Gość: maniek IP: *.kogeneracja.com.pl 08.04.04, 11:07 Witam! chcę kupić mieszkanie na zwycięskiej i zastanawiam sie jaka jest ta firma? Czy ktoś moze kupił od Dom-invest mieszkanie? Szukam informacji o współpracy z firma, jakości ich usług itp... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Curarra Re: pytanie o Dom-invest IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.04, 16:04 Obejrzyj sobie ich pierwszą inwestycję - małe, kameralne osiedle na Przyjaźni, pomiędzy budynkami WPB i Sąsiedzką (żółte budynki ze spadzistymi dachami na ogrodzonym terenie). Architektura bardzo przyjemna, budynki zdają się być wykonane z dobrych materiałów, jednym słowem, całość robi bardzo dobre wrażenie, ale myślę, że więcej na ten temat mogą powiedzieć sami mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bono Vox Re: pytanie o Dom-invest IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.04, 08:54 jeżeli chodzi o tę inwestycję "małe, kameralne osiedle na Przyjaźni, pomiędzy budynkami WPB i Sąsiedzką (żółte budynki ze spadzistymi dachami na ogrodzonym terenie", to wydaje mi się, że powstała ona w wyniku zaadoptowania oraz małej przebudowy powojskowego mienia. Trochę je podpicowali i tyle. Nie sądzę, że postawili wszystko od "0". Niemniej jednak budyneczki są ładne, no i ponoć cena była też "ładna". Trochę im teraz Stalmont i WPB zasłonią słoneczko i poszerzenie ul. Przyjaźni też nie wpłynie pozytywnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Curarra Re: pytanie o Dom-invest IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.04, 11:27 Owszem, nie zbudowali tych budynków od podstaw, są to zaadaptowane budynki koszarowe, ale jakie to ma znaczenie? Efekt jest niezły. Nie wiem, ile to mogło kosztować, ale na Zwycięskiej też adaptowane są budynki wojskowe i tam cena wynosi ok. 2850 zł/m2 z gruntem, cenę tę podobno można jeszcze negocjować. To jest niemało, ale na Krzykach zawsze było i będzie drożej niż w innych częściach miasta, bez względu na to co i kto buduje, myślę, że i tak znajdzie się sporo nabywców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yhtaa Re: pytanie o Dom-invest IP: *.contium.pl 14.12.04, 14:50 Witam, od ostatniego posta minęło już kilka miesięcy, dlatego też chcialbym odnowić trochę ten wątek. Czy osoby które mają mieszkania u tego dewelopera - w wysokiej mogą powiedziec coś zlego lub dobrego o nim? Interesowałoby mnie wszystko? Jak się podobają mieszkania, jakie są czynsze, czy są jakieś niedoróbki, problemy - mocno się zastanawiam nad nimi i chciałbym podjąć przemyślaną decyzję - a do tego przyda się dużo informacji. I może jeszcze jedno - mieszkania są bardzo drogie - w związku z tym pytanie - czy są warte tej ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markus Re: pytanie o Dom-invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 22:55 Chciałbym odnowić ten wątek. Czy ktoś z mieszkańców mógłby napisać jak się teraz mieszka, czy nie ma problemów? Co myślicie o tym deweloperze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: pytanie o Dom-invest IP: 80.50.30.* 07.03.05, 10:48 Kupiłem u nich mieszkanie na zawycieskiej I. Kupowałem prawie gotowe mieszkanie a nie projekt i dziurę w ziemi. Lokalizacja jest super. Zwycięska II ma jeszcze lepsze położenie. Oddane było w terminie trochę przesuneły się terminy podlączenia prądu i wody. Zarządzane jest przez firme Pumaz czynsz za mieszkanie 90 m 550 zl. Nie rozwiązaną kwestia jest jest ogrodzenie obiecywane przez developera. Przeszkadzać może fakt że w otoczeniu będzie się toczyć kilka budów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: pytanie o Dom-invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 11:38 Sam swego czasu interesowałem się tą inwestycją. Inforamcje zdobywałem wsród mieszkańców. Niestety większość, którą pytałem, nie miała dobrego zadania na temat wykończenia. Generalnie z relacji wynikało, że wykonawca odwala niezłą fuszerkę. Np. w umowie było zbicie starych tynków i położenie nowych, a w rzeczywistości okazło się, że stare sa tylko podrównane i wymalowane. No i efekt jet taki, że z czasem grzybki potrafia wyleźć na wierzch. Reakcje na reklamacje developera podobno jest żadna. Gość mówił, że w końcu nie wytrzymał i sam wynajął ekipę do tych tynków, chociaż wcześniej zapłacił za to developerowi!!! Wiem, że domki ładnie z wierzchu się prezentują, ale z rozmów z mieszkańcami wynika, że jest o wiele gorzej. Zaznaczam, że ja relacjonuję to co usłyszałem od ludzi, których spotkałem i pytałem. Ale najlepiej bedzie jak sam pojedziesz na miejsce, pogadasz z mieszkańcami poprzednich etapów i sam ocenisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: pytanie o Dom-invest IP: 80.50.30.* 07.03.05, 11:56 Dziwne że znajdzie się zawsze ktoś kto napisze słyszałem, rozmawiałem, ludzie mówią ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markus Re: pytanie o Dom-invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:27 No właśnie...dlatego chętnie przeczytałbym wypowiedzi większej ilości ludzi. Za dotychczasowe serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: pytanie o Dom-invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 12:25 To się nie dziw, bo nie po to poswiecałem swój czas i pytałem ludzi, którzy wykańczali własnie swoje mieszkania żeby pluć teraz na Dom-invest dla sportu, gdyz nie mam w tym żadnego interesu. Nie ma co się obrażać, człowiek pyta to piszę co się dowiedziałem. Jeżeli Ty miałeś to szczęście, że trafiło Ci się mieszkanie bez usterek i w 100% oki to gratuluję, ale wtedy widocznie Ciebie nie spotkałem i nie miałem okazji bezpośrednio z Tobą porozmawiać. Nie oznacza to również, że sąsiad z klatki obok jest równie szczęśliwy i zadowolony jak Ty. Przy takiej ilości mieszkań zawsze znajdzie się ktoś bardziej lub mniej zadowolony. Ja Twojej opini nie podważam, więc mógłbyś uszanować informacje, które osobiście uzyskałem u najbardziej wiarygodnego moim zadaniem źródła, czyli ludzi, którzy kupili tam mieszkania. Oczywiste jest to, że nie wszystkich lokatorów spotakałem, dlatego tak jak zaznaczyłem wcześniej, nie skazuję nikogo na moje wiadomości, jak ktoś chce niech skorzysta, a najlepiej jak sam zrobi wywiad jak go to interesuje. Z doświadczenie powiem, że ludzie nie robią problemów i chętnie mówią co i jak było w ich mieszkanku. A na koniec to nie uwierzę w to, że nigdy nie słyszałeś jakiegokolwiek głosu krytycznego wobec developera, wykończenia itp. podczas rozmów ze swoimi sąsiadmi, bo problemy, usterki i niedoróbki zawsze występuja przy każdej inwestycji. Wystarczy że różni robotnicy wykańczali Twoje mieszkanie i sąsiada a efekt może być już bardzo odmienny. Podwykonawcy potrafią się zmienić podczas budowy kilkakrotnie! A to czy to są wady i usterki do zaakceptowania w stosunku do zalet inwestycji, pozostawmy do oceny Twojemu potencjalnemu sąsiadowi. Pozdrawiam, życzę przemyślanej i udanej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: pytanie o Dom-invest IP: 80.50.30.* 11.03.05, 09:07 Nigdy nie jest tak, że coś jest białe czy czarne. Moje mieszkanie miało usterki, ale ponieważ kontrolowałem to już na etapie wykonawstwa wszystkie były natychmiast usuwane. Na etapie negocjacji umowy wniosłem do projektu spore zmiany, które zostały zrealizowane bez żadnego problemu. Również bez problemu były realizowane moje prośby dotyczące zmian w rozkładzie instalacji, co, prąd, woda, kanalizacja. Bardzo istotne jest to, że wykonawcą remontów jest Integer firma specjalizująca się w renowacjach zabytków a nie firma pana Ziutka. Ogólnie gdybym miał oceniać dotychczasową współpracę z Dom-Investem postawiłabym ocenę 4,5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: pytanie o Dom-invest IP: *.sieci.ibrokers.pl / *.crowley.pl 12.03.05, 08:52 Czesc, moglbys podac namiar do siebie, chcialbym porozmawiac na temat dom- investu i mieszkan na Zwycieskiej. daniel@kniaziewicza.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: pytanie o Dom-invest IP: *.neta-si.pl 09.02.06, 22:25 Co proszę?! Integer to firma, która ma prawie samych podwykonawców, a są to właśnie tacy Ziutkowie, ale tylko ci co sami sobie roboty nie znajdują tylko potrzebują takiego pośrednika. Wychodzą na tym dużo gorzej niż Ziutkowie niezależni bo Integer bierze dla siebie odpowiednią prowizję.Ja już wiem dobrze jak ci "profesjonaliści" robią, bo właśnie mieszkam na Przyjaźni ale nie będę już pisać o tym bo się od razu denerwuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: pytanie o Dom-invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 08:09 Potwierdzam, podwykonawcy, nieprofesjonalni, bałagan w papierach, bałagan na budowie. Trzeba ich pilnować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: pytanie o Dom-invest IP: *.crowley.pl 10.02.06, 18:39 ja kupilem od dom-investu, teraz czekam, ale na poziomie umowy/terminow firma jak najbardziej ok, z jakoscia wykonczenia to poczekamy i zobaczymy, pozdrawiam wszystkich sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś