mytangerine 24.07.05, 17:53 szukam informacji na temat awbudu i inwestycji przy motylkowej, kto wie coś na temat syndyka u podwykonawcy osiedla, pana Adamskiego i sameuj firmy? Będe wdzięczna za każda informację :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna99915 Re: awbud 28.07.05, 12:31 w marcu interesowałam się mieszkaniem w Awbud-Developer przy Motylkowej wartym brutto ok. 320 000 zł.Stanowczo odradzam. Członek zarząu, kóry pokazywał mi mieszkanie okłamał mnie co do terminu realizacji budowy(budynek 2 miał być rzekomo oddany w maju, a do dziś nie jest skończony), okłamał mnie co do istnienia służebności przejazdu przez sąsiednie osiedle do czasu wykończenia ul. motylkowej, kóra jest nieprzejezdna, bardzo się zirytował gdy próbowałam wprowadzić zmiany do umowy, kóra jest bandycka (nie gwarantuje klientowi żadnych praw).Cieszę się że zrezygnowałam, bo miałabym dziś duży problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mytangerine Re: awbud IP: 217.97.139.* 28.07.05, 20:25 dzięki za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: awbud IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.07.05, 21:27 Moi Drodzy!! Ja niestety utopiłam w Awbudzie 2tys zł zadatku na moje mieszkanko, ktorego nie zdecydowałam sie w koncu kupic...Sprawa działa sie dawno - bo w listopadzie ubiegłego roku ...z umową udałam sie do znajomego prawnika zajmujacego sie nieruchomosciami ktory stanowczo odradzał podpisanie umowy w formie jaką proponował ten developer....pozatym sprawdził mi pare rzeczy na temat firmy...min odnosnie drogi.Zarzad Awbudu podczas rozmow ze mna kłamał w zywe oczy...pani Joanna zajmujaca sie marketingiem oszukując mnie, ze na moje mieszkanie jest też inny chętny, niejako zmusiła mnie do wpłacenia tego zadatku...Niestety kiedy wpłaciłam zadatek i chciałam podpisac umowę, okazało sie cena metra mojego mieszkania wzrosła o prawie 300zł....wtedy udałam sie z umową do prawnika ....niestety za pozno..i pieniadze przepadły....:(( Chcialam jakos dochodzic zwrotu tych pieniedzy ale wyjechałam za granice i jakos sprawa sie rozmyła. Ja zadatkowałam na mieszkanko w budynku 4 , ktory wedle umowy jaka mialam wtedy podpisac powinien byc oddany w grudniu tego roku....obserwując prace na Motylkowej to dobrze bedzie jak do grudnia oddadzą budynki 1 i 2 ...co prawda 1 juz stoi z elewacja ale samo wykonczenie budynku to nie wszystko...w takim stanie nie dostaną pozwolen na zasiedlenie ich przez ludzi...bo tak naprawde jest to jeden wielki plac budowy:((( Omijajcie Awbud szerokim łukiem!! Odpowiedz Link Zgłoś