Dodaj do ulubionych

Pastwiska - Integera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: 62.111.172.* 26.01.05, 13:27
Obserwuj wątek
    • Gość: Mieszkaniec Re: Pastwiska - Integera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.111.172.* 26.01.05, 13:29
      Z uwagi na kompetencje (a raczej jej brak) pracownikow Integera (prawnikow)
      tereny na ktorych stoja Osiedla Chabrowe I i Chabrowe II sa formalnie
      pastwiskami i uzytkami rolnymi !!!!

• Gość: Mek Re: Pastwiska - Integera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fonet.pl / 80.51.194.* 27.01.05, 22:54
        Poważnie? W jakim celu pracownicy Integeru mieliby przekształcać tereny
        zurbanizowane na pastwiska? Skąd masz taką rewelację? Ja tam widziałam na
        własne oczy dokument stwierdzający, że to tereny przeznaczone pod zabudowę. A
        interesuję się tym osiedlem, gdyż być może kupię tam mieszkanie a poprawność
        dokumentów to dla mnie podstawa. Nie doszukałam się niczego niepokojącego...
        Może masz nieświeże informacje?
        • Gość: mieszkaniec Re: Pastwiska - Integera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.111.172.* 28.01.05, 08:38
          nie zmieniali tylko nie moga formalnie zmienic tego w swoich KW ..

w planie zagospodarowania gminy kobierzyce te tereny sa pod zabudowe
          mieszkaniowa i tu jest ok tylko w KW integera dla dzialem osiedli nadal
          figuruje pozycja pastwiska i gruntu orne ...

pomimu kilku pism o zmiane zlozonych przez integer sad odrzucil je z przyczyn
          formalnych ... do not ask me why ....
          • Gość: mmmasllov Re: Pastwiska - Integera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.01.05, 09:00
            Ja ci powiem dlaczego:
            Są dwa wytłumaczenia, albo to sieroty wyjątkowe i nie potrafią złożyć tego
            pisma, co jest dosyć prawdopodobne, mając na uwadze ich ogólny poziom
            profesjonalizmu.
            Ewentualnie drugie wytłumaczenie, robią to specjalnie i składając wadliwe
            wnioski, chcą odwlec momenty podpisania aktów notarialnych i jak najwięcej
            przyciąć na mieszkańcach naliczając im kosmiczne opłaty za eksploatacje.

mmmaslov
            • Gość: Mek Re: Pastwiska - Integera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fonet.pl / 80.51.194.* 31.01.05, 22:00
              Z tego co mi wiadomo, to do aktów notarialnych wystarczy zapis w rejestrze
              gruntów o ich przeznaczeniu. A znając opieszałość sądów (KW) to się nie dziwię,
              że tak długo trwa wpisanie czegokolwiek do KW. Jak ostatnio dzwoniłam do Sądu z
              pytaniem ile trwa zalożenie osobnej księgi po podpisaniu aktu (i złożeniu
              wniosku przez notariusza) to usłyszałam: 10-12 miesięcy. Zresztą teraz księgi
              się skomputeryzowały i jest... jeszcze gorzej... spróbujcie wyczytać coś w
              księdze. Ma ona mnóstwo stron i nic w niej nie ma. Nie wiem nawet czy jest
              teraz zapis o przeznaczeniu gruntów... muszę to sprawdzić.
              Ktoś tu narzekał, że Integer miał opóźnienie 4 miesiące. Co to jest w
              porównaniu z Sądem? Niewiele. Tym bardziej, że z tego co wiem, większość
              odebrała już mieszkania na 1 etapie i już mieszka. Oni budują 2 etap, czyli
              chyba nie maja zamiaru zwinąć skrzydeł i zwiać na Haiti. Powinniście cieszyć
              się z tego, a nie węszyć wszędzie spisku. Poza tym macie śliczne osiedle:) Może
              też tam zamieszkam, tylko na 2 etapie.
              A ile każą wam płacić?
              • Gość: JerzyR Re: Pastwiska - Integera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 23:36
                cieszyc sie z opoznienia 4 miesiecy. Ty chyba zartujesz.

JerzyR
                • Gość: Mek Re: Pastwiska - Integera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fonet.pl / 80.51.194.* 01.02.05, 00:58
                  A gdzie ja to napisałam? Przeczytaj uważnie:) Jakoś nie bawi mnie robienie z
                  wszystkiego sensacji. Mieli opóźnienie, ale oddali te mieszkania. Czy to się w
                  ogóle nie liczy? Lepiej by było, gdyby zostawili budowę i zniknęli? Odnoszę
                  wrażenie, że dla niektórych na tym forum "i tak źle i tak niedobrze". Ciekawe
                  czy ktoś z tych narzekających na opóźnienie i całą resztę, zrezygnował z tego
                  powodu z mieszkania. Czy poszedł do nich i poprosił o zwrot kasy, bo się
                  opóźnili i są w ogóle "be". Kto się odważył? Przecież jest tyle innych
                  idealnych deweloperów. Nikt nie zmusza do kupna u tego akurat... No kto? Założę
                  się, że nikt.
                  • Gość: mieszkaniec Re: Pastwiska - Integera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.111.172.* 01.02.05, 08:05
                    osiedle rzeczywiscie jest piekne i chyba tylko dzieki temu jeszcze tu
                    mieszkamy ;)

swoja droga burdel w papierach i KW jest koszmarny a znajac nasze panstwo to
                    potem my jako mieszkancy zaplacimy za niedociagniecia i opieszalosc dewelopera

poza tym w naszym kraju trzeba wietrzyc spiski bo na kazdym kroka styaraja sie
                    cie okrasc i oszukac ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka