Dodaj do ulubionych

WROBUD- TRAUGUTTA- PROSZE UWAŻAĆ KLIENCI

29.12.05, 09:55
Chciałbym zwrócić uwagę na kilka kwestii związanych z inwestycją WROBUD-
Traugutta !
1. Czytajcie wyraźnie umowę - waloryzacja ceny tylko w przypadku inflacji a
deflacja ?? Jednostronne traktowanie, zysk dla firmy zaś jeśli jest deflacja
nie ma zysku dla klienta !!
2. Przejazd przez cudzą działkę - służebność - możecie partycypować w
kosztach utrzymania nieruchomości Traugutta 144 - brama wjazdowa, koszt
utrzymania drogi wjazdowej, zabezpieczenie terenu, czystości itp. koszt
ubezpeiczenia itd..
3. Wraz z lokalem odbiera się również części wspólne. Prosze zoabaczyć w
jakim stanie wygląda budynek, parking, czystość, wykończenia itd.
O innych sprawach będę pisał później.
Pozdrawiam i życzę dużo rozwagi i myślenia przy zakupie mieszkania, miejsca i
w ogóle...
Prosze nie sugerować się "pięknymi słowami pani Sylwii" Wszystko na piśmie !

Obserwuj wątek
    • Gość: Pibor Re: WROBUD- TRAUGUTTA- PROSZE UWAŻAĆ KLIENCI IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.12.05, 21:31
      Wlasnie zamierzam kupic mieszkanie na ul. Trauguta od firmy Wrobud.
      Czy mozesz mi cos o tej firmie napisac, czy jest ona wiarygodna?
      Miales jakies zle doswiadczenia?
      • Gość: cinek [...] IP: *.ha.pwr.wroc.pl 31.12.05, 00:43
        Treść postu jest niedostępna.
        • sereno [...] 02.01.06, 09:08
          Treść postu jest niedostępna.
          • Gość: pibor Re: WROBUD- TRAUGUTTA- PROSZE UWAŻAĆ KLIENCI IP: *.212.163.6.tisdip.tiscali.de 02.01.06, 21:20
            Dlaczego uwazasz, ze waloryzacja byla nieuczciwa ?
            • sereno Re: WROBUD- TRAUGUTTA- PROSZE UWAŻAĆ KLIENCI 06.01.06, 20:16
              Sprawiedliwym jest waloryzacja: inflacja - płaci klient; deflacja - płaci
              Wrobud. I w takim razie cena zmienia się wg tych składników a nie tylko
              wzrasta. Tak jst w cywilizowanym świecie. Pozdrawiam i życzę sukcesów.
              • Gość: zainteresowany Re: WROBUD- TRAUGUTTA- PROSZE UWAŻAĆ KLIENCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:46
                Orietujecie sie gdzie w necie mozna zapoznac sie z planami mieszkan ??
                Dziekuje za informacje.
              • Gość: dżi Re: WROBUD- TRAUGUTTA- PROSZE UWAŻAĆ KLIENCI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.01.06, 12:24
                masz w umowie zapis który jednoznacznie określa, że waloryzacja odbywa się
                tylko w przypadku, kiedy wskaźnik inflacji > 0?
    • Gość: xl Re: WROBUD- TRAUGUTTA- PROSZE UWAŻAĆ KLIENCI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.01.06, 12:41
      Jaki masz problem z tą służebnością? Przeszkadza Ci że przez TWOJĄ bramę będą
      na podwórko wjeżdżały samochody?
      Jest to absolutnie normalne, że wjazdu na podwórko nie robi się przez każdą
      kamienicę, przejdź się po okolicy i pooglądaj. Zajrzyj sobie na jakiekolwiek
      osiedle.
      Na czym polegają te dodatkowe koszty o których mówisz?
      • Gość: pimiko Re: WROBUD- TRAUGUTTA- PROSZE UWAŻAĆ KLIENCI IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 08.01.06, 13:37
        Generalnie zgadzam się z przedmówcą. Przejazd przez bramę dodatkowych
        samochodów może być bardziej uciązliwy tylko dla paru mieszkań najbliżej samej
        bramy, ale przy podpisywaniu umowy osoby te powinny się liczyć z "ruchem"
        samochodów pod oknem (ja mam mieszkanie na drugim końcu i z okna w nocy dojrze
        co robią sąsiedzi w bud. z pocztą - ale przed podpisaniem pasowało mi to).
        Ponadto uważam że tylko jeden wjazd może w przyszłości wpłynąć na
        bezpieczeństwo całego rzędu zabudowy - mniej wejść, mniej obcych.
      • sereno Re: WROBUD- TRAUGUTTA- PROSZE UWAŻAĆ KLIENCI 08.01.06, 21:06
        No cóż ! Superowo. Jasne, że może łaskawy interlokutor udostępni wszystkim
        mieszkańcom miasta prywatną posesje ( takową się stanie przy podpisaniu aktów i
        udziałów w gruncie). Czy to jest normalne przejazd do własnego podwórka przez
        czyjś grunt ? Jeśli się buduje to należy zrobić własny wjazd na działke, proszę
        Pana interlokutora.
        A jakie koszty ? Pisałem, prosze czytać.
        Ciekaw jestem czy tak łatwo udostępnia Pan swoje jako służebność dla innych ?
      • Gość: grrr Re: WROBUD- TRAUGUTTA- PROSZE UWAŻAĆ KLIENCI IP: 156.17.68.* 11.01.06, 09:40
        1.tak, przeszkadz mi ze przez MOJA brame beda przejezdzaly samochody z innego
        budynku, gdyz ja sie na to nie zgadzalem, i nie zgadzam, a przy podpisywaniu
        umowy nikt sie nawet o tym nie zajaknal.
        2. normalne to moze i jest, ale w Burkina Faso. To wspolnota 142-144 bedzie
        dzierzawic grunt prez nastepne lata, i ona powinna decydowac czy chce udostepnic
        swoj wjazd czy nie.
        3. Widze ze nie dotarla do ciebie podstawowy fakt, jakby Wrobud w budynku 128
        zrobil wjazd (a mogl), nikt by nie musial przejezdzac przez nas. Ale on chcial
        zarobic, wykorzystujac wspolnote 142-144. Poniewaz on zarobil, to mu stracilismy.
        • Gość: gość Re: WROBUD- TRAUGUTTA- PROSZE UWAŻAĆ KLIENCI IP: 213.199.192.* 12.01.06, 14:36
          A ja wam, szanowni sąsiedzi powiem, ze mieszkam w klatce 144 i mnie osobiście ta
          brama nie wadzi. I będę bronił "Pani Sylwi". To, że cogoś nie powiedziała, nie
          znaczy, że szanowny lokator nie mógł zapytać. Ja sam, po zapoznaniu się ze
          szczegółami miałem kupę pytań i teraz wiem na czym stoję.
          A tak poza tym, to mam nadzieję, że współpraca sąiedzka bedzie nam się układała
          bezkonfliktowo.
          pozdr!
          • sereno Re: WROBUD- TRAUGUTTA- PROSZE UWAŻAĆ KLIENCI 12.01.06, 22:35
            Rzeczywiście Jesteś wspaniały współlokator ! I Ty mówisz o współpracy
            człowieku ? Najpierw trzeba myśleć i umieć słuchać innych co mają do
            powiedzenia. Gratuluję więc i bardzo bym prosił abyś pozwolił wszystkim
            przechodzić przez swoje mieszkanie. Do tego masz prawo ale od "wspolnoty"
            wara !!
            Uszanuj innych człowieku, jeszcze Ci się odechce tych aut, włamań do samochodów
            i w ogóle bałaganu. Społeczeństwo mamy coraz to głupsze !!
          • sereno Re: WROBUD- TRAUGUTTA- PROSZE UWAŻAĆ KLIENCI 12.01.06, 22:37
            Jeszcze jedno, to wszystko miało być w umowie a nie "Pani" coś miała mówić.
            Zastanówcie się ludzie co piszecie. Verba volant scripta manent !
            • Gość: Marcel Sereno to niesamowity pieniacz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.06, 11:09
              Z tą deflacją to chłopie przeginasz, ciekawe czy widziałeś kiedykolwiek w życiu
              umowę innego dewelopera. Mało, która umowa jest równie korzystna, jak
              proponowana przez Wrobud. Zajmuję się tym zawodowo i nie mogę czytać takich
              bredni
              • Gość: cinek Re: Marcel to niesamowity optymista IP: *.ha.pwr.wroc.pl 21.01.06, 19:02
                - Za to z ciebie straszny wrobudowiec jest. z ta super korzystna umowa WROBUDU
                to ty tym razem przesadziles. Co jest takiego korzystnego w niej?.
                - Teoretycznie jezeli jest deflacja, ceny spadaja (mieszkan tez), ale badzmy
                realistami, po podpisaniu umowy nie ma szans na automatyczna (w oparciu o WIBOR)
                obnizke cen mieszkania. Zaden deweloper tego nie robi. I dluuugo tego nie bedzie
                robil, jesli wogole.
                • Gość: Marcel Re: Marcel to niesamowity optymista IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.06, 22:00
                  Kto powiedział, że przy deflacji wartość mieszkań spada? W Polsce, w grudniu
                  była deflacja, czy to oznacza, że wartość mieszkań spadła? Może deweloper
                  powinien jeszcze oddać pieniądze, ponieważ na rynku w międzyczasie staniały
                  inne dobra, np. żywność? Deweloperzy nie mają nic wspólnego z żadnym WIBOREM.
                  To pojęcie z rynku międzybankowego. Mogą się kredytować, ale to nie ma nic
                  wspólnego z ceną i wartością mieszkania. Nie jestem "wrobudowcem" tylko
                  stwierdzam, że internauta (niejaki Sereno) przesadza. Po prostu (chyba) nie
                  chciałbym mieć takiego sąsiada. Zamówiłem mieszkanie od Wrobudu na Stronskiej,
                  obserwuję budowę, pewnie macie rację co do przejazdu przez waszą nieruchomość,
                  ale nie przesadzajcie z deflacją. Umowę Wrobudu porównywałem z innymi
                  deweloperami, zresztą siedzę na tym rynku od lat, i jeśli ktoś chce porównać,
                  proszę poczytać sobie wzór umowy np firmy Spektrum, albo np. największej
                  warszawskiej firmy JW Construction. Można porównać warunki płatności, wysokość
                  waloryzacji, wysokość potencjalnych kar umownych i zakres odpowiedzialności
                  dewelopera za opóźnienie lub nienależyte wykonanie prac budowlanych. Pewnych
                  kwestii się nie przeskoczy, ale to wynika z niedoboru mieszkań na rynku.
                  Praktycznie każdy deweloper działający we Wrocławiu ma coś na sumieniu, mógłbym
                  wymienić listę firm i problemów z nimi zwiazanych. Tak naprawdę płacicie
                  dzisiaj sumę X za mieszkanie, które przy odbiorze jest więcej warte. Deweloper
                  dostaje pieniądze na inwestycję, ponosi koszty według aktualnych cen materiałów
                  i usług, w zamian za to oddaje lokal poniżej jego aktualnej ceny rynkowej
                  • sereno Re: Marcel to niesamowity optymista 27.01.06, 12:13
                    Super człowieku ! Powiem krótko i na temat, życzę abyś odebrał w takim stanie
                    mieszkanie i części wspólne na Strońskiej a się przekonasz "brudasie" co tzn.
                    Wrobud. Proszę wejść do budynku i zobaczyć w jakim stanie on jest oddany, jaki
                    brud, jakie płytki, jak wygląda administrowanie)kończy się miesiąc, płacimy
                    pieniądze, nikt nie widział tam sprzątaczki i w ogóle jeden ogromny bałagan.
                    Prosiłbym o jedno, nie wysilaj się człowieku, jeśli nie znasz faktów. Sąsiadem
                    nigdy Twoim nie będę bo mam mój dom wsród ludzi myślących i dbających o siebie
                    i innych. Jeśli zaś chodzi Ci o umowy i innych deweloperów to też mam
                    doświadczenie i to bardzo duże.
                    • Gość: cinek [...] IP: *.ha.pwr.wroc.pl 31.01.06, 02:27
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • Gość: Marcel wyszedł właśnie z ciebie cham i prymityw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.06, 22:23
                        • Gość: cinek Re: wyszedł właśnie z ciebie cham i prymityw IP: *.elektrosat.pl 04.05.06, 19:55
                          wybacz, ale wplynąl na to stosunek developera do klienta, czyli wrobudu do nas.
                          na co dzien taki nie jestem :). naprawde mnie to juz wkurza jak nas wrobud
                          traktuje, losie ktore kupily mieszkanie, daly pieniazki, wiec juz nic im sie nie
                          nalezy.
                          • Gość: Marcel Spoko, bywa... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.06, 21:40
                            w nerwach się zdarza...Mnie na tym forum kilka razy obrażono, stwierdzono, że
                            ja też oszukuję klientów. Ja nie twierdzę, że Wrobud jest cudownym deweloperem,
                            macie prawo wymagać od firmy, każdy za mieszkanie zapłacił masę pieniędzy,
                            nieważne czy to modne Krzyki, czy też Traugutta (ta okolica ma zreszta sporo
                            zalet), mnie tylko chodziło o to żeby nie przesadzać z jakąś hipotetyczną
                            deflacją, której w Polsce nie ma. Nawet gdyby była, w tym czasie ceny
                            nieruchomości poszły w górę o kilkadziesiat procent. Więc Sereno bredzi. Układ
                            jest taki - firma buduje za pieniądze klientów, a deweloper oddaje mieszkania
                            warte w chwili oddania znacznie więcej. Na dzikim warszawskim rynku był
                            ostatnio przypadek, jak deweloper tuż przed odbiorem poinformował klientów, że
                            wypowiada im przedwstępną umowę sprzedaży, zapłacił gówn..karę umowną i
                            sprzedał mieszkania po cenie wyższej o kilka tysięcy. Jest to wielkie
                            sku..syństwo, ponieważ ludzie ponieśli koszty, m.in. kredytów bankowych. Ja
                            naprawdę czytałem wiele umów deweloperskich, porównywałem kary umowne, terminy
                            realizacji inwestycji i po lekturze zdecydowalem się na Wrobud przy ul.
                            Strońskiej. Na razie jest nieźle, ale żeby wyrobić sobie zdanie śledzę inne
                            wątki dot. dewelopera. Na razie mam bardzo pozytywne doświadczenia z firmą, ale
                            zobaczymy co będzie przy i po odbiorze. Pozdrawiam, mam nadzieję, że Wszystko
                            już lepiej u Was wygląda. Podczas odbioru mieliście zimę, może to wpłynęło na
                            część problemów z porządkiem.
                            • Gość: cinek Re: Spoko, bywa... IP: *.elektrosat.pl 14.06.06, 22:36
                              pozytywne wrazenia??. jest polowa czerwca. teren budowy niezagospodarowany.
                              zaczeli cos robic po interwencji lokatorow, ale im przeszlo. nadal nie ma
                              zameldowania (co juz wedlug mnie jest przegieciem, po pol roku??). w zasadzie
                              sie nie dziwie ze im robia problemy w urzedzie miejskim, jesli teren budynku nie
                              (chyba?) jest zgodny z planem zagospodarowania przestrzennego. w koncu mialo byc
                              iles tam procent zieleni na tym terenie. a rosna chwasty. zaczeli rozsypywac
                              ziemie na czesc terenu, ale sie chlopcy z wrobudu zmeczyli i dali sobie spokuj.
                              Generalnie jestem zadowolony z ceny za jakie kupilem mieszkanie. deflacja itp.
                              to fantastyka naukowa. ale dotrzymanie wszystkich warunkow umowy przez wrobud to
                              juz inna sprawa. ida na ilosc, nie na jakosc.
                              • Gość: Marcel Re: Spoko, bywa... IP: 194.146.120.* 19.06.06, 13:14
                                ciekawe jak to u nas na Strońskiej będzie wyglądać? Jak na razie jest wszystko
                                ok, zobaczymy co będzie dalej. Powodzenia!!
                  • Gość: wojtek To niech deweloper buduje za wlasne pieniadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:24
                    To bedzie mogl zadac ceny rynkowej na czas oddania mieszkania.

> Deweloper dostaje pieniądze na inwestycję, ponosi koszty według aktualnych
                    > cen materiałów i usług, w zamian za to oddaje lokal poniżej jego aktualnej
                    > ceny rynkowej
              • Gość: Anioł Re: Sereno to niesamowity pieniacz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.06, 12:15
                Tak widziałem takie rozwiązania stosował - nie wiem czy dalej stosuje je -
                jeden w Wrocławskich deweloperów, doświadczyłem na sobie, że w czasie deflacji
                zwracał kasę a raczej razliczał wszystko uczciwie na końcu inwestycji! Skoro w
                tym siedzisz i stosujesz takie niekorzystne rozwiązania to i nie znasz innych
                tzn., że zaliczasz się do tych mniej uczciwych, którzy klienta nie szanują i
                traktują jak worek:
                - z pieniędzmi;
                - i treningowy - ile jeszcze rund nerwówki delikwent wytrzyma.
                Całe szczęście nawet w PL zdażają się inni deweloperzy!
    • sereno Re: WROBUD- TRAUGUTTA- PROSZE UWAŻAĆ KLIENCI 07.02.06, 08:39
      Więc zapraszam do refleksji ludzi myślących !! Już 2 miesiąc płacimy za
      sprzątanie, zaproszę chętnych aby obejrzeć:
      1. W jakim stanie są klatki schodowe, korytarze - w ogóle jak wszystko jest
      zamazane, nie wyczyszczona fuga, poprostu bród ! Jak można odebrać części
      wspólnego w takim stanie ??
      2. Nie ma sprzątania !! Klatka jest otwarta, specjalne ułatwienie
      dla "złodzieja prądu". Pan Kierownik budowy zezwolił na pobór prądu dla lokali
      usługowych przy ich wykończeniu nie pytając współlokatorów. To jest nieprawne
      ale Ci ludzie robią co chcą.
      3. Oddano łazienki bez odpływów zrobionych, bo tak taniej i niech sobie klient
      weźmie fachowca i zapłaci.
      4. Straszny stan ścian wewnętrznych - malowanie bez unigruntu, wszystko
      wychodzi po jednym pociągnięciu pędzla.
      5. Spróbuj uruchomić internet a będziesz szczęśliwy !
      itd......
      MYŚL CZŁOWIEKU I NIE POZWÓL BYĆ TAK OSZUKIWANY !!
      POPYT NA MIESZKANIA NIE ZWALNIA Z SOLIDNOSCI, SZUKAJ INNYCH SOLIDNIEJSZYCH
      DEVELOPEROW
      • Gość: cinek Re: Wrobud-prosze uwazac klienci IP: *.elektrosat.pl 25.02.06, 22:49
        sereno,
        1. przy odbieraniu mieszkania, czesci wspolne byly lagodnie mowiac zasyfione?
        niedokonczone?. niestety przy (po) wprowadzaniu sie lokatorow sie jeszcze
        pogorszylo.
        2. w klatce 142 drzwi wejsciowe sa, ze tak powiem zepsute, jak nie trzasniesz to
        sie nie zamkna. sprzataczka sprzata chyba raz na tydzien. dodatkowo drzwi
        przeciw pozarowe kolo windy, te na parking, zaraz wyleca z futryn, przyjrzyjcie
        sie dokladniej.
        4.sciany to sa jaja jakies, wsiaka wszystko jak cholera, pozatym jakosc tych
        tynkow, czy co to jest, wola o pomste do nieba, jak sam nie zrobisz poprawek w
        kilkunastu miejscach na jednej scianie, to po malowaniu masz okropne slady.
        widac ze wrobud sie spieszyl, zeby zeby tylko oddac mieszkania i miec wszystko w
        dup...., i nie placac kary.
        5. heh, po problemach pewnych, internet uruchomilem :)))
        - nadal pomstuje o plytki za budynkiem. czy wrobud chce naprawde zebym go podal
        do sadu jak sobie cos zlamie.
        - mam propozycje, zmienmy zarzadce wspolnoty, na kogos innego niz wrobud.

na mieszkania na traugutta 128, czyli obok, jest popyt taki, ze 1.5 roku przed
        oddaniem sa juz wykupione wszystkie lokale. stad deweloper moze sobie pozwolic
        na takie zagrania. co nie znaczy ze to jest fair.
    • wolkow44 Re: WROBUD- TRAUGUTTA- PROSZE UWAŻAĆ KLIENCI 08.02.06, 16:53
      Współczuję przyszłym nowym lokatorom na ul. Trauguta, a to co was czeka
      -zasrane chodniki psimi kupami
      -sąsiedztwo meneli,cyganów i złodzei
      -okropny hałas tramwajowy i ciężkich samochodów.
      - w okresie letnim niemożliwy smród.
      A o reszcie dowiecie się po zamieszkaniu w tym budynku.
      • Gość: Martix z Traugutta Re: WROBUD- TRAUGUTTA- PROSZE UWAŻAĆ KLIENCI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.06, 12:33
        Nie przesadzaj! Ta część Traugutta jest spokojniejsza i czyściejsza.Psiarzy tu
        mniej.Zresztą kończą się dobre czasy dla brudasów,będą ich karać i niedługo
        nikt nie wypuści psa na chodnik.Z tymi menelami,złodziejami i cyganami to
        przesadziłeś.Tych pierwszych ubyło i ubywa i wcale nie jest tu ich więcej niż
        nap.na Ołbinie,spadła ilość kradzieży i jest tu bezpieczniej niż dawniej.A
        cyganów nie ma wiele i ci co są nikomu nie zawadzają,a najwięcej widać ich na
        Brochowie.Tramwaje nie chałasują tak jak kiedyś gdzyż torowiska są wyciszone na
        nowoczesnej płycie węgierskiej,jeżdzi coraz więcej wyremontowanych,nowych
        wyciszonych wozów i nie kursują one jak dawniej w nocy.Tiry znikną za kilka lat
        gdy powstanie obwodnica autostradowa i nowy most przez Odrę.A smród tu większy
        nie jest niż na Piłsudzkiego czy Kazimierza duszącej się w spalinach.Za to tuż
        za rzeką zaczynają się piękne tereny rekreacyjno-spacerowe jakich w mieście nie
        za wiele.
        • Gość: Martix Re:Budowa Wrobudu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.06, 15:19
          Rosnie dom Wrobudu 128-132 jak na drożdżach.Charakterystyczne i ciekawe jest
          to,że jego część od pierwszego piętra będzie wychodziła na ulicę tworząc
          podcienia na chodniku i ten budynek będzie szerszy od stojących tu już plomb i
          obecnie kamienic 122-126 przeznaczonych do rozbiórki po których z pewnością
          powstanie dalsza część zabudowy Wrobudu taka sama albo zbliżona do stylu
          budynku jaki obecnie powstaje.
    • Gość: wris Re: WROBUD IP: 80.68.236.* 16.06.06, 17:00
      Wszystko pięknie, nowa inwestycja rośnie w górę... Ale jak dotąd Wrobud nie
      posprzątał po sobie na inwestycji przy Traugutta którą zakończył w styczniu! Z
      tyłu za budynkiem rosną chaszcze po kolana (miała być trawa), walają się
      śmieci... Dodatkowo na klatkach nie wymianiają żarówek - te które już się
      przepaliły radośnie migają. A o reklamacjach składanych bezpośrednio w
      siedzibie dewelopera nie wspomnę. Od 3 miesięcy nie zdążyli zareagować na
      reklamację dotyczącą przemakającej ściany. Szkoda że są na tyle krótkowzroczni
      że nie dbają o tych klientów których już mają. Bo kiedyś bum na mieszkania się
      skończy a na rynku zostaną tylko firmy z dobrą opinią. A takowej - przynajmniej
      u mnie - Wrobud nie posiada.
      • Gość: Martix Re: WROBUD IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.06, 23:44
        W tym pierwszym budynku niedawno oddanym do użytku jest ochroniarz i siedzi on
        w miejscu,gdzie powinien być już czynny jakiś sklep czy punkt
        usługowy.Zastanawiam się tylko po co jak mieszkańcy już się do budynku w
        całości wprowadzili a w dodatku nie dba on o porządek w budynku i obok niego
        wywierając nacisk na Wrobud,po co dodatkowy etat niepotrzebny i szastanie
        pieniędzy?Zaznaczę,że na nowej budowie 126-128 też jest ochroniarz.Faktycznie
        teren od rzeki wygląda mocno zaniedbany,niewykonczony.Może Wrobud czeka aż
        wybudują następny budynek i dopiero wtedy skonczy robotę ale tak być nie
        powinno.
        • Gość: cinek Re: WROBUD IP: *.elektrosat.pl 26.06.06, 23:43
          wrobud generalnie teraz bierze kase za zarzadzanie wspolnota. o zameldowaniu nas
          jakos nie mysli, z tego co wiem to zwala wine na nas!!!. po prostu rewelacja.
          ponad pol roku, a my nie mozemy sie zameldowac. jak tylko sie wspolnota
          ukonstytuuje, proponuje wywalic wrobud z zarzadzania. Pan piotr adrjan
          zwyczajnie przesadza ze zdzieraniem z nas kasy. urzad miejski zwyczajnie nie dal
          jeszcze zezwolenia na meldunek. czemu??
          • Gość: you Re: WROBUD IP: 194.54.21.* 27.06.06, 08:11
            co masz na myśli - 'zdzierniae kasy'? czy opłaty są aż tak duże? nawet mnie nie strasz, bo czekam na mieszkanie od nich na strońskiej.
            • Gość: Cinek Re: WROBUD IP: *.elektrosat.pl 29.06.06, 22:47
              spokojnie. nie o to chodzilo.
          • Gość: dzidka Re: WROBUD IP: *.siedmiorog.pl 27.06.06, 08:35
            Zameldowac mozna sie na podstawie aktu notarialnego - jestes wlascicielem
            mieszkania, wiec sie meldujesz. Dopoki ich nie mamy, mamy zwiazane rece, mozemy
            sobie mieszkac i tyle. Akty notarialne, wedlug ostatnich wiadomosci, maja byc
            na przelomie sierpnia/wrzesnia, chciaz mialy byc max do konca czerwca. Pewnie
            sie okaze, ze beda w pazdzierniku. Slodycz.
            • Gość: you Re: WROBUD IP: 194.54.21.* 28.06.06, 19:30
              Ponawiam pytanie o opłaty, czy dużo was wynoszą miesiecznie?
              • Gość: wris Re: WROBUD IP: 80.68.236.* 29.06.06, 16:59
                Około 6.20 za metr kwadratowy (jest w tym zaliczka na wodę, ścieki,
                ogrzewanie). generalnie nie jest źle i tutaj Cinek trochę przesadzasz z tym
                zdzieraniem. Ale jeśli chodzi o zagospodarowanie terenu - fakt jest syf. W
                piwnicach wychodzi wilgoś na ścianach. Moje reklamacje czekają już 4 miesiąc aż
                ktoś się nimi zajmie. A jeśli chodzi o akty notarialne... Dla mnie skandal. Ale
                jak na razie cierpliwie czekam.
                Wszystkie reklamacje zgłaszałem listem poleconym z ZPO więc w razie czego mam
                podstawę żeby iść po sprawiedliwość do sądu.
                • Gość: Cinek Re: WROBUD IP: *.elektrosat.pl 29.06.06, 22:45
                  pewnie przesadzam. ale moja irytacja siega granic wszechswiata :). czytalem
                  kiedys w jakiejs gazecie, zeby nie dac sie nabrac na zachowanie dewelopera ktory
                  pragnie zarzadzac nieruchomoscia. bo jak sie okazuje firmy specjalizujace sie w
                  tym robia to taniej. cos tam zrobili wokol budynku ostatnio. ale i tak czekaja
                  az wybuduja domek obok, bo wtedy postawia parking w kierunku rzeki za naszym
                  budynkiem. niby spoko, bo teren sie uporzadkuje. ale pozostaje ten niesmak ze
                  nasza przyszla wspolnote troszeczke wykorzystuja. nie dokanczajac uporzadkowania
                  terenu. a tak nie powinno byc. no coz, popyt, podaz, itp.
                  • Gość: Martix Re: WROBUD IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.06, 22:01
                    Mogą nie uporządkować,bo zasłonią się,że najpierw muszą rozebrać te 3 pozostałe
                    kamienice i wybudować następny budynek w tym miejscu.A to trochę potrwa.
                    • Gość: Złotnik Re: WROBUD IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.07.06, 21:52
                      co wy od nich chcecie, bardzo dobra firma, na Złotnikach nikt się na nich nie
                      poskarży,
                      • Gość: pośrednik Re: WROBUD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 22:36
                        smiać mi się chce, wszyscy tacy mądrale że pośredni be i bierze kase za nic, a
                        jeszcze nie słyszałem żeby pośrednik podpisał złą umowe :)))
                        pozdrawiam wszystkich którzy twierdzą ze bierzemy pieniądze za nic :)))
                        • Gość: Ricewind Re: WROBUD IP: 195.116.106.* 03.11.06, 15:10
                          I co z tymi aktami notarialnymi? czekam i czekam i nic. Ostatnio Pani Sylwia
                          powiedziała, że sorry, ale budynek nie ma jeszcze dopuszczenia do użytkowania.
                          Pytam na jakiej więc podstawie wpuścili mieszkańców? - Tak wyszło. Skandal.
                          A co do aktów notarialnych słyszę: może do końca roku się uda. Taki mały
                          szczegół, że teraz muszę wywalać kasę na ubezpiczenie kredytu, bo bez aktu z
                          hipoteki nici.
                          • Gość: zosiasamosia Re: WROBUD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:51
                            sereno po cholere kupwoales mieszkanie.tylko narezekasz. sprzedaj je i
                            bedzieszm mial spokoj bo juz mnie wkur...asz ja k czttram twoje posty. cxo za
                            typ, wiecznie cos mu nie pasuje. Boze........glupek
                            • sereno Re: WROBUD 05.11.06, 09:32
                              SWIETNY POMYSL, ZYCZE CI ABYS NIGDY NIE MIAL AKTU NOTARIALNEGO. JA SOBIE
                              PORADZE, NIE MARTW SIE !! MAM ZAPIS W KW, WIEC W STYCZNIU SKIERUJE POZEW DO
                              SĄDU. A Panu ZYCZE ABY NIGDY NIE OTRZYMAL TEGO AKTU, A TAK A PROPOS, JEST PAN
                              NAJEMCA JUZ PRAWIE CALY ROK, I JAK BEDZIE Pan TAK MYSLAL TO ZOSTANIE PAN CALE
                              ZYCIE NAJEMCA, A MOZE NAWET KTOS WYDA DECYZJE ABY PANA EKSMITOWAC. ZYCZE
                              MYSLENIA, ZAS NERWY TUTAJ NIC NIE POMOGA !! POZDRAWIAM CZLOWIEKU NERWOWY, A TAK
                              NA MARGINESIE, TO JA WALCZYLEM TEZ DLA CIEBIE
                            • sereno Re: WROBUD 05.11.06, 09:35
                              GŁUPKIEM NIE JESTEM !! PROSZE NIE CZYTAC TEGO CO PISZE. POWIEM TAK, WSPOLCZUJE
                              TEJ WSPOLNOCIE MIESZKANIOWEJ W PRZYSZLOSCI, ZE LUDZIE Z TAKIM MYSLENIEM BEDA DO
                              NIEJ NALEZEC. TO UTRUDNI STRASZNIE ZYCIE I PODEJMOWANIE JAKICHKOLWIEK
                              SENSOWNYCH DECYZJI....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka