Dodaj do ulubionych

IBS ul.Kowieńska

IP: 195.116.30.* 14.01.12, 13:52
Czy ktoś posiada bliższe informacje o tym developerze?
Wiem, ze dla wielu mało interesująca dzielnica Psie pole, ale
interesuje mnie w zasadzie sam deweloper, czy ktos miał z nimi styczność.
Mieszkania w dobrej cenie tylko mało informacji o samej inwestycji gdziekolwiek,
czy budowa wogole jest rozpoczęta?

www.ibs.wroclaw.pl
Obserwuj wątek
    • anula5550 Re: IBS ul.Kowieńska 16.01.12, 13:27
      Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :)
      • Gość: gustlik Re: IBS ul.Kowieńska IP: 91.90.161.* 17.01.12, 16:20
        musisz zasyfiac swoim spamem, suko głupia, każdy wątek?
        • Gość: Pola Re: IBS ul.Kowieńska IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.12, 10:23
          Szkoda, że odzew tylko typu spam, ale zwiedziłam okolice budowy i w sumie jestem zaskoczona
          niską ceną w stosunku do położenie. 3300 zl za metr wprawdzie w odległej dzielnic ale w pelni skomunikowanej z miastem a co dla mnie wazne wszystko co potrzebne na codzien jest na miejscu. Dla niektorych minusem moze byc wielkość mieszkania bo to ok 140m2 ale cena i tak mniejsza niz np w inwestycjach z siechnic czy innych "blisko" wrocławia za podobny metraz. a tu jednak wrocław co nie jest beznaczenia przynajmniej dla nas z racji posiadania 2 dzieci. Teraz nie pozostaje nam nic innego jak sprawdzi papierkologie firmy i samej inwestycji ale chyba już zdecydowaliśmy :) Pozdrawiamy szukających
          • Gość: ? Re: IBS ul.Kowieńska IP: *.147.63.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.02.12, 22:10
            Ten deweloper niestety nie jest solidny (choc zapewne zdarzaja sie gorsi). Sugeruje zapytac mieszkancow poprzedniej inwestycji - to sa te 2 budynki obok obecnej budowy. Zwlaszcza w budynku bezposrednio przylegajacym do budowy, gdzie mieszkancy maja ogromne problemy z wilgocia. Popytac nie zaszkodzi, w koncu podejmujesz wazna zyciowa decyzje.
            • Gość: ANKA Re: IBS ul.Kowieńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.12, 23:19
              akurat ten budynek budowała ekipa która została wyrzucona z budowy w budynku obok wilgoci niema
              • Gość: sergio Re: IBS ul.Kowieńska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.12, 13:36
                Zdecydowanie odradzam, niesolodny to malo powiedziane, robaia walki na maxa, oszukuja na wszystkim, na pomiarach, na aktach, na czym tylko mozna. W zyciu nie kupilbym patrzac na opinie o firmie Locus, prezes i tej i tej firmy ten sam. Poczytajcie jak wybudowali budynki na Wietrznej, gdzie ludzie do dzis maja problemy z wentylacja i droga. A nowa ich inwestycja, no coz wystarczy popatrzec jak wyprowadzili rynny, ze sciana wierzchnia nowego budynku przemokla i przemarza. Widac nawet bloczki silikatowe pokryte glonami. Zastanowcie sie dobrze, zanim kupicie u nich cokolwiek.!!!!! Pogadajcie z lokatorami ich poprzedniej inwestycji, moze powiedza wiecej.
                • Gość: elvis Re: IBS ul.Kowieńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 12:29
                  Cóż... developer jak każdy inny. ja bym wybrał Małe Wilczyce... (kilometr dalej) ale jak ktoś nie chce się bawić w remonty to wiem, że mieszkanie na górze w krótszym budynku jest na sprzedaż. Szczegóły na maila. (m.gepard@wp.pl)Podaj numer telefonu oddzwonię.
                  Pozdrawiam
                  Wiecznie żywy Elvis
    • Gość: elvis Re: IBS ul.Kowieńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 12:37
      Cóż... developer jak każdy inny dużo cierpliwości jak do każdego :-) JA JESTEM ZADOWOLONY ale jak bym miał teraz wybierać to wybrał bym Małe Wilczyce... (kilometr dalej) ale jak ktoś nie chce się bawić w remonty to wiem, że mój znajomy (sąsiad z bloku obok) mieszkanie (78m2 - 3 pokoje otodom.pl/mieszkanie-wroclaw-psie-pole-78m2-3-pokoje-492000-pln-id12976214.html naprawdę ładne) na górze w krótszym budynku jest na sprzedaż. Szczegóły na maila. (m.gepard@wp.pl)Podaj numer telefonu oddzwonię.
      W sprawie Małych Wilczyc tez można pisać :-) - tez oddzwonię.
      Pozdrawiam
      Wiecznie żywy Elvis
    • Gość: Gościówa Re: IBS ul.Kowieńska IP: *.internetia.net.pl 23.04.12, 15:34
      Budowa owszem , jest już rozpczęta jak widać na projekcie domki w zabudowie bliźniaczej na kowieńskiej są całkiem przyjemne . 3300 zł / 1 m2. największe mieszkania 120 m2 . Osiedle zapowiada się dobrze :)
    • Gość: gość Re: IBS ul.Kowieńska IP: 193.22.252.* 27.12.13, 08:44
      UP
      podłaczam się :) jestem zainteresowana kupnem meszkania na Kowieńskiej 2 ETAP. Może ktoś z obecnych mieszkańców się wypowie? Serdecznie dziękuję
      • Gość: magda Re: IBS ul.Kowieńska IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.14, 20:45
        deweloper ok, budowa w stanie zaawansowanym, mamy nadzieję wprowadzić się w wakacje.
        • Gość: zenith Re: IBS ul.Kowieńska IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.14, 14:23
          Też zastanawiamy się nad tymi mieszkaniami. Pytaliście może czy inwestycja jest prowadzona według nowych przepisów? Tzn rachunek powierniczy w banku, ubezpieczenie itp?
          • Gość: gość Re: IBS ul.Kowieńska IP: 195.182.9.* 14.01.14, 11:31
            z tego, co wiem, to obecne 5 domków budowanych jest za gotówkę, kredyt planują dopiero na dokończenie 2 szeregu. po kilku miesiącach przemyśleń, sprawdzania i rozmów z mieszkańcami I szeregu zdecydowaliśmy się na zakup. Na etapie budowy można dogadywać szczegóły, my jesteśmy zadowoleni ze współpracy.
            • Gość: zenith Re: IBS ul.Kowieńska IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.14, 20:10
              A jeśli można wiedzieć, który szereg i które mieszkanie wybraliście? Jak nie chcesz pisać tutaj mój mail m_m83@o2.pl. Możemy się wymienić spostrzeżeniami i informacjami. :)
              • mix2ra Re: IBS ul.Kowieńska 02.02.14, 22:58
                Z żonsią jesteśmy blisko zakupu mieszkania z drugiego etapu tej inwestycji. Zastanawiają nas koszty eksploatacyjne i jak to jest prawnie rozwiązane? Jakaś wspólnota mikro osiedla?
          • Gość: Magdalena Re: IBS ul.Kowieńska IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.02.14, 14:43
            W związku z tym, że sama chciałam nabyć takie mieszkanie dokładnie zapoznałam się z umową oraz prospektem informacyjnym, który przesłał mi deweloper. Niestety umowa nie jest prowadzona według nowych przepisów zawartych w ustawie o ochronie praw nabywcy lokalu mieszkalnego lub domu jednorodzinnego, która weszła w życie 29 kwietnia 2012r., dlatego też nie można liczyć na rachunek powierniczy i dodatkowe zabezpieczenia wynikające z ustawy, co moim zdaniem skreśla całkowicie decyzje o zakupie mieszkań u tego dewelopera.
            • mix2ra Re: IBS ul.Kowieńska 04.02.14, 22:12
              Gość portalu: Magdalena napisał(a):

> W związku z tym, że sama chciałam nabyć takie mieszkanie dokładnie zapoznałam s
              > ię z umową oraz prospektem informacyjnym, który przesłał mi deweloper. Niestety
              > umowa nie jest prowadzona według nowych przepisów zawartych w ustawie o ochron
              > ie praw nabywcy lokalu mieszkalnego lub domu jednorodzinnego, która weszła w ży
              > cie 29 kwietnia 2012r., dlatego też nie można liczyć na rachunek powierniczy i
              > dodatkowe zabezpieczenia wynikające z ustawy, co moim zdaniem skreśla całkowici
              > e decyzje o zakupie mieszkań u tego dewelopera.

To dość istotna sprawa. Dziękuję za ten głos.
            • Gość: Grace Re: IBS ul.Kowieńska IP: *.atlanta.hp.com 28.02.14, 16:37
              Witam,
              Rzeczywiscie, inwestycji nie obejmuje nowa ustawa, ale jest to spowodowane tym, ze zezwolenie na budowe bylo przed wejsciem ustawy w zycie - datego tez deweloper nie jest zobligowany do tego. Jednak umowa jest podpisywana w formie aktu notarialnego, dlatego mysle, ze jest to juz dosc duze zabezpieczenie dla kupujacego, a pieniadze sa przelewane deweloperowi w transzach, "z dolu".
              Deweloper jest w porzadku, poki co wspolpraca uklada sie pozytywnie. My zdecydowalismy sie na jedno z mieszkan. Umowe przejrzelismy z prawnikiem i doradca finansowym - wedlug nich jest bez zarzutu.
              Co do standardu wykonania to nie jest to nic ponad ani powyzej normy. Ale jednak cena za metr uwazam za atrakcyjna. Taki sam standard wykonania mozna znalezc w innych bardziej "popularnych" dzielnicach Wroclawia za 5-6tys za m2.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka