Dodaj do ulubionych

Zielone Wojszyce

25.06.13, 10:13
Czy ktoś z okolic Grota Roweckiego i Lechonia może powiedzieć jak często latają tam samoloty, bo chyba jest tam korytarz powietrzny? Jestem zainteresowana kupnem mieszkania ale nie wiem na ile te loty są uciążliwe. Jak byłam oglądać Zielone Wojszyce dwa razy to ze 4 samoloty dość nisko przelatywały.
Obserwuj wątek
    • Gość: de robe Re: Zielone Wojszyce IP: *.finemedia.pl 25.06.13, 12:17
      Tak zupełnie na oko, średnio raz na jakąś godzinę-dwie w ciągu dnia. Czy uciążliwe? Chwilę pobuczy i poleci... Większe jaja są tylko kiedy leci C-17 albo szczególnie An-124, to jednak dzieje się od wielkiego dzwonu, może raz w miesiącu.

Kiedy byłem jeszcze berbeciem, nad domem na Grota Roweckiego, wtedy Róży Luksemburg, śmigały MiGi-21 ze strachowickiej bazy lotniczej. Często na wysokości kominów... Dzisiaj pewnie mieszkańcy żądaliby pierdyliarda dolarów za straty moralne, nabyte udokumentowane przewlekłe choroby nerwowe i przyczynianie się do przedwczesnych zgonów, a wtedy... Nikomu to szczególnie nie przeszkadzało i nie szkodziło, i to wcale nie dlatego, że była komuna. Po prostu, uważało się to za lokalny koloryt, jednemu huczy pociąg, drugiemu po nocy dudni tramwaj, trzeciemu karetki, my mamy akurat samoloty, i tyle.
      • Gość: cenobite Re: Zielone Wojszyce IP: 62.233.251.* 25.06.13, 14:56
        dzięki wielkie za pomoc:)
    • Gość: Nowy Re: Zielone Wojszyce IP: *.internetunion.pl 25.06.13, 16:06
      Tak się składa, że robię tam w ciągu dnia - samoloty są średnio co 30, 40 min.,ale trzeba być na prawdę wrażliwcem, żeby na to zwrócić uwagę. Jak jest pochmurno to ich nawet nie widać, za to przy czystym niebie można rozpoznać jaka lina nawet (jak ktoś ma dobry wzrok). Bardziej bym się martwił bliskością ulicy i ruchem, tam coś wiecznie jeździ. No i ja chcesz korzystać z komunikacji wiejskiej, to zostaje Ci tylko 113 i 612, które jeżdżą jak chcą.
      • cenobite Re: Zielone Wojszyce 26.06.13, 09:46
        Samochody akurat mi nie przeszkadzają, jestem przyzwyczajona do większego ruchu. Pracuję na Ślężnej więc dojazd też ok., tym bardziej że pierwotnie brałam pod uwagę Zielone Stabłowice (1,30h komunikacją miejską przy dobrych wiatrach), tylko te samoloty mnie trochę przestraszyły. Chyba muszę się tam po prostu zaczaić na pół dnia i zobaczę czy będę się mogła przyzwyczaić czy nie :)
    • Gość: Connecta Re: Zielone Wojszyce IP: 91.90.161.* 26.06.13, 13:40
      Witam wszystkich mieszkańców osiedla Zielona Wojszyce.
      Firma Connecta ma zawarta umowę o współpracy z deweloperem i będzie świadczyć tu usługi dostępu do sieci Internet.
      Pierwszy miesiąc testowania usługi gratis, umowa na czas nieokreślony od samego początku współpracy, cena 49zł, symetryczny dostęp do usługi. Średnia prędkość w godzinach szczytu to 10Mb/s. Szczegóły na stronie www.connecta.pl lub pod numerem tel. 71 7944450
    • lebiega123 Re: Zielone Wojszyce 24.09.14, 15:52
      Ja też mam na czterech porach roku nieopodal :) zdecydowanie te okolice to moja ulubiona część Wrocławia:)
    • simkola Re: Zielone Wojszyce 30.09.14, 15:10
      ja teraz szukam mieszkania w czterech porach roku na jagodnie. ponoć osiedle ma się rozbudować więc będzie duży wybór rozkładów mieszkań, ciężko się zdecydować :)
      • dalmatynka0 Re: Zielone Wojszyce 06.10.14, 12:08
        nooo cieżko cieżko...właśnie ja się waham - 4 pory roku czy wojszyce? na pewno coś w tych okolicach, bardzo lubię tę cześć Wrocławia.
    • ssowicki Re: Zielone Wojszyce 27.10.16, 16:42
      DO WYNAJĘCIA - miejsce w garażu podziemnym ul. Iwaszkiewicza 12. Kontakt: 600 232 182
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka