, że z uzyskaniem kredytu nie będzie problemu, a tu nagle bank Millenium doczepia się do zapisu w księdze wieczystej nieruchomości. Konkretnie chodzi o punkt: "Gmina Wrocław zastrzega sobie prawo odkupu nieruchomości w ciągu 5-ciu lat od daty nabycia nieruchomości przez Nabywcę, przy czym skorzystanie przez Gminę z tego prawa nastąpić może w przypadku niedotrzymania przez Nabywcę terminów zagospodarowania nieruchomości wskazanych w kolumnie 6 tabeli. Odkup nieruchomości nastąpi na warunkach określonych w art. 594 k.c. Prawo odkupu nieruchomości na rzecz Gminy Wrocław ujawnione zostanie w księdze wieczystej prowadzonej dla nieruchomości." Dla analityka banku ten zapis jest niedopuszczalny. Co ważne, jest on normalnym zapisem podczas kupowania gruntu od Gminy Wrocław w ramach przetargu. Moje pytanie do Was jest takie: 1. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem podczas starań o kredyt hipoteczny? 2. W jakim banku bierzecie kredyt? dzięki za odpowiedz i do zobaczenia za rok na Wejherowskiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
kozunia83 Re: dachbud wejherowska 24.10.10, 19:31 ja kupując mieszkania niemiałam zadnych problemów, Bank PKO BP dawał nam bezproblemów, PKO SA wymagał wkładu własnego min 10% a wzielismy w pocztowym bo dał nam lepsze warunki...Jeśli chodzi o zapis, to nikt o nim nawet niewspomniał..życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
marios7 Re: dachbud wejherowska 24.10.10, 20:48 zapis można sprawdzić na: ekw.ms.gov.pl/pdcbdkw/pdcbdkw.html wpisując nr księgi wieczystej DachBudu z ul. Wejherowskiej, mianowicie: WR1K/00125320/1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SĄSIADKA Re: dachbud wejherowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 17:47 MY MAMY POZYTYWNE DECYZJE Z DWÓCH BANKÓW: GETIN I POL-BANK ACZKOLWIEK TO CO PRZESZLIŚMY Z GETINEM-Z TYMI PROBLEMAMI JAKIE STWARZAŁ W KWESTII DOKUMENTACJI, SPŁATY MIESZKANIA (10/90), RÓŻNYCH DZIWNYCH ZAPISÓW DEVELOPERA-W TYM TEN O KTÓRYM PISZESZ..TO CHYBA JEDNAK POZOSTANIEMY PRZY POL-BANKU..CZY KTOŚ JESZCZE BIERZE KREDYT W TYM BANKU? MY JESZCZE UMOWY NIE PODPISALIŚMY I TAK CIĄGLE SIĘ WAHAMY Odpowiedz Link Zgłoś
marios7 Grupa Dyskusyjna - zapraszam! 24.10.10, 20:54 Zapraszam wszystkich zainteresowanych na grupę dyskusyjną pod adresem: groups.google.com/group/dachbud_wejherowska Będziemy na niej poruszali tematy związane m.in. z: - zakupem mieszkania - staraniem się o kredyt - sprawami prawnymi (umowy, aneksy itp.) - problemami z developerem -... a za jakiś czas sprawami z samym zamieszkaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Grupa Dyskusyjna - zapraszam! IP: 89.228.174.* 24.10.10, 22:12 ale po co? co to jakies wakacyjne towarzystwo czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Dachbud - czy wiarygony? IP: *.217.146.194.generacja.pl 07.11.10, 17:38 Chce kupić mieszkanie na wejherowskiej, ale mam watpliwosci. Na koniec 2009 roku w sprawozdaniu finansowym dachbud mial 90 milionow zobowiazan, w tym z tego co pamietam 70 milionow zobowiazan krotkoterminowych (czyli do splaty w 2010 roku) z tytulu kredytow i pozyczek. Czy zawarcie umowy sprzedazy w formie aktu notarialnego chroni mnie przed ich ewentualnym bankructwem? Odpowiedz Link Zgłoś
liuzzi Re: Dachbud - czy wiarygony? 07.11.10, 21:29 kaszana, budują tanio bo z marnych materiałow, ale marże mają wysokie. A te dwa domu na Wejherowskiej, stojące scianą w scianę, to już szczyt skandalu architektonicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Dachbud - czy wiarygony? IP: *.217.146.194.generacja.pl 07.11.10, 22:09 abstrahujac od materialow i wygladu, co sadziecie o tych zobowiazaniach i ewentualnym zabezpieczeniu w formie aktu notarialnego przy zakupie - chroni to jakos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logic Re: Dachbud - czy wiarygony? IP: 91.90.161.* 08.11.10, 10:08 A co ty chcesz chronic? jak developer sie wyłoży ale ciebie wydmucha, jestes ugotowany. Opłaca sie bezzpiecznie kupować tylko mieszkania juz zbudowane, istniejące. W kazdym innym przypadku to wielkie ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Dachbud - czy wiarygony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 12:33 Tak zgadzam się ale ryzko zawsze można zmniejszyć. Ponawiam pytanie zadane wczesniej czy akt niotarialny w pelni ochroni mnie przed ewentualnym bankructwem dewelopera ?? Czy taki akt notarialny można rozwiązać ? Dachbud stoduje dziwne zapisy w umowach dotyczące barku możliwośći wycofania się w okreśłonych przypadkach- kupujący może wycofac sie tylko za zgodą Zarządu Spółki...czy nie jest to nie zgodne z prawem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Czy nie za szybko budują? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.10, 10:38 Na wejherowskiej idą już elewacje. Znajomy budowlaniec mówi, że to za szybko. Dopiero co zbudowano ściany i zalano stropy - od razu zakładano okna i teraz elewacje. Nie ma szans na konieczne wietrzenie. Zrobi się z tego jakiś mokry termos, który w zimie zamarznie. Co sądzicie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logic Re: Czy nie za szybko budują? IP: 91.90.161.* 19.11.10, 12:33 a kogo to obchodzi w Dachbudzie? szybko zrobić, sprzedać, skasować zysk. Niech sie frajerstwo dalej męczy z tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Czy nie za szybko budują? IP: *.180.243.203.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.11.10, 07:37 jesli chodzi o mozliwosc wycofania sie z zakupu mieszkania to z tego co wiem zawsze istnieje taka możliwosć do czasu podpisania aktu notarialnego. Przynajmniej tak jest w umowach innych deweloperów. Oczywiscie w tym wypadku deweloper pobiera kare to jest zazwyczaj od 2 do 5 procent. Takze dziwi mnie taki zapis ze musi sie zgodzic zarząd firmy. Pierwszy raz spotykam sie z takim zapisem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: dachbud wejherowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 00:24 Mieszkania na Wejherowskiej można już oglądać. W soboty i niedziele od 11 do 13 wg. informacji na www. Był już ktoś zobaczyć jak to wszystko wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozunia83 Re: dachbud wejherowska IP: 195.20.110.* 24.01.11, 09:09 ja już byłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dachbud wejherowska IP: *.wroclaw.mm.pl 24.01.11, 10:41 i co Kozunia? widzialas te okna z sąsiedniego domu, zaraz obok twoich? Będziesz mogła sobie z siąsiadem sciskac ręce na powitanie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozunia83 Re: dachbud wejherowska IP: 195.20.110.* 24.01.11, 11:12 niestety, mam widok na inną stronę osiedla. Ale Bela, biedactwo widzę, że strasznie zazdrościsz komuś tego mieszkania.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dachbud wejherowska IP: *.wroclaw.mm.pl 24.01.11, 21:39 Kozunia, ty kretynko:)) sama tu pisałaś, ze masz to durne mieszkanie okno w okno z drugim blokiem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozunia83 Re: dachbud wejherowska IP: 195.20.110.* 25.01.11, 08:13 bella sama jesteś kretynka, naucz sie czytać ze zrozumieniem, chyba wiem co kupiłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: dachbud wejherowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 19:22 A mogłabyś napisać jaki jest stan zaawansowania prac? Jak prezentuje się to co zostało już zrobione? Weszłaś do swojego mieszkania czy można oglądać tylko niektóre, niekoniecznie swoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozunia83 Re: dachbud wejherowska IP: 195.20.110.* 25.01.11, 08:24 Oglądałam mieszkania w budynku B1, ja kupiłam mieszkanie w B2, mieszkanie które oglądałam, było identyczne jak kupiłam. Jeśli chodzi o wykończenie, to mieszkania już chyba skończone, zwłaszcza te które oglądałam, Grzejniki już grzeją, elektryka skończona, już chyba tylko odbiór i można sie wprowadzać:) z zewnątrz im zostało troche prac, bo muszą skończyć malować budynek i parking. Reszta to niewiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: dachbud wejherowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 18:50 Dzięki za info. Pojadę więc w sobotę zobaczyć mieszkanie. Mam akurat w B1, więc mam nadzieję, że wejdę do swojego już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dachbud wejherowska IP: *.wroclaw.mm.pl 25.01.11, 20:11 Karolek, masz tak samo na wprost tego drugiego budynku, jak ta idiotka, Kozunia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholog Re: dachbud wejherowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:22 Oj Bela ty masz chyba problemy osobowościowe i to bardzo poważne- zalecam kontrolę u specjalisty-forum jest dla osób z klasą. Co do mieszkań- moje jest bardzo ładne- zastanawiam sie tylko czy tna tym etapie będzie możliwość zmiany lokalizacji grzejnika w jednym z pokoi. Pozdarwiam wszystkich mieszkańców ( z wyjątkiem Beli) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koniu Re: dachbud wejherowska IP: 91.90.161.* 02.02.11, 10:45 Wieżowiec z ciasnymi mieszkankami wepchniety w stare blokowisko. Faktycznie:) suuuper miejsce i super mieszkanka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan Re: dachbud wejherowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 07:42 Witam kolejnego sąsiada. Ja również jestem zadowolona z mieszkania. A może pomyślelibyśmy o założeniu forum dla mieszkańców? Łatwiej byłoby nam się komunikować bez towarzystwa w postaci trolli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dachbud wejherowska IP: *.wroclaw.mm.pl 04.02.11, 08:18 zadowolona jestes Megan? a masz okienka na ten drugi blok? czy na ten potworny wielki wieżowiec wzdłuż? Moj kolega tam mieszka, juz kupił sobie dobrą lornetkę, zeby podglądać nowe mieszkanki:)) Nie ma jak kameralna inwestycja:)))) w starym blokowisku:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozo Re: dachbud wejherowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 22:16 Wal sie zboczku. Podgladaczu!!! Blok jest fajny a sasiedztwo jak gdzie indziej Kup sobie Ganta na Legnickiej koło Cuprum to bedziesz miał wieksze odległości!!!!???? 10 mb od innego bloku!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: dachbud wejherowska IP: 195.117.216.* 04.02.11, 10:27 megan, forum już istnieje. www.google.com/accounts/ServiceLogin?service=groups2&passive=1209600&continue=http://groups.google.com/group/dachbud_wejherowska&followup=http://groups.google.com/group/dachbud_wejherowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jery Re: dachbud wejherowska IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.11, 00:51 moja siostra mieszka w tym "starym blokowisku" i niestety też narzeka że pod nosem budują "NOWE BLOKOWISKO" Niby nowe ale nijakie. Szwagier nie zamierza Was podglądać przez lornetkę, w razie czego lorneta nie potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dachbud wejherowska IP: *.wroclaw.mm.pl 19.02.11, 10:39 No własnie:) wcisnęli dwa domy między wieżowce i zadowoleni:)) będzie cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: dachbud wejherowska IP: 78.9.99.* 28.02.11, 15:30 juz jest cyrk:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hipoteczny11 Re: dachbud wejherowska 22.02.11, 21:23 Witam, Zapraszam serdecznie na stronę: www.solarfinance.pl/posrednictwo-finansowe-solarfinance.html Zapewniam bezpłatną obsługę oraz atrakcyjną premię uzależnioną od wysokości kredytu. Premia wypłacana jest w przypadku pozytywnej decyzji kredytowej. Zapraszam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: dachbud wejherowska IP: *.wroclaw.mm.pl 06.05.11, 23:59 tam są jakieś sensowne, większe mieszkania, czy same klitki klaustrofobiczne? Metraże chyba takie 50 do 60 metrów co? I zyj człowieku w takim pudełku za takie ciężkie pieniądze. Co wam leszcze, za róznica, skoro się zadłużacie i tak na całe życie, kupić solidne, większe mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
pluszowaty Re: dachbud wejherowska 08.05.11, 10:58 Co racja, to racja, zadłużają się na 30 lat, zeby kupić małe mieszkanko w wieżowcu,z oknami na wieżowiec. Idioci. Dachbud na takich żeruje i zarabia. Starczy zobaczyć co robi na Królewieckiej: kolejne upakowane ciasno mrowisko dla ludzi. Ale kupują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrotek Re: dachbud wejherowska IP: *.internetia.net.pl 10.10.11, 23:19 a propo Królewieckiej? czy jest już jakiś chętny? ja się zastanawiam? może macie jakieś za i przeciw? cena jest bardzo przystępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: dachbud wejherowska IP: *.dibre.com.pl 11.10.11, 13:59 zwariowałeś chyba. Postawili siedem domów, jeden przy drugim, otwierasz okno a tam sąsiad, wychodzisz na balkon a tam sąsiad, możecie sobie ręce podać. Co to za mieszkanie w takich studniach???? Tylko matoł kupiłby coś takiego, szok. ZERO prywatności i przestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eko Re: dachbud wejherowska IP: *.static.korbank.pl 18.10.11, 23:33 Kamil, popracuj troszkę w tym domu inwestycyjnym a nie udzielasz się niepotrzebnie na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erpe Re: dachbud wejherowska IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 14:09 Otwierasz lodówkę a tam sąsiad :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogi Re: dachbud wejherowska IP: *.dibre.com.pl 10.07.12, 15:32 tak buduje dachbud, upycha ile sie da. potem ludzie żyją w mrowiskach, jak dachbud krolewiecka. Mogli w sumie tam jeszcze siódmy budynek jakoś wcisnąć:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: dachbud wejherowska IP: *.wroclaw.vectranet.pl 16.02.12, 22:12 W takim razie jestem idiotką, ale szczęśliwą i to jest najpiękniejsze :) Zadłuże się dokładnie na 32 lata, kupię sobie "małe mieszkanko" w "ciasnym mrowisku". A co! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUki Re: dachbud wejherowska IP: *.205.38.72.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.02.12, 01:08 za jakis czas ci przejdzie, jak radosc z wlasnego (w zasadzie to bankowego ale co tam) mieszkania ci minie i zacznie sie normalne zycie. Bedzie ci przeszkadzac ta ciasnota, brak prywatnosci, okno w okno, balkon w balkon, kazdy kazdemu zagląda. Jak sie juz zadłużać na całe zycie, to warto wybrać coś sensownego a nie takie tragiczne badziewie, jak upchane mrowisko Dachbudu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: dachbud wejherowska IP: *.wroclaw.vectranet.pl 18.02.12, 13:56 Ok, skoro tak mówisz to na pewno tak będzie :) Zakładam że wiesz lepiej co sprawia mi radośc, więc chyba zrezygnuję z kupa mieszkania na Królewieckiej... Widzisz... nie pomyśłałam o tym, że każdego uszczęśliwia to samo i że powinnam zapytać innych ludzi, kiedy przejdzie mi radość z własnego mieszkania :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszukująca M2 "Zapomniany" banner z promocyjną ceną 5199zł m2 IP: *.nat.tvk.wroc.pl 17.02.12, 11:49 Tydzień temu, przejeżdżając wieczorem Wejherowską, zauważyłam, że na jednym z balkonów wisi banner reklamujący cenę m2 na poziomie 5199zł. Pomyślałam, że developer poszedł wreszcie po rozum do głowy i obnizył ceny ostatnich mieszkań do sensownego poziomu. Ponieważ na stronie internetowej nadal były ceny "promocyjne" sprzed 3 miesięcy (pomocja przedłużona do 31.03 - dobre!), pozwoliłam sobie zadzwonić do działu sprzedaży. W trakcie rozmowy miła Pani poinformowała mnie, że banner reklamował mieszkanie, które niedawno się sprzedało i że "jutro będą go zdejmować". Oczywiście guzik prawda, tydzień później banner nadal wisi. Ciekawa jestem, ile jeszcze osób dało się nabrać na ten "zapomniany" banner i straciło czas na kontaktowanie się z Dach-budem. Odpowiedz Link Zgłoś
anula5550 Re: dachbud wejherowska 17.02.12, 15:32 Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
eliz_a13 Re: dachbud wejherowska 05.01.16, 15:29 hej, wprowadzialm sie niedawno do B1, w wiekszosci rzeczy juz mam poza pudlami i zastanawiam sie, jaki internet bedzie najsprawnniej zamontować? :) słyszałam coś o korbanku, że szybko montują i ludzie nie narzekają, ktos potwierdzi?? Odpowiedz Link Zgłoś