Dodaj do ulubionych

Westbud / Malinowy Zakątek

04.01.11, 15:24
Czy ktoś może kupił i odebrał już mieszkanie/szeregówkę na tym osiedlu? Developer ma chyba opóźnienia.
Obserwuj wątek
    • guixe Re: Westbud / Malinowy Zakątek 04.01.11, 15:28
      Beluniu, wolaja cieeeeeeeeee!!! :)
    • Gość: pres Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.01.11, 23:02
      Słyszałem, że kontakt z klientem jest bardzo kiepski, a pracownicy nie do końca wiedzą za co są odpowiedzialni. Chociaż lokalizacja inwestycji bardzo fajna.
      • Gość: Fan Belii Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 00:34
        Beluniu ty mordo nasza kochana potrzebujemy Ciebie tutaj zebyś sie wypowiedziala.
        • Gość: Antybel Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: 78.9.146.* 07.01.11, 09:56
          Bela nie ma czasu obsługuje klientów :D i coś kiepsko jej to idzie jak widać ;)
          • Gość: Listunio Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: 195.85.249.* 10.01.11, 14:20
            O co chodzi z tą Bela???
            • Gość: bbb Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.11, 20:57

Bela to fan tej inwestycji i przedstawiciel "dewelopera"
      • Gość: szczota Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: 217.6.182.* 18.05.11, 14:08
        Teraz buduja Osiedle Dla Mlodych na Opolskiej ciekawe czy bedzie taka sama fuszerka jak na Muchoborze Wielkim. Naprute mostkami cieplnymi jak dobry dzem owocami.
        • Gość: lambada Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: 217.6.182.* 20.06.11, 16:45
          Ostrzegam kazdego kto chce nabyc od tej firmy cokolwiek lub zostac ich podwykonawca. Wystarczy przejechac sie na inwestycje ulica Podolska (nie Zytomierska bo tam faktycznie mieszkaja pracownicy tej firmy ktorym nie placil i w rozliczeniu dal chaty) i posluchac jakie ludzie mieli przeboje. Dlugo to rozwazalem bo kusili wysokimi rabatami, dzis mieszkam na stablowicach i jest ok.
          • Gość: Kor Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.181.188.85.static.crowley.pl 23.09.11, 14:34
            Lambada, nie siej plotek! Zapewniam że wynagrodzenie w firmie jest zawsze na czas. "...w rozliczeniu dal chaty" - hahahaha, śmiech na sali - nieźle by było gdyby ktoś dawał nieruchomości w ramach wypłaty :-)) Napisz proszę kontakt do osoby, która ci tych głupot naopowiadała - pogratuluje dobrego poczucia humoru. Niektórzy forumowicze plują na Prezesa, ale to świadczy o poziomie inteligencji tych osób. Jestem wieloletnim pracownikiem firmy i znam RN jako człowieka uczciwego o dobrym sercu. Cieszy, ze wypowiadają się negatywnie wyłącznie ci, którym przydarzył się zaciek, rysa i t.p. usterka (a to jest na wszystkich budowach). Naprawy są wykonywane asap po zgłoszeniu - brak formalnego zgłoszenia = brak usterki. Niewdzięczność niektórych poraża: wiele osób spośród wypowiadających się kupiło piękne domy za grosze, jak na Wrocław, BŁAGAŁO O RABAT (który w 99% dostawało) nieformalnie godząc się na ewentualne opóźnienia, życzyło sobie nieskończonych przeróbek aranżacyjnych, co przeciąga rzecz jasna budowę - teraz ośmieszają się w sądach czy na forach internetowych... Żenada... A jeśli jesteś Lambada "wszechwiedzącym" podwykonawcą, to radzę przyjrzeć się swojej pracy, ukończyć ją solidnie a następnie wylewać żale.

Szanowni Państwo! Obecni i potencjalni Klienci! Konkurencja! Wciąż rozbudowujemy piękne miasto Wrocław i nadal zachęcamy do zakupu naszych nieruchomości. Bez względu na to, czy wybierzecie Westbud, As-bau , Inter-es czy innego developera pamiętajcie że budowa to nie tylko materiały i maszyny... To są również ludzie...procedury...urzędy, wciąż bardzo zbiurokratyzowane. Niedociągniecia mogą się zdarzać. Pamiętajcie że każdemu developerowi zależy na jak najszybszym ukończeniu budowy (kolosalne koszty utrzymania) i oddaniu w stanie bezusterkowym (kolejne koszty). Więcej pozytywu! Pozdrawiam i życzę trafnego zakupu.
          • Gość: Prezes Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 05:18
            Gratulacje dla włascicieli mieszkań budowanych przez WESTBUD! Zainwestowaliście pieniądze w ruiny.
            Oszczędności materiałów to podstawa a wykonanie bez komentarza.
            Zima -15 tynki się robią w zimnych nie ogrzewanych lokalach. Nagle awantura szef tynkarzy nie chce dalej wykonywać zlecenia mróz za duży a tynk stary.Co na to kierownik?
            TEN MATERIAŁ TRZEBA WYKORZYSTAC BO JAK PREZES ZOBACZY TO NAS ZAJE.. A POZATYM TERMINY NAS GONIĄ.
            Swoistymi mistrzami byli podwykonawcy wykonujący elewacje na Malinowym Zakątku środek zimy minusowa temperatura a oni co klej i tynk mineralny. Słyszałem kiedyś jak jeden z nich pyta kierownika czy jest sens to robić przy takiej pogodzie.
            odp.ZA GODZINE TEMPERATURA SPADNIE JAK BĘDZIE -5 TO MOŻNA ROBIĆ METRY.
            No i nareszcie mistrz w swojej kategori brukarz na Malinowym Zakątku -15 robi kostke przychodzi wiosna i co się dzieje. Sami sobie odpowiedzcie
            Co do pracowników pracujących dla tej firmy jest paru dobrych budowlańców ale reszta to zbieranina nie mająca pojęcia o budowie.
            ZARAZ JAKIŚ PRZYDUPAS RN (prezesa) ODPISZE ŻE TO NIEPRAWDA ALE JA TAM PRACOWAŁEM I WIEM SWOJE
        • Gość: ami Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.11, 13:39
          na ulicy Opolskiej dopiero buduja, bylem tam zobaczyc, nie trafiona lokalizacja budynek sasiaduje z warsztatem mech i sa jakies inne hale i magazyny, droga jest wspolna wiec bedzie nieciekawie gdy beda wjezdzac na raz auta osobowe i ciezarowe. (klatki schodowe sa od strony warsztatow, w lecie bedzie halas etc) no i nie widzialem tam placu zabaw a do parku wschodniego jest daleko. w dodatku maja wysokie ceny, poczekam najpierw az wybuduja, bo jeszcze moze sie okazac ze nie sprzedadza mieszkan i budowa stanie. co do jakosci to nie wiem jak robia bo sie nie znam, ale jak wybuduja i beda stac puste mieszkania wtedy wszystkie usterki wyjda.
    • Gość: Stanisławowski Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.srv.volvo.com 01.03.11, 14:28
      Wcale nie chyba, a na pewno. Budowa rozpoczela sie w lato 2009, miała trwać rok. Jak skonczą tego lata to bedzie dobrze.
    • Gość: bbbhulk Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.03.11, 17:24
      Zdecydowanie odradzam tą inwestycje. Pomimo że jest tanio to później trzeba dużo poprawiać, walczyć z grzybem i przeciekającym dachem i wydawać kupę na ogrzewanie - domy są słabo ocieplone
      • Gość: Bela Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.wroclaw.mm.pl 01.03.11, 19:05
        Po co szczujesz szczeniaku? To dobra inwestycja.
        • Gość: bbbhulk Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.11, 20:56

To chyba deweloper pisze...
          Może Bela napisze jakie są atrybuty tej inwestycji oprócz niskiej ceny i skandalicznie małych działek 120-130m2 na cały dom, ogródek i podjazd do garażu (sorry komórki gospodarczej bo garaż może być co najwyżej dla quada lub motoru)
          • Gość: Bela Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.wroclaw.mm.pl 14.03.11, 20:58
            skandalicznie małe działki? Po 1: nie chcesz, nie kupuj. Po 2: co ty się hektara spodziewasz leszczu?
            • Gość: bbbhulk Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.11, 09:29
              To po co nazywacie je to domami skoro w mieszkaniach na parterze są większe tarasy, większe garaże w piwnicy i równie głośno słychać sąsiadów zza ściany???
              Leszczem i szczeniakiem to sam jesteś gó...arzu!!!
              Życzę przyjemnego i świeżego powietrza gdy ruszy autostrada:)
          • Gość: Taka jedna Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.xdsl.centertel.pl 17.03.11, 10:21
            Daj spokój. Bela to wyjątkowo prostacka (prymitywna i ordynarna) postać tego forum. Najprawdopodobniej powiązana z ofertą jednego z deweloperów. Nie oczekuj więc rzeczowych odpowiedzi. Szkoda czasu.
            • pluszowaty Re: Westbud / Malinowy Zakątek 17.03.11, 13:31
              Ma rację. Kupujesz działki, zapytaj się ile mają metrów. Nie zapytałeś? To po co plujesz potem na forum?
              • Gość: joaśka11 Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.emmerson.pl 17.03.11, 18:43
                bbb ma rację. Nie każdy potrafi sobie wyobrazić ile to jest 150m2. Nie każdy zna się na budownictwie. A na zdj projektów pokazywali ładne ogródki za domem a z przodu pas zielni i szeroką drogę. Nie przyszło mi do głowy by spytać czy droga i garaż jest na tyle szeroki by dało się wjechać czymś więcej niż maluch.
                O ociepleniu pod pokojem kolo garażu też zapomnieli i z grzybem jak wszyscy sąsiedzi miałam do czynienia.
                Gdybym wiedziała że deweloper, aż taką tandetę zbuduje to bym tego nie kupiła w życiu, ale wtedy czasy były inne i ludzie szybko kupowali.
                Jest jeszcze wiele innych spraw, ale szkoda pisać.
                • Gość: weleda Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.wroclaw.vectranet.pl 18.03.11, 09:19
                  A Ty joaśka11 mieszkasz na Żytomierskiej czy kupiłaś inwestycję na Malinowym Zakątku? Skoro piszesz o tandecie, to powiedz na co zwracać szczególną uwagę przy odbiorze?
                  • pluszowaty Re: Westbud / Malinowy Zakątek 18.03.11, 11:15
                    jak to nie potrafi sobie wyobrazic??? To niech zapyta. Co za nonsens? Ludzie totalnie juz NIC NIE POTRAFIĄ, niczym sie nie interesują, nic nie czytają, nie mają wyobraźni.
                    To potem sami sobie winni, po prostu.
                    • Gość: gość Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.04.11, 10:01
                      No dokładnie. Ludzie nie czytają umów a potem mają pretensje.....
                      Czy na tym forum jest ktoś, kto kupił coś od Westbudu albo zamierza kupić?
                      • Gość: evan Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.internetia.net.pl 12.05.11, 19:01
                        Kazdemu kto rozwaza zakup odradzam - szkoda nerwow, no chyba ze stac kogos na dobrego prawnika i ma czas aby ciagac sie po sadach. Fuszerka na kazdym kroku, brak dopelnienia formalnosci w urzedach, komnikacja z pracownikami tragiczna itp. dlugo by wymieniac.
                      • Gość: gosc Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.bethere.co.uk 21.10.11, 23:53
                        Ja zamierzam apartamenty willowe czyli mieszkanie na gagarina ale mam obawy co do developera i akonczeni inwestycji. Czy krosc cos wie
                        • Gość: rufi Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 07:58
                          Mnie też interesuje mieszkanie w apartamencie willowym przy Gagarina. Czy jest ktoś kto kupił? możemy się podzielić informacjami
                          • Gość: PREZES Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 17:24
                            Ludzie nie kupujcie nic od tego developera byłem tam podwykonawcą.
                            Ponieważ mam trochę rozsądku i nie lubię oszukiwać ludzi zerwałem z nimi współpracę, dobry budowlaniec za żadne pieniądze nie będzie wykonywał nic dla tej firmy.
                            Materiały stare,wybrakowane,najtańsze
                            Wykonawstwo jak najtańszym kosztem
                            Kierownicy bez komentarza nie ma w słowniku słów które mogły by ich opisać (ewentualnie wulgaryzmy)
                            Pracowników nie będę obrażał bo robią to za co im płacą a wiadomo że dziś ciężko o pracę więc milczą i budują takie niedoróbki
                            Odradzam kupna mieszkania od tego dewelopera

Ps Jeśli jednak ktoś się zdecyduje to niech będzie konsekwentny w przestrzeganiu podpisanych dokumentów. Jak mówią że się spóźnią z jakimś etapem to nie ma co czekać tylko od razu naliczać kary.
    • Gość: szefu Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.11.11, 20:57
      Póki żył poprzedni prezes, Pan Marian K., firmie się wiodło i potrafiła uczciwie wywiązywać się z umów. Po jego śmierci gdy "władzę" przejęli Państwo wielmożni Agnieszka i Remigiusz Neumann wszystko się zmieniło ... i właśnie pogrążają resztki reputacji, jaką wypracował poprzedni prezes.
      ...a tak w ogóle to dziwię się że klientom nie przeszkadza mieeeerna architektura jaką tworzy Neumann ... on nawet architektem nie jest i projekty podpisują mu sprzedajni architekci. Z resztą proceder kwitnie również w innych firmach i powstają nowe piękne architektoniczne koszmarki :(. Pewnie za tę wypowiedź Pan i Pani prezes zechcieliby mnie pozwać do sądu heheheh jak wszystkich. Więc apeluję do zarządu, ... zostawcie tę firmę i nie rujnujcie jej już ... a może odetchnie i odtworzy swą reputację!
      • Gość: gosc Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.bethere.co.uk 28.11.11, 23:05
        a czy ktos wie dlaczego oddaja mieszkania przed zakonczeniem inwestycji i bez mediow, ktore maja byc pozniej. O co w tym wszystkim chodzi???
        • Gość: gość II Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.bestgo.pl 30.01.12, 21:22
          Z tego co się orientuję Developer nadal nie otrzymał pisma dotyczącego instalacji elektrycznej w II etapie. W związku z tym nie może wydać dokumentów dla Energetyki, które pozwolą mieszkańcom podłączyć prąd. Dodatkowo jest też problem z wodą (nadal nie ma liczników na wodę). Może to i lepiej, bo przy tych mrozach jeszcze instalacja wod-kan by poszła.
          Nie wykończone są również klatki i schody zewnętrzne. Dev. twierdzi, że zajmą się tym na wiosnę, ale wg umwowy powinien to zrobić do końca grudnia 2011. Jeśli nie zrobi tego na wiosnę to co robić? Brak jest również miejsca na wyrzucanie śmieci. Poinformowano mnie że każdy będzie sobie musiał postawić własny pojemnik na śmieci. O ile w przypadku domów jeszcze mogę się z tym zgodzić o tyle w mieszkaniach wydaje mi się nieporozumieniem ustawienie pojemników ze śmierdzącymi odpadami przy wejściach na klatki. Brak jest również skrzynek pocztowych, a przeczytałem, że w przypadku części wspólnych developer powinien je zamontować. Co o tym sądzicie sąsziedzi i co robicie z odbiorami?
          • Gość: zawiedziony Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.broadband.greenlan.pl 04.02.12, 13:17
            Sąsiedzi nie sądzicie, że powinniśmy się spotkać??
            • Gość: stokrotka Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.12, 15:56
              Sadzę, że powinniście się spotkać i ustalić strategię działania i ewentualnej obrony przed nie rzetelnym deweloperem. Wasze problemy to nieuczciwość obecnych włascicieli firmy jak również brak kompetencji kierownictwa, brak wykształcenia i uprawnień prawej ręki prezesa "kapo nr 1" tj. Krzysztofa S. Takimi ludzimi jak wspomniany Krzysztof oraz wszechobecny i kierujący wszystkimi do niedawna budowami firmy kierownik Jan F. oraz jego dziewczyna Ewa G. nigdy nie osiągnie się niczego dobrego. Oni są potrzebni do kiwania podwykonawców, robienia kaszany najtańszym kosztem i podpisywania lewych protokołów. Wszyskie lewe papiery do ewentualnych spraw sądowych przygotowywane są już na starcie inwestycji. Powiązanie pracowników z prezesem nie wynikają tylko z umowy o pracę dlatego kłamią dla niego i z reguły nabywca domu jest na pozycji straconej. Powodzenia i trzymajcie sie w kupie siła :)
              • Gość: zawiedziony Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.powiat.poznan.pl 08.02.12, 12:48
                Witam,
                tel. 533 005 984
                Czas najwyzszy poznać sąsiadów.
                • Gość: gość Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: *.infinite.pl 17.04.12, 15:29
                  Kupiłam od nich mieszkanko. Zobaczymy jak im wyjdzie :-)
              • Gość: xxx Re: Westbud / Malinowy Zakątek IP: 82.177.102.* 18.04.12, 12:01
                Tak, w grupie można więcej wywalczyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka