Dodaj do ulubionych

Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, Smolec

IP: 193.129.161.* 03.09.04, 20:34
Witam wszystkich mieszkancow Osiedla Lesnego - Smolec. Jak widac na forum
pojawia sie coraz wiecej informacji o w/w osiedlu i przybywa nam mieszkancow
z dostepem do internetu. Dlatego tez powoluje do zycia nasze osiedlowe forum,
jako miejsce dajace nam mozliwosc wymiany pogladow i pomyslow, ktore wplyna
na polepszenie naszego otoczenia i poznanie sie blizej mieszkancow, co
wplynie w przyszlosci na powstanie dobrze zorganizaowanej spolecznosci
osiedlowej. Powiekszajac nasze bezpieczenstwo i wplywajac dodatnie na
atmosfere panujaca na osiedlu. Napewno kazdy z nas zyczy sobie, aby wlasnie
to miejsce, stalo sie naszym prawdziwym, wymarzonym domem i aby wraz
sasiadami tworzyc zgrana spolecznosc lokalna. Mam nadzieje, ze moja
propozycja spotka sie z odzewem. Pozdrawiam wszystkich sasiadow i licze na
czeste wizyty na naszym forum. Liberal.
Obserwuj wątek
    • Gość: Asma Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.04, 13:37
      Witam
      Ja jestem szczęśliwą mieszkanką Osiedla od dwóch miesięcy i jestem bardzo,
      bardzo zadowolona. Mieszkam w szeregówce zakupionej od Temaru. Jedyne czego na
      razie mi brakuje to jakiegoś małego slepiku spożywczego do którego można pójść
      w przysłowiowych kapciach, ale mam nadzieję, ze niedługo coś takiego się
      pojawi. Jak na razie widziałam, że został otwarty kiosk Ruchu i usługi
      krawieckie:)
      Świetny pomysł z tym osiedlowym forum - zgłaszam członkowstwo:)
      • Gość: liberal Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: 193.129.161.* 07.09.04, 01:30
        Dzieks za odpowiedz sasiadko. Ja tez posiadam szeregowke kupiona od Temaru - na
        Porzeczkowej, chociaz nie mieszkam tam jeszcze - zaczynam dopiero wykanczanie
        domku (duzo przed nami) oraz obecnie nie ma mnie w kraju (miedzy innymi dlatego
        pomysl tego forum. Jest to jedyna mozliwosc, jak narazie poznac was drodzy
        sasiedzi i brac czynnie udzial w zyciu osiedla). Milo slyszec, ze jak narazie
        dobrze ci sie zyje, znaczy to, ze wybor osiedla byl dobry. Mi tez bardzo tam
        sie podoba i nie moge doczekac sie kiedy bede mogl sobie tam, przynajmniej
        troche pomieszkac. Jak mi wiadomo, juz niedlugo zaczna budowac sklep obok nas.
        Przynajmniej w planch wygladalo, ze bedzie to duzy budynek, wiec nalezy miec
        nadzieje, ze spelni on nasze oczekiwania. Wiadomo, ze zawsze lepiej miec sklep
        pod nosem ;) Slyszalem, ze doczekalismy sie autobusu !!!! To dla mnie dobra
        wiadomosc, jak narazie nie posiadam w Polsce zadnego wehikulu i troche trudno
        bylo mi sie dostac do domku w czasie moich pobytow w Polsce. Pozdrawiam
        serdecznie i czekam na wiecej glosow z naszego pieknego osiedla.
        • Gość: Mario Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 08.09.04, 10:23
          Witam sąsiada;

Na osiedlu jest wesoło, co weekend (i nie tylko) jakaś imprezka na ogrodzie z
          piwkiem i do tego oczywiście coś na ząb. Siedzimy do ..............:-).
          Jak jest impreza musimy uważać na czarną koszule.:-)

Na osiedlu było kilka zebrań w sprawie części wspólnej i po długich debatach i
          kłótniach(dyskusja beznadziejna jak w naszym sejmie) udało się coś ustalć. Jest
          trawa, tuje od ulicy i furtka na plac zabaw.

pozdrawiam
          (jakoś to nabrało wyglądu)
          • Gość: liberal Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: 193.129.161.* 09.09.04, 00:53
            Witam sasiada. Wiem, wiem. Niestety byli tam moi rodzice zamiast mnie, ale nic
            straconego. Jak na razie wszyscy koncentruja sie na wydatkach przy wykanczaniu
            domkow, a pewnie nikomu sie nie przelewa. Poczekaj jak wszyscy zakonczymy
            podstawowa inwestycje - mieszkania, to sie znowu zbierzemy i napewno cos sie
            wykluje. Byly fajne pomysly, jak wspolny grill i miejsce spotkan. Uwazam, ze
            zajeb... tylko do tego trzeba zgody wszystkich, ale napewno wplyneloby to na
            wzajemne interakcje miedzy sasiadami, a kto wie moze na przyjaznie. Poczekaj,
            wszystko bedzie dobrze. Skoro imprezujecie czesto i gesto to ja i moja zonka,
            bedziemy dla was dobrymi kompanami. Bedziemy w pazdzierniku, to mozemy sie
            spotkac i poznac. Dam znac przed przyjazdem. Pozdrawiam !!!
            • wromario A MOŻE PRZENOSINY??? 24.11.04, 14:19
              Wątek rozrósł się nam na dwie strony, przyznam, że mi coraz trudniej śledzić
              nowe pojawiające się wypowiedzi (włos się z lekka jeży na głowie, kiedy się
              czyta o problemach z Ekobau). Co powiedzielibyście na przenosiny na forum osiedlowe?

### OS. LEŚNE - SMOLEC ###

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24704
              Moglibyśmy dzielić rozmowy na osobne wątki. Trochę się tego zbiera: Kanalizacja,
              Internet, Myszki, Usterki, itd...
              • Gość: Rolo Re: A MOŻE PRZENOSINY??? IP: 193.172.150.* 24.11.04, 15:16
                Jestem za.
                A jak tak dalej pójdzie to bedziemy mogli jakiś portal założyć
                www.problemyzekobauem.pl ;)
                • wromario Re:----> (link) 24.11.04, 15:43
                  Gość portalu: Rolo napisał(a):

> Jestem za.
                  > A jak tak dalej pójdzie to bedziemy mogli jakiś portal założyć
                  > www.problemyzekobauem.pl ;)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24704&w=17970632
      • Gość: liberal Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: 193.129.161.* 07.09.04, 01:32
        A, jesli mozesz przekaz innym informacje, ze takie cos jak to forum istnieje.
        Dzieks !!!
    • Gość: Dora Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.wroclaw.mm.pl 07.09.04, 20:51
      Niejako ze od jakiegos czasu mamy podpisana umowe na wybudowanie naszego
      gniazdka i z niecierpliwoscia czekamy na nie pozwolimy sie wpisac na liste
      przyszlych stalych bywalcow Smolca z racji zamieszkania :-)
      Jestesmy "posiadaczami" mieszkania w Smolcu budowanego przez Ekobau ;-)
      wprowadzka dopiero na wiosne przyszlego roku ale i tak bywamy tam sredno raz w
      tygodniu - chyba wchodzimy na czolowke jesli chodzi o najbardziej upierdliwych
      klientow :-) no ale nie mala to inwestycja i ma byc tak jak my chcemy.

Pozdr dalekich i bliskich sasiadow :-)
      Dora
      • Gość: liberal Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: 193.129.161.* 08.09.04, 00:41
        Dzieki za pozdrowienia i witajcie w ekipie. Nie ma co sie dziwic, ze dogladacie
        swojego przyszlego domu, kazdy to robi, albo bedzie robil. Ja kupilem
        szeregowke od razu gotowa z zewnatrz, dlatego nie mialem za duzo do
        powiedzenia, jesli chodzi o wyglad. Jednak jak pewnie wiesz, srodek daje
        wielkie pole do popisu;). Niestety nie moge tak czesto jak wy odwiedzac domku,
        a szkoda. Coz zycie, ale juz niedlugo znow zawitam w Polsce i napewno tam bede
        codziennie. Szczegolnie, ze musze zaczac budowac wszystkie instalacje, a jesli
        czas na to pozwoli to wykanczac sciany. Zobaczymy, jak to bedzie. Jesli
        mozecie, to prosilbym o wasze spostrzezenia, doswiadczenia zwiazane z zyciem na
        naszym osiedlu. Jak rowniez problemy, ktore wyniknely w "praniu" zwiazane z
        osiedlem. Pozdrowionka.
        • Gość: Asma Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.04, 10:50
          Witam,
          ja mieszkam na ulicy Bukowej, czyli naprzeciw Twojej. A powiedz dokładnie ,
          która jest ta Twoja szeregówka? czy ta która stoi w rzedzie z dwoma innymi? bo
          już większośc sąsiadów znam i bardzo dużo osób już się wprowadziło, albo mają
          zamiar zamieszkać jeszcze w tym roku. Towarzystwo naszego osiedla w większości
          bardzo fajne, już mieliśmy nawet integracyjnego grilla:)Były również dwa
          zebrania odnosnie zagospodarowania naszej wspólnej części - tej pośrodku z
          placem zabaw.W końcu została wynajęta firma, która wyrównała teren, zasiała
          trawę, zostały postawione tuje oddzielające nas od głównej ulicy i dzisiaj będą
          kończyć montować bramkę przy wejściu na plac zabaw.Więc jak przyjedziesz
          następnym razem to zauważysz jak coraz ładniejsze robi się nasze osiedle:)
          Pozdrawiam przyszłego sąsiada:)
          • Gość: liberal Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: 193.129.161.* 09.09.04, 01:21
            Na Porzeczkowej jest jeden szereg skladajacy sie z trzech domkow, moj jest po
            sroku, ten ze spieprzona przez monterow elewacja przy oknie;))))Musze to
            zalatwic, jak przyjade;((( Nie lubie rozmawiac z tymi dyletantami:((( Przemek
            tak wogole. Milo was poznac. Mam pytanko: czy moze ktos z was zamontowal drugie
            zrodlo ciepla :kominek z plaszczem wodnym lub rozprowadzaniem ciepla ? Nie
            wiem, ktore wybrac. Na internecie zdania sa podzielone. Do uslyszenia i
            zobaczenia w pazdziernku.
            • Gość: Mario Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 09.09.04, 15:01
              Kominek fajna sprawa (przynajmniej tak mi się wydaje, bo nigdy nie siedziałem
              przy nim, ale na filmach wygląda to na niezłą przyjemność).
              Trochę też szukałem informacji co i jak.
              Wg. mnie musisz rozpatrzyć co Ci jest potrzebne i ile masz na to forsy.
              Jeśli masz zamiar mieć kominek z płaszczem lub rozprowadzeniem ciepła
              to już trzeba o tym myśleć (nie wiem jaki etap masz wykonanych prac), wiąże się
              to ze sporym kuciem ścian. Kominki tego typu zajmują sporo miejsca, a wiadomo,
              że kominek to taki mebel, który zawsze będzie w tym samym miejscu (co na to
              żona). Podobno twój sąsiad z rogu (Kasia i Tomek) mają kominek, o który pytasz.
              My na początku myśleliśmy nad niewielką "Kozą" z szybką, aby było widać ogień,
              która miała nas dogrzewać w zimne wieczory. Obecnie zmieniła się nam koncepcja
              i będzie zwykły prosty kominek wkomponowany w styl naszego umeblowania.
              Decyzja należy do Ciebie, ale kominek musi być :).
              Już teraz wyobrażam sobie zimny wieczór obok żonka i do tego czerwone winko,
              czysta rozkosz.
              I jeszcze jedna informacja; jest problem z kupieniem drewna kominkowego.

pozdrawiam Mario (mąż Asma-y)
              • Gość: liberal Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: 193.129.161.* 10.09.04, 00:52
                Dzieks za rade ! Pomysl kominka z czyms;) jest o tyle wazny, poniewaz chcialbym
                byc, przynajmniej troche niezalezny od rzadowych cen na paliwa i zabezpieczyc
                sie przed zanikami pradu, ktory decyduje o pracy pieca gazopwego. Drewno jest
                takze najtanszym paliwem. Jak narazie mozemy zrealizowac kazdy pomysl, poniewaz
                prace w naszym domku dopiero rusza w pazdzierniku, a cala instalacje moge
                schowac pod podwieszony sufit (przynajmniej taki mam plan). Jak narazie
                doksztalcam sie w wiedzy na temat roznych technik i technologii budowlanych.
                Mam juz mniej wiecej pojecie co chce tam zrobic, tylko ten wybor kominaka nie
                jest dokonany, pewnie wybiore z rozprowadzaniem ciepla, poniewaz boje sie miec
                w domu bombe pod cisnieniem ;) O drewno sie nie boje, mam wszedzie wielu
                znajomych, dlatego zawsze cos sie zalatwi. A co do wieczorow z zonka przy
                kominku, jest to moje marzenie od dziecka (no, moze pomijajac ta zonke, jako
                dziecko jej nie planowalem:)))))).
          • Gość: liberal Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: 193.129.161.* 09.09.04, 03:15
            Zapomnialem ! Do kogo trzeba sie zglosic i ile zaplacic za prace wykonane na
            wspolnej czesci ogrodu ? Dajcie namiary. Please.
            • Gość: ASMA Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.04, 11:34
              Witam Przemku:)
              Ja mam na imię Asia. Tak myślałam ,że Twoja szeregówka to właśnie ta w rzędzie
              z innymi dwoma. Na zebraniu mieliśmy okazje poznać Twoich rodziców, którzy Was
              reprezentowali. Bardzo mili i inteligentni ludzie i mieli właściwe podejście do
              sprawy. Bardzo chętnie się z Wami poznamy jak przyjedziecie w pazdzierniku
              tylko dajcie znac kiedy:)
              Jeżeli chodzi o te prace związane ze wspólną częścia to one są już wykonane i
              zapłącone - pieniądze zostały zebrane od właścicieli którzy byli obecni.
              A Ty po prostu jak się wprowadzisz zrobisz super osiedlowego grilla i będzie
              ok:))
              A tak w ogóle to kiedy zamierzacie sie wprowadzić?
              Pozdrawiam.
              • Gość: liberal Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: 193.129.161.* 10.09.04, 01:36
                Witam Asiu:) Propozycja przyjeta z wielka ochota, napiszcie do ktorych drzwi
                mamy zapukac. Jestesmy w sumie pod koniec wrzesnia, tylko nie jestem pewnien,
                czy bedziemy mieli czas na odwiedziny Smolca. Pobieramy sie 2 pazdziernika i z
                powodu pobutu za granica, koniec wrzesnia przeznaczamy na dopiecie wesela na
                ostatni guzik :)))))))))) Co do grilla, jak tylko bedzie okazja to macie go jak
                w banku, a jak wpadniemy/cie na nastepny pomysl upiekszenia wspolnej czesci, to
                bardzo chce uczestniczyc w jej zakupie. Zostawie wam numer do rodzicow, tak aby
                zawsze moc za ich pomoca uczestniczyc we wspolnych wydatkach. Odpowiedz na
                twoje ostatnie pytanie wydaje sie byc najtrudniejsza. Tak naprawde nie wiem
                kiedy na stale sie tam wprowadzimy. Jestesmy od kilku lat w Anglii i szczerze
                mowiac, jedyna rzecza wiazaca nas z Polska, procz przyjaciol i rodziny, jest
                ten domek. Chcemy bardzo wrocic, ale najpierw musimy go skonczyc, a potem
                zarobic na jakis interes, mam wiele pomyslow. Zalezy to tez od sytuacji
                politycznej w kraju (przyszle wybory), poniewaz jesli nasi politycy wymysla
                sobie, ze Polska ma polegac na dojeniu ludzi, ktorym cos sie w tym chorym kraju
                udaje, na rzecz biednych, czesto leniwych lub "uzaleznionych od biedy". To ja
                sie na taka impreze nie pisze. Pewnie wiesz o czym mowie. Wole emigracje,
                chociaz bardzo kocham swoj kraj:( . Zreszta moje przekonania mozesz wyczytac z
                mojego nika. Zobaczymy jak bedzie, ale napewno bede czesto gosciem w swoim
                domu:). Dlatego miedzy innymi wybralem ta lokalizacje, poniewaz w okolicy jest
                lotnisko. Jak otworza tania linie, to bede mial z domu, do domu 3-4 godz.,
                takze nie bedzie zle. Okazji do pogadania bedzie wiele, chocby na odleglosc za
                pomoca tego forum, takze napewno sie dobrze poznamy. Fajnie miec z wami
                kontakt, a wasze pozytywne nastawienie jest spelnieniem marzen o zajeb....
                sasiadach. Do uslyszenia, moze jutro??? (Ja mam staly kontakt z internetem w
                pracy i w domu, takze piszcie jesli macie czas, napewno zawsze odpowiem. Jak
                widac na zalaczonym obrazku).
                • Gość: Asma Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.04, 09:29
                  Witam Przemku:)
                  Proponuje, żebysmy odnosnie naszego ewentualnego spotkania we wrzesniu umowili
                  sie mailowo, poniewaz nie chce podawac swojego dokladnego adresu na calym
                  forum:)tutaj mozemy poruszac ogolne sprawy dotyczace naszego osiedla, a jakies
                  prywatne sprawy to proponuje na maila. - ajankow@poczta.onet.pl.
                  Mam nadzieje, że jednak znajdziecie troche czasu w tym wirze przygotowan do
                  slubu i jednak odwiedzicie nasz piekne osiedle i nas:)serdecznie zapraszamy na
                  jakas kawke i "cos" do kawki:)
                  Ostatnio przyszlo pisemko do nas z wodociagow i okazalo sie ze do czasu az
                  zrobia kanalize do naszego osiedla - na razie jest szambo- to musimy ze scieki
                  placic 11zl za m3, podobno maja to zrobic w ciagu roku, ale jak to bedzie
                  niewiadomo.
                  najlepsza jazda jest zwiazana z telefonem, tpsa nie przewiduje na razie zadnych
                  inwestycji i jest mozliwe polaczenie jedynie droga radiowa, wiec zlozylismy
                  wniosek o takie przylacze - tym bardziej ze paru sasiadow juz ma takie linie- i
                  po miesiacu czekania na jakakolwiek odpowiedz, zadzwonilam i okazalo sie ze
                  jednak nie jest to mozliwe.Paranoja!!podobno trzeba podejsc tam osobiscie
                  zrobic mala awanturke u kierowniczki:) i da sie zalatwic. Jedynie czasu brak i
                  na razie pozostaje nam telefon kkomorkowy.
                  z ostatnich nowosci to oprocz kiosku Ruchu, uslug kaletniczych otworzyli sklep
                  spozywczy. Na razie nie wiem jak z zaopatrzeniem bo nie bylam, ale
                  najwazniejsze ze cos zaczyna sie dziac.
                  pozdrawiam
                  • Gość: liberal Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.dsl.pipex.com 11.09.04, 19:15
                    Czesc !!! Widze, ze naszego osiedla nie omoja "polskie piekielko". Az dziw
                    bierze, ze tp sa. jeszcze istnieje z tak swietnym dzialem sprzedazy, marketingu
                    i checiami zdobywania nowych klijentow. Przeciez oni dalej zachowuja sie jakby
                    robili ludziom laske. Wlasnie to mnie przeraza i opoznia moj powrot na stale do
                    Polski. Tu firmy telefoniczne i providerzy internetowi bija sie o klijenta, a
                    zgloszenie checi przylaczenia sie do sieci jest zalatwiane w ciagu kilku dni.
                    Ale widac, ze ponad tysiac klijentow dla tp sa. nie ma dla nich znaczenia.
                    Probowaliscie moze Dialog? Jest jeszcze nowy sposob - nie pamientam teraz nazwy
                    tej firmy, to nowosc na rynku polskim. Serwuja polaczenia telefoniczne przez
                    internet, rozmowy sa darmowe pomiedzy abonentami tej firmy i tanie ceny
                    polaczen z telefonami stacjonarnymi, chyba najtansze w Polsce polaczenia
                    miedzynarodowe. Zeby sie polaczyc trzeba dostepu do internetu. Moze bardziej
                    energiczny niz nasza panstwowa "firma" telekomunikacyjna, bedzie provider
                    internetowy? Temat jest otwarty. Ale mozliwe, ze opieszalosc telekomunikacji
                    wyjdzie nam na dobre, poniewaz juz niedlugo na nasz rynek wchodza nowi
                    operatorzy i z nowymi normalnymi (dostosowanymi do konsumentow,a nie siebie)
                    cenami. Jak sie dowiem, jaka to firma to wam powiem. Szkoda, ze kanaliza nie
                    dziala jak powinna, ale to dopiero poczatek i nie mozna wiele oczekiwac :))) 15
                    lat to za malo zeby firmy panstwowe zaczely myslec marketingowo;))) Czy 11zl za
                    m3 to duzo? Sorrki ale nie wiem. Fajnnie, ze rozrasta sie oferta sklepowa na
                    osiedlu. Ja licze, ze wlasnie w taki sposob bede mogl bezbolesnie wrocic do
                    Polski, inwestujac w sklep na naszym osiedlu, ale to przyszlosc i mam nadzieje,
                    ze wybuduja bloki ze sklepami na parterze. Zobaczymy jesli Ekobau ma takie
                    plany to od nastepnego roku zaczynam powaznie do tego dazyc :) Dzieki za adres
                    mail'owy, juz siadam do piasnia listu:))) Oczywiscie, ze sie spotkamy. Jak nie
                    we wrzesniu to w pazdzierniku, zostaje w Polsce trzy tygodnie !!! Nareszcie
                    pierwsze tak dlugie wakacje od czterech lat. Dobra koncze i siedam do mail'a.
                    Pozdrawiam. Do uslyszenia.
          • Gość: Mario Internet IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 23.11.04, 13:23
            Ponawiam pytanie czy ktoś wie jakie są możliwości podłączenia internetu (od
            zaraz) na naszym osiedlu.
            • Gość: HQ Re: Internet IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 23.11.04, 20:37
              Oto namiar na firme ktora podlacza radiowy internet, calego osiedla zasieg
              jeszcze nie obejmuje, ale mysle ze to kwestia dogadania, ew. poczekania na
              nastepna antene. Mars Computer - tel. 501 92 70 80
    • Gość: limon Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: 81.219.224.* 09.09.04, 18:22
      Witam wszystkich! Widze ze na forum przewaga wlascicieli domkow szeregowych. Ja
      kupuje mieszkanie w ekobau,odbior jest planowany juz na koniec wrzesnia :) :)
      Czy ktos z Was ma jakies informacje na temat stalego dostepu do internetu na
      osiedlu? Czy takowy jest planowany? Czy zainteresuje sie nami jakis provider? A
      moze my zlozymy oferte jakiemus dostawcy netu....
      pzdr wszystkich i do zobaczenia w smolcu!
      • Gość: Dora Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.04, 09:47
        No i ja sie doczekalam mieszkaniowki wkoncu :-))))
        Faktycznie przewaga szeregowek jest imponujaca-tez mielismy chetke na takowa ale jednak padlo na mieszkanko. Nam sie buduje poddasze w budynku 4X-czyli dopiero marzec-ale i tak cotygodniowe odwiedziny bazuja na zwiedzaniu 3X.
        Ktore masz mieszkanie jesli mozna wiedziec? Bo moze do Twojego ciagle wlazimy i robimy zdjecia :-))))) No tak-nastepnym razem bedzie i kamera :-)))))

Net jest obiecany ale pewne zbieraja oferty i jeszcze sie nie zdecydowali.Wasz budynek jest takim eksperymentalnym-jak u Was cos nie wyjdzie to bledow wiecej nie powinny powtarzac na nastepnych budynkach.Miejmy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze-trzymam kciuki za Ekobau bo sporo tam zainwestowalismy wiec musi wyjsc wszystko OK.

Pozdr
        Dora
        • Gość: liberal Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: 193.129.161.* 11.09.04, 00:34
          Siemka Dora ! Widze, ze jednak zdecydowaliscie sie na przylaczenie sie do
          naszej "Lesnej" gromadki. Ciesze sie z wami i wiem dobrze co teraz przezywacie.
          Mam nadzieje, ze moje skromne rady choc troche ci pomogly w podjeciu decyzji.
          Ale pamietaj, ze jesli cos bedzie nie tak, to co zlego to nie
          ja :))))))))))))))) Jak na razie nic tego nie zapowiada. Pozdrawiam, do
          uslyszenia !
      • Gość: liberal Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: 193.129.161.* 11.09.04, 00:29
        Wita, witam ! Rzeczywiscie jak na razie jest duza przewaga postow mieszkancow
        szeregowek, ale jak nazwa wskazuje, jest to forum osiedlowe. Dlatego tez, z
        radoscia witam nowych sasiadow-forumowiczow z blokow. Co do internetu to twoj
        pomysl jest w 10, ale jak na razie z racji przyszlych robot wykonczeniowych w
        moim domku, nie jest to najwazniejszy dla mnie problem. Jednak napewno rozmowa
        lub zachecenie okolicznych providerow jest dobrym pomyslem. Kazdy z nas,
        przynajmniej tych z forum, wie jakie znaczenie ma internet. Tak trzymac, a
        napewno za jakis czas przylacze sie do twojej inicjatywy. Pozdrawiam i do
        zobaczyska !
    • Gość: Mario Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 13.09.04, 07:37
      Polecam stronkę www.smolec.com/.
    • Gość: liberal Sluchajcie drodzy sasiedzi !!!!! IP: *.dsl.pipex.com 14.09.04, 21:16
      jesli dogadamy sie z providerem, to mozemy zamiast TP sa. moze skorzystamy z
      firmy Skype. Wlasnie go przetestowlem i jest spoko, mozna spokojnie dzwonic na
      telefony stacjonarne - za 0,03 euro/min, czyli mniej niz w tp.sa, nie mowiac o
      dzwonieniu za granice - podobna cena. Za telefony do posiadaczy Skype nic nie
      placicie, potrzebny tylko internet i komp. O to strona www.skype.com.pl i dla
      mowiacych po angielsku skype.com. Jest naprawde dobre. Mozna o tym pomyslec???
      • Gość: Mario Re: Sluchajcie drodzy sasiedzi !!!!! IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 15.09.04, 09:45
        Nie bardzo rozumiem co oznacza "jesli dogadamy sie z providerem".
        Co masz na myśli?
        Z tego co wiem TPSA ma swoje studzienki i przyłącza na działkach naszego
        osiedla. Innych dostawców nie widać.
        Tanie rozmowy fajnie, ale internetu również nie ma.
        Jeśli chodzi o sprawy techniczno/manualno-wygodnickie to musisz pamiętać,
        że nie każdego rajcuje przesiadywanie przy kompie i oczekiwanie czy ktoś
        zadzwoni, albo iść włączyć komp. po to, by tanio dzwonić.
        Chyba wiesz o co mam na myśli.
        Na początek przydałby się stały dostęp do internetu.
        Może ktoś zna firmę, która mogłaby nas podłaczyć do sieci.
        • Gość: bulba Re: Sluchajcie drodzy sasiedzi !!!!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 15.09.04, 12:12
          > Na początek przydałby się stały dostęp do internetu.
          > Może ktoś zna firmę, która mogłaby nas podłaczyć do
          > sieci.

Może spróbować TELE 2:
          www.tele2.pl/index.php?section=internet_firmy
          • Gość: liberal Re: Sluchajcie drodzy sasiedzi !!!!! IP: 193.129.161.* 15.09.04, 12:17
            Prawdopodobnie, Tele 2 jest tylko operatorem dzialajacym w srodowisku dostawcow
            sieci swiatlowodowych i nie moze sama doprowadzac linii do odbiorcow. Zeby ja
            uzywac musisz miec linie telefoniczna + placic abonament w TP sa lub Dialogu.
            To nie dziala samoistnie. Problem w tym kto dociagnie kabel do osiedla, a potem
            jest wiele roznych opcji, a napewno w niedlugim czasie oferta sie rozwinie.
            Pozdrawiam !!!
            • Gość: bulba Re: Sluchajcie drodzy sasiedzi !!!!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 15.09.04, 13:40
              A przeczytałeś ich ofertę w podanym linku czy tylko tak sobie spekulujesz?
              • Gość: liberal Re: Sluchajcie drodzy sasiedzi !!!!! IP: 193.129.161.* 15.09.04, 14:46
                Tak jak wczesniej napisalem jest w przypadku mojej matki. To na
                usprawiedliwienie:) Ale przyznam sie, ze dopiero teraz wszedlem na towj link.
                Spoks, rzeczywiscie masz racje. Jest to mozliwa opcja do przyjecia. Mam pytanie
                z tym zwiazane: Czy cena 149zl za takie lacze to duzo, czy malo ? Powiem odrazu
                dlaczego pytam. W Anglii placimy tyle samo, ale pamietaj, ze tu zarabia sie
                inaczej, a koszty zycia sa wyzsze. Dlatego wydaje mi sie, ze na warunki polskie
                to drogo, ale nie znam rzeczywistosci. Pozdrawiam.
                • Gość: bulba Re: Sluchajcie drodzy sasiedzi !!!!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 15.09.04, 16:22
                  Czy to dużo czy mało to jak zawsze sprawa względna. Jeśli chodzi o dostęp do
                  sieci przez łącze radiowe to jest to dobra cena. Natomiast łacze kablowe jest
                  znacznie tańsze przy tej samej przepustowości. Obecnie najlepszą ofertę ma
                  Dialog, jednak o ile wiem to nie będzie kładł kabli w Smolcu.
                  Obawiam się że jedynymi opcjami na telefon i internet w tej okolicy są:
                  telekomuna (telefon + internet) i właśnie Tele 2 (internet). Takie są lokalne
                  uwarunkowania niestety. Na to że ktokolwiek pociągnie sieć internetową na
                  osiedlu domków jednorodzinnych bym nie liczył - za duże koszty w stosunku do
                  liczby mieszkańców. Dlatego np. sieci osiedlowe są dostępne jedynie w blokowiskach.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Dora Re: Sluchajcie drodzy sasiedzi !!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.04, 16:16
                    To znowu ja!

W Ekoba`le poinformowano mnie, iz w trakcie zalatwiania wszelkich formalnosci z terenem wykupionym przez developera zlozyli oni oferte TPSA i jakis Pan sie tym zajmowal. Wyglada na to ze Ekobau ma podpisana umowe z TPSA a teraz to trzeba wziasc wniosek ktory zostawil pan z TPSA w Smolcu, wypelnic go i zlozyc o przydzielenie nr.
                    Nie wiem jak to bedzie z przenoszeniem swoich nr z innych sieci wedle ustawy jaka niby nas juz obowiazuje.
                    Pewnie net bedzie w pierszej kolejnosci z TPSA-a jak sie ktos dogada i zalatwi cos np. radiowego to bedzie mial.

Pozdr
                    Dora
                    • Gość: HQ Re: Sluchajcie drodzy sasiedzi !!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 22:43
                      Witam, mam nadzilke na koncu ulicy Ogrodowej, z jakimi kowliek formalnosciami
                      zwiazanymi z budowa rusze nie wczesniej niz pod koniec przyszlego roku, ale juz
                      sie dowiadywalem jak wyglada sprawa internetu w Smolcu. Jest firma ktora
                      zaklada radiolinie, antene maje w Jaszkotlu, wiec praktycznie zasieg jest w
                      calym Smolcu. Jak ktos by reflektowal moge poszukac nr, moze cos z tego
                      wyjdzie. Zawsze jest to jakas alteratywa. Pozdrawiam
                      • Gość: Mario Re: Sluchajcie drodzy sasiedzi !!!!! IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 04.10.04, 09:41
                        Jestem zainteresowany.
                        Czy możesz podać szczegóły co to za firma?
        • Gość: liberal Re: Sluchajcie drodzy sasiedzi !!!!! IP: 193.129.161.* 15.09.04, 12:13
          Czesc Mario !!! Poruszylem problem, poniewaz mowiliscie, ze na tp.sa nie ma jak
          na razie co liczyc i robia laske :))) z zakladaniem telefonow laczonych droga
          radiowa. Prawdopodobnie "limon", podjal wczesniej temat znalezienia jakiegos
          providera internetowego, ktory poprowadzi do nas siec. Nie jestem pewnien, ale
          cos slyszalem o istnieniu lub planach doprowadzenia internetu do Muchoboru,
          moze i my moglibysmy sie dogadac z tym samym dostawca(?). A moze maja cos w
          Smolcu ????? Natomiast co do Skype. Jesli uda nam sie osiagnac to, o czym
          pisalem wyzej, to mozna bez problemu i laski skorzystac z tego programu. Kazdy
          z nas ma komorki, takze nie trzeba przesiadywac przed kompem w oczekiwaniu na
          rozmowy przychodzace, (nie ma chyba takiej opcji, jak na razie w programie :
          mam na mysli stacjonarny lub komorka do Skype, ale jest odwrotnie). To jest
          tylko pomysl. Prawdopodobnie szybciej i mniej bolesnie, dogadamy sie z
          providerem, niz z tp.sa, a i tak jesli bedziesz mial internet, to bedziesz
          uzywal Skype do telefonowania z domu, poniewaz jest taniej, bez abonentu i
          dziala jak pop-up. Sam go wczoraj zainstalowalem i dziala swietnie, a jesli
          masz kogos za granica i chcesz do niego dzwonic to nie ma na ten program bata.
          Bezkonkurencyjny np. do Anglii placisz niecale 9 gr/min !!!! Do Polski okolo 13
          gr/min !!! ale moze stanieje, poniewaz procz USA i UK, jestesmy najwiekszymi
          odbiorcami Skype. To tylko pewna opcaja, moze juz niedlugo rozbuduja swoja
          oferte. Widzailem, ze pracuja nad telefonem podlaczonym pod kabel do internetu,
          czyli jak napisales nie bedzie trzeba siedziec przed kompem lub miec go ciagle
          wlaczonego :))) Nie jest to na razie, pelna alternatywa dla tradycyjych
          telefonow, ale w polaczeniu z komorka daje juz wieksze pole do popisu. Na
          ostatnia linijke twojego postu, nie bardzo moge odpowiedziec, poniewaz jak
          wiesz nie ma mnie wsrod was, jak narazie. Ale sprawdze :))) Pozdrawiam.
    • Gość: Mario Kanalizacja na osiedlu IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 20.09.04, 07:37
      Ostatnio wodąciągi rozesłały umowy o odbiór ścieków, w którym
      kasują nas ja za wywóz szamba.
      Ja kupiłem dom z przyłączem kanalizy, a nie z szambem.
      Coś tu nie gra.
      Czy ktoś coś wie o tej sprawie.
      • Gość: liberal Re: Kanalizacja na osiedlu IP: 193.129.161.* 23.09.04, 08:58
        Czesc Mario !!! Widze, ze ciemne praktyki polskich firm nie omijaja i naszego
        osiedla :( Zle, ale czasami mozna taka sytuacje wykorzystac. Mozna znalesc
        odbiorce sciekow, ktorego oferta jest tansza niz 11 zl/m3. Nie ma mnie tam,
        dlatego nie wiem czy taka opcja istnieje, ale jesli trzeba komus placic za
        ulsuge, powinien istniec ktos kto ta sama usluge trobi taniej. Pozdrawiam.
        • Gość: Mario Re: Kanalizacja na osiedlu IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 24.09.04, 07:46
          Odbiorca może by się znalazł tylko zostaliśmy postawieni pod ścianą przez
          wodociągi. W umowie, którą mi przysłali jest napisane, że jeśli jej nie
          podpiszę to odłączą mi kanalizę. Czy to jest zgodne z prawem, a po drugie jak
          kupowalśmy dom to było jasne powiedziane, że jest kanaliza, a nie szambo.
          Coś tu śmierdzi. Inni sąsiedzi też tak sądzą. Na dzień dzisiejszy ja nie
          podpisuje umowy.
          • Gość: liberal Re: Kanalizacja na osiedlu IP: 193.129.161.* 24.09.04, 08:23
            A co mowia w Ekobau. Moze to tylko etap przejsciowy, zanim nie zrealizuja
            calego projektu (?) Rzeczywiscie to wszystko jest dziwne. Trzeba bedzie
            dokladnie sie wypytac o co tu chodzi. Jesli wiesz cos wiecej to napisz.
          • Gość: liberal Re: Kanalizacja na osiedlu IP: 193.129.161.* 24.09.04, 08:33
            Nie wiem czy to ciebie pocieszy, ale znalazlem stronke mowiaca o rozbudowie
            kanalizacji w latach 2003-2005 na Muchoborze Wielkiem. Daje tu link:
            www.wroclaw.pl/m3548/p6506.aspx . Jest tam mapka, ktora pokazuje tez
            nowe polaczenie na Zwirki i Wigory, takze mozliwe, ze to jest przyczyna
            obecnego stanu rzeczy. Poprostu jeszcze nie ma polaczenia naszej osiedlowej
            kanalizy z miejska i musza improwizowac. Tak mi sie wydaje. Pozdrawiam. Glowa
            do gory, wszystko bedzie dobrze.
            • wromario Re: Kanalizacja na osiedlu 24.09.04, 18:05
              > Nie wiem czy to ciebie pocieszy, ale znalazlem stronke mowiaca o rozbudowie
              > kanalizacji w latach 2003-2005 na Muchoborze Wielkiem. Daje tu link:
              > www.wroclaw.pl/m3548/p6506.aspx . Jest tam mapka, ktora pokazuje
              tez
              > nowe polaczenie na Zwirki i Wigory, takze mozliwe, ze to jest przyczyna
              > obecnego stanu rzeczy. Poprostu jeszcze nie ma polaczenia naszej osiedlowej
              > kanalizy z miejska i musza improwizowac. Tak mi sie wydaje. Pozdrawiam. Glowa
              > do gory, wszystko bedzie dobrze.

Obawiam się, że ta gałąź kanalizacji jest poprowadzona z myślą o budynkach
              stawianych przez As-bau w tej części Muchoboru. Być może ma być później
              przedłużona do Smolca, ale nie liczyłbym, aby stało się wcześniej, niż za
              ładnych kilka lat. Musimy się zatem pogodzić z szambami i opłatą za ich wywóz.
              Eko-bau traktuje włączenie tej opłaty w rachunki za wodę jako udogodnienie,
              myślę jednak, że powinno się udać rozdzielić te dwie sprawy i wybrać kogoś, kto
              nieczystości wywozić będzie taniej. Problemem pozostaje też ilość szamb i ich
              lokalizacja. Jutro popytam :)
              Obyśmy tylko nie mieszkali w okolicy "swojsko" pachnącej :)
              • Gość: gość Re: Kanalizacja na osiedlu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.04, 21:50
                o połaczeniu z Muchoborem raczej bym nie marzył - choc technicznie jest to
                proste i wykonalne, a ekobau chetnie by to pewnie sfinansował . Wrocławskie
                MPWiK po prostu ma prezydencki prikaz by nie odbierać ścieków z tej części
                gminy Kąty Wrocławskie - "lotniskowa wojenka".
                Jest za to opracowany ( nie wiem czy zatwierdzony ) projekt skanalizowania tych
                terenów "w druga stronę" - myslę , że to kwestia 2-3 lat i przede wszystkim
                KASY - ale mogę sie mylić, popytajcie sami...
                na razie - pewnie szamba zbiorcze z całego osiedla, tj. domkow , szeregówek i
                wielorodzinnej...trochę tego dużo. Szambiatki raczej będą jeździć na okrągło
                • Gość: gość2 Re: Kanalizacja na osiedlu IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.09.04, 22:13
                  Zgadza się, o połączeniu do MPWiK można zapomnieć, właśnie przez lotnisko. Jest
                  za to realna szansa na odbiór ścieków przez gminę Kąty Wrocławskie i jest to
                  bliższa perspektywa niż 3 lata - ale pozostaje jednak kwestia kasy.
                  • Gość: liberal Re: Kanalizacja na osiedlu IP: 193.129.161.* 25.09.04, 10:07
                    I to wlasnie mam na mysli mowiac "polskie pieklo". Po pierwsze firma panstwowa,
                    czyli stworzona dla obywateli i utrzymujaca sie rozwiez z wspolnych podatkow
                    (wybudowana za nie!!!), po drugie istnieje przeciez cos takiego jak rozwoj
                    firmy, czyli chec zdobywania nowych klijetow i zaraniania na nich. W Polsce
                    nic, co panstwowe nie jest prowadzone nowoczesnie. Jak moze decydowac o doborze
                    klijetow i rozbudowie sieci, jakas "wojna o lotnisko"? Co nas to obchodzi, czy
                    to my ja rozpetywalismy? Szkoda gadac, trzeba tylko o tym pamietac podczas
                    nastepnych wyborow!!! Miejmy nadzieje, ze nastepne lata przyniosa nowa jakosc w
                    Polsce, poniewaz z tymi wiecznie rzucanymi klodami pod nogi, poprostu
                    odechciewa sie zyc w naszym kraju. Pozdrawiam !!!
                    • Gość: Mario Re: Kanalizacja na osiedlu IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 04.10.04, 09:37
                      Wodociągi zwołują zebranie jutro o godz.18:00 w Kątach Wroc. w sprawie kanalizy.
                      Ciekawe o co chodzi?
    • Gość: limon Re: Ekobau - odbieram mieszkanie :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 09:45
      Mam dobrą wiadomość: 30 września odbieram od Ekobau mieszkanie :) A wiec jak na
      razie wszystko odbywa się zgodnie z planem i w terminie, bo dokładnie taką datę
      odbioru miałam zapisaną w umowie.
      Więcej szczegółów po odbiorze, ale myślę że nie będzie żadnych problemów.
      Pojawiałam się na budowie co jakiś czas i wszystko mam mniej więcej pod
      kontrolą. Mam nadzieję że nie czekają na mnie żadne niemiłe niespodzianki.
      Już nie mogę się doczekać :) :) :)
      • Gość: liberal Re: Ekobau - odbieram mieszkanie :) IP: 193.129.161.* 23.09.04, 13:13
        Gratualcjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Powodzonka i wszystkiego dobrego.
      • Gość: Dora Re: Ekobau - odbieram mieszkanie :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.04, 15:01
        GRATULUJEMY!!!!!!!!!!!!!!!!
        Ciekawi mnie ktore mieszkanko bedzie Twoja wlasnosca. Bo my chodzimy srednio co tydzien-dwa na ogledziny wlasnie 3X bo na nasz 4X trzeba chwile poczekac do podobnego efektu koncowego :-)
        Kibicujemy wszelkim terminom-mam nadzije ze nie bedzie problemow bo i nas to czeka na pol roku.

Pozdr sasiada!!!
        Dora
      • Gość: limon Re: Ekobau - odbieram mieszkanie IP: 81.219.224.* 30.09.04, 18:54
        Zgodnie z wczesniejsza obietnica mam wiecej newsow.
        No wiec mieszkania nie odebralam. Nie bylo wiekszych niedorobek, ale jeszcze z
        paroma rzeczami nie zdarzyli i z tego wzgledu nie chcialam podpisywac odbioru.
        Np. nie bylo jeszcze zamontowanego pieca gazowego, rur gazowych, kaloryferow.
        Zrobili za duzo dziur w scianach pod instalacje gazowa (ja nie bede miala gazu
        w kuchni, natomiast w scianach juz wykuto dziury sluzace do poprowadzenia gazu
        takze do kuchni), wiec prosilam o zatynkowanie tych nadprogramowych dziur. Nie
        zdarzyli takze z jedna bardzo wazna dla mnie sprawa: zmienialam uklad scian, no
        i jedna z nich zbudowali zle; Ekobau juz sie zadeklarowal ze poprawi ta sciane,
        ale nie zdarzyli i dalej jest zle.
        Tak wiec nie podpisalam odbioru nie z powodu jakiejs totalnej fuszery w
        mieszkaniu, ale z powodu braku dosc istotnych urzadzen z montazem ktorych po
        prostu firma nie zdarzyla. Wole jeszcze troche poczekac, zeby wszystko bylo
        kompletne i tak jak byc powinno.
        Ekobau ma 2 tygodnie na zrobienie wszystkiego i wtedy zrobimy drugie podejscie.
        Specjalnie mi sie nie spieszy, i tak nie zamierzam wprowadzac sie na budowe,
        wiec spokojnie moge poczekac te 2 tygodnie, zeby wszystko co powinno byc
        zostalo zamontowane. Rownie dobrze moglam podpisac odbior mieszkania i oni juz
        po odbiorze zamntowaliby co trzeba i robili poprawki.
        Generalnie uwazam, ze jest OK i nie ma sie co bac :)
        pzdr
        • Gość: Dora Re: Ekobau - odbieram mieszkanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.04, 09:49
          Bardzo rozsadnie!!! Kochajmy sie jak bracia ale liczmy sie jak zydzi! Lepiej poczekac i niech zrobia co mialo byc wg planow zrobione. Gdyby cokolwiek podpisac to trudno bylo by cos potem wysepic.

28.09 bylismy chyba po raz ostatni na 3X-"nasze" blizniacze mieszkanko juz ktos sobie odebral i dziala ostro-kladzie plytki, montuje sanitarke, szykuje sie nawet do zrobienia lazienki na antresoli bo byla woda pociagnieta na gore...
          My juz myslimy jak to rozsadnie scianki rozmiescic-ale narazie czasu na to nie ma.
          Mam pytanie: skoro nie planujesz gazu w kuchni...czy masz wyzsza faze(czy jak to sie tam zwie) zeby podlaczyc elektryczna plyte czy piekarnik w kuchni? Nas zapewniano ze takich zabezpieczen nie bedzie bo po to gaz ciagneli zeby byl w kuchniach. Nie wiem jak jest naprawde. Ja bym chciala plyte miec :-)

Przy ostatniej wizycie na budowie dowiedzialam sie szczegolow o ktorych wczesniej nie myslalam bo byly dla mnie oczywiste ze beda w kompletach z innymi rzeczami. Mianowice: nie dostajemy klamek do drzwi wewn., ani judasza w wejsciowych, ani termostatow w grzejnikach (bo mala skrzyneczke do kierowania ogrzewaniem to wiedzialam ze trzeba dokupic), ani sciany nie sa pomalowane na czysto-ja juz myslalam ze bede mogla sobie meble wstawic.

Jak wiecie cos o takich szczegolach to piszcie.

Pozdr
          Dora
          • Gość: limon Re: Ekobau - odbieram mieszkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 12:19
            Jezeli chodzi o sile do kuchni, to podciagneli mi do mieszkania instalacje,ale
            juz sama po odbiorze bede musiala wystapic do zakladu energetycznego o
            przyznanie mi zwiekszonej mocy (albo cos takiego). Ja w ogole dosc duzo rzeczy
            przerabialam, sciana to pikus, ale np. instalacja elektryczna jest tez wg
            mojego projektu, jakies kable pod glosniki itp... Oczywiscie odbywalo sie to za
            dodatkowa kase. Ale lepiej takie rzeczy robic na etapie budowy, niz potem
            wszystko rozkuwac i robic od nowa.

Do wniesienia mebli to jeszcze duuuzo czasu uplynie... Ja nie sadze ze
            wprowadze sie wczesniej niz w styczniu. Np. na kuchnie czeka sie 4 tygodnie, a
            na schody jeszcze lepiej - w firmie ktora mnie interesuje terminy realizacji
            zamowien skladanych teraz sa wyznaczane na styczen. :)
            • Gość: Dora Re: Ekobau - odbieram mieszkanie IP: 81.190.214.* 07.10.04, 20:48
              Prosze bardzo o jakies sugestie osoby, ktore juz sa po odbiorach lub w trakcie-
              jakie wrazenia, czy mozna miec do Ekobau zaufanie, czy sa solidni, wszystko,
              wszystko.
              Mnie dopiero odbor czeka ostatniego marca `05 ale ciekawam jak podchodza do
              klienta z tej strony :-D

Pozdr
              Dora
              wszystko.

Pozdr
              Dora
              wszystko.

Pozdr
              Dora
    • Gość: golem Smolec czy Muchobór Wielki? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.04, 20:02
      Witam,
      ostatnio zainteresowała mnie oferta fimy ekobau. Widząc wasze posty, trochę się
      zaniepokoiłem. Otóż firma podaje lokalizację: Wrocław - Muchobór Wielki (Żwirki
      Wigury 173), a wy: Smolec.
      Czy ktoś może mnie oświecić? Czy to to samo osiedle leśne.
      I jeszcze jedno. Jak wygląda tam komunikacja miejska?

Pozdrawiam
      golem
    • Gość: atom Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl / *.dolnoslaska.policja.gov.pl 30.09.04, 15:31
      nurtuje mnie pytanie jakie są koszty podstawowego wykończenia mieszkania w
      szeregówce tj. ścianki działowe, instalacje elektryczna, woda-kanalizacja,
      ogrzewanie oraz tynki. Z taką informacją będę mógł porównać ofertę firmy eko-
      bau z ofertami innych firmy. z góry dziekuję za odpowiedź.
      • woyzeck1 Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S 12.10.04, 18:33
        Witam,
        I ja dolaczylem do szczesliwego grona posiadaczy jednego z domkow w zabudowie
        szeregowej na os.Lesnym. W grudniu odbieram domek w stanie surowym i
        prawdopodobnie bede chcial zlecic naszemu developerowi prace wykonczeniowe
        (rozporowadzenie instalacji, scianki dzialowe). Czy ktos juz wykonywal te prace
        z EKO-BAU ? Czy termin 3-4 miesiace byl dotrzymany ? Jaka byla jakosc tych
        robot ? Jezeli ktos na tym forum posiada takowe doswiadczenia prosze o
        podzielenie sie nimi.
      • Gość: Mario Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 15.10.04, 09:48
        Bardzo ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie, bo koszt zależy od tego co
        się chce np. rury plastikowe czy miedziane, ścianki gipsowe,a może z cegły itd.
        Wg mnie:
        ścianki działowe, instalacje elektryczna, woda-kanalizacja,
        ogrzewanie oraz tynki to min.30-40 tys.

pozdrawiam
    • Gość: limon Re: Ekobau - Net na Osiedlu Lesnym IP: 81.219.224.* 30.09.04, 19:09
      Cos sie w tej sprawie zaczyna dziac, tzn. mieszkancy pierwszego bloku, tego w
      ktorym sa biura Ekobau, planuja podpisac umowe z jakims providerem
      internetowym. Podobno juz kogos znalezli, ale nie wiem dokladnie jaka to firma,
      no i jeszcze nie podpisali umowy. Ale jest taka chec wsrod mieszkancow, ktorzy
      juz pewne kroki poczynili. Jezeli dostawca netu podlaczy jeden blok, to nie
      powinno byc problemow z przylaczaniem nastepnych ludzi. Przynajmniej jezeli
      chodzi o bloki to moge powiedziec ze jestem tego w 90% pewna. A moze i
      wlasciciele domkow beda sie mogli podlaczyc do sieci osiedlowej.
    • joana.deren Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S 12.10.04, 21:14
      Witam wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców Osiedla.
      Właśnie zastanawiamy się nad ofertą EkoBau. Osiedle 'Leśne' wygląda bardzo
      zachęcająco i prawie jesteśmy skłonni wyprowadzić się z Wrocławia. Mamy jednak
      kilka wątpliwości, które, mam nadzieję, rozwiejecie.
      1. Jak wygląda dojazd do osiedla inaczej niż samochodem?
      2. Czy sąsiedztwo lotniska nie jest uciążliwe?
      3. Jakie tereny są wokół? Czy nazwa 'Leśne' jest adekwatna?
      4. Czy w pobliżu są sklepy, poczta, szkoły, itp.?
      5. Jakie mieliście problemy z Firmą, zamieszkaniem, mieszkaniem - co Was
      rozczarowało, a co było miłą niespodzianką?
      Oczywiście w najbliższym czasie wybierzemy się 'w teren' zobaczyć jak wszystko
      wygląda, ale Wasza opinia bardzo nam pomoże w podjęciu decyzji.
      Z góry dziękujemy,
      Joanna i Łukasz
      • wromario Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S 13.10.04, 10:41
        joana.deren napisała:

> 1. Jak wygląda dojazd do osiedla inaczej niż samochodem?

smolec.com/informator.php#autobus507
        do tego PKS, autobusy Kruk i kolej - niestety wtedy konieczny będzie spacer
        (jakieś 300 - 500 m w zależności od lokalizacji mieszkania).

> 2. Czy sąsiedztwo lotniska nie jest uciążliwe?

Moim zdaniem nie. Samoloty pasażerskie nie robią hałasy większego niż
        przejeżdżająca ciężarówka - lądując, przelatują jakieś 500 m od osiedla - nigdy
        nad nim. Nieco gorzej jest z powtarzającymi się co kilka tygodni lotami
        helikopterów i Antka - trwa to 2-3 godziny i można z tym żyć - hałas nie większy
        niż na Nowym Dworze. Mieszkam teraz kilka ulic od Legnickiej i os. Leśne wydaje
        mi się przy tym miejscu oazą spokoju.

> 3. Jakie tereny są wokół? Czy nazwa 'Leśne' jest adekwatna?

Średnio - las w pobliżu co prawda jest, ale to las jedynie z nazwy - wkrótce
        pewnie będzie to niewielki park. Mimo to okolica na wszystkich moich znajomych
        robi bardzo pozytywne wrażenie. Pola, sporo drzew, spokój, którego - mam
        nadzieję - nie zmieni budowane os. domków w Krzeptowie (droga dojazdowa biegnie
        koło os. Lesnego).

> 4. Czy w pobliżu są sklepy, poczta, szkoły, itp.?

Osiedlowy sklep już jest, na resztę trzeba jeszcze poczekać. Poczta i szkoła -
        Muchobór Wlk. (2km) albo Smolec (500-800m). Nie liczyłbym na to, że szkoła
        powstanie na miejscu w ciągu najbliższych 7-10 lat, prędzej przedszkole :)

> 5. Jakie mieliście problemy z Firmą, zamieszkaniem, mieszkaniem - co Was
        > rozczarowało, a co było miłą niespodzianką?

Problemem jest przede wszystkim kanalizacja - mieszkania i domki nie są
        podłączone do miejskiej sieci kanalizacyjnej - nieczystości będą wywożone z
        szamb (cena za wywóz zawarta jest cenie wody). Sytuacja może się zmienić, ale to
        również kwestia kilku lat.

> Oczywiście w najbliższym czasie wybierzemy się 'w teren' zobaczyć jak wszystko
        > wygląda, ale Wasza opinia bardzo nam pomoże w podjęciu decyzji.

Przeglądam stale nowe pojawiające się oferty z takiej niezdrowej ciekawości, bo
        mieszkanie już właściwie kupiłem. Dotąd nie znalazłem niczego, co podobałoby mi
        się bardziej niż os. Leśne - może to kwestia upodobań. Myślę, że przede
        wszystkim musicie rozważyć, czy za cenę osiedlenia się w spokojnej okolicy,
        poświęcicie wygody związane z łatwym dojazdem i dostępnością sklepów itd. To nie
        są drugie Bielany i mam nadzieję, że nigdy nimi nie będą.

> Z góry dziękujemy,
        > Joanna i Łukasz

Proszę bardzo.
      • Gość: Mario Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 15.10.04, 09:42
        ad.1. Jest linia DLA 507
        ad.2. Ja nie słyszę samolotów, czasami wieczorem głośniejszy jest pociąg.
        ad.3. Jakiś tam las jest, ale niewielki.
        ad.4. Sklep (bez piwa itp.)i kiosk już jest. Jeśli potrzebuje "coś" to jadę do
        sklepu w Smolcu (tu jest wszystko)
        Szkoła i poczta jest w Smolcu.
        ad. 5. ja kupiłem od Temar-u i w zasadzie jakiś większych utarczek nie było
        (typowe niedoróbki)
        Śmierdząca sprawa to kanalizacj.
        Polecam.
        Ośedle się rozwija.
        • Gość: liberal Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: 193.129.161.* 19.10.04, 00:37
          Siemanko Mario ! Sorrki, ze do was nie wpadlismy w sobote, ale mialem naprawde
          duzo do roboty w domku. Milo bylo mi was poznac i napewno bede utrzymywal ta
          znajomosc. U mnie nareszcie cos ruszylo z kopyta i niedlugo bedzie upragniony
          standart developerski:))) Jednak efekty prac zobacze niestety na wakacje, ale
          napewno zrobimy wtedy imprezke zapoznawcza dla sasiadow. Nareszcie bedzie
          gdzie :))))) Pozdrowionka dla drugirj polowki. Do uslyszenia (przeczytania).
      • joana.deren Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S 22.10.04, 11:00
        Dziękuję za odpowiedzi. Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będziemy załatwiać
        formalności.
        • wromario Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S 29.10.04, 13:05
          joana.deren napisała:

> Dziękuję za odpowiedzi. Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będziemy załatwiać
          > formalności.

Czyli decyzja zapadła?
          Opisz, jak się sprawy potoczyły :)
    • Gość: liberal Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: 193.129.161.* 27.10.04, 19:39
      Witam sasiadow. widze, ze na naszym forum od tygodnia gosci
      ECHOOOOOOOOOOOOOooooooooo :) Co tam slychac na Lesnym. Jakies nowe informacje,
      nowi sasiedzi, wydarzenia, przebudowy ........? U mnie, podczas wizyty w Polsce
      wiele sie zmienilo. Stoja juz sciany w srodku i musze przyznac, ze efekt
      przeszedl moje najsmielsze oczekiwania. Z zona postanowilismy poeksperymentowac
      i pobawic sie scianami. Jestesmy "wyznawcami" minimalizmu w architrkturze
      wnetrz i jesli chodzi o meble, uwazamy ze czym ich jest mniej, tym lepiej.
      Dlatego wstawilismy sciany, ktore procz funkcji oddzielajacej pomieszczenia,
      spelniaja funkcje wnek z polkami na ksiazki, akwarium i ozdoby. Super sprawa.
      Polecam. W planach mamy skonczenie, wykanczania w nastepnym roku. jesli to
      zrealizujemy to postanowilismy przyspieszyc nasza przeprowadzke do nowego domku
      o rok. Pozdrawiam !!!!
      • Gość: Mario Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 28.10.04, 09:50
        No czekam na otwrcie,
        może dojdzie do tego, że będziemy przestawiać ściany (nasze lub wasze):-)
        • Gość: liberal Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: 193.129.161.* 30.10.04, 22:08
          Moze, moze :)))) Kto to wie ? Sam nie moge sie doczekac tego "otwarcia".
          Mozecie byc pewni, ze zostaniecie na nie zaproszeni :) Pozdro z zagranicy !!!
    • artie2 Re: Ekobau - pierwsze wrazenia z budynku 3X ? 31.10.04, 10:03
      Witam serdecznie wszystkich forumowiczow.
      Chcialem sie dowiedziec czy sa juz osoby, ktore moga cos wiecej powiedziec na
      temat budynku 3X. Bylem ostatnio na osiedlu i powiem szczerze, ze bardzo mi sie
      spodobalo. Zastanawialem sie nad zakupem mieszkania w budynku 4X lub w jednym z
      tych, ktore beda zrealizowane w nieco pozniejszym termninie. Czy ktos juz moze
      mieszka lub chociaz pomieszkuje w 3X i moze sie podzielic swoimi opiniami?
      Rozmawialem z osobami, ktore mieszkaja we wczesniej zrealizowanym bydunku (tam
      gdzie jest sklep i biura Ekobau. Ponoc maja problemy z myszami, ktore grasuja
      niemilosiernie i troche zastrzezen do wykonania. Nowe domki sa wizualnie
      zupelnie inne i ponoc wykonawca sie zmienil, ale mysle ze opinie mieszkancow
      buduynku 3X moga dac wyobrazenie czego mozna sie spodziewac po kolejnych.
      Pozdrawiam
      • Gość: Dora Re: Ekobau - pierwsze wrazenia z budynku 3X ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.04, 11:24
        Hej!
        My mamy mieszkanko w 4X, a dzis lub jutro wprosilismy sie do ludzi wykanczajacych swoje gniazdko w 3X. Musimy na dniach zdecydowac o wszelkich zmianach we wszystkich instalacjach wiec chcielismy skonfrontowac to co sobie wymyslilismy z tym co juz zostalo odebrane na 3X (mamy blizniacze mieszkania wiec zamysl jest jak najbardziej trafiony). Za pare dni cos napisze - co dowiedzielismy sie od sasiadow.

A propo - zaskoczyla nas cena przygotowania a potem zamkniecia antresoli jaka nam Ekobau zaproponowal - takiej sumy za kilka belek sie nie spodziewalismy - bedziemy negocjowac lub wprowadzac swoich ludzi na te roboty.

Pozdr przyszlych sasiadow
        Dora
        • Gość: Dora Re: Ekobau - pierwsze wrazenia z budynku 3X ? IP: *.wroclaw.mm.pl 06.11.04, 18:25
          Witam ponownie,

Jestesmy po ogledzinach na 3X - efekt wysmienity. Sasiedzi sprezyli sie i
          praktycznie w dwa miesiace wykonczyli caly dol zostawiajac sobie antresole ze
          schodami na potem. Mamy po widzeniu inne propozycje rozwiazania ustawien
          wszelkich sprzetow i pozniej mebli ale mieszkanie nie jest jak domek z 200 m2
          do dyspozycji wiec stwierdzilam ze mieszkania pewnie beda bardzo podobne bo
          rozwiazan za wiele to tam nie ma. Ale - walcze o przeforsowanie moich pomyslow
          na lazienke bo to pozwoli na zwiekszenie miejsca na sanitariaty - co w
          oryginale jest w wielkim scisku. Wczoraj poskakalam z elektrykiem po scianach
          nanoszac wszelkie punkty swielne, gniazka i inna elektryke.
          Minusem jest fakt ze dopytujac sie w Ekobale co juz jest w danych mieszkaniach
          zrobione nigdy nie otrzymywalismy jasnej odpowiedzi - i stalo sie tak ze dwie
          sciany beda burzyc (oczywiscie na ich koszt).
          Mamy nadzieje ze wiecej nie bedzie niespodzianek choc to przeciez poczatek....

Pozdr
          Dora
        • Gość: Rolo Re: Ekobau - pierwsze wrazenia z budynku 3X ? IP: 193.172.150.* 24.11.04, 10:52
          Dora
          Jak dobrze zrozumiałem to chcesz zrobić dodatkowy "sufit" w pokoju w którym go
          nie ma, czy tak? Ja też się nad tym zastanawiam, czy możesz powiedzieć ile
          sobie za to zażyczyli?
      • Gość: Mario Myszki IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 03.11.04, 09:43
        W szergówkach też myszki grasują.
        My jescze nie mieliśmy (mamy kotkę).
        pozdrawiam.
        • marcinek00 Salon "PRZYTULNY DOM" 09.11.04, 13:45
          Szanowni Państwo!

W drugiej połowie listopada w pasażu handlowym przy ul. Obrońców Tobruku
          (inwestycja Mostostal Siedlce) zostanie otwarty salon „Przytulny DOM” a w nim:

· Drzwi wewnętrzne firm PORTA i INTERDOOR
          · Szafy wnękowe i zabudowa wnętrz
          · Rolety, Verticale, Żaluzje
          · Materace i Stelaże firm Koło, Dunlopillo, Relax
          · Meble sosnowe

Z nami zawsze porozmawiasz o rabatach !

Na hasło „Jestem z FORUM” 4 % rabatu na wszystkie produkty !

Serdecznie ZAPRASZAMY !!!!
      • Gość: Karol Re: Ekobau - pierwsze wrazenia z budynku 3X ? IP: 193.172.150.* 17.11.04, 11:12
        Hi!
        jestem z pierwszego budynku firmy Ekobau i jestem bardzo rozżalona:
        1. z myszami to prawda, jest ich dużo i są wielkim problemem. U mnie w
        mieszkaniu siedzą między sufitem antresoli i dachem. Hałasują i niszczą
        izolacje cieplną.
        2. mam bardzo zimno w mieszkaniu po północno-zachodniej stronie. Wczoraj przy
        włączonych na max. kaloryferach było 17C, a przecież nie ma jeszcze mrozów!!!!
        Zgłosiłam to do developera, ponad miesiąc temu, ale nadal nie ma odpowiedzi.
        pozdrawiam
        rozczarowana
        • Gość: Pawelus Re: Ekobau - pierwsze wrazenia z budynku 3X ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:59
          Wiatam , własnie wykańczam w środkowejklatce swoje 2-pokojowe, jestem
          rozczarowany poziomem wykonania, mnóstwo wad budowlanych, sufity i ściany
          krzywe, podobno mają ściągac wszystkie piece i zakłądacdodatkowe uszczelki na
          przewodach kominowych,firma chaiła zaoszczędzić po 200-300 zł i ich nie
          zamontowała, ogólnie rzecz biorąc firma pana Magdziaka tam gdzie się tylko dało
          to spartaczyła, teraz jeszcze słysze o tych myszach !!
          • Gość: Dora Re: Ekobau - pierwsze wrazenia z budynku 3X ? IP: *.wroclaw.mm.pl 19.11.04, 12:17
            Witam!
            Budynek 3X chyba bedzie taka proba dla Ekobau i brygady Magdziaka. My mamy w 4X
            i z przerazeniem wsluchujemy sie w zale mieszkancow 3X.
            Napisz prosze czy przy odbiorze zglaszaliscie (i jakie) usterki do poprawy -
            byl ustalony termin, czy zrobili co mieli zrobic?
            A propo pieca-nasze beda z zamknieta komora spalania i wyczytalam ze do tego
            typu piecow powinny byc odpowiednie wklady kominowe z jakiejs specjalnej
            blachy - czy sa one zamontowane?

Pozdrawiam sasiada
            Dora
            • Gość: Pawelus Re: Ekobau - pierwsze wrazenia z budynku 3X ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:43
              Generalnie najwięcej wad wychodzi przy wykańczaniu, ja miałem niezłą jazdę ze
              skrzydłem balkonowym gdzie była zarysowana szyba. Podpisałem odbiór z
              adnotacją, że w ciągu kilku tygodni wyprodukuja nową ramę z szybą i wymienią na
              miejscu (rama tez uszkodzona była). Przyjeżdzam któregos dnia na budowe aby
              zabrać sie do roboty - a tu folia w oknie!!! Dopiero po interwencji u prezesa
              zabudowali mi je styropianem, a po tygodniu przywieźli starą ramę z nową szybą.
              ęce opadają. Wtrakcie kłądzenia paneli zauważyłęm że mały pokój z jednej strony
              ma 239 cm szer, a z drugiej 243. 4 cm różnicy!!! W łazience sufit nierówny na 3
              cm, ściana mimo że raz skuwana nadal krzywa, gdybym chciał sie bawić z nimi w
              poprawki to może odebrałbym mieszkanie w terminie odbioru 4 X. Kołnierze z
              kanalizacji wystają ponad posadzek (i połóż na tym terakote!)Piece są ok, na
              szczęscie ich nie popsuli :), natomiast u nas w 3X podobne ze skąpstwa nie
              włożyli jakieś kształtki czy uszczelki (mam cynk z ekipy budowlanej) Jak
              puszczali gaz w łązience była taka dziura w rurze gazowej że w mig w całym
              mieszkaniu dało sie poczuć . Dobrze że nie wyleciało w powietrze, a to
              instalacja podobno miał próbe ciśnieniową!!! Za takie coś kierownika budowy
              nadzór budowlany może wyciągnąć z inwestycji w "obrączkach" Poza tym na 3
              grzejniki z jednego ciekło, drugi do góry nogami był zamontowany, a 3
              obluzowany (podobno ten gośc który je montował już nie pracuje). Mówia że
              pechowe mieszaknie, ale rozmawiałem z sąsiadem z pierwszej klatki i też go krew
              zalewa. Co do komuinów to są z kwasoodpornej blachy, system rura w rurze, mały
              komin wewnątrz zasysa powietrze do spalana z nad dachu.
              Przy odbiorze radze pomierzyć wszystki ściany , wysokości szerokości bo na
              pewno beda odstępstwa.
              A tak przy okazji, jak podpisywałem odbiór (czego żałuje) pewna miła blondynka
              oglądała moje mieszkanie, czy to TY , Dora?
              Pozdrawiam
              Pawelus
              • Gość: Dora Re: Ekobau - pierwsze wrazenia z budynku 3X ? IP: *.wroclaw.mm.pl 19.11.04, 16:19
                Mila to ja jestem, ale.....nie bladynka :-)
                My mieszkanie juz mamy od lipca i czekamy cierpliwie na nasze gniazdko
                wyczytujac te wszystkie niespodzianki jakimi Ekobau zaskakuje.
                Na odbor naszego szykuje sie jak na wojne - jestem po budownictwie, w domu
                fachowcow sporo - wiec nie damy soba pomiatac :-) Zreszta nie tak dawno jak dwa
                dni temu mialam scysje z developerem - nagle sie okazalo ze mam placic za
                przestawienie scianki ktora byla postawiona nie tak jak trzeba i zapewniano
                mnie ze bedzie przerobiona na ich koszt. Z racji ich posuniec bedziemy teraz
                bardzo skrupulatnie podchodzic do dzialam Ekobau, a niech tylko bedzie cos nie
                tak przy odbiorze...
                Trzeba patrzec na rece bo to przeciez z naszej kasy idzie!

Mam nadzieje ze teraz sprawa gazu jest oki imozna sie grzac spokojnie. Na kiedy
                planujesz przygotowac mieszkanie do ogolnego oddania do uzytkowania (kiedy
                spodziewasz sie podpisac akt notarialny)? 3X ma chyba termin do konca roku,
                tak? Bo u nas oddanie mieszkan do 30 marca a akt do konca czerwca 2005.

Pozdr
                Dora
                • Gość: pawelus Re: Ekobau - pierwsze wrazenia z budynku 3X ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 09:11
                  Witam po weekendzie, jeśli chodzi o akty notarialne to Eko-Bau ma termin do 15
                  lutego, przed końcem roku na pewno nie zdążą zdac całego budynku. Jeśli chodzi
                  o najnowsze wiadomości to w tej chwili ważą sie losy kominów od pieców 2-
                  funkcyjnych, po prostu coś źle w nich zrobili i teraz tłumaczą sie że przepisy
                  zmieniły siempo naszym akcesie do unii( tak jakby każdy z nas miał na czole
                  wyryte "kretyn"). takie przeróbki wiążą sie z wykuwaniem dziur w ściance
                  kominowej, u mnie oznacza to rozwalenie wykończonej łazienki. Słowo
                  daje "Alternatywy 4" ! ręce opadają, mam nadziej że decyzja bedzie na nie, ale
                  z drugie strony mam sie kiedyś udusić we własnym mieszkaniu? Poza tym w sobote
                  z dachu spadały kawały lodu, które z powodzeniem potrafiłyby zabić konia a co
                  dopiero dorosłego człowieka. Ekobau chcąc zaoszczędzić na pieniążkach nie
                  zabezpieczył dachu którego nachylenie jest 45° przed takimi sytuacjami, sąsiad
                  który sprzedaje dachy i na tym sie zna twierdzi że nie ma prawa taki dach bez
                  zabezpieczenia istnieć. Jak komuś spadnie na głowe , zamkną kogoś to pewnie sie
                  opamiętają.
                  Ja planuje wprowadzić sie do połowy grudnia, tylko feler w tym że za każduym
                  razem kiedy jest zanik napięcia, blokuje sie jakiś elektrozawór na gazie do
                  budynku i piece nie mogą sie odpalić gdy jest juz zasilanie (brak gazu),
                  czasami mija kilka godzin zanim gaz wróci. W biurze czeski film , nikt nie wie
                  o co chodzi z tym gazem :).
                  A teraz muszę CIebie troszeczke zmartwić, ponieważ budynek 4X, wprost na
                  przeciw moich okien, od piątku "pływał w wodzie. przed mrozami jak były te
                  ulewy, nie zdążyli nakryć go dachówką, woda lałą sie po całym budynku, na
                  parterze uzbierało sie ze 20 cm! Potem dzien później chwycił mróz, a to chyba
                  nie dobrze, tak mi sie przynajmniej wydaje.
                  Mam nadzieje że Waz budynek wykonają staranniej, a co do ścianki to mi też
                  chceli za kase zburzyć, więc ja na to że sam ją rozbiorę ale nie chceli wpuścić
                  mnie na budowe. Wziąłem sie na sposób, znalazłem jakieś odstępstwo od projektu
                  (wiele takich sie zdarza) i powiedizałem że w takim razie tu ma byc tak jak w
                  projekcie. 2 dni potem zadzwonili z propozycją że oni mi ścianke rozwalą a ja
                  nie bede sie czepaił tych odstępstw.
                  Pozdrawiam
                  PAWEŁ
                • Gość: Rolo Re: Ekobau - pierwsze wrazenia z budynku 3X ? IP: 193.172.150.* 22.11.04, 15:52
                  Dora
                  Tylko pozazdrościć, u mnie wiedza zerowa, fachowców nie znam więc pozostaje mi
                  tylko czytać wasze wypowiedzi, niestety z coraz wiekszym przerażeniem. Ja mam
                  mieszkanie na poddaszu w 4X, byłem tam wczoraj i widziałem, że jest położona
                  już dachówka (przynajmniej coś czarnego, bo jak byłem to juz była ciemna noc),
                  co prawda tylko na ok połowie budynku, mi się pofarciło i na mojej już jest. W
                  związku z tym mam pytanko, z tego co wiem (i doswiadczeń znajomych) prystąpią
                  zaraz do ocieplania dachu, co dla mieszkań na poddaszu jest extremalnie ważne,
                  czy ktoś z was ma pomysł albo jakieś doświadczenie, jak
                  przypilnować "ocieplaczy" i na co zwracać uwage?
                  • Gość: Dora Re: Ekobau - pierwsze wrazenia z budynku 3X ? IP: *.wroclaw.mm.pl 23.11.04, 22:00
                    Witam sasiada :-)

Z tym pilnowaniem to tak nie za bardzo - musialbys siedziec na budowie jak na
                    zmiane przystalo (8h) i patrzec ludziom na rece - a tak sie nie da.
                    Jedynie co mozesz przy odbiorze takie sciany z ociepleniem w srodku obstukac
                    czy jednakowo brzmia ;-] Ale nawet jak bedzie na ucho cos nie tak to Ekobau nie
                    sadze zeby rozwalal sciane zeby sprawdzic czy masz racje bo Tobie sie wydaje ze
                    braklo w danym miejscu welny ;-) Poki sam jej tam nie wlozysz to nigdy nie
                    bedzie pewnosci ze ona tam jest.

A ktore to mieszkanie sasiad bedzie w niedalekiej przyszlosci pomieszkiwal? Bo
                    moze niedaleko nas...

Pozdr
                    Dora
                    • Gość: Rolo Re: Ekobau - pierwsze wrazenia z budynku 3X ? IP: 193.172.150.* 24.11.04, 10:38
                      Witam ponownie
                      Dzięki za odpowiedz, co prawda nie pocieszyłaś mnie zbytnio ;). Moje "gniazdko"
                      będzie na górze w pierwszej klatce (od drogi), a wy gdzie?
                      Mam u mnie w pracy dwie osoby mieszkające w pierwszym budynku (tam gdzie są
                      biura) i niestety oni są załamani, przede wszystkim zimnem panującym w tych
                      mieszkaniach. Ocieplenie jest wykonane fatalnie, a poza tym okna które mają
                      przepuszczają wiatr nawet jak są zamknięte (mam zamiar sprawdzić czy u nas jest
                      ten sam "typ"). Najgorsze jest to, że Ekobau po prostu ich olewa i ma w nosie
                      ich problemy, ja rozumiem, że są jakieś felery (bo zawsze będą) ale podejście
                      dewelopera jest to inna sprawa i tu nie ma miejsca na żadne "felery". Gadałem z
                      Ekobaucami na ten temat, tłumaczą się tym że po pierwsze robiła to inna ekipa a
                      poza tym budowę zaczynał podobno inny deweloper a oni ją wykupili już w
                      trakcie, ale to nie zmienia faktu, że oni są sprzedającym i powinni zadbać o
                      wszelkie naprawy. Wybieram się w sobotę na oględziny, próbuje wynaleźć gdzieś
                      łatę murarską, żeby sprawdzić "równość" ścian, poza tym ma zamiar dowiedzieć
                      się kiedy ocieplają mój kawałek dachu i wtedy chyba posiedzę tam rzeczywiście
                      cały dzień.
                      Pozdrawiam wszystkich "Leśnych ludzi"
                      • Gość: Dora Re: Ekobau - pierwsze wrazenia z budynku 3X ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.04, 15:53
                        Hejki!

Co to znaczy "w pierwszej klatce od drogi"? Od Zwirki i Wigury? (okna od Wrocka czy od Smolca?) To jest ostatnia klatka - D?. Jak tak to bedziemy bardzo blisko sasiadami - poddasze tez :-) Na temat budynku "zerowego" (jak go nazywam ten zupelnie odbiegajacy od calego osiedla) nie bede sie wypowiadac - to co tam jest jest zuuuuuupelnie odrebne i inne od tego co my dostaniemy - na tym nie wolno sie nawet wzorowac.
                        Ja jestem na etapie instalacji - gaz i kanalizacja - mamy swoja mala wizje i staramy sie ja wdrazac pomaly wiec trzeba tez i Smolec odwiedzac. Gdyby nie ta paskudna pogoda to chcialo by sie byc codziennie na budowie ale kolejnego przeziebienia chyba nie przezyje - trzeba sie oszczedzac zeby moc pomieszkac sobie w Smolcu jeszcze :-)

Pozdr
                        Dora
              • Gość: melon Re: Ekobau - pierwsze wrazenia z budynku 3X ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.11.04, 13:07
                Witam wszystkich,
                jestem troche zdziwiona tymi negatywnymi wypowiedziami, sama jestem
                właścicielką mieszkania w budynku 3x i nie mam zadnych uwag co do firmy ekobau
                i firmy pana Magdziaka. Oczywiscie było parę poprawek i niedoróbek w moim
                mieszkaniu ale wszystkie zostaly usunięte w wyznaczonym terminie. Mysle ze
                trzeba patrzec realnie na pewne kwestie i zdawac sobie sprawe ze zawsze bedą
                kwestie sporne. Ja staram sie robic i załatwiac sprawy z uśmiechem i poki co
                wychodzi mi to na dobre.
                Pozdrawiam wszystkich sąsiadów3x
                • Gość: Pawelus Re: Ekobau - pierwsze wrazenia z budynku 3X ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 13:29
                  szczerze mówiąc zazdroszcze takiego mieszkania, o ile dokłądnie sie Pani
                  przyjrzała wszystkiemu, udało mi sie już porozmawiać z kilkoma osobami które
                  zaczęły już cos robić w mieszkaniu i każda z nich zwracała uwagę an dośc duże
                  wady czy to w budowlance bąz instalacjach (prosze przeczytac o grzejnikach,
                  niedawno widziałęm jak hydraulicy wymianiali zawór przy grzejniku z którego
                  woda zalał prawie cały pokój (a gdzie były próby ciśnieniowe? czyżby tylko na
                  papierze?
                  Z każdym dniem wykańczania mieszkania i odkrywaniaem coraz to
                  nowych "rodzynków" corz mniej chce mi sie uśmiechać...
                  N koniec hit sezony w wykonaniu jednego z panów z biura zajmujących sie
                  budynkiem naszym budynkiem, nazwiska nie bede podawał, jeden z mieszkańcó ma
                  nierówny sufit w łazience, dokłądnie chodzi o 5 cm (na niecałych 2 m) , ja
                  niewiele mniej, a pan z biura uporczywie twierdzi że różnica do 5 cm są
                  dopuszczalne! Na niecałych 2 m sufitu !
                  Czyżby nasze mieszkanie stawiały całki9em inne ekipy??
                  Pozdrawiam
                  Pawelus

• Gość: zaba Re: Ekobau - pierwsze wrazenia z budynku 3X ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.11.04, 13:37
          cze,
          mielismy podobny problem ale wystarczyło ze podkręcilismy temp. na piecu i
          zaczęło w koncu grzac jak nalezy. Inna sprawa to brak instrukcji obsługi do
          tych pieców, ale podobno mają byc w tym tygodniu.
          Pozdro
    • Gość: Mario Zarządzanie szeregówkami? IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 16.11.04, 09:36
      Dostaliśmy pisemko od Ekobu w sprawie zarządzania szeregówkami.
      Jestem ciekaw o co chodzi, mam wrażenie, że firma szuka sposobu wyciągania
      pieniędzy od mieszkańców.
      • Gość: liberal Re: Zarządzanie szeregówkami? IP: 193.129.161.* 16.11.04, 15:58
        Czesc !!!
        Czy mozesz cos wiecej na ten temat powiedziec. Jakie zarzadzanie? Oni moga
        zarzadzac na terenie nalezacym do nich, a przynajmniej w naszych domkach, nawet
        ulice naleza do nas. Mysle, ze chodzi tu o sprzatanie, serwis infrastruktury,
        moze wywoz smieci ???? Sam nie wiem jakie uslugi moze zaproponowac nam Ekobau.
        Ale moga to tylko zaproponowac, poniewaz narzucic nam niczego nie maja prawa.
        Napisz cos wiecej o co im chodzi, poniewaz zabija mnie ciekawosc na ile
        pomyslowi sa ludzie z Ekobau, ciekawe czy sa lepsi niz nasi poslowie:)))
        • Gość: Mario Re: Zarządzanie szeregówkami? IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 17.11.04, 09:38
          Zgadzam się z Tobą, że nie mają prawa.
          Mnie również ciekawi o co chodzi.
          W piśmie, które dostaliśmy jest napisane:"przedstawienie ofert w zarządzaniu
          nieruchomściami".
          Ja osobiście jestem mało zainteresowany, aby wydawać dodatkowe pieniądze.
          ------------------------------------------------------------------------
          Ostatnio na naszym ośedlu było kilka drobnych kradzieży części z samochodów.
          • Gość: liberal Re: Zarządzanie szeregówkami? IP: *.qthv.quintiles.com / 193.129.161.* 17.11.04, 14:54
            Mysle, ze z gory nie nalezy przekreslac wszystkich propozycji Ekobau w
            przyszlosci, mozliwe ze beda one konkurencyjne z oferta innych uslugodawcow i
            zapotrzebowaniami mieszkancow. Pamietam, ze byl pomysl na zorganizowanie
            ochrony na naszym osiedlu. Mam na mysli kontrakt z jakas firma ochroniarska:
            patrolowanie i monitoring, instalacje alarmowe ..... . Uwazam, ze w miare
            rozrastania sie naszego osiedla, taka usluga jest godna przemyslenia
            (szczegolnie, ze jak wspomniales zdarzaja sie juz kradzierze). Czym wiecej
            ludzi bedzie zainteresowane, tym taniej i wiekszy pakiet ochrony mozna uzyskac.
            Zobaczymy co mial na mysli Ekobau. Jesli chodzi o uslugi porzadkowe na ulicach,
            to akurat na mojej takowych nie potrzeba. Sami jestesmy w stanie sie tym zajac.
            Rowniez nasz wspolny ogrod nie wymaga ingerencji osob trzecich. Pomyslcie o
            ochronie i jesli dojdziecie do jakis decyzji z sasiadami, to dajcie znac. Ja
            napewno beda tym zainteresowany. Jesli zjawisko kradzierzy bedzie sie powtarzac
            i nasilac, mozna tez zorganizowac na wzor amerykanskich osiedli, straz
            sasiedzka i zorganizowac szkolenia dla mieszkancow w technice samoochrony. To
            proste i skuteczne, a wyrobione nawyki procentuja w komforcie zycia. Jak wiecie
            to, ze sami mozemy decydowac o swojej walsnosci, daje nam duzy wachlarz
            mozliwosci, trzeba tylko sie zorganizowac. Pozdrawiam sasiadow !!!
            • kika222 Re: Zarządzanie szeregówkami? 18.11.04, 14:56
              Od jakiegoś czasu śledzę wypowiedzi "liberała" na forum mieszkańców oś.
              leśnego.Do tej pory wydawał mi się strasznie przemądrzałym człowiekiem. Teraz
              się przekonałam, że to zwykły "burak" skoro słowo: "kradzieży"
              pisze "kradzierzy". Wstyd.
              • woyzeck1 Re: Zarządzanie szeregówkami? 18.11.04, 17:16
                Wstyd to krasc. A nazywac czlowieka burakiem po zauwazeniu jednego bledu
                ortograficznego jest lagodnie mowiac czepianiem sie. Pewnie jest to wina
                Twojego mlodego wieku, ktory czesto charakteryzuje sie nadgorliwoscia i
                sklonnoscia do przesady.
                Zycze wiecej luzu i tolerancji.
              • wromario Re: Zarządzanie szeregówkami? 19.11.04, 09:21
                kika222 napisała:

> Od jakiegoś czasu śledzę wypowiedzi "liberała" na forum mieszkańców oś.
                > leśnego.Do tej pory wydawał mi się strasznie przemądrzałym człowiekiem. Teraz
                > się przekonałam, że to zwykły "burak" skoro słowo: "kradzieży"
                > pisze "kradzierzy". Wstyd.

"os." - tak się skraca "osiedle". Jak widzisz błędy zdarzają się każdemu. Nie
                widzę tu buractwa... no chyba, że przyjdzie mi oceniać bezinteresowne rzucanie
                wyzwiskami.
                • Gość: Mario Re: Zarządzanie szeregówkami? IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 19.11.04, 10:00
                  Jak widać każdy może popełnić błąd.
                  :-)
              • Gość: Mario Re: Zarządzanie szeregówkami? IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 19.11.04, 09:55
                Czy to tak zbrodnia, żeby zaraz kogoś nazywać "burak"?
                Rozumiem, że każdy ma prawo mówić co mu się podoba, ale nie oceniajmy
                człowieka zbyt pochopnie.
              • Gość: liberal Re: Zarządzanie szeregówkami? IP: *.dsl.pipex.com 19.11.04, 21:11
                Ha,ha,ha..... Gratuluje znajomosci ortografii i czasu na sledzenie moich
                poczynan. Mam nadzieje, ze to nie twoja pasja, bo juz zaczynam sie bac :))))))
                Ja ciebie nie znam i ty mnie tez, dlatego nie oceniam, kim i jakim warzywem
                jestes. Jak widac pewnie znudzonym i niedowartosciowanym, jesli zajmujesz sie
                takimi banalami i jeszcze goraczkowo sie tym podniecasz. Ale jesli jestem az
                tak waznym elementem twojego zycia, to nie bede tego zmienial:))))) Baw sie do
                woli. Smiesza mnie tylko tacy ludzie jak ty, madrzacy sie na tematy ortografii
                i wytykajacy bledy gramatyczne. Natura nauczyciela drzemie w tobie, moze
                powinnas/nienes sie tym zajac, jesli tego nie robisz. Ja szkole skonczylem
                dawno temu i choc ortografia nie jest moim konikiem, to jakos z tym zyje. To
                forum nie jest forum ortogrficznym, dlatego zmien temat, bo jak wielu na tym i
                podobnych forach, przynudzasz. Pozdrawiam.
                • Gość: Liberal Re: Zarządzanie szeregówkami? IP: *.dsl.pipex.com 19.11.04, 21:16
                  Ostatnie zdanie prosze nie traktowac jako przytyk do szanownych forumowiczow
                  Osiedla Lesnego, tylko maniakom ortograficznym, czepiajacym sie forumowiczow na
                  wielu polskich portalach. Pozdrawiam.
                • Gość: ZAPRASZAMY ! Salon " PRZYTULNY DOM " JUZ OTWARTE !! IP: 62.233.197.* 14.12.04, 14:35
                  Szanowni Państwo!

SALON PRZYTULNY DOM JUZ OTWARTY !
                  w pasażu handlowym przy ul. OSMAŃCZYKA 22 (inwestycja Mostostal Siedlce na
                  tylach CENTRUM HANDLOWEGO BEMOWO przy ul. Powstańców Śląskich)

Bogata oferta :

· Drzwi wewnętrznych firm PORTA i INTERDOOR
                  · Szaf wnękowych i zabudowy wnętrz
                  · Rolet, Verticali, Żaluzji
                  · Materacy i Stelaży firm Koło, Sembella, Dunlopillo, Schlaraffia
                  · Mebli sosnowych

Na hasło „Jestem z FORUM” 4 % rabatu na wszystkie produkty od cen katalogowych!

• Gość: ZAPRASZAMY ! Juz otwarte Salon " PRZYTULNY DOM " IP: 62.233.197.* 14.12.04, 14:36
                  Szanowni Państwo!

w pasażu handlowym przy ul. OSMAŃCZYKA 22 (inwestycja Mostostal Siedlce na
                  tylach CENTRUM HANDLOWEGO BEMOWO przy ul. Powstańców Śląskich)

Bogata oferta :

· Mebli sosnowych

Na hasło „Jestem z FORUM” 4 % rabatu na wszystkie produkty od cen katalogowych!

• Gość: liberal Re: Zarządzanie szeregówkami? IP: *.dsl.pipex.com 19.11.04, 21:31
                Mialem tego nie pisac, ale jak szalec, to szalec. Mam nadzieje, ze jesli sie
                kiedys poznamy to bedziesz miala/mial odwage powiedziec mi prosto w twarz, ze
                jestem burakiem, poniewaz popelnilem zbrodnie przeciwko narodowi
                polskiemu ;))))))), blad ortograficzny. Zobaczymy wtedy, czy jestes tak bardzo
                oddana/ny sprawie ortografii. Nastepnym razem zastanow sie o co ci chodzi,
                poniewaz masz jakis wielki problem, a napewno nie jestem nim ja. Cos cie boli,
                ze widzisz w ludziach, albo wazniakow, albo burakow. Moze sam/a nie jestes
                taki/ka ciekawa i starsz sie nadrabiac to atakami na innych? Jak widac, ja
                nigdy nie atakowalem nikogo z forumowiczow, a jedynie w kilku wypowiedziach
                polski zardzewialy system i jego niedoskonalosci, ale w tym nie jestem chyba
                osamotniony.
      • marcinek00 Salon " PRZYTULNY DOM " ** 13.01.05, 15:31
        Szanowni Państwo!

w pasażu handlowym przy ul. OSMAŃCZYKA 22 (inwestycja Mostostal Siedlce)

Bogata oferta :

· Mebli sosnowych

Na hasło „Jestem z FORUM” 4 % rabatu na wszystkie produkty !

ZAPRASZAMY też na NASZĄ STRONĘ

www.przytulnydom.com

• Gość: Zapraszamy Salon " PRZYTULNY DOM " JUZ OTWARTE !!** IP: *.pajaczek.org.pl / 62.233.197.* 17.01.05, 14:53
        Szanowni Państwo!

w pasażu handlowym przy ul. OSMAŃCZYKA 22 (inwestycja Mostostal Siedlce)

Bogata oferta :

Drzwi wewnętrznych firm PORTA i INTERDOOR
        Szaf wnękowych i zabudowy wnętrz
        Rolet, Verticali, Żaluzji
        Materacy i Stelaży firm Koło, Sembella, Dunlopillo, Schlaraffia
        Mebli sosnowych

Na hasło Jestem z FORUM” 4 % rabatu od cen katalogowych na wszystkie
        produkty !

zapraszamy na naszą stronę
        www.przytulnydom.com

• Gość: wilena Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 14:25
      Tak się przymierzam powoli do kupna własnego MX i rozwazam wasze osiedle. Mam w
      związku z tym małe pytanko do tych którzy wcześniej się już tą lokalizacją
      zainteresowali- W jakiej odległości od osiedla będzie przebiegać planowana AOW?
      Pozdrawiam
      • Gość: Dora Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.wroclaw.mm.pl 19.11.04, 16:28
        Po krotce: co nie co juz sie chyba w tym watku ktos na ten temat wypowiadal -
        pogrzeb troszke, ale wlasnie ze wzgledu na miejsce w jakim ma przebiegac AOW
        zdecydowalismy sie na ta lokalizacje. Wszedzie gdzie trafialismy byla ona w
        planach max 100-150 m od wlasnych okien (a bywalo i 50 m!!!). A tak to ja mam
        teraz przy Legnickiej-dziekuje! AOW bedzie z osiedla niewidoczna - bedzie w
        okolicy torowiska ktore przecina Chlopska obecnie. Gorzej maja osiedla ktore
        zamykaja Nowy Dwor - oni chyba kilka lat temu nie wiedzeli co ich czeka i co
        beda mieli praktycznie tuz za plotem.
        Ja o AOW jestem spokojna - pewnie ulatwi nam to w przyszlosci zycie - bez
        przepychania przez centrum dojedziemy i do jednych rodzicow i do drugich :-)
        Ani jej nie bedzie widac bo teren jest w dolku, ani slychac bo stosunkowo
        daleko. Za to polecanie Smolca powinni mi procent odpalic na kazdym metrze
        kwadratowym mojego mieszkania z Ekobau ;-)

Pozdr
        Dora
        • wromario ----> (LINK) 24.11.04, 16:57
          Gość portalu: Dora napisał(a):

> Po krotce: co nie co juz sie chyba w tym watku ktos na ten temat wypowiadal -
          > pogrzeb troszke, ale wlasnie ze wzgledu na miejsce w jakim ma przebiegac AOW
          > zdecydowalismy sie na ta lokalizacje. Wszedzie gdzie trafialismy byla ona w
          > planach max 100-150 m od wlasnych okien (a bywalo i 50 m!!!). A tak to ja mam
          > teraz przy Legnickiej-dziekuje! AOW bedzie z osiedla niewidoczna - bedzie w
          > okolicy torowiska ktore przecina Chlopska obecnie. Gorzej maja osiedla ktore
          > zamykaja Nowy Dwor - oni chyba kilka lat temu nie wiedzeli co ich czeka i co
          > beda mieli praktycznie tuz za plotem.
          > Ja o AOW jestem spokojna - pewnie ulatwi nam to w przyszlosci zycie - bez
          > przepychania przez centrum dojedziemy i do jednych rodzicow i do drugich :-)
          > Ani jej nie bedzie widac bo teren jest w dolku, ani slychac bo stosunkowo
          > daleko. Za to polecanie Smolca powinni mi procent odpalic na kazdym metrze
          > kwadratowym mojego mieszkania z Ekobau ;-)
          >
          > Pozdr
          > Dora

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24704&w=17973403
      • Gość: wilena Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.04, 15:16
        dzięki za informacje. Mam nadzieję że uda mi się za jakiś czas do Was dołaczyć.
        Tymczasem pozdrawiam wszystkich
    • Gość: Olek Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: 193.172.150.* 24.11.04, 10:00
      Jest ZLE - tak niestety musze zaczac.

Mam mieszkanie 2-poziomowe w budynku, w ktorym mieszcza sie biura Eko Bau.
      Obecnie, kiedy wieje dosyc mocno jest bardzo zimno. Istnieja bardzo powazne
      podejrzenia, ze ocieplenie dachu zostalo nieprawidlowo wykonane. Do tego kazde
      z 7 okien polaciowych jest nieszczelne co powoduje, ze wiatr jest wyraznie
      wyczuwalny. Dosc powiedziec, ze temperatura w pomieszczeniach wynosi 15
      stopni!!!

Kolejna sprawa to prad budowlany, ktorego regularnie brakuje, wylacza sie piec
      ogrzewajacy wode i instalacje grzewcza. Inne, usterki to: duza akustyka
      budynku - slychac np. jak sasiad sie kapie, jaki film oglada; zle otwierajace
      sie drzwi wejsciowe do klatek; regularnie tworzace sie zacieki na scianach (po
      ulewnych deszczach.

Najgorsze jest jednak to, ze firma Eko Bau, ktora powinna reagowac na moje
      zgloszenia reklamacji nie jest w stanie nawet zadzwonic i poinformowac o
      podjetych dzialaniach. Moim zdaniem to skandaliczne, ze nie odpowiada sie na 3
      kolejne pisma (pierwsze wyslane pod koniec wrzesnia, czyli ponad 2 miesiace
      wczesniej).
      Dlatego OSTRZEGAM kazdego kto zamierza "wspolpracowac" z Eko Bau.
      Moim zdaniem to za co sie wzieli ich przeroslo.
    • Gość: Rolo UWAGA FORUM PRZENIESIONE!!! IP: 193.172.150.* 25.11.04, 09:31
      Zapraszamy

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24704
    • Gość: grześ Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 15:43
      Witam serdecznie wszystkich mieszkańców Osiedla Leśnego w Smolcu. Jestem pod
      wrażeniem, że to Wasze forum jest tak rozbudowane. Widać, że życie toczy się u
      Was pełną parą. Ja osobiście mieszkam w starszej części Smolca i mam dla was
      prpopozycję. Otóż od długiego czasu istnieje w Smolcu portal internetowy pod
      adresem www.smolec.com Posiada od swoje forum! Może byłoby dobrze, gdybyście
      dołączyli do już istniejącego Serwisu Informacyjnego. Możecie tam mieć
      oddzielne forum dla waszych spraw. W końcu mieszkacie w Smolcu. Zróbmy coś
      razem!!!Gdybyście chcieli nawiązaćkontakt piszcie pod adres grzes@smolec.com

Pozdrawiam serdecznie!
      • Gość: madman Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.crowley.pl 06.12.04, 12:51
        No właśnie wczoraj powstało osobne forum www.osiedlelesne.zapto.org :) To teraz
        mamy ze 3 fora juz :D
        • Gość: madman Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.crowley.pl 07.12.04, 07:48
          do nowego forum (www.osiedlelesne.zapto.org) dodałem archiwum wiadomoście z tego
          wątku oraz z forum ### OS. LEŚNE - SMOLEC ### - zapraszam.
      • Gość: liberal Re: Ekobau - Formu mieszkancow Osiedla Lesnego, S IP: *.qthv.quintiles.com / 193.129.161.* 07.12.04, 14:44
        Dziekowka za propozycje !!! Wasze forum i stronke osobiscie odwiedzilem nie
        raz :) Moze dajcie info o naszym nowym forum u siebie. Zaraz pedze i otworze
        nowy temat : Smolec - nasze wspolne sprawa. :) Odwiedzajmy siebie na wzajem.
        poniewaz powyarzjac za toba wszyscy mieszkamy w Smolcu. Pozdrawiam wszystkich
        mieszkancow Smolca i tych "starych" i "nowych".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka