Dodaj do ulubionych

Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowym

14.03.05, 19:52
Ostatnio Integer wpadl na doskonaly pomysl jak zwiekszyc sprzedaz -
zdecydowanie zbyt drogich - miejsc postojowych pod budynkami. Wymyslili, ze
zlikwiduja czesc miejsc postojowych na osiedlu i zamiast nich posadza drzewka
(na posadzenie ktorych jest duuuzo miejsc na calym osiedlu). I wlasnie to
robia - likwiduja co najmniej 6 miejsc postojowych, ktorych i tak jest za
malo aby osiedle spelnialo wytyczne projektowe, ktore podobno mowia o 1,5
miejsca parkingowego na mieszkanie. Na Chabrowym ten wskaznik wynosil
dokladnie 1, lecz teraz po likwidacji czesci miejsc bedzie to jeszcze mniej.
Jest to kolejny arogancki wymysl firmy Integer i mozna go zdecydowanie
okreslic jako dzialanie wbrew ineteresom ich klientow, za ktorych pieniadze
osiedle zbudowali. Traktuja to osiedle jak folwark a swoich klientow - mowiac
bardzo oglednie - totalnie lekcewaza.
Obserwuj wątek
    • Gość: mmmaslov Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.03.05, 11:55
      Normalka, takie cos w wykonaniu tej firmy nawet mnie specjalnie nie zdziwilo.
      Arogancja i bezczelność do kwadratu w pełnej krasie.
      Mam jednak wrażenie, że pierwszą decyzją wspólnoty będzie przywrócenie stanu
      pierwotnego i dodatkowo trzeba będzie obciążyć kosztami Integer (w końcu to co
      robią łamie te wymogi o wskaźnikach ilość miejsc/mieszkanie)

MM
    • Gość: wojtek Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy IP: *.mat.univie.ac.at 15.03.05, 12:27
      > malo aby osiedle spelnialo wytyczne projektowe, ktore podobno mowia o 1,5
      > miejsca parkingowego na mieszkanie.

Serio? A nie 0,7 na mieszkanie?
      • sonsiad2005 Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy 31.03.05, 21:45
        Miejsca parkingowe sie nie sprzedaly, bo kosztuja 22 tysiace. A teraz w
        garazach po roztopach stoi woda. Chyba ktos zapomnial zrobic drenaz i izolacje
        przeciwwilgociowa. Paranoja. I mam tam stwaic samochod w tej wilgoci?? Za taka
        kase?? Wole juz chyba nowy samochod kupic. Chyba, ze Integer (na swojej stronie
        chelpiacy sie "wysoka jakoscia wykonania") poprawi izolacje i przeceni mijesca
        posotojowe drastycznie. Mysle, ze likwidowanie miejsc parkingowych na
        powierzchni wcale im nie zwiekszy sprzedazy podziemnych. Ot baranki
        marketingowe...
        • Gość: WW Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.05, 22:05
          Popatrzcie barany na projekt osiedla. Na każdej wersji na parkingu są "cyple" z
          drzewami - od zawsze było to jasne. Nawet krytykująć powinno się zachować
          podstawowe zasady uczciwości. Ale wam to furda, byle przypier...lić i się
          znajomym pochwalić.
          • wysoczanka Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy 22.04.05, 07:57
            Gościu gdybyście wszystko robili zgodnie z projektem to takie posty by się
            tutaj nie pokazywały. Może podyskutujemy w kwestii uczciwości np. w odniesieniu
            do wykonawstwa co???
            • sonsiad2005 Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy 23.04.05, 09:56
              Kolejny kwiatek.
              Od dawna wiekszosc mieszkancow obserwuje slabe cisnienie wody w kranach. I nie
              dotyczy to tylko ostatnich kondygnacji (jezeli chodzi o cisnienie wody to
              smiesznie niskich - 2-3 pietro) lecz takze 1 pietra. Dzisiaj rano np woda ledwo
              sobie leci. A jak bedzie kolejne osiedle to strach pomyslec - w obu wody moze
              byc jak na lekarstwo. Czyzby nasz szanowny deweloper spieprzyl kolejna rzecz?
              Na dodatek zaslania sie pismami z gminy. Zenada...:/
              Kiedys w rozmowie z inspektorem na temat odprowadzania sciekow (a byl to tez
              swego czasu "watpliwy" temat) uslyszalem, ze scieki to nie problem, gorzej moze
              byc z woda. A wtedy nie wiedzialem o co mu chodzi... Naiwny...

A do WW - osiedle jest kiepsko wykonane, to raz. A dwa, ze projektowi daleko do
              optymalnego. To tylko ladnie wyglada jak sie przejezdza. Pracownia projektowa
              Arche sie nie popisala. W obecnej chwili na osiedlu - wliczajac parkingi
              podziemne - jest mniej miejsc parkingowych niz mieszkan. A parkingi podziemne
              sa wilgotne (podsiakanie wod gruntowych) i w niektorych miejscach na scianach
              widac zaczatki grzyba. I co WW - baranie - wszytko jest w jak najlepszym
              porzadku? Nie rozsmieszaj nas utajniony pracowniku Integera.
          • Gość: JerzyR Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.05, 15:56
            jesli sz.p. jest pracownikiem Integer'a to raczej powinien pan podać szcegółowe
            informacje o planie osiedla a nie wyzywac ludzi od "baranów". Cieszę sie, że
            nie kupiłem u was mieszkania.

JerzyR
            • wysoczanka Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy 23.04.05, 16:48
              Panie Jerzy nawet Pan nie wie ile zdrowia Pan sobie przez to zaoszczędził ale
              jedno Pana ominęło - Bareja na żywo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: WW Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.05, 10:03
              Nie jestem pracownikiem Integeru, a pisałem wyłącznie o parkingu. Projekt był
              jaki był, a mam go bo sam szukałem mieszkania rok temu. Zresza jeśli ilość
              miejsc parkingowych jest zbyt mała w świetle prawa budowlanego to są procedury
              pozwalające na zmianę tego stanu rzeczy. A może jest zgodna z prawem?
              Czy każdy, kto nie atakuje integeru musi być jego pracownikiem?
              • wysoczanka Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy 29.04.05, 10:38
                Człowieku co powiesz o firmie, która najpierw brukuje kostką (koszt!)plac przed
                Twoim blokiem i tworzy miejsca postojowe, oznaczone kolorowo żeby za
                kilkanaście tygodni, pan projektant wizytując osiedle przypomniał sobie co było
                w projekcie i na skutek tego olśnienia, kostka zostaje rozebrana a na jej
                miejsce stawia się koszmarne, niefunkcjonalne i wcale estetyczne "wysepki"?!?
                Miało to na celu poprawienie estetyki osiedla a w efekcie pod oknami mieszkańcy
                parkują byle gdzie i byle jak z powodu ciasnoty i kompletnego braku wyobraźni
                projektanta.Nie wiem , czy tu mieszkasz ale obejrzyj to sobie wieczorem.
          • wysoczanka Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy 10.05.05, 07:50
            To jest publiczne forum i nie określaj nikomu czasu i miejsca do wypowiedzi.
            Jeśli masz inne zdanie co do tematu - to go broń ale używaj argumentów a nie
            chwytów poniżej pasa! Tutaj nikt nikomu nie zabrania wyrażać swoich opinii -
            siła polega na tym żeby umieć zachować własne zdanie i jeśli tego nie
            potrafisz - pozwól innym.
            Czy według ciebie każdy kto ma coś do powiedzenia i zrobienia - jest dominantem?
    • sprosse Może to taki plan jest? 25.04.05, 15:29
      Może Integer wszystko tak zaplanował, żeby mieszkańcy się jednoczyli, działali
      razem w swoim interesie i w ten sposób formowali naturalną, a nie tylko pozorną
      wspólnotę? :/

Można nawet odpowiedni termin na to ukuć:

"INTEGERACJA SPOŁECZNA"

A na poważnie, życzą Wam owocnej walki z tym niebywałym chamstwem i buractwem.
      Pozdrawiam!
    • Gość: phi Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy IP: *.chabrowe.net 08.05.05, 18:01
      głupota .integer to wkurzająca firma ale akurat sie z nimi zgadzam ze sadzo
      drzewka.kupcie sobie miejsca garażowe.chyba nikt nie chce miec placu
      samochodowego tylko miłe ustronne osiedle.a nie co rusz alarm sie włancza
      • wysoczanka Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy 08.05.05, 20:25
        Skoro - "sadzo" i "włancza" - to się z nimi zgadzaj.Macie dużo wspólnego.
        • Gość: Dżinks Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy IP: 213.77.27.* 09.05.05, 11:40
          Moze PHI ma wiecej wspolnego z integerem niz myslimy (pomimo netowego adresu
          chabrowe.net). Tak czy siak- prymityw myślowy
          • Gość: gość Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy IP: 80.50.30.* 09.05.05, 13:44
            Czy jak ktoś sie z Wami nie zgadza to musi być prymityw. Czasami jak czytam
            wasze posty to mi szkoda tych ludzi z Integera. Jestem dokładnie takiego samego
            zdania jak PHI. Na szczęście kupiłem mieszknanie na osiedlu gdzie wykup garaży
            jest obowiązkowy. I nie muszę słuchać jak ktoś zapala swoje cudo pod moim oknem
            o 4 rano.
            Pewnie zaraz powiecie że jestem z zarządu INTEGERA
            • wysoczanka Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy 09.05.05, 13:58
              Gościu najbardziej to cieszymy się my, że tutaj nie kupiłeś mieszkania!
              Szkoda ci integera a nam szkoda ciebie.
              • Gość: gość Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy IP: 80.50.30.* 09.05.05, 14:17
                My król czy też my władza mamay zawsze racje a kto się naie zgadza to debil
                takiego to pałą. Szkoda mi Was nie ze wzgledu na Integera ale dlatego że za
                chwile będziecie musieli utworzyć wspólnotę i sami za siebie decydowć. A wtedy
                sie zacznie oj będzie się działo.

My przecież zawsze mamy rację...
                • wysoczanka Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy 09.05.05, 14:25
                  Są pewne zasady takie jak uczciwość, tolerancja i poczucie sprawiedliwości.
                  Bądź uprzejmy przeczytać wszystko co dotyczy integera. Nie znasz sprawy, nie
                  mieszkasz tu i nie dotyczy cię żaden z naszych problemów więc daruj sobie tę
                  pisaninę i o nas się nie martw. Daliśmy sobie do tej pory radę bez ciebie.....
                  Ale oczywiście każda konstruktywna krytyka wzbogaca!
    • wysoczanka Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy 09.05.05, 14:20
      Miejsca postojowe były w projekcie więc nie bardzo rozumiem o co ci chodzi.. A
      o tym co mam kupić a czego nie - będę decydować ja i nie pozwalaj sobie na
      takie komentarze. To jest osiedle wielorodzinne a jak ktoś chce mieć ciszę i
      wygodę to proszę sobie wybudować willę. Jeszcze by tego brakowało żeby dla
      dobra sąsiada kupować garaż buahaha..............................
      • Gość: gość Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy IP: 80.50.30.* 09.05.05, 14:39
        My król my władza mamy zawsze racje a kto się z nami nie zgadza to debil
        takiego to pałą.

Ależ przepraszam, że się śmiałem odezwać, wybacz mi o Wysoczanko ja niegodny.
        Kto śmiałby ci cokolwiek dyktować?
        Zawsze zastanawiam skąd się biorą tacy furiaci o wybujałym ego. Szkoda mi tylko
        twoich sąsiadów. Bo jak będziesz chciała zrobić imprezke do 4 rano...Niech Ci
        którym to przeszkadza wybudują sobie domki.

• wysoczanka Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy 09.05.05, 14:43
          Mam niezłych sąsiadów i najczęściej imprezujeny razem do 4 rano. Pozdrawiam cię
          serdecznie i zapewniam, że jestem łagodna jak baranek. Pa i miłego dnia
          • Gość: J-23 Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy IP: 213.77.27.* 09.05.05, 15:51
            A moze zaprosimy "goscia" na grilla, nie sam zobaczy ilu nas jest wk...urzonych?
            I czym wkurzonych. Wtedy chyba mu sie troszke odmieni myslenie.
            Moze na przy okazji po garazu zafunduje?
            • Gość: phi Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy IP: *.chabrowe.net 10.05.05, 00:08
              Myślałam,że forum służy do wymiany poglądów,a okazało sie,że jest to miejsce do
              obrażania uczestników.. dlatego lepiej jak zrezygnuje z dyskusji,zdominowanej
              chyba przez jedną osobę.
              • wysoczanka Re: Uwaga na Integer - nowe "kwiatki" na Chabrowy 10.05.05, 10:50
                Droga phi nie wiem dlaczego mój post powędrował na górę (jestem kiepska w
                kompie - jeszcze) ale jakieś 13 postów do góry odpisałam na Twój post.
                Pozdrawiam i na jakiś czas dam Ci od siebie odpocząć, poobserwuję jak dochodzą
                do głosu Ci zdominowani:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka