Dodaj do ulubionych

Osiedle bez gazu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 14:54
Myślę i myślę.... Chciałam kupić mieszkanie, ale na osiedlu gdzie już prawie
zdecydowałam się na zawarcie umowy nie będzie gazu. Co o tym sądzicie? Czy to
jest bardzo duży minus? Proszę o radę bo juz sama nie wiem co mam robić.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kominek Re: Osiedle bez gazu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.05, 19:42
      Coraz mniej teraz osiedli, na których buduje się mieszkania z instalacją gazową.
      Kuchenka elektryczna jest całkiem ok, a jej eksploatacja wclae nie jest taka
      droga, jak to się często słyszy. Wiem to z autopsji, gdyż używam takową od 6 lat
      i moje rachunki za prąd nie przekraczają 60 zł za miesiąc, a przyznam, że pradu
      specjalnie nie oszczędzam, a gotuje się u nas codziennie. Natomiast cieszy mnie
      fakt, iż na moim osiedlu (Wojszyce) nie ma gazu, czuję się przez to bezpieczniej.
    • Gość: Magda Re: Osiedle bez gazu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.05, 20:13
      Teraz panuje tendencja do budowania bez przyłączy do gazu. Prawie każde nowe
      osiedle nie ma takich instalacji. Teraz gotuje się na kuchenkach elektrycznych,
      które, jak napisał mój przedmówca, doskonale się sprawdzają i wcale nie są
      drogie w ekspoloatacji. Najważniejsze na co należy zwracać uwagę przy kupnie
      mieszkania to to, jakie są rozwiązania co do ogrzewania. Bo dopiero na tym
      można popłynąć w rachunkach ;)))
      • Gość: el Re: Osiedle bez gazu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 21:24
        Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Jeśli chodzi o ogrzewanie ma byc kotłownia
        gazowa jedna na kilka budynków. To też jest dla mnie nowy temat (pierwsze
        mieszkanie). Nie wiem jakie są rachunki przy takim ogrzewaniu duze czy małe...
        • Gość: Magda Re: Osiedle bez gazu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.05, 21:41
          Hmm, ja wlasnie kupilam mieszkanie wiec jestem na topie w tych tematach:)
          Bezkonkurencyjne jest oczywiscie ogrzewanie miejskie, ale moi znajomi, którzy
          mieszkaja w blokach z kotlownia gazowa nie narzekaja na wysokie rachunki. W
          zasadzie najgorsze jest ogrzewanie elektryczne. A co to za firma od której
          zamierzasz kupic chatke? Moze akurat znam? :)
          • Gość: el Re: Osiedle bez gazu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 21:56
            Firma nazywa sie "Moj Dom S.A". Prawdę mówiąc też wolałabym ogrzewanie miejskie
            • Gość: Kamelia Re: Osiedle bez gazu IP: *.do.pl / *.generacja.pl 17.04.05, 22:06
              Dlaczego bez konkurencyjne jest ogrzewanie miejskie?
              • Gość: Magda Re: Osiedle bez gazu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.05, 22:09
                bo najbardziej niezawodne, moze tez nie najtansze, ale najczystsze,
                najwygodniejsze, komfortowe jednym slowem
            • Gość: Magda Re: Osiedle bez gazu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.05, 22:06
              A akurat nimi sie nie interesowalam. Najlepiej byłoby pogadac z osobami, ktore
              juz korzystaja z takich rozwiazan. Ale jak jest wspolna kotlownia gazowa to
              wydaje mi sie ze koszty beda podobne jak z miejskiego ogrzewania.
              P.S. nie zazdroszcze momentu podejmowania decyzji, to bylo dla mnie okropne ! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka