Gość: mariusz IP: 195.205.44.* 08.08.02, 14:59 jesli cos wiecie piszcie zastanawiam sie nad kupnem mieszkania od nich Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sowa Re: proszę o opinie---developer WPB Mój DOM IP: *.tlsa.pl 08.08.02, 16:35 Gość portalu: mariusz napisał(a): > jesli cos wiecie piszcie > zastanawiam sie nad kupnem mieszkania od nich Budują raczej dobrze. Koniecznie sprawdź umowę, którą podpisujesz /niejednoznaczne sformułowania np. planowana cena ????/. Jeśli o czymś mówią to niech zagwarantują to w umowie. Sprawdź na który dzień ustalona jest podawana przez nich cena lokalu. Poza tym możesz podjechać na którąkolwiek budowę, którą wykonali i zapytać mieszkańców czy nie mieli z firmą przebojów. Życzę powodzenia ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: proszę o opinie---developer WPB Mój DOM IP: 195.205.44.* 09.08.02, 11:53 mieszkanie mam juz kupione jestem ciekaw tylko czy podwykonawcow ktorych zatrudniaja gwarantuja jakas jakosc i czy wszystkie warunki spelniaja po odbiorze mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarekEN Re: proszę o opinie---developer WPB Mój DOM IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.02, 20:10 Gdzie kupiłem ? Czy w obrębie ulic: Braterska, Przyjaźni i Partynicka na Krzykach ? MarekEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: proszę o opinie---developer WPB Mój DOM IP: 195.205.44.* 19.08.02, 09:11 nie, na Gaju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: proszę o opinie---developer WPB Mój DOM IP: 195.205.44.* 27.08.02, 09:14 czy juz nikt wiecej nie ma z nimi zadnych doswiadczen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: proszę o opinie---developer WPB Mój DOM IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 05.09.02, 23:50 to solidny deweloper, wybuduje w terminie (czasem pogoda opóźnia realizację) i nie ucieknie z pieniędzmi jak to było w Poznaniu (chyba w Poznaniu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoanna drugi raz bym chyba u nich nie kupiła IP: *.tfl.pl / 10.71.0.* 11.09.02, 17:34 no chyba ze nie byloby nic lepszego. mieszkam półtora roku na Prusa, tam za szlabanem. oddali w terminie, zawartym w umowie, ale obiecywali wczesniejszy termin, wielokrotnie go przedluzali. tynk na balkonie mi sie sypie, sufity w lazience i jednym z pokoju sie rozwarstwil - naprawili te sufity, ale to troche strach mieszkac... na balkonie rdzewieja sruby, przychodzili kilkanascie razy, kilkadziesiat razy telefonicznie obiecywali ze naprawia. chyba wykonam na ich koszt, jak nie beda chcieli placic to ich pozwe. okno balkonowe jest zle wykonane - nie domyka sie, niezalezny fachowiec twierdzi, ze jest zle w framudze osadzone (czy jakos tak-wina wykonawcy). fachowcy z firmy byli kilka razy - "to sie wyrobi"... zaznaczam ze mieszkam juz prawie dwa lata!!! to kiedy ma sie wyrobic????? to ze jest ladnie dookola to zasluga zarzadcy - co do nich to chyle czola(GESTOR). co tam jeszcze a propos WPBM? Acha, 7 miesiecy po oddaniu mieszkania przypomnialo im sie, ze mieszkanie jest wieksze niz w planach i musialam 3ooo placic - oczywiscie zaplacilam w koncu po dlugich klotniach, bo nie mialam zdrowia na sady (teraz bym sie procesowala). generalnie - daleko im do profesjonalizmu. cena metra jest wysoka, biorac pod uwage koszty dodatkowe to nawet bardzo wysoka, a wykonanie... pozdrawiam i zycze szczescia we wspolpracy. inna rzecz, ze podobno z budynku na budynek coraz lepiej im idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: drugi raz bym chyba u nich nie kupiła IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.02, 00:00 hejka czy mówimy o Moim Domu, który ma biuro w poltegorze czy o WPB czy cos podobnego? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: drugi raz bym chyba u nich nie kupiła IP: 195.205.44.* 12.09.02, 09:41 mowimy o tych z poltegoru to fakt ze czasami mozna trafic na kiepskich podwykonawcow ktorzy olewaja sprawe ale co do doplaty z tytulu wiekszej powierzchni mieszkania to nie wiem czemu sie dziwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: drugi raz bym chyba u nich nie kupiła IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 14.09.02, 22:50 Gość portalu: Yoanna napisał(a): > no chyba ze nie byloby nic lepszego. mieszkam półtora roku na Prusa, tam za > szlabanem. oddali w terminie, zawartym w umowie, ale obiecywali wczesniejszy > termin, wielokrotnie go przedluzali. tynk na balkonie mi sie sypie, sufity w > lazience i jednym z pokoju sie rozwarstwil - naprawili te sufity, ale to troche To nawet nie wiesz, że wykonawca był do kitu dlatego walczyli aby go wyrzucić, było głośno o tym, przesunięcie terminu oddania budynku do uzytku to normalne, bo pogoda nie zawsze chce dostosowac się do naszych palnów, a nie można pewnych prac wykonywać np przy 10 st. mrozie.> > > > co tam jeszcze a propos WPBM? Acha, 7 miesiecy po > oddaniu mieszkania przypomnialo im sie, ze mieszkanie jest wieksze niz w > planach i musialam 3ooo placic - oczywiscie zaplacilam w koncu po dlugich > klotniach, bo nie mialam zdrowia na sady (teraz bym sie procesowala). To się ciesz, że mieszkanie się tobie nie zwężyło o 1,5 metra, tak jak mojej znajomej. Miała mieć 2 pokoje+kuchnia+łazienka+przedpokój a ma pokój+łazienka+przedpokojokuchniopokój. Nie da się tam zrobić nic wiecej. > Rozliczenie końcowe powierzchni to normalka...wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś