Dodaj do ulubionych

Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice)

IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.01.06, 19:28
Co myślicie o tej inwestycji? Czy jest na forum ktoś, kto zdecydował się na
kupno mieszkania na tym osiedlu? Oferta wydaje się być interesująca, ładna,
niebanalna architektura, niskie budynki, zielony teren, niezła okolica, a czy
są jakieś minusy??
Obserwuj wątek
    • cichyzaulek Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 02.01.06, 20:51
      Przygladalismy sie prawie wszystkim budowom we Wroc. Pomimo roznych
      preferencji,jesli chodzi o lokacje, zdecydowalismy sie na Cichy Zaulek. Pozwole
      sobie zaryzykowac opinie, ze jes to najpiekniejsze osiedle we Wroc. Trudno
      wykreowac bardziej praktyczne osiedle. Polozone wsrod domkow jednorodzinnych, w
      bardzo prestizowej dzielnicy miasta.(polecam spenetrowac www.karlowice ).Bedzie
      tylko ok. 120 mieszkan w oryginalnych stylizowanych kamieniczkach.
      Jesli lokatorzy zrzeszeni we Wspolnocie stana na wysokosci zadania, osiedle
      moze byc okrzykniete Mr.Wroclawia.
      Kupilem tam mieszkanie 3 pokojowe a moj szwagier 2 pokojowe.
      Moja zona spedza godziny on line penetrujac wszelkie " forum" aby uksztaltowc
      opcje wykonczenia tego mieszkania.
      Z przyjemnoscia przeczytam wiecej o ty osiedlu.
      Zyce wszystkim wszelkiej pomyslnosci w Nowum Roku 2006.
      Paisano
      • Gość: Ryszard Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 212.160.174.* 02.01.06, 21:19
        a co ze strzałami ze szkoły oficerskiej? Ucichły?
        • kinia777 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 04.01.06, 09:20
          Hej, i ja chetnie dowiem sie czegos wiecej na temat Cichego Zaulka. Planuje
          kupic mieszkanie i przygladam sie rowniez tej inwestycji.
          Do cichyzaulek: mnie tez interesuje mieszkanie 3-pokojowe. Ile teraz kosztuje
          metr? Mozesz napisac jaki metraz bedzie mialo Twoje mieszkanie i jaki ma mniej
          wiecej rozklad? pytam z ciekawosci, bo do Atala moge wybrac sie dopiero w
          nastepnym tygodniu. Nie beda Ci przeszkadzac strzaly ze szkoly oficerskiej?
          Pozdrawiam:)
          • edek_dlugi Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 04.01.06, 09:39
            Witam,
            ja rowniez kupilem tam mieszkanie 3-pokojowe. Nie znalem wczesniej Karlowic, ale po tym jak zwiedzilem te okolice to od razu chccialem tam kupic mieszkanie.
            Co do strzalow: mam znajomwego, ktory pracuje w szkole oficerskiej. Strzelania nie ma za czesto no i nie w weekendy, kiedy odpoczywasz. Pech chcial, ze jak tam bylem pierwszy raz, dzien przed planowanym podpisaniem umowy, wlasnie strzelali, co mnie nieco zmusilo do zastanowienia. Jednak po rozmowie ze znajomym sie uspokoilem i w pelni sie zgadzam z tym co napisal ktos wyzej jako "cichyzaulek".
            W tej chwili metr mieszkania kosztuje zdaje sie 3510. Jednak przy wplacie 75% wartosci dostaje sie upust 100 PLN od ceny netto za metr.

pozdrawiam i polecam :)
            • Gość: Klaudia Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 195.205.44.* 04.01.06, 10:29
              my tez się zdecydowaliśmy na cichy zaułek.
              Obiektywnie patrząc każda investycja ma plusy i minusy. Cichy zaułek ma więcej
              plusów. Przynajmniej tak nam sie wydaje.
              Tradycyjnie i naturalnie nasuwa sie propozycja połączenia sił, w celu wymiany
              spostrzeżeń, uwag czy ewentualnego wpłynięcia na pewne decyzje dewelopera.
              Proponuje w tym wątku
              • kinia777 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 04.01.06, 12:50
                W takim razie pytanie kieruje do wszystkich, ktorzy sie juz zdecydowali na
                cichy zaulek - jakie sa plusy, a jakie minusy tego osiedla? co wplynelo na to,
                ze zdecydowaliscie sie wlasnie na Atal i jego osiedle? bede wdzieczna za
                wszelkie informacje.
                • Gość: Klaudia Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 195.205.44.* 04.01.06, 13:20
                  Moim zdaniem.
                  Plusy:
                  Podobno solidny deweloper,
                  Ładny projekt osiedla (przede wszystkim całościowy) i super rozkład naszego
                  mieszkania
                  Stosunkowo dobre materiały z jakich jest budowane.
                  Duże zaawansowanie budowy - z terminami nie powinno być kłopotów.
                  Cisza (nie licząc strzałów), bliskość parku (małego).Wydaje sie, że dobre
                  miejsce dla młodych z dzieckiem
                  Stosunkowo tani garaż (a nie miejsce postojowe.
                  Blisko do Korony. Na wycieczki rowerowe (las osobowicki, odra).
                  Minusy:
                  Gorszy dojazd niż z południa (miejmy nadzieje, że remonty nie bedą sie
                  przeciągać - Krzywoustego, M-sty Warszawskie, Śródmieście).
                  Północ Wrocławia nie taka ładna. Troche obskurnie, przejazd do centrum przez
                  Śródmieście dziurawymi drogami, przez blokowisko.
                  Powódź - mam nadzieje, że jednak nierealne.
                  Mała elastyczność dewelopera.
                  Plastikowe (oby nie) parapety:)))
                  Inne:
                  Ogródki działkowe graniczące z działką w planach zagospodarownia uchwalone są
                  pod zabudowe wielorodzinne.
                  Bloki powojskowe podobno mają wyglądać niedługo wszyskie jak ten najbliżej
                  działki (czyli ocieplenie i nowa elewacja).
                  Ciekawe czy będzie jakaś żabka na osiedlu - przydało by się. Są 3 lokale
                  usługowe, mam nadzieje, że się wynajmą.
                  • kinia777 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 04.01.06, 15:20
                    Dzieki klaudia:) W wielu punktach sie z Toba zgadzam, w moich przemysleniach:)
                    Zdaje sie ze do minusow mozna zaliczyc tez spory kawalek do autobusu - a moze
                    sie myle? podejrzewam ze bedzie sie szlo jakos 10 do 15 min. Dzwonilam do
                    dewelopera - mert obecnie kosztuje 3531 zl. Prosilam tez o przeslanie rzutow
                    mieszkan 3 - pokojowych, ale jakos nie moge sie doczekac na tego maila:(
                    A jaki uklad maja Wasze mieszkanka?
                    • edek_dlugi Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 04.01.06, 15:53
                      Z tym autobusem sie zgadza, jest kawalek. Raz odwiedzajac budowe zmierzylem czas, szedlem 10 minut, ale szybkim tempem.
                      Jesli ATAL nie chce przysylac to trzeba im przypomniec. Mi bardzo szybko potrzebne rzeczy mailowali.
                      Wie ktos moze ile mieszkan juz tam sprzedali?
                    • Gość: Klaudia Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 195.205.44.* 04.01.06, 16:34
                      No tak. jest kawałek. Trochę ruchu nie zaszkodzi:)
                      Na osłode plusiki:dla osób mających samochód czy nawet 2 - jest gdzie
                      zaparkować, nawet jeśli nie kupi się garażu (na chrzanowskiego powinno być
                      dosyć miejsca).W porównaniu do inwestycji przy głównych drogach, gdzie goście,
                      rodzina czy nawet członek rodziny musi parkować 3 ulice dalej, to super.
                      Jeszcze jeden plusik (jak widać po innych osiedlach), iż będzie zrobiona droga.
                      Nasze mieszkanie 3 pokojowe po zmianach: 69 metrów, 8 metrów przedpokoju, 5
                      metrów łazienki, 2 pokoje - sypialnia nasza 13, dziecka 9. Pokój dzienny
                      połączyliśmy z kuchnią 34m( sama kuchnia 10,5m z oknem)
                      wszystko kwadratowe, proporcjonalne, widna kuchnia, mieszkanie w pełni
                      rozkładowe, podział na część "nocną i dzienną".
                      Nasz umowa - połowa listopada, nr ok. 60
                      Minusik - pytanie:
                      Atal wspominał nam o podziale mieszkań dwupoziomowych (2 piętro plus antresola)
                      na 2 oddzielne mieszkania (2 piętro i mieszkanie poddaszowe).
                      To by było mało fajowe(liczba mieszkań zwiększyła by się o 1/4). Czy coś wiecie
                      więcej?
    • paisano Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 04.01.06, 20:26
      To " cichykacik " jakos mi sia wypsnelo. Bede teraz "paisano".
      Powtorze raz jeszcze. Zdecydowalem sie na "C-Z" bo jest to bardzo ladne
      osiedle. (te stylizowane kamieniczki).Polozone na uboczu, z daleka od
      halasliwych ulic.A strzelanie? Hm... moze im sie amunicja skonczy? a moze
      poprosimy Ich aby przeniesli strzelnice za miasto. Wszak "K-brothers"
      rozpoczeli budowe przyjaznego panstwa. Czy nie?
      Dwa pokoje mam od polnocy (w tym sypialnia, wiec chlodno wieczorem) a living
      room od poludnia (klatka B-2). Sciane kuchenna powalilismy, mamy wiec duzo
      miejsca do kombinowania.
      Mozna by pomyslec o zabce czy biedronce. Zobaczymy.
      pozdrawiam - paisano
      • edek_dlugi Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 04.01.06, 22:06
        To bedziemy prawie sasiadami, bo my kupilismy w B-1 :)

pozdrawiam
        Edi
        • kinia777 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 05.01.06, 09:56
          Witajcie! fajnie macie, ze juz podjeliscie decyzje o kupnie mieszkania. Ja caly
          czas sie waham:/ A jeszcze jedno pytanie, czy orientujecie sie w jakiej
          wysokosci przewidywane sa oplaty za mieszkanie? jak szacujecie, ile beda
          wynosily was oplaty zwiazane z uzytkowaniem mieszkania?
          • edek_dlugi Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 05.01.06, 10:45
            nie pamietam dokladnie, ale z tego co pamietam to nieduzo (1.40 PLN za metr?? plus 30 groszy za ochrone). W ATALu na pewno powiedza :)
            W Budotexie np. (bralem pod uwage inwestycje na Curkowej) powiedziano mi 6 PLN!! Mam nadzieje ze w ATALu bedzie tyle co powiedzieli ;)
            • Gość: Piotr Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 62.233.144.* 05.01.06, 11:18
              to żadna rewelacja - podana przez Ciebie cena nie zawiera opłat za wodę i
              ogrzewanie. Opłata za 1 m2 w przypadku deweloperów waha się (w zalezności od
              lokalizacji) na poziomie 1,2-2,5 zł+ok. 2-3 zł za media, co daje po zsumowaniu
              kwotę ok. 4-6 zł. W przypadku spółdzielni mieszkaniowych ten sam koszt waha sie
              od 6,5-9 zł.
              • edek_dlugi Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 05.01.06, 12:15
                Tak, ja o tym wiem. Jednak 2 PLN roznicy na metrze dla wiekszego mieszkania to juz troche jest.
                Zreszta wysokosc czynszu dla mnie nie byla zadnym argumentem, wszedzie jest podobnie. O Budotexie wspomialem, bo kiedys na forum ktos narzekal ze na Cukrowej sporo sie placi.
            • Gość: Klaudia Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 195.205.44.* 05.01.06, 11:21
              Fajnie, że wątek się rozwija.
              Co do kosztów to tak różnica jest nierealna: na pewno Budotex podał w koszcie
              metra ogrzewanie i ciepłą wodę, a Atal podał sam czynsz.
              W sumie te opłaty są wszędzie na podobnym poziomie, więc ich wysokość nie
              powinna być argumentem przy kupnie. Może być jeśli mamy wybór pomiędzy
              spółdzielnią a deweloperem - tu różnice mogą być znaczne.
              Tyle, że w CZ będzie ogrzewanie MPEC (a nie piecyki gazowe - brrr:) oraz brak
              gazu w kuchni.
      • Gość: Klaudia Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 195.205.44.* 05.01.06, 11:21
        Super. My też mamy w B-2. Miło poznać sąsiada.
        Pewnie, że będziemy działać w sprawie strzałów.
        Słyszałam coś o pomyśle przeniesienia Szkoły Oficerskiej do Poznania. To by
        było. hihi.
        • kinia777 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 05.01.06, 12:29
          Milo ze piszecie o tym wszystkim, to mi tylko rozjasnia w glowie. Rozmawialam
          na razie w Atalu przez telefon, jade w przyszlym tygodniu. Oprocz tego ze mam
          problem z podjeciem decyzji co do wyboru mieszkania, lokalizacji itp., przeraza
          mnie koniecznosc wziecia kredytu na 30 lat w wysokosci 200 tys. co najmniej!!!
          Bo mieszkanko 65m. to 230 tys:( Czy ktos z Was kredytowal kupno mieszkania
          prawie w calosci???
          • kinia777 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 11.01.06, 11:48
            hej hej! mam pytanie, czy podpisujac umowe z Atalem zauwazyliscie jakies
            haczyki, niekorzystne zapisy dla kupujacego?
            • Gość: Klaudia Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 195.205.44.* 11.01.06, 13:09
              Hej. zauważyliśmy. nawet dużo. ale deweloper nierefolmowalny to nic sie nie da
              za bardzo zmienić.
              co więcej, nie wiem czy wiesz, ale Atal nie podpisuje umów przestępnych w
              formie Aktu notarialnego.
              • kinia777 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 11.01.06, 14:41
                Hmmm, no to nieciekawie. Mozesz mi przyblizyc te kiepskie punkty umowy? musze
                przyznac, ze troche zmartwilas mnie wiadomoscia o niemoznosci podpisania umowy
                przedwstepnej formie aktu notarialnego . Nie odstraszylo Cie to, skoro sie
                zdecydowaliscie na mieszkanie od Atalu musieliscie chyba rozwazyc wszystkie za
                i przeciw.
                • Gość: Klaudia Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 195.205.44.* 11.01.06, 15:40
                  Dużo kiepskich punktów. Nie odstraszyło, bo ja wychodzę z założenia, że jak
                  ktoś cię będzie chciał oszukać to i tak to zrobi. Umowa przedstępna i tak ci
                  nie pomoże.
                  • Gość: paisano Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 72.16.26.* 11.01.06, 20:33
                    Moj szwagier, ktory kupil w A-1, rozpoznal wnikliwie umowy zaprzegajac do
                    pomocy prawnikow.Niczym nie odstaja od innych umow. Rozmawial nawet z ludzmi
                    ktorzy zamieszkuja poprzednie projekty Atalu. Ludzie bardzo pozytywnie oceniaja
                    Atal. A poza tym wlascicielem Atalu jast 80 najbogatszy Polak. Czy ryzykowal by
                    balaganem z Cichym Kacikiem?
                    paisano
                    • Gość: Klaudia Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 195.205.44.* 02.02.06, 16:47
                      W związku ze zmianami wprowadzonymi przez firmę atal w projekcie budynku
                      (dodatkowe mieszkania poddaszowe) i co się z tym wiąże ograniczeniem powierzchni
                      (czy wręcz ilośći) garaży (całkowite usunięcie komórek lokatorskich!!!) pytanie
                      do przyszłych sąsiadów:
                      co wy na to? uważam, że powinniśmy wspólnie wymóc na firmie zadośćuczynienie za
                      te zmiany. Jeśli zależy im na reputacji, nas się trochę zbierze, to powinniśmy
                      coś wywalczyć. Może jakąś obniżkę za garaż, może pomieszczenie dla mieszkańców
                      (siłownia) w miejscu gdzie są lokale usługowe. Chociaż lepsze drzwi
                      antywłamaniowe.
                      Uważam, że to przegięcie. Szczególnie wobec, tych którzy kupowali garaż i
                      komórkę, a teraz mają zamiast tego miejsce postojowe.
                      No bo przecież Atal, przed decyzją o wydzieleniu dodatkowych mieszkań, nie
                      przeczytał warunków zagospodarowania przestrzennego.ręce opadają
                      • Gość: Koala Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.02.06, 20:49
                        Dawno tu nie zaglądałem, a tu wątek tak się rozrósł, a na dodatek wspaniały
                        obraz przyszłego osiedla zachmurzył się nieco :-( Czy w umowie jest jakiś zapis,
                        że możliwe są zmiany w projekcie budynku? A rozmawialiście już z Atalem, jak
                        zamierzają Wam zrekompensować brak komórek czy zmniejszenie powierzchni garaży?
                        Jak dla mnie, to trochę zagrali nie fair, przecież z tego, co się orientuję,
                        wiele osób decydowało się na to osiedle właśnie dlatego, że podobał im się
                        poprzedni projekt. Same aneksy do umów to zdecydowanie za mało, powinna być
                        jakaś rekompensata.
                        • Gość: Lamanka Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.provider.pl 01.03.06, 21:14
                          witam
                          czy może ktoś orientuje się co do terminu oddania cichego Zaułka? czy to
                          naprawdę będzie planowy listopad - czy może wczesniej? budynek A stoi w całości
                          i ponoć zaczynaja sie prace wykończeniowe w środku Pozdrawiam przyszłych
                          sąsiadów
                          • Gość: Anna Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:22
                            Też witam przyszłych sąsiadów. Kupiłam w A1. Czemu tak mało piszecie? Podobno
                            już jest ponad 70 lokatorów!
                            • Gość: Lamanka Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.spsk5.am.wroc.pl 02.03.06, 18:05
                              Witam w takim razie Anno będziemy sąsiadkami:)
                              Zastanawiam sie czy agodnie z tym co napisano w planach zagospodarowania
                              przestrzennego Atal posadzi "szpaler drzew" wzdłuż północnej granicy działki?
                              stojący tam murowany , stary płopt nie wygląda ciekawie.
                              Czy jest na forum ktoś z przyszłych mieszkańców budynku B? Czy Atal
                              zaproponował coś w zamian za zmiany w projekcie ( garaże, komórki?) Pozdrawiam
                              wszystkich
                              • Gość: paisanoB-2 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 72.16.28.* 04.03.06, 20:24
                                Ja obiecuje,ze przyloze rake aby ow brzydki mur albo znikna albo zostal
                                estetycznie zagospodarowany.
                                A drzewka wdluz tej linii musza byc.
                                • Gość: B2-1 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 195.205.44.* 06.03.06, 10:42
                                  Cześć, Piasano.
                                  My(z narzeczoną) też mam mieszkanie w tej klatce. Proponuje żebyśmy wspólnie
                                  działali w tej sprawie. Atal miał pomysł obsadzić mur roślinnością pnącą, w
                                  lecie może i ładnie, ale w zimie czy na wiosnę nic to nie da. Moim zdaniem
                                  powinni posadzić iglaki, tak aby na cały rok zakryć mur. Pojedyńcze drzewa
                                  liściaste, które zostawili od tamtej strony też nie załatwią sprawy.
                                  Niestety plan zagospodarowania nie zobowiązuje Atalu do zasadzenia drzew, tylko
                                  to sugeruje. Obawiam się że jeśli nie wpłyniemy wspólnie na dewelopera, to
                                  skończy się na sadzeniu drzewek za własne pieniądze (i za zgodą wpspólnoty).
                                  Dlatego proponuje wpólne działanie w tej sprawie i proszę o kontakt (wszystkich
                                  zainteresowanych)na: barzyw@o2.pl.
                                  • Gość: paisano Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 72.16.28.* 07.03.06, 00:43
                                    Probowalem wyslac emila na : barzyw@02.pl. i jakos nie chcial wyjsc. Czy jest
                                    to dobry adres?
                                    • Gość: B2-1 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 08:05
                                      Tak sie rozpisałem, że podałem zły adres:) przepraszam za pomyłkę
                                      barzyw@o2.pl
                                      Także o jak ola, a nie zero
                                      Pozdrawiam
                                      • Gość: paisano Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 72.16.28.* 07.03.06, 18:33
                                        Probowalem raz jeszcze-i nici. Mam info, ze taki adres nie istnieje. Sorry!
                                        • Gość: b2-1 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 19:43
                                          spróbuj na bartml@op.pl albo podaj swój adres
                                          to ja sorry
                                          Pozdrawiam
                          • Gość: Wojti B-5 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.06, 21:58
                            Witam wszystkich!!
                            Mam pewne informacje, ze prawodpodobnie bedzie do sierpien / wrzesien!
                            Juz dzis widzialem, jak zaczynaja robic dach w budynku B!!

Ciesze sie niezmiernie!

Czy jest ktos na forum z klatki B-5 ??

Ludzie piszcie cos i dzielcie sie informacjami, bo jakos cicho na tym "Chichym
                            Zaulku" :-)

Wojti B-5
                            • Gość: B2-1 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.06, 22:36
                              super info. po cichu na to licze (w sensie szybsze oddanie mieszkań). Atal ma
                              do oddania w podobnym terminie Osiedle Trawowe, a że każde mieszkanie trzeba
                              przekazać i podobno robią to 2-3 osoby z działu sprzedaży, to gdyby obydwa
                              osiedla miały być oddane listopadzie, to sam odbiór mieszkań trwał by z 2
                              miesiące.
                              Na tle innych osideli prace wyglądają na zaawansowane. myśle, że można być
                              ostrożnym optymistą:)
    • paisano Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 03.03.06, 23:11
      Po dlugim milczeniu odzywam sie aby zaprezentowac niesmiala propozycje.
      Bardzo sobie cenie miekkka wode ktorej uzywam w moim domu dzieki
      zainstalizowanemu WATER SOFTENER ( zmiekczacz wody ). Dzieki niemu w kazdym
      odbiorniku wody mam miekkka wode. A zatem: kapie sie pod prysznicem w
      przyjemnej sliskiej wodzie z obfita piana,pralka " produkuje " mile i czyste
      pranie zuzywajac niewiele proszku, zmywarka jest szczesliwa bo nie pozostaje w
      niej osad,kibelek rowniez w usmiechu szczezy biale zeby bo nie ma nim "
      pierscionka " osadu. W kuchennym zlewie uzywanie miekkiej wody jest prawdziwa
      przyjemnoscia.
      Zainsalowanie podobnego zmiekczacza w mieszkaniu pociaga techniczne problemy
      choc nie jest nie mozliwe.
      Tymczasem zdalnie rozpoznaje techniczne mozliwosci instalaci zmiekczacza w
      poszczegolnej klatce badz na calym osiedlu.
      Co panstwo na to ?
      Czy bylibyscie w stanie i sklonni zaplacic jakas rozsadna cene za taka
      instalacje. Powtarzam - to jest tylko moje zapytanie.
      Z mojej strony zapewniam panstwa, ze taka inwestycja warta jest jakis
      rozsadnych pieniedzy.
      Bede wdzieczny za opinie.
      paisano B-2
    • Gość: B2-1 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 195.205.44.* 16.03.06, 17:14
      www.zdik.wroc.pl/ogloszenia/show-content.html?Id=2023&source=przetargi
      • Gość: Lamanka Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.provider.pl 19.03.06, 12:23
        witam
        Świetnie gdyby sierpień/wrzesień jako termin oddania mieszkań okazał się
        prawdą - wcale niewykluczone, bo klatka pierwsza w budynku A własnie jest
        malowana kolorowa elewacja;)Pozdrowienia dla sąsiadów z A1, odezwijcie się
        • Gość: Anna Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 00:03
          Ja jestem z A2. To też blisko. W sierpień coś nie wierzę. A.
        • Gość: Mam Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 62.233.176.* 20.03.06, 13:19
          Witam!
          rzeczywiście klatka A1 zdobywa kolor ale to nie jest malowanie tylko tynk
          kolorowy. Czy nie jest zbyt zimno na prace tynkarskie???. Wszak stosowane kleje
          i tynki są "wodne" a nie syntetyczne
          • Gość: adam borsuk Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.03.06, 20:40
            Szanowny kliencie!
            Dlaczego piszesz takie bzdury! Jestem kierownikiem na tej budowie iwiem czym
            jest malowana elewacja. Na tyn mineralny nakladana jest dwukrotnie farba
            silikonowa!!!!!!Jak ktos sie nie zna na czyms to niech nie zabiera glosu.
            • Gość: Lamanka Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.provider.pl 24.03.06, 22:41
              Witamy panie Adamie - prosze nam zdradzić kiedy spodziewacie się ukończyć
              budowę? na kiedy mamy się szykować na odbiory? czy bloki będa oddawane razem do
              uzytku? pozdrawiam i życze jak najszybciej wiosny
            • Gość: paisano Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 72.16.51.* 25.03.06, 15:48
              Witam szefa budowy Adama. To dobrze,ze Pan tu sie pojawil. Mysle, ze
              bedziemy mogli tutaj komunikowac sie nie zawracajac Panu glowy na budowie. Za
              wczesnie jeszcze na szczegolowe pytania zapytam wiec ogolnie. To ja podnioslem
              problem miekkiej wody.(zmiekczacz wody). Co Pan na to?
              Pozdrawiam bardzo cieplo(a mam tego pod dostatkiem)i zycze Panu aby teraz
              polecialo Panu z gorki i bez problemow.paisano B-2-4.(tez)
              • Gość: adam_borsuk Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.03.06, 17:08
                Prosze Państwa !
                Co do zmiękczania wody - nie praktytkowalem tego nigdy wiec nie chce zabierac
                glosu na ten temat.Uwazam jednak ze woda we Wroclawiu nie jest najgorsza wiec
                moze to warto jeszcze przemyslec.
                Na temat terminow przekazania mieszkan wypowiadac sie moga moi przelozeni ja ze
                swojej strony bede staral sie zrobic wszystko zgodnie z technologia aby kazdy
                byl zadowolony ze swojego M
    • Gość: B2-1 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.06, 20:25
      Powiem szczerze,że ten niebieski kolor na elewacji jest lekko porażkowy.
      powinno być więcej kremowego. pretensji mieć nie można bo jest to zgodne z
      wizualicjami, ale smerfowe osiedle się szykuje:) gzymsiki za to bardzo ładne.
      czy może Pan kierownik budowy nam coś o użytych materiałach. tak ogólnie. bo w
      standardzie wykończenia było np. dachówka cementowa ... lub ..., parapety
      plastikowe lub drewniane, itp.
      Czy problem muru przy północnej stronie działki to tez można by u Pana zgłębić?
      W sensie czy będzie szpaler drzew, a jeśli nie to co będzie(?) Może by
      klinkierem obłożyć:)?
      Pozdrawiam
      • Gość: adam borsuk Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.03.06, 15:12
        Witam lokatora.
        Co do kolorow sa zgodne z projektem (o gustach nie dyskutuje)
        Materialy: dachowka cementowa EURONIT,parapetyt zew. granitowe, wew jeszcze nie
        wybrano.Co do muru sa pewne pomysly lecz jeszcze zadnych szczegolow nie
        ustalono,jest jeszcze na to czas.Do nastepnego razu, pozdrawiam wszystkich
        • Gość: paisano Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 72.16.51.* 26.03.06, 15:40
          Wymyslilem forumowe pseudo dla kierownika - PAB (Pan Adam Borsuk),ladnie?
          Prosze sie nie gniewac i zaakceptowac.
          Bardzo mi sie podoba wykonczenie.Przyznam, ze troche obawialem sie czy
          wykonczenie bedzie zgodne z makieta.Tak trzymac!
          No i fajnie, ze sa jakies mysli o murze.
          Jesli PAB jeszcze przyspieszy nieco termin oddania, to zyczylbym wszystkim
          abysmy Go z radoscia podrzucali do gory!
          Pozdrawiam cieplo!
          • Gość: adam borsuk Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.03.06, 19:20
            Prosze Panstwa
            Prosze mi wierzyc ze termin oddania mieszkan nie zalezy tylko ode mnie.
            Mamy naprawde jeszcze mnostwo pracy a dluga zima dala nam "popalic"
            Nie bede nic obiecywal co do "przyspieszenia" prac bo najwazniejsze jest to aby
            wszystko zrobic z glowa a jak powtarza moj dobry kolega po fachu "technologii
            sie nie przeskoczy ani nie oszuka".....
            • Gość: Wojti B-5 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.06, 00:07
              Pozdrawiam rowniez PAB!!!
              Dziekuje za poswiecony czas PAB na budowie!!!
              Nie wiem czy juz wszyscy wiedza, ale PAB ma rowniez intesujace informacje o
              drzwiach wejsciowych - gdyz PAB zamierza je kupowac!!!

Czekam PAB na info odnosnie drzwi wewnetrzych oraz o kolejnych info!!

Nadal nie widze sasiadow z B-5???

Pozdrawiam,
              Wojti
              • Gość: paisano Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 72.16.51.* 30.03.06, 20:58
                Pozdrawiam PAB i sasiadow!
                Prosze PAB o sygnal kiedy mamy daklarowac rodzaje drzwi.
                Prosze rowniez o rozmiar otworow okiennych. Rozgladam sie za zaluzjami i
                chcialbym wiedziec ile mam miejsca.
                Dziekuje.
                • Gość: Lamanka Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.provider.pl 06.04.06, 12:37
                  Witam, nie wiem czy wiecie, że jednak nie będzie wcześniejszego oddania naszych
                  mieszkań - czyli październik - a to szkoda.
              • Gość: Adrian z B-4-1 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.core.lanet.net.pl 11.09.06, 08:31
                Do B5 blisko ;-)
                a kto z B4 ? moze ktos z sasiadow obok z tarasem ?
                Adrian
                • sikoramaku Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 21.09.06, 15:40
                  witam, pozdrawiam wszystkich. klatka B-4.
    • Gość: Ania Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.media4.pl 15.07.06, 21:35
      Może ktoś słyszał albo wie o kimś kto jednak chciałby odsprzedać mieszkanie z
      Cichego Zaułka -bo na przykład zmieniły mu się plany- albo zamienić na inne(mam
      na zamiane mieszkanie w budowie na Osobowicach). Z gory dzięki za info.
      Obiecuję że też będę fajną sąsiadką;) Moj mail - annakulik@gmx.de
    • Gość: no Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 195.205.44.* 17.07.06, 14:21
      tym razem naprawdę rusza przebudowa mostów. bardzo dobra wiadomość
      wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/625505.html
      myśle, że to będzie impulsem do rozwoju tej części miasta. szybcie będziemy też
      jeździć do centrum i na południe.
      brakuje tylko jeszcze do pełni szczęścia zrobienie ulicy chrzanowskiego. ale i
      na to przyjdzie czas.
      • Gość: paisano Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 72.16.76.* 17.07.06, 17:02
        I bardzo dobrze, ze beda nowe mosty! Aby tylko relizacja przebiegala
        szybko i sprawnie. A Chrzanowskiego, zostalo to powiedziane, bedzie "ruszona",
        mam nadzieje, w tym roku.
        Szybkosc i sprawnosc zostaly jakos zatracone na naszym Cichym Zaulku.
        Uciazliwe mrozy pozostaly gdzies w poprzednich kartkach kalendarza a nasz
        projekt jakos sie slimaczy. Od miesiecy, co tydzien obserwuje postep robot na
        budowie. No i, niestety trudno dopatrzyc sie znaczacego postepu z tygodnia na
        tydzien. Dziury w elewacji od tygodni czekaja na okna, elewacje bardzo wolno
        posuwaja sie do przodu, ogolny balagan na budowie uniemozliwia wykanczanie
        malej architaktury, wjazdy do garazy rowniez od miesiecy nie tkniete. A nie
        widze co sie dzieje w mieszkaniach i garazach.
        O co tutaj chodzi? Na co sie czeka? Przeciez kilku ludzi na roznych
        frontach pracujac systematycznie poczyniloby znaczace postepy nawet z tygodnia
        na tydzien. Pisze tu o pracach wykonczeniowych nie wymagajacych zaawansowanej
        technologii. A zimowe kartki kalendarza zblizaja sie!
        Moze by jakis zastrzyk energii pomogl?
        Co na to PAB?
        Ale i tak zycze powodzenia!
        • Gość: adam borsuk Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.07.06, 09:34
          Witam Pana
          Zauwazylem ze nie jest Pan zbytnio lotny jesli chodzi o temty budowlane,
          dlatego pozwole sobie na kilka slow sprostowania
          1 Jezeli uwaza Pan ze przykrycie 1800m2 dachu w tem okolo 35 stopni C w cieniu
          w dwa miesiace do jest slimaczenie to zapraszam w tej tem na dach (wytrzyma Pan
          gora 15min)
          2 Okna nie sa wstawiane celowo, dlaczego nie mam obowiazku sie Panu tlumaczyc
          3 Wjazdow nie mozna dokanczac poniewaz nie wjedzie zaden ciezki i duzy samochod
          ale to tez Pan jako laik nie jest w stanie zrozumiec
          4 A co do balaganu - jezeli posortowany material jest balaganem to gratuluje
          spostrzegawczosci
          I na koniec troche cywilnej odwagi i prosze sie podpisac imieniem i nazwiskiem
          jak ja to robie bo nie mam nic na budowie do ukrycia i jestem przygotowany do
          kazdej MERYTORYCZNEJ I RZECZOWEJ dyskusji. Pozdrawiam
          • Gość: paisano Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 72.16.76.* 23.07.06, 17:15
            Moje zdjecia, robione co tydzien, maja date.A zdjecia, jak Pan zapewnie wie,
            znacza wiecej niz tysiace slow.
            Jesli opusci nas szczescie to juz za poltora miesiaca bedziemy mieli polska
            jesienna slote.Czy zainstaluje Pan ocieplenie na mokre sciany ?.Czy ma byc tak,
            ze zimowe opoznienie bo mroz, letnie bo upal a jasienne bo ulewy ? Dzisiejsza
            pogoda sprzyja Panu.Tarasy dalej czekaja na kafelki.Ogrodzenie moze tez juz
            rosnac.Po co czekac na blocko.Wielkie auta nie beda jezdzic po scianach wjazdu
            do garazy.Od kilku tygodni chodniczek (A1,2,3,4)czeka na plytki.
            Panie Adamie. Tak to juz jest, ze klienci maja przywilej marudzenia.Tym
            bardziej, ze jakakolwiek aktywnosc na budowie, oplacana jest m.inn. moim
            groszem.
            A na forum przyjetym jest uzywanie "login".To Pan zdecydowal inaczej.
            I tak zycze Panu idealnej pogody(sucho i 23-25C)i jak najmniej problemow z
            ludzmi.
            Powodzenia.
            • Gość: paisano Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.06, 16:39
              Mam mieszkanie B. Przed chwila dzwonil Pan, ze wysyla formy na ogrzewanie.
              Po mimo tego "oszalamiajacego" tepa,ani chybi zblizamy sie do konca. Drze z
              niepokoju czy moi wspollokatorzy okaza sie przyjaznymi przyrodzie i ludziom.
              • Gość: Anna Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 23:49
                Ja okażę się przyjazna, ale to budynek A. Dostałam list z Atalu, że po 11
                grudnia zaczynają sukcesywnie oddawać mieszkania. A.
              • Gość: edi Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.core.lanet.net.pl 29.11.06, 19:02
                Spokojnie, znajda sie przyaźni :) mam nadzieje ze tylko tacy beda na Cichym
                mieszkac ;)
                pozdrawiam sasiadow
          • Gość: tulipanna Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.06, 14:38
            Witam!
            Jestem lokatorką mieszkania A4. Chciałabym dopytać Pana Kierownika czy
            mieszkania będą oddawane w jednym terminie? Wyczytałam w gazecie, że ma to być
            30.11.06 (czy to prawda?) Czy procedura zacznie się od bloku A? Czy pomimo
            tego, że nie wykupiłam miejsca postojowego znajdzie się bezpłatne miejsce do
            parkowania na osiedlu? Pozdrawiam serdecznie!
      • littleprince2 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 07.09.22, 12:42
        Ciekawe informacje też są tutaj: stylowywroclaw.pl
    • santine [...] 23.07.06, 19:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: w Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 195.205.44.* 24.08.06, 15:35
      bedzie opóźnienie?
      • Gość: gosc Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 72.16.76.* 27.08.06, 15:36
        Patrzac na postep robot, nie bylbym optymista.Ale...
    • Gość: Tom Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 15:30
      tak sa minusy - developer i kierownik budowy. Strasznie nieugięci - jakby mieli
      coś do ukrycia. Znajomi kupili mieszkania i w trakcie budowy mogli przyjsc
      obejrzec postepy a takze rozwiazania w ich mieszkaniu. Dzieki temu ustrzegli
      sie paru bledow, a dodatkowo pare plusow - np. zdjecia gdzie polozone sa kable
      itp. Wiem ze to zabiera czas, ale warto nawet kosztem pozniejszego odebrania.
      Kierownik na tej budowie to sk.... nie jest zainteresowany porozmawianiem w
      jakichkolwiek zmianch - nigdy dla niego nie ma czasu, a pracownicy twierdza ze
      sie da tylko, ze kierownik....
      • Gość: tulipanna Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 08:51
        Wierzyc sie nie chce, ze takie chamstwo i na moim Osiedlu bedzie mieszkac.
        Pomijajc fakt, ze z kierownikiem faktycznie ciezko sie dogadac bo sama tez
        probowalam ale jak mozna uzywac podobnych okreslen?! Wszystko to wyjdzie w
        czasie oddania i tyle. Bedzie troche dluzej trwalo. Dziwie sie tym optymistom,
        ze licza na wczesniejsze oddania. Ja sie uciesze jak sie kierownik zmiesci w
        czasie. Tak to juz w naszym kraju wyglada, ze nie ma sie co cieszyc na zapas.
        A tak swoja droga w przyszlym roku maja robic cala ulice Chrzanowskiego
        (informacja sprawdzona ze ZDIK-u). Pozdrawiam realistow! ;)
        • Gość: w Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 195.205.44.* 29.08.06, 09:49
          ja słyszałem (od ZDiKu że w tym roku). No chyba jeszcze raz zadzwonie.
          Jeśli w przyszłym roku, to czy mimo wszystko, do tego czasu, atal zrobi drogę
          dojazdową?
          • ubeaty1 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 31.08.06, 13:10
            Hej!Dziś dostałam pismo w sprawie zakupu wewn. drzwi (zrezygnowaliśmy z ich, bo
            ponoć maiły być wszystkie białe), tzn.że już coś na poważnie się rusza...
            Mam nadzieję, iż większość z was, właścicicieli kupiła te mieszkanie dla
            siebie, a nie na wynajem dla studentów.Wcześniej mieszkałam na Piwnej w
            plombie, i było wszystko dobrze, dopóki starzy właściciele nie zaczęli
            sprzedawać nowym, którzy z kolei wynakmowali dla studentów (blisko polibuda,
            Ak.Med. i Roln.).90 % było studentów, a jako że mieliśmy małe dziecko, to nie
            dało się wytrzymać.Nocne libacje do 6.00 powtarzały się cyklicznie co drugi
            dzień z wszystkich stron, trzaskanie po nocy drzwiami (stud.wracali pijani z
            miasta), rzyganie na klatkach schodowych, wrzaski...KOSZMAR.Szybko to
            sprzedaliśmy, by kupić mieszkanie Z DALA od studentów.Plicja nic nie
            pomagała.Mam wielką nadzieję, że właściciele mieszkań w "Cichym Zaułku" to
            ludzie szanujący spokój innych i nie mający zamiaru wynajmować studentom,
            mającym "trochę" inny tryb życia od człowieka wstającego 6.00, a chcącego iść
            spać o 23.00, a nie na odwrót. Jeśli tak znowu będzie tak żle jak na Piwnej
            to chyba uciekniemy budować swój własny dom...
            • Gość: Wotji Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.06, 12:25
              Moze juz zacznij sie budowac :-)

... po za tym spokojna glowa, cegly silki dzwiekoszczelne uchronia Cie od
              halasow i libacji ...

Ja takze wstaje o 6h00, ale lubie czasami sie zabawic i zrobic imreze do bialego
              rana

Powodzenia i pozdrowionka,
              Wojtek

• Gość: ramija Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.06, 11:53
              Trochę chyba przesadzasz, myślisz, że jak wybudujesz dom, to uciekniesz od
              hałasu i uciążliwych sąsiadów? Rozczaruję cię, ja mieszkam w wolnostojącym domku
              jednorodzinnym, a i tak muszę od czasu do czasu tolerować głośne i suto
              zakrapiane imprezy urządzane przez sąsiada w ogródku obok. Nie pomagają ani
              prośby ani groźby.
              Inna sprawa to taka, że ludzie kupują dzisiaj nieruchomości nie tylko dla
              siebie, ale jest to forma lokaty kapitału. Dlaczego jeśli kogoś na to stać, nie
              miałby wynająć swojego mieszkania studentom? Przecież oni też gdzieś muszą
              mieszkać. A poza tym to nie tylko studenci hałasują. Niektórym (choćby mi) na
              przykład przeszkadzają niemowlęta ryczące całymi nocami, gdy ja chcę spać, a
              także biegające i tupiące dzieciaki biegające po całym mieszkaniu.
              • Gość: aa Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 13:16
                ale ogrodkowe libacje to tylko w lecie i ze strony jednego czy dwoch sasiadow...
                a w bloku sasiadow jest wiecej i imprezy tocza sie przez caly rok
                ..pamietam taka pania, ktorej przeszkadzalo tupotanie chomika biegajacego noca po mieszkaniu...
                • Gość: Lokatorka Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:30
                  Wydaje mi się, że silka uchroni nas przed hałasem. Mieszkanie w bloku wiąże się
                  oczywiście z określonymi konsekwencjami, ale osiedle ma bardzo dobrą
                  lokalizację w cichym i spokojnym miejscu. To narzuca takie a nie inne
                  zachowanie. Myślę też, że sąsiedzi z okolicznych domów będą walczyć o ciszę, do
                  której są przyzwyczajeni.
      • Gość: Lokatorka z A1 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:31
        Z moich kontaktów z kierownikiem budowy wynika, że jest miłym, kompetentnym
        człowiekiem. W dodatku profesjonalistą. Słyszałam, że swoją poprzednią budowę
        oddał bez usterek. Widzę też systematyczne postępy w budowie i mam nadzieję, że
        poślizgów nie będzie. Zobaczymy co dalej, ale ja nie narzekam na Atal. Osobna
        sprawa to błoto i brak chodników na ulicy i ta nieco przerażająca wizja
        imprezujących studentów. Mogę Was pocieszyć, że Karłwice to mała dzielnica ze
        sprawnie pracującym komisariatem policji, który mieści się w pobliżu
        Chrzanowskiego.
        • Gość: pix_x Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.archicom.pl 13.09.06, 09:29
          Widzę, że o opiniach na temat kierownika, to chyba osobny wątek już trzeba
          założyć. Osobiście dla mnie jako nabywcy mieszkania (A1) i klienta jest
          faktycznie utrapieniem, że nie mogę wcześniej wejść na mieszkanie (które w A1
          jest w stanie przedwykończeniowym, więc praktycznie nie ma już tam placu
          budowy) i porobić obmiarów, tak by po przejęciu bez zbędnej zwłoki ruszyć z
          ekipami do wykańczania mieszkania. Z drugiej jednak strony muszę bronić nieco
          tych zasad, choć sam się na nie wściekam. Kierownicy budowy ponoszą pełną
          odpowiedzialność za wypadki na budowie i rozumiem, że unikają jakichkolwiek
          wycieczek na budowę. Wydaje mi się, że jaki kierownik nie jest (a z racji
          swojej profesji trudno od niego wymagać podejścia proklinetowskiego), to raczej
          jako fachowcowi mu ufam i na tym najbarzdziej mi zależy. Dam sobie radę, jeśli
          nie wejdę przed odbiorem na mieszkanie, bo wolę, żeby się przyłożył do
          rzetelnej roboty. I liczę, że tak będzie...
          • Gość: Lokatorka Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 19:50
            Też tak myślę. Ostatecznie zaakceptowaliśmy datę odbioru mieszkania w umowie.
            Awantury można robić, jeżeli się spóźnią, albo będą usterki. Gdybym była
            kierownikiem budowy, również bym próbowała wyeliminować wycieczki
            zainteresowanych, bo przeszkadzałyby mi w pracy.
            • Gość: Wojti B-5 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.06, 20:52
              A ja ciesze sie, ze mamy takiego zajebistego kierownika budowy!!!
              Czy widzieliscie ile serca wklada w wykonczenie Cichego Zaulka?
              Kazdy szczegol jest doprecyzowany i wykonany z nalezyta starannoscia!!

Nie wspominam juz o jakosci wykonczenia!!

Ludzie - przejedzcie sie na innne osiedla i zobaczcie roznice, to co robi nasz
              drogi Adas Borsuk to jest po prostu bajka!!! :-))

Pozdrawiam wszystkich sasiadow i naszego Pana Kierownika!!
              • Gość: gosc Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.core.lanet.net.pl 18.09.06, 22:03
                wazeliniarz :D
              • Gość: W Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 195.205.44.* 19.09.06, 10:30
                Zgadzam sie. Budowa, co by nie mówić i na co by nie narzekać, idzie do przodu i
                budyneczki wyglądają coraz lepiej. Co do usterkowości i jakosci to gratuluje
                koledze oka, bo ja nie potrafił bym tego ocenić z odległości zza płotu, chociaż
                rzeczywiście wygląda to bdb.
                Także nie chwalmy dnia przed zachodem słońca, tym bardziej, że do wyjaśnienia
                pozostają 2 dość enigmatyczne ale i kluczowe sprawy:
                kwestia drogi - ma robić miasto (atal się dołożył(?)).
                Wątpliwość: nie wiadomo dokładnie kiedy. Patrząc na historię przetargów na
                inwestycje drogowe, może być błotko i wertepy przez dłuższy czas.
                czemu sie czepiam? bo atal mówił że drogę zrobi!
                kwestia muru - ma być obsadzony roślinkami (?).
                Wątpliwości: czemu tylko roślinkami. Może obłożyć go płytkami takimi jak całe
                osiedle. Tam są jakieś grafiti. Brak informacji w tej sprawie - nikt nic nie
                wie.
                Czemu sie czepiam? bo plan zagospodarowania przestrzennego działki
                mówi: "północna granica działki - sugerowany szpaler drzew"
                • Gość: w Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 195.205.44.* 19.09.06, 15:55
                  acha. A coś wiecie w kwestii ochrony, kamer itp na osiedlu?
                  • Gość: zen-zen Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.06, 16:10
                    A wiadomo już, ile to miałoby kosztować? Bo to może być droga impreza ...
                    • Gość: w Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 195.205.44.* 19.09.06, 16:41
                      koszt ochrony jest w umowie zawarty. każdy sie zobowiazał za to płacić. kamery
                      i podgląd w tv mają być.
                      • Gość: Wojti B5 Droga droga droga --> wiecej info ! ! ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 22:42
                        Biuletyn Zamówień Publicznych nr 240 z dnia 2006-09-13

www.przetargi.egospodarka.pl/47561_przebudowa-ul-Chrzanowskiego-na-odcinku-od-ul-Czajkowskiego-do-ul-Filomatow-we-Wroclawiu_2006_2.html

Ale juz uniewaznili :

www.zim.wroc.pl/przetarg/Przetargi-dokumenty/20060914122651uniewaznienie.pdf

Rozstrzygniecia przetargu nie znajdziecie raczej tutaj!

www.zim.wroc.pl/przetarg/rozstrzygniecie.php

Co za bzdura!!!

• Gość: niezadowolony Re: Droga droga droga --> wiecej info ! ! ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.06, 09:19
                          Czyli - jak to u nas w kraju - na drogę sobie poczekamy, oj poczekamy ... :-/
                        • Gość: w Re: Droga droga droga --> wiecej info ! ! ! IP: 195.205.44.* 22.09.06, 09:51
                          dzięki za info. Z tym uniewaznieniem to w sumie lepiej. Przynajmniej jeden
                          argument mniej do ewentualnego odwoływania się od przegranego przetargu.
                          i właśnie ewentualne odwoływania się firm będą tu miały decydujące znaczenie.
                          bo standardowe roztrzygnięcie do 1.5 miesiąca
                          Tylko nie rozumiem tego pkt
                          3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Wymagany; okres w miesiącach:
                          60 (?:) Może miało być 6. Znowu sie pomylili?:)
                          • Gość: Mam To jest info!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 20:33
                            Kto ciekawy ATAL-u nie zajrzy pod ten adres
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=49096340&a=49125048
                            • Gość: Wotji Re: To jest info!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.06, 20:53
                              Juz caly Wroclaw huczy !!

To rzeczywiscie skandal!!! Ciekawe komu wypowiedza z Cichego Zaulka??

Moze i ja jutro list polecony dostane??

• Gość: adam borsuk Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.core.lanet.net.pl 06.09.06, 08:41
        Panie Tom!
        Jest Pan bardzo odwazny ale anonimowo,zreszta nie tylko Pan,nie rozumiem
        dlaczego mnie Pan obraza,skoro nawet Pan mnie nie zna? Uzycie takiego
        okreslenia w stosunku do drugiej osoby to bardzo mocne slowo,ciekawy jestem czy
        mialby Pan odwage powiedziec mi to prosto w oczy? A tak na marginesie, wykonuje
        swoja prace uczciwie i zgodnie z zasadami jakie panuja u mojego pracodawcy,a
        Pan nie ma prawa tego komentowac.Ciekawe jakim Pan jest pracownikiem...? A co
        do wejsc na budowe. Budowa to teren zamkniety dla osob postronnych i nigdzie
        nie jest napisane ze mozna sobie wchodzic kiedy sie chce,a jesli chodzi o
        przytaczany przyklad - to tylko wielki brak odpowiedzialnosci kierownika ktory
        na to pozwalal.... mimo wszystko pozdrawiam
      • Gość: Adrian Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.core.lanet.net.pl 11.09.06, 08:12
        a co Ci zrobili ? Ja nie bede mial kominka mimo ze zamawialem i kierownik
        stwierdzil, ze nie ma czasu aby to zrobic, ale wiem ze to nie jego wina bo
        wykonuje to co mu "na górze" powiedzą, a jego obowiazuja terminy. Fakt czasu
        nie ma, ale mi udzielil pare rad, wiec nie wiem o co Ci chodzi.
        • Gość: paisano Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.adsl.hansenet.de 05.10.06, 22:08
          Lato minello,PAB.
          Wyrobi sie Pan?
          • Gość: w Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 23:33
            :)
            no tak. bylem dzisiaj na budowie. bawi się atal z wykańczaniem 'cichego z' jak
            z jajkiem. dalej nie skończona elewacja! za to o godz. 18.00 pracowało paru
            ludzi przy ocieplaniu ostatniej części B. wygląda na to że atalowi brakuje
            pracowników, a ci którzy są, pracują 'po godzinach'. mam nadzieje że nie z
            łapanki i jakość będzie ok.
            do przodu balustrady balkonowe, wejścia do budynków i murki. ale tempo nie jest
            powalające.
    • ubeaty1 Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) 02.09.06, 12:37
      a w którym budynku będziesz mieszkać?Ja w A 1.
    • Gość: :) Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 13:55
      Podnosze temat:)
      • Gość: x Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.06, 16:04
        Podnosze temat:)
        • Gość: w Re: Osiedle Cichy Zaułek (Karłowice) IP: 195.205.44.* 06.10.06, 16:11
          no ale co podnosisz? coś chcesz dodać, zapytać, skomentować. o czymś napisać.
          czy tylko podnosisz?
    • Gość: HANNA KREDYT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:17
      POLECAM WSZYSTKIM DORADCE FINANSOWEGO, KTÓRY POMOŻE WAM WYBRAĆ NAJTAŃSZY KREDYT
      SPOŚRÓD NAJLEPSZYCH BANKÓW W POLSCE!!!
      EMILIA WĘGRZYN (emFinanse Grupa BRE Banku SA)
      0502-653-605
      • Gość: toja Re: KREDYT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:29
        czy Ty Hanna nie masz na imię Emilia?:>
        • littleprince2 Re: KREDYT 07.09.22, 12:41
          przewodnikurody.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka