Dodaj do ulubionych

Belvedere Park

IP: *.ikatel.pl 18.06.06, 23:32
Witam, co sądzicie o tej inwestycji - na Przyjaźni?
i co wiecie o inwestorze - POLMOT?

Ktoś tam już kupił?
Myślicie że to jest dobra inwestycja pod wynajem dla studentów AE? albo
przyszłych pracowników np. LG?
Obserwuj wątek
    • Gość: hahaha Re: Belvedere Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 09:29
      co wy z tym LG??
      Dlatego tak rosna ceny na kRzykach bo wszyscy wierzą w LG??Pracownikow LG nie
      bedzie stać na wynajmowanie waszych mieszkan bo srednia w płaca w tym zakładzie
      nie przekroczy 1500BRUTTO.Inzynier jak sie postara to dostanie
      2000BRUTTO;)))).Jesli liczysz ze wynajmnie u Ciebie kadra zarzadzajaca-czyli
      Koreance to sie przeliczyłes-oni juz wynajmuja domy na Bielanach a w dalszej
      perspektywie maja na celu budowe zespołu domow w tymze miejscu.
      • Gość: Piotr Re: Belvedere Park IP: 62.233.144.* 19.06.06, 09:38
        dokładnie - wiara w tajemniczą moc zakładów LG/Philips jest dla mnie zagadką.
        • pelee Re: Belvedere Park 19.06.06, 11:12
          ... no w takim razie gdzie Oni beda mieszkac??

potencjalnie ma byc 10 000 ludzi?

pewnie ponad polowa bedzie z Wrocka lub okolic - a reszta?
          • Gość: Piotr Re: Belvedere Park IP: 62.233.144.* 19.06.06, 11:50
            dlaczego przypuszczasz, że w inwestycji Belvedere? To już nie te czasy, żeby
            pracodawca martwił się lokum swoich pracowników... Mają pracować, a gdzie będa
            mieszkać to już nikogo z LG nie będzie interesować. Dla managamentu wykupili
            już trochę mieszkanek w Veronie - to wystarczy.
            • pelee Re: Belvedere Park 19.06.06, 11:56
              nie chodzi mi tylko o Belvedere - chociaz ma dobra lokalizacje - jesli ktos
              pracuje na Bielanach i okolicahc...
              ale... gdzies Ci ludzie musza mieszkac - nie chodzi mi o management - tylko
              o "zwyklych" ludzi - pracownikow!

jak maja zarabiac 2000 brutto wedlug Ciebie - to beda mieszkac na dworcu? jak
              bedzie tak kiepsko to nikt nie bedzie tam chcial pracowac - ale to jest moje
              zdanie (chyba ze postawia baraki kolo fabryki - aby tam mieszkali)
              • Gość: Piotr Re: Belvedere Park IP: 62.233.144.* 19.06.06, 12:21
                oczywiście, że będą kiepsko zarabiać - a czego się spodziewałeś? Koreańczycy
                chcą zarabiać, a nie dobrze płacić Polakom. Wszyscy "świeży" inżynierowie,
                którzy w nadziei na kokosy rekrutowali zaraz po studiach musieli podpisać
                cyrografy na 3 lata (co już jest niezłym uziemieniem) z płacą 2000 (w porywach
                2500 zł brutto) z nadzieją na "podwyżkę w przyszłości", która wg wróbli
                ćwierkających w całym mieście nie nastąpi. Ech, idealiści...
                • pelee Re: Belvedere Park 19.06.06, 12:49
                  zboczenie z tematu....

powiedz mi w takim razie gdzie beda mieszkac Ci ktorzy zarobia 2500? i nie beda
                  z Wroclawia? wezma kredyt i sobie kupia mieszkanie czy beda wynajmowac na
                  wspolke mieszkanie?
                  • Gość: pelee Re: Belvedere Park IP: 62.233.144.* 19.06.06, 13:46
                    wybacz, ale to już nie moje zmartwienie. Ja też na początku musiałem wynajmować
                    i tułać się po Wrocławiu.
                    • pelee Re: Belvedere Park 19.06.06, 14:50
                      nie wiem dlaczego pod moim nickiem sie wpisujesz.

myslalem ze z kims w miare intel. prowadze dyskusje - ale....

co ma piernik do wiatraka? zatalem pytanie odnosnie oplacalnosci inwestycji - a
                      Ty zaczales cos mieszac! brak argumentow!
                      • Gość: Piotr Re: Belvedere Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 15:44
                        "myslalem ze z kims w miare intel. prowadze dyskusje" no właśnie - mnie uczono,
                        że na zadane pytanie grzecznie jest udzielić odpowiedzi, ale widocznie
                        chodziliśmy do innych szkół
                        • Gość: ss Re: Belvedere Park IP: *.e-wro.net.pl 19.06.06, 22:31
                          ale pieprzycie...
                          • Gość: Piotr Re: Belvedere Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:40
                            a Ty esesmanie też wiele wnosisz do dyskusji :P
                            • pelee Re: Belvedere Park 19.06.06, 23:06
                              he ha ha ha - ale zjebka :)
                            • Gość: ss Re: Belvedere Park IP: *.e-wro.net.pl 19.06.06, 23:20
                              dopasowalem sie do Waszego poziomu :P
      • Gość: w Re: Belvedere Park IP: 195.205.44.* 19.06.06, 15:25
        ceny rosną wszędzie nie tylko na krzykach. Przykład
        Geo mieszkanie i dom na kromera
        5k za metr. rok temu 2.5k. podobne bloki,jedno osiedle tyle że teraz dalej od
        ulicy
      • Gość: ss Re: Belvedere Park IP: *.e-wro.net.pl 19.06.06, 23:33
        Tak troche z kosmosu. Szczerze mowiac nie wierze by dobrze wyksztalceni ludzie
        chcieli pracowac za tak smieszne stawki. Jestem przekonany ze stawki zostana juz
        w perspektywie kilku najblizszych lat wywindowane w gore do stawek niemalze
        warszawskich. Otoz we wroclawiu jest zbyt wiele inwestycji (LG, HP, siemens a
        wlasciwie od dzis Nokia-Siemens wziaz werbuje, o volvo i kilkunastu nowych
        firmach IT nie wspomne ). Ponadto rocznik 83 jest wyzej demograficznym, zatem od
        przyszlego roku beda spore braki wsrod tanich (jeszcze) studenciakow. No moze
        jestem naiwny ale wszystkie znaki na niebie i ziemi mowia, ze twoja kwote 2K
        brutto trzeba zwielokrotnic przynajmniej podwojnie. Pozdro
    • Gość: arekk Re: Belvedere Park IP: *.kom / *.os1.kn.pl 26.06.06, 20:07
      Rozwazam "Belvedere Park" i "Apartamenty Panorama" Temaru, jednak niepokojaca
      dla mnie jest odleglosc linii wysokiego napiecia od obydwu inwestycji.
      • Gość: zainteresowany Re: Belvedere Park IP: *.ikatel.pl 26.06.06, 22:15
        ta linia bardziej ma znacznie chyba w przypadku Temaru - w przypadku Belvedere
        chyba mniej - w Belvedere troche taniej wydaje mi sie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka