Dodaj do ulubionych

Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka

• Gość: a kiedy drugi etap budowy? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.05.07, 12:58
      wrobud na swojej stronie pisze, ze juz niedlugo rozpocznie sprzedaz drugiego
      etapu osiedla. probowal sie moze ktos dowiedziec kiedy konkretnie ma to
      nastapic no i jakie beda ceny w tym etapie?
      • Gość: B2-K3 Re: kiedy drugi etap budowy? IP: 212.2.99.* 02.06.07, 20:03
        Podobno sprzedaż drugiego etapu rozpocznie się w lipcu. Witam i pozdrawiam
        wszystkich sąsiadów:)
        • Gość: hhh Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.scansafe.net 13.07.07, 09:40
          To umiesci prosze na forum...
          • Gość: Mieszkaniec Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.telsat.wroc.pl 17.07.07, 19:06
            Nowe zdjęcie:

wroclaw.hydral.com.pl/foto/167/167690.jpg
            • Gość: fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: 57.66.197.* 17.07.07, 19:39
              Cos sie jednak na tej budowie dzieje !
          • Gość: Mieszkaniec Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.telsat.wroc.pl 12.08.07, 19:48
            Nowe zdjęcie:

www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=14755742&postcount=957
            Pozdrawiam
            • Gość: grz Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.crowley.pl 13.08.07, 09:52
              Na zdjęciu widać ze budynek B1 cały czas rośnie, rozpoczęto prace przy drugim
              etapie budowy, ale prace przy budynku B2 stoja! W harmonogramie budowy był
              zapis, że oba budyni będą budowane w tym samym tępie. Minął juz prawie rok od
              poczatku rozpoczęcia 1 etapu, a w budynku B2 stoi dopiero 1 pietro!
              • Gość: fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.07, 16:41
                Postepy prac naprawde sa drazniace dla wlascicieli mieszkan w B2. W kazdym
                jednak razie budynek B1 po polozeniu dachu bedzie praktycznie skonczony w stanie
                surowym. Widzialem, ze zaczeli juz wstawiac okna.
                Nie ma sie co martwic - poloza dach w B1, to sie wezma za B2.
                A jak nie zdaza do pazdziernika, to zaplaca kare umowna - za kazdy miesiac zwloki.

Pozdrawiam wszystkich cierpliwie czekajacych !
                • Gość: grz Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.crowley.pl 14.08.07, 10:47
                  moze byc tez opcja ze po B1 zabiora sie za etap II - budynek B3 i B4 bo widze
                  ze zaczeli juz prace, a B2 jak stal to stoi....
                  • Gość: fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.scansafe.net 14.08.07, 12:05
                    Eee, dopiero dziure w ziemi kopia.
                    Moim zdaniem to pozorowane dzialania majace na celu zachecenie ludzi
                    do wplacania gotowki na budowe nowych mieszkan - ze niby prace
                    ida "z wielkim biglem".
                    Bez sensu byloby rozpoczynac budowe B3, B4 nie ukonczywszy B2.
                    Wizja nieskonczonego bloku dzialalaby raczej odstraszajaco na
                    potencjalnych klientow.
                    Jeden dzwig byc moze wykorzystaja do lania betonu pod kolejne
                    budynki. Potem beton troche bedzie wiazac i panowie sila rzeczy
                    musza sie skupic na B2.

A co do stanu rzeczy - chyba zaczeli juz 2 pietro ?
                    • Gość: grz Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.crowley.pl 14.08.07, 12:21
                      drugie pietro zaczeto, ale przez 1,5 miesiaca nie zrobiono wiele...

www.wrobud.pl/mieszkania.php?a=wzgorze - duzo nowych zdjec wykonanych
                      przez wrobud....
                      • Gość: fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.scansafe.net 14.08.07, 12:39
                        Te zdjecia sa lekko propagandowe. Na jednym z nich wyraznie widac
                        sciane 2 pietra w B2 i zbrojenie stropu (co sugerowaloby rychla
                        budowe 3-go), podczas gdy zdjecie z drugiej strony wyraznie
                        pokazuje, ze naprawde jest tylko ta 1 sciana :-)
                        No i te okna w B1 - sugeruja ze mieszkania prawie juz gotowe, nic
                        tylko kupic i zamieszkac.
                        Zdjecia dziury w ziemi pod B3 i B4 brak :-).

Z drugiej strony pozostaje sie cieszyc, ze prace przy B1 sprawnie
                        ida i sa na ukonczeniu jesli idzie o stan surowy. W koncu to jakas
                        przeslanka za przyspieszeniem prac nad B2.
                        • Gość: Hebe Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 15.08.07, 10:09
                          Jakieś takie nisko osadzone te budynki.
                          I faktycznie, niektóre zdjęcia takie "propagandowe" ;)
                          Pozdrawiam.
                          • Gość: bxd Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.core.lanet.net.pl 15.08.07, 21:33
                            Nie robili zdjęć- źle, zrobili - jeszzce gorzej. My Polacy tylko
                            narzekać potrafimy. Może ten stos materiałów które znajdują sie przy
                            B2 to atrapa? Tak przy okazji miesiąc temu w B2 było tylko 1 pietro
                            a więc chyba wzili sią ostro za B2 i nie ma co narzekać. Myślę , że
                            gdyby szybciej budowali też byśmy narzekali, że może za szybko i
                            ściany będą później pękały. I tak zazdroszczę tym z B2 bo
                            przynajmniej fundamenty im lepiej zwiazały. Mam nadzieję , że w B4
                            dobrze garaże zrobią.
                            Tak pzry okazji,Fezuj jest fajny, najpierw podpuszcza a później
                            uspokaja. OK.
                            • Gość: fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: 57.66.197.* 16.08.07, 09:28
                              Fezuj po prostu "trzyma oko i ucho na pulsie" i patrzy na zakupiona przez siebie
                              inwestycje krytycznym okiem. I martwi sie, ze czas wykanczania (kladzenie tynkow
                              i sufitow) przypadnie na zime. W koncu niefajnie jest, gdy kawalek sufitu odrywa
                              sie i wpada Ci do wigilijnego barszczu :-D
                              Co do zdjec to sie ciesze, ze zostaly przez wrobud w koncu (minal rok od
                              rozpoczecia inwestycji) upublicznione.

Nikogo nie podpuszczam i dalej bede pilnie sledzic i komentowac postepy robot. W
                              koncu do tego sluzy to forum.

Pozdry
                              • Gość: grz Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.crowley.pl 16.08.07, 09:51
                                jestem ciekawy jak im idzie sprzedaz 2 etapu... z 1 etapu pozostaly jeszcze 3
                                mieszkania w B2... ale chyba mieszkania nie ida teraz jak cieple buleczki...
                                • Gość: fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.scansafe.net 16.08.07, 10:07
                                  Z 1 etapu zostaly im tylko mieszkania narozne w B2, przylepione do
                                  budynku spoldzielni z 12m2 przedpokojem. Okna z pokoju wybiegaja na
                                  poludnie, balkony od strony podworka od polnocy.
                                  Raczej slabo mieszkalne.
                                  Trzeba byc chyba desperatem, by zaplacic za nie prawie 400 000 PLN.

• Gość: grz Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.crowley.pl 16.08.07, 10:45
                                    Fezuj w jakiej klatce na ktorym pietrze masz mieszaknie? Co myslicie o kupnie
                                    miejsca postojowego w budynkach z etapu II jeżeli cena wynosi aż 25.000 (ale
                                    teraz taka cena wydaje się "standardowa" jak na miejsce postojowe)
                                    • Gość: fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: 57.66.197.* 16.08.07, 13:15
                                      Ja bym takie miejsce kupil. To nie jest straszliwa cena, ale pod warunkiem, ze
                                      miejsce to znajduje sie przy samym wjezdzie (trudniej tam manewrowac).
                                      Chociaz wokolo ma byc sporo miejsc postojowych, to ja bym jednak wolal auto
                                      trzymac schowane, tym bardziej ze widok z gorki jest calkiem ladny i sporo osob
                                      tam sie kreci.
                                      • Gość: tituch Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 15:38
                                        Witam wszystkich!

Z obecnych ofert investycja na Gaju jest atrakcyjna przede wszystkim ze względu
                                        na lokalizację. Sielska atmosfera nie tak daleko od centrum. Sam kupiłem
                                        mieszkanie w budynku B2. Zakup traktowałem częściowo dla siebie, ale ważne były
                                        dla mnie inne aspekty i przyszły wzrost ceny. Warto zwrócić uwagę, że wokoło w
                                        najbliższym czasie bardzo poprawi się infrastruktura komunikacyjna. Oprócz
                                        modernizacji ulicy Borowskiej z planów udostępnionych na stronie zddik widać, że
                                        na gaj będzie również podciągnięta linia tramwajowa. To dodatkowo podniesie
                                        atrakcyjność inwestycji, tym bardziej że obecna cena 6700 zł/m2 (przy dużej
                                        początkowej wpłacie) jest jedną z lepszych na rynku, a już napewno najlepszą w
                                        takiej lokalizacji.

pozdrawiam T
                                        • Gość: fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.scansafe.net 12.09.07, 16:54
                                          Ja mysle podobnie. Gdy kupowalem mieszkanie rok temu, cena z rabatem
                                          wyniosla niecale 5000 za metr. Uklad mieszkan jest funkcjonalny,
                                          okolica w miare cicha (nie liczac pociagow towarowych), doskonala
                                          komunikacja, bliskosc centrum handlowego, aquaparku i 2 uczelni. A
                                          jesli sie uprzec, to 145, 146 jedzie do Politechniki.
                                          Wiec mozna tam krotko pomieszkac, a pozniej mieszkanie wynajac.
                                          Chetni z pewnoscia sie znajda - np. przyszli lekarze badz ekonomisci.
                                        • Gość: Kika Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.lanet.net.pl 14.01.08, 23:28
                                          Mieszkam na Gaju. O jakiej sielskiej atmosferze piszesz? O
                                          piszczących szczególnie nocą pociągach, o wiecznie zakorkowanej
                                          Bardzkiej i Borowskiej czy o nocnych balangach ćpunów na wysypie?
                                          Dzięki. Zanim będzie tam linia tramwajowa, trzeba będzie przeżyć
                                          długotrwałą modernizację Bardzkiej i Świeradowskiej. A cena , jaką
                                          podajesz, to żaden rarytas. Właśnie szukam czegoś poza miastem, bo
                                          tu nie da się mieszkać. I nawet mam na oku coś za mniej niż 5 tys/m2.
                                          • fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? 15.01.08, 22:11
                                            Sielska atmosfera to faktycznie lekka przesada. Ale do oddania inwestycji
                                            jeszcze 9-10 miesiecy, wiec moze drogowca petelke tramwajowa dociagna. No i
                                            fajny wylot na autostrade stamtad jest. Troche obawiam sie cpunow i ludzi bez
                                            karkow, ktorzy sobie imprezuja na "wysypie". Czy oni sa bardzo aktywni ?
                                          • Gość: KiP Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.telsat.wroc.pl 16.01.08, 17:12
                                            a przepraszam, bo o tym to jeszcze nie słyszałam - kwestia "ćpunów i
                                            krków" imprezujących na wysypie. Ale po co wchodzić na wysyp? jest
                                            tyle pięknych miejsc we Wrocławiu i pod, gdzie można sobie
                                            poimprezować. Z tymi "ćpunami i karkami" to tak sobie napisane czy
                                            też jakieś potwierdzone informacje ? Jeśli tak no to trzeba będzie
                                            pisać do UM o jakieś zagospodarowanie terenu.
                                            • Gość: Hebe Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.lanet.net.pl 16.01.08, 17:35
                                              Według plotek, to ćpuny i karki mają tam sobie na nartach jeździć.
                                              Pozdrawiam.
                                              • Gość: KiP Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.telsat.wroc.pl 16.01.08, 17:43
                                                Pytałam męża przed chwilą - bo ja to się łatwo emocjonuję - to
                                                wybuchł śmiechem. Nie będę już tego wątku rozwijać. Ale za to
                                                widziałam dziś nasz budyneczek i kurcze nie wysmarowali go tak jakoś
                                                kolorowo, że jakoś śmiesznie wygląda, mam nadzieję, że te kolory
                                                trochę zbledną w lecie. Drugi budynek z I etapu ma już dach.
                                                Wyciągnęli też fundamenty budynku II etapu, zastanawiam się tylko
                                                czy potrzebnie, bo mam wrażenie, że zainterresowanie mieszkaniami
                                                spada. Z drugiej strony giełda leci na pysk a w coś te pieniądze
                                                trzeba włożyć.
                                                Wracając natomiast do wątku, to może jak powstanie wspólnota to
                                                zapadnie uchwała o ogrodzeniu terenu i będzie spokój. Pozdrawiam.

• fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? 16.01.08, 20:25
                                                  Caly dach polozyli w B2 ? Czy tylko wiezba dachowa nadal straszy ?

PZDR.
                                                  • Gość: zbylo Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.08, 11:45
                                                    Z tego co widzialem w sobote, to po północnej stronie dach jest gotowy do polozenia dachówki, od strony południowej brakuje belek poziomych (nie wiem jak one sie tam nazywaja...) i folii.
                                                    Zaczeli tez ocieplanie budynku, tak gdzie moze 1/3 jest pokryta styropianem. Wiem tez ze sa juz wewnatrz scianki dzialowe.
                                                  • Gość: bxd Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.lanet.net.pl 17.01.08, 23:41
                                                    jak się kidyś tym zajmowałem to mówił się na te belki łaty.
                                              • fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? 16.01.08, 20:24
                                                O stoku narciarskim spokojnie mozna zapomniec. Jakis cwaniak z miodem w uszach
                                                wydzierzawil wysyp od miasta aby rzekomo budowac stok narciarski. A tak
                                                naprawde, to chcial zarobic wywozac na wysyp gruz z budowy Aquaparku. Niby mozna
                                                isc gdzie indziej poimprezowac, ale ja bym nie chcial, aby jakis cpun lampil mi
                                                sie w okno z gorki.

PZDR
                                                • Gość: magda Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.08, 22:10
                                                  smiac mi sie jak to czytam. to, ze niedaleko jest stare osiedle z
                                                  wielkiej plyty nie znaczy ze w okolicy waszego osiedla maja sie
                                                  krecic cpuny:). bez przesady... mieszkam w bloku obok i ludzie,
                                                  ktorych najczesciej widze na wzgorzu to najczesciej rodziny
                                                  spacerujace gdy jest pogoda...
                                                  • fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? 16.01.08, 22:24
                                                    Magdo, tu nie chodzi o prosta asocjacje: Osiedle wielkoplytowe = cpuny i karki.
                                                    Tego nikt nie powiedzial. To raczej wysyp ma taka magiczna moc, ze przyciaga
                                                    rozny element - amatorow wina patykiem pisanego, wachaczy klejow wszelakich,
                                                    wagarowiczow i diabli wiedza kogo jeszcze.
                                                    Mnie jako przyszlego mieszkanca osiedla troche martwi fakt, ze w poblizu
                                                    gromadzi sie element.
                                            • irvingwashington Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? 19.01.08, 12:23
                                              ja bym raczej powiedzial ze (przynajmniej z mojego punktu widzenia)
                                              bardziej uciazliwe towarzystwo pojawia sie na laweczkach pod blokiem
                                              vis-a-vis bocznego wejscia do Piotra i Pawla. Bliskosc dlugo
                                              czynnego sklepu z alkoholem robi swoje...
                                              Na naszym osiedlu z tym akurat bedzie trudniej - i dobrze.
                                              • Gość: KiP Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.telsat.wroc.pl 19.01.08, 18:02
                                                Mieszkam sobie obecnie na Wandy Rutkiewicz, czyli jakieś 400 metrów
                                                od osiedla WROBUD. No to sobie pomyślałam, że przejdę się dziś i
                                                spojrzę jak tam się buduje. Przy obecnej pogodzie to jest niemożliwe
                                                albowiem nie makiej fizycznej możliwości, aby bez naprawdę wysokich
                                                kaloszy dojść do tego fragmentu drogi wybudowanej przez WROBUD za
                                                wieżowcem). I trochę mnie to zastanowiło czy to już cały odcinek do
                                                wybudowanania którego był zobowiązany WROBUD. Jeśli nie, to może
                                                jeszcze coś wybuduje, aby można było się dostać i wydostać również w
                                                okresach deszczowych. Jeśli tak to niewesoła prespektywa się rysuje,
                                                bo nie ma takiej możlkiwości,aby wydostać się z domu bez pojazdu ...
                                                • Gość: fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.08, 18:47
                                                  Ale to juz bylo od samego poczatku wiadomo, ze tam sie glebokie bloto. Jak nie
                                                  otworza dojazdu od Wambierzyckiej, wzdluz willi, to bedzie dramat. Trzeba bedzie
                                                  pisac pisma do urzedow, ze nie ma jak sie dostac do osiedla w okresie opadow
                                                  atmosferycznych.

PZDR
                                                  • Gość: skaj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.08, 21:34
                                                    Może wiesz jaki tam będzie adres? Wambierzycka czy Kłodzka? Bo jak Wambierzycka i tej ulicy nie otworzą to będzie za przeproszeniem burdel. Dajmy na to jakby miała karatka przyjechać albo znajomi po adresie trafić. Do tegob brak planu zagospodarowania przestrzennego i mamy skutki. Istny bombaj
                                                  • Gość: r Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.wro.vectranet.pl 19.01.08, 23:27
                                                    B1 i B2 beda mialy w adresie pewnie 3 rozne ulice (w zaleznosi od
                                                    klatki) : Kłodzka, Wambierzycka, Radkowska. Nie bedzie problemu z
                                                    dojazdem jezeli miasto wyremontuje ulice pilawska do fragmentu
                                                    drogi , ktora wykonal wrobud. Ale kiedy miasto sie za to zabierze to
                                                    nie wiem. Moze warto juz teraz do miasta pisma w tej sprawie zaczac
                                                    pisac...
                                                  • tosia79 Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? 13.03.08, 08:17
                                                    Wieczorkiem zasiądę, i wrzucę zdjątka na Yahoo.Jeśli mi sie uda, bo
                                                    zasiadam tam po raz pierwszy:-))
                                                  • Gość: fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.08, 18:38
                                                    Hmmmm. Ulica bedzie Wambierzycka. Ale dojazd ma byc od Klodzkiej. Z burdelem to
                                                    sie zgodze. Tak nie moze byc. No i wypadaloby wystosowac juz jakies pismo w
                                                    sprawie drogi. Moze w 10 miesiecy z budowa rusza.
                                                  • Gość: celofan ma temat Wambierzyckiej.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 08:45
                                                    Witam, mam info z pierwszej ręki....
                                                    Wambierzyckiej nie otworzą, bo jej mieszkańcy wykupili ten teren
                                                    (podobno jakiś Ważny Wroclawski Architekt tam mieszka???. Nie
                                                    liczcie więc na otwarcie dojazdu z tej strony. Stało się to przed
                                                    rozpoczęciem inwestycji, dlatego dojazd na budowę jest
                                                    wyznaczony "na około" czyli Piławska-Kłodzka. Miasto nie ruszy z
                                                    budową Strońskiej, bo jest traktowana jako osiedlowa, lokalna droga.
                                                    Zreszą kasa pójdzie na Most Szczytnicki bo dotacje z Unii przejdą
                                                    miastu koło nosa. Tak to wygląda....
                                                  • Gość: r Re: ma temat Wambierzyckiej.... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.08, 08:59
                                                    W budżecie miasta są zarezerwowane pieniądze na przebudowe
                                                    stronskiej i piławskiej.
                                                    wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/915a1d47-c9e7-480c-821e-32bb297d080d/budzet2008_zal11.pdf
                                                    Drogi publiczne gminne pkt 12.
                                                    Problem z tym, że w zeszłym roku też były ale niewiele zrobili.
                                                    Mam nadzieje, ze nie beda tego odkladac na pozniej
                                                • Gość: zbylo Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.08, 10:47
                                                  W budżecie miasta na rok 2008 jest zapisana taka pozycja jak remont/budowa ulicy piławskiej, strońskiej i łącznika między nimi. Idealnie byłoby gdyby zdążyli z tym zanim my się wprowadzimy.
                                                  Zastanawiałem się co będzie z komunikacja miejską po wybudowaniu tych ulic, może warto napisać do miasta petycję, aby postawić przystanek np. na tym łączniku i niech autobusy jadące świeradowską robią pętelkę piławską i strońską.
                                                  Co do adresu, budowa jest zlokalizowana "przy zbiegu ulic Wambierzyckiej i Kłodzkiej) wiec nic nie jest rozstrzygnięte. Wydaje mi się że będzie to ulica Kłodzka, zauważcie, że ulica ta będzie wchodziła w głąb przez całe osiedle i przy niej będą stały w zasadzie wszystkie budynki poza III etapem.
                                                  • kdm79 Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? 28.01.08, 22:01
                                                    Co do ulicy, to będzie Wambierzycka, akurat w moim przypadku, na
                                                    umowie notarialnej tak przynajmniej jest.Mieszkanko mam w B1.
                                                    A bloto....No jest i to niezłe.Bez kaloszy ani rusz.Mam
                                                    nadzieję ,że zdążą do naszych wprowadzek:-)
                                                    Na budowie byłam w zeszłym tygodnu, zmartwił mnie kolor poddasza, a
                                                    dokładnie wokół okna balkonowego.Miał być cytrynowy a jest taki
                                                    sr.....ty.Miałam nadzieje ,że jeszcze go zmieniać będą, ale p.Sylwia
                                                    wyprowadziła mnie z błędu, niestety...
                                                  • Gość: fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.scansafe.net 29.01.08, 11:52
                                                    Ten "sra..kowaty" kolor wcale nie jest taki zly - imituje deski. Ten
                                                    ciemnozielony na parterze, to dopiero ohyda !
                                        • Gość: the.butcher Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.08, 18:06
                                          Cześć. Dodaje parę nowych zdjęć:
                                          img508.imageshack.us/img508/7123/obraz005yw1.jpg
                                          img508.imageshack.us/img508/1103/obraz007yl3.jpg
                                          img81.imageshack.us/img81/989/screenhunter001xx3.jpg
                                          • Gość: KiP Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.telsat.wroc.pl 29.01.08, 19:45
                                            Super, tylko szkoda, że nie zamieściłaś zdjęcia budynku już
                                            wykończonego (z zewnątrz). Ale jakbyś takie miała to uprzejmie
                                            poproszę. Ja niestety nie mogę sobie zrobić zdjęcia z górki, bo się
                                            boję tam wchodzić ... Moj mąż umiera ze smiechu na tę okolicznośc.
                                            • Gość: fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.scansafe.net 30.01.08, 10:48
                                              A mnie z kolei interesuje widok na B2 (ten bez dachu i niekolorowy
                                              jeszcze).
                                              Jesli mozna miec taka niesmiala prosbe, of corz !
                                              • Gość: zbylo Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.08, 18:13
                                                B2 od strony północnej jest już kolorowy! Nie wiem czy dach już zaczęli kłaść, ale od strony północnej, to juz tylko dachówki brakuje
                                              • Gość: bxd Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.lanet.net.pl 31.01.08, 20:37
                                                Drogi przyszły sąsiedzie,
                                                proszę nie wdawaj sie w dyskusję na innych forach na tematy tych uroczych 10
                                                piętrowców, lepiej pomyślmy za wczasu o jakimś ogrodzeniu naszego przyszłego
                                                osiedla lub o jakimś monitoringu.
                                                Ludzie są ludźmi , niektórzy nie potrafią dbać o swoje to i inne mogą dewastować.
                                                Pozdrawiam.
                                                • Gość: bxd Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.lanet.net.pl 31.01.08, 21:11
                                                  Poprzednie moje info było do Fezuj.
                                                • Gość: fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.01.08, 22:29
                                                  Nie, no ten post jest od czapy.

PZDR
            • Gość: fezuj Re: Zrobil ktos ostatnio zdjecia na budowie ? IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.07, 16:44
              Moglbys, prosze, wrzucic to zdjecie na forum yahoo ?
              Podany przez Ciebie link w ogole nie chce sie otworzyc - timeout.

Thx
        • Gość: Mieszkaniec Re: kiedy drugi etap budowy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 12:17
          Rozpoczęła się sprzedaż drugiego etapu.

www.wrobud.pl/mieszkania.php?a=wzgorze2
          Pozdrawiam sąsiadów
          • Gość: m Re: kiedy drugi etap budowy? IP: *.chello.pl 19.07.07, 22:05
            fajnie, tylko cen nie podają
            • Gość: KiP Re: kiedy drugi etap budowy? IP: *.telsat.wroc.pl 20.07.07, 00:38
              ceny: 6990 - 7600, ale dają jakies rabaty przy wpłacie całości
              • Gość: fezuj Re: kiedy drugi etap budowy? IP: 57.66.197.* 20.07.07, 10:29
                Rabat 10% przy wplacie 85-90 % w drugiej racie.
                Czyli wychodzi jakies 6000 za metr za dziure w ziemi.
                • Gość: grz Re: kiedy drugi etap budowy? IP: *.crowley.pl 20.07.07, 10:32
                  mieszkanie okolo 50m2 (1-5 pietro) kosztuje 7400 - rabat = 6660 za metr...
                  • Gość: m Re: kiedy drugi etap budowy? IP: *.chello.pl 20.07.07, 21:07
                    tak czy inaczej ceny nie są najwyższe we Wrocławiu, a lokalizacja b.dobra
                    chociaż parku brakuje
    • Gość: boolan Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.scansafe.net 27.06.07, 09:45
      Ciekawe, czy developer nie zamierza aby rozwiazac umow..

pzdr.
      • Gość: bxd Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.core.lanet.net.pl 27.06.07, 17:33
        Tak już zaczyna rozwiazywać umowy i złożył wniosek o upadłość. Przecież wiadomo
        jak budownictwo stoi.Bieda z nędzą.Zacznijcie protestować pod siedzibą firmy
        to "zawsze pomaga".
        A tak poważnie to zanim zaczniecie panikować, to może nalezałoby sie najpierw
        zapozjancie się z danymi finansowymi firmy, przejść sie do KRS - , a później
        pisać o defraudacjach.
        Tak przy okazji informacja dla wszystkich zadłużonych, stopy procentowe znów
        poszły w górę.

• Gość: ja Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.ny325.east.verizon.net 27.06.07, 21:13
          Mam nadzieje ze Wrobud dba o swoje dobre imie i pozycje na rynku i nie narazi
          ludzi na stresy i zmartwienia, tak abysmy mogli cieszyc sie z dokonanych
          zakupow mieszkan i zyc spokojnie.
          • Gość: m Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 07:50
            Witam. Czy moglby ktos napisac czy ruszylo sie cos z B2? Nie wiem kiedy bede
            mogl zajrzec na budowe, a ostatnie "postepy" bardzo mnie martwia.
            • Gość: janek Re: Powolne prace budynku B-2 IP: 217.153.64.* 06.07.07, 19:14
              zupelnie niepotrzebnie, wszystko zgodnie za harmonogramem a wrecz na wyrost:)

proponuje pomartwić sie czymś innym :)
              • Gość: bxd Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.core.lanet.net.pl 06.07.07, 22:38
                Janek, a czym? Bo jesli czymś związanym z budową lub okolicą budowy to już mnie
                zmartwiłeś.Jeśli czymś innym to spoko.
            • Gość: krzysiek z B2 Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.wro.vectranet.pl 07.07.07, 14:24
              Witam. Właśnie wróciłem z placu budowy i muszę powiedzieć, że mimo wszystko źle
              to nie wygląda. Co prawda w B2 zaczynają dopiero drugą kondygnację, ale w B1
              kończą już ostatnią, więc myślę że wkrótce siły skoncentrują na B2.
              • Gość: Wojtek Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.core.lanet.net.pl 07.07.07, 16:28
                Właśnie też wróciłem z plau budowy. Ostatnio byłem tam 16 czerwca. Z
                przykrością stwierdzam ,że od tego czasu niewiele zrobiono. Parę ścianek
                działowych na 5 piętrze w B1. W B2 postęp zerowy. Przygotowany teren pod
                kolejne budynki zdążył sie zazielenić. Czy ktoś zna powody takiego stanu
                rzeczy. Może ktoś z WROBUDU coś wyjaśni. Zdjeć z placu budowy na ich sronie
                brak. Chyba czytają to forum. Jęśli zależy im na kolejnych wpłatach za lokale
                to proponuję wziąść sie do pracy. Postępy na innych budowach w okolicy
                przebiegają znacznie szybciem.
                • Gość: J. Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 21:36
                  Jak macie zdjęcia to wrzućcie proszę na
                  groups.yahoo.com/group/zielone_wzgorze/Dzięki
                  Pozdrawiam
                • Gość: KiP Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.telsat.wroc.pl 09.07.07, 12:49
                  Ja pierdziulę, jak można się tak w kółko bezsensownie nakręcać. Mieszkam sobie
                  spokojnie na Gaju, obserwuję 3 inwestycję w promieniu jednego km i WROBUD idzie
                  najlepiej. Zresztą termin jest X.2007, o co chodzi? Poza tym straszycie innych,
                  którzy nie stawiają się na budowę oglądać swoich murów. Ja kupowałam w marcu i
                  był parter i 1-sze piętro. Jest początek lipca i jest pięć pięter. Nie da się
                  nie zauważyć, że wszystko jest ok. Ale to chyba taka cecha ludzka to
                  narzekanie. Tylko po co? Pozdrawiam wszystkich mieszkańców!
    • odzyskaj.premie.kredytowa Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 21.07.07, 19:12
      Kupujesz lub remontujesz mieszkanie, dom działke budowlaną w kredycie bankowym?
      Ta oferta jest dla Ciebie. Nie przepłacaj. Wybierz swój bank , wynegocjuj
      warunki i sprawdz ile jeszcze mozesz odzyskac z kosztów bankowych.

Tel: 0694 705 175
      info: odzyskaj.premie.kredytowa@gazeta.pl
      • Gość: grz Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.nokia.com 02.10.07, 13:14
        Wrobudowi nie sprzedaja sie mieszkania z 2 etapu i obnizyl cene m2.
        Z promocja minus 8% mozna kupic mieszkanie za 6300 za m2 (na parteze
        jeszcze taniej). wczesniej z obnizka bylo 6800.....
        • Gość: fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.scansafe.net 02.10.07, 14:14
          Jeszcze wczesniej z rabatem I etap kosztowal niecale 5000 za metr.
          Wiec maja jeszcze z czego schodzic :-D.

PZDR
    • Gość: lobo Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 11:38
      Witam,
      Zastanawiamy sie, nad zakupem mieszkania realizowanego w drugim
      etapie. Troche trzeba poczekac, ale sposrod ofert, ktore sa w naszym
      zasiegu ta wydaje nam sie najciekawsza, zarowno pod wzgledem ceny,
      lokalizacji jak i rozkladu mieszkan (a swoja droga jak to jest ze
      wiekszosc budynkow, ktore teraz powstaja buduje sie przy torach,
      planowanych obwodnicach itp.). Czy sa jeszcze jakies inne osoby
      zainteresowana ta oferta? Bo dotychczasowe posty dotyczyly tylko
      pierwszego etapu.
      pzdr.
      • Gość: celofan Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 213.77.49.* 06.09.07, 12:31
        ...czy naprawdę chcecie mieszkać w tym miejscu ??? Drugi etap jest
        znacznie bliżej torów, w lato nia zaśniesz przy otwartym oknie, taki
        hałas. Mieszkam obok (blok sp. Wrocław-Południe)wiem co mówię....
        • Gość: lobo Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 13:56
          To faktycznie jest jakis problem, ale wybieralibysmy sobie
          mieszkanie jak najdalej od torow. Raczej nie na polnocnej scianie
          ale ktores z trzech ostatnich na zachodniej. Pociagi na pewno beda
          slyszalne, ale mam nadzieje, ze da sie je jakos przezyc. Poza tym,
          ma tam byc jeszcze jeden budynek, ktory (mam nadzieje) nieco wytlumi
          halas. Chociaz, kto wie czy developer zdecyduje sie na budowe bo wg
          mnie ten ostatni to juz byloby przegiecie... cos w stylu budynku
          milartu na kukuczki. Mozna sobie z maszynista reke podac ;). Po za
          tym tak jak pisalem, bralismy pod uwage kilka opcji i tak np.
          TriadaDom na Spizowej, fajne, zamkniete osiedle, 3 bloki, oddane za
          rok, ale za oknami tory no i okolica niezbyt ciekawa, znajoma
          wychowywala sie w tamtej okolicy no i nie poleca. Co prawda teraz
          powstaje tam kilka nowych blokow, wiec bedzie sporo nowych ludzi,
          ale mimo wszystko wydaje mi sie, ze okolica ciagle bedzie
          nieciekawa. Obok powstaje Mozaika, ale tu juz nawet ogrodzenia nie
          ma, wiec nieciekawa okolica to jeszcze wiekszy minus. Po drugiej
          stronie torow budowane jest inne osiedle... zielone tarasy zdaje
          sie, ale tam jest drozej no i w sumie tez tory, okolica, widok z
          okna na magazyny na teczowej.
          Ciekawie jest na Partynicach, wiec przyjzyjmy sie co tam jest.
          Rafin, ktory nie jest zbyt chwalony przez ludzi, ktorzy kupili
          mieszkania u tego developera. Hubertus w wysokiej, bardzo nam sie
          podoba i juz prawie sie zdecydowalismy, ale pomiedzy tym osiedlem a
          sasiednim ma isc wchodnia obwodnica wroclawia. Pomiedzy tymi
          osiedlami jest tak wasko, ze ja nie wiem czy tam zmieszcza sie
          ekrany wyciszajace obok tej obwodnicy.
          No i problemem Partynic jest wyjazd, juz teraz sa korki zarowno na
          zwycieskiej jak i tam z drugiej strony, nie wiem jaka to ulica ale
          chodzi o dojazd do borowskiej. A przeciez jeszcze bardzo duzo ludzi
          sie tam nie wprowadzilo. Wiec za rok to dopiero bedzie masakra.
          Jakis remonto ulic sie tam nie spodziewam przed zakonczeniem tych
          wszystkich budow.
          Wydaje mi sie, ze developerzy wykorzystujac hosse na rynku chcieli
          pozbyc sie mniej atrakcyjnych terenow i rozpoczeli budowy w takich
          miejscach. Wszedzie albo tory, albo obwodnica. Z dwojga zlego wole
          juz mieszkac przy torach. Znajomy wynajmowal mieszkanie na
          Partynicach, gdzies w okolicach ulicy parafialnej, mial okna na
          ulice i twierdzil, ze halas byl bardzo uciazliwy. A byla to jakas
          boczna uliczka, tyle, ze ostatnio coraz to mocniej uziazana z tego
          wzgledu, ze coraz wiecej ludzi tam mieszka. Z dwojga zlego wole wiec
          mieszkac przy torach niz ulicy. Plusem wambierzyckiej jest to, ze
          dookola sa praktycznie same nowe osiedla. Chcielismy kupic cos na
          rynku wtornym, ale jak mam kupic mieszkanie za 350tys i musze
          remontowac kuchnie i lazienke bo po prostu sa slabe to wole wziac
          cos od developera i zrobic sobie wszystko po swojemu.
          Oczywiscie ciagle jestesmy otwarci na rozne propozycje i ciagle sie
          rozgladamy (jezeli ktos wie cos na temat nowobudowanego osedla,
          najchetniej na gaju, krzykach czy zach. czesci wroclawia z cenami w
          okolicach 350 tys za 50-55m i chcialby sie podzielic informacja to
          czekamy;), ale w tej chwili to najbardziej jestesmy zdecydowani na
          oferte wrobudu. tylko martwi mnie to, ze cos malo ludzi sie nia
          interesuje, bo wiadomo, ze w kupie (hehe) razniej. No, ale nie ma co
          sie dziwic, na rynku ciagle jest sporo mieszkan, ktore beda gotowe
          na koniec 2008r, a wambierzycka dopiero koniec 2009.
          pzdr.
          • Gość: r Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wro.vectranet.pl 06.09.07, 18:43
            Temat pociagow byl juz poruszany w tym watku. Wedlug mnie nie sa
            uciazliwe. A poza tym lokalizacja ekstra. Spokoj, z dala od
            ruchliwej ulicy, dobry dojazd do centrum (a bedzie jeszcze lepszy bo
            koncza remontowac borowska, a niedlugo zaczna bardzjka). A z
            inwestycji ktore realizowane sa na gaju rzeczywiscie inwestycja
            wrobudu wydaje sie najciekawsza.
            • Gość: gosia Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.07, 11:12
              My też przeanalizowalismy różne oferty i też inwestycja Wrobudu wydaje sie nam
              najciekawsza. Lokalizacja super, budyneczki ładne i rozkłady też niczego sobie.
              Poza tym słyszałam dużo pochlebnych opini na temat tego dewelopera. Znajomi
              kupili mieszkanie na Strońskiej i są bardzo zadowoleni, nie było najmniejszych
              problemów a i pociąg nie jest tak uciążliwy.
              • Gość: r Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wro.vectranet.pl 08.09.07, 11:52
                ja kupilem w pierwszym etapie i jak narazie wszystko wydaje sie ok.
                nawet dzisiaj bylem na budowie i ku mojemu zaskoczeniu nawet w
                sobote pracuja. co prawda mniej ludzi niz w tyodniu ale...pracuja.
                zastanawiam sie tylko czy wrobud zaryzukuje budowe trzeciego etapu.
                pierwszy i drugi etap jest w "zdrowej" odleglosci od torow. trzeci
                natomiast juz troche blisko wiec mogliby miec problemy ze sprzedaza
                tak jak milart kawalek dalej. moze nawet lepiej by bylo gdyby
                zostaly tam tereny zielone...
                • Gość: boolan Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.09.07, 21:26
                  Ktore pietro stawiaja juz w B2 ?
                  • Gość: r Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wro.vectranet.pl 08.09.07, 23:03
                    trzecie
                • Gość: fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.scansafe.net 10.09.07, 11:31
                  Mysle, ze zaryzykuja. W koncu jesli kupili ziemie, to chca odzyskac
                  zainwestowane pieniadze i beda budowac gesto. A chetni i tak sie
                  znajda. Obniza troche cene i juz. Ludzie kupia chocby pod wynajem
                  dla studentow - w poblizu sa 2 uczelnie.
                  • sayhello Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 13.09.07, 11:03
                    Mam pytanko, która ulica będzie prowadzić do osiedla? Wambierzycka tam wzdłuż
                    tego osiedla domków szeregowych czy może Kłodzka? A może będzie można jeździć
                    dwiema ulicami?
                    • Gość: fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.scansafe.net 13.09.07, 12:26
                      Hmmm,
                      z tym pytaniem trzeba by sie zwrocic do Wrobudu. Ktos juz o tym
                      pisal wczesniej na forum. Jesli mnie pamiec nie myli, dojazd ma byc
                      od Klodzkiej. Mieszkancy domkow przy Wambierzyckiej pewnie
                      irytowaliby sie duza iloscia aut ktore przejezdzalyby obok ich
                      posesyj. Osobiscie chcialbym aby dojazd byl z obu ulic.
                      • Gość: r Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wro.vectranet.pl 13.09.07, 12:36
                        dojazd ma byc od ulicy klodzkiej. miasto zlecilo jej wykonanie
                        wrobudowi i ulica juz jest zrobiona. problem jednak w tym ze aby
                        dojechac do klodzkiej trzeba przejechac przez pilawska, do ktorej
                        remontu miasto sie nie pali
                        • sayhello Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 13.09.07, 13:05
                          Pilawska to jest ta ulica koło centrum Gaj. To nie jest ulica tylko polna droga.
                          Pomijając już nasze osiedle to wydaje mi się, że ta ulica jest potrzebna w tym
                          miejscu i na pewno kiedyś zostanie (2020 ;-)) zrobiona. W sumie szkoda, że nie
                          będzie można jeździć Wambierzycką, chociaż ja mam mieszkanie w B1 na parterze
                          wiec w takim układnie mi to pasuje bo nikt mi nie będzie jeździł pod oknem. Ach
                          dzięki za tak szybką informacje. Pozdrawiam
                          • Gość: fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.scansafe.net 13.09.07, 15:27
                            Zasadniczo wystarczyloby polozyc asfalt albo kilka betonowych plyt
                            przy Wambierzyckiej i nie budowac tam plotu. Wtedy dojazd bylby
                            automatycznie od Wambierzyckiej zapewniony. Ciekawe, co bedzie
                            miedzy budynkami B1 i B2 - asfaltowa uliczka, czy Polbruk ? Ludzie z
                            B2 musza przeciez jakos wyjechac na Klodzka. No i sprawa Pilawskiej.
                            Obok buduje sie Archicom. Latem bedzie sie tam kurzyc jak cholera.
                            Mieszkancy tego chyba dlugo nie zniosa. Bo komu podoba sie idea
                            cotygodniowego zmywania pylu z okien w "apartamencie" za 300 000+ ?
                            • Gość: r Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wro.vectranet.pl 13.09.07, 16:04
                              ale co jest najsmieszniejsze to w budzecie miasta na lata 2006-2008
                              sa zarezerwowane srodki na remont pilawskiej.
                              wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/b61da6c4-75ca-4e2e-94bd-b89ad15c6798/budzet2007_zal3.pdf
                              (drogi publiczne gminne, pozycja nr 17)
                              Szkoda, ze ani w tym ani w poprzednim roku nic nie zrobiono
                              • sayhello Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 13.09.07, 17:00
                                No nie MR. "R" ma racje pisze jak byk, tylko czemu nic się nie dzieje. Trzeba
                                zadzwonić do UM i się dowiedzieć czego się nic nie dzieje. Tylko ja nie wiem do
                                kogo, kto się w urzędzie zajmuje takimi sprawami? Może jak skończą ulicę
                                Borowska to zaczną działać? Trzeba naciskać póki czas bo będziemy taplać się w
                                błocie. Jutro postaram się wszytko wypytać. Dzięki za linka to Planu Wydatków
                                Inwestycyjnych.
                                • Gość: fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.scansafe.net 13.09.07, 18:41
                                  Do pazdziernika 2008 maja jeszcze czas :-). Najbardziej rozbawilo
                                  mnie slowo "remont".
                                  Mysle, ze naciskac trzeba.
                                  Jesli ktos wyczai nr telefonu albo adres do kompetentnej osoby, to
                                  prosze go na forum upublicznic. Tez chetnie tam zadzwonie z
                                  interpelacja/skresle pare slow na pismie.
                                  • sayhello Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 14.09.07, 12:13
                                    Dzwoniłem do UM do Wydział Inżynierii Miejskiej i rozmawiałem z
                                    Panią Małgorzatą Grygiel – Matłas (tel. 777 77 97). Pani
                                    poinformowała mnie, że inwestycja nie ruszyła w roku 2006 ponieważ
                                    nie wszyscy inwestorzy (developerzy) zgodzili się partycypować w
                                    kosztach przebudowy ulic. Inwestycja podobno ruszy w roku 2008 jak
                                    zacznie się gruntowna przebudowa ulicy Świeradowskiej (budowa linii
                                    tramwajowej). Wkrótce ma być przeprowadzony przetarg.
                                    • Gość: r Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 212.69.68.* 14.09.07, 20:30
                                      nie bardzo rozumiem dlaczego developerzy mieliby wogole partycypowac
                                      w kosztach. jest to droga gminna i odpowiedzialnosc za nia ponosi
                                      miasto. miejmy nadzieje ze dojdzie w 2008 realizacji inwestycji
          • Gość: ala82 Re: do lobo:Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.07, 21:08
            witam,

tez zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na Wambierzyckiej. Pod
            uwage biore jeszcze "Osiedle Pod Skrzydlami" na ul. Bajana (Arc2).
            Sam nie wiem co zrobic, bo Arc2 ma problemy z dzialkami, Wrobud
            zdaje sie byc pewnym deweloperem.

pozdrawiam,
            Ala
            • Gość: fezuj Re: do lobo:Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzyck IP: *.scansafe.net 15.10.07, 14:08
              Ja kupilem na Wambierzyckiej (Zielone Wzgorze) i na razie nie mam
              powodow do niepokojow. Deweloper wydaje sie byc solidny. Jaki jest
              naprawde, okaze sie po odbiorze mieszkania.
              Pojedz najlepiej w oba miejsca i poogladaj je sobie. Wazne jest
              przeciez, by w nowym otoczeniu nie czuc sie obco. Mnie w inwestycji
              Wrobudu troche przerazaja te blokowiska w poblizu. Ale "nie ma rozy
              bez ognia" ;-).
              Pytanie tez, czy traktujesz to mieszkanie jako docelowe, czy jako
              dlugoterminowa inwestycje. W tym drugim przypadku warto zauwazyc, ze
              ZW jest polozone blisko 2 uczelni, a i na Politechnike 145 jedzie
              bezposrednio.
              Warto tez zbadac, ile czasu zabierze Tobie dojazd np do
              pracy/uczelni w normalnych godzinach z obu miejsc.

Generalnie odradzam pospiech w podejmowaniu decyzji.
              Porob sobie zdjecia, powies na scianie, ogladaj co jakis czas, pytaj
              znajomych co sadza o obu lokalizacjach.
              No i czy nie warto poczekac, az deweloper mieszkanie postawi i
              dopiero wtedy je zakupic ? Juz minely czasy, ze ludzie sie o
              mieszkania bili, ceny moga nawet nieco spasc, a i Ty mozesz smialo
              powybrzydzac...

PZDR
              • fido1979 Re: do lobo:Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzyck 15.10.07, 14:13
                Z Wrobudem w ogóle może być ciekawa sytuacja, bo w nowych budynkach,
                mimo promocji, nie sprzedał nic. Będą prawdopodobnie musieli ostro
                zejść z ceny, a wtedy może być tak, że w pierwszym etapie wyjdzie
                drożej niż w drugim. Ciekaw jestem takiej sytuacji, bo ludzie
                decydowali się na parter za 6 tys. bez miejsca postojowego, a teraz
                zapowiada się na zejście do 6 lub poniżej, a miejsce na razie mają
                rozlosować wśród kupujących, tyle że nie mają wśród kogo.
                • Gość: fezuj Re: do lobo:Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzyck IP: *.scansafe.net 15.10.07, 14:17
                  Niezle jaja! Ja kupilem za niecale 5000. I za miejsce postojowe
                  zaplacilem. Mam nadzieje, ze nie spadnie ponizej. Ale za 6000 na
                  parterze to jedynie ciezki frajer mogl zaplacic. Moim zdaniem
                  deweloper poczeka, bloki podrosna, to i chetni sie znajda.
                  • Gość: KiP Re: do lobo:Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.telsat.wroc.pl 15.10.07, 17:40
                    a my kupiliśmy na parterze za 5990 i wcale nie czuję się ciężkim
                    frajerem. NAwet nie zastanawiam się nad tą kwestią, bo nie da się
                    wszystkiego zważyć, zmierzyć i przewidzieć. A że mieszkamy obok w
                    OSADZIE byliśmy dziś przy budynku i prawie cały jest już ocieplony i
                    jedna ściana - od strony górki - jest już pomalowana. Niestety nie
                    zrobiłam zdjęcia. Pozdrawiam.
                    • Gość: fezuj Re: do lobo:Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzyck IP: *.scansafe.net 15.10.07, 18:13
                      Przepraszam za zbyt dosadne sformulowanie. Chcialem raczej
                      powiedziec "moim zdaniem 6000 za parter to lekka przesada".
                      Nie mialem zamiaru, by ktokolwiek poczul sie dotkniety.

BTW. Ten plot miedzy budynkiem B2 a podworkiem Osady bedzie istniec ?
                      Moim zdaniem mozny by go zniesc..
                      • Gość: KiP Re: do lobo:Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzyck IP: *.telsat.wroc.pl 15.10.07, 18:18
                        OSADA to te małe pomarańczowe bloczki tuż przy Borowskiej. Zatem nie
                        znam odpowiedzi na zadane pytanie.
                        • Gość: r Re: do lobo:Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzyck IP: *.wro.vectranet.pl 15.10.07, 18:49
                          w drugim etapie wrobud sprzedał już trochę mieszkań tylko nie
                          aktualizują danych na stronie internetowej. jakieś 2 miesiące temu
                          byłem u developera po dokumenty i zerknąłem na plany w 2 etapie i
                          już wtedy mieli kilka mieszkań sprzedanych. napewna nie idzie
                          sprzedaż tak dobrze jak w I etapie, ale od tego czasu pewnie już
                          trochę sprzedali. tym bardziej, że wg mnie mimo wszystko aktualna
                          cena nie jest wcale najwyższa w porównaniu do konkurencji. nie wiem
                          tylko czemu nie aktualizują strony
                          • fido1979 Re: do lobo:Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzyck 15.10.07, 23:25
                            Gość portalu: r napisał(a):

> w drugim etapie wrobud sprzedał już trochę mieszkań tylko nie
                            > aktualizują danych na stronie internetowej. jakieś 2 miesiące temu
                            > byłem u developera po dokumenty i zerknąłem na plany w 2 etapie i
                            > już wtedy mieli kilka mieszkań sprzedanych. napewna nie idzie
                            > sprzedaż tak dobrze jak w I etapie, ale od tego czasu pewnie już
                            > trochę sprzedali. tym bardziej, że wg mnie mimo wszystko aktualna
                            > cena nie jest wcale najwyższa w porównaniu do konkurencji. nie
                            wiem
                            > tylko czemu nie aktualizują strony

Jeśli masz rację, to bardzo dziwne. Mnie się wydaje to podejrzane.
                            Nie zaktualizowaliby całego budynku? Ok, niech będzie. Znam jednak
                            developerów, gdzie zastój napradę jest totalny, a sprzedaż na
                            poziomie "0".
                  • fido1979 Re: do lobo:Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzyck 15.10.07, 23:22
                    Gość portalu: fezuj napisał(a):

> Niezle jaja! Ja kupilem za niecale 5000. I za miejsce postojowe
                    > zaplacilem. Mam nadzieje, ze nie spadnie ponizej.

Dobrze trafiłeś Fezuj. Ja zawsze tę inwestycję mimo wszystko wysoko
                    stawiałem, nawet ją nie raz wymieniałem. Cenę masz bezpieczną. Niech
                    nawet nie wiadomo co się stanie i spadnie poniżej, to niewiele tak
                    naprawdę stracisz. Tylko trochę zamieszanie tam jest z drogą
                    dojazdową i to jest masakra, poza tym... Już pisałem - nie ma
                    inwestycji bez "ale"...
    • Gość: r nowe fotki IP: *.wro.vectranet.pl 19.10.07, 10:41
      dodałem kilka aktualnych zdjęć z budowy na forum yahoo
      pozdrawiam
      • Gość: fezuj Re: nowe fotki IP: *.scansafe.net 19.10.07, 11:03
        Jak dla mnie - bomba !
        Budynek jest... sliczny !

PZDR
      • Gość: kazio Re: nowe fotki IP: 213.17.158.* 19.10.07, 12:00
        czesc

moglbys wrzucic jedno na imageshack.us/ ?
        • Gość: tunia Re: nowe fotki IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 19.10.07, 14:59
          Ja sobie jakos z ta strona Yahoo nie radze. Zarejestrowalam sie,
          zalogowalam, ale te link do fotek (do calej galerii) jest dla mnie
          nieaktywny. Co mam zrobic, zeby to dzialalo?
          • Gość: r Re: nowe fotki IP: *.wro.vectranet.pl 20.10.07, 08:30
            jesli nie jest aktywny to znaczy ze nie jestes zalogowana. jesli
            jestes zarejestrowana to musisz jeszcze u gory strony kliknac w maly
            napis "sign in" i dopiero tam podajac login i haslo sie zalogujesz,
            a wtedy zdjecia bedziesz miala dostepne
            • Gość: tunia Re: nowe fotki IP: *.b-ras1.bbh.dublin.eircom.net 22.10.07, 00:08
              Na tyle kumam. Mowiac, ze sie zarejestrowalam i zalogowalam mialam
              wlasnie te czynnosci, ktore opisales na mysli. Zrobilam to dzisiaj
              znowu, no i mam napis u gory strony (tam gdzie poprzednio bylo sign
              in) welcome i moje nazwisko, ale mimo wszystko ten link jest
              nieaktywny. Czy jeszcze ktos inny ma takie problemy, czy tylko ja?
              • Gość: Hebe Re: nowe fotki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 09:38
                A czy jak sie zalogowalas na yahoo bedac na stronie grupy "kliknelas" na "Join
                this group"? Moze to o to chodzi.
                Pozdrawiam.
                • Gość: fezuj Re: nowe fotki IP: *.scansafe.net 22.10.07, 11:42
                  Moze warto by sprobowac zalozyc nowy login po prostu ?

PZDR
                • Gość: tunia Re: nowe fotki IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 22.10.07, 11:43
                  Dzieki Hebe. To bylo wlasnie to. Fajne fotki. Kolory wcale nie takie
                  razace. Troche sie balam ogladajac plany, ze te 1,5 metrowe balkony
                  beda za bardzo zaciemnialy mnieszkania, ale wyglada na to, ze nie daja
                  tak duzo cienia. Ciesze sie. :))
    • Gość: KiP Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.telsat.wroc.pl 06.11.07, 20:57
      ja pierdziu, wściekła jestem na siebie, że nie potrafię być
      niegrzeczna i napisać wprost co pomyślałam po tym poście;
      ja krótko - choć punktem zaczepienia mogłoby być każde z powyższych
      zdań - przecież nikt nie zmusza nikogo do podpisywania aneksu; skoro
      przecież umowa jest czynnością dwustronną, to jej treści nie może
      zmienić żaden aneks podpisany przez dewelopera dopóki klient nie
      odeśle mu podpisanego egzemplarza; mnie zresztą ten temat nie
      zajmuje, bo umowę zawartą mamy w fomie aktu notarialnego, wobec
      czego ewentulany aneks mógłby również mieć tylko formę aktu
      notarialnego, a przecież nie zamierzam opłacać kolejnej wizyty u
      notariusza, aby zmienić wysokość kary umownej;
      • Gość: ania Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.ny325.east.verizon.net 06.11.07, 22:36
        kurcze KiP jak ci sie udalo spisac umowe notarialna?
        • Gość: KiP Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.telsat.wroc.pl 07.11.07, 19:06
          Nawet przez moment nie przeszło mi przez myśl, że mogłabym to zrobić
          w innej formie. Było tak oczywiste, że po podjęciu decyzji o zakupie
          zapytałam u którego natoriusza spisujemy umowę i którego dnia.
          Nikogo to we WROBUDZIE raczej nie zdziwiło. Mnie natomiast
          zaskoczyło, że mógł to być jakiś problem.
          Pozdrawiam
          • Gość: ANIA Re: umowy notarialne IP: *.ny325.east.verizon.net 07.11.07, 20:49
            czy wielu z was ma umowy notarialne z Wrobudem w sprawiue kupna
            mieszkania?
            • Gość: ania Re: umowy notarialne IP: *.ny325.east.verizon.net 12.11.07, 22:55
              ups chyba zadalam dziwne pytanie bez odpowiedzi
              pozdrawiam
              • Gość: fezuj Re: umowy notarialne IP: *.scansafe.net 13.11.07, 09:18
                Co najmniej jedna osoba ma (jak wynika z postow).
                Ja z kolei nie mam.

PZDR.
                • Gość: Hebe Re: umowy notarialne IP: *.lanet.net.pl 13.11.07, 18:26
                  Nam Wrobud na pismo z prośbą o podpisanie umowy notarialnej "telefonicznie"
                  odpowiedział, że nie ma takiej możliwości. Coś tam chyba mówili, że podpisują
                  tylko w przypadku posiadania książeczek mieszkaniowych. Ale mogłam coś pokręcić,
                  bo to już tak dawno było :]
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: bxd Re: umowy notarialne IP: *.lanet.net.pl 15.11.07, 20:11
                    Nie wiem czy pomogę, ale ten kto podpisał umowę w forie aktu notarialnego,
                    zapewne też wpisał stosowną wzmiankę w dziale III KW. Wpisy w wdziale KW można
                    sprawdzić bezpłatnie na Komandorskiej.
                    Może nie wszyscy wpisali taką wzmiankę , ale da to pewien obraz sytuacji.
                    Ja nie podpisałem umowy w formie aktu notarialnego. Gdybym podpisał to bym taką
                    wzmiankę w wydziale KW też zamieścił bo to w razie czego chyba daje wiekszą
                    gwarancję niż samo podpisamie umowy w formie aktu notarialnego ( wpisuje się tam
                    też słuzebności i tym podobne bajery) Tak sądzę, jeśli sie mylę to sorki.
                    Jak sprawdzałem KW przed podpisamiem umowy to coś tam było wpisane w III dziale
                    KW,wzmianka o roszczenie zakupu na zrecz kilku osób czy coś tam. ( właściwie to
                    nie wiem po co sprawdzałem jak i tak bym kupił nawet jeśli byłaby w dziale IV
                    wpisana hipoteka, no chyba że by była wpsiana w dziale III wzmianka o wszczęciu
                    egzekucji to bym nie kupił). Acha , liczy się kolejnośc wpisów , kto pierwszy
                    ten lepszy.
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: KiP Re: umowy notarialne IP: *.telsat.wroc.pl 15.11.07, 20:45
                      Hipoteki nie ma (przynajmniej nie było wpisanej w chwili kiedy
                      dokonywaliśmy swojego wpisu), natomiast prawo do lokalu jest
                      wpisane. My kupowaliśmy późno mieszkanie, kwiecień 2007 chyba, to
                      może dlatego nie robili nam żadnych problemów. Wcześniej w sumie z
                      każdym klientem do notariusza to trochę zajęłoby im czasu. Zresztą
                      to raczej solidny developer, więc nie ma obaw. Chociaż ja bym bez
                      aktu notarialnego nie kupiła.
                      • Gość: fezuj Re: umowy notarialne IP: *.scansafe.net 16.11.07, 11:32
                        Powoli deweloperzy sami zaczna zabiegac o podpisywanie umow w formie
                        aktu :-). Rynek zmienia sie na korzysc kupujacych.
                        A swoja droga - jak wygladaja obecnie B1 i B2 ? Pracuja chlopaki
                        dalej, czy nie, bo zimno ?

PZDR
    • sayhello Re: Termin oddania mieszkań? 07.11.07, 10:07
      Pani Kalino,
      1. Jeśli chodzi o VAT to radził bym się zapoznać z definicja budownictwa
      społecznego. Definicja zakłada, że od 1 stycznia 2008 roku preferencyjna 7-proc.
      stawka obejmie mieszkania o powierzchni użytkowej nie większej niż 120 mkw., a
      także domy do 220 mkw. Każdy metr powyżej będzie rozliczany według stawki
      podstawowej, czyli 22 proc.
      Myślę, że wszyscy mammy mieszkania poniżej 120 mkw, więc nie wiem w czym Pani
      widzi problem.
      2. Nie rozumiem również podejścia, że Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów
      nakazał wprowadzić aneksy do umów po to aby nam (konsumentom) utrudnić życie a
      Wrobudowi ułatwić. Rozmawiałem z człowiekiem z UOKiK i tłumaczył mi, że zmiany
      nie stanowią dla nas żadnego zagrożenia i spokojnie można podpisać aneks.
      3. Radził bym rozwieź przeanalizować aneks z punktu widzenia Wrobudu. Dziś
      sytuacja na rynku mieszkań zaczyna się zmieniać na korzyść kupujących. Rynek
      mieszkań teoretycznie (co raczej nie nastąpi) może się załamać, ceny mieszkań
      mogą spaść np. do 4 tyś zł. Ludzie którzy kupili mieszkania za 6 tyś za metr
      będą mogli zerwać umowę i zapłacą karę tylko 1,5%. Czy to jest korzystny zapis
      dla Wrobudu?
      Moja rada jest tak jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości niech idzie do prawnika albo
      UOKiK.

• Gość: fezuj Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.scansafe.net 07.11.07, 10:07
      Zmienili umowe, bo mieli nalot UOKiK.
      Nikt Ciebie przeciez nie zmusza do podpisania aneksu.
      A jesli deweloper rozwiaze z Toba umowe, to mozesz podac go do sadu
      o odszkodowanie w wysokosci faktycznie poniesionych strat.
      • fido1979 Re: Termin oddania mieszkań? 07.11.07, 10:51

> Zmienili umowe, bo mieli nalot UOKiK.
        > Nikt Ciebie przeciez nie zmusza do podpisania aneksu.
        > A jesli deweloper rozwiaze z Toba umowe, to mozesz podac go do
        sadu
        > o odszkodowanie w wysokosci faktycznie poniesionych strat.

Znów w 100% się z Tobą zgadzam.
        • Gość: fezuj Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.scansafe.net 07.11.07, 11:12
          Najbardziej mierzi mnie swiadomosc, jak nieodpowiedzialnie moga
          zachowywac sie dorosli ludzie. Nie czytaja umow, ktore podpisuja ?
          Ludzki rozsadek, o ile mierzalny, jest chyba odwrotnie
          proporcjonalny do (kwadratu ?) kwoty podpisywanej umowy :-)
          W umowie byl wyraznie sformulowany zapis na temat VAT-u i dziwi mnie
          nagle oburzenie ludzi i snucie domyslow "co by bylo gdyby
          podniesiono VAT".
          Skoro deweloper zastrzegl, ze moze podniesc cene w przypadku zmiany
          VAT-u, to podpisujac umowe nalezalo sie z ta mozliwoscia liczyc, a
          nie zakladac, ze "jakos to bedzie".

PZDR
          • Gość: homer Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 13:16
            Dokladnie. Aneks jest co najmniej srednim zmartwieniem. Lepiej sie cieszyc ze
            sie mury pna do gory, czego sobie i i sasiadom zycze.
    • Gość: tunia Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 07.11.07, 14:29
      Ja po prostu nie mam zamiaru placic VATu od calosci ceny(gdyby sie
      obsunelo podpisywanie umow notarialnych na 2009 rok, a stawka
      podatku zostalaby zmieniona). Moje raty wplacam w latach, w ktorych
      ten wyzszy podatek nie obowiazuje i chce zeby tak zostalo.

Jezeli jest to zmiana wprowadzona aneksem z polecenia UOK to powinno
      to byc w tym aneksie ujete i ten Urzad tez powinien sie tam
      podpisac. Wtedy wiedzialabym, ze jest to na pewno na moja korzysc.
      Chetnie podpisze tego typu aneks.

Jezeli deweloper daje mi ten aneks do podpisania twierdzac, ze to na
      moja korzysc, to ja z tej korzysci nie musze korzystac i deweloper
      nie moze z tego powodu rozwiazac ze mna umowy, bo wtedy jasno
      ujawni, ze to chodzilo o jego korzysc, a klientow zrobienie w
      bambuko.
      • Gość: fezuj Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.scansafe.net 07.11.07, 16:01
        Zreszta umowa jasno precyzuje, ze podwyzszony VAT placi sie
        wylacznie od wplat dokonanych w roku obowiazywania nowej stawki.
        Wystarczy wiec zaplacic za mieszkanie do konca 2008 i problem z
        glowy. Zawsze mozna aneksu nie podpisac, upierajac sie, ze zmiany
        urzedowe sa dla nas niekorzystne.

PZDR
    • Gość: fezuj Postepy prac zimowa pora IP: *.scansafe.net 27.11.07, 10:47
      Czesc,

czy ktos byl ostatnio w poblizu budowy i rzucil okiem na postepy
      prac ? Jak wyglada stan zaawansowania ?

PZDR
      • Gość: grz Re: Postepy prac zimowa pora IP: *.nsn-inter.net 27.11.07, 12:18
        bylem w taten weekend. kilku ludzi robi przy B1, a przy B2 nie wiedzialem
        nikogo. B1 ma elewacje ze strony gorki a z drugiej strony jeszcze nie. B2 ma
        stan surowy, zaczynaja robic dach (ale z uwagi na to ze jest zima, B2 nie ma
        jeszcze okien a czas ucieka to nie wiem czy uda im sie skonczyc na pazdziernik)
      • Gość: m Re: Postepy prac zimowa pora IP: *.chello.pl 27.11.07, 17:42
        Ja byłem też w sobotę. Okna owszem, zaczęli wstawiać w B2 (jak mnie
        pamięć nie myli chyba nawet zaczęli I piętro). A kilku ludzi
        szkliło "ogrody zimowe" na poddaszu.
        • Gość: fezuj Re: Postepy prac zimowa pora IP: *.scansafe.net 27.11.07, 18:21
          Oby tylko nie wpadli na pomysl, zeby zima sufity klasc. Bo to moze
          byc pozniej draaamat.

PZDR.
      • Gość: Hebe Re: Postepy prac zimowa pora IP: *.lanet.net.pl 28.11.07, 15:56
        Specjalnie dla Ciebie nowe zdjęcia w galerii na yahoo ;)
        Pozdrawiam
        • Gość: fezuj Re: Postepy prac zimowa pora IP: *.scansafe.net 28.11.07, 15:58
          MUCHISSIMAS GRACIAS !!!
          • Gość: bolo Aneks do umowy IP: *.chello.pl 04.12.07, 19:36
            Niedawno dostaliśmy aneks do umowy, o którym wcześniej pisaliście na
            forum. Nie wiemy jeszcze czy podpisać. Co Wy zrobiliście? I jakie
            jest Wasze zdanie na temat tego aneksu? Czy inni deweloperzy też
            rozsyłają takie aneksy?
            • Gość: :) Re: Aneks do umowy IP: 213.172.177.* 05.12.07, 06:54
              Witam,
              ja tez dostałam aneks do umowy. Dzwoniłam do Wrobudu i pani powiedziała mi, że
              to tylko do mojej wiadomości i nie mam podpisywać ani odsyłać.
              Dodam, że mam podpisaną umowę w formie aktu notarialnego.
              Pozdrawiam
              • Gość: kapuś Re: Aneks do umowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.07, 08:27
                To ta pani niezle cie zwiodla. Jak aneks do wiadomosci? Przeciez
                wtedy jego tresc nie jest wazna. A tak naprawde tobie przysluguje
                teraz prawo do odstapienia od umowy i wyplata kary przez developera.
    • irvingwashington II Etap i zdjęcia 02.01.08, 11:40
      Witam,
      Zastanawiamy się nad mieszkaniem w B3 i mam parę pytań do bardziej
      doświadczonych - z góry dziekuję za pomoc.

- zależy mi na widoku z B3 na wzgórze a nie na kolejny blok obok;
      czy jest jakoś potwierdzone/pewne, że między budynkami B1/B3 a
      wzgórzem będą tylko parkingi? Ten teren będzie własnością przyszłej
      wspólnoty mieszkaniowej? miasta? developera?

- ktoś kupił mieszkanie w B1 na poddaszu? ten metraż na stronie
      wrobudu to jest liczony z wyłączeniem części niższych niż 2.50?
      jakie w ogóle macie wrażenia/plany co do tych mieszkań? nie za
      ciemno będzie? nie za gorąco/zimno ze względu na dach?

Pozdrawiam serdecznie,
      Paweł
      PS. Na yahoo wrzuciłem kilka zdjęć z wczoraj.
      • carinanna Osiedle Zielone Wzgórze - II etap 15.01.08, 19:26
        Zajrzyjcie też tu: 500m.pl/mieszkanie1,1321.htm
        • fezuj Re: Osiedle Zielone Wzgórze - II etap 15.01.08, 22:08
          Beznadziejna jest ta strona, bo nie wnosi absolutnie nic nowego. Linia kolejowa
          znajduje sie przy samym osiedlu, a nie 500 m od niego. To istotna informacja.
          Zreszta kazdy moze sobie wejsc na googleearth i obejrzec dokladnie otoczenie.
    • Gość: r widzial juz ktos swoje mieszkanie? IP: *.wro.vectranet.pl 11.01.08, 21:25
      czy byl juz moze ktos ogladac swoje mieszkanie? jakie wrazenia?
      pytanie przede wszystkim do przyszlych mieszkancow b1 (bo budowa
      tego budynku narazie idzie szybciej).
    • Gość: r widzial juz ktos swoje mieszkanie? IP: *.wro.vectranet.pl 11.01.08, 21:25
      czy byl juz moze ktos ogladac swoje mieszkanie? jakie wrazenia?
      pytanie przede wszystkim do przyszlych mieszkancow b1 (bo budowa
      tego budynku narazie idzie szybciej).
      • Gość: KiP Re: widzial juz ktos swoje mieszkanie? IP: *.telsat.wroc.pl 12.01.08, 17:59
        teraz to się raczej nie opłaca, bo w umowie jest zastrzeżenie, że do
        czasu oddania można wejść tylko dwa razy. Chyba lepiej to
        wykorzystać na wejście z majstrem na niedługo przed oddaniem, kiedy
        będzie już można myśleć o zakupie materiałów.
    • Gość: r akrualizacja cen IP: *.wro.vectranet.pl 11.01.08, 22:04
      nie wiem czy widzieliscie ostatnio strone naszego developera. w
      drugim etapie zamienili promocje przy szybszej wplacie calej kasy z
      8% upustu na cene 6 tys/m2 (calkiem atrakcyjnie). jednoczesnie
      uaktualnili ceny bez promocji: od 6,5 tys/m2 (parter) do 7 tys/m2
      • Gość: k Re: akrualizacja cen IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.08, 21:17
        nie zapominaj, że jeszcze urządza za 7000 kuchnię czyli metr
        wychodzi jeszcze mniej o ponad 100 zł
    • irvingwashington II Etap, sasiedzi z B3 + dzieci 18.01.08, 17:22
      Witam,
      Kto jeszcze bedzie szczesliwym mieszkancem B3?
      My w K2/I/6.
      Jakby sie jeszcze pojawily kolezanki dla naszych corek (7 i 2 lata)
      to byłoby bardzo miło.
      Pozdrawiam, Pawel
    • Gość: zbylo Dobre wiesci z I etapu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.08, 13:42
      Witam,

Budynek B2 jest juz w ponad polowie otynkowany i pomalowany z zewnatrz oraz rozpoczelo sie ukladanie dachowki. Budynek B1 jest juz chyba w zasadzie wykonczony z zewnatrz.

A teraz pare konkretow dotyczacych calego I etapu:
      - od marca mozna bedzie ogladac mieszkania
      - developer planuje wczesniej zakonczyc budowe: w czerwcu zakoncza sie prace budowlane, czyli po odbiorach pod koniec wakacji bedzie mozna zamieszkac
      - i ostatnia sprawa, ale tez bardzo wazna. otoz jest wielce prawdopodobne ze linia kolejowa znajdujaca sie niedaleko osiedla zostanie zlikwidowana

Co Wy na to?
      • Gość: grz Re: Dobre wiesci z I etapu IP: *.nsn-inter.net 11.02.08, 14:10
        w budynku b1 sa juz gladzie, a w b2 scianki dzialowe ale nie ma jeszcze tynkow
        zadnych...

skad wiadomo ze linia bedzie zlikwidowana?
        • Gość: zbylo Re: Dobre wiesci z I etapu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.08, 14:21
          Kolega ma znajomego, ktorego ojciec pracuje na kolei
          • Gość: grz Re: Dobre wiesci z I etapu IP: *.nsn-inter.net 11.02.08, 15:00
            a kiedy mialoby to nastapic i na ile to jest pewne? jakos nie chce mi sie w to
            wierzyc bo ta linia kolejowa to towarowa obwodnica wroclawia dziennie jedzie
            tendy kilkadziesiat pociagow....
            • Gość: zbylo Re: Dobre wiesci z I etapu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.08, 16:19
              Nie wiem, moze puszcza to glowna linia. Moze to nie jest prawda. W kazdym razie chodza takie sluchy na samej kolei.
          • Gość: :) Re: Dobre wiesci z I etapu IP: 212.127.90.* 22.08.08, 13:39
            Witam,
            a może koś z przyszłych mieszkańców naszego pięknego Zielonego Wzgórza
            dowiadywał się czy Wrobud zmienił zdanie na temat wcześniejszego oddania
            mieszkań, czy może upierają się przy ustalonym terminie?
            Pozdrawiam przyszłych sąsiadów:)
            • Gość: KiP Re: Dobre wiesci z I etapu IP: *.telsat.wroc.pl 22.08.08, 19:31
              Dowiadywaliśmy się bezpośrednio na Szczecińskiej. Pozostaje koniec
              października. Raczej nie ma szans, aby wcześniej.
            • Gość: zbylo Re: Dobre wiesci z I etapu IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.08, 15:43
              Niestety. W polowie wrzesnia ma byc dopiero przylacze energetyczne. Dopiero po
              tym mozna kolejne odbiory przeprowadzac. Czyli jakby nie patrzec kluczyki
              dostaniemy dopiero w drugiej polowie pazdziernika
      • Gość: r Re: Dobre wiesci z I etapu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.08, 20:16
        Skad masz informacje o planowanych wczesniejszych odbiorach?
        Jeśli to prawda to byłoby miło...
        • Gość: zbylo Re: Dobre wiesci z I etapu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.08, 11:35
          Wiadomosc jest pewna, bo pochodzi z samego zrodla, czyli Wrobudu.

P.S.
          Pamietam mase wypowiedzi z przed roku jak cala masa malkontentow wylewala zale, ze prace stoja w miejscu i beda opznienia. Ludzie w Polsce chyba nigdy nie przestana narzekac...
          • Gość: fezuj Re: Dobre wiesci z I etapu IP: 57.66.197.* 12.02.08, 15:45
            Ciekawe, kiedy oddadza B2 ?
            W pazdzierniku, czy wczesniej. I co oznacza termin "oddadza" ?
            Podpisza wtedy akty notarialne, czy oddadza do wykanczania ?

PZDR
            • Gość: zbylo Re: Dobre wiesci z I etapu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.08, 17:47
              B1 oraz B2 beda oddawane razem. W czerwcu mozna rozpoczac wykaczanie mieszkania. W tym czasie beda trwaly odbiory po 2-3 miesiacach powinno byc pozwolenie na zamieszkanie
              • Gość: grz Re: Dobre wiesci z I etapu IP: *.nsn-inter.net 13.02.08, 15:37
                nie sadze zeby byla mozliwosc wykanczania juz w czerwcu. ponoc wykanczanie
                bedzie mozliwe dopiero po odbiorach, klucze maja byc przekazywane na poczatku
                pazdziernika
                • Gość: zbylo Re: Dobre wiesci z I etapu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.08, 16:25
                  A nie jest tak, ze do odbioru mieszkanie powinno byc wykonczone? W sensie "pozamykania" instalacji, czyli krany pomontowane, kibelki itd.
                  • Gość: grz Re: Dobre wiesci z I etapu IP: *.nsn-inter.net 13.02.08, 16:47
                    dzwonilem do wrobudu i przed odbiorami technicznymi budynkow nie ma mozliwosci
                    wykanczania wiec nawet jak budowa zakonczy sie w czerwcu to odbiory techniczne
                    beda trwac 2-3 miesiace i w najlepszym wypadku klucze zostana przekazane np we
                    wrzesniu
                    • Gość: fezuj Re: Dobre wiesci z I etapu IP: 57.66.197.* 13.02.08, 18:48
                      No to plaza w grudniu.
                      • sayhello Re: Dobre wiesci z I etapu 14.02.08, 15:38
                        Kto wie jak będzie szkła ta nowa lina tramwajowa? Jakimi ulicami i gdzie się
                        będzie kończyć.
                        • Gość: r Re: Dobre wiesci z I etapu IP: 195.205.254.* 14.02.08, 16:58
                          wg jednej wersji ma z bardzkiej skrecac w swieradowska i tam miec
                          petle,a wg drugiej ma jechac bardzka prosto na jagodno
                          • Gość: fezuj Re: Dobre wiesci z I etapu IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.08, 20:14
                            Niech zrobia gdziekolwiek te petle - wazne zeby obok byl przystanek
                            i linia jechala do centrum :-).

PZDR.
      • Gość: :) Re: Dobre wiesci z I etapu IP: 213.172.177.* 12.02.08, 08:43
        Witam,
        a czy to jest informacja z pewnego źródła o wcześniejszym terminie oddania mieszkań?
        Jeśli tak to byłoby miło.
    • sayhello Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 22.02.08, 14:49
      Kto widział już swoje mieszkanko? Jakie wrażenia jeśli chodzi o jakość wykonania?
      • otu85 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 23.02.08, 15:45
        ...trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie. W styczniu odbierałam
        mieszkanie. Już wiem, że bez pomocy fachowca z wiedzą o zasadach sztuki
        budowlanej nie powinno się tego robić. Polecam inżyniera Pana Sławka 601641550.
        Zapłaciłam 250zł za pomoc w protokolarnym odbiorze mieszkania. A zaoszczędziłam
        parę tysięcy złotych. Nie była bym w stanie wraz z mężem wyłapać wszystkich
        istotnych usterek. Pozdrawiam miłośników własnych m2.
        • Gość: bxd Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.lanet.net.pl 23.02.08, 21:07
          dzięki w poniedziałek dzwonię.
          • fezuj Zdjecia, relacje ? 25.02.08, 19:01
            Czy ktos byl ostatnio na budowie i moglby zrelacjonowac status ?
            PZDR.
            • darkovy Re: Zdjecia, relacje ? 04.03.08, 01:06
              witam,
              nowe zdjęcia pojawiły się na grupie
              groups.yahoo.com/group/zielone_wzgorze.pozdrawiam
              D.
              • Gość: xxx Re: Zdjecia, relacje ? IP: *.omv.com 05.03.08, 15:06
                A jak wyglada B2 ?
                Bo na tycz zdjeciach to tylko B1 widac.
                • Gość: tituch Re: Zdjecia, relacje ? IP: *.ds.ae.wroc.pl 08.03.08, 16:44
                  Kiedy ostatecznie można będzie odebrać i wykańczać mieszkania w budynku B2?

T
                  • Gość: bxd Re: Zdjecia, relacje ? IP: *.lanet.net.pl 08.03.08, 19:30
                    Mam ciekawe ujęcie B2, tylko nie wiem jak je na yahoo umieścić. B1 to wygląda
                    nawet nawet, choć w elewacji można dostrzec braki, trochę miejscami im tynk
                    strukturaly zjechał.
                    • fezuj Re: Zdjecia, relacje ? 09.03.08, 17:23
                      Wyslij je mnie, ja je umiszcze.

PZDR.
                      • fezuj Nowe zdjecia na yahoo. 11.03.08, 11:05
                        Dzieki uprzejmosci bxd na groupie pojawily sie 4 nowe zdjecia.

PZDR.
                        • Gość: homer Re: Nowe zdjecia na yahoo. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 17:27
                          czy ktos z szacownego grona ogladal juz mieszkanie i moglby sie podzielic
                          wrazeniami na temat jakosci wykonania mieszkan? mi wizyte wyznaczyli dopiero na
                          kwiecien :)
                          • fezuj Re: Nowe zdjecia na yahoo. 11.03.08, 20:17
                            A mi to nawet daty podac nie chcieli - dopiero po swietach moge sie
                            zaczac umawiac.
                            Z pewnoscia zrobi ktos zdjecia swej chatki - prosze udostepnic !!!
                      • tosia79 Re: Zdjecia, relacje ? 12.03.08, 15:11
                        byłam 08.03 pierwszy raz na oględzinach:-))jesteśmy zachwyceni,
                        naprawdę zrobiło na nas niesamowite wrażenie.jeszcze duzo do
                        zrobienia, wylewka podłogi, tynki, framugi, klatka schodowa , windy
                        na razie brak , niedługo zamontują.Ja dobrze pójdzie to konieć
                        sierpnia początek września będą odbiory:-)0 moje mieszkanku jest w
                        B1 5piętro.
                        • Gość: grz Re: Zdjecia, relacje ? IP: *.nsn-inter.net 12.03.08, 15:30
                          a jak ze zdjeciami? Tosiu moze dodalabys zrobione przez siebie zdjecia na grupe
                          dyskusyjna na yahoo (zrobione wewnatrz i tez widok z okien i balkonu)?:)
                        • fezuj Re: Zdjecia, relacje ? 12.03.08, 16:53
                          Tosiu,
                          Na wczesniejsze odbiory nie ma co liczyc.
                          Dzwonilem do Wrobudu jakis czas temu, odbior bedzie dopiero w
                          pazdzierniku w sensie przekazania kluczy. I od tego momentu bedzie
                          mozliwe wykanczanie mieszkan.
                          Czy moze masz wiarygodne informacje ze zrodla mowiace o przesunieciu
                          daty oddania mieszkan ?

Umiesc prosze zdjecia na yahoo. Jesli nie mozesz, przeslij je mi na
                          poczte, to ja to uczynie.

PZDR.

• tosia79 Re: Zdjecia, relacje ? 12.03.08, 20:41
                            hejka
                            kilka dni temu rozmawiałam z p.Sylwią z Wrobudu.Powiedziała ,ze
                            nieoficjalnie planują swój wewnętrzy odbiór w czercu. Potrwa on ok 2
                            miesiące.Więc najpózniej wrzesieniu oddadzą klucze.
                            Ja jestem zakochana w swoim mieszkanku, mam nadzieję ,że reszta
                            również będzie w swoich:-))
                            Frezuj podaj mi swój adres , prześle zdjątka a Ty podasz dalej.
                            pzdr
                            • Gość: tosia79 Re: Zdjecia, relacje ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.08, 20:54
                              Frezuj
                              Prześlij mi prosze linka do Yahoo gdzie się zamieszcza i ogląda
                              zdjatka.I instrukcję obsługi, wiem że tłumaczyłeś to nie raz ale nie
                              mam czasu żeby szukać:-)
                              dzięki
                              pzdr
                              • Gość: Pęknięty jeż Re: Zdjecia, relacje ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 21:49
                                Tośka!
                                Mnie się Wasze mieszkanie tez bardzo podobało!!!;)

Ogólnie rzecz biorąc jestem zaskoczony umiejętnościami projektowania
                                przestrzeni.Zarówno funkcjonalnie jak i komunikacyjnie.
                                Nie wspominam już o wysokości mieszkania - rewelacja!

Niewątpliwie to największa zaleta tego 5 piętra!

pozdr.
                                C.
                                • Gość: bxd Re: Zdjecia, relacje ? IP: *.lanet.net.pl 12.03.08, 22:55
                                  Kolejna, to widoki z okna , zwłaszcza na północ. Fajnie miasto widać a nawet
                                  kopułę hali ludowej. No i te nisko przelatujące samoloty.
                                  • Gość: grz Re: Zdjecia, relacje ? IP: *.gprs.plus.pl 12.03.08, 23:13
                                    doda ktos te zdjecia na grupe yahoo?:) bo czekam i nic sie nie pojawia... Tosia
                                    do dziela;)
                                  • fezuj Re: Zdjecia, relacje ? 13.03.08, 10:23
                                    Samoloty to raczej na poludniu lataja.. Mam nadzieje, ze nie
                                    halasuja za bardzo ?
                                    • tosia79 Re: Zdjecia, relacje ? 13.03.08, 11:33
                                      FEZUJ FREZUJ BRZMI PODOBNIE:-))sorki:-))kto wie może kiedyś będziesz
                                      coś frezował...;-)
                                      Wysokość na 5 piętrz 3,10 m

• fezuj Re: Zdjecia, relacje ? 13.03.08, 13:43
                                        A co ze zdjeciami ?

PZDR.
                                        • tosia79 Re: Zdjecia, relacje ? 13.03.08, 17:09
                                          Zdjątka wyślę po 21-ej

pzdr

Fezuj napsz skrót dojścia do naszego forum na yahoo ok??
                                      • Gość: bxd Re: Zdjecia, relacje ? IP: *.lanet.net.pl 13.03.08, 17:41
                                        3,10 m to max a min.to 0,90m - skosy.
                                        • tosia79 Re: Zdjecia, relacje ? 13.03.08, 21:34
                                          Dodałam zdjątka na Yahoo.Zapraszm

Ps:
                                          Fezuj sorki ale zanim okiełznałam yahoo dodałam moje zdjątka do
                                          Twojej galerii:-)) Ale już są w mojej:-))no i w Twojej:-((

pozdrawiam
                                          • tosia79 Re: Zdjecia, relacje ? 17.03.08, 14:16
                                            Kto jeszcze był oglądać swoje mieszkanie??jakieś relacje , opinie???
                                            zdjęcia....pzdr
                                            • fezuj Re: Zdjecia, relacje ? 28.03.08, 19:51
                                              Na grupie dyskusyjnej zamiescilem kolejne zdjecia udostepnione przez
                                              bxd. Sa to: panorama okolicy widziana na polnoc oraz detale
                                              architektoniczne mieszkan na 5 kondygnacji.

PZDR.
                                              • tosia79 Re: Zdjecia, relacje ? 30.03.08, 19:24
                                                Jak Fezuj wrażenia po pierwszych oględzinach mieszkanka?Czy masz
                                                jakieś nowe info co do odbiorów?
                                                • tosia79 Re: Zdjecia, relacje ? 30.03.08, 19:39
                                                  kolejne zdjątka z drugiej wizyty dodane na Yahoo
                                                • fezuj Re: Zdjecia, relacje ? 31.03.08, 18:21
                                                  Jeszcze nie zdolalem obejrzec swojego mieszkania. Na razie jest
                                                  dluga kolejka chetnych i brak wolnych terminow. Postaram sie
                                                  obejrzec mieszkanko w nastepnych tygodniach.
                                                  Co do terminu odbioru, to pani z wrobudu idzie w zaparte i upiera
                                                  sie przy pazdzierniku.

PZDR.
                                    • Gość: bxd Re: Zdjecia, relacje ? IP: *.lanet.net.pl 13.03.08, 17:39
                                      Bardzo cicho latają. Chyba lecą na luzie, albo na wyciśniętym sprzęgle bo do
                                      lądowania podchodzą :)))
                                • Gość: bacha Re: Zdjecia, relacje ? IP: *.chem.uni.wroc.pl 13.03.08, 09:16
                                  Jaka jest wysokość mieszkań na 5 piętrze , a jaka na pozostałych
                                  piętrach?
                            • fezuj Re: Zdjecia, relacje ? 13.03.08, 09:50
                              fezuj@gazeta.pl

I nie frezuj, ja z frezowaniem nie mam nic wspolnego ;-)
          • Gość: m Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.chello.pl 21.04.08, 20:16
            Witam Sąsiadów. Podobno do B1 już wpuszczają. Czy ktoś z Was był?
            Jakie odczucia po wizji lokalnej?
            • fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 22.04.08, 23:57
              Bylem jakis czas temu w B2. Scianki dzialowe w mieszkaniach juz sa,
              nie ma natomiast jeszcze wylanych posadzek. I generalnie te
              mieszkania strasznie male sie wydaja, ale to pewnie wrazenie
              optyczne wynikajace z niewykonczenia.
              Pewnie zdruzgotani przyszli mieszkancy z tego powodu zamilkli na
              forum ;-)

• Gość: grzesiek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.magma-net.pl 23.04.08, 00:28
                Fezuj porobiles jakies fotki? Salon wydaje sie byc ok, natomiast maly pokoj 9m2
                to malenstwo;) i kuchnia tez nie jest duza... pozdr
                • tosia79 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 23.04.08, 22:22
                  Zdjęcia są na forum naszej grupy na Yahoo.Ja jestem bardzo
                  zadowolona
                  ze swojego w B1(poddasze) byłam tam 8 i 15 marca .Wrażenia
                  niesamowite.

• irvingwashington B3 24.04.08, 12:06
                    Już dawno nie pytałem: jest na forum ktos z B3? Ogólnie z II etapu?

Pozdrowiam,
                    Paweł
                    • Gość: Pablo Re: B3 IP: *.users.zlotniki.pl 08.05.08, 19:49
                      Już wkrótce będę miał mieszkanko w B3 :-)

Po przeanalizowaniu wszystkich ofert z rynku pierwotnego (oferta z
                      Targów mieszkaniowych) mogę z czystym sumieniem stwierdzić, ze
                      najatrakcyjniejszą ofertą jest oferta Wrobudu. Budują na Gaju przy
                      Wambierzyckiej, lokalizacja jak dla mnie doskonała, blisko centrum,
                      dobry dojazd itp. Poza tym decydujący dla mnie czynnik - czyli cena
                      (5 990,00 z balkonem i komórką; nie stosują waloryzacji) -
                      najatrakcyjniejsza jak dla tej lokalizacji.

Miałem okazję zobaczyć ich mieszkanie z I etapu i byłem miło
                      zaskoczony jakością wykonania.

Mają na prawdę super rozkłady. Dzwoniłem przedwczoraj do Biura
                      Sprzedaży i pani mnie poinformowała, ze niedługo ich promocja może
                      się zakończyć, poza tym szykuje się im jakaś większa sprzedaż i z
                      pewnością nie będzie im już zależało, aby sprzedawać szybko.

Ja w każdym bądź razie się już zdecydowałem na zakup mieszkania we
                      Wrobudzie i w przyszłym tygodniu podpisuję umowę :-)

Jeśli chcecie kupić mieszkanie w dobrej lokalizacji i za rozsądną
                      cenę to się śpieszcie, bo taka okazja może się już nie trafić. Nie
                      liczcie na cud, ze ceny spadną do 4 - 5 tys. za mkw.

Wiem, co mówię bowiem od dłuższego czasu analizuję rynek, poza tym
                      mam znajomego, który pracuje u dewelopera (nie jest to Wrobud) i
                      potwierdza, ze np. oni mają cenę na poziomie od 7 tys. / mkw. i nie
                      mogą jej obniżyć bowiem zbyt drogo zapłacili za grunt, poza tym
                      zgubiły ich inne koszty. W takiej sytuacji jest z pewnością
                      większość deweloperów.

Mnie natomiast za parę dni ten problem nie będzie już dotyczył,
                      pozostanie jedynie cierpliwe oczekiwanie na własne 4 kąty.

Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów.
                      • Gość: kazio Re: B3 IP: *.magma-net.pl 08.05.08, 21:04
                        niby mam Adblocka a tu reklame mi przepuscil :|.
                    • Gość: Edyta Re: B3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 22:52
                      II etap się melduje
                      • irvingwashington Re: B3 02.06.08, 09:11
                        Gość portalu: Edyta napisał(a):
                        > II etap się melduje

No wreszcie nie jestem sam :-)
                        Która klatka/piętro?
                        My K2/pierwsze piętro.

Pozdrawiam, Paweł
                        • Gość: Edyta Re: B3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 20:59
                          irvingwashington napisał:
                          >
                          > No wreszcie nie jestem sam :-)
                          > Która klatka/piętro?
                          > My K2/pierwsze piętro.
                          >
                          > Pozdrawiam, Paweł

My w K3 na poddaszu. Nabyliśmy w styczniu, chyba podobnie jak Wy.
                          • irvingwashington Re: B3 03.06.08, 08:46
                            Gość portalu: Edyta napisał(a):
                            > My w K3 na poddaszu. Nabyliśmy w styczniu, chyba podobnie jak Wy.

Zgadza się.
                            Puść proszę jakiś kontakt mailowy na:
                            irvingwashington(at)gazeta(.)pl
                            może się czasem przydać "wspólny front"...
                    • Gość: IZA Re: B3 IP: *.gprs.plus.pl 07.06.08, 19:39
                      WITAM SERDECZNIE SĄSIADÓW Z B3. JA KUPIŁAM MIESZKANKO K3 NA I
                      PIĘTRZE POZDRAWIAM
                      • tosia79 Re: B3 07.06.08, 20:23
                        Witam serdecznie:-)
                        • Gość: IZA Re: B3 IP: *.gprs.plus.pl 07.06.08, 20:39
                          JA RÓWNIEŻ WITAM!! MAM PYTANKO WIEM ŻE NA YAHOO DODAJECIE JAKIEŚ
                          ZDJĄTKA ALE JA NIE MOGĘ ICH OBEJRZEĆ. CZY MOGŁABYŚ MI POMÓC??
                          POZDRAWIAM
                          • fezuj Re: B3 07.06.08, 23:25
                            Najpierw zaloz sobie na tym forum uzytkownika (Sign up).
                            Jesli go masz, to sie zaloguj - sign in.
                            Dopiero wtedy zdjecia sa dostepne do przegladania i uploadu.

PZDR
                            • Gość: IZA Re: B3 IP: *.gprs.plus.pl 08.06.08, 12:34
                              SERDECZNE DZIĘKI ZA POMOC MILI PRZYSZLI SĄSIEDZI. W KOŃCU MI SIĘ
                              UDAŁO I WŁAŚNIE PATRZĘ NA ZAMIESZCZONE ZDJĘCIA.
                              POZDRAWIAM
                • Gość: fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 57.66.197.* 25.04.08, 16:21
                  Wlasnie zamiescilem fotki na forum.
                  Salon i balkon to jedyne pomieszczenia, ktore mi sie podobaja.
                  Lazienka, kuchnia i sypialnia - mikre.
                  Moze jak wykoncza i pomaluja sciany, to bedzie wieksze wrazenie
                  przestrzeni.

PZDR.
                  • Gość: grzesiek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.magma-net.pl 25.04.08, 18:41
                    a jak wyglada doswietlenie mieszkania? byles moze w mieszkaniu jak jechal
                    pociag;)? (bylo cos slychac?) bo jak jak bylem to na balkonie bylo slychac a w
                    mieszkaniu juz minimalnie. Wedlug mnie tez kuchnia i maly pokoj wydaja sie
                    malutkie, ale moze po pomalowaniu i wykonczeniu mieszkania bedzie wygladalo to
                    lepiej;)
                    • Gość: fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.08, 23:04
                      Pociagi to zaden problem. Ledwo co je slychac jesli nie trabia, a
                      jak zbuduja B3, to w ogole problem zniknie. Mnie bardziej martwi
                      dojazd do osiedla. Wambierzyckiej nie otworza, bo buntowali sie
                      mieszkancy domkow, a jak spadnie deszcz, to jest masakra.

PZDR.
                      • Gość: the.butcher Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.08, 14:18
                        a pieszo będzie można wejść na wambierzycką ? chciałbym od czasu do czasu wyskoczyć spacerkiem do ferio
                        • irvingwashington Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 26.04.08, 20:47
                          Gość portalu: the.butcher napisał(a):

> a pieszo będzie można wejść na wambierzycką ? chciałbym od czasu
                          do czasu wysko
                          > czyć spacerkiem do ferio

Z tego co mi mówiono we Wrobudzie to przejście piesze będzie przez
                          Wambierzycką...
                          • Gość: fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.04.08, 00:01
                            Jak zniosa ten blaszany plot, do przejscie bedzie. Ale dobrze by
                            bylo tez autem przejechac...
                  • irvingwashington Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 26.04.08, 07:36
                    Fezuj, a które to mieszkanie? Tzn nie koniecznie klatka i piętro ale
                    rozkład. Ciekawym, bo w II etapie są bardzo podobne rozkłady....
                    • Gość: fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.08, 23:59
                      To jest 2-pokojowe z pokojem duzym 24 m2 i malym niecale 10m.
                      Rozklad taki, ze "latwo wietrzyc" - W-E albo N-S. Pokoj maly i duzy
                      sa po przeciwnych stronach przedpokoju.
                      Ja tylko zywie nadzieje, ze do sypialni lozko wejdzie :-D.

PZDR.
                      • irvingwashington Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 27.04.08, 08:31

> To jest 2-pokojowe z pokojem duzym 24 m2 i malym niecale 10m...

Dzieki.
                        Moje w B3 inne (3 pokoje) ale te male tez ponizej 10m i jestem z
                        lekka zalamany zdjeciami, ktore wrzuciles... Jakie dokladnie wymiary
                        ma Twoj maly pokoj (szer/dl)?
                        Co do lozka w pokoju to ja jeszcze przed zakupem "wprowadzilem"
                        lozko przesuwajac w Wordzie po planie odpowiedni kwadracik :-)))
                        Pozdrawiam, Pawel.
                        • irvingwashington instalacja wodna 27.04.08, 10:29
                          Sluchajcie a jaka instalacja wodna bedzie w mieszkaniach? Bo ja sie
                          zatrzymalem na etapie "ocynku", ktory jakos tam sam potrafie
                          modyfikowac i rozbudowywac ale to juz chyba historia, prawda?
                          Jakies tworzywa teraz sie stosuje? Miedz? Co bedzie u nas? I da sie
                          to 'chalupniczo' 'obsługiwać' czy trzeba mieć jakiś specjalistyczny
                          sprzęt?
                          Jakos nie moge znalezc czasu w tygodniu zeby do Wrobudu zadzwonic...

Pozdrawiam, Pawel
                        • fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 28.04.08, 22:03
                          Ten maly pokoj ma 222 cm x 420 cm
                          Czyli taka "kiszka". Lozko sie zmiesci, ale ciezko bedzie wokol
                          niego przejsc.

PZDR.
    • Gość: zbylo Tramwaj na Świeradowskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.08, 10:17
      miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,87947,4970571.html
      i troche starszy artykuł:

miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,87947,4320792.html
    • Gość: kazio Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.magma-net.pl 27.04.08, 15:05
      bylem parę dni temu i wygląda to nieźle (B1)
      jak na mój gust to zostało w mieszkaniu roboty na max. 1 dzień (liczniki,
      elektryka 'zewnętrzna', wstawienie drzwi wewnętrznych).

mam nadzieje ze zdarzą do października ;).
      • Gość: grzesiek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.magma-net.pl 27.04.08, 23:39
        Kazio masz jakies fotki ktore moglbys umiescic na grupie yahoo? jak
        ogolnie podobalo Ci sie?
        • Gość: kazio Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.magma-net.pl 28.04.08, 01:40
          nie, nie mam fotek.

Generalnie pozytywnie na to patrze. Mam tylko jedna wątpliwość - nad miejscem na
          drzwi wewnętrzne zauważyłem pęknięcie przez te 30-40 cm do sufitu. Gdy o to
          zapytałem dostałem odpowiedz ze póki co budynek 'pracuje' i takie sytuacje są
          normalne i nieuniknione.

ktoś fachowy może to skomentować?
      • fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 04.05.08, 14:42
        Zdazyc, to oni zdarza juz w lipcu. Tyle, ze rozne papierowe
        formalnosci zabiora im mase czasu (odbior ppoz, etc).
        • Gość: smalecwks Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 87.105.187.* 09.05.08, 12:52
          czesć, fezuj byłeś tam to widziałeś, z tego co widze na Twoich fotkach to pod
          parapetami nie ma wnęki na grzejnik, tylko jest równo? A orientujecie się czy
          okna będą miały nawietrzniki?

pzdr
          • Gość: bxd Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.lanet.net.pl 09.05.08, 19:00
            Jeśli są to takie małe wycięcia w ramie okiennej które można rozszczelnić lub
            zamknąć, to na poddaszach okna dachowe takie coś mają.
          • fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 11.05.08, 18:35
            Pod grzejniki nie ma zadnych wnek. Moim zdaniem to dobrze - mniej
            ciepla ucieka przez sciane.
            Na nawietrzniki uwagi nie zwrocilem.

A co do lokalizacji - wez pod uwage, ze Bardzka ma byc niebawem
            remontowana, budowana tez bedzie linia szybkiego tramwaju.

PZDR.
        • tosia79 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 11.05.08, 21:20
          czy jest jeszcze ktoś, kto jest po pierwszej wizycie??
          Jak wrażenia?
          • fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 12.05.08, 20:53
            Pewnie jest cala masa, tylko nie czytaja tego forum albo nie chca
            sie przyznac. Przed Wielkanoca to w ogole wolnych terminow nie bylo.
            • Gość: tosia79 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.centertel.pl 13.05.08, 21:34
              Pewnie masz rację.Po oddaniu kluczy pewnie będzie gorąca dyskusja...
              Ale kiedy to będzie?? myślisz,że wcześniej niż w pażdzierniku?
              pzdr
            • tosia79 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 13.05.08, 21:37
              Pewnie masz rację.Dyskusja zacznie się zapewne po oddaniu
              kluczy.Ciekawe kiedy to będzie?? Myślisz,że wcześniej niż w
              pażdzieniku?
              pzdr
              • fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 14.05.08, 17:50
                Wrobud twardo obstaje przy pazdzierniku i mysle, ze ten miesiac
                nalezy przyjac jako realny termin.
                Tu chodzi nie o stopien zaawansowania prac, ale o biurokracje.
                Jesli dostana niezbedne pozwolenia wczesniej, to byc moze wpuszcza
                ludzi wczesniej. Ale o tym nikt nie wspomina.
                • tosia79 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 17.06.08, 20:45
                  Hej
                  Nie mogę załączyć zdjęć, bo wywaliło mi w kosmos mój profil grupy w
                  Yahoo.Odnalazłam dojście na maila ale nie mogę dołączyć do grupy:-(
                  Pomocy
                  • Gość: bxd Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.lanet.net.pl 17.06.08, 21:10
                    WHY??? :)

groups.yahoo.com/goup/zielone_wzgorze/ o to chodziło? Jakby się nie udało to
                    link jest też podany przez hebe w postach 1-100 23.11.2006.
                    • tosia79 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 17.06.08, 21:29
                      Widzę dyskusje na zielone_wzgorze, ale nie mogę ponownie dołączyć
                      do grupy, nie wiem jak sie ponownie zalogować... kiedys byłam już
                      uczestnikiem, ale coś się "pokręciło".Coś mnie chyba zaraz trafi:-)
                      • Gość: Edyta Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 21:41
                        Tosiu, musisz ponownie Sign up i Join this group, bo po dwóch
                        tygodniach wygasa.
                        • tosia79 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 17.06.08, 21:52
                          Dzięki Edyta

Teraz to juz jestem w domku:-)wszystko jasne
                          do jutra , teraz musze uciekać:-)
                          pzdr
                          • Gość: grzesiek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.magma-net.pl 18.06.08, 21:55
                            czesc Tosiu:) Co ze zdjeciami? Czekamy nicierpliwie:)
                            • Gość: bxd Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.lanet.net.pl 18.06.08, 22:17
                              kurcze, znowu muszę się sam na budowę wkręcić na tzw. "podwykonawcę" żeby
                              mieszkanka pooglądać :))). Raz się udało to znowu może się uda. Jak ja nie lubię
                              się przebierać i z tą wiertarką i kielnią łazić. :(, ale spróbuję w sobotę.
            • Gość: olimpia Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 21:01
              Obejrzenie mieszkania w B1 już też mam za sobą. Samo mieszkanie mi się nawet podobało, jeżeli nie liczyć małego pęknięcia tuż pod oknem :-) Natomiast wielkie było moje zdziwienie, kiedy zobaczyłam lokalizację windy. Niestety (wg mnie) drzwi mojego mieszkania akurat znajdują się w tym "przedsionku", do którego trzeba wejść, żeby skorzystać z windy. Jak wam podoba się to rozwiązanie?
              • Gość: r Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wro.vectranet.pl 19.05.08, 22:13
                tez jestem juz po wizycie w swoim mieszkaniu. I jestem bardzo
                zadowolony. A co do windy to przeciez jest tam gdzie miala byc
                wedlug planow. Nic nie zmieniali. Pozdrawiam
                • tosia79 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 19.05.08, 22:36
                  Myślę,że sam monitoring wystarczy.co do ogrodzenia zaczynam mieć
                  mieszane odczucia.Przecież osiedle obok ma ogrodzenie, a awsze brama
                  wjazdowa jest otwarta.Jeżeli chodzi o monitoring , to przeciez nie
                  ma potrzeby oglądania jak ktoś z nas pije piwo, tylko w razie jakiejś
                  "burdy".
                  Tak naprawdę, i tak wszędzie sie coś dzieje.Mieszkam teraz w
                  niezbyt ciekawej okolicy, dzieją się różne historie, a policja???
                  sami wiecie...
                  Czas pokaże.
                  pozdrawiam sąsiadów
                  • fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 22.05.08, 10:02
                    Moim zdaniem instalowanie monitoringu tylko po to, zeby ogladac
                    jakies rzadkie burdy na osiedlu to wyrzucanie pieniedzy w bloto. Tym
                    bardziej, jesli nie ma opcji nagrywania obrazu. A jesli jest, to
                    potrzebny jest ktos, kto bedzie zarzadzal kopiami, etc.
                    Zreszta kto bedzie mial czas by sie w to lampic ?
                    Jak sie komus nudzi i chce sie zabawic w stroza, to moze wyjsc na
                    balkon. W nocy i tak jest ciemno, a jak oprych zalozy kaptur, to i w
                    dzien monitoring nie pomoze.

Moim zdaniem - olac to.

PZDR
                    • Gość: fezuj Na osiedlu klada juz chodniki IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.08, 18:50
                      Bylem dzisiaj okukac i gdzieniegdzie widac polozona kostke brukowa i
                      wylany jakis beton-niebeton.
                      • Gość: grzesiek Re: Na osiedlu klada juz chodniki IP: *.magma-net.pl 27.05.08, 21:15
                        porobiles moze jakies fotki?:)
                        • Gość: fezuj Re: Na osiedlu klada juz chodniki IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.08, 14:00
                          Nie - ot po prostu bylem w okolicy i zajrzalem na budowe.

PZDR.
                          • tosia79 Re: Na osiedlu klada juz chodniki 28.05.08, 21:58
                            hej
                            14.06 jesteśmy umówieni na kolejną wizytę do mieszkanka.dodam
                            napewno zdjątka:-)

pozdrawiam
                            • irvingwashington Re: Na osiedlu klada juz chodniki 31.05.08, 23:06
                              W razie gdyby ktoś był zainteresowany - właśnie wrzucam na yahoo
                              cztery zdjęcia okolic B3 i B1 z dzisiejszego popołudnia.
                              Pozdrawiam, Paweł.
                              • irvingwashington Dzicy lokatorzy na Wzgórzu 01.06.08, 19:54
                                Było ich dwóch (dwoje?) w dwóch krzakach i śpiewali na całe gardło :-
                                )

img232.imageshack.us/img232/7623/lokatorwt3.jpg
                              • sayhello Zanim podpiszesz umowę. 23.06.08, 11:45
                                Jeśli chcesz kupić mieszkanie w Wrobudzie koniecznie skontaktuj się ze mną.
                                Opowiem Ci wszystko na temat tej firmy i mojej współpracy z nimi przy zakupie mieszkania.
                                Dodatkowo za to wszystko jeszcze Tobie ZAPŁACĘ. Dlaczego to robię, ponieważ firma wprowadziła promocje, że starzy klienci rekomendują mieszkania nowym klientom (np. swoim znajomym) otrzymując w zamian nagrodę zestaw HiFi lub kino domowe.
                                Kontakt sayhello@gazeta.pl
                                • fezuj Re: Zanim podpiszesz umowę. 25.06.08, 14:21
                                  Rozbawil mnie list od nich ze wspomniana propozycja.
                                  Czyzby sprzedaz szla im az tak fatalnie ???

PZDR
                                  • Gość: wtajemniczony Re: Zanim podpiszesz umowę. IP: *.gprs.plus.pl 25.06.08, 17:49
                                    sprzedaz idzie im calkiem nie najgorzej choc nie ma co ukrywac ze na
                                    rynku nieruchomosci jest lekki zastoj
                            • Gość: grzesiek Re: Na osiedlu klada juz chodniki IP: *.magma-net.pl 17.06.08, 06:27
                              Tosiu obiecalas zdjecia z wizyty;) Czekamy a tu nic nie ma....
                              • tosia79 Re: Na osiedlu klada juz chodniki 17.06.08, 12:18
                                Wiem wiem:-)
                                obiecałąm zdjątka, siądę wiecorkiem i załączę;-))
                                Generalnie praca wre;-) w mieszkanku wiele sie nie zmieniło,
                                wszystko prawie gotowe, pomalować jeszcze na biała muszą,pomontowac
                                kontakty, kable w puszki schować.podoba mi sie ,jak szybko robią
                                parking i chodniki kładą;-) parking naprawdę duży, mam nadzieje ,że
                                starczy miejsca dla wszystkich.
                                pzdr
                                Ps: czy dowiadywaliście sie odnośnie wcześniejszych odbiorów??
                                • Gość: B2 Re: Na osiedlu klada juz chodniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 09:44
                                  Dzisiaj dzwoniłem odnośnie wcześniejszych odbiorów. Wrobud
                                  podtrzymuje 10.2008. Mieszkania zostaną przekazane dopiero po
                                  wszystkich odbiorach technicznych. Jeżeli coś się zmieni poinformują.
                                  • tosia79 Re: Na osiedlu klada juz chodniki 25.06.08, 20:25
                                    Ello

Załączyłam kilka fotek na yahoo.co tam u sąsiadów słychać?
                                    Myslicie już o urządzaniu? wybrane płytki, kuchnię itp:-)?
                                    pzdr
                                    • Gość: dawid.piotrek Re: Na osiedlu klada juz chodniki IP: *.lanet.net.pl 25.06.08, 22:21
                                      Myśleliśmy. Fotki na yahoo.
                                      • tosia79 Re: Na osiedlu klada juz chodniki 26.06.08, 07:49
                                        hmmmm mysleliśmy??
                                        czyli już po namysłach:-)
                                      • irvingwashington Re: Na osiedlu klada juz chodniki 30.06.08, 09:13
                                        Gość portalu: dawid.piotrek napisał(a):
                                        > Fotki na yahoo.

Czy te zdjęcia to standard jaki WROBUD oddaje czy już coś zacząłeś
                                        robić sam (malowanie na przykład)?

A te wysokie okna dachowe z siłownikami (?) to szczyt klatki
                                        schodowej, tak?
                                        • Gość: dawid.piotrek Re: Na osiedlu klada juz chodniki IP: *.lanet.net.pl 30.06.08, 10:12
                                          ściany wygipsowane, gniazdka i kontakty pozakładane,płytki na balkonie - taki
                                          stan zastałem to chyba standard. Wg mnie wygląda to nieźle. Biorąc jednak pod
                                          uwagę, to że kontakty, wyjścia oświetlenia nie są tam gdzie dzisiaj chciałbym
                                          aby były ( nie mogłem tego przewidzieć) to jeszcze trochę pracy będzie.
                                          Okna dachowe z siłownikami -tak to klatka schodowa.
                    • Gość: gość Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.dip.t-dialin.net 28.05.08, 12:23
                      Ja mam pytanie troche z innej beczki.
                      Czy ktos zdecydowal sie na mieszkanie z balkonem w kuchni?? mam dylemat, czy nie
                      ogranicza to za bardzo funkcjonalnosci pomieszczenia i przede wszystkim czy da
                      rade zmiescic stol??

pozdrawiam
                      • Gość: smalecwks Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 87.105.187.* 03.06.08, 13:11
                        ja myslalem o tym, jednak stwierdzilem ze za bardzo to ogranicza swobode, nie
                        dosc ze kuchnia jest mniejsza to jeszcze drzwi otwieraja sie do srodka, zero
                        funkcjonalnosci, a wolabym to mieszkanko gdyby nie ten kretynski balkon, a tak
                        zdecydowalem sie na blizniacze w B3
      • Gość: gresiek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.magma-net.pl 15.05.08, 01:02
        nowe zdjecia z budowy
        forum.investmap.pl/viewtopic.php?f=3&t=138
        fajnie to nawet wyglada
        niedlugo moze bedzie koniec;)
        • fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 15.05.08, 08:36
          Widac juz roboty ziemne - sporo miejsca jest przed B1. Ciekawe co
          tam zrobia - plac zabaw, czy parking ?

No i naprawde frapuje mnie, w jaki sposob bedzie sie wjezdzac do
          podziemnych garazy. Co za bezsens lokowac je po stronie polnocnej,
          skoro dojazd i tak bedzie od Stronskiej ? Mamy jezdzic naokolo ?

A moze jednak otworza ta zakichana Wambierzycka - plotu juz tam nie
          widze..

PZDR.

PZDR.
          • Gość: grzesiek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.nsn-inter.net 15.05.08, 11:33
            zgodnie z planem bedzie parking, a mini place zabaw maja byc w podkowach.
            Ciekawe czy osiedle bedzie jakos ogrodzone czy raczej bedzie bez ogrodzenia.
            Dojazd bedzie raczej od Pilawskiej niz Stronskiej.
            Jakby ktos sie czegos dowiedzial wiecej (typu moze jakies zmiany w planie
            zagospodarowania niech pisze)
            • Gość: bolo Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.chello.pl 17.05.08, 15:49
              Mam nadzieję, że osiedle będzie ogrodzone. Rozmawiałem z
              mieszkańcami bloku obok (tego pomarańczowego) ogrodzili się,
              ponieważ bez przerwy były włamania do samochodów, kradzieże aut. To
              samo jest na osiedlach obok (dużo znajomych tam mieszka), które nie
              są ogrodzone. Tam dodatkowo dla checy blokersi ze starych wieżowców
              rysują samochody. A u nas: menele zza wzgórza + blokersi... Masakra!
              • fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 17.05.08, 17:59
                Nie rozumiem, w jaki sposob plot (zapewne z wiecznie otwarta brama)
                ma powstrzymac zlodzieja samochodow albo blokersa chcacego zadrapac
                auto. To zludne wrazenie bezpieczenstwa. Najlepsza ochrona sa czujni
                sasiedzi.
                Dodatkowo nie przypominam sobie, aby w umowie bylo cos na temat
                plotu.
                Jakich meneli zza wzgorza masz na mysli ? Za wzgorzem jest po prostu
                ulica..

PZDR
                • Gość: smalecwks Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 18:09
                  za wzgórzem w krzakach w starych altanach mieszkają menele, jechalem ostatnio
                  tamtedy rowerem, ale oni to raczej nie problem, im łatwo można łomot spuscić w
                  razie czego ;), gorzej z blokersami ze starych bloków .. ale zawsze to lepiej
                  niż mieszkać w pobliżu akademików hhee
                  • Gość: bolo Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.chello.pl 18.05.08, 11:40
                    Dokładnie o tych menelach pisałem. A płot nawet z otwartą bramą daje
                    dużo. Tym bardziej, że osiedle będzie duże i długo potrwa zanim z
                    sąsiadami się zaprzyjaźnimy. Zresztą jak będziecie na budowie
                    możecie porozmawiać z mieszkańcami bloku spółdzielczego. Na początku
                    myślałem, że się ogrodzili, przez to, że zaczęła się budowa naszego
                    osiedla, ale po rozmowie z kilkunastoma ludźmi z tego bloku wiem, że
                    to przez blokersów i menelów.
                    Nie wiem czy Wrobud chce ogrodzić teren, ale można o tym z nimi
                    porozmawiać. Jak większość z nas będzie za tym, to może ogrodzą.
                    • Gość: smalecwks Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 12:11
                      ja tez bylbym za, zawsze trudniej przeskoczyc plot niz wejsc sobie normalnie,
                      ale wydaje mi sie ze za darmo nikt tego nie zrobi...
                      • Gość: KiP Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.telsat.wroc.pl 18.05.08, 16:50
                        Ogrodzenia nie będzie. Rozmawiałam już o tym we WROBUDZIE przy
                        zakupie mieszkania, pierwotnie było to rozważane - przed
                        wprowadzeniem oferty do sprzedaży - jednak odstąpiono.
                        Argumenotwano, że nie wyraziła zgody straż pożarna czy inne tam
                        organy, których zgoda jest wymagana do budowy, ale mnie to nie
                        przekonuje. Raczej myślę, że w sumie dlaczego WROBUD miałby poieśc
                        tego koszt po sprzedaniu wszystkich mieszkań, skoro i tak nie
                        mogliby zamontować ogrodzenia przed zakończeniem prac. Wydaje mi się
                        zatem, że zdecydowały o tym względy ekonomiczne.
                        Dla mnie większą tragedią jest to co wybudowali na przestrzeni kilku
                        ostatnich dni od strony domków jednorodzinnych - wjazdy do garaży
                        podziemnych o murach wysokości zupełnie irracjonalnej i
                        umożliwiającej dostanie się do mieszkań na parterze już ni po
                        pokonaniu choć 1 metra różnicy wysokości, ale zupełnie płasko ...
                        • tosia79 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 18.05.08, 20:03
                          A może trzeba pomyśleć o monitoringu? Przy tak dużej ilości
                          mieszkańców nie będzie to tak wielki koszt...A chyba bardziej
                          odstraszy złodziejaszków??Sama nie wiem...
                          • Gość: bxd Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.lanet.net.pl 18.05.08, 21:49
                            O ogrodzeniu kiedyś wspominałem to zostałem skrytykowany. W dalszym ciągu uważam
                            , że ogrodzenie jest ok o monitoringu też można pomyśleć ale chyba będzie to
                            możliwe dopiero jak powstanie rada osiedla czy coś takiego. Do tego czasu trzeba
                            będzie sobie jakoś samemu radzić. Dobry sąsiad też jest w cenie ale chciałbym
                            zobaczyć sąsiada który jesiennym wieczorem postawi się grupce obrabiającej
                            samochody , no chyba że jest świetnie wyszkolony i potrafi obezwładnić 3 osoby
                            bez robienia in krzywdy albo jest świetnym negocjatorem i potrafi ich przekonać
                            do odstąpienia od tego zamiaru a takich osób jest bardzo niewiele . Jeśli tego
                            nie potrafi to w najlepszym razie wyląduje w szpitalu lub u prokuratora. Nie
                            żebym sie bał ale znam to z własnego doświadczenia - skrzywdzisz g... a za
                            człowieka będziesz odpowiadał, niby obrona własna a jednak nie do końca. Jeśli
                            pomoc sąsiedzka ma polegać na powiadomieniu policji o czymś niepokojącym , może
                            to być niewystarczajce, zbyt późna reakcja policji ( a bo tam zawsze coś sie
                            dzieje) mała szkodliwość społeczna czynu itp bzdury , człowiek będzie tylko
                            włóczył się po komisariatach , składał zeznania występował w charakterze świadka
                            itp. Tak więc ogrodzenie + monitoring w pełni powinien załatwić sprawę bez
                            narażania kogokolwiek na jakąkolwiek przykrość. Koszty no cóż ... takie życie ,
                            przy dużej liczbie mieszkańców powinny się ładnie rozłożyć. Pozdrawiam sąsiadów.
                            • fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 18.05.08, 22:42
                              Monitoring sam bandytow nie obezwladni - trzeba jeszcze zatrudnic
                              ochroniarzy. Ale to tez zadni fachowcy, zle oplacani i bez
                              motywacji. Czesto jacys emeryci i rencisci. Zaden z nich bandycie
                              sie nie postawi, bo tez nie ma prawa nikogo obezwladnic. A sasiad
                              nikomu gnatow lamac nie musi. Niech zrobi cyfrakiem fotke typom i
                              zadzwoni na policje. Wiecej nie przyjda.

PZDR.
                              • tosia79 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 19.05.08, 07:54
                                Miałam na myśli oczywiście monitoring ze strażnikiem w budce.Emeryt
                                nie emeryt, plus kilka kamer w centralnych miejscach napewno
                                odstraszy drobnych cwaniaczków.Ale jak kolega wcześniej wspomniał
                                dpoiero po założeniu rady osiedla.
                                Jeżeli chodzi o wzywanie policji przez sąsiadów, to wiem z
                                doświadczenia, że niestety jest to w 99 % nieskuteczne.Za wolne
                                ruchy mają, a dodzwonić się w nocy to nie lada wyczyn...
                                pozdrawiam wszystkich zainteresowanych:-)
                                • Gość: smalecwks Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 87.105.187.* 19.05.08, 11:24
                                  Szczerze mówiąc to ja sam więcej zdziałam niż 60letni dziadek, więc moim zdanie
                                  to jedynie strata kasy, monitoring to już coś, ale zależy jakim kosztem, bo w
                                  zasadzie co ci po niewyraznym nagraniu, policja to zleje, wiem z doświadczenia,
                                  potem to nawet piwa nie napijesz na ławce :PPP
                                  • Gość: tunia Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.b-ras2.srl.dublin.eircom.net 19.05.08, 14:50
                                    Zdziwie sie jak powstanie ogrodzenie lub monitoring. To sie zwykle tak
                                    konczy, ze pare osob tego chce, a reszta udaje, ze nie chce i mysla,
                                    ze sie i tak zalapia na tzw. krzywego ryja. Obecnie mieszkam w domu z
                                    8 mieszkaniami i nie pamietam, zeby w jakiejkolwiek sprawie byla
                                    jednomyslnosc. No wiec decydujemy w pare mieszkan za innych, placimy,
                                    a oni i tak korzystaja. Tutaj to sie przynajmniej rozlozy na wiecej
                                    partycypantow. :)
                                    • sayhello Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 19.05.08, 16:59
                                      Stawianie dziadka na straży to według mnie pomysł bez sensu ponieważ ludzie nie
                                      będą chcieli płacić. Jedyne możliwe do zrealizowania rozwiązanie to zrobienie
                                      ogrodzenia plus wjazd ze szlabanem na pilota. Wszyscy będzie musiał kupić
                                      pilota, więc każdy zapłaci inaczej nie wjedzie autem. Przy dużej ilości
                                      mieszkańców wydatek będzie minimalny i co najważniejsze jednorazowy. Oczywiście
                                      do zrealizowania po powstaniu Rady Osiedlowej.

• Gość: bxd Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.lanet.net.pl 21.05.08, 22:00
                                        Pytanie trochę z innej beczki. Czy ktoś z Nowych Skalmierzyc kupił lub jest
                                        zainteresowany inwestycją Wrobudu?
                                        • Gość: smalecwks Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 87.105.187.* 03.06.08, 16:19
                                          co to wogle za pytanie? a ktoś kupil z parzeczewa?
                                          • Gość: bxd Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.lanet.net.pl 03.06.08, 18:22
                                            smalewcs jak nie chcesz to nie odpowiadaj i nie dodawaj głupich komentarzy. A
                                            pytanie jak inne na forum ale chyba za trudne dla Ciebie.
                                            • Gość: smalecwks Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 21:13
                                              no za trudne, dlatego odpowiedziałem jak odpowiedziałem :PPP
                                              • tosia79 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 08.06.08, 18:28
                                                Wszystkim sąsiadom życzę pozytywnego i wesołego kibicowania w
                                                dzisiejszym meczu:-))))))))))

pzdr
                                                • Gość: IZA Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.gprs.plus.pl 08.06.08, 23:16
                                                  POZYTYWNE BYŁO TYLKO SZKODA ŻE PRZEGRANY TEN MECZ :-( POZDRO DLA
                                                  WSZYSTKICH SĄSIADÓW
                                                  • tosia79 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 09.06.08, 07:14
                                                    Dobrze ,że Kubica wygrał:-))))
                        • Gość: xyz Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wro.vectranet.pl 13.07.08, 21:41
                          WROBUD na ul. Strońskiej 37-45 nie postawił nawet śmietnika !!! Zieleń przez
                          nich posadzona praktycznie już nie istnieje (posadzono przesuszone rośliny :)))
                          Podczas deszczu na klatkach schodowych i w garażach jest woda. O ogrodzeniu też
                          się mówiło....
                          Powodzenia mieszkańcom Zielonego Gaju (gdziekolwiek jest) zyczę.
                          • Gość: xxx Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.08, 22:16
                            I chyba wyciagneli wnioski z poprzednich budow, bo na Zielonym
                            Wzgorzu postawili domki na smietniki, okna maja rozszczelnienia, a w
                            garazu w podlodze jest rowek do odprowadzania wody.
                            Calosc wyglada dosyc solidnie, musze przyznac.
                            • Gość: kazio Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.magma-net.pl 14.07.08, 01:06
                              I etap ma być reklamą dla dwóch kolejnych (zwlaszcza przy obecnej sytuacji na
                              rynku) wiec nie ma sie co dziwić że developer musi sie starać. My na tym tylko
                              zyskujemy ;).
                          • Gość: bxd Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.lanet.net.pl 16.07.08, 21:24
                            he he he u nas nic nie uschnie bo kostka jest wyłożona a piękna naturalna
                            zieleń już dookoła rośnie i nie ma co nasadzać.
    • Gość: grzesiek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.nsn-inter.net 16.07.08, 14:19
      dzwonilem wlasnie do Wrobudu i ponoc budynki sa juz ukonczone, ale formalnosci
      zwiazane z kontrola tych budynkow beda trwac i dopiero pod koniec pazdziernika
      beda oddania:(
      • fezuj Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 16.07.08, 20:45
        Pod koniec pazdziernika ?
        Jestem zawiedziony. Myslalem, ze poczatek pazdziernika bedzie
        oddanie.
        PZDR.
    • kareel Zamienie 2-pokojowe w Bud 1, 1 pietro na 3 pokoje 11.08.08, 12:31
      Czesc Wszystkim,

Jak w temacie:

Kupilem mieszkanie 2 pokojowe w bud. 1 na 1 pietrze, 54 m2 z widokiem
      na wzgórze.

Interesuje mnie zamiana za doplata na mieszkanie 3 pokojowe w tym
      samym budynku (B1).

Zainteresowanych prosze o kontakt prywatny na tomasz.domanski [malpa] gmail.com

lub gg: 1984242
    • Gość: tunia Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.b-ras2.srl.dublin.eircom.net 26.08.08, 15:02
      Pojawily sie 2 nowe posty, ale nie moge ich znalezc, bo nie sa na koncu :((
      • Gość: smalecwks Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 87.105.187.* 27.08.08, 17:17
        na poprzedniej stronie, patrz po datach ;)
        • Gość: anitka wykonczenie mieszkania IP: *.cable.mindspring.com 28.08.08, 04:33
          Hej czy mozecie mi powiedziec ile mniej wiecej moze kosztowac
          wykonczenie mieszkania 64m2 w standardzie podstawowym, takim pod
          wynajem, estetycznie, ladnie ale bez wiekszej przesady.
          • Gość: marek Re: wykonczenie mieszkania IP: *.wroclaw.mm.pl 28.08.08, 15:31
            400 zł/m2 wychodzi około, wykańczałem w czerwcu
            • Gość: ania07771 Re: do marka wykonczenie mieszkania IP: *.cable.mindspring.com 13.09.08, 20:13
              Marek ale to koszt z materialami? 400zl/m2
          • Gość: zbylo Re: wykonczenie mieszkania IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.08, 15:37
            Ciezko powiedziec. To tak jakbys zapytala: "Ile moze kosztowac samochod? Taki
            fajny nie za duzy, nie za maly w sam raz, zeby byl".

Ale jesli mialbym szacowac, to tak z grubsza 40tys. musisz i tak szykowac jak nic.
          • Gość: Domi Re: wykonczenie mieszkania IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.09.08, 10:15
            Witam serdecznie!
            Ja mam tez mieszkanie 64m2 w pierwszym etapie. Zdecydowalem sie na
            wykonczenie go w srednim standardzie. Nie wiem czy wspomniane przez
            kolege 400zl/m2 wystarczy. Ja np kupuje sredniej klasy kuchnie i
            same meble kosztuja 4600zl. Do tego sprzet agd, kafle, stol itd.
            Razem okolo 9000 tysiecy.
            Panele podlogowe sredniej jakosci kosztuja 30-35zl/m2, pianka pod
            panele okolo 50zl za rolke 25m2. Do tego lazienka, ktora wychodzi
            tez jakies 5000 zlotych minimum. Umeblowanie 3 pokoi. Ja mysle, ze
            40000 zl to jest takie minimum.

Co Wy sadzicie drodzy sasiedzi?

Pozdrawiam serdecznie,
            Domi
    • Gość: propertypoland Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.mm.pl 28.08.08, 18:30
      Witam wszystkich zainteresowanych kupnem mieszkania w inwestycji Zielone
      Wzgórze. Ponieważ już w tej chwili z dużym prawdopodobieństwem mogę stwierdzić,
      że nie będę mógł zamieszkać w lokalu, który nabyłem w I etapie inwestycji,
      zdecydowałem się na jego sprzedaż. Jest to lokal dwupokojowy z balkonem o
      powierzchni 53 m2. Jestem gotowy sprzedać go w atrakcyjnej cenie 6700 zł/m2. Z
      tego co się orientowałem deweloper sprzedaje teraz w cenie 5990 zł/m2, jednak na
      odbiór lokalu trzeba czekać ponad rok dłużej, niż na mieszkania z I etapu. Dla
      osoby, która kalkuluje koszty, rachunek jest prosty. Dodatkowo przez rok trzeba
      ponosić koszty obsługi kredytu w wysokości około 8% + 1% (ubezpieczenie
      pomostowe). Daje to od kwoty kapitału 53 m3 x 5990 zł/m2 x 9% x 85% (tyle trzeba
      wpłacić deweloperowi) = 24.286,46 zł. Dodatkowo mamy przez cały rok utracone
      korzyści z najmu = 12 x 1800 zł = 21600 zł. Podsumowując kupując lokal do
      oddania pod koniec 2009 roku tracimy na tym około 46.000 zł. To daje dodatkową
      cenę na m2 w wysokości 46.000/53m2 = 865 zł. Czyli w rzeczywistości kupując
      lokal w II etapie płacimy za niego 6865 zł/m2. Ja sprzedaję za 6700 zł/m2. Myślę
      że warto rozważyć moją ofertę. Niedawno wybrałem się, żeby osobiście zobaczyć
      otoczenie inwestycji i sam lokal. Okolica jest niezła, jest cicho i względnie
      blisko centrum. Mieszkanie może być dobrą inwestycją. Jego wartość z uwagi na
      lokalizację (Akademia Medyczna, bliskość parków, plany rozbudowy ulicy Bardzkiej
      i połączenia jej z autostradą, szybki tramwaj na Bardzkiej) będzie rosła
      szybciej niż innych nieruchomości zlokalizowanych bardziej na peryferiach
      miasta. Pochwała również należy się Deweloperowi. Wygląda na to, że nie będzie
      opóźnienia w oddaniu co jest rzadkością dzisiaj na rynku we Wrocławiu. Dodatkowo
      dla osoby, która pomoże mi znaleźć kupca na lokal odstąpię prowizję w wysokości
      2000 złotych.. Z góry zaznaczam, że jeżeli nie uda mi się sprzedaż, lokal będę
      wynajmował (chociaż chciałbym tego uniknąć). Dlatego proszę tylko o poważne
      oferty. Z góry zaznaczam, że nie jestem zainteresowany sprzedażą po zaniżonej
      cenie. Zainteresowanych proszę o kontakt na propertypoland@gmail.com.
      • Gość: smalecwks Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 87.105.187.* 29.08.08, 15:43
        hehe dobre, ale desperat ;ppppppp
        • Gość: szelka Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 30.08.08, 02:43
          hejka.Czy może ktoś ma jakieś nowe fotki z budowy ??
    • Gość: kazio Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.magma-net.pl 30.08.08, 15:38
      >>hejka.Czy może ktoś ma jakieś nowe fotki z budowy ??

na samym dole

wrobud.pl/mieszkania.php?a=wzgorze
      • Gość: pawelb Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.europe.hp.net 30.08.08, 18:55
        A ma ktos jakies nowe zdjecia B3, oprocz tych co sa na www, te juz
        widzialem 100 razy :P.
        P.S. Witam wszystkich sasiadow :)
        • irvingwashington Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 01.09.08, 14:49
          Gość portalu: pawelb napisał(a):

> A ma ktos jakies nowe zdjecia B3
          Wlasnie wrzuciłem na yahoo. Album: "B3 sierpien 2008". Robione kilka
          dni temu.

> P.S. Witam wszystkich sasiadow :)
          A która klatka/piętro?

pozdrawiam, Paweł
          • irvingwashington Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 01.09.08, 15:03
            miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,5648445,Deweloper_wyludzal_kredyt_na_fikcyjna_umowe.html?skad=rss

Ktoś wie jaki to developer? :-)
          • Gość: pawelb Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.renf.cable.ntl.com 12.09.08, 13:44
            > A która klatka/piętro?
            K5, 1 pietro :)

dzieki za zdjecia
            • tosia79 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 19.09.08, 18:12
              Witam wszystkich
              Ma ktoś jakieś nowe wieści dotyczące odbiorów? Ja kilka dni
              dzwoniłam do cenrali Wrobudu, i uzyskałam info ,że dopiero po 15.09
              bedzie odbiór techniczny budynku, czy zdązą zrobic do końca
              października wszystkie odbiory, i jak będą powiadamiać o spotkaniu??
              I te komórki, słyd\szałam ,że będzie losowanie kto jaka dostanie...
              pozdrawiam
              • Gość: KiP Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 194.54.18.* 19.09.08, 19:20
                Odbiory na koniec października, a w sprawie komórek nam powiedzieli,
                że przydział odbędzie się według następującej "zasady": KOLEJNO od
                wejść zostaną na poziom - 1 zostaną oznaczone numerami,te numery
                będą podstawą przypisania komórki do mieszkania. Czyli taka komórka
                jaki numer ktoś jej na drzwiach wymaluje.
              • Gość: r Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wro.vectranet.pl 19.09.08, 19:49
                jak ostatnio rozmawialem z wrobudem dowiedzialem sie, ze wystarczy
                im kilka dni na oddanie kluczy
                • Gość: bolo Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.chello.pl 19.09.08, 20:47
                  chciałbym zapisać się na komórkę na półpiętrze, bo to zawsze pod
                  ręką, ale nie wiem czy się uda
            • Gość: meggi Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 20.09.08, 23:27
              a czy na osiedlu są place zabaw dla dzieci?
              • Gość: kinek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.08, 00:18
                Nie ma i nie będzie żadnych placów.
                • tosia79 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 21.09.08, 11:53
                  A skąd te informacje ,że placów dla dzieci nie bedzie??jakaś
                  piaskownica i huśtawka będą:-) na pewno
                  • Gość: r Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wro.vectranet.pl 21.09.08, 12:15
                    jak ogladalem ostatnio swoje mieszkanie w B1 to bylo przygotowywane
                    miejsce na cos co moze sie okazac placem zabaw
                    • Gość: zbylo Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.09.08, 09:45
                      Piaskownice juz sa. laweczki tez. Na yahoo wrzucilem zdjecia
    • Gość: szelka18 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 20.09.08, 23:24
      a czy na osiedlu będzie plac zabaw????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka