Dodaj do ulubionych

Apartament Development Rafał Blicharz

IP: *.dynamic.mm.pl 26.01.14, 17:25
Witam,
zastanawiam się nad zakupem mieszkania w Radwanicach od tego dewelopera.
Czy ktoś ma na jego temat jakieś opinie? Jest to mały deweloper i mam troche obaw, szczególnie że wpłacone pieniądze nie będą zabezpieczone na rachunku bankowym, tylko trafią bezpośrednio do dewelopera.
Obserwuj wątek
    • Gość: radek Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.120.127.117.telemedia.pl 27.01.14, 10:17
      jeżeli lubisz ryzyko to kupuj w ten sposób.ja wolałbym mieć spokojną głowę i rachunek powierniczy,najlepiej zamknięty.
    • Gość: lula Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.02.14, 17:18
      Witam.
      Kupujemy mieszkanie od p. Rafała. Na budowie nic się nie dzieje, dachu jak nie było tak nie ma. Kilka tygodni temu postawiono tylko ścianki działowe. Panowie przewidują koniec budowy na czerwiec, ale naszym laickim okiem się na to nie zanosi;(
      Proszę o kontakt osoby kupujące mieszkanie od Apartament Development.
      • Gość: Gośka Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.14, 20:37
        Potwierdzam wszystko, co mówi moja przedmówczyni. Pieniądze wezmą, a nic nie robią! Ja też tam kupiłam mieszkanie

Proszę o kontakt: saraszhora@wp.pl
        • Gość: sven Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.0.fullrate.dk 23.03.14, 20:52
          z tego co juz wiem..do konca marca ma byc postawione ostatnie pietro, a
          ekipa ktora tym sie zajmuje wejdzie do srodka aby wykonczyc
          wnetrza..natomiast dodatkowo ma sie pojawic nowa ekipa ktora bedzie
          odpowiedzialna za postawienie dachu..
          enolog@interia.eu
          • Gość: nowy Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: 91.231.124.* 27.03.14, 11:08
            Niestety kazdy wie co innego. Jak widac nest koniec marca a budowa jak stala tak stoi. Czy ma wejsc nowa firma? Tak miala wejsc dawno zeby dokonczyc calosc, niestety ani nowa ani stara firma nic nie robi. Co w tej sytuacjj robic? Zastanawiajace jest to wszystko
            • Gość: Gośka Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.14, 11:21
              No właśnie, tam się już od dawna nic nie dzieje...zastój od kilku miesięcy. A te bajeczki z nową firmą, to dobry żart. Nawet, gdyby inny deweloper przejął budowę, to na nowo żądałby pieniędzy za lokale, albo p. Blicharz musiałby mu przekazać pieniądze, które wcześniej mu wpłacili nabywcy, a to jest raczej nierealne.
            • Gość: sven Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.03.14, 17:03
              ..no tak, wszystko w toku..rozmowy rowniez:)...w tym kraju nic nie jest normalne, nawet rachunek powierniczny mozna rozbic o rant stolu...tak, naprawde zadna ustawa (i ta nowa) nie chroni nabywcow takich lokali..jesli nie teraz to w czasie..`ktos` ta budowe przejme i dokonczy w czasie...zaden inny nowy developer nie moze rowniez zadac ponownej wplaty za lokale od nabywcow czy pierwszego developera..to nielogiczne przez fakt, ze budynek stoi,..sciany sa....a wiec srodki finansowe nasze zostaly juz w cos zainwestowane..nie ma co na razie dzielic skory na niedzwiedziu..za wczesnie na radykalne wnioski...abstrahujac, w ciagu kilku miesiecy powstalo drugie pietro z zaczatkiem dachu oraz sciany dzialowe, zatem cos sie dzialo:)..
              • Gość: Sara Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.03.14, 22:28
                Według mnie fakty nie są jednak takie kolorowe, gdyż od dłuższego czasu nic się tam nie dzieje, a rzeczy, które zostały do tej pory wykonane są najprostsze i nie wymagają tak bardzo dużego wkładu finansowego, jak dach, okna, tynki itd. Zresztą przy profesjonalnych budowach pracuje konkretna ekipa robotników, a nie trzy osoby...
                • Gość: niezadowoleni Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.14, 13:04
                  Tam się nic nie bedziału działo dokąd Pan Blicharz nie spałci długów. Ma na karku komornika sądowego i dla zabawy wskazuje działki, któe nie sa już jego od kilku lat. Wczoraj komornik próbował mi zlicytowac chałupę, bo miał zapisane, że kiedyś działka była Blicharza. Facet nie wymówił jeszcze nigdy chociaż jednego zdania,któe by było parwdziwe. Zmienia samochody jak rękawiczki, jeździ na wczasy, robotnikom nie płąci tak, że ci chodza po osiedlu i pożyczaja kase na alkohol a nie jedzenie bo potem stawiają krzywe ściany. Absolutnie nie można korzystac z jego notariusza bo działa na niekorzyść kupującego, nie można mu wpłącić całej kwoty bo nigdy nie naprawi usterek, tak jak myśmy się przerobili na Panu Blicharzu i firmie jego tatusia Dolbudzie. ODRADZAM szczerze.
            • Gość: honorata Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.centertel.pl 02.04.14, 17:48
              byłam zainteresowana kupnem mieszkania więc sprawdziłam księgę wieczystą - w dziale hipoteka zapisane jest sądowe postanowienie o zapłatę z końca 2013 na rzecz wykonawcy dotychczasowych robót - hipoteka przymusowa.........
              chyba kasy zabrakło....... na wypłatę
              ja odpuściłam
          • Gość: niezadowoleni Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.14, 12:56
            Radzę się wypisać z zakupu mieszkania u R. Blicharza. Facet ma postępowanie komornicze. Działki na których buduje domy mają obciążoną hipotekę. Radzę się przejść do wydziału ksiąg wieczystych. Wczoraj komornik biegał po Radwanicach próbując zlicytować działki, które od kilku lat nie sa już własnością Blicharza ale on je podał jako zabezpieczenie swoich interesów. Do dzisiaj nie są naprawione usterki: nieszczelne okna, źle osadzone, wylewka ma różną grubości w każdej części podłogi, ściany są krzywe, nie ma obiecanej drogi, zapadający się taras, marznące ściany od nieszczelnych okien. ODRADZAM tego developera!
    • Gość: Shrek Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: 91.231.124.* 05.03.14, 12:14
      Jak to trafią od razu do dewelopera?! A co z ustawą deweloperską, która nakazuje rachunek powierniczy?!
      • Gość: sss Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.120.127.117.telemedia.pl 23.03.14, 22:57
        może jest otwarty.autor wątku nie doprecyzował.
      • Gość: sven Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.0.fullrate.dk 23.03.14, 23:17
        ..owszem trafia do developera..istnieje nowa ustawa develeporska, ale sprzedaz rozpoczela juz sie przed jej wejsciem w zyciem..brokerzy ktorzy ktorzy informuja o nowej ustawie nie maja rozeznania..tuaj nie ma zabezpieczenia w postaci rachunku powierniczego...
    • Gość: kaes Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.netcologne.de 06.04.14, 17:28
      Nie wiem czy zauwazyliscie ze strona inwestycji od jakiegos czasu nie istnieje.
      Na budowie bylam jakos 3-4 tygodnie temu i wszystko stoi.
      Nie wiem czy patrzyliscie na umowe ktora wysyla Pan Blicharz- jest tam adres zamieszkania jako ul. Piaskowa we Wroclawiu. Tak sie sklada ze brame obok mieszka moja babcia i dowiedziala sie ze pod adresem podanym w umowie od ZAWSZE mieszka ktos inny. Bez komentarza...
      • Gość: kriss Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.14, 22:07
        Inwestycja nie zapowiada sie ciekawie, o ile tylko mozecie sie jeszcze wycofac z tego bagna to jak najszybciej trzeba to zrobic. To jest jakas masakara, obiecuje zlote gory, a nic w tym kierunku nie robi. Szkoda mi tylko tych osob ktore juz zaplacily kase albo splacaja kredyt. Pewnie za jakis czas komornik zawita z odwiedzinami.
        • arek2075 Re: Apartament Development Rafał Blicharz 07.04.14, 14:50
          Witam,
          Proszę o kontakt wszystkich, którzy podpisali umowę z Panem Blicharzem.
          Mój adres e-mail to: arekkowal2@wp.pl
      • Gość: marta Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: 78.10.243.* 07.04.14, 17:40
        lux-domy.pl/osiedle-bzowe strona jest tutaj
      • Gość: Odradzam developer Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.14, 13:17
        Rafał Blicharz jest niewypłącalny. Sciga go komornik sądowy. Ma masę długów i szuka naiwnych, którzy będa sponsorowac jego dostatnie życie. Mieszka w Radwanicach przy ul. Bzowej, na przeciwko osiedla wiosennego. Jedyne co umie to obiecywać cuda i kłamać, kłamać. Nic co wychodzi z jego ust nie jest prawdą. Najlepeij to nie mieć w ogóle z nim nic do czynienia. Firma jego ojca Dolbud nie ma pojecia o budowaniu domów, projekt fajny ale wykonanie mizerne, cała masa usterek, których potem nie raczą naprawić a jak się coś nie podoba to mówi cwaniak to mnie pozwij ale nie ma kogo pozwac bo majątek ma rozpisany po całej rodzinie. Notariusz przez Rafałą polecana w zmowie z Blicharzem, działa na niekorzyść kupującego. Absolutnie nie można wpłącić mu całej kasy. Jak się człowiek zaczyna spóźniać z kolejną ratą o dzień to Blicharz dzwoni i grozi, ze naśle swoich kolesi - to jakieś bandyckie metody nowej pseudo deweloperki. Uciekajcie z tej inwestycji póki mozecie. Wczoraj komornik próbował zająć kilka działek, które kiedyś należały do Blicharza ale jego już nie są a mimo to chciał je zlicytować. Blicharz jest w długach po sama szyję.
        • Gość: Monika Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.centertel.pl 21.05.14, 17:42
          Nie zgodzę się z tym, że budynek jest nieprawidłowo budowany. Blicharz miał wejść we współpracę z dość dużym deweloperem, który był bardzo zainteresowany współpracą właśnie pod względem sposobu budowy, jakości materiałów i projektu. To, że do współpracy akurat z nim nie doszło to inna sprawa związana z finansami i wymogami dewelopera pod tym kątem. Wiem także, że komornik pojawił się między innymi z powodu sprawy Budnestu, z którym swojego czasu Blicharz współpracował. Nie przeczę, że Blicharz ma zobowiązania, ale ma także źródło finansowania. Budowa znowu ruszyła, może nie tak jakbyśmy wszyscy chcieli, ale coś się dzieje. W pon. przyjechały kominy, są już zamówione dachówki, lada dzień ma przyjechać transport z belkami nośnymi. Tez się obawiam i z niecierpliwością czekam na koniec budowy i przeniesienie własności na nabywców. Jednak jestem dobrej myśli i pomimo widocznych postępów jestem czujna. Mam kontakt z osobą z zewnątrz i to od niej otrzymuję pewne informacje o Blicharzu.
          • Gość: Alka Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: 91.231.124.* 22.05.14, 11:16
            Dobrze budowany?
            Zobacz, póki nie ma tynków, na ostatnią warstwę cegieł przy suficie...Zobacz na fundamenty... Błagam, jeśli się na czymś nie znasz, to się nie wypowiadaj...
    • Gość: Marta Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.wroclaw.mm.pl 08.04.14, 19:01
      My też tam kupiliśmy mieszkanie. Proszę o kontakt na maila op.m@interia.pl
      • Gość: niezadowoleni Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.14, 13:07
        ODRADZAM szczerze.Tam się nic nie bedziału działo dokądi Pan Blicharz nie spałci długów. Ma na karku komornika sądowego i dla zabawy wskazuje działki, któe nie sa już jego od kilku lat. Wczoraj komornik próbował mi zlicytowac chałupę, bo miał zapisane, że kiedyś działka była Blicharza. Facet nie wymówił jeszcze nigdy chociaż jednego zdania,któe by było parwdziwe. Zmienia samochody jak rękawiczki, jeździ na wczasy, robotnikom nie płąci tak, że ci chodza po osiedlu i pożyczaja kase na alkohol a nie jedzenie bo potem stawiają krzywe ściany. Absolutnie nie można korzystac z jego notariusza bo działa na niekorzyść kupującego, nie można mu wpłącić całej kwoty bo nigdy nie naprawi usterek, tak jak myśmy się przerobili na Panu Blicharzu i firmie jego tatusia Dolbudzie.
    • Gość: Niezadowoleni Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.14, 12:47
      Rafał Blicharz to oszust i kłamczuch. Własnie wczoraj walczyliśmy z komornikiem ,który przyszedł egzekwować długi Blicharza na nie swojej działce tylko dlatego, że kilka lat wczesniej Blicharz był jej właścicielem i od niego kupiliśmy dom. Do dzisiaj nie mamy naprawionych usterek, nie wspominając o drodze, którą nam obiecywał na samych początku, Blicharz ma długi i na karku komornika. Jego nowa budowa ma obciążoną hipotekę na 2 mln. Gdybyśmy wiedzielie co to za pseudo developer nigdy by ani złotówki od nas nie zobaczył. Kiedy bank zwlakł z przyznaniem nam kredytu a już wpłąciliśmy częśc pieniędzy to Blicharz zaczał do nas wydzwaniac i grozić, że jak mu nie zapłącimy to na nas naśle odpowiednich zawodników. Żałuję, że tego nie mam na nagraniu. Jak tylko dostanie kase od razu jest chamski. Firma jego tatuśka próbuje budować domy stawiając krzywe ściany, burząc je kiedy przyszły właścicilem stwierdzi, że krzywo i na nowo stawiając takie same krzywe. Wylewka w każdej części domu ma inną grubość to ci dopiero umiejętność. Okna i drzwi od niejakiego Haasa ich koleżeki to szroty, które są nieszczelne, drzwi puchną przy byle mocniejszym słońcu, szyby są popękane, dach cieknie, zapadają się tarasy ale oni mówią, ze to i tak wina tego co kupił bo nie umie drzwi/ okien otwierać, zamontował antenę na dachu, położył płytki na tarasie. Pod tarasami oprócz gruzu nie ma nic co by trzym,ało taką konstrukcję. Szczerze odradzam takiego developera i firmą, która mu te budynki stawia. Absolutnie nie można korzystać z proponowanej przez nich notariusz jest z nimi w zmowie i działa na niekorzyść kupującego.
      • Gość: Monika Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.centertel.pl 21.05.14, 18:20
        I jeszcze w tym poście muszę sprostować - AD nie ma hipoteki zasłużonej na 2 mln. Wystarczy sprawdzić to w sądzie w dziale ksiąg wieczystych.
        • Gość: Sara Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.14, 21:28
          Od razu widać, że szanowny deweloper pisze pod nickiem "Monika".
          Bądźmy czujni!
          • Gość: Monika Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.wroclaw.mm.pl 24.05.14, 12:44
            Akurat, tak jak i pozostali jestem nabywcą mieszkania u Blicharza. Zresztą jedną z pierwszych. Tyle, że udało mi się dotrzeć swoimi drogami do kogoś, kto jest dobrze poinformowany o sytuacji i doskonale zna Blicharza. I stąd mam co ważniejsze informacje i trochę się uspokoiłam, a jeżeli mogę i wam je przekazuję. To co jednak już znowu zaczyna mnie denerwować to przesunięcie terminu położenia więźby dachowej - miała być na koniec maja a jeszcze stropu nad 2 piętrem nie ma.
        • Gość: Alka Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: 91.231.124.* 22.05.14, 11:29
          A w Księgach pisze, że działka już jest na jakieś 180 tysięcy obciążona, a do tego dochodzi 5 wzmianek z końca kwietnia... to mówi samo za siebie. Poza tym - dlaczego część roszczeń została przełożona na działkę obok, która jest pastwiskiem i która nie należy do pana B.? I czy przypadkiem firma budnest, która złożyła wniosek ma proces upadłościowy nie jest wspólnikiem AD development, który buduje ten budynek?...
          krs.wyborcza.biz/firma/szczegoly/apartament-development-rafal-blicharz-i-wspolnicy-spolka-jawna-383511
          krs.wyborcza.biz/firma/szczegoly/budnest-spolka-z-ograniczona-odpowiedzialnoscia-w-upadlosci-likwidacyjnej-261916
          • Gość: Monika Re: Apartament Development Rafał Blicharz IP: *.wroclaw.mm.pl 24.05.14, 12:52
            Sprawdzcie sobie nip i regon Apartament Dewelopment sp jawna i Wspólnicy i Apartament Dewelopment Rafał Blicharz - to dwie różne firmy. Po co sami się stresujecie zamiast próbować dotrzeć do pewnych spraw ? A potem głupoty piszecie, że niby ja to Blicharz. Może po prostu jestem bardziej wnikliwa i ostrożna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka