IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.02, 20:13
O ile mi wiadomo to Moj Dom oddaje teraz (a moze dopiero bedzie) mieszkania
na ulicy Orzechowej-jestem ciekawa jak wrazenia nowych loaktorów i w ogole
jak uklada i ukladala sie wspolpraca z tym deweloperem? A moze ktos wie na
kiedy przedwidywany jest termin oddania drugiego etapu tej inwestycji?I czy w
ogole ruszyla juz jego budowa?
Pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: Mój Dom IP: proxy / 195.205.44.* 23.10.02, 19:27
      jak na razie wszystko jest ok
      termin dotrzymany a reszta inwesty cji to juz musisz do nich zadzwonic bo to co
      mowili rok temu zapewne nie jest juz aktualne a ja tylko takie posiadam info
    • Gość: gkolodzi Re: Mój Dom IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 22:46
      Życzę powodzenia przy współpradcy z developerem. Odebrałem swoje mieszkanie
      przy ul.Prusa we Wrocławiu około dwóch lat temu, a do dnia dzisiejszego nie
      przekazano mi tego lokalu notarialnie!!!
      Co gorsza odmawiają mi przekazania mimo, iż całość zapłaty za mieszkanie
      uiściłem w terminie i nawet odebrałem klucze. Gdy zgłosiłem kilka usterek,
      które zauważyłem - firma rozwiązała ze mną umowę.
      Obecnie założyłem sprawę w sądzie i czekam, ale "Mój Dom" nawet się tym nie
      przejął.
      Moja rada - jak odbierzecie mieszkanie, nie zgłaszajcie usterek, nawet jeśli
      ich trochę będzie, bo zostaniecie bez mieszkania.
      W Słowie Polskim z dnia 04.11.02r. jest artykuł na ten temat. Niegdyś był też
      publikowany artykuł w Gazecie Wyborczej, ale daty nie pamiętam.
      Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: ad Re: Mój Dom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.02, 18:42
        tak po prostu rozwiązała??
        Czegos nie rozumiem:( Moge prosic o bardziej szczegolowe wyjasnienia?
        Pzdr
        • Gość: gkolodzi Re: Mój Dom IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 20:59
          W umowie byl punkt mowiacy o tym, ze developer moze rozwiazac umowe wyplacajac
          dodatkowo 5%, ale nie wiecej niz 5.000 PLN. Punkt zostal zawarty daleko za
          punktami o odbiorze i nie okreslono okolicznosci w jakich moga umowe rozwiazac.
          Ponadto umowa zostala w zasadzie zrealizowana, poniewaz pieniadze zostaly w
          calosci wplacone, a mieszkanie zostalo odebrane protokolem odbioru. Problemy
          zaczely sie dopiero w chwili zgloszenia licznych usterek, do ktorych poczatkowo
          firma sie nie poczuwala. Nawet ekspertyza rzeczoznawcow nie przekonywala
          developera. Umowe po prostu rozwiazal, bo tak bylo mu latwiej, anizeli
          naprawiac lokal, ktory przeciez mozna sprzedac komus, co bedzie sie cieszyl, ze
          wogole kupil mieszkanie.
          A cena 2.800 PLN/m2 powinna gwarantowac jakis standard budowlany, zgodny z
          normami.
          Czuje sie oszukany w swietle prawa!
          Pozdrawiam
    • Gość: grzes Re: Mój Dom IP: proxy / 195.205.44.* 15.11.02, 10:39
      czy jest ktos na forum kto odbiera badz odebral mieszkanie na ul. Orzechowej
      inwestycja budowana przez WPBM Moj Dom?
      mam pytania o to jak ten odbior przebiegal i jaka jest jakosc wykonania
      mieszkan?
      bede wdzieczny za odpowiedz
      • Gość: Ewa Re: Mój Dom IP: *.local.pl / 192.168.1.* 17.04.03, 23:38
        cz jest na forum ktos kto zamierza kupic mieszkanie na nowo
        budowanym osiedlu przy Obornickiej 77?
        prosze o kontakt elunia.k@gazeta.pl
        • Gość: mariusz Re: Mój Dom IP: 195.205.44.* 18.04.03, 17:17
          jakosc jest dobra
          odnosnie kolegi z ktorym rozwiazano umowe to dla mnie jest to dziwne bo rowniez
          zglaszalem kilka usterek i to nawet po podpisaniu protokolu odbioru, z niczym
          nigdy nie bylo problemu
          umawialismy sie i poprawiali
          jakichkolwiek usterek sie nie uniknie w takiej masie podwykonawcow zawsze
          zdarzy sie jakas czarna owca ale generalnie jestem zadowolony i wiem co mowie
          bo sam przez to przeszedlem dlatego smialo moge polecic
          • Gość: Szczęśliwy Klient Prawdziwy Deweloper - WPBM "MÓJ DOM" S.A. IP: 62.93.96.* 18.04.03, 22:27
            Przeglądam teksty, które są tutaj umieszczone i wiecie co? Gdyby było jeszcze
            kilka takich firm we Wrocławiu jak MÓJ DOM to piep.... media nie psułyby
            opinii porządnych firm. Gość co narzeka, że rozwiązali z nim umowę pewnie
            sobie na to zasłużył! Można to jakiś naciągacz? To nonsens, żeby firma i to
            jeszcze MÓJ DOM pozbywała się swojego klienta. Najpierw trzeba poczuć jak się
            Tobą opiekują. Nie miałbym żadnych zahamowań, aby zostawić u nich swoje
            pieniądze na mieszkanie, które miałoby być oddane za 10 lat!
            To są pomówienia a tutaj omawiane są tylko fakty. Ten facet wykrzywi wasze
            spojrzenie na tę firmę. Uważam, że można coś więcej powiedzieć dopiero w tedy,
            gdy będzie orzeczenie Sądu w tej sprawie. To normalne jak ktoś coś zbroił to
            chce innego oczernić. Tak się zachowują winni – robią szum!
            Piszę to tylko po to, żebyście wiedzieli, że jestem ich Klientem. Usterki w
            trakcie oddania mieszkania były, bo bywają zawsze, zwłaszcza jak się coś
            kupuje nowego. I nie są to usterki, bo nie ma krzywych ścian, małych okien i
            pękających ścian, a jeżeli usterką nazywa ktoś regulację drzwi, okien, itp. to
            z całym przekonaniem jest kanciarzem.
            To, że cena u nich jest wysoka do najlepsza wiadomość, bo gwarantuje sąsiada
            na odpowiednim poziomie intelektualnym, wyszukaną lokalizację i dobrą
            technologię.
            Akt notarialny podpisywałem dokładnie wtedy, kiedy mnie o tym informowali
            przed podpisaniem umowy i z całą stanowczością nie dwa lata po oddaniu
            mieszkania. Po co im gościu Twoje mieszkanie? Oni mają tyle kasy, że wykupić
            całą Twoją rodzinę i wysłać ją na Marsa. Takich jak Ty trzeba tępić!!! Ciekawe
            czy spotkałbyś się z nimi oko w oko a nie przez Adwokata?
            Jeśli ktoś chce na własnej skórze odczuć jak bardzo „zły” jest ten Deweloper
            to wystarczy tam pójść i po porostu porozmawiać. Dlaczego oddali tyle mieszkań
            i trafili na jednego co robi szum? Bo mieli pecha, że trafili w końcu na kogoś
            nieuczciwego. Ze wszystkimi nie ma problemu tylko z jednym.
            PS. Jakie mieszkanie gościu kupiłeś, że ci je zabrali? Apartament? A może
            jednak kawalerkę albo szarpnąłeś się na dwupokojowe?
            Pomyśl trochę i żałuj, że nie możesz mieszkać w wygodnym mieszkaniu.
            Raz na jakiś czas przychodzą obcy ludzie pod nasze budynki i pytają czy warto
            w tej firmie kupić mieszkanie. Odpowiadamy im zawsze to samo - WARTO! Chyba,
            że ktoś ma do wyrzucenia kasę, to albo niech od razu mi ją da albo niech kupi
            mieszaknie w innej firmie, zwłaszcza takiej co buduje w "dziwnej" technologii,
            bez docieplenia, przy ruchliwej ulicy, w budynku 10 piętrowym, z widokiem na
            piękne kubły, daje zezwolenie na broń, bo lepiej wracać do domu przed 20.00 i
            NAJLEPIEJ jak buduje po raz pierwszy!
            Stąd właśnie biorą się problemy. Zauważcie, że nikt w takich miejscach nie
            chce mieszkać. Dletego firmy upadają. Złe miejsca na mieszkania. A MÓJ DOM wie
            gdzie inwestować i to jest ich klucz do sukcesu.
            Reasumjąc, proponuję aby gość "bez mieszkania" zabrał głos dopiero wtedy kiedy
            będzie wyrok Sądu i będzie winny. A może być tylko jeden!
            Życzę szczęścia wszystkim tym, którzy zakupią u nich mieszkanie i nie pozwolę
            aby obrażano kogoś, kto na to nie zasługuje.
            • Gość: Ewa Re: Prawdziwy Deweloper - WPBM 'MÓJ DOM' S.A. IP: *.local.pl / 192.168.1.* 19.04.03, 18:28
              Bardzo mnie pocieszyles ta wiadomoscia i wyjasnieniami
              w sprawie poprzednika, ktory niby tyle przykrosci doznal
              ze strony Mojego Domu. Rozwiales moje watpliwosci i dodales otuchy,
              wielkie dzieki! Zamierzam wlasnie podopisac z nimi umowe i cieszy
              mnie fakt,ze jest to solidny developer, na ktorym mozna polegac.
              Bylabym wdzieczna za troche podpowiedzi na co nalezy zwrocic uwage w umowie i
              pozniej przy wykonczeniu. Denerwuje sie troche, jest to pierwsza w moim
              zyciu "tak duza" inwestycja...
            • Gość: michael_witmann Re: Prawdziwy Deweloper - WPBM 'MÓJ DOM' S.A. IP: *.gl.digi.pl 21.04.03, 10:22
              witam,to bardzo pozytywna opinia,udało się Panu uzyskać jakieś "upusty"
            • Gość: chmurka Re: Prawdziwy Deweloper - WPBM 'MÓJ DOM' S.A. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.03, 23:18
              o rety, chyba jesteś pracownikiem Mojego Domu
              takiego peanu na czesć developera nie odwaliłby żaden klient
              czy nie wystarczyło napisać, że są ok
              w obfitości treści jest mało konkretów
              developer ciągnie jednoczesnie 4-5 inwestycji, na jedną z nich iał już wpis w
              księdze 4 hipoteki, zniesiony już na szczęście
              dla mnie interesujące jest czy oddali mieszkanie w terminie i ile tygodni
              upłynęło od momentu przekazania kluczy do podpisania aktu notarialnego? czy
              mieszkanie zostało oddane w stanie zgodnym z opisem zawartym w umowie i czy
              obecnie nie ma żadnych problemów związanych z zarządzaniem nieruchomością?
              zaintersowanych sprawą sądową WPBM informuje, że wygrali z klientem i że
              poniesie on koszty sądowe, etc
              piszcie ludzie, ale z sensem, to forum ma być pożyteczne dla nas
              pozdrawiam
            • Gość: as Re: Prawdziwy Deweloper - WPBM 'MÓJ DOM' S.A. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.04.03, 19:13
              Gość portalu: Szczęśliwy Klient napisał(a):

.............To, że cena u nich jest wysoka do najlepsza wiadomość, bo
              gwarantuje sąsiada
              > na odpowiednim poziomie intelektualnym, ......................

Hmmmmmmmmm i tu bym się nie zgodziła, niestety jest wielu majętnych "buraków"
              na tym świecie...
              Ale gratuluję samooceny!!!!
              A tak poza tym Mój dom jest OK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka