Gość: Marta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.02, 18:45 Przymierzam sie do kupna nowego mieszkania. Czy ktoś moze coś powiedzieć na temat firmy developerskiej Budotex? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sławek Re: BUDOTEX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.02, 22:00 sam bym sięchętnie czegoś dowiedział o tej firmie, Wrocławianie! kto mieszka w domach zbudowanych przez Budotex? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Golu Re: BUDOTEX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.08.02, 22:17 Gość portalu: Sławek napisał(a): > sam bym sięchętnie czegoś dowiedział o tej firmie, > Wrocławianie! kto mieszka w domach zbudowanych przez Budotex? ja też! Czy ta firma nie istnieje? nikt sie nie odzywa........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba15 Re: BUDOTEX IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 20:14 Byłem dzisiaj w banku i uzyskałem informację, że Budotex i Dach-Bud jest w złej (co by to nie znaczyło) sytuacji finansowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: BUDOTEX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.02, 22:08 Gość portalu: Kuba15 napisał(a): > Byłem dzisiaj w banku i uzyskałem informację, że Budotex i Dach-Bud jest w złej > > (co by to nie znaczyło) sytuacji finansowej. Kuba dzięki, możesz powiedzieć w jakim banku? sama bym tam poszla, pogadać....... że dach-bud to slyszalam, ale budotex.......jeszcze raz dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: BUDOTEX IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 05.09.02, 23:52 Gość portalu: Kuba15 napisał(a): > Byłem dzisiaj w banku i uzyskałem informację, że Budotex i Dach-Bud jest w złej > > (co by to nie znaczyło) sytuacji finansowej. Ciekawa jestem, który bank ma takie informacje????????? i je zdradza????? o ile są prawdziwe?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: BUDOTEX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.02, 09:21 Gość portalu: olga napisał(a): > Gość portalu: Kuba15 napisał(a): > > > Byłem dzisiaj w banku i uzyskałem informację, że Budotex i Dach-Bud jest w > > złej > > > > (co by to nie znaczyło) sytuacji finansowej. > > Ciekawa jestem, który bank ma takie informacje????????? i je zdradza????? o ile > > są prawdziwe?????? głupstwa piszesz, bank niczego nie zdradza..............przypuszczam, ze nie chce dać kredytu klientowi, który bierze mieszkanie od konkretnego developera, po tym wlaśnie widać , ze developer ma kłopoty, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: BUDOTEX IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 06.09.02, 18:29 Gość portalu: Marta napisał(a): > Gość portalu: olga napisał(a): > > > Gość portalu: Kuba15 napisał(a): > > > > > Byłem dzisiaj w banku i uzyskałem informację, że Budotex i Dach-Bud j > est w > > > > złej > > > > > > (co by to nie znaczyło) sytuacji finansowej. > > > > Ciekawa jestem, który bank ma takie informacje????????? i je zdradza????? > o > ile > > > > są prawdziwe?????? > > głupstwa piszesz, bank niczego nie zdradza..............przypuszczam, ze nie > chce dać kredytu klientowi, który bierze mieszkanie od konkretnego developera, > po tym wlaśnie widać , ze developer ma kłopoty, tzn. zdradza informacje o jego kondycji finansowej, wybacz ale to sie nazywa - pośrednie przekazywanie tej samej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: BUDOTEX IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 05.09.02, 23:57 Gość portalu: Marta napisał(a): > Przymierzam sie do kupna nowego mieszkania. > Czy ktoś moze coś powiedzieć na temat firmy developerskiej Budotex? Moja znajoma ma mieszkanie przez nich wybudowane i ............ wybudowali jej mieszkanie o 1,5m węższe . Tak więc z 2 pokoi i kuchni ma pokojo-kuchnio- przedpokój i pokój. Miło co??? Juz nie wspomne o krzywych ścianach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba15 Re: BUDOTEX IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 10:03 Gdzie wybudowali te "wzorcowe" mieszkanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doti Re: BUDOTEX IP: 213.76.173.* 15.09.02, 08:46 Też zamierzam kupić od nich mieszkanie.... Co faktycznie się z nimi dzieje - ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: BUDOTEX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.02, 19:44 Gość portalu: Doti napisał(a): > Też zamierzam kupić od nich mieszkanie.... Co faktycznie się z nimi dzieje - > ktoś wie? Doti, wyglada jakby firma nie istniała, a z jej strony netowej widać że ma dużo zakończonych inwestycji, Nikt w domach przez nich budowanych nie mieszka, czy jak? Odezwijcie się - klienci budetexu! Oni wznosza następne budynki, pakować sie w interesy z nimi czy nie? Strach tak w ciemno, bo tylu juz oszukanych przez różne inne firmy developerskie i spółdzielnie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: BUDOTEX IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 14:58 A mnie sie tam dobrze mieszka. Żeby jeszcze położyli nawierzchnie na Wałbrzyskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
mstawarz Re: BUDOTEX 23.10.02, 20:22 Witam! > A mnie sie tam dobrze mieszka. Żeby jeszcze położyli nawierzchnie na > Wałbrzyskiej... A czy firma jest tez zarzadca nieruchomosci? Ile wynosza oplaty za m2? Jezeli mozna wiedziec. Czy poprzednia inwestycja byla oddana w terminie? No i jeszcze jak wykonaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka Re: BUDOTEX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.02, 20:54 mstawarz napisał: > Witam! > > > A mnie sie tam dobrze mieszka. Żeby jeszcze położyli nawierzchnie na > > Wałbrzyskiej... > > A czy firma jest tez zarzadca nieruchomosci? Ile wynosza oplaty za m2? Jezeli > mozna wiedziec. > Czy poprzednia inwestycja byla oddana w terminie? No i jeszcze jak wykonaniem? > w terminie? nie rozśmieszaj mnie...... w terminie może tak,ale - jesli odbierzesz mieszkanie pelne usterek, które ślepy by zauwazył.............. i nie będziesz sie upieral przy poprawkach, Czyli jeśli lubisz dwa razy placic za to samo, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anku Re: BUDOTEX IP: 212.127.78.* 28.10.02, 08:54 Witam Cie Napisz trochę więcej o tym, im wiecej informacji tym lepiej. Co bylo źle, jakie usterki itp. Nie chodzi o to żeby oczerniać dobrego dewelopera ale jesli jakiś robi kaszane to napisz to, im wiecej ludzi bedzie o tym wiedziec to mniej u nich kupi, musimy sie trzymac razem, tylko w ten sposob wyeliminujemy ich z gry. W końcu oni buduja za nasze pieniądze, to my powinniśmy stawiać warunki a nie przystępować do lichwiarskiej transakcji. Czekamy na wiecej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: BUDOTEX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.07.03, 02:12 Witam. Ten temat też mnie interesuje. Mieszkania we Wrocławiu szukam już od pół roku. Zapoznałem się już z chyba z wszystkimi możliwymi planowanymi inwestycjami na ten i przyszły rok. Myślę, że na pierwszy rzut oka Budotex ma korzystną ofertę (2570 brutto, garaż w cenie, ogrodzenie - tak tanio nie ma nikt). Właśnie wchodzę w szczegóły. Wiem, że jeżeli chodzi o płynność finansową to jest względnie (nie mają przynajmniej długów), grunty mają "czystą" Księgę Wieczystą, z nikim nie dochodzą praw na drodze sądowej. Są to informacje od znajomych z branży, a KW sprawdziłem sam. Zamierzam też sprawdzić w Urzędzie Miasta plan zagospodarowania terenu. Umowa rzeczywiście nie jest najkorzystniej dla nabywcy skonstruowana, zresztą jak każda. Chcę ją skonsultować z radcą prawnym, nanieść poprawki i przedstawić deweloperowi. Jeżeli nie będzie chciał negocjować jej zapisów to odpada! Czekam na opinie osób, które już mieszkają w blokach Budotexu, lub podpisali umowę przedwstępną. nick. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwa Re: BUDOTEX IP: 195.117.149.* 31.07.03, 14:18 Ja już odpowiadałam-> patrz temat, BUDOTEX? Radze omijac szerokim łukiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: BUDOTEX IP: 195.205.44.* 01.08.03, 11:11 polecam moj dom z poltegoru jesli idzie o jakosc i sprawy prawne mozesz spac spokojnie cenowo moeze nie najlepiej ale swiety spokoj zawsze kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merc Re: BUDOTEX IP: 217.96.51.* 02.08.03, 10:01 Gość portalu: nick napisał(a): > Witam. > Ten temat też mnie interesuje. Mieszkania we Wrocławiu szukam już od pół roku. > Zapoznałem się już z chyba z wszystkimi możliwymi planowanymi inwestycjami na > ten i przyszły rok. Myślę, że na pierwszy rzut oka Budotex ma korzystną ofertę > (2570 brutto, garaż w cenie, ogrodzenie - tak tanio nie ma nikt). Właśnie > wchodzę w szczegóły. Wiem, że jeżeli chodzi o płynność finansową to jest > względnie (nie mają przynajmniej długów), grunty mają "czystą" Księgę > Wieczystą, z nikim nie dochodzą praw na drodze sądowej. Są to informacje od > znajomych z branży, a KW sprawdziłem sam. Zamierzam też sprawdzić w Urzędzie > Miasta plan zagospodarowania terenu. Umowa rzeczywiście nie jest > najkorzystniej dla nabywcy skonstruowana, zresztą jak każda. Chcę ją > skonsultować z radcą prawnym, nanieść poprawki i przedstawić deweloperowi. > Jeżeli nie będzie chciał negocjować jej zapisów to odpada! > Czekam na opinie osób, które już mieszkają w blokach Budotexu, lub podpisali > umowę przedwstępną. > nick. > > Mieszkam w budynku Budotexu przy Wałbrzyskiej 9-15.Prawdą jest ,że ściany nie są proste ,mieszkania bardzo akustyczne.Ale to co ma moja sąsiadka z bramy nr 11 to już surrealizm,dosłownie pokoje to idealne trapezy(mieszkałem 25 lat w bloku z wielkiej płyty , w porównaniu z Budotexem-były proste)jakiś chory sen awangardy.Podobno przy budowie "uciekło" budowlańcom .Co do terminu oddania to było zgodnie z zapisem w umowie,poza tym bardzo mocno słychać ulKarkonowską Przy odpowiednich warunkach atmosferycznych za oknem masz hutę (szczególnie latem).Pozdrawiam. > > Odpowiedz Link Zgłoś