Dodaj do ulubionych

strońska Archicom

18.08.06, 21:24
kupiłem mieszkanie na strońskiej w Archikonie. co sadzicie o tej lokalizacji
i tym deweloperze?
Obserwuj wątek
    • Gość: Szymek Re: strońska Archicom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.06, 22:43
      FAjne miejsce dużo lepsze od lokalizaji budynków planowanych przez Wrobud jak
      dla mnie oczywiście.Byłem też w archicomie ale za mieszkanie 2 pokojowe ktore
      mnie interesowało chcieli ode mnie 6ooo za m2 i spasowałem.
      Za ile Tobie udało sie kupić chatę?
      Pozdrawiam
      i gratuluje:)
      • mcinek1 Re: strońska Archicom 19.08.06, 17:24
        ja szarpnąlen sie na kawalerke. Zdązyłem jeszcze przed podwyżką za 33 metry
        zapłaciłem 145 tyś
    • tina.dani Re: strońska Archicom 20.08.06, 12:20
      My mamy w budynku A. Jestesmy zadowoleni z Archicomu, szczegolnie z obslugi
      klienta i terminowego oddawania mieszkan. Co do lokalizacji - jesli kupiles tu
      mieszkanie, to chyba sa ci znane plusy i minusy Gaju. Dla niektorych jest to
      tylko stare smietnisko i blokowisko, dla nas i wielu ktorzy zdecydowali sie na
      gaj - calkiem niezla lokalizacja (sklepy, szkoly, szpital) by mieszkac samemu
      lub wynajmowac mieszkanie.

W ktorym budynku kupiles mieszkanie?
      Czy sa jeszcze jacys sasiedzi na forum?

• Gość: mcinek Re: strońska Archicom IP: *.pl.auchan.com / 62.148.92.* 20.08.06, 17:39
        ja kupilem w E. Jak narazie to jeszcze nie wiem o nikim kto by sie tam w
        przyszłości osiedlił. ale czekam. moze jeszcze ktos sie odezwie, w koncu jest
        jeszcze kupe czasu:)
        • tina.dani Re: strońska Archicom 20.08.06, 19:43
          To bedziemy czekac razem na przyszlych sasiadow:-)
          (Sluchy chodza, ze ponad 70 mieszkan jest juz sprzedanych)
      • Gość: zoltan Re: strońska Archicom IP: *.magma-net.pl 03.02.08, 13:43
        Witam, sasiadow. Kupilem mieszkanie w bud. A na ostatnim pietrze. Co do
        terminowosci to szczerze mowiac zaczynam powatpiewac. Krajobraz na budowie poki
        co iście ksiezycowy.
    • zenobiuszmokronos Re: strońska Archicom 21.08.06, 15:52
      Jak juz kupiles to zapomnij o miłej obsłudze.
      A skorzystales z 1% znizki?
      • Gość: mcinek1 Re: strońska Archicom IP: *.pl.auchan.com / 62.148.92.* 21.08.06, 19:50
        skorzystałem nawet z 11,5% zniżki. na obsługe nie moge nic powiedziec, bo jak
        dotąd jest dobrze.
        • zenobiuszmokronos Re: strońska Archicom 23.08.06, 21:32
          Mogles miec 12.5 :) powaznie
          Poczekaj az bedzisz chcial zobaczyc swoje wlosci.
    • Gość: kris Re: strońska Archicom IP: 80.68.236.* 22.08.06, 16:41
      Ja też bym chciał zamieszkać na nowym osiedlu Archicomu... Bo Wrobud mnie
      wykańcza psychicznie.
      :-)
      • aghatta1 Re: strońska Archicom 22.08.06, 18:34
        Od dwóch miesięcy mieszkam na Strońskiej tak, że mogę się już trochę
        wypowiedzieć o lokalizacji. Plusem wielkim jest cisza i bliska odległość ferio
        gaju.Poza tym wydaje mi się dość bezpiecznie. Lokatorzy zostawiają swoje
        samochody na noc przed blokiem. Mieszka się przyjemnie, komunikacja z centrum
        też w normie. Najbardziej dobija mnie (co Ciebie nie dotyczy) dojazd do bloku..
        Koszmarne dziury i kurz. Trasa od domu do asfaltu (a mieszkam w pierwszym
        bloku) to brudne buty , że wstyd iść dalej.
        • Gość: Złośliwiec Re: strońska Archicom IP: *.wroclaw.mm.pl 08.02.08, 17:32
          >Poza tym wydaje mi się dość bezpiecznie. Lokatorzy zostawiają swoje
          > samochody na noc przed blokiem.

LOL, a niby gdzie mieliby je zostawiać? Myślisz, że dla wszystkich wystarczyłoby
          miejsc w garażach? :]
    • Gość: faktor8 Re: strońska Archicom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.06, 21:32
      Myślałem o kupnie mieszkania w tej inwestycji (90m kw). Niestety obsługa
      klienta wyprowadziła mnie z równowagi. Miałem wydać grubo ponad 400 000PLN a
      przy każdej okazji musiałem prosić się o uwagę. Z wielką łaską odpowiadano mi
      na zadawane pytania, wszelkie wątpliwości rozstrzygano na moją niekorzyść. O
      negocjacji umowy nie wspomnę. Miałem wziąć kredyt, którego spłacanie miało mi
      zająć resztę życia a robiono wszystko abym czuł się jak frajer. Kiedy człowiek
      podejmuje taką decyzję powinno to być dla niego święto!!! Zakup obok zobowiązań
      powinien dać chociaż trochę radości!!! A tu tylko frustracja, uczucie
      wykorzystywania i ignorowania. Ze strachem myślałem o tym jak będzie wyglądał
      odbiór mieszkania i usuwanie ewentualnych usterek. Do tego termin oddania
      inwestycji był mgliście określony a wysokość stawki VAT w 2008 zagadką.
      Nie mogłem się na to zgodzić. Wolę pomieszkać jeszcze w mniejszym mieszkaniu.
      Archicom jest świetnym przykładem działania polskiej firmy, która ma dostatek
      klientów. Kiedy znika widmo walki o istnienie na ryku klienci traktowani są jak
      śmieci.
      • Gość: komanor Re: strońska Archicom IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 27.08.06, 21:02
        tak z ciekawosci pytam pamietasz kto cie obslugiwal ze tak zalazl ci za skore,
        bo u mnie bylo w miare ok
        • romek312 archicom i ich poczucie humoru 31.08.06, 14:59
          chcialem kupic mieszkanie na IV pietrze w budynku E i pytam jaka jest cena m2 -
          odpowiedz brzmi ok 6200, wiec zadaje kolejne pytanie, czy komorka lokatorska
          jest juz w cenie mieszkania, a pani na to ze nie - kosztuje ekstra. mnoze sobie
          te 6200x 52m2, wychodzi mi 322,4 tys zl i pytam czy taka jest cena mieszkania,
          a pani w archicomu mowi ze nie, - do tego trzeba doliczyc cene gruntu. Ach i
          jeszcze cene balkonu ekstra!
          -To ja prosze mieszkanie na IV pietrze w E z gruntem ale bez balkonu...
        • Gość: absynth Re: strońska Archicom IP: *.magma-net.pl 03.02.08, 13:46
          jesli chodzi o kontakt to moim opiekunem jest p. Piotr (taki blondyn w
          okularach) i jest calkiem OK. Wczesniej faktycznie byla jakas babka i byla dosc
          irytujaca.
      • Gość: vivi Re: strońska Archicom IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 29.09.06, 18:10
        Robisz wrażenie pajaca, który ma 10 000 zł w kieszeni (+ kredyt) i wydaje mu
        sie, że zawojował świat. Żenada. Bywa, że trzeba chwile poczekac w kolejce, ale
        wszystko do się sympatycznie załatwić. Na pytanie otrzymywałem odpowiedzi "bez
        łaski". "Kiedy człowiek podejmuje taką decyzję powinno to być dla niego
        święto!!!" - JAKIE ŚWIĘTO??? Tu już chyba Ciebie poniosło. Umowę również
        negocjowałem z Archicomem i doszliśmy do konsensusu. Dla mnie - wszystko ok.
        Pozdrawiam
        • Gość: Klient Re: strońska Archicom IP: 87.192.248.* 26.01.07, 17:28
          Ja rowniez kupilem mieszkanie w Archicomie tyle, ze na innym osiedlu. Osobiscie
          uwazam, ze ze swieczka trzeba dzisiaj szukac takiego developera jakim jest
          Archicom. Pracuje sam na rynku nieruchomosci i z autopsji wiem co sie dzieje.
          Podejscie do klient jest profesjonalne a umowy pro klienckie. Naturalnie zawsze
          moga zdazyc sie jakies wpadki (ja i znajomi nie doswiadczylem) jednak nie
          zapeszajac to naprawde scisla czolowka. Jesli ktos ma pretensje, ze w cene
          mieszkania nalezy wliczyc rowniez ulamkowa czesc gruntu, to oznacza, ze nie wie
          nic o rynku nieruchomosci i o tym co sie na nim dzieje. Tak swoja droga jesli
          chodzi o poprawki to wszelkie usuniete zostaly u mnie bez slowa. Kwestia
          wskazania co sie nie podoba i koniec.

Pozdrawiam i mam nadzieje, ze zarowno ta firma bedzie trzymala wypracowany
          fason jak i inne postaraja sie choc nieco jej dorownac.

• Gość: ju\ynx Re: strońska Archicom IP: *.core.lanet.net.pl 01.09.06, 18:54
      Może was zainteresuje ze dzis zaczeto grodzic teren pod inwestycje :)
      • Gość: mcinek1 Re: strońska Archicom IP: 62.148.92.* 01.09.06, 19:15
        najwyższy czas
        • Gość: mariusz Re: strońska Archicom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.06, 00:04
          nie dzis a 2 dni temu
          ale jakie to ma znaczenie
          • Gość: mcinek1 Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:37
            jak to jakie? nie iem jak ty ale ja sie ciesze z każdego kroku jaki jest
            zrobiony w tej budowie. to znaczy ze z każdym dniem jest blizej do własnego M
            • Gość: teo Re: strońska Archicom IP: *.adsl.alicedsl.de 05.09.06, 13:29
              Przymierzam sie do kupna mieszkania w tej inwestycji, czy mozecie mi powiedziec
              jakie sa zle strony tego developera (oprocz usuwania usterek) i tej lokalizacji
              (o tym, ze to stare smietnisko juz wiem)

Dzieki z gory
              PZDR
              • Gość: aa Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 14:49
                to po co chcesz kupic mieszkanie skoro to smietnisko???
                • Gość: mariusz Re: strońska Archicom IP: *.getinsa.pl 05.09.06, 17:24
                  minus na dzis to brak drogi dojazdowej, bo ta polna to smiechu warte
                  jakie smietnisko, jedz zobacz a nie sluchaj bzdur
                  lokalizacja bardzo dobra, wszedzie blisko
                • Gość: mcinek1 Re: strońska Archicom IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 23.12.06, 19:11
                  no wiec jeśli chodzi o to pismo to jeszcze go nie dostałem natomiast dzwoniłem
                  do p. piotra który poinformował mnie ze msmy jeszcze czas. Niestety nie
                  poinformował ile. myśle ze początek roku będzie w sam raz. Kupiłem M 1 w
                  budynku E i nie moge sie doczekać kiedy dostane klucze a to jeszcze 1,5 roku.
                  porażka
              • Gość: zoltan Re: strońska Archicom IP: *.e-wro.net.pl 05.09.06, 20:00
                generalnie nie ma lepszego dewelopera we Wroclawiu. Przymierzalem sie do wielu
                przez ostatnie pol roku (lokum, geo, inter-es, awbud) ale jesli chodzi o umowe:
                rchicom to jest mistrzostwo wroclawia :) Mialem tylko jedno zastrzezenie, i bez
                problemu zmienilem kotrowersyjny zapis.
                Z pracownikow Archicomu polecam p piotra .

• Gość: teo Re: strońska Archicom IP: *.adsl.alicedsl.de 06.09.06, 08:05
                  a jaki zapis cie zaniepokoil i w ktorym budynku kupiles?
                  • Gość: zoltan Re: strońska Archicom IP: *.crowley.pl 06.09.06, 11:17
                    Chodzilo o wpis ze przypadku jakiegokolwiek opoznienia z jednorazowa wplata za
                    mieszkanie, archicom moze bez wzglednie rozwiazac umowe bez zadnych
                    konsekwencji przez nastepny rok zdaje sie. Nie poamietam juz szczegolow
                    dokladnie.
                    A banki dosc czesto sie spozniaja z przelewami.

Inne rzeczy byly bez zastrzezen.
                  • Gość: zoltan Re: strońska Archicom IP: *.crowley.pl 06.09.06, 11:23
                    budynek A
              • Gość: jynx1 Re: strońska Archicom IP: *.core.lanet.net.pl 06.09.06, 18:42
                to stare gruzowisko a jeśli było kiedyś śmietniskiem to straaasznie dawno ;)
              • Gość: Corso Re: strońska Archicom IP: 193.0.116.* 06.09.06, 20:19
                Dla mnie wadą lokalizacji jest to, że na Gaju zaczyna brakować przestrzeni.
                Kolejne działki zabudowywane są średnio ciekawymi budynkami gdzie sąsiedzi
                zaglądają / będą zaglądali sobie w okna. Byłoby lepiej gdyby zamiast kolejnych
                osiedli produkowanych przez mniej lub bardziej "renomowanych" lecz zawsze
                chciwych i wciskających kit deweloperów miasto uporządkowało ten teren (o parku
                nie wspomnę bo to zbyt skomplikowane przedsięwzięcie dla urzędników miejskich).
                Gdybym miał tam teraz kupować mieszkanie to raczej bym się na to nie
                zdecydował.
                • Gość: zoltan Re: strońska Archicom IP: *.e-wro.net.pl 06.09.06, 22:54
                  z przestrzenia na gaju to faktycznie nie jest najlepiej. Ale ludzia ktorzy
                  wybieraja ta dzielnice nie zalezy na ogrodkach tylko na bliskosci do centrum.
                  Zwroc uwage jakie sa mieskzania na wyspie: wiekszosc to 2 pokojowe mieszkania
                  srednio ok 42 m2. Domniemam ze potencjalni nabywcy nie sa fanami wielkich
                  przestrzeni...

no chyba ze sie myle
                  • Gość: Corso Re: strońska Archicom IP: 193.0.116.* 07.09.06, 19:16
                    Myślę, że kupując mieszkanie by w nim mieszkać a nie wynajmować należy wziąść
                    pod uwagę wiele okoliczności, zwłaszcza jeśli człowiek zadłuża się na kwotę
                    przekraczającą wartość czarnorynkową swoich organów wewnętrznych. Odległość od
                    centrum jest tylko jedną z takich okoliczności. Małe piwo jeśli ktoś jest
                    świadomy tego co i gdzie kupuje. Gorzej kiedy obudzi się z ręką w nocniku i w
                    miejscu którego ma dość od samego rana. Nie chodzi tu o "wielkie przestrzenie"
                    ale o miejsce w którym chce się mieszkać.
                    • Gość: zoltan Re: strońska Archicom IP: *.e-wro.net.pl 07.09.06, 19:50
                      no wiadomo ze kazdy 30 razy sie zastanowil zanim podpisal umowe. Ja mowie tylko
                      ze kazdy ustala swoje prorytety. Dla mnie bylo to bliskosc centrum, rozklad
                      mieszkania i w miare sensowna dzielnica. Pewnie sie zaraz znajdzie ktos kto
                      zacznie przypominac o genezie tej miejscowy.... ale jak mowie wszystko ma swoje
                      priorytety
          • Gość: jynx1 Re: strońska Archicom IP: *.core.lanet.net.pl 06.09.06, 18:41
            dziwne, mieszkam zaraz obok, raczej latwo zauwazyc ogrodzenie ;)
            Moze ty masz na mysli kiedy zaczeli rownac teren? ;)
            • tina.dani Re: strońska Archicom 06.09.06, 19:54
              Przy zalatwianiu wszelkich spraw takze polecamy p. Piotra. Jesli chodzi o
              szybkosc udzielania kredytow przez banki: w naszym przypadku z zapewnianych 3-4
              tygodni zrobily sie 2 miesiace! Na szczescie mamy to juz za soba.
              Cieszymy sie, ze Archicom zaczyna juz cos robic, bo to jednak troche dziwne
              uczucie gdy zaplacilo sie kupe kasy za mieszkanie, splaca sie za nie kredyt a
              nawet tej przyslowiowej "dziury w ziemi" jeszcze nie ma.

• mark74 Re: strońska Archicom 07.09.06, 17:50
                Co za czasy! Mam mieszkanie a mieszkac w nim nie moge, bo dopiero tylko na
                papierze! Tez splacam kredyt i od czasu do czasu zagladam za Ferio by popatrzec
                chociaz na dzialeczke:-))
                • Gość: pytanka Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 00:05
                  KTo wie kiedy oddaja mieszkania do uzytku???
    • Gość: swistak Re: strońska Archicom IP: *.lanet.net.pl 06.12.06, 22:40
      Cos ostatnio sasiedzi sie wyciszyli :) Zachęcam do zapisania się do grupy
      dyskusyjnej Zielona Wyspa, ulatwi to komunikacje. Zapisywac sie mozna
      bezposrednio ze strony groups.google.pl/group/zielona-wyspa?hl=pl
      (klikajac na ,Przylacz sie', jezeli ktos nie ma jeszcze konta w googlegroups
      konieczne bedzie jego zalozenie)

Nazwa grupy: Zielona wyspa
      Strona główna grupy: groups.google.pl/group/zielona-wyspa?hl=pl
      Adres e-mailowy grupy zielona-wyspa@googlegroups.com

Czy do kogos dotarlo juz pismo o przesunieciu terminu zglaszania poprawek do
      projektu mieszkania?
      • Gość: mcinek1 Re: strońska Archicom IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 28.12.06, 17:55
        nic na ten temat nie wiem. tak w ogóle to byłem wczoraj na budowie. było kilku
        robotników, stoą ze 3 dźwigi. fundamenty leją i to wszystko. może wiosną coś
        sie zacznie dziać.
        • Gość: brzeszczot Re: strońska Archicom IP: *.crowley.pl 22.01.07, 14:48
          To jest proba ozywanie tego watku :)
          Czy ktos sie orientuje jaki jest faktyczny stan budowy? Pytam bo stan budowy ze
          strony archicomu jest srednio aktualny.
          • Gość: jacek Re: strońska Archicom IP: *.getinsa.pl 22.01.07, 16:15
            mieszkam obok
            nie wiem jaki maja harmonogram ale ostro pracuja
            zalane lawy chyba pod wszystkie budynki
            w niektorych leja juz sciany fundamentowe i stawiaja konstrukcje
            generalnie sprawnie to wyglada
            • Gość: mcinek1 Re: strońska Archicom IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.02.07, 22:31
              Ludzie spicie? dlaczego nikt sie nie odzywa. gdzie jestescie. nie interesujecie
              sie swoim M. PODZIELCIE SIE OPINIĄ
              • Gość: kropek Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 21:07
                Witam! Czemu tu tak wszystko przycichło?? Im bliżej końca tym
                bardziej powinno wrzeć! :)) Pozdrawiam
    • Gość: Rupert Re: strońska Archicom IP: 91.198.246.* 08.01.08, 07:15
      Witam znajomych od developera :]

Osobiście wybrałem inną lokalizacje, mianowicie Platinium. Ostatnio Archicom
      rozsyła informacje o pewnych opóźnieniach w oddaniu mieszkań i proponuje aneks.
      Czy u was jest podobnie? Kiedy macie odebrać mieszkania?

Pozdrawiam
      • Gość: swistak Re: strońska Archicom IP: *.lanet.net.pl 08.01.08, 16:52
        Witam,

Z tego co pamiętam to według umowy Archicom powinien przekazać mi mieszkanie do
        końca czerwca, jak do tej pory żadnego aneksu nie było. Niedługo się zresztą
        wybiorę do nich pogadać bo jak ostatnio zaglądałem na budowę to okna mi
        wstawiali więc może by tak zajrzeć do środka można :)

Pozdrawiam
        • Gość: kropek Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 18:34
          Ja ostatnio byłam w siedzibie na Mikołaja. Powiedziano mi, że
          tworzone są listy przekazania mieszkań na Strońskiej. Niebawem mają
          być wysłane do klientów, więc będzie wszystko bardziej jasne :) Ja
          mam mieszkanie w budynku E - tym końcowym, wstępny termin na
          przekazanie mieszkania zaplanowano na 12 sierpnia :)) Pytanie do
          Was: czy sporządzaliście umowy przedwstępne notarialnie?? Pozdarwiam
          • Gość: swistak Re: strońska Archicom IP: *.lanet.net.pl 09.01.08, 23:11
            To fajnie ze tworzą listy przekazania mieszkań na pół roku przed odbiorem,
            ciekawe jaki będzie finish :) Co do wstępnego terminu odbioru to masz go zgodnie
            z planem, czy opóźnienie, bo rozrzut pomiędzy nami wynosi ponad miesiąc a mam
            mieszkanie w środku budynku E? Co do umowy to mam notarialną, pytasz z
            ciekawości czy jakiś problem jest? Pozdrawiam
            • Gość: kropek Re: strońska Archicom IP: *.as.kn.pl 10.01.08, 18:46
              O notariusza pytam z ciekawości, ja nie podpisałam... Z tego co
              pamiętam to w umowie mojej termin przekazania mieszkania był właśnie
              tak na przełomie sierpnia i września. Biorąc pod uwagę, że ściany
              już są ale brakuje okien to prawdopodobieństwo przekaznia właśnie
              przypada tak gdzieś w tych okolicach ;) W każdym razie w
              poniedziałek byłam w okolicach budowy i muszę powiedzieć, że nasze
              osiedle robi już duże wrażenie :) Rośnie i rośnie z dnia na
              dzień :)) Pozdrawiam
              • Gość: swistak Re: strońska Archicom IP: 217.153.65.* 11.01.08, 08:03
                W sumie do sierpnia jeszcze daleko także jak chcesz jeszcze podpisać notarialnie
                to myślę że Archicom nie będzie robił problemów. Zwłaszcza że ostateczne umowy
                będą dopiero w 2009 i do tego czasu może się jeszcze dużo wydarzyć. Ja również
                najpierw miałem podpisaną cywilno-prawną potem notarialną. Zadzwoń do swojego
                opiekuna w Archicomie. Możesz wybrać sobie notariusza sama albo tego z którym
                współpracują. Pozdrawiam
                • Gość: kropek Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 21:41
                  To cenna rada. Przekalkuluje i podejmę decyzje :) Pozdrawiam
                • Gość: zolta Re: strońska Archicom IP: *.magma-net.pl 03.02.08, 13:53
                  A czy mozecie powiedziec czemu tak rozprawiacie o "notarialnej" umowie w tym
                  kontekscie? Bo nie kumam. Co by mi to dalo w przypadku potencjalnych opoznien?
                  • Gość: swistak Re: strońska Archicom IP: *.lanet.net.pl 05.02.08, 22:30
                    Kropek zapytała o umowę notarialną z ciekawości także nie w kontekście opóźnień.
                    Na forum było już wiele dyskusji typu umowa notarialnej vs cywilno-prawna. W
                    przypadku małych opóźnień forma umowy nie ma według mnie znaczenia, w obu
                    przypadkach są jakieś kary za opóźnienie albo aneks o przesunięciu terminu się
                    podpisuje. Umowa notarialna przydaje się natomiast w przypadku dużych opóźnień
                    spowodowanych np. bankructwem dewelopera, co w przypadku Archicomu raczej nie
                    powinno mieć miejsca :)
                    • Gość: adam Re: strońska Archicom IP: *.diceitup.com 06.02.08, 11:35
                      nie powinno czy nie będzie mieć miejsca?
                      • Gość: kropek Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 19:23
                        Nie będzie mieć miejsca!! :) Myślę, że zbyt dużo mają do stracenia.
                        12 lat na rynku, znana marka, tradycja ... A o umowę pytałam tak z
                        ciekawości, chciałam znać Waszą opinię. Podobno niedługo mają
                        być "drzwi otwarte" na Strońskiej, info dostaniemy na maila :)
                        Pozdrawiam
                        • Gość: zoltan Re: strońska Archicom IP: *.nsn.uu3.net 07.02.08, 11:00
                          Jeszcze mam do Was jedno pytanie odnosnie opoznien... chcialem poznac Wasze
                          zdanie. Otoz Archicom twierdzi ze moje mieszkanie zostanie oddane w terminie,
                          czyli 31go marca (budynek A). Mieszkanie "za sciana" nie jest jeszcze sprzedane,
                          a w ofercie developera widnieje zupelnie inna data: lipiec 08.
                          Nie jestem fanem teorii spiskowych, ale cos mi tu nie gra. Co sadzicie?

Pozdrawiam
                          • Gość: swistak Re: strońska Archicom IP: *.lanet.net.pl 10.02.08, 12:59
                            Całość czyli wszystkie budynki z terenem przyległym ma być oddana chyba do końca
                            września, tak też zawsze było na ich stronie. Może się zabezpieczają żeby
                            terminy oddań ludzi mających już umowy zostały dotrzymane. Ja czekam już prawie
                            2 lata i opóźnienie lekko by mnie wpieniło, natomiast ten który kupi teraz może
                            śmiało poczekać nawet do września z wykończeniem i odebraniem swojego mieszkania :)
        • Gość: Rupert Re: strońska Archicom IP: 91.198.246.* 09.01.08, 06:25
          Widocznie tylko jedna inwestycja im sie trochę opóźniła.

W naszym przypadku aneksy i informacja o opóźnieniu przyszła miesiąc przed
          pierwotnym terminem oddania mieszkania.

Pozdrawiam
          • Gość: wojtas71 Re: strońska Archicom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.08, 12:20
            I ja rowniez witam, kupilem mieszkanie w bloku E.

Jak wyglada terminowosc oddania kluczy wlascicielom?
            • otu85 Re: strońska Archicom 23.02.08, 16:07
              ...trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie. W styczniu odbierałam mieszkanie
              dla teściowej u innego developera. Już wiem, że bez pomocy fachowca z wiedzą o
              zasadach sztuki budowlanej nie powinno się tego robić. Polecam inżyniera Pana
              Sławka 601641550.Też mi polecono. Zapłaciłam 250zł za pomoc w protokolarnym
              odbiorze mieszkania (jak potrzeba wystawia fakturę). Zaoszczędziłam parę tysięcy
              złotych. Nie była bym w stanie wraz z mężem wyłapać wszystkich istotnych
              usterek. Pozdrawiam miłośników własnych m2.
              • Gość: kropek Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 18:48
                No i doczekaliśmy się :) W sobotę 5 kwietnia drzwi otwarte na
                Strońskiej :)) Pozdrawiam
                • Gość: ww Re: strońska Archicom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.08, 22:15
                  Czy bedzie mozna wejsc do budynku? Chodzi o bud. E.
                  • Gość: kropek Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 19:31
                    Będzie można wejść do budynku, nawet do własnego mieszkania :))
                    Dzisiaj rozmwiałam z Panią z Archicomu. Zapytałam na czym będzie to
                    polegało, czy tylko będzie można obejrzeć specjalnie przygotowane
                    przez firmę mieszkanie... Powiedziała, że nie że jak najbardziej
                    będzie można wejść do własnego mieszkania :)) Super! Dodatkowo firma
                    przygotowała już plany odbioru mieszkań. Pierwsze oddają już w maju.
                    Ja mam w budynku E, tym od strony Pilawskiej i mam odbiór na 13
                    sierpnia :)) Pozdrawiam Wszystkich niecierpliwie wyczekujących
                    swojego M
                    • Gość: ww Re: strońska Archicom IP: 78.8.8.* 02.04.08, 15:42
                      13 sierpnia, czyli szybciej niz mialo byc (30 wrzesnia) ???
                      ja mam w E ale od Stronskiej, po prawej stronie od ferio gaju i sam jestem
                      ciekaw. do zobaczenia w sobote ;-)
                      • Gość: kropek Re: strońska Archicom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 19:12
                        Do 30 września ma być chyba oddane wszystko. Z tego co się
                        dowiedziałam to od maja rozpoczynają już przekazywanie pierwszych
                        mieszkań. A to już niedługo... :)) Jak masz mieszkanie w budynku E1
                        to ta strona wygląda bardzo obiecująco, widziałam w sobotę.
                        Pozdrowienia, do zobaczenia ;)
                        • Gość: ww Re: strońska Archicom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.08, 21:15
                          Dzis byl dzien otwarty, bylo calkiem OK, mozna bylo ogladac do woli ;-)

Jak sie Wam podobaja bloki i ich wykonanie?
              • Gość: HansKlosz 601641550 wpisz do wyszukiwarki IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.04.08, 22:52
                > ...trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie.

A mieszaj sobie. Zgłaszam ten post do skasowania. Za co ? A za
                nachalność. Poniżej kilka wpisów o imć Panu Sławku w innych wątkach:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=67793555&a=76112026
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=72238620&a=76111846
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=41035517&a=76111642
                Pełna lista pokaże się po wpisaniu komórki 601641550 w wyszukiwarce
                forumowej.

> W styczniu odbierałam mieszkanie dla teściowej u innego
                > developera. Już wiem, że bez pomocy fachowca z wiedzą o
                > zasadach sztuki budowlanej nie powinno się tego robić.
                > Polecam inżyniera Pana Sławka 601641550.Też mi polecono.

ręka rękę myje. A może otu85 to Sławek ?

pozdro
                J-23 aka HansKlosz.
                • Gość: ww Re: 601641550 wpisz do wyszukiwarki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.08, 12:31
                  Mamy swoje forum:

www.stronska.fora.pl
                  ZAPRASZAM WSZYSTKICH.

Archicom wyslal mailing do wszystkich zeby korzystali z tego forum ;-)

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka