Dodaj do ulubionych

Siłownia na PSIM POLU

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 09:10
Witam niedawno przeprowadziłam sie na Psie pole i z przykroscia muszę
stwierdzic ze brakuje tam tak podstawowej w dzisiejszych czasch rzeczy jaka
jest siłownia.Byłam w klubie Fitnnes planet i tam pan poinformowal mnie ze
owszem siłownia jest ale tylko dla kobiet.A co mają zrobić meżczyźni? Pan
powiedział ze byly kiedys na psiaku silownie ale zadna sie nie utrzymała ze
względu na brak zainteresowania.Ja nie wierze zeby na tak duzym blokowisku
nie bylo chetnych na siłownie.Bardzo proszę o wasze opinie na ten temat, bo
jezeli chetnych bedzie duzo to moze postaramy sie cos takiego otworzyc.
Pozdro
olka
Obserwuj wątek
    • Gość: basha Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.05, 20:27
      No niestety nie ma :( Ja i kilka innych osob z nowych blokow na litewskiej tez
      chcialoby gdzies pocwiczyc :-/
      • Gość: olka Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 07:47
        Niestety ale najblizsza silownia jest chyba w hotelu GEM wiec chyba tam
        trzebaby sie udac.Chyba ze ktos wie gdzie sa w poblizu jakies inne silownie?
    • Gość: gość Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:09
      Nie bądzcie śmieszni. Przecież Psie Pole to dziura z której młodzi ludzie
      uciekają, a nie się wprowadzają.
      A kto korzystałby z tych siłowni? Przecież to oseidle zamieszkiwane jest
      głównie przez ludzi starszych. Jedynie na osiedlu kiełczowskim w nowych blokach
      mieszkają młodzi ludzie.
      przecież tu nie ma nawet żadnego parku, scieżek rowerowych, a co dopiero mówic
      o siłowni.
      Obudźcie się i uciekajcie stąd gdzie pieprz rośnie.
      • Gość: . Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.05, 21:52
        Kurcze jestem tu od 2 lat i myślę, że coś tu zaczeło się dziać pozytywnego.
        Nowe bloki i ludzie .
        A fitness też jest tylko dla Pań ale to już coś.I to nie jakiś tam podły ale
        całkiem profi , byłem na stronce całkiem całkiem.
        zobaczcie sami www.fitnessplanet.strefa.pl
        Na starym psiaku też cos robią bedzie OK .
        TO WYMAGA CZASU
        Pozdrawiam .
      • Gość: basha Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.05, 10:21
        :)) To spojrz ile nowych blokow stawiaja...cala nowa Poleska, kilka TBSow -
        myslisz, ze staruszkowie kupuja nowe mieszkania :) W moim bloku srednia wieku
        to 28-30 lat.

Dziwi mnie, dlaczego komus moga przeszkadzac starsi ludzie? Jesli ktos kocha
        otoczenie swoich rowiesnikow - bedzie spedzal czas w Rynku. Dzieki tym starszym
        ludziom ceny na psim polu sa jakie sa i mozna wydac wiecej na przyjemnosci :)

Zreszta nie po to wydajemy full kasy na mieszkania tam, by uciekac z powodu
        silowni. Zepniemy sie, to sobie cos wykombinujemy - wystarczy dorwac lokalnego
        karka i podpytac gdzie cwiczy, wystarczy na poczatek prowizoryczna piwniczka.

A mnie sie np. na Psim Polu bardzo podoba...o wiele lepszy dojaz niz na np.
        taki przereklamowany Oltaszyn z podziurawionymi drogami. Duzo sklepow, tanio,
        nie widac na ulicach "elementu" jak w srodmiesciu.

A co do sciezek rowerowych - wybacz ale nie pochodze z duzego miasta i chyba
        nigdy nie sprawialo by mi przyjemnosci jezdzenie po tych czerwonych czesciach
        chodnika. Na Psim Polu mam ochote pobiegac lub pojezdzic na rowerku (pomijam
        juz ze cala okolica Wrocka jest plask jak stol :( ) - wychodze pare metrow za
        dzialki i mam polne drogi, gdzie moge sie wyzyc do woli. Tam jest po prostu
        bardziej kameralnie. Nie mowiac juz o tym, ze posylajac dziecko do szkoly nie
        musze sie martwic pod ile tramwajow po drodze wpadnie.

A co do Parkow...mowisz o tych kilku metrach kwadratowych i marnych drzewkach
        umierajacych z nadmiaru psich siuskow? Gdzie szwedaja sie zboczency i dziwni
        ludzie mowiacy do siebie? Tam mamy jezdzic na rowerach? W kolko? :) Zeby w
        cos "wdepnac" albo rozjechac komus pupila? Sory, mnie to nie jara.

p.s. ciekaw jestem gdzie kolega mieszka.
        • Gość: Gość Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 20:08
          A gdzie te TBSy? z tego co mi wiadomo tylko na Zielnej.

Nie zrozumiałem Twojego putania o parki? Na Psim Polu żadengo nie ma.
          Zadnego!!! Więc tym bardziej nie ma gdzie pojeździć na rowerze, pospaceroiwać z
          dzieckiem, itd.
          Owszem nowe domy powstają, ale ileż można zyć na takiej betonowej pustyni.

Polne drogi!!! Kocie łby, zabić się na nich można a nie pobiegać czy pojeżdzić
          na rowerze. Nie mówiąc już o smrodzie z rowów melioracyjnych.
          Przyjdzie wiosna to się sami przekonacie.

Mieszkam na Psim Polu o 27 lat, więc wiem co mówie.
          Przeżyłem je jako dzieciak i żyję teraz jako dorosły wychowując swoje dzieci...
          Dzielnica godna pożałowania i zapomniana przez władze Wrocławia.
          • Gość: . Re: Będzie lepiej na Psim Polu . IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.05, 21:48
            Kurcze człowieku nie tylko Zielona ,a Poleska tam to dopiero są bloki pełne
            młodych ludzi ,jesteś strasznym pesymistą .
            27 lat i takie zrezygnowanie to szok.
            Muszę cie pocieszyc ma byc lepiej , władze coś już planują Psie Pole będzie
            ładniejsze , daj szansę.
            Z tego co zrozumiałem to jesteś ze starego psiaka tak tam to postępuje
            wolno ,ale juz pierwsze kamienice są odnawiane , cos myślą o tej koszmarnej
            drodze .
            Pozdrawiam . Więcej wiary .
            • Gość: bolek Re: Będzie lepiej na Psim Polu . IP: 80.51.231.* 10.03.05, 07:32
              GOŚCIU ty chyba przez tych 27 lat nie ruszyłeś się poza swój familok?!
              Przeprowadziłeś sie do "szuflady" w blokowisku i po najaranych młodzieńcach w
              bramie poznajesz że wreszcie mieszkasz w mieście?
          • Gość: basha Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.05, 08:05
            Bez przesady, skoro wybralismy Psie Pole widocznie musialo sie nam tam podobac.

A teksty typu "uciekajcie stad" sa zabawne...zeby nam pomoc trzeba bylo stac z
            tranparentem przy wjezdzie do osiedla - gwarantuje, ze przyniosloby lepszy
            skutek :) Jak juz uciekac to za granice ;p W kazdym razie dzieki za rady, w
            razie czego skorzystamy.

Co do parkow to nie wydaja mi sie takim idealnym miejscem. Nie wiem, moze dla
            niektorych sa oaza spokoju, ja za kazdym razem gdy jestem w jakims spotykam
            ludzi gadajacych do siebie i dziwnie sie zachowujacych. Pospacerowac?
            Dziewczynie z psem gosc wyrwal telefon. Akcja sprzed 2 miesiecy - moja znajoma
            zaparkowala samochod przy parku by sie przespacerowac. Gdy wrocila zastala
            rozbebeszony zamek i brak radia. To jzu chyba nie te czasy :(

Co do rowow melioracyjnych - widocznie nie sa drozne, zglaszaliscie to
            administracji osiedla?
            • Gość: olka Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 11:32
              Witam wszystkich mieszkańców Psiego Pola.Widze brak siłowni jednak daje się we
              znaki i wyzwala wsrod niektórych agresję heheheh.No trudno siłki nie ma ale
              jakoś pokombinujemy i moze cos sie znajdzie w poblizu.Jak narazie to znalazlam
              najblizej w hotelu GEM (6zl/godz), ale jeszcze tam nie byłam.Ja mieszkam na
              psiaku od stycznia w TBS na zielnej i musze wszystkim powiedziec ze jestem
              bardzo zadowolona.Przede wszystkim z tego ze mam gdzie wyjsc na spacer z
              psem.Do tej pory mieszkalismy na nowym dworze i tam siłownia to byla
              praktycznie na kazdym rogu ale za to piesek mogl sobie pobiegac tylko po malym
              trawniczku na ktorym trzeba bylo bardzo uwazac zeby nie wejsc w psie odchody.Na
              tych polach za naszymi blokami biegaja zajace, sarenki lisy poprostu jak na
              wsi.Ja jestem zadowolona i napewno stad nie uciekne.A siłke sie jakąś
              wykombinuje.
              Pozdro
              • Gość: basha Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.05, 14:33
                Zgadza sie :) Pozdrawiamy Zielna-mamy tam znajomych :)

Co do hotelu - troche kiepsko ze licza na godziny...ale coz. Jak bedziecie cos
                wiecej wiedziec (czy jest dosyc sprzetu, czy jest czysto itd) - dajcie prosze
                znac. Mozna wykupic karnety?

p.s. gdzie mniej wiecej jest ten hotel?
                • Gość: olka Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:06
                  Witam i dziekuje za pozdrowienia.
                  hotel jest mniejwiecej w polowie drogi na plac grunwaldzki.Karnetów chyba
                  raczej nie maa jak wyglada w srodku to tez dokladnie nie wiem bo nie cwiczylam
                  tam nigdy.Jakos narazie nie mozemy sie tam zebrac ale jak cos bedziemy wiedziec
                  to napewno damy znac.
                  A wy gdzie mieszkacie ? na Litewskiej?
            • Gość: Grzesiek Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.05, 11:32
              kórna tu a siowni a tu o rowach
              ludzie kór.....a wy chyba nie widzieliście jak wygląda NOWY DWÓR , je..e
              BLOKERSY i 2m kwadratowe zieleni i to ma być takie piękne i miasto tam to jest
              niebezpiecznie na każdym robu zaćpani młodzieńcuy , pełno gwałtów od roku
              czasu i wch...j samochodów i co w tym pieknego , nie wiem co komu przeszkadza
              psie ple cisza spokój , jka będe chciał poczuc miasta lub sie zaje.. to pojade
              2 min do miasta i sie nałykam gówien i wyszaleje ZIELNA RULEZ i tyle
    • Gość: Adam_Bak Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.05, 16:59
      Ja kandyduję teraz do Rady Osiedla, z okręgu 4. Mam w planach zbudowanie
      siłowni - to nie takie trudne, trzeba tylko chcieć i złączyć się. Pozdrawiam
      serdecznie.
      • Gość: basha Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.05, 11:21
        Wiec prosze sie starac by Pana wybrali...
        ..a potem dotrzymac obietnic wyborczych ;)

Na pewno taki obiekt bylby lepszy niz kolejny bar piwny.

p.s. Wazna uwaga: osprzetowanie silowni jest niestety dosc kosztowne - ale
        czesto obiekty takie sa likwidowane i mozna wykupic ich sprzet po malych
        pieniadzach.
        • Gość: Adam_Bak Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.05, 11:59
          Ale przyjacielu można chociaż na początku wynając parę godzin w szkole, gdzie
          takowy sprzęt będzie. Zyska na tym i szkoła i osiedle.

Sam kocham sport, dlatego jestem bardzo za siełownią :)

Będę informował na bierząco - gdybym się dostał. Jutro, po wyborach podam swego
          maila.

Pozdrawiam.
          • Gość: basha Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.05, 23:45
            dobry pomysl, tylko obawiam sie, ze moze napotkac opory ze strony dyrekcji.

Ok, czekamy na info po wyborach. powodzenia!
            • Gość: Adam_Bak Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.05, 11:12
              Co do oporów to prawda, że może nie być łatwo - ale nie damy się :)

Wczoraj zostałem obdarzony kredytem zaufania przez moich wyborców i wybrany do
              Rady Osiedla.

Zapraszam na moja stronę internetową: www.adambak.prv.pl
              • Gość: basha Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.05, 15:39
                Moje gratulacje,

skontaktuje sie z Panem przez gg.

Pozdrawiam!
                • Gość: olka Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 10:11
                  No i tak to wlasnie jest przed wyborami obiecuja a po wyborach juz wszystko w
                  d... maja i nasz radny to sie nawet nie odezwie a taki byl przedsiebiorczy
                  nawet silke chcial budowac
                  • Gość: hehe Re: Fitness dla Pań jest na Inflanckiej 4 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.05, 16:28
                    Nawet nie doczytał Pan Bąk że jest siłownia w budynku zarządu na Inflanckiej 4
                    jak go pytała Pani .Tak to jest z radnymi hehe
                  • Gość: Adam_Bak Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.05, 23:32
                    Witam. Przepraszam, ale żadko pojawiam się na tym forum. Podałem adres swojej
                    strony, gdzie jest mail oraz nr gg. W razie pytań itp. - zapraszam do pisania.

Ja jestem z Zakrzowa i na os. Kiełczowskim przebywam rzadko - przynajmniej na
                    razie. Dopiero w kwietniu zaczynam pracę, więc proszę o cierpliwość.

Pozdrawiam, Adam Bąk.
                    • Gość: Magda Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 12:43
                      Rozumiemy ,że Pan dopiero zaczyna jako radny.

Więcej informacji o klubie na stronie

www.fitnessplanet.strefa.pl
                      • Gość: Adam_Bak Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.05, 13:12
                        Tak dopiero zaczynam.

Dziękuję za link - wiele osób dopytuje się o siłownię. Ponieważ jest to chyba
                        jedyna siłownia na naszym osiedlu, postaram się by każdy o niej wiedział,
                        miedzy innymi w gazetce osiedlowej, lub na stronie internetowej nasze osiedla -
                        którą będę miał zaszczyt prowadzić.

Pozdrawiam, Adam Bąk.
                        • Gość: olka Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 13:21
                          Chciałabym zwrócic uwage ze silownia na inflanciej jest klubem tylko dla pan o
                          czym juz tu kilkakrotnie tu napisalam.Nie wiem na jakich zasadach pan radny
                          wogole funcjonuje skoro nie orientuje sie w tym co jest na osiedlu.Moze prosze
                          poprostu czytac uważniej
                          • Gość: Adam_Bak Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.05, 22:00
                            Wiem, że jest tylko dla pań - czytam jeszcze umiem.

A to, że jest dla pań, to znaczy, że mamy o niej nie ogłaszać?

Przecież wiele pań szuka siłowni, i to o nich właśnie pisałem w moim ostatnim
                            poście.

Pozdrawiam, Adam Bąk.
                            • Gość: olka Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 08:46
                              Mozesz sobie oglaszac.Moze i czytac umiesz ale chyba nie ze zrozumieniem.Bo
                              tematem jest silownia dla chlopcow.Pozdrawiam
                              • Gość: Adam_Bak Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.05, 10:04
                                Widzisz Szanowna Olu, gdybyś Ty potrafiła czytac ze zrozumieniem, to wiedziała
                                byś, że dla mężczyzn siłownię dopiero będziemy starać się otworzyć, a na razie
                                może uda się, jakiś czas od szkoły wypożyczyć - już jestem po wstępnych
                                rozmowach.

A ja później pisałem o siłowni dla pań, gdyż wiele moich koleżanek z Zakrzowa
                                pytało się o siłownię i nie wiedziały, że takowa jest na Kiełczowie.

Pozdrawiam, Adam.
                                • Gość: olka Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 13:12
                                  Wyobraz sobie ze zrozumialam o czym jest tam napisane.To zycze ci powodzenia z
                                  tą siłownią moze ci sie uda.Ja póki co skorzystam z silowni w okolicach ul.
                                  jednosci narodowej bo niestety nie moge czekac az ktos zdecyduje sie otworzyc
                                  na psiaku.
                                  Osobiscie jednak twierdze ze nic ci z tego nie wyjdzie ale zycze powodzenia
                                  • Gość: olka Re: Siłownia na PSIM POLU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 13:15
                                    A odnosnie fittnnesa na inflanckiej to to jest psie pole a nie
                                    kiełczów.Kiełczów to pierwsza wioska za miastem.
    • ibulka Re: Siłownia na PSIM POLU 12.05.05, 16:47
      Taka mała siłownia jest w SP50, ulica Obornicka 28, osiedle Różanka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka