Dodaj do ulubionych

Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszłość

11.10.10, 14:14
Dziś ceny metra kwadratowego w tych dwóch osiedlach wahają się od 4500 do 6000 zł za metr. Na Krzykach ceny zaczynają się od 6000 a dochodzą do 8000 (skrajnie więcej, jakw Etiudzie). Jednak wszystko wskazuje na to, że przyszłość należy do Maślic i Stabłowic. Powodów jest kilka, wymieńmy je:
1. zachód Wrocławia zmienia się: powstaje tu przede wszystkim dobry układ komunikacyjny zarówno z centrum miasta jak i z wylotami. Przy stadionie powstanie wiele przystanków, szybki tramwaj, autobusy itd. Powstaje obwodnica autostradowa, która kilka zjazdów ma na zachodzie miasta. Blisko jest do obwodnicy środmiejskiej. Budowana będzie aleja Stabłowicka, posuwa się remont Kosmonautów, Leśnica zostanie odkorkowana. Drogi są tutaj szerokie, wielopasmowe.
2. Maślice i Stabłowice nigdy nie bedą tak strasznie zapchane osiedlami i domami jak Krzyki: wynika to zarówno z warunków terenowych, jak i z planu zagospodarowania, który zakłada budowę tylko do wysokości 12 metrów, co wyklucza wieżowce na przykład.
3. Powietrze jest tutaj najczystsze: przeważają w Polsce wiatry zachodnie.
4. Powstają nowe osiedla, ale są one kameralne raczej, jak Pod Dębami, Salwirak, Potokowa, czy Maślice Augustowska Pasłęcka. W końcu powstanie też coś w miejsce pechowego Sol De Levante.
5. Blisko stąd do lasów, na działki, nad wodę, jest spokojnie i ciszej niż na południowych Krzykach a do centrum w kilometrach niewiele dalej, niemniej jazda trrwa tyle samo.
6. Rozbuduje sie infrastruktura: już jest super nowoczesna szkoła, powstanie galeria przy stadionie.
7. Perspektywcznie patrzać, warto zamieszkać własnie tam, nie na przeładowanych do granic rozsądku Krzykach czy też Muchoborze, gdzie też jest napchane a korki nie ma jak rozładować.

Obserwuj wątek
    • ingenting Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło 11.10.10, 15:46
      zaraz pewnie napadną na Ciebie zwolennicy Krzyków i innych częsci miasta, ale ja akurat sie z Toba zgadzam.
      ja tez szukam mieszkania w tej okolicy, ale chyba zdecyduje sie na Maslice.

Na Stablowicach zadna z inwestycji do konca mi nie odpowiada:
      -Gant ma beznadziejne rozklady, placi sie za powierzchnie wewnetrzna, a nie uzytkowa i elewacja mnie nie zachwyca. do tego slabe jakosciowo materialy budowlane.
      -Murapol- tragiczna firma, co chwila zmienia sie tam szefostwo, a o procesie inwestycyjnym nie maja pojecia (to z wiarygodnego zrodla) - za duze ryzyko, choc budynki calkiem ladne i duze przeszklenia, jednak dojazd kiepski (do Ganta tak samo).
      -GeoGrupa - za blisko torów, zbyt wielkie zageszczenie blokow
      -Spoldzielnie na Glownej i Profit - blokowiska, zbyt blisko ulicy.

Na Maslicach biore pod uwage -
      -Salwiraka - sliczne budynki, b.dobry kontakt z developerem, jednak dzialka troche waska, zbyt blisko poradzieckich blokow i platne miejsca postojowe na zewnatrz.
      -Wpb - kameralnie, ale troche za blisko Odry i maly juz wybor mieszkan
      -SMB Maslice - rozklady ne do konca mi odpowiadaja, a oddanie budynkow rok poznej niz reszty

czy ktos ma podobny dylemat??
      • liuzzi Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło 11.10.10, 16:19
        SMB Maslice pierwszy dom dopiero za rok, wiec jesli mozesz czekać tyle... Głowna niby blisko torów ale jednak są tam domy oddalone, za rok powstanie też Milart, oraz Zielone Stabłowice, od torów daleko. Potokowa jest dośc fajna a z rzeką bym nie przesadzał: patrząc w ten sposob, trzeba by wysiedlic cały Biskupin i Sępolno, Kowale i Traugutta:) Oraz Krakowską i Radwanice:) Salwirak ma wąską działkę ale zauważ, ze przed nią nic nie powstanie raczej a te bloczki poradzieckie to w sumie tylko jeden blok, w dodatku od strony gdzie nie ma balkonów. Ciekawe co zaczną budować teraz tuz przy Krolewieckiej.
        • ingenting Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło 11.10.10, 18:57
          To jeszcze raz przyjrze się tej Głównej, Potokowej i Salwirakowi.

jesli chodzi o Salwiraka, to na tej działce od balkonów jest w planie zagospodarowania mieszkaniowka i pan Łukasz mowil, ze chetnie by to kupili, ale tam sa jacys wspolwlasciciele chyba i nie moga sie zdecydowac na sprzedaz. mogla by zostac pusta, bo fajna taka łąka, w ogole odpowiada mi wiejsko-sielski klimat tamtych okolic.

na Krolewieckiej ktos pisal w sasiednim watku, ze buduje Dach-bud.
      • Gość: niezdecydowany Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.chello.pl 11.10.10, 16:32
        dylematu akurat nie mam, bo decyzję podjęta już 8 miesięcy temu. Jednakże przyglądam się inwestycjom w tamtym rejonie ze względu na czynniki które opisał autor tego wątku (choc twierdzę, ze nie wszystkich należy uświadamiac i przekonywac - po prostu inwestowac w tamtym rejonie)

- patrząc pod kątem przyszłego wynajęcia zakupionego lokum, to najlepiej dla mnie wygląda oferta SM Maślice (mam na myśli mieszkania dwupokojowe). Brak negocjacji co do ceny, ale pewnośc i akt notarialny w grudniu 2011
        - po drugiej stronie, naprzeciwko Białego Kościoła budowac będzie Vantage Development - Parkowa Ostoja - bardzo blisko Galerii Handlowej, która byc moze powstanie ( Śląsk chyba nie dostał w dalszym ciągu kredytu na budowę). Jednakże oddanie pod koniec 2012, mieszkania o nieciekawym rozkładzie, te o ciekawym - niewarte swojej ceny. W tej chwili - brak mozliwości negocjacji ceny
        - również w 2012 powstaną budynki Milartu przy Kokosowej i Profit D. przy Głównej - zbyt daleka perspektywa, aby w tej chwili brac ją pod uwagę
        - bardzo ciekawe rozkłady ma Geo Grupa przy Głównej, oddanie czerwiec 2011, niedaleko przystanek autobusowy, wolałbym jednak dopłacic SM Maślice te 5000 zł więcej i miec mieszkanie bliżej centrum
        - Gant i Murapol - odpadają ze względu na lokalizację - za daleko do sklepów i przystanków. Jendakże kupiłem mieszkanie od Ganta na Stabłowicach dla siebie - pracuję na Stabłowicach, zależało mi również na "wypi...wie". Tematu drogi nie poruszam - bo zaraz zrobi to ktoś inny. Do pracy - rowerem lub na piechotę będę chodził póki co:)
        - Sm Cegiełka i Sm Stoczniowiec - zostały im pojedyńcze mieszkania - parter lub poddasze lub duże
        - Salwirak - małe mieszkania ma już sprzedane. Nie ma już w czym wybierac. istotnym minusem jest brak balkonów w większości mieszkań
        - ciekawi mnie co powstanie na byłej działce Sol de la vante...
        • Gość: gremium Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.10.10, 19:40
          Z zainteresowaniem przeczytalem powyższą dyskusję, sam noszę się z zamiarem zakupu szeregówki na Siedleckiej. W pierwszej chwili były obawy związane z wielką wodą lecz ten tok rozumowania prowadzi do wniosku, że 40% wrocławia należałoby zamienić w polder. Poza tym grube miliony, które miasto pakuje w infrastrukturę- stadion, AOW są rodzajem "polisy ubezpieczeniowej".
          Troche szkoda, ze miasto zrezygnowalo z ciągniecia Tramwaju Plus do Stablowic.
          • Gość: archi Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 91.208.10.* 12.10.10, 14:10
            Gdzie jest informacja o zaniechaniu pociągnięcia linii Taramwaju Plus do Stabłowic? O Leśnicy było mówione już dawno ale z tego co pamiętam to ostatni przystanek do 2012r miał się kończyć przy stadionie a w późniejszym czasie mieli pociągnąć linię do przejazdu na Głównej - czy o tą częśc chodzi?
          • Gość: kiti Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 94.254.227.* 17.12.10, 20:14
            na Złotniki zato jedzie tramwaj:)
        • Gość: Bela Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.wroclaw.mm.pl 11.10.10, 20:23
          Hej Niezdecydowany, w Salwiraku na 70 mieszkań chyba tylko dwa albo trzy nie mają balkonów:)) reszta ma, niektóre nawet po dwa, jest też kilka z wielkimi tarasami. Chyba nie tej inwestycji sie przyglądałes:))) na parterze natomiast balkonów nie ma, bo są ogródki.
          • Gość: niezdecydowany Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.chello.pl 12.10.10, 08:50
            No hej,
            faktycznie - balkony tam są. Byc może ich powiechrznia mnie przeraziła i w głowie zakodowałem sobie ich brak (balkony 1,6m2, 3,6,3,8m2, niektóre trochę większe)
            • Gość: Maxi Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 91.90.161.* 12.10.10, 13:21
              ja tam widziałem większosc balkonów po 6 do 8 metrów, kilka tarasów po 15 i 30 metrów:)
      • norberto_79 Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło 03.11.10, 18:06
        osiedle stawia jeszcze Milart - ja się właśnie zastanawiam nad tą inwestycją... Przystępne ceny i fajne układy mieszkań.
        • Gość: zarembianka Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.range109-153.btcentralplus.com 20.06.11, 11:38
          Stablowice II wyglada bardzooo kuszaco:) byc moze sie zdecyduje... choc martwi mnie co bedzie wybudowane za brama E, F i G:)
      • Gość: mia Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.superkabel.de 15.12.10, 12:51
        Ja zdecydowalam sie na WPB, przy Potokowej. Odbior mieszkania juz w przyszlym tygodniu. Jaka jakosc okaze sie przyodbiorze, ale jestem dobrej mysli.
        • Gość: Bela Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 89.228.174.* 15.12.10, 15:03
          dobra decyzja Mia.
        • Gość: K. Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.internetia.net.pl 16.12.10, 10:22
          my juz po odbiorze na Potokowej, bez wiekszych usterek, te, ktore byly, juz nam naprawiono. polecam jak najbardziej.
          • Gość: gre Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.02.11, 22:51
            ja tez z potokowej tylko z internetem mam problem / a tak to wpb ok
            • Gość: Bela Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.wroclaw.mm.pl 16.02.11, 16:39
              a jaki masz problem z internetem???
              • Gość: burak Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.internetia.net.pl 16.02.11, 20:13
                że tak daleko nie dociera
    • Gość: zv Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 09:36
      Ja się z tym zgadzam, zachód Wrocławia jest w tej chwili dość ciekawą lokalizacją. Krzyki codziennie duszą się w powtornym korku, a Legnicką jeszcze da się jakoś jechać.
      • Gość: mieszkaniec maslic Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 195.20.110.* 12.10.10, 14:31
        Ja osobiscie mieszkam na Maslicach na Paniowickiej (SBM Maslice) i osobiscie codziennie stajac w mega korku zazdrosze mieszkancom krzykow, ktorzy maja zawsze jakas mozliwosc objechania zakorokowanej ulicy czego nie mozna powiedziec o mieszkancach maslic, pracz, itp. (jeden most na slezy i skrzyzowanie z gornicza powoduje iz przejazd 1 km w godzinach porannych (maslicka - gornicza) trwa 15 min)
        • Gość: Maxi Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 91.90.161.* 12.10.10, 14:42
          Bo nie dostrzegasz mieszkańcu Maślic, ze teraz w twojej okolicy trwają największe drogowe inwestycje w miescie.Za rok będziesz nimi śmigał, podczas gdy mieszkańcy Krzyków jak stali tak stac będą dalej.
          • Gość: zv Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 09:24
            Dokładnie tak. Oczywiście problemem jest wyjazd na Legnicką - tu oczywiście w zależności od osiedla i dewelopera może być bardzo różnie. To trzeba analizować przy kupnie mieszkania. Na Krzykach pod tym względem jest jednak często dużo gorzej. Potem sama Legnicka to już jakaś tam (jak na Wrocław) jazda, z dogodnymi odbiciami w dowolną część Wrocławia.
            Na zachodzie nie polecam oczywiście Muchoboru (Wlk i Małego)i Nowego Dworu - te osiedla się zakisiły kompletnie. Ale wciąż mogą być atrakcyjne osiedla wzdłuż Legnickiej/Lotniczej, Kuźniki, Żerniki, Pilczyce, Maślice. Dobrze wybrana lokalizacja może być bardzo ok.
          • Gość: mieszkaniec maslic Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 195.20.110.* 13.10.10, 11:58
            Po zakonczeniu inwestycji o ktorych piszesz sytuacja moze i sie zmieni ale nadal pozostanie waskie gardlo w postaci jednopasmowej (w wiekszej czesci) pilczyckiej - stad roznica bedzie taka, iz korek zacznie sie ale 500 m dalej.
            To na co ja zwracalem uwage to praktyczny brak mozliwosci objechania zakorkowanych ulic (ograniczenia w postaci mostu, parku, slezy, odry, itp.) ktorych to jednak nie ma (a przynajmniej nie tyle) na poludniu wroclawia.
            • Gość: Logic Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 91.90.161.* 13.10.10, 12:03
              Nie zostanie żadne wąskie gardło. mozesz jechać koło stadionu, potem kosmonautów i legnica, nie musisz pchać się wzdłuż Kozanowa. Poza tym Pilczycka bedzie poszerzona.
    • Gość: ross Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.e-wro.net.pl 12.10.10, 14:03
      Się zgadzam z poprzednikami. Z innego wątku:

www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=240
      I tam polecam wszystkie wątki ad Wrocław. Zwłaszcza ten o obwodnicy śródmiejskiej - tam znajduje się docelowy układ dróg we Wrocławiu do ściągnięcia (pdf.).

Po przeczytaniu na forum wychodzi co będzie a co nie zrealizowane, i terminy.
      łatwo można zauważyć, że najlepsze komunikacyjnie obszary Wrocławia to będą te położone pomiędzy obiema obwodnicami (OAW i Śródmiejska) począwszy od lotniska (bez Muchoboru) a skończywszy na Kamińskiego.
      Bardzo dobrze będą też skomunikowane rejony pomiędzy Psim Polem a Długołęką - ale to za dekadę jak wybudują końcówkę Śródmiejskiej za Koroną, oraz doprowadzą od południa Via Romana.
      Może coś się poprawi w okolicy Siechnic ( Via Romana) ale problem jest z łącznikiem do Bielan Wr.
      A jak szukasz miejscowości pod Wrocławiem to typy te same:
      - Trzebnica (zwłaszcza jak powstanie S5),
      - Oleśnica (już świetnie skomunikowana, ale daleko)
      - Tyniec mały (OAW, obwodnica Tyńca)
      - Magnice
      A reszta na razie albo nie pewna, albo fatalna komunikacyjnie.
      Zatem albo ktoś ma kasy na 6500zł/m2 (i więcej) i może sobie jeździć tramwajami, na piechotę. Albo taniej, ale 4 kółka...
      Pozdr.
      • liuzzi Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło 14.10.10, 12:04
        gdzie dokładnie jest ten pdf?? szukałem i nie moge znależć.
        • Gość: sds Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.e-wro.net.pl 18.10.10, 15:13
          Gdzieś koło 50-70 strony wątku o obwodnicy śródmiejskiej.
        • Gość: sds Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.e-wro.net.pl 18.10.10, 16:25
          JUŻ MAM! - sorry za złe namiary.

DOCELOWY UKŁAD DRÓG WE WROCŁAWIU - tzn do 2016 roku,
          wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/9e9a3bd3-5e4b-4f94-9d6f-c914b0b42d08/7.jpg
          w pdfie:
          wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/2d68eb78-17d5-4a1e-815c-15a8e89cfc69/7.pdf
          Oczywiście część z tego jest realizowana z obsuwami, część w ogóle wypadła i będzie realizowana po Euro, ale z grubsza tak to ma wyglądać.
          • Gość: Lis Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.centertel.pl 18.10.10, 17:18
            to jest mapa systemu transportu ze starego studium - aktualny z 20maja2010 jest tu:

wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/135395/1467ru05z02m07.pdf
    • Gość: Karina Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.range86-154.btcentralplus.com 14.10.10, 16:02
      Zachod Wrocka nigdy nie dorówna krzykom, czy to się komuś podoba czy nie,hehe.
      • liuzzi Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło 14.10.10, 16:10
        w czym ma niby dorównać? w domach, stojących jeden na drugim, gdzie sąsiad podaje sobie rękę z sąsiadem przez okno:))? w czym? w potwornie zakorkowanej karkonoskiej? w czym? w smierdzących starych blokowiskach ze zsypami na Inzynierskiej czy Powstancow albo Gajowickiej? w czym? w ołtaszynie i zwycieskiej, gdzie inwestycje nawalili na inwestycje i stoisz godzine w sznurze aut rano i wieczorem???
        :)))
        • Gość: Karina Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.range86-154.btcentralplus.com 14.10.10, 19:41
          hehe jeszcze troche i zachod bedzie najbardziej zaludniony,a krzykom nic nie dorowna.
          • Gość: Maxi Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 91.90.161.* 15.10.10, 10:16
            nie kompromituj się Karina, prosze:))))
            • Gość: Karina Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.range86-172.btcentralplus.com 15.10.10, 16:20
              prawda boli
              • Gość: Bela Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.wroclaw.mm.pl 15.10.10, 16:45
                bardziej boi twoja głupota i pustota. Moze nie zauważyłas ale w tym wątku podajemy argumenty, dowodzimy swoich racji. Na tym polega dyskusja, czego ty blondziu chyba niestety nie wiesz.
                • Gość: Karina Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.range86-172.btcentralplus.com 15.10.10, 18:56
                  dowodzcie dowodzcie swoich racji-jakoś pocieszyć sie trzeba hahahah
                • Gość: Arek Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.swidnica.mm.pl 15.10.10, 19:35
                  Bela, tak bardzo cię boli jak ktoś próbuje przejąc twoją rolę trolla na tym forum?
                  • Gość: Kat Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 14:23
                    Bella i Liuzzi to jakieś dwie naganiaczki nowo powstającego osiedla Zielone Stabłowice,które za wszelką cenę usiłują wmówić wszystkim jakie to te Stabłowice wspaniałe,a jakie mają perspektywy,ho ho.Wiem,że mają pewnie kase od sprzedanch mieszkań,każdy musi jakoś zarabiać.Niech i sobie zarabiają,ale niech nie robią ewentualnym nabywcom wody z mózgu bo jak wszystkie planowane na najbliższe 5 lat inwestycje mieszkaniwe zostaną ukończone,to tutaj wszystko będzie stać w większym korku niż na Karkonoskiej.
                    • Gość: Bela Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.wroclaw.mm.pl 18.10.10, 14:50
                      Nie odwracaj uwagi od faktu, ze pisałeś o tym, że 6 albo 7 lat temu Stabłowice były zalane... Udowodniłam, że 13 lat temu, o tym rozmawiamy.
                      Poza tym, nie przesadzaj z tymi inwestycjami i korkami na zachodzie miasta. Poziomu Krzyków, gdzie dom stoi na domu, nigdy to to nie osiągnie.
                      • Gość: Kat Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 08:36
                        Nie Stabłowice tylko park i szkółka,a data była zwykła małą prowokacją bo chciałem zobaczyc czy na forum przyznacie się do wiedzy o tym terenie.Ludzie kupują mieszkania a potem są zdziwieni,że pod dom podchodzi woda.Ludzie z poza Wrocławia którzy kupili lokale w tzw Titanicu na Kozanowie byli mocno zdziwieni,że ten teren był zalany,a wtedy właśnie wylała Ślęza.Dlatego dzisiaj uczciwie postępujcie z ludżmi.
                        • Gość: Maxi Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 91.90.161.* 19.10.10, 09:12
                          co ty za brednie wypisujesz czlowieku? Pomyliles sie w datach a teraz wykrecasz kota ogonem i sadzisz jakies farmazony. Jaka woda podchodzi pod domy? kazdy wie, ze przez Wroclaw przeplywa kilka rzek, ze byla powodz przed wojną i potem w 1997 roku i tyle. Oraz ze Kozanów zbudowano na terasie zalewowej rzeki, wiec tam zawsze jest zagrożenie. Wszyscy wiedzą, ze prawie połowa miasta to tereny potencjalnie zalewowe ale czego ty łosiu oczekujesz? ze developer bedzie pisał w ofercie: hej uwaga, budujemy na terenie zalewowym? No to developer na Powstancow sląskich powinien napisac, ze budujemy na terenie narazonym na katastrofę chemiczną, bo przez srodek wrocławia, nasypem kolejowym, chodza transporty chemiczne, wiedziałeś o tym łosiu?
                      • Gość: Ambasador Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 192.100.112.* 20.10.10, 10:14
                        Hehe, Stabłowice to koniec świata i zawsze będzie końcem świata niczmym Maślice, czy Leśnica. Zauważ, że na krzykach dominuje raczej zabudowa niska, a na stabłowicach, popowicach i maślicach? Zobacz jakie tam developerzy stawiają bloki. Na 5 arowej działce pną się wieżowce. Zobacz dzisiaj co się dzieje na legnickiej o 15.00 masz korek od bunkra do samego rynku - stoisz tam nawet 1.5h.... i myślisz, że jak więcej ludzi się wprowadzi na stabłowice to korki będą mniejsze??? Obwodnica otworzy się w 2011/2012, ale to nie załatwia problemu, bo dojazd do rynku obwodnicą traci sens (odległość i czas). Może liczysz na to, że tramwaj plus pociagną to ludzie zaczną plusem jezdzic ? To by musieli tam 100 wagonowe składy puścic, żeby to udzwignąc. Popatrz jeszcze na to, że od 2011 roku do legnickiej zostanie dołożony cały ruch nowo dworu poprzez wyremontowaną strzegomską. Jedynym komunikacyjnym rozwiazaniem stabłowic byłyby trasy prostopadłe do legnickiej, ale na takie się nie zapowiada. Popowiciej remontwać nie będą, robotniczej też nie mają zamiaru ruszyć, bo wszystko idzie na obwodnice i tramwaj plus....czyli coś co odciazy ten rejon w 10% i dociazy w kolejnych 50, bo obwodnicą zacznie na nowy dwor jezdzic psie pole/karłowice/rozanka, a strzegomską nowy dwor i fabryczna. Legnicka jak na razie na dodatkowych pasach nie zyskuje, a pojawiają sie głoosy, że kazimierza ma byc tylko jednopasmowe i to będzie klops dla zachodu wrocławia.
                        • Gość: Logic Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 91.90.161.* 20.10.10, 14:11
                          CO TY BREDZISZ AMBASADOR? Gdzie ty masz wiezowce na Stabłowicach i na Maslicach??? Gdzie??? Ty w ogóle masz pojecie o czym piszesz?? Gdzie Stabłowice a gdzie Popowice??? czy ty normalny jestes cżłowieku??
                          A skoro już o Popowickiej: ona własnie teraz jest remontowana. Jak w ogóle mozna rozmawiac z durnym trollem, ktory nie wie o czym pisze???
                          • maksym-and-more Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło 20.10.10, 15:56
                            zachod to wysokie blokowiska idiotko, mieszkasz tam i nie wiesz. a do tego wysiedlaja meneli na lesnice i zyj sobie z takimi.
                            • Gość: ?? Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 80.50.131.* 20.10.10, 16:22
                              Czy różnica zdań musi powodować, że ludzie wyzywają się od idiotów, buraków i kretynów?
                              Po co te wycieczki osobiste, aż się czytać nie chce...
                            • Gość: Bela Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 89.228.174.* 20.10.10, 17:25
                              Ambasador napisał, ze Stabłowice i Maślice są penbe wieżowców... I buduje sie nowe... Ale tam nie ma ani jednego wieżowca... Ani jednego. Ten człowiek nie wie o czym pisze, to smutne.
                              Ale ty tez nie wiesz, o czym piszesz. Skoro zachód to wieżowce, to na tej samej zasadzie Krzyki to też wieżowce. Prawda? Gajowicka, Powstańcow Śląskich, Wielka, Drukarska, wymieniać dalej??? Tyle samo wiezowców jest na Krzykach co na zachodzie (na zachodzie to Gądów, Popowice, Legnicka).
                              Zachód jest ogromnym terenem, absolutnie nie zapchanym tak straszliwie domami i inwestycjami, jak Krzyki. Na Krzykach osiedle wsadza się miedzy istniejące już osiedla, na chama, byle więcej. Żyjesz potem w mrowisku.
                              Na zachodzie, Stabłowice, Maślice, inwestycje są kameralne, oddzielone od siebie, jest więcej przestrzeni.
                              I Ambasador, dodam raz jeszcze: ani na Stabłowicach ani na Maślicach nie ma ANI JEDNEGO WIEŻOWCA.
                              Więcej myślenia, mniej zacietrzewienia.
                              • maksym-and-more Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło 20.10.10, 17:58
                                co jest kameralnego idiotko w blokowisku murapolu, profitu czy salwiraka? chyba twoja pustka we łbie. ośmieszasz sie w każdym wątku.
                                • Gość: Bela Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 89.228.174.* 20.10.10, 18:44
                                  gdzie ty masz blokowiska salwiraka czy profitu? przeciez takie same osiedla, tylko, że jedno przyklejone do drugiego, jedno na drugim, zero przestrzeni, jest wlasnie na Krzykach?
                                  I co z tymi wieżowcami na Stabłowicach, chłopie?
                                  • liuzzi Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło 21.10.10, 08:32
                                    istotnie, opinie osob Ambasador i Maksym and More są kompletnie pozbawione sensu, bo nieprawdziwe:) az dziw, ze komus chce sie takie bredni wypisywać. Jestem zniesmaczony.
                                    • Gość: Logic Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 91.90.161.* 22.10.10, 11:10
                                      gdzie Maksym i Ambasador, dwa kretyni?? spluneli smierdzącymi gębami stek bredni i, przyłapani na tym, uciekli jak tchórzliwe psy? Uwielbiam taki netowy trollizm:)
                                      • Gość: Bigi Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.range81-147.btcentralplus.com 22.10.10, 16:31
                                        Sa na tym swiecie ludzie na poziomie, wyksztalceni, ktorzy nie spedzaja calego zycia na forum , bo to zenada, a takich smieci jak bela traktuja jak psy, wiec za pewne nie znizaja sie do poziomu ciolkow po zawodowce a siedza teraz i czytaja madre ksiazki, a nie odpisuja na kazdy glupi watek.
                                        • Gość: Bela Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 89.228.174.* 22.10.10, 17:34
                                          niestety, Bigi:) zdradza ciebie twoj IP. jestes w tym wątku pod innymi nickami:) mam wymienić:))?
                                          • Gość: Bela Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 89.228.174.* 22.10.10, 17:36
                                            No dobrze:) Bigi to Karina:) Jak to blondynka, nie wie, jak to poznac:)))
                                            • Gość: Bigi Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.range81-147.btcentralplus.com 22.10.10, 19:19
                                              jaki bystry piesek jest na tym forum, dziekuje ze w koncu mnie odkrylas, na to tylko czekalam.
                                              • liuzzi Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło 22.10.10, 19:49
                                                a ja, jako autor wątku, bardzo bym prosił forumowego trolla, Karinę, o zaniechanie wpisów. Jesli masz coś konkretnego do wpisania, to zapraszam. Jesli masz wpisywać się w takim stylu jak dotąd, wyjdż stąd proszę. Nic nie wnosisz do tematu, poza agresją i szczeniackimi zachowaniami. Pozdrawiam.
                                                • Gość: bigi Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.range81-147.btcentralplus.com 22.10.10, 20:34
                                                  Ale ty jestes niedorobiona (bela=luzzi), ludzie sie nabijaja z ciebie w kazdym mozliwym watku, a ty dalej taka sama, brzydka,osamotniona i nieszczesliwa bo kupila meline na najgorszym osiedlu, na tym forum probujesz odegrac sie za swoje nieszczescia, na nikim to jednak wrazenia nie robi, sprobuj moze z kims na swoim miernym poziomie, bo tu ludzie robia z ciebie tylko posmiewisko. lece do bardziej ambitnej pracy, jak przybedzie ci troche oleju do glowy to moooooooze kiedys pogadamy, bo teraz masz chomika na kolowrotku i nie ma o czym z toba pisac.....byebye
                                                  • Gość: Logic Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 91.90.161.* 03.11.10, 11:52
                                                    Oto Cudowne Krzyki, pisze o tym Gazeta:
                                                    Mieszkańcy Ołtaszyna boją się, że działki ze względu na dobrą lokalizację natychmiast kupią deweloperzy. - Nie chcemy tam kolejnych bloków, bo powoli zamieniamy się w betonową pustynię - mówi przewodniczący zarządu osiedla. - Ołtaszyn dusi się już, bo nie powstają tu nowe drogi, szkoły ani parki, tylko kolejne budynki mieszkalne. Potrzebujemy enklawy zieleni, terenu, gdzie można odpoczywać, uprawiać sporty.

Jego zdaniem potrzebne są też szkoła i przedszkole. Tłumaczy: - Od Brochowa po Klecine nie ma ani jednego gimnazjum, a nowe przedszkole na osiedlu jest już za małe.

Mieszkańcy napisali więc petycję do prezydenta Wrocławia. Domagają się, by miasto przejęło teren od AMW i ocaliło ostatni niezabudowany skrawek osiedla. Ponadto na stronie www.oltaszyn.pl ruszyła akcja pod hasłem: "Dołączcie do walki o tereny po Wojsku Polskim. Wspólnie zróbmy coś dla Ołtaszyna".

"Do boju. To jest ostatnia okazja do zrobienia czegoś niekomercyjnego na tym osiedlu" - zachęca w internecie Bigfatass.

Osiedle się rozrosło, to i jego potrzeby wzrosły. Tyle lat mordęgi z dojazdami do szkół, obiektów sportowych i innych miejsc rozrywki.
                                                    Akcję popierają także mieszkańcy sąsiednich Wojszyc. - Na obu naszych osiedlach, które mają wspólnie ponad 12 tys. mieszkańców, nie ma ani jednego obiektu, gdzie dzieci i młodzież mogliby spędzać popołudnia - mówi przewodniczący j rady osiedla. - Mamy tylko kluby seniora, ale też gnieżdżące się po jakichś klitkach. Gdyby udało się przejąć teren po wojsku, również my chętnie byśmy z niego korzystali.

Zalozymy sie, ze wybudują tam następne bloki? I tak cudowne Krzyki zamieniają się w zaduszone mrowisko.
    • Gość: 123 Stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 15:13
      A jak zapatrujecie się na bliskość stadionu?? W Poznaniu bardzo narzekają - w czasie meczy i koncertów jest taki huk, że szklanki i szyby drżą. Żeby stadion się utrzymał musi mieć imprezę co 2-3 tygodnie. Wtedy też okolica będzie sparaliżowana komunikacyjnie plus "kochani kibice" po meczu :(
      • Gość: Bela Re: Stadion IP: 89.228.174.* 03.11.10, 16:24
        co ty gadasz? w Poznaniu stadion jest wsrod domów, tutaj do domów jest bardzo daleko. Nie zartuj prosze, nikt nie mieszka w odległosci mniejszej jak dobre trzysta metrów od stadionu, co mu na drżec? jakie szklanki???
        • two-hearts krzyki 03.11.10, 16:36
          Gdyby tylko ceny były niższe na krzykach to już dzisiaj kupowałabym tu mieszkanie, pomimo innych bloków, ludzie przecież to jest Wrocław, wielkie miasto, więc cały czas powstają nowe osiedla, to chyba normalne! a krzyki to moje marzenie.
          • Gość: Bela Re: krzyki IP: 89.228.174.* 03.11.10, 17:26
            Nie rozśmieszaj mnie, "Ołtaszyn dusi się już, bo nie powstają tu nowe drogi, szkoły ani parki, tylko kolejne budynki mieszkalne:. Takie są całe Krzyki. Chcesz mieć balkon z widokiem na balkon sąsiada w odległosci 3 metrów? chcesz mieć sypialnię z oknami na czyjąś kuchnię tuż obok? chcesz stawiać auto na chodniku, bo parkingi zajęte a ulica zakorkowana? Wybierz wymarzone Krzyki.
            • two-hearts Re: krzyki 03.11.10, 18:19
              Skoro mówię, że chce tam mieszkać to chyba tak jest, to jest najfajniejsza część Wrocka, jedz na wieś tam nie ma tylu ludzi, samochodów, bloków itc. Gdyby na krzykach faktycznie żle się ludziom mieszkało to ceny metra byłyby najniższe a tak się składa, że jest (niestety) najdrożej.
              • liuzzi Re: krzyki 03.11.10, 19:42
                two-hearts napisała:

> Skoro mówię, że chce tam mieszkać to chyba tak jest, to jest najfajniejsza częś
                > ć Wrocka, jedz na wieś tam nie ma tylu ludzi, samochodów, bloków itc. Gdyby na
                > krzykach faktycznie żle się ludziom mieszkało to ceny metra byłyby najniższe a
                > tak się składa, że jest (niestety) najdrożej.

Widzisz, to nie takie proste. Krzyki miały zawsze, od lat, opinie dzielnicy najlepszej ale to już tylko historia, opinia. Wiele sie zmieniło: niestety mit trwa a efektem tego mitu jest to, że nie masz mowy o prywatnosci i nie porównuj tego ze wsią. Nie o to chodzi. Grunty są drogie, developer chce zarobić, wiec upycha jak najwięcej na jak najmniejszej powierzchni. Domy masz w efekcie połamane, powyginane, połowa balkonów czy okien wychodzi na ciasne "studnie" i inne częsci tego samego domu, ludzie po prostu żyją stłoczeni jak mrówki. Nawet za komuny tak się nie budowało: domy stały dalej od siebie, miałas jakąs perspektywę, oddech. Tutaj nie ma nic. Korki, wąskie uliczki dojazdowe, dom na domu, balkon na balkonie, wszyscy siedzą sobie na głowach.
                Przyszłość miasta, tam gdzie będzie oddech i przestrzeń a jednoczesnie swietna komunikacja z centrum to zachód i północ miasta. Tam warto sie rozglądać.
                • two-hearts Re: krzyki 03.11.10, 20:14
                  tam to akurat nic mi się nie podoba, okolica, budynki, nic a nic, mam kupować co bo tanio? zachód to nie dla mnie, tylko i wyłacznie krzyki :)
                  • liuzzi Re: krzyki 03.11.10, 21:33
                    ale o czym ty piszesz? czym dla ciebie jest zachód? co ci sie tam nie podoba? a jakiej częsci zachodu mowisz? przeciez to połowa powierzchni Wrocławia! A jakie Krzyki masz na myśli? Zaporoska? Trójkąt bermudzki, Prądzyńśkiego? Gajowa, Hubska? blokowiska na Hubach? sprecyzuj co rozumiesz pod pojęciem Krzyki i pod pojęciem zachód, bo chyba sie nie rozumiemy?
                    • Gość: Bela Re: krzyki IP: 89.228.174.* 04.11.10, 09:09
                      Ołtaszyn rozpaczliwie potrzebuje przestrzeni publicznej. Teraz zabudowuje sie blokami tak gęsto, jak tylko dopuszcza prawo budowlane (a wiec o wiele za gęsto, żeby dało sie w tym żyć). Jak się sprawie przyjrzeć, ze zdziwieniem można zauwazyć, że przy zagęszczeniu współczesnych blokowisk, blokowiska PRL wydają się pełne przestrzeni, a dziś po latach także zieleni. Zieleń dzisiejszych osiedli ogranicza się do niewielkiego skrawka trawy, działki są tak małe, że nikt nie sadzi drzew między blokami.
                      • Gość: wro Re: krzyki IP: *.wroclaw.mm.pl 17.02.11, 10:56
                        tak, tak, rozumiem, ze jak gant, murapol, milart, salwirak i tbs skoncza swoje inwestycje, to na stablowicach nie bedzie blokowiska, tylko ogromna przestrzen i zielen.
                        powiedz mi bela gdzie takie piekne osiedla wielorodzinne buduja sie na zachodzie?
                        moze na maslicach? ogromne przestrzenie miedzy budynkami siegajace 8-16m jak w budus, dachbud?
                        • pluszowaty Re: krzyki 17.02.11, 14:47
                          Kolego, moze ja odpowiem, bo widzę, ze zacietrzewienie rzuca ci się na mózg: na Maslicach i Stabłowicach obowiązują przepisy, określające maksymalną wielkość zabudowy. To wyklucza wysokie budynki, jakich pełno na Krzykach. Na Maślicach i Stabłowicach jest dużo zieleni, laski, oczka wodne, stawy itd, które nigdy nie będą zabudowane, bo jak? Stanowią jednak elementy naturalnej przestrzeni. Jedź na ulicę Główną, zobacz piękny staw: do niego dochodzi linia budynków, i tam zostanie przestrzeń. To samo u Salwiraka na Północnej: dom stoi niby blisko starego 4pietrowca ale obrocony jest na niego tylko oknami od korytarzy w klatkach. Mieszkancy mają piekne i szerokie pole z przodu, stawek, drzewa. Tak samo na osiedlu Sliwkowym. Spółdzielnia Maślice buduje kompleks domów ale przylegają one do zabudowanego osiedla domków: widzisz z okien ogródki, drzewa i małe domki.
                          Wyjątkiem jest faktycznie Gant i Murapol, bo oni kupili mało gruntu, blisko siebie i bez dojazdu.
                          Jednak przestrzenie na zachodzie miasta są olbrzymie, zabudowanie tego zajmie ze 20 albo 30 lat. Krzyki południowe to juz teraz jest mrowisko. Wjedz Zwycięską w Ołtaszyn, w te wszystkie uliczki, ciasne, zabudowne na maksa, gdzie ludzie z balkonów mogą podawac sobie dłonie z innymi balkonami. Prywatnosci zero. Przestrzeni zero. I sznury aut na wąskiej Zwycieskiej.
                          • Gość: wro Re: krzyki IP: *.wroclaw.mm.pl 17.02.11, 18:35
                            kolego o jakim zacietrzewieniu mówisz? nie ma we mnie go wcale. Nie jestem ani przeciwnikiem Stabłowic ani zwolennikiem Krzyków i odwrotnie. Denerwuje mnie tylko szablonowe myślenie i generalizowanie. Bela uznała się za wszechwiedzącą i każdy kto myśli inaczej jest ... a to ona sama jest ograniczona.
                            Sedno w tym co sam powiedziałeś i to też miałem na myśli pisząc mój komentarz: Krzyki (tak na prawdę to wszyscy myślą o osiedlach Partynice, Ołtaszyn, Klecina) są już mocno zabudowane a Stabłowice i Maslice będą. Założe się, że za 15 lat będą to zwykłe blokowiska (wysokość zabudowy nie ma znaczenia) jak Gądów, Kozanów, Gaj, Huby itd.
                            • Gość: Koniu Re: krzyki IP: 91.90.161.* 18.02.11, 09:59
                              ale co ty gadasz? jakie blokowiska? Huby, Kozanow, Gądow to zbiorowiska wieżowców!!! Na Maślicach ich nie bedzie! wcale!! To jak to może byc blokowisko, jak mieszkać tam będzie dziesięc razy mniej ludzi?? Policz ile ludzi mieszka w jednym wieżowcu a ile w jednym niskim małym budynku!! i teraz masz dwadziescia wieżowców i dwadziescia małych domów! zajmuja przecież taką samą przestrzeń w terenie, prawda?? No to jak mozna to w ogóle porównywać? dziesięc razy mnie ludzi, samochodów itd!!
                              Myslisz czy pleciesz bezmyślnie???
                              • Gość: wro Re: krzyki IP: *.wroclaw.mm.pl 18.02.11, 16:56
                                to policz jakie sa odelglosci pomiedzy wiezowcami a jakie pomiedzy niska zabudowa. to ze jest nisko nie znaczy, ze malo osob tam mieszka. liczy sie gestosc zaludnienia a ta jest podobna - oczywiscie nie mowie o tych czesciach osiedli gdzie jest zabudowa jednorodzinna. zobacz dla przykladu jak wyglada np. muchobor
                                ps. blokowisko to nie tylko zjawisko architektoniczno-budowalne ale też społczne
                                • Gość: Bela Re: krzyki IP: *.wroclaw.mm.pl 18.02.11, 19:10
                                  No i co twoja odpowiedz wniosła Wro? w sumie nic.
    • hipoteczny11 Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło 22.02.11, 21:25
      Witam,
      Zapraszam serdecznie na stronę:
      www.solarfinance.pl/posrednictwo-finansowe-solarfinance.html
      Zapewniam bezpłatną obsługę oraz atrakcyjną premię uzależnioną od wysokości kredytu. Premia wypłacana jest w przypadku pozytywnej decyzji kredytowej.

Zapraszam
      Piotr
      • Gość: goHA Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 80.50.131.* 25.02.11, 11:12
        Co to ma do tematu wątku? Precz ze spamem!
        • Gość: Koniu Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: 91.90.161.* 25.02.11, 13:24
          te bydlak spamuje każdy wątek,. NIE KORZYSTAJCIE Z JEGO USŁUG, TO SPAMER.
          • Gość: Lekarz Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.e-wro.net.pl 23.03.11, 21:41
            Czy ktoś z Was wie kiedy ma w końcu powstać droga koło budowanego szpitala, łącząca ul. Kosmonautów z ul. Królewiecką czyli tzw. aleja Stabłowicka? Zdecydowanie ułatwiłaby komunikacje z miastem dla mieszkańców nowych osiedli Milartu, Ganta, Murapolu, Geo oraz przyszłych TBSów
            • pluszowaty Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło 24.03.11, 09:36
              Nikt nie wie. Wiadomo jak działa miasto: wielkie plany a potem opoznienia, rezygnacje, zmiany, okrojenia. Podobno w 2013 ale nie wierz w to: po Euro nie bedzie pieniedzy na nic. Miasto stanie.
              Milart, Gant, Murapol i TBSy są w pułapce. Brak dojazdu, brak wyjazdu.
              • Gość: planista Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.11, 23:59
                ...zapominacie o jednym, może i na Stabłowicach i Maslicach nie ma zabudowy wysokiej, ale żeby wyjechać z tamtąd do centrum trzeba przejechać przez dużę blokowiska Kozanów i Kosmonautów !!!
                • Gość: Product Manager Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.11, 00:23
                  Szanowni Państwo firma Atrium Budwonictwo Sp. z o.o proponuje kompleksowe wykończenie mieszkań ze stanu deweloperskiego „pod klucz” w ramach pakietów wykończeniowych, czyli
                  1. Indywidualną i bezpłatną wycenę każdego mieszkania po przesłaniu rzutu w 3 h uwzględniając rozkład mieszkania;
                  2. Oszczędność czasu w poszukiwaniu materiałów oraz firm wykańczających.
                  3. Spokój i bezpieczeństwo w stosunku do jakości wykonywanych prac z dodatkową 30 MIESIĘCZNĄ GWARANCJĄ.
                  4. Mieszkanie wykończone w 60 dni!
                  5. Praca z aranżatorem wnętrz wliczona w każdy pakiet – doradzi, podpowie, pomoże!
                  6. Prace wykonane na podstawie projektu zawierającego wybrane elementy z katalogu.
                  Warto przesłać rzut aby się przekonać ile to naprawdę kosztuje gdyż to MY jesteśmy wiarygodnym źródłem informacji na temat pakietów bo sami je tworzyliśmy.
                  Spotkanie z naszym przedstawicielem nic nie kosztuje a daje Państwu lepszy przegląd rynku wykończeniowego pod względem standardów i cen.

• Gość: Antyspam Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.wroclaw.mm.pl 16.05.11, 09:12
                    Szanowni Państwo firma Atrium Budwonictwo Sp. z o.o proponuje kompleksowe wykończenie mieszkań ze stanu deweloperskiego „pod klucz” w ramach pakietów wykończeniowych, czyli
                    1. Płatną wycenę każdego mieszkania po przesłaniu rzutu w 3 h uwzględniając rozkład mieszkania;
                    2. Stratę czasu w poszukiwaniu materiałów oraz firm wykańczających.
                    3. BRAK GWARANCJI
                    4. Mieszkanie wykończone w 120 dni ALE tylko w stanie surowym
                    5. Praca z aranżatorem wnętrz musi byc doliczona do każdego pakietu
                    6. Prace wykonane na podstawie projektu zawierającego wybrane elementy z katalogu.
                    Nie warto przesyłać rzutu aby się przekonać ile to naprawdę kosztuje gdyż to MY jesteśmy najbardziej niewiarygodnym źródłem informacji na temat pakietów. To nie my je tworzyliśmy.
                    Spotkanie z naszym przedstawicielem kosztuje 200 złotych za godzinę.
                    • Gość: Darek Re: Maślice i Stabłowice: perspektywy na przyszło IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.11, 10:42
                      MAŚLICE-POTOKOWA

Aranżacja układu mieszkania i zmiany lokatorskie w cenie lokalu. Ogródek lub antresola i duże tarasy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka