Dodaj do ulubionych

pytanie o Dom-invest

IP: *.kogeneracja.com.pl 08.04.04, 11:07
Witam!
chcę kupić mieszkanie na zwycięskiej i zastanawiam sie jaka jest ta firma?
Czy ktoś moze kupił od Dom-invest mieszkanie? Szukam informacji o współpracy
z firma, jakości ich usług itp...
Obserwuj wątek
    • Gość: Curarra Re: pytanie o Dom-invest IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.04, 16:04
      Obejrzyj sobie ich pierwszą inwestycję - małe, kameralne osiedle na Przyjaźni,
      pomiędzy budynkami WPB i Sąsiedzką (żółte budynki ze spadzistymi dachami na
      ogrodzonym terenie). Architektura bardzo przyjemna, budynki zdają się być
      wykonane z dobrych materiałów, jednym słowem, całość robi bardzo dobre
      wrażenie, ale myślę, że więcej na ten temat mogą powiedzieć sami mieszkańcy.
      • Gość: Bono Vox Re: pytanie o Dom-invest IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.04, 08:54
        jeżeli chodzi o tę inwestycję "małe, kameralne osiedle na Przyjaźni, pomiędzy
        budynkami WPB i Sąsiedzką (żółte budynki ze spadzistymi dachami na ogrodzonym
        terenie", to wydaje mi się, że powstała ona w wyniku zaadoptowania oraz małej
        przebudowy powojskowego mienia. Trochę je podpicowali i tyle.

Nie sądzę, że postawili wszystko od "0". Niemniej jednak budyneczki są ładne,
        no i ponoć cena była też "ładna".

Trochę im teraz Stalmont i WPB zasłonią słoneczko i poszerzenie ul. Przyjaźni
        też nie wpłynie pozytywnie....
        • Gość: Curarra Re: pytanie o Dom-invest IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.04, 11:27
          Owszem, nie zbudowali tych budynków od podstaw, są to zaadaptowane budynki
          koszarowe, ale jakie to ma znaczenie? Efekt jest niezły. Nie wiem, ile to mogło
          kosztować, ale na Zwycięskiej też adaptowane są budynki wojskowe i tam cena
          wynosi ok. 2850 zł/m2 z gruntem, cenę tę podobno można jeszcze negocjować. To
          jest niemało, ale na Krzykach zawsze było i będzie drożej niż w innych
          częściach miasta, bez względu na to co i kto buduje, myślę, że i tak znajdzie
          się sporo nabywców.
          • Gość: Yhtaa Re: pytanie o Dom-invest IP: *.contium.pl 14.12.04, 14:50
            Witam,
            od ostatniego posta minęło już kilka miesięcy, dlatego też chcialbym odnowić
            trochę ten wątek. Czy osoby które mają mieszkania u tego dewelopera - w
            wysokiej mogą powiedziec coś zlego lub dobrego o nim? Interesowałoby mnie
            wszystko?
            Jak się podobają mieszkania, jakie są czynsze, czy są jakieś niedoróbki,
            problemy - mocno się zastanawiam nad nimi i chciałbym podjąć przemyślaną
            decyzję - a do tego przyda się dużo informacji.
            I może jeszcze jedno - mieszkania są bardzo drogie - w związku z tym pytanie -
            czy są warte tej ceny?
            • Gość: Markus Re: pytanie o Dom-invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 22:55
              Chciałbym odnowić ten wątek. Czy ktoś z mieszkańców mógłby napisać jak się
              teraz mieszka, czy nie ma problemów? Co myślicie o tym deweloperze?
              • Gość: mieszkaniec Re: pytanie o Dom-invest IP: 80.50.30.* 07.03.05, 10:48
                Kupiłem u nich mieszkanie na zawycieskiej I. Kupowałem prawie gotowe mieszkanie
                a nie projekt i dziurę w ziemi. Lokalizacja jest super. Zwycięska II ma jeszcze
                lepsze położenie. Oddane było w terminie trochę przesuneły się terminy
                podlączenia prądu i wody. Zarządzane jest przez firme Pumaz czynsz za
                mieszkanie 90 m 550 zl. Nie rozwiązaną kwestia jest jest ogrodzenie obiecywane
                przez developera. Przeszkadzać może fakt że w otoczeniu będzie się toczyć kilka
                budów.
                • el_chueco Re: pytanie o Dom-invest 09.02.06, 19:22
                  Czynsz na miesiac?
    • Gość: Olo Re: pytanie o Dom-invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 11:38
      Sam swego czasu interesowałem się tą inwestycją. Inforamcje zdobywałem wsród
      mieszkańców. Niestety większość, którą pytałem, nie miała dobrego zadania na
      temat wykończenia. Generalnie z relacji wynikało, że wykonawca odwala niezłą
      fuszerkę. Np. w umowie było zbicie starych tynków i położenie nowych, a w
      rzeczywistości okazło się, że stare sa tylko podrównane i wymalowane. No i
      efekt jet taki, że z czasem grzybki potrafia wyleźć na wierzch. Reakcje na
      reklamacje developera podobno jest żadna. Gość mówił, że w końcu nie wytrzymał
      i sam wynajął ekipę do tych tynków, chociaż wcześniej zapłacił za to
      developerowi!!! Wiem, że domki ładnie z wierzchu się prezentują, ale z rozmów z
      mieszkańcami wynika, że jest o wiele gorzej. Zaznaczam, że ja relacjonuję to co
      usłyszałem od ludzi, których spotkałem i pytałem. Ale najlepiej bedzie jak sam
      pojedziesz na miejsce, pogadasz z mieszkańcami poprzednich etapów i sam ocenisz.
      • Gość: mieszkaniec Re: pytanie o Dom-invest IP: 80.50.30.* 07.03.05, 11:56
        Dziwne że znajdzie się zawsze ktoś kto napisze słyszałem, rozmawiałem, ludzie
        mówią ...
        • Gość: Markus Re: pytanie o Dom-invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:27
          No właśnie...dlatego chętnie przeczytałbym wypowiedzi większej ilości ludzi.
          Za dotychczasowe serdecznie dziękuję.
        • Gość: Olo Re: pytanie o Dom-invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 12:25
          To się nie dziw, bo nie po to poswiecałem swój czas i pytałem ludzi, którzy
          wykańczali własnie swoje mieszkania żeby pluć teraz na Dom-invest dla sportu,
          gdyz nie mam w tym żadnego interesu. Nie ma co się obrażać, człowiek pyta to
          piszę co się dowiedziałem. Jeżeli Ty miałeś to szczęście, że trafiło Ci się
          mieszkanie bez usterek i w 100% oki to gratuluję, ale wtedy widocznie Ciebie
          nie spotkałem i nie miałem okazji bezpośrednio z Tobą porozmawiać. Nie oznacza
          to również, że sąsiad z klatki obok jest równie szczęśliwy i zadowolony jak Ty.
          Przy takiej ilości mieszkań zawsze znajdzie się ktoś bardziej lub mniej
          zadowolony. Ja Twojej opini nie podważam, więc mógłbyś uszanować informacje,
          które osobiście uzyskałem u najbardziej wiarygodnego moim zadaniem źródła,
          czyli ludzi, którzy kupili tam mieszkania. Oczywiste jest to, że nie wszystkich
          lokatorów spotakałem, dlatego tak jak zaznaczyłem wcześniej, nie skazuję nikogo
          na moje wiadomości, jak ktoś chce niech skorzysta, a najlepiej jak sam zrobi
          wywiad jak go to interesuje. Z doświadczenie powiem, że ludzie nie robią
          problemów i chętnie mówią co i jak było w ich mieszkanku.
          A na koniec to nie uwierzę w to, że nigdy nie słyszałeś jakiegokolwiek głosu
          krytycznego wobec developera, wykończenia itp. podczas rozmów ze swoimi
          sąsiadmi, bo problemy, usterki i niedoróbki zawsze występuja przy każdej
          inwestycji. Wystarczy że różni robotnicy wykańczali Twoje mieszkanie i sąsiada
          a efekt może być już bardzo odmienny. Podwykonawcy potrafią się zmienić podczas
          budowy kilkakrotnie! A to czy to są wady i usterki do zaakceptowania w stosunku
          do zalet inwestycji, pozostawmy do oceny Twojemu potencjalnemu sąsiadowi.
          Pozdrawiam, życzę przemyślanej i udanej decyzji.
          • Gość: mieszkaniec Re: pytanie o Dom-invest IP: 80.50.30.* 11.03.05, 09:07
            Nigdy nie jest tak, że coś jest białe czy czarne. Moje mieszkanie miało
            usterki, ale ponieważ kontrolowałem to już na etapie wykonawstwa wszystkie były
            natychmiast usuwane. Na etapie negocjacji umowy wniosłem do projektu spore
            zmiany, które zostały zrealizowane bez żadnego problemu. Również bez problemu
            były realizowane moje prośby dotyczące zmian w rozkładzie instalacji, co, prąd,
            woda, kanalizacja. Bardzo istotne jest to, że wykonawcą remontów jest Integer
            firma specjalizująca się w renowacjach zabytków a nie firma pana Ziutka.
            Ogólnie gdybym miał oceniać dotychczasową współpracę z Dom-Investem
            postawiłabym ocenę 4,5.
            • Gość: gosc Re: pytanie o Dom-invest IP: *.sieci.ibrokers.pl / *.crowley.pl 12.03.05, 08:52
              Czesc, moglbys podac namiar do siebie, chcialbym porozmawiac na temat dom-
              investu i mieszkan na Zwycieskiej. daniel@kniaziewicza.com
            • Gość: Ziutek Re: pytanie o Dom-invest IP: *.neta-si.pl 09.02.06, 22:25
              Co proszę?! Integer to firma, która ma prawie samych podwykonawców, a są to
              właśnie tacy Ziutkowie, ale tylko ci co sami sobie roboty nie znajdują tylko
              potrzebują takiego pośrednika. Wychodzą na tym dużo gorzej niż Ziutkowie
              niezależni bo Integer bierze dla siebie odpowiednią prowizję.Ja już wiem dobrze
              jak ci "profesjonaliści" robią, bo właśnie mieszkam na Przyjaźni ale nie będę
              już pisać o tym bo się od razu denerwuję.
              • Gość: Gość Re: pytanie o Dom-invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 08:09
                Potwierdzam, podwykonawcy, nieprofesjonalni, bałagan w papierach, bałagan na
                budowie. Trzeba ich pilnować!!!
                • Gość: gosc Re: pytanie o Dom-invest IP: *.crowley.pl 10.02.06, 18:39
                  ja kupilem od dom-investu, teraz czekam, ale na poziomie umowy/terminow firma
                  jak najbardziej ok, z jakoscia wykonczenia to poczekamy i zobaczymy, pozdrawiam
                  wszystkich sasiadow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka