Dodaj do ulubionych

inkom + coś ekstra

IP: 195.205.44.* 28.06.05, 17:39
Czy ktoś zna tego dewelopera (budują m.in na terenowej)? Jeśli tak to jaką
macie opinie na jego temat?
Dzięki z góry

P.S. Aktualnie szukam nowego mieszkania.
Chętnie wymienie się z kimś, kto również szuka, uwagami, informacjami,itp.
bartml@o2.pl
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gospi Re: inkom + coś ekstra 13.07.05, 10:49
      Developer w miare sprawdzony (poprzednia inwestycja m.in. przy ul. Skarbowców),
      ale martwi mnie forma zakupu - użytkowanie wieczyste, a nie właśność
      • Gość: snoop Re: inkom + coś ekstra IP: 195.205.44.* 13.07.05, 13:16
        Czyli jesteś zainteresowana. ja raczej już nie z powodu pociągu i nieciekawych
        rozkładów (chciałem 3 pokoje ale nie aż 78 metrów).
        Pozdrawiam.
        • gospi Re: inkom + coś ekstra 13.07.05, 13:21
          właśnie, po pierwsze na razie nie ma co oglądać, po drugie cena dość wysoka, no
          i te metraże
          • Gość: Snoop Re: inkom + coś ekstra IP: 195.205.44.* 13.07.05, 16:33
            no nie tak drogo. miejsce postojowe w cenie. więc ok. 200-300 zł mniej na
            metrze.
            • gospi Re: inkom + coś ekstra 13.07.05, 18:05
              Gość portalu: Snoop napisał(a):

> no nie tak drogo. miejsce postojowe w cenie. więc ok. 200-300 zł mniej na
              > metrze.

Uważam, że skandalicznie drogo zważywszy na fakt kupowania nieruchomości na
              prawach użytkowania wieczystego, a nie pełnego prawa własności. Coś podobnego
              stosuje na szczęście mniejszość developerów (jak wiadomo opcja przekształcenia
              na dzień dzisiejszy jest dyskusyjna i co więcej związana z dodatkowymi -
              niamałymi kosztami), np. Profit Development, ale tam cena 1 m2 wynosi od 2790
              zł, a nie jak w przypadku Inkomu prawie 3300 zł
              • Gość: Snoop Re: inkom + coś ekstra IP: *.wroclaw.mm.pl 13.07.05, 23:03
                no tak. zapomniałem o tym. użytkowanie wieczyste. Czy możesz przybliżyć temat?
                Kto jeszcze (z deweloperów) proponuje użytkowanie wieczyste?
                • gospi Re: inkom + coś ekstra 14.07.05, 09:09
                  m.in. Profit Development
      • mucha2 Re: inkom + coś ekstra 26.07.05, 15:15
        Developer w miarę sprawdzony? Skarbowców? Rozmawialiście z właścicielami przy
        Skarbowców?
        To sprawdźcie jeszcze raz i to pożądnie (dobrze radzę, żeby nie było potem
        lamentu i płaczu), bo ja na Skarbowców nie znam osób, które byłyby zadowolone z
        Inkomu (oprócz osób ściśle związanych z tą firmą).
        Jeżeli cokolwiek będziecie kupować to dobrze radzę - tylko i wyłącznie z
        własnym skutecznym prawnikiem, a umowa tylko w postaci aktu notarialnego po
        wcześniejszym sprawdzeniu wszystkich - jeszcze raz mówię wszystkich dokumentów,
        ze szczególnym uwzględnieniem złożonego w urzędzie projektu budowlanego oraz
        planu zagospodarowania terenu w granicach kupowanej działki - o przepraszam
        branej w wieczyste użytkowanie!!!
        Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka