Dodaj do ulubionych

PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Bielany W

IP: *.um.wroc.pl / *.um.wroc.pl 22.08.05, 09:43
Czy ktos cos wie o tym developerze lub tej inwestycji? Proszę o informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: *.aster.pl 22.08.05, 14:09
      Ja sie troche interesowalem ta inwestycja:
      1.lokalizacja jest swietna
      2.wykonanie bardz przecietne
      3.szczegolnie te wieksze mieszkania maja ladny i praktyczny rozstaw.

W sumie jesli ktos nie stawia na super jakosc inwestycji(uzyte
      materialy,wykonczenie klarek schodowych,drzwi wejsciowe z hipermarketu etc) to
      bedzie zadowolony powierzchnia i lokalizacja.

pozdrawiam
      Krzychu
      • Gość: pol Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: 62.29.254.* 28.08.05, 19:44
        sorka ale chyba malo sie znasz na drzwiach wejsciowych.....montowane tam drzwi
        naleza raczej do tych lepszych, firm: "PORTA" i "DIERRE"....znajdz mi prosze we
        wroclawiu supermarket sprzadajacy drzwi tych firm.....
        • Gość: Dodi Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: 212.160.104.* 14.09.05, 11:20
          Witam,
          Obawiam się iż mijasz się z prawdą :
          W standardzie są drzwi PORTA - zwykłe białe drzwi (prawie takie same jak w
          Alternatywy 4 ;) ), drzwi Dierre są za dopłatą i to całkiem sporą.
          To samo dotyczy sie drzwi wewn. zwykłe PORTA londyn (pokryte plastikiem).

Ten Developer dobrze tylko wygląda z wierzchu, jak zaczniesz sie uważnie
          przyglądać to zuważysz :
          - mase usterek (bardzo długie terminy usuwania)
          - obsługę poniżej wszelkiej krytyki (przynajmniej po podpisaniu umowy)
          - 30 czerwca był odbiór i do dnia dzisiejszego nie ma MEDIÓW (GAZU), co gorsza
          nie nie wskazuje ażeby w najbliższej przyszłości miało się to zmienić
    • Gość: gość Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: 217.140.1.* 22.08.05, 16:04
      więcej informacji można znaleźć w już wcześniej rozpoczetych wątkach o tej
      inwestycji
      pzdr
    • grzegorzkalinowski Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel 11.09.05, 20:35
      Podpisalem umowe z PD. Mialem klopot z terminem rozpatrzenia terminu platnosci
      pierwszej raty z powodu opoznienia w decyzji kredytowej banku. I co ? Zgodzili
      sie przesunac termin platnosci zgodnie z moja sugestia. Mam nadzieje ze w
      najblizszej przyszlosci Firma ta bedzie rownie ugodowa i nie bedzie problemow.
      Poki co polecam...
      • Gość: Klient PD Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: 212.160.104.* 14.09.05, 11:27
        Obawiam się iż są to pobożne życzenia, firma PD jest miła i ugodowa do
        podpisania umowy (BARDZO) i do czasu wpłaty całości (ZADOWALAJĄCO), później
        będziesz zdany na ich łaskę.

Pewnie też masz u umowie zapis iż termin realizacji umowy dotyczy zakończenia
        prac budowlanych a nie przekazania do użytkowania lokalu mieszkalnego.
        Tym spsobem mieszkam już ponad dwa miesiące na "budowie", gdyż deweloper nie
        podłączył jeszcze wszystkich mediów oraz nie uzyskał ani adbioru przez Nadzór
        Budowlany ani samodzielności lokali - na pytania o termin odpowiadają - BEDZIE
        DOBRZE.

Jednym słowem uczciwi INACZEJ.
    • swiatka79 Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel 13.09.05, 18:42
      Witam,
      ja kupilam u nich mieszkanko jakis miesiac temu i jak na razie jestem
      zadowolona ze wspolpracy, sa bardzo elastyczni, pomocni, a co do inwestycji to
      lepszej we Wroclawiu i okolicach nie znalazlam... wystarczy popatrzec na 100-
      metrowe tarasy... POLECAM !!!
      • Gość: Klient PD Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: 212.160.104.* 14.09.05, 11:29
        POczekaj jak zobaczysz miszkanie podczas odbioru (na który dostaniesz 30
        minut), weź gruby zeszyt ażeby zanotować wszystkie usterki, a później tabletki
        uspakajające jak będą je usuwać (u mnie kilkadziesiąt i już ponad dwa miesiące
        je usuwają).

Elastyczność zniknie jak wpłacisz całość gotówki, potem będziesz się prosił o
        wszystko.

Ale cóz podobno inni mają gorzej, nie wiele ale gorzej
    • Gość: Gość Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: *.wroclaw.mm.pl 13.09.05, 19:58
      Nie mogę powiedzieć, żebym "wiedział" coś o tym developerze, ale umowę
      podpisałem. Autostradę słychać tylko trochę, gorzej jest z szumiącą fabryką na
      południu. Same domki wyglądają jednak fajnie, a robota na budowie się posuwa
      (śledzę od pewnego czasu). Bardzo fajnie wyglądają mieszkania z ogródkami na
      parterze (i sprzedają się jako pierwsze), ale trudno ocenić, jak będzie
      wyglądać sytuacja z wilgocią/zimnem (wody gruntowe zaczynają sie dość płytko).

Ja w każdym razie zaryzykowałem. Mam nadzieję, że będzie ok :-)
      • tos123 Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel 14.09.05, 11:33
        Z tą faryką od strony południowej to coś poważnego. Byłem tam raz w godzinach
        jej pracy, hałasu nie słyszałem bo maszyny na budowie wszystko zagłuszały.
        Zwróciłem uwagę na coś innego - roznosząca się co kilka minut woń spalonego
        oleju z tej właśnie fabryki. Chyba się wybiorę pogadać z mieszkańcami.
        PS. Czy PD oferuje własność gruntów ?
        • Gość: Gosc Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: *.crowley.pl 14.09.05, 15:40
          Grunty sa w uzytkowaniu wieczystym...

Przy fabryce bylem kilka razy i w dwoch przypadkach na trzy szumiala dosc
          mocno. Trzeba jednak wziac pod uwage, ze tam jest teraz pole, wiec dzwiek sie
          dobrze niesie.
          Nie czulem jednak zadnego niemilego zapachu. Faktem jest jednak, ze bylem tam w
          godzinach popoludniowych... Nie strasz mnie :-)
          • Gość: Trent Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 21:55
            Ten smród/zapach porównałbym raczej do prażonego słonecznika. Ta hala to HFP,
            producent/konfekcjoner ryżu i jakiś tłuszczów. Pytałem miekszańców z bloków na
            Dwóch Światach. Fabryka szumi, ale podobno zgodnie z normami. Gorzej, że pracuje
            w zasadzie na okrągło. Do "zapachu" ponoć można się "przyzwyczaić". Najbardziej
            przeszkadza im nie autostrada, ale droga na Kłodzko. Od 4-tej rano walą tiry na
            Wrocław. Liczą, że osiedle Arkadia trochę im drogę zasłoni :) Chyba poszukam
            czegoś innego. Pozdrawiam.
            • klient_pd Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel 15.09.05, 12:50
              Jak na razie Firma Dewelopera i jej traktowanie klentów jest zdecydowanie
              większym problemem niż okoliczne fabryki.
            • Gość: wdr Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 22.09.05, 18:33
              ten zapach to od wypieku pieczywa ze słonecznikiem.
              HFP to producent/konfekcjoner ryżu i producent zdrowego pieczywa.
              HFP żadnych tłuszczów nie produkuje.
    • klient_pd Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel 22.09.05, 14:42
      Podobno już jutro spotka nas ta wiekopomna chwila i wejdziemy śmiały krokiem po
      trzech miesiącach oczekiwania ...... w XIX wiek - będziemy mieli gaz.
      www.gaz.wroclaw.pl/z_kart_historii.htm

Cyt: "Historia Dolnośląskiej Gazowni od samego początku związaną jest z sercem
      miasta Wrocławia. Powstanie swoje zakład zawdzięcza wzrastającej w pierwszej
      połowie XIX wieku popularności oświetlenia gazowego. Pierwsze lampy gazowe
      zapłonęły w 1814 r. na ulicach Londynu, potem Paryża, Wiednia, Drezna, Berlina.
      We Wrocławiu już w roku 1843 właściciel restauracji "Złota Gęś" oświetlił lampą
      gazową swój lokal. Wzbudziło to takie zainteresowanie, że Magistrat zdecydował
      się w 1845 r. na budowę gazowni miejskiej przy obecnej ul. Tęczowej. Gazownię
      wraz z siecią rozdzielczą oddano do użytku dwa lata później."

Naprawdę chyba należy się firmie PD jakiś hymn pochwalny iż pomimo obiektywnych
      trudności i przeciwności Pan Robert S. i Piotr A. wraz pracownikami dokonali
      tego wydawałoby się niewykonalnego czynu.
      Na pochwałę zasługuje też sposób realizacji tego śmiałego przedsięwzięcia tj.
      telefon w czwartek w info iż proszę cały piątek i możę sobotę siedzieć w domu i
      czekać na łaskawego Pana z gazowni z licznikiem a potem Pana od pieca
      Viessmanna. Naprawdę XXI wiek, więc będę dwa dni gnił w domu ażeby mieć gaz.
      Jak rozumiem kwestia umówienia się z każdym lokatorem indywidualnie na
      uruchomienie pieca wykracza poza możłiwości PD.

Ach szkoda zdrowia .....
    • Gość: lolek Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 14:11
      I jak się mieszka? Mi bardzo dobrze. Pomimo problemów z gazem jest ok, jeszcze
      do pełni szczęści brakuje aktu notarialnego i w końcu będe mógł w pełni
      rozkoszować się mieszkaniem ;)
      Pozdrawiam sąsiadów!
      • Gość: snoop Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: 195.205.44.* 24.10.05, 14:41
        mam pytanie.
        jak wygląda sprawa z wieczystym użytkowaniem?
        jakie opłaty? czy planujecie wykup (jeśli tak to ile to bedzie kosztować)?
      • Gość: Gość Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: *.wroclaw.mm.pl 24.10.05, 19:26
        Zapraszamy na forum:

www.osiedle-arkadia.prv.pl/
      • Gość: LooKee Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: .1P3D* / *.netz.sbs.de 25.10.05, 19:42
        brawo lolek, podobasz mi sie, przelamujesz to pasmo depresyjnego lamentu
        niezadowolonych klientow PD ! tak 3maj !
        • Gość: Klient Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 21.02.06, 21:00
          Przerażające informacje
          • Gość: KLient Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 21.02.06, 21:06
            Raz jeszcze ja,
            byłem kiedyś na rozmowie w tej firmie bo chciałem wydać 3000 tys. zł... i
            rozmawiałem DYREKTOREM. Zmieszał mnie z błotem, cynicznie się pośmiał, zrobił
            ze mnie głupa przed żoną i udawał że jest ok. Może przerwałem żarcie. A
            Prezesik nie miał czasu dla "szarego" klienta, który tankuje jego S-kę. Już
            wiem dlaczego wyp... ich z Mojego Domu. Żenada. Wybudowałem dom i jesetem
            zadowolony że nie mieszkam przy autostradzie, fabrykach...
            • Gość: lolo Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:06
              co ty chciałeś kupić w PD za 3.000.000 zł? cały budynek? poza tym przemawia przez Ciebie zawiść, co S-ka tak bardzo kłuje w oczy? sytuacji jaka powstała w Moim Domu też nie znasz, to dlaczego kometujesz? dobrze że nie zamieszkałeś na tym osiedlu bo mieć takiego sąsiada to raczej średnia przyjemność. :/
              • Gość: do Iolo Re: IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 05.03.06, 11:18
                za to widać, że ty masz prowize od nich albo tam pracujesz. Masz dla kogo żyć i
                uważaj bo stanie ci pompka, zrealaksuj się i oddychaj głęboko. Życie jest
                piękne bez Ciebie.
                PS. I skąd wiesz, że 3 mln zł?
                Trochę nienawiści wypływa z Ciebie ale nie muszę wiedzieć dlaczego. Baw się
                dalej i odpowiadaj na inne emaile. TŁUMASZ SIĘ ZA INNYCH
              • Gość: do lolo Re: IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 05.03.06, 12:35
                Jesli wiesz, jaka sytuacja powstała w Moim Domu (a widać, że dużo wiesz) to
                podziel się informacją. Powiedz JAKA JEST PRAWDA. Masz rację, dobrze że nie
                zamieszkałem na tym osiedlu ..., to na pewno średnia przyjemność ;-)
                Miłego dnia i więcej luzu!

PS. Wole liczyć barany niż tiry (przed snem).
    • Gość: jup Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: *.e-wro.net.pl 21.02.06, 22:19
      ile kosztuje mkw teraz na Arkadia?
      • Gość: jup Re: PROFIT Development S.A.Osiedle Arkadia - Biel IP: *.e-wro.net.pl 21.02.06, 22:21
        za mieszkanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka