Dodaj do ulubionych

Zawód Pośredenik

07.07.06, 20:56
Wiecie co wkurzaja mnie strasznie te pomyje wylewane na głowe pośredników,
którzy to niby nic nie robią.
Jest piątek prawie 21 a ja jeszcze jestem w pracy i bede siedział jeszcze
minimum godzine.
W biurze byłem o 9.15 rano i tak jest prawie codziennie.
Dlaczego ktoś mowi że prowizje są za duże.
Ciekawe czy chcielibyście pracować po 12 godz. dziennie za tysiąc złotych?
Więc nie pieprzcie że pośrednicy to pasozyty, posrednik to zawód do którego
trzeba mieć wiedze, tak samo jak do każdego innego zawodu.
Pozdrawiam normalnych ludzi, którzy korzystają z naszych usług.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bezpośrednik Re: Zawód Pośredenik IP: *.ssk.pl 09.07.06, 20:59
      Jak masz taką ciężką i kiepsko płatną pracę, idź do Biedronki albo do Tesco. Od
      razu ci się właściwie wykalibrują w głowie pojęcia ciężkiej pracy i psich pieniędzy.
    • Gość: mtr Re: Zawód Pośredenik IP: *.kom / *.os1.kn.pl 09.07.06, 23:45
      Pochwal sie ile wyciagasz za te 12 godzin pracy, to wtedy podyskutujemy.
      • Gość: Jolka Re: Zawód Pośredenik IP: *.e-wro.net.pl 10.07.06, 07:51
        to zmień zawód i nie zawracaj głowy

3% za slup ogloszeniowy to duzo za duzo,
        • Gość: mtr Re: Zawód Pośredenik IP: *.crowley.pl 10.07.06, 09:49
          Slup ogloszeniowy to mimo wszystko wielkie uproszczenie. Jakby nie bylo wykonuja
          jeszcze pare innych zadan, typu sprawdzanie papierow nieruchomosci itp. Ogolnie
          odwalaja robote, na ktora przecietny pracujacy czlowiek nie ma po prostu czasu.

Ale to wcale nie zmienia faktu, ze 3% od sprzedawcy i 3% od nabywcy to juz lekka
          przesada.

Z drugiej strony ... deweloperzy robia nas w dupala, to dlaczego posrednicy maja
          byc gorsi. Wolny rynek ;)
          • Gość: Pośrednik Re: Zawód Pośredenik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 15:47
            Bardzo rzadko się zdarza dostać prowizje po 3% od kupujących i sprzedających.
            Przeważnie tranzakcje robią dwa biura między sobą, no i prowizja także czasem
            wynosi np.2%.

Biura zesobą wspłpracują i się wymieniają ofertami.

Święte słowa, że ludzie płacą za to że nie muszą marnować czasu i
            przedewszystkim za bezpieczeństwo.
            • Gość: XYZ Re: Zawód Pośredenik IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.07.06, 13:22
              Witam,

Troche sie z tym nie zgadzam bo kupijac swoje meiszkanie wszystkie rzeczy i
              potrzebne papaierki moglem zalatwic w tydzien i nikt mi nie powie ze oplata 6%
              za taka usluge jest niska.

Ludzie kiedy sie opamietaja i zaczna stapac po ziemi ceny beda o polowe a
              nawiet wiecej nizsze.
              • Gość: Anna Re: Zawód Pośredenik IP: *.korbajt.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.06, 21:15
                Nikt nie napisal,ze za 6% jezeli wogole sie je dostanie czyli 2 prowizje i
                nie na taki najwyzszy procent jest jedna lub 2 transakcje w miesiacu obsuguje
                sie tymi pieniedzmi wszystkie inne oferty i klientow w biurze ktorzy nigdy nie
                zaplaca lub w miedzyczasie sami cos znajda ,czesto jest to teraz prowizja od
                jednej strony 2%,ogloszenia, koszty utrzymania samochodu ,ZUS,czynsz za
                lokal,telefony ,praca oczywiscie nie 8 godz dziennie ,czesto soboty i
                niedziele ,nikt sie nie zali sie po to ,ze mu ciezko ale zarobki sa tez rozne
                odliczajac koszty wiec osoby ktore placa 2% niech nie mysla ze tak wiele
                zostanie komus jesli wszystko placi sam i nie chodzi tu aby narzekac ale nie
                zawsze zostaje komus normalna pensja co zarabia ktos przy stalym zatrudnieniu
                na etat,po prostu jezeli ktos chce powinien san szukac sobie nieruchomosci a
                nie wieszac psy na posrednika lub jesli uwaza ,ze woli szukac przez posrednika
                to czyjas indywidualna sprawa a koszty moga byc sprawa umowna w zaleznosci od
                sytuacji jak komus zalezy na pracy i kliencie. Pozatym dobry posrednik
                powinien miec wiedze uzupelniana na biezaco odnosnie przepisow ,orientacje
                rynku ,powinien tez podpowiedziec klientowi jakie jest najlepsze rozwiazanie
                finansowe w jego sytuacji odnosnie zyskownosci inwestycji i doborze
                kredytu .Nie jest to tylko slup ogloszeniowy jak sie komus zdaje .
                • Gość: mariusz Re: Zawód Pośredenik IP: *.getinsa.pl 13.07.06, 16:47
                  to co sie dzieje teraz na rynku np sprzedazy dzialek to jest totalne hamstwo
                  kiedy chcesz kupic samemu wlsciciele urzadzaja przetargi teraz to samo dzieje
                  sie przez biura
                  czy ci ludzie maja jakies slowo?
                  • Gość: Jolka_Bis Re: Zawód Pośredenik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.07.06, 20:40
                    posrednicy nie oferują NIC za swoją kosmiczną prowizję, NIC czego sama nie
                    umiałabym zrobić!
                    A do tych co tu ględzą, że to czysta oszczędność czasu mam dwie uwagi:
                    1) jesli macie olej w głowie to i tak WSZYSTKO sprawdzicie sami, niezaleznie od
                    tego co mówi pośrednik, Chcecie mieć gwarancję, że nie kupujecie mieszkania z
                    długami lub lokatorami,itd - liczcie na siebie,
                    2) za 200tys da się kupić byle jakie mieszkanko w byle jakim miejscu, Ale 3% od
                    200 to 6 tys +22%vat, Tak dużo zarabiacie i tacy jesteście zajęci, że wolicie
                    zapłacić 6 tys zamiast zrobić samemu to co każdy głupi porafi? Ciekawe ilu za
                    Was zarabia miesięcznie 7320? więc nie piszcie takich bredni,okay?

a do posredników, którzy rozpoczynają wątki lub wtrącają się w dykusje: dajcie
                    nam rzetelną usługę za rozsądne pieniądze, wtedy nie będę Was tępić,
                    Tak się składa, że próbowałam kupić mieszkanie , w celach testowych zwróciłam
                    się do 10 znanych biur nieruchomoście we Wrocławiu, Ztem jakość i poziom
                    oferowanej usługi spradziłam na własnej skórze,
                    żenada i tyle,

I jeszcze jedno: grasują po tym forum, ogłaszają się w gratce, itd
                    pseudopośrednicy, którzy udają osoby prywatne, np. niejaka ewapaw - słynna z
                    tego, że sprzedaje a to mieszkanie mamusi, a to działkę tatusia, Ostatnio
                    sprzedawała 2 pok. na kozanowie, Pewnie cioci :))
                    Tego rodzaju praktyki również wpływają na opinię o pośrednikach jako takich

pozdrawiam kupujacych i sprzedajacych bezpośrednio, Jola
                    • Gość: jacek Re: Zawód Pośredenik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.07.06, 21:17
                      ocene czy ktos jest glupi czy madry pozostaw ludziom
                      wydajac taka ocene nie wystawiasz dobrego swiadectwa o swojej kulturze
                      • Gość: Jurek Re: Zawód Pośredenik IP: *.e-wro.net.pl 14.07.06, 09:42
                        pogieło Cię? czytać nie umiesz czy masz problem ze zrozumieniem prostej
                        wypowiedzi Panie Posredniku?

a może tak merytorycznie byś się odniósł do wypowiedzi Joli Bis?
                        • Gość: Pośrednik Re: Zawód Pośredenik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 14:57
                          jurek bez komentarza? chyba rtwoja IQ pozostawia do życzenia

co do wypowiedzi Joli_Bis:

1) jesli macie olej w głowie to i tak WSZYSTKO sprawdzicie sami, niezaleznie od
                          tego co mówi pośrednik, Chcecie mieć gwarancję, że nie kupujecie mieszkania z
                          długami lub lokatorami,itd - liczcie na siebie,

- no oczywiscie każdy Polak jest najlepszym lekarzem, prawnikiem,
                          pośrednikiem :)))taki naród
                          nigdy mi się nie zdażyło żeby moi klienci sprawdzali po mnie dokumenty, ponadto
                          dokumenty są sprawdzane dwutorowo, najpierw robi to pośrednik potem notariusz
                          wiec argument zupełnie doniczego, napewo tacy ludzie jak ty sa łatwym celem dla
                          wszelkiej masci oszustów, pośrednika nie oszukasz :)

2) za 200tys da się kupić byle jakie mieszkanko w byle jakim miejscu, Ale 3% od
                          200 to 6 tys +22%vat, Tak dużo zarabiacie i tacy jesteście zajęci, że wolicie
                          zapłacić 6 tys zamiast zrobić samemu to co każdy głupi porafi? Ciekawe ilu za
                          Was zarabia miesięcznie 7320? więc nie piszcie takich bredni,okay?

a dlaczego jak idziesz do banku nie przeszkadza Ci ze płacisz 1 lub 1,5%
                          prowizji?
                          dlaczego płacisz za bilety, paliwo, za prąd, panu który kładzie kafelki?
                          pracuje ciezko i duzo i kasuje tyle zabym miał jakas wypłate
                          ja na telefon miesiecznie wydaje pewnie tyle co ty przez pol roku, to sa moje
                          koszty
                          kilkaset złotych miesiecznie na paliwo, to moje koszty?
                          najzwyczajniej w swieci nam nie opłaca się pracowac za mniejsza prowizje
                          a jak ktos znajdzie biuro które go obsłuzy za 1% ,to potem ma pretensje ze cos
                          było nie tak,
                          gów...a prowizja, gó.....e biuro, gó..a...a obsługa, proste

wiesz co nie wierze w to ze jak przyjdziesz do duzego biura i powiesz ze chcesz
                          kupic mieszkanie i posłuchasz co ma ci do powiedzenia posrednik, to on sie toba
                          nie zajmie, ale masz racje jak pojdziesz do 10 biur to kazdy Cie oleje, bo
                          wiemy czego kto szuka i ja kilka biur szuka tego samego dla klienta to wszyscy
                          go olewaja, bo nie mamy zamiaru dublowac swojej pracy

co do pseudopośredników- tu się zgadzam, to zdecydowanie psuje nam rynek

a tak wógóle to płacisz za usługe:
                          6000 zł za znalezienie mieszkania to jednak nie tak duzo, bo ja pokazuje ci
                          kilka lub kilkanascie mieszkan

a faktycznie jak szukasz w ilus tam biurach i ogladasz po jednym mieszkaniu to
                          jak zdecydujesz sie je kupic to wtedy faktycznie wychodzi drogo, ale to twój
                          pech

• Gość: pośrednik Re: Zawód Pośredenik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 17:44
                            a dlaczego płacisz notariuszowi 2000 taksy, a według ciebie robi wiecej niz
                            posrednik?
                            • Gość: Bezpośrednik Re: Zawód Pośredenik IP: *.ssk.pl 15.07.06, 11:10
                              Notariusze stanowią klikę, która nie ma nic wspólnego z wolnym rynkiem. Dobrze,
                              że w końcu padło to porównanie - w środowisku pośredników można dostrzec wiele
                              analogii, choć nie mają takich pleców w sejmie czy wręcz monopolu
                              zagwarantowanego konstytucją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka