Gość: niezadowolona Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ar.wroc.pl 31.01.07, 12:15 Od 10 lat jestem członkiem spółdzielni Cegiełka i niestety nie mam dobrych doświadczeń z współpracy z tą ionstytucją. Nie jestem zresztą jedyną osobą - takie zdanie ma znaczna większość, o ile nie wszyscy mieszkańcy budynku SM Cegiełka przy ul. Prusa. Nasze mieszkania - kupowane także za własne pieniądze oddane były mieszkańcom z 2,5 letnim opóźnieniem i bez żadnej rekompensaty z tego tytułu. Mało tego, przy podpisaniu umowy spółdzielnia gwarantowała niezmienność ceny osobom, które na wstępie wpłaca całą kwotę i tu też nie dotrzymano słowa. Pan Prezes jest osobą, która zupełnie nie reprezentuje naszych interesów - bez naszej zgody udziela zgody na sprzedaz alkoholu w sklepie mieszczącym sie w budynku (imprezy od wiosny do późnej jesieni trwają od 16 do 4 nad ranem, zaprzyjażnionemu deweloperowi udzielił zgody na przejaz całedo ciężkiego sprzętu pod bramą naszego budynku choć oficjalny dojazd do budowy był od ulicy Sienkiewicza. Na żadne nasze prośby, a w końcu protesty Pan Prezes nie raczył zareagować. Łaskawie udzielił man pełnomocnictwa na załatwienie sprawy dotyczącej przejeżdżających betoniarek i dźwigów po naszym terenie (który zresztą wyremontowano za nasze pieniądze z funduszu remontowego) co też nie przyniosło efektów, gdyż wszędzie spotykaliśmy się ze stwierdzeniem, że reprezentuje nas preses spóldzielni i to on powinien załatwiać takie sprawy. Zresztą takich przykładów mamy mnóstwo i nie sposób podać wszystkich. Ktoś przede mną napisał, że Cegiełka to straszna komuna - tak niestety jest i nie tylko wygląd lokalów, w których spółdzielnia urzęduje o tym świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teeed Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprspla.plusgsm.pl 31.01.07, 22:18 niezadowolona chyba pomyliłaś tematy, temat inwestycji na Prusa to na pewno nie ten wątek. Niestety tak jest ze internet przyjmie wszystko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 01.02.07, 06:18 Jak zobaczycie jakies objawy aktywnosci budowlanej na budowie, to dajcie znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolona Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ar.wroc.pl 01.02.07, 11:02 Do wiadomości teeed Osoba zakładająca ten wątek napisała: "Witam! Niniejszym zakładam wątek poświęcony nowej inwestycji SM Cegiełka. Termin oddania - II kw. 2008 Cena (wyjściowa) 3800zł/m2 Mam prośbę do obecnych członków Cegiełki o podzielenie się wrażeniami ze współpracy z ww. spółdzielnią." Mój wpis był więc odpowiedzią tą na prośbę. Zanim więc sie coś napisze może warto dowiedzieć się na jaki temat jest wątek, ale prawdą jest, że internet przyjmie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 01.02.07, 15:34 ciekawe kiedy ruszy ta budowa bo od 10 stycznia jak mieli wejsc na budowe niema ani sladu budowy ani ludzi jak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 01.02.07, 18:57 Dopiero niedawno przekazano plac budowy. Gdy bylismy ostatnio w spoldzielni, pani pokazala nam harmonogram robot budowlanych. Wynikalo z niego, ze prawdziwa budowa ma sie rozpoczac z poczatkiem lutego. Pierwsze 3 miesiace maja trwac jakies prace ziemne na placu. Poniewaz nie bede tam zagladal codziennie :), stad moja prosba o informacje, jezeli cos zobaczycie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 02.02.07, 10:08 no mogliby już pracować, mi też powiedziano że sprzęt na budowę wjedzie 10 stycznia... chyba budowlańcy liczyli na surowszą zimę - mieliby wówczas znakomite usprawiedliwienie na to że nie pracują ;-) a tu taki klops... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.eranet.pl 02.02.07, 13:43 Od wczoraj zaczelo sie cos dziac: jest wykop i ukladaja plyty betonowe do wjazdu na teren :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 09.02.07, 16:30 Bylismy dzisiaj na budowie. Poza ukladaniem betonowych plyt, nic sie na razie tam nie dzieje. Podobno ma ruszyc w srode. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 10.02.07, 09:48 to ruszanie na budowie jest od 10 stycznia wiec niema co sie spodzewac rewelacji bo pewnei rusza w marcu w budowlance opuznienia to standard wiec nieudzmy sie ze tak nagle rusza Odpowiedz Link Zgłoś
melagi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 25.02.07, 22:49 sa jeszcze mieszkania za 3900? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 22:51 chyba nie z tego co wiem wszystkie za 4000 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 26.02.07, 10:25 kto sie orientuje w jakiej cenie sa garaze ??? Odpowiedz Link Zgłoś
moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 26.02.07, 18:32 Nie ma garaży na sprzedaż, tylko miejsca postojowe podziemne chyba za 20000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 18:50 A może przypatkiem ktoś wie jakiego koloru będzie bubynek...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 27.02.07, 12:01 z tego co mowili nam w spoldzielni to jakies pastele ,ale jeszcze nie wiadomo dokladnie jaki kolor konkretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 01.03.07, 18:27 Witam wszystkich. Bardzo proszę o informację czy ktoś chce, tak jak ja zmienić drzwi balkonowe dwuskrzydłowe w małym pokoju na jednoskrzydłowe z oknem!? Dla mnie jest to rozsądniejsze, ponieważ łatwiej można dopasować biurko dla dziecka! :-) Ciekawa jestem czy ktoś ma podobny pomysł. :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 19:38 Witam My tylko przsówamy ściankę , ponieważ balkon mamy z dużego pokoju , ale szczerze powiem , że nie mamy pojecia jakiebędą okna balkonowe. Czyżby wszędzię takie same? Odpowiedz Link Zgłoś
justp1 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 03.03.07, 13:00 Mieszkam w bloku należącym do zasobów Cegiełki ok 2 lata na Muchoborze Wlk. przy ul. Hłaski i dotychczas bardzo sobie chwalę współpracę ze spółdzielnią, pracują w niej bardzo mili i kompetentni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 19:41 Witam Może ktoś wie czy coś zaczeło się dziać na placu budowy??? Bo to juz marzec mogliby zacząć :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 05.03.07, 20:05 Byłem tam wczoraj. Widziałem dwie koparki i .... prawdziwą DZIURĘ :)))). Wygląda na to, że się tam coś dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 19:51 Witam Dzięki za informację ta dziura to już coś:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 07.03.07, 18:31 HEJ W SIEDZIBIE CEGIEłKI DOSTęPNY JEST HARMONOGRAM BUDOWY - BARDZO POLECAM. TAKA DZIURA MA BYć DO POłOWY KWIETNIA. :-)) POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 10:00 W blokach obok w piwnicach stoi woda.Te domy sa budowane na podmokłych terenach.Trochę zastanuwcie się co kupujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.07, 15:37 Przecież nie będziemy mieli piwnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 17:11 Możecie nie mieć.Chodzi o to,że 30 lat temu tam był staw,który został zasypany.A myślicie że dlaczego działka była tania a mieszkania też nie za drogie?Mam piwniczkę 50 cm poniżej poziomu i jak dobrze popada to stoi woda.Ogólnie klimat jest niezdrowy,poczytajcie trochę w necie.Obejrzyjcie stare poniemieckie mapy to zobaczycie jak była prowadzona zabudowa Stabłowic.Ja kombinuje jak stąd zwiać a wy się sprowadzacie-dobre.Życzę dużo zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 19:15 OBYŚ NIE MIAŁ RACJI... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 19:53 Racja nie racja,ale chodzi o to,abyście świadomie dokonywali wyboru,to jest Wasze prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 10.03.07, 10:42 Wspominałam o tym problemie wcześniej!! Cóż, dlatego nie kupuję miejsca postojowego!! Z tego co wiem to uszczelnienie fundamentów kosztuje OGROMNE pieniądze. Zobaczymy jak to będzie. Zawsze można mieszkanie sprzedać. :-) Kuba - a gdzie mnieszkasz na stabłowicach? w tych blokach na skrzyżowaniu Stabłowickiej z Gówną?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 13:21 Niedaleko budowy.W tej chwili w wykopie od Wełnianej podłączyli dreny i pompy.Zobaczymy co to im da.Najlepsze jest wyznaczenie chyba 3 bloku w narożniku działki,nie było prawie śniegu,mocnych opadów a stoi tam woda.Kupy piachu i tłucznia sugerują że będą stabilizować podłoże w wykopach, bo skoro te budynki nie będą miały piwnic to po cholerę tak głębokie wykopy.W sumie zapowiada się że będzie na co popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 14.03.07, 21:28 jak ja tam byłem kilka tygodni temu to rozmawiałem ze stróżem.. ten Pan twierdził, że będą tam wymieniać 8 metrów gruntu zanim postawią na tym te bloki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły mieszkani Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.03.07, 22:49 Kubusiu drogi, jak ja kocham takich życzliwych jak ty! Po kiego grzyba wpisujesz tu te brednie stresując przyszłych mieszkańców? Po pierwsze ten staw o którym mówisz to zwykłe bajoro było o głębokości nie przekraczającej 3 m po drugie w spółdzielni o stawie wiedzieli wiec mam nadzieje ze fundament będzie odpowiednio uszczelniony po trzecie nikt już nie zastanawia sie czy kupić tam mieszkanie, wszyscy JUŻ dokonali wyboru a może dla Ciebie nie starczyło? dlatego tak próbujesz dopier...ć po czwarte dajmy sprawie sie rozwinąć a potem komentujmy. po piąte (optymistyczne dla najczarniejszych pesymistów) klimat sie ociepla a co za tym idzie poziom wód gruntowych sie obniża :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 08:26 "Przyszły mieszkańcu" widzę że masz kłopoty ze zrozumieniem tekstu pisanego.Mam gdzieś Wasze dziuple w blokach,Wasz stres i to co się z Wami dzieje.Przekazałem tylko suche fakty.A myślisz,że co Wam mieli powiedzieć w SM.Nie wiem skąd jesteście i tak prawdę mówiąc nie interesuje mnie to.Ja tu już mieszkam i jak wiele osób,znam ten teren.W ubiegłym roku kilka nocy spędziliśmy nad Bystrzycą bo już prawie wylewała/tak jest ostatnio prawie co rok/, o tym w SM powiedzieli Wam.Ciekawe co inna Spółdzielnia powiedziała przyszłym mieszkańcom budując bloki 100m od Slęzy na Kozanowie,będziecie je widzieć w drodze do miasta.W 1997r to ona wylała.W zeszłym roku jak woda się przelewała to mieszkańcy tych bloków byli zdziwieni że tak się dzieje.Ode mnie to wszystko-żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 09:56 Panie kubo dziękujemy za szczerość ale teraz to już za póżno, dopuki nie sprzedaż swojego DOMU a my swoich kitek to będziemy spotykać się nad rzeką. Mam nadzieje że będzie to rzadziej jak cześciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły mieszkani Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.03.07, 22:13 Fajnie że Ty Kubusiu, nie masz kłopotów z czytaniem,ciesze się ze znajdziesz sobie jakąś inna rozrywkę a my jakoś damy sobie radę bez twojej pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb@ Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 20:00 czesc czy udalo sie komus zmodyfikowac umowe kupna? Jest tam kilka dziwnych zapisow. pozdrawiam Seba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 21.03.07, 09:46 tzn jakich dziwnych zapisow????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb@ Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 19:56 np zapisy $2 - orientacyjny termin ?? $5 - nie ma gwarancji ceny, a co jak w 2008 bedzie 20tys/m.kw $8 - wypowiedzenie, nie powiedziane w jakich warunkach moze to zrobic, a co jak zrobi pod koniec 2008 Nie ma mowy o zadnych karach umownych za opoznienia itp. pozdrawiam Seba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bvt Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.07, 00:58 wszystkie warunki byly znane od samego poczatku, trudno miec teraz do kogo kolwiek pretensje, kazda umowa trzeba najpierw dokladnie przeczytac zanim ja sie podpisze, umowe ktora podpisalismy to szansa na tansze mieszkanie, moglismy sie zdecydowac na kupno mieszkania na "jasnych" warunkach u developera ale mnie na przykład nie było na takie stac, i pomimo wszelkich trudnosci na jakie pewnie jeszcze napotkamy, pomimo terenow wodnistych , ktore zawsze byly na stablowicach , bardzo sie ciesze na swoje przyszle mieszkanie i mam nadzieje ze budowa zostanie ukonczona pomyslnie bez wiekszych niespodzianek finansowych, nic nie mam do stracenia, gdyby nie taka oferta kupna mieszkania pewnie jeszcze dlugo bym pomieszkal z rodzicami:) pozdrawiam wszystkich przyszlych sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 22.03.07, 09:07 Mam pytanko czemu jak narazie sa same problemy z tymi ieszkaniami a to umowa nie ta a to ereny podmokle spuznienia z budowa ciekawe co jeszcze bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 09:34 Niestety prawdą jest że cena mieszkań może się zmienić w przypaku wzrostu cen mteriałów budowlanych,oby były to groszowe sprawy.Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 20:20 y innymi na kupno tego mieszkania . Pozdrawiam sąsiadów P.s.ja już jestem dobrej myśli i nie mogę się doczekac własnego mieszkanka. Odpowiedz Link Zgłoś
moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 22.03.07, 20:28 Hej, z chęcią poznam swoich sąsiadów z pierwszej klatki. Ja będe mieszkać na drugim piętrze a wy?? Pozdrawiam Wszystkich PS JA TEż STRASZNIE NIE MOGę SIę DOCZEKAć WłASNEGO MIESZKANKA. NIE WAżNE JAKIE BY NIE BYłO. BęDZIE WSZYSTKO DOBRZE. STABłOWICE TO BARDZO PIęKNA OKOLICA. BLISKO DO MIASTA I BLISKO ZA MIASTO. A W PRZYSZłOśCI DO AUTOSTRADY BEDZIE TYLKO 7 KM. = CISZA I SPOKóJ. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 09:21 Witam moniie będziemy sąsiadami,mieszkanko mamy na pierwszym piętrze Odpowiedz Link Zgłoś
moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 23.03.07, 21:49 Miło poznać sasiadkę z jeszcze "wirtualnego" bloku. :-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 21:41 Witam Mam pytanko, czy może ktoś z was znalazł w internecie coś na temat tej budowy jakieś plany , lub coś wogóle na temat tej budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 28.03.07, 21:56 NIE MA I NIE BęDZIE NIC NA TEMAT TEJ INWESTYCJI W INTERNECIE!! WSZYSTKIEGO MOżNA SIę DOWIEDZIEć TYLKO W SIEDZIBIE SPółDZIELNI. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.devs.futuro.pl 29.03.07, 08:24 Milo mi poznac, rowniez mam mieszkanie w 1-ej klatce, na ostatnim pietrze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 06.04.07, 11:17 Ja mam na czwartym ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 06.04.07, 13:16 a ktora klatka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprspla.plusgsm.pl 31.03.07, 18:28 Witam ! mam pytanko nanosiliscie juz jakies zmiany co do scianek i oswietlenia ,rozplanowanie kontaktow itp.Ja wiem ze to jeszcze daleko ,ale ja tak sie ciesze swoim mieszkaniem ze najchetniej juz bym tam zamieszkala:))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 05.04.07, 20:32 nie ma jeszcze dokladnego planu mieszkan ,wiec nie mozna jeszcze nanosic zmian.pani ze spoldzieli powiedziala zeby przyjsc w przyszlym miesiacu to juz powinno byc wszystko wiadomo.pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.04.07, 23:25 Oby sie znow metrarz nie zwiekszyl -bo wiecej niespodzianek nie zniose:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 06.04.07, 07:36 wino a w ktorej klatce mieszkasz i na ktorym pietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwno Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.04.07, 15:35 ja w 4 klatce na pierwszym :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 212.2.101.* 06.04.07, 19:40 tak sobie czytam i w zasadzie nie rozumiem jakie problemy spotkały niektórych? na dzień dzisiejszy to tylko wzrosłą cena za metr :-) ( tylko ) a poza tym wszystko wg planu. Odnosnie wody, rozmawiałem z ludzmi którzy sie tam wychowali ( głowna/wełniana) i tam gdzie będzie nasz blok nigdy nie było żadnego stawu! tam od dawien dawna była cegielnia która wydobywała glinke i stąd oba okoliczne stawy.... więcej stawów tam nigdy nie było Odnosnie prac budowlanych to jest wykopana sliczna dziura w ziemi :-) i już utwardzili ją piachem i niebawem "mury zaczną sie piąć do góry" Odnośnie wykonawcy robót to wykonuje to firma PBI i udało mi sie dowiedzieć na jej temat tyle ze jest to solidna firma jakas firma córka firmy z krakowa. tak więć jest super ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga-zona przemka:) Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 06.04.07, 21:28 my mamy w 3 klatce i juz czekamy to mieszkanko :) moze juz niedlugo bedzie widac jakies postepy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.04.07, 09:42 Co powiecie na male spotkanie kiedys? Poznamy sie, pogadamy sobie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.eranet.pl 07.04.07, 11:19 uważam, że to świetny pomysł. Jestem otwarta na propozycje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2004 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 07.04.07, 14:48 To piszcie do mnie, kto jest chetny :) Dajcie tez znac, kiedy wam pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 19:30 Witamy sąsiadów My również nie możemy doczekac się w końcu własnego mieszkanka , i odwiedzamy budowe przynajmniej raz w miesiącu :) i cieszymy się że są postępy może to tylko narzaie dziura , ale widać że coś tam się dzieje. I forum , rówież odwiedzamy na bieżąco i z ciekawością czytamy wszystkie posty i z przyjemnością spotkamy sie z przyszłymi sąsiadami . Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 08.04.07, 00:27 Ja też sie z wielka chęcią spotkam. czekam na propozycję. najlepiej w jakiś weekend. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
marmax1 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 07.04.07, 10:04 Dokładnie, dodatkowo teren na którym stanie budynek jest znacznie powyżej poziomu stawu (pozostałości po cegielni). W czasie powodzi woda nawet nie podeszła do skrzyżowania Głównej i Stabłowickiej, zalała jedynie działki, które są położone na terenie zalewowym. Kilka zdjęć z poprzedniej niedzieli: picasaweb.google.pl/marmax78/SMCegielka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 09.04.07, 19:25 czy termin 21 kwietnia pasuje wszystkim pod pręgiezem na rynku przykladowo o godzinie 20 ?????? i czekam na wsze propozycie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.eranet.pl 09.04.07, 20:06 obawiam sie,ze w sobote o 20ej wszedzie bedzie problem,zeby gdzies usiasc. Moze ta sama data i miejsce, ale o 17ej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 09.04.07, 20:23 na 18 pasuje ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 09.04.07, 20:29 mam prosbe prosze wszytkich o potwierdzenie czy wszystkim pasuje termin 21 kwiecien o godzinie 18 pod pregiezem a jak nie to czekam na propozycjie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 09.04.07, 22:00 Osobiscie wolalbym piatek, ale jezeli wiekszosc bedzie chciala sobote o 18, to mnie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 22:34 Witam.Nie bylo mnie trzy tygodnie i widzę ze dużo sie zmieniło.Przede wszystkim przepraszam Was za mój ostatni post.Nie było i nie jest moim zamiarem obrażanie,występowanie czy knucie przeciw Wam.Jestem zły ale chyba raczej na tych co Wam budują.Pozdrowienia dla fotografa z Escorta na zielonogórskich numerach.Przez siatkę od strony Głównej można przejść,lepiej widać wykop.Ten pies to raczej maskotka.I uwaga dla "Iwino" ktoś powiedział Ci nieprawdę - tam był staw i kilka osób się nawet w nim utopiło.Wschodnia część wykopu idąca w stronę narożnika już wchodzi w były staw.Pozdrawiam i nie dajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareecki Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 22:39 Straszne głupoty opowiadasz mieszkam na stabłowicach od urodzenia i na terenie budowy nigdy nie było stawu. Jeden staw jest koło cegielni, to tzw żwirownia (można złapać lesczyka;) a drugi kąpielowy jest za torami w kierunku maślic. Nie strasz ludzi bez sensu. Potwierdzam, w trakcie powodzi ten teren nie był zalany. Pływał cmentarz w marszowicach i okoliczne pola. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 23:02 Nie będę wałkował wciąż jednego tematu-mijasz sie z prawdą,najpierw sprawdż potem pisz.I mimo wszystko mam nadzieję że wszystko będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 23:08 Uwaga odnosi sie do mniejszego, drugiego stawu bliżej narożnika,reszta zgodnie z prawdą.Poza tym nigdy nie twierdziłem że teren cegielni był zalany,czytaj uważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:29 Witam Nie wiem wogóle dlaczego ten temat nadal jest poruszany , kupiliśmy tam mnieszkania i to nasz wybór naprawde nie potrzebujemy "adwokatów".A tym bardziej że każdy z nas zdecydował sie świadomie na kupno tam mieszkania. I nie kupujemy kota w worku wszystko było sprawdzone łącznie ze spółdzielnią , jeszcze przed kupnem. Wiedzieliśmy o stawach o cegielni i otym że tereny sa piekne :)))) I nawet o tym że jeszcze nie jeden dom mieszkalny tam powstanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:31 Ale niestety nam ten termin i godzina nie pasuje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 10.04.07, 12:07 to niech kazdy napisze termin i godzine to jakos sie ustawimy jakis termin i czas dobiezemy do potrzeb i cos wymyslimy pize jak wam pasuje a cos wymyslimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.eranet.pl 10.04.07, 16:14 ja proponuje piatek o 18ej, ale jezeli wiekszosci pasuje sobota to ok Odpowiedz Link Zgłoś
moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 10.04.07, 20:55 A po co komuś wiadomość ile osób utopiło się w tym stawie. Mój mąż mieszkał tam od urodzenia i pamięta max dwie osoby utopione i chyba jakiś przypadek gdzie wyłowiono osobo zmarłą w inny sposób niż utopienie się. Ale te wszystkie przypadki były w PRL-u i na początku lat 90-tych. Jeśli chodzi o staw to NIGDY NIE BYŁO w miejscu naszego bloku stawu!! To był teren cegielni gdzie glina była wydobywana ze stawu na skrzyżowaniu Stabłowicka/Główna i za boiskami piłkarskimi (po drugiej stronie ulicy głównej)!!! Co do spotkania to sobota jest ok. Nie mogę się już doczekać własnego mieszkanka!! Cisza, spokój i piękne tereny dookoła. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 10.04.07, 22:44 to jak 21 kwiecien godzina 18 pasuje po pregiezem bo piatek tak niebardzo praca???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.04.07, 20:31 spotkanie to świetny pomysł:-) my z piekniejszą połówką bardzo chetnie rozmawiałem dzisiaj ze znajomym informatykiem i może nam zrobić prostą stronkę z forum i z mozliwością wrzucania zdjęc myślę że to ciekawa inicjatywa:-) może ktos ma jakis dobry najlepiej darmowy serwerek na którym można by tą stronkę usadowić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.07, 13:40 Do zobaczenia jutro o 18 :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 18:53 witam Niestety nas nie będzie - praca do póżna:( Może jeszcze kiedyś będzie okazja... Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 20.04.07, 21:05 a tak wogole to ktos bezie jutro o tej 18 pod pregiezem ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 212.2.101.* 21.04.07, 09:15 my nie dotrzemy wcześniej jak około 19,:-( chłop dopiero o 18.30 wróci do domu. dajcie znac sesemeskiem gdzie siedzicie na numer 693794 796 pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 21.04.07, 22:05 dziekujemy za tak tlomne przybycie prawie wszystkim, a fajnie bylo poznac milych sasiadow. A wszegolnosci pozdrawiamy bardzo fajnych ludzi iwino i jej meza oraz coreczke (ktorzy jako jedyni byli ) a innych moze poznamy kiedys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.04.07, 22:21 mam nadzieje że wasza mała już nie gorączkuje, cieplutkie pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga-zona przemka:) Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 21.04.07, 22:36 jak narazie spi o ile sie nie obudzi to moze dzisiaj nocke przespimy :D tesciowa mowi ze juz wieczorem bylo ok wiec moze nie bedzie zle pozdrowienia papa do nastepnego :D aha przeslijcie na komorke jakiegos meila albo gg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 22.04.07, 21:15 a dlaczego ja nic nie wiedziałem o żadnym spotkaniu? :( następnym razem dajcie wcześniej znać.. no chyba, że chcecie się tylko sami spotykać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:35 witam Może jeszcze będzie okazja... żeby się spotkać Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga-zona przemka:) Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 22.04.07, 21:56 wystarczy czasami zagladac na forum tu wszystko jest poczytajcie.....zapraszalismy nie raz ale kazdy mial to w nosie.do nastepnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.07, 08:22 Moze ktos wrzucic aktualne zdjecia z budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 10:17 nie każdy nie którzy pracowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 23.04.07, 10:19 wedrowiec wystarczy sie przejchac i porobic zdiecia a co ze spodkaniem miales przeciez byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.07, 10:48 No mialem, ale wypadlo mi cos i nie moglem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 23.04.07, 13:32 aga, prosze Cie ;-) nie mow tak od czasu do czasu zagladam, ale jak ktos pisze "bedzie ktos jutro na 19 pod pregiezem?" nie podajac wczesniej zadnej informacji na ten temat to troche malo czasu zostawia na zaplanowanie sobie czasu, oczywiscie zakladajac, ze udalo sie to w odpowiednim czasie przeczytac nie? ;-) no chyba, ze cos przeoczylem (a wydaje mi sie ze czytam wszystkie watki) to wtedy zwracam honor ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 23.04.07, 13:37 no dobra ;-) zwracam honor... przeglądnąłem kilka postów wstecz i widzę, że umawialiście się już od jakiegoś czasu... nie wiem jak to mogłem przegapić.. chyba miałem zły widok włączony i nie oglądałem najnowszych postów... tak czy siak mój fault ;-) no to kiedy następne spotkanko? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.04.07, 22:18 no impreza była przednia tylko troche nie dopisali sąsiedzi, pozdrowienia dla Przemka i Agnieszki do nastepnego razu, mam nadzieję ze w większej obsadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 19:11 witam Haloo czy tu jeszcze ktoś zaglada , czy moze ktos wie co sie dzieje na budowie , może jakieś fotki..... mole widziane pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marmax1 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 27.06.07, 20:32 Hej, Kilka zdjęć z dzisiaj na końcu albumu picasaweb.google.pl/marmax78/SMCegielka wg. harmonogramu jakieś 1-2 miesiące opóźnienia (powinny być już ściany piwnic, a na razie fundamenty robią), może nadrobią to później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 27.06.07, 21:04 W piatek maja byc juz dostepne rysunki sanitarne i elektryczne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 27.06.07, 21:20 jak dobrze spojrzysz w ten harmonogram to zobaczysz ze sciany piwnic powinny byc do konca lipca, a zdaje sie mamy koniec czerwca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marmax1 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 27.06.07, 21:25 Nie patrz do kiedy mają być tylko kiedy mieli zacząć. Ścian nie zrobią w 2 tygodnie, a jeszcze ze 2-3 tygodnie będą kończyć fundamenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 28.06.07, 00:01 pewnie jest jak mowisz, ale nie przesadzalbym z tym opoznieniem... generalnie to wole jak sie mowi ze szklanka jest w polowie pelna niz do polowy pusta ;-) i dlatego podoba mi sie co napisales w koncowce.. moze nadrobia pozniej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:10 dziękujemy za zdjęcia myślalam że dalej juz sie posówa budowa , okropnie to jakos idzie wolno , ale może nie bedzie tak żle... A wiecie dokładnie do kiedy trzeba złozyć wniosek o zmianę ścianek i takich tam drobnych poprawek, ?\ pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 10:57 Dobra wiadomosc Vat zostaje na 7%:) do 2010 roku Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 01.07.07, 15:40 to tylko budowa a jak wiadomo to w budowlance opuznienia to norma to niema co sie przejmowac byc bedzie 2 miechy puzniej ale bedzie nielamcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: materac Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 195.60.182.* 10.04.07, 12:22 Kuba, zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w tej inwestycji (z drugiej reki). Podaj link do miejsca gdzie mozna obejzec mape, na ktorej widac stary staw w miejscu obecnej budowy oraz cegielnie. Jezeli posiadasz zdjecia i/lub mapy podeslij na priva (cierny at wp pl) Skad masz informacje o topielcach w starym stawie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 10:50 www.wroclaw.hydral.com.pl W menu mapy jest mapa przedwojenna Leśnicy.W prawym górnym rogu widać staw oraz każda mapa Wrocławia wydana przed 1980r.Ja mam z 1997 i też jest jeszcze zaznaczony.A reszta informacji od ludzi,starszych rzetelnych ludzi.Mieszkanie możesz kupić w sumie to nawet ładna okolica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.07, 12:01 jeżu Kuba ! Ty naprawde chyba zazdrościsz, poszperaj na forach jest mieszkanie do kupienia w tej lokalizacji może jak kupisz to Ci przejdzie udowadnianie nam i sobie czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 16.04.07, 15:13 drogi kubo powiec oco ci chodzi z tym stawem ???? pijesz do czegos przeszkadza ci ze ludzie sobie kupili tam mieszkanie wiec moze z lski swojej zejc z tego tematu stawu i jaka to zla okolica itd. wejc sobie na ine forum i tam ludziom truj dupe dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 17:06 Ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 13:40 W zasadzie miałem już nie pisać ale machnę na koniec jeszcze jeden pościk.Pisałem po to abyście wiedzieli co nieco o miejscu w którm zamierzacie zamieszkać.Wiecie jak brzmiala reklama jak sprzedawali mieszkania w blokach na skrzyżowaniu Głównej i Stabłowickiej?Chcesz zamieszkać tam gdzie inni odpoczywają?To kup mieszkanie nad pięknym ,modrym jeziorkiem!I ludzie kupowali.Tylko przykro było patrzeć jak w ciepłe dni ludzie kładli koce nad tym modrym jeziorkiem,opalali się i fundowli swoim dzieciakom kąpiel w tym jeziorku.W reklamie nie było że połowa osiedla poprzez kolektory burzowe odprowadzała przez dziesięciolecia ścieki z szamb.Pewnie znowu kilka osób powie że to bzdura.Jeszcze dzisiaj przyjeżdzają ludzie latem z miasta i wszyscy się kąpią.Ja nie wykąpałem w tej wodzie ani razu nawet mojego psa-poprostu dbam o niego.Ludzie łowią tam rybki i smażą,ale co tam ,niam,niam -to wszystko przecież bzdury.Ale Wy już trochę wiecie.PA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 14:12 Panie Kubo , nie zabardzo chce mi się wierzyć że się o nas martwisz i gdzie będziemy mieszkać , to prędzej tobie będzie przeszkadzało ,że na spokojnym osiedlu domków nagle budują bloki mieszkalne... Ale pewnie nie tylko tobie i pewnie masz rację co do tego. A co do stawów to chyba nie myślisz że z tego powodu kupiliśmy mieszkania ... bzdura... A to czy się tam ktoś kąpie czy nie to chyba nie twoja sprawa, każdy martwi sie o siebie... Może rzeczywiście powinieneś dać sobie spokój ze zniechęcanie nas i przyszłych mieszkańców do zamieszkania TAM GDZIE MY NA TO MAMY OCHOTĘ... nie mamy 15 lat i nie potrzebujemy doracców Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 23.04.07, 13:43 dzieki Kuba za pozdrowienia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 23.04.07, 14:38 kilka zdjęć ode mnie: adobe.kodakgallery.co.uk/Slideshow.jsp?Uc=817ig6c5.2i9nnrth&Uy=3fycrs&Upost_signin=Slideshow.jsp%3Fmode%3Dfromshare&Ux=0&localeid=en_GB&mode=fromshare&conn_speed=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 23.04.07, 16:13 dzziekujemy za zwrucony honor a okazjia do spodkania bedzie pewnie jeszcze nie jedna i dzieki za fotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 24.04.07, 11:20 a może ktoś z Was roweruje się czasem w tamtych okolicach? Albo w ogóle praktykuje relaksacyjną jazdę na rowerze? chętnie na rowerek bym się umówił, bo czasem nei mam z kim jeździć... byłem tam ostatnio rowerkiem właśnie i muszę przyznać, że całkiem fajna droga rowerowa jest w tamtym kierunku od centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga-zona przemka:) Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 29.04.07, 18:42 wlasnie wrocilismy z budowy,prace postepuja do przodu.zwiezli caly sprzet,dzwig juz stoi i przeniesiona zostala linia wysokiego napiecia.zaczyna to juz wygladac obiecujaco :) :) oby do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.europe.hp.net 30.04.07, 11:28 witam serdecznie :) dołączam do grona sąsiadów, dlatego chciałam sie przywitac i mam nadzieje poznac was wkrótce. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 14:03 Witamy serdecznie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.05.07, 15:00 Tez tam bylem dzisiaj :). Od ostatniego razu widac duze zmiany. Jak ktos z was sie zna dobrze na budownictwie, to chetnie przeczytam fachowe opisy tego, co sie aktualnie dzieje na budowie :))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 02.05.07, 20:30 okiem fachowca moge stwierdzic ze sie buduje :) Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2004 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 03.05.07, 10:34 Zglaszaliscie juz jakies zmiany do spoldzielni? Odpowiedz Link Zgłoś
moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 03.05.07, 21:59 Tak, zgłaszałam. Chcę zmienić wejście na balkon w małym pokoju z dwuskrzydłowch drzwi na jedno z oknem. Niestety nie mam jeszcze odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 03.05.07, 23:53 Witam wszystkich po raz pierwszy na forum. Na wstepie chcialem powiedziec ze nie mam nic wspolnego z kolegą, ktory wypowiadal sie wczesniej; tylko zbieznosc imion :) Hej Moniia11. Myślę że wymiana drzwi na okno to świetny pomysł; czy możesz powiedziec czy skladalas w tej sprawie jakies pismo, czy moze rozmawiałaś z kimś ze spoldzielni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.05.07, 08:06 Wlasnie - jaka jest dokladnie procedura przy wprowadzaniu zmian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.europe.hp.net 04.05.07, 11:50 ja z kolei chce dodatkowe drzwi na balkon - w Cegiełce powiedzieli mi że o takich sprawach trzeba rozmawiac z projektantem, więc zamierzam się do niego wybrać... pewnie w waszym wypadku będzie tak samo. pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 04.05.07, 20:50 witam a czy są już tzw. projekty branżowe (o ile dobrze pamiętam) na podstawie których wiadomo gdzie są planowane przyłącza, gniazdka itp? tak żeby można było sobie ścianki przestawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 04.05.07, 20:56 Hej, Oczywiście, że złożyłam pismo w sprawie zmiany w Cegiełce. Pani powiedziała mi, że skontaktują się architektem, który zadecyduje czy można cokolwiek zmienić. Podobno muszą być zachowane normy naświetlenia pomieszczenia światłem dziennym a drzwi z oknem mogą je nie spełniać (osobiście w to wątpie). do 12 maja powinnam mieć odpowiedź. Zachęcam wszystkich do składania pism w siedzibie spółdzielni z potwierdzeniem wpływu. Taka forma jest najlepsza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 04.05.07, 21:01 Hej nova! Super pomysł z dodatkowymi drzwiami na balkon z kuchni!! Muszę go dogłębnie rozpatrzyć!! Nie wiem dlaczego masz osobiście udać się do architekta. Wydaje mi się, że spółdzielnia powinna takie rzeczy załatwić za Twoją prośbą. Odpowiedz Link Zgłoś
marmax1 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 04.05.07, 21:12 Dodałem kilka zdjęć z dzisiejszego dnia picasaweb.google.pl/marmax78/SMCegielka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 11:50 Witam A jeżeli chcemy przeunąć ścianki działowe i z mnienić miejsce np. zlewu w kuchni i sprawa tych kontaktów to czy też trzeba pisać do spółdzielni jakieś specjalne podanie ??? Robią jakieś problemy z tak małymi zmianami???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 13:20 A ja mam inne pytanko. Czy wiecie może jak wygląda sprawa terminowosci naszej Spółdzielni? W umowie jest zapisane, ze III kwartał 2008 to "orientacyjny termin wybudowania lokalu". Czy oznacza to ze równie dobrze mogą go wybudować do I kwartału 2009 i powiedziec "sory ale troche sie przeciagnelo"? Czy mozemy w takim przypadku zażądać pieniędzy za opóźnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.as.kn.pl 12.05.07, 13:28 Mysle, ze realny termin oddania budynku to grudzien 2008. Tak samo bylo z mieszkaniami na Muchoborze - mieli oddac we wrzesniu, oddali w grudniu. Dodatkowo, panie w spoldzielni nie kryja, ze bedzie to wlasnie raczej sam koniec 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:07 Musze przyznać, że jest to troche irytujące. W momencie podpisywania umów do III kwartału 2008 było ponad półtora roku. Nie wydaje się Wam, że to długo? A Spółdzielnia na ponad rok przed terminem oddania zakłada, że bedzie 3 miesiące opóźnienia. Do tego dochodzą jeszcze pieniądze, które trzeba będzie dopłacić do każdego metra, bo chyba nikt nie wierzy, że nie trzeba będzie dopłacać. Ciekawe tylko ile? A prawda jest taka, że im wieksze będzie opóźnienie tym więcej dopłacimy biorąc pod uwagę sytuację w budownictwie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 12.05.07, 21:09 Ostatnio mój mąż dzwonił do spółdzielni. Próbował się dowiedzieć (jako członek spółdzielni) w jaki sposób została wyliczona cena za m2. Chciał uzyskać odkłodną informacje jakie są założenia finansowe na poszczególny etap budowy. Niestety pani nie była w stanie ich podać. Spółdzielnia nie posiada takowych, ma podobno tylko umowę z firmą PBI Sp. z o.o. że wybudowanie naszych mieszkań powinno kosztować do 4000 zł/m2. Zastanawiam się w jaki sposób ta firma rozlicza poszczególne etapy budowy ze spółdzielnią. Cegiełka powinna od początku do końca kontrolować koszty. W moim wyobrażeniu powinno to wyglądać tak: spółdzielnia zakłada budżet na każdy etap budowy i dokładnie kontroluje koszty na podstawie faktur od podwykonawcy. Jest to najprostrze rozwiązanie, ponieważ łatwo można obliczyć ile przypuszczalnie będziemy mieli dopłacić lub nam zwrócą. Jeśli na koniec inwestycji będzie trzeba coś dopłacić to będą musieli udowodnić skąd wzieli ową kwotę!! Trzeba naciskać na prezesów od samego początku budowy. W czerwcu jest spotkanie członków spółdzielni nt inwestycji na Stabłowicach. Będzie można zadać bardzo wiele pytań i uzyskać na nie odpowiedź - wszystko będzie najprawdopodobniej protokołowane i podpięte do KRS-u ale tego dokładnie nie jeszcze nie wiem. Już nie mogę się tego doczekać zebrania. Zapraszam wszystkich. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.07, 07:32 Czy wiecie, kiedy dokladnie ma byc to zebranie? Jezeli ktos bedzie wiedzial, to prosze o info tutaj :). Bedzie to dobra okazja, zeby sie wreszcie poznac Drodzy Przyszli Sasiedzi :)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 14.05.07, 23:10 mnie trochę martwi że franek tak poleciał w dół.. bo wziąłem kredyt w ów walucie, spłacam spółdzielni etapami i jeśli dobrze kombinuję to na chwilę obecną straciłem jakieś 7 tyś złotych :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 21:49 A jeżeli można wiedzieć jak stał frank w momencie kupna mieszkania?? Ijak masz rozłóżone transze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 20:00 w momencie jak uzyskalem kredyt to frank byl jakos po 2,45 a teraz ostatnio chyba po 2,22 bank mi policzyl... a transze mam tak: na poczatek te 10 tys wplacilem, potem jeszcze jakies dwadziescia pare tysiecy (dokladnie nie pamietam bo teraz nie mam dokumentow) a reszta (jakies 60%) w rownych ratach do wybudowania mieszkania... (rata miesieczna cos kolo 10 tys zl) :(( no i wtopilem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 17.05.07, 06:20 Nie martw sie :). Nie ty jeden wziales kredyt w CHF. BTW: Co sie dzieje na naszej budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 17.05.07, 10:50 No dawno już tam nie byłem.. będę musiał podskoczyć na rowerze jak słoneczko wyjdzie ;-) Nie wiecie może czy jest już opcja zmieniania ścianek? Czy wiadomo gdzie będą gniazda, przyłącza itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.07, 12:57 1. Zawiadomienia o spotkaniu w sprawie inwestycji spoldzielnia bedzie wysylac poczta. 2. Na tym spotkaniu dowiemy sie jaka bedzie procedura i terminy wprowadzania zmian. 3. W spoldzielni nic nie wiedza jakoby mialy byc jakies opoznienia w budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.telsat.wroc.pl 17.05.07, 18:58 Rozmawiałam z kobiętą w spółdzielni i nie ma jeszcze dokładnych danych co do kontaktów od architekta , więc na to jeszcze mamy czas. A jezeli chodzi o zmiany w ściankach to można już składać na piśmie najlepiej na trzech egzęplarzach , ale nie podała nam terminu do kiedy takie pismo ma wpłynąć. A jężeli chodzi o kredyt we frankach to nie jest tak tragicznie , my mamy rozłożony tylko na cztery transze i przy pierwszej którą wpłacaliśmy do końca lutego , nawet trochę zyskaliśmy . Następną wpłacamy dopiero do końca lipca i wtedy może będzie gorzej. No cóż ryzyko jest , ale zawsze można przewalutować a nawet zmienić bank. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 22:02 Witam a czy ktoś wie jakie będą balkony interesuje mnie wielkośc i w jaki sposób będą zabudowane?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 31.05.07, 14:49 cy ktos wie cemu ta budowa sie tak mozolnie posowa i co z tym ebraniem w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.rozanka.wroc.pl 01.06.07, 10:05 Zebranie 14 czerwca dostalismy zawiadomienie,ale nic nie pisze ze bede omawiac nowa budowe????A budowa mozolnie.........dawno tam nie bylam wole sie nie stresowac -za wielkiego wyboru nie mamy:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.07, 14:03 Mam zdjecie sprzed 2 dni, dajcie maila, to wam wysle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 15.05.07, 22:16 Chyba troche nie rozumiem. Poki frank spada to raczej dobrze. Jak zacznie rosnac trzeba bedzie sie martwic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 16.05.07, 06:27 Zalezy w ktorym momencie :). Gdy masz jeszcze wyplacane transze i przeliczane ze zlotowek na franki (bo cena mieszkania jest ustalona w zlotowkach), to wtedy gdy franek spada, automatycznie rosnie ci zadluzenie we frankach (potrzebujesz wiecej frankow, zeby uzyskac taka sama kwote w zlotowkach). A pozniej splacasz juz kredyt od ustalonej koncowej kwoty we frankach. I wtedy rzeczywiscie lepiej, gdy franek spada. A wogole, to podobno teraz jest najlepszy moment na przewalutowanie na zlotowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 01.06.07, 15:34 akiedy dostaliscie awiadomienie o zebraniu czlokow bo donas nic nie doszlo a o ktorej i gdzie tego 14 cerwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobvt Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.07, 10:03 "Zarząd Spółdzielni Miszkaniowej "CEGIEŁKA" we Wrocławiu zwołuje w dniu 14 czerwca 2007 r. o godz. 17:00 Walne Zgromadzenie, które odbędzie się w sali konferencyjnej Dolnośląskiej Izby Lekarskiej przy ul. Matejki 6 we Wrocławiu" - niestety nie jest to zebranie związane z nową budową a ogólne zebranie wszystkich członków spółdzielni Odpowiedz Link Zgłoś
iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 02.06.07, 22:05 Wędrowiec podeslij fotki na konto gazetowe:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 03.06.07, 21:10 Witam, Czy uważacie, że cena mieszkania jeszcze wzrosnie (po rozliczeniu całej inwestycji)?? Ja stawiam, że dopłacimy ok. 400 zł/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 04.06.07, 07:53 racej cena wroscie do 5 tys za metr za duzo materialy w gore poszly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 04.06.07, 21:33 nie gadajcie glupot i nie straszcie ludzi takimi wyssanymi z palca sumami... ponadto wrzucilem pare fotek z 2 czerwca na stronke: zonk.ite.pl/~mla/Dom/ aha, a zaproszenie na zebranie dostalem jakis tydzien temu... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.kovalsky SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 06.06.07, 09:39 Witam Z dniem dzisiejszym dołączam się do powstawania zalążków wspólnoty mieszkaniowej na Stabłowicach na tym forum. Ciesze sie, że jest taka wymiana informacji, postaram sie w miarę możliwości i wiedzy tez uzupełniać. Dzięki za zdjęcia, miejscówka jest zacna także miło sie będzie mieszkało. Co do cen za metr to chyba nikt nie ma złudzeń niestety, ale za to będzie blisko na stadion;)Jedyna nadzieja,że inwestor ma zakontraktowane materiały budowlane. Pozdrawiam sąsiadów:-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 06.06.07, 11:29 Witaj Alex ;-) Z tym stadionem to tez mi sie podoba ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 62.233.177.* 06.06.07, 13:39 Witam z ta cena to chyba sie zabardzo nakrecacie ,to jest spoldzielnia mieszkaniowa a nie deweloper zeby na nas mogl tyle zarabiac.Pozatym 90% z nas wzielo kredyty na 100% i pewnie wiekszosci bank i tak naciagal zdolnosc.To co w takim razie 90% lokali zmieni wlascicieli ?????Bo 5 tys za metr czy 5.5 to roznica .Spoldzielnia to nie komercja i obym sie nie myslila:))) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 07.06.07, 08:06 hej iwino mam nadzieje ze sie nie mylisz ,bo moze pojawic sie wiele problemow jak podniosa tak ceny :( bylismy ostatnio na budowie cos tam zaczelo sie juz dziac :zakladaja zbrojenia i juz zaczyna byc widac jakies zarysy :) oby tak dalej i jak najszybciej niech oddaja nam mieszkanka :) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 12.06.07, 09:09 na budowie wszystko zaczyna fajnie wygladac....wczoraj bylismy to juz sie zabieraja za wylewanie kolejnej klatki :) budowa zaczyna byc juz widoczna nad poziomem dziury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 12.06.07, 12:31 No to musze pojechac i pocykac pare zdjec ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 19:12 Witam My byliśmy jakies parę dni temu faktycznie , już zaczynają robić następne klatki , ale mi sie wydaje, że to strasznie wolno wszystko przebiega... A moze tylko mi się wydaje...? jak już będzie widać jakieś piętra , to będzie coś ..:)) A tu jeszcze przed namidługi cały rok , albo i dłużej... p.s. a czy zawiadomienie o tym spotkaniu ze spółdzielnią dostaliście listem poleconym???? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 12.06.07, 20:16 do nas jak narazie to nic nie przyszlo :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 17:51 witamy my własnie dostaliśmy dzisiaj zaproszenie na zebranie LISTEM POLECONYM , (leżał dwa tygodnie na poczcie:), ale faktycznie nie ma nic na temat nowj budowy , jest coś tam o wybraniu przewodniczącego ,z-cy, i sekretarza, jakiś sprawozdaniach rady nadzorczej , zarządu spółdzielni i takie tam sprawy finansowe za rok 2006. prawde mówiąc nie wiem czy sie tam wybierzemy , bo jestemw w tym czasie w pracy. Ale jak ktoś z nowych mieszkanców , znajdzie sie na zebraniu może cos napisze w skrócie pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 14.06.07, 11:40 ja sie moze przejade, ale nie wiem czy dlugo usiedze jak zaczna gadac glupoty i klocic sie o bezsensowne rzeczy... proponuje jakies spotkanie nowych mieszkancow ze stablowic gdzies na tym zebraniu ;-) nie wiem jak sprawa bedzie wygladac na miejscu i gdzie moglibysmy sie spotkac, ale ja bede w zielonej koszulce i niebieskich krotkich spodenkach jakby co ;-) jak mnie ktos dojrzy to smialo prosze podejsc i sie przedstawic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.07, 11:57 Ja bede w pomaranczowym podkoszulku. Latwo dostrzec :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 18:14 witam Mi sie niestety nie udało tam dotrzec , ale mam nadzieję że pan w zielonej i pomarańczowej koszulce zdaja nam po krótce relację:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 14.06.07, 21:15 Lauek napisze, bo robil fajne notatki. Bylismy pozniej na budowie, coraz ciekawiej to wyglada. Poznalismy nowa kolezanke, ktora tez bedzie mieszkac w naszym bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.akron.net.pl 14.06.07, 21:36 takie walne zgromadzenie to bardzo ciekawe doświadczenie :) I czesc nudniejsza bo to wybory przewodniczacego, z-cy, sekretarza itd. (których wyciąga się prawie siła ;-) a później rożne sprawy finansowe za rok 2006, ale w II części się rozkręca. W trakcie zgłaszania wniosków można się znacznie ożywić ;) w kazdym razie mysle warto przyjść, zwłaszcza za rok albo dwa, jak sprawy będą nas już bardziej dotyczyć. Pozdrawiam kolegę Marcina z Komisji skrutacyjnej oraz kolegów z komisji wnioskowej (domyślam się że Lauek oraz Wędrowiec - zgadza się? Trzeciego niestety nie zidentyfikowałam). – Marta – przewodnicząca komisji skrutacyjnej ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 14.06.07, 22:44 Milo poznac :) Trzeci kolega to Slavik (napisal kilka postow na samym poczatku watku). Mysle, ze sie niedlugo spotkamy tak calkiem prywatnie, zeby sie poznac i pogadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 62.233.177.* 14.06.07, 23:06 spotkanie wersja 2.0 jak najbardziej..:-) może się wreszcie uda spotkać w większej komitywie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.akron.net.pl 14.06.07, 23:07 jestem za :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 15.06.07, 13:26 Heja ;-) Dzieki za podrowienia od zaprzyjaznionej komisji skrutacyjnej ;-) Jesli chodzi o sprawozdanie z wczorajszego zebrania to akurat zapomnialem wziac do pracy zapiski ktore wczoraj robilem (napisze to pozniej), ale z ciekawszych rzeczy o ktorych pamietam to tak: - planowane zakonczenie naszej inwestycji to 31 sierpnia 2008 - na kazde mieszkanie przypada 1,5 miejsca parkingowego - aktywa naszej spoldzielni to prawie 80 mln zlotych ;-) - na jednym z osiedli Cegielki skrocono czas otwarcia sklepu Zabka z 23 do 22 ;-) - wiadomosc o tyle istotna ze jak ryby nie beda braly a ktos akurat bedzie lowil w jednym ze stawkow nieopodal naszych mieszkan to nie ma gdzie po piwko skoczyc nawet wtedy ;-) - spoldzielnia ma ponad 600 mieszkan o ile dobrze zapamietalem, a nasze numery na kartach do glosowania siegaly prawie tysiaca - koniecznie trzeba wyrownac parking na jednym z osiedli w stosunku do drogi ktora tam jest ;-) bo ktos to spapral i trzeba dojsc winnego ;-D Na walnym zebraniu w zasadzie nie bylo zadnych klotni i nieporozumien co moze wskazywac na to, ze wiekszosc rzeczy dzieje sie jak dziac sie powinna i raczej nie ma niepokoju z tym zwiazanego. Zasmucila mnie troche Ida (nowo poznana sasiadka) ktora mowila o bardzo dlugich spoznieniach w wydawaniu materialow m.in. naszemu inwestorowi... mam nadzieje, ze nie przeciagnie to jednak czasu realizacji budowy ;-) Pozdrowionka dla wszystykich i szykujcie sie na jakies wieksze spotkanie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 19:50 witamy Dziękujemy wszystkim za relację z walnego zebrania I mamy nadzieję ze w niedługim czasie uda nam się spotkać i pogadać pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 18.06.07, 23:54 Troche informacji zapisanych na kartce podczas ostatniego zebrania: Wartosc inwestycji: 21 mln zł Zakonczenie prac: 31 sierpnia 2008 Wykonawca: PBI Wroclaw, Komuny Paryskiej 19 I etap: 133 mieszkania II etap: 110 mieszkan + 1 lokal uslugowy III etap: 58 mieszkan lacznie: 301 mieszkan + 1 lokal uslugowy 1,5 miejsca parkingowego na mieszkanie -> w tym 220 pod ziemia plac zabaw dla dzieci reszta to jakies finanse itp nikomu nie potrzebne ;-) dobranocka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 20:32 dzięki a czy coś wiadomo z piwnicami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex.kovalsky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.tueuropa.pl 21.06.07, 08:35 nie ma piwnic, mozna kupic za to 1,5 garazu :P Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 04.07.07, 14:47 witam :D dzisiaj wlasnie odebralismy szczegolowy plan mieszkania z naniesiona elektryka,sanitarka itp.jak nam powiedziano zmiany mozna zglaszac na pismie (tzn jakie zmiany, gdzie i jak chce sie zmienic) do konca lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.telsat.wroc.pl 04.07.07, 22:37 Ale chyba 2008 roku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex.kovalsky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.tueuropa.pl 05.07.07, 10:22 No ja dzisiaj zrobiłem opis do planu mieszkania, ale z tą elekrtyka to chyba rzeczywiście za wcześnie:)Jak trzeba to sie zrobi. by the way - ma ktos jakies aktualne foty z seri "co sie dzieje na budowie"? byłbym wdzięczny pozdrawiam sasiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 05.07.07, 12:20 bylem dzis w spoldzielni i Pani powiedziala, ze jesli ktos chce zmieniac scianki (tudziesz dziure na schody) to do konca lipca nalezy to zglosic na pismie, wraz z opisem itp. to samo jesli chodzi o rezygnacje z urzadzen ktore sa na wyposazeniu mieszkania chodzi oczywiscie o lipiec 2007 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.europe.hp.net 06.07.07, 12:22 podobno jest juz kolorowa wizualizacja naszego budynku - zielenie, zółcie i pomarańcze... jesli ktoś jest w posiadaniu tej wizualizacji czy moglby wrzucic ja na stronke - tam gdzie są zdjecia :-) btw. czy ktos wie jak postepy na budowie? - zwracam sie głównie do naszej ekipy press foto :-) jakies nowe fotki? pozdrowienia dla sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 09.07.07, 09:49 kilka zdjec z 7 lipca pojawilo sie na lauek.ite.pl/Dom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 13.07.07, 21:43 Taka mala rada: sprawdzcie, czy wsrod rysunkow wykonawczych (sanitarny, elektryczny, ogrzewanie), ktore dala wam spoldzielnia, macie tez rysunek wykonawczy swojego mieszkania w skali 1:50. Sa na nim zwymiarowane rozne ciekawe rzeczy m.in. dlugosc schodow, wanna, umywalka, szerokosc balkonu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.lanet.net.pl 17.07.07, 17:55 no to tez taka moja mala rada jezeli ktos ma do wniesienia jakies zmiany niech to zrobi w terminie bo potem moga byc z tym duze problmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 18.07.07, 06:20 Jest juz dostepna lista bialego montazu, drzwi wewnetrznych i kuchenki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.connecta.pl 02.08.07, 10:51 pojawily sie pierwsze sciany:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 00:18 to super ... bo my mamy pierwsze piętro wiec niedługo bedzie widac "nasze" ściany:)))) a może ktos ma jakieś fotki nowe??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 08:11 Witam co tam sychac ????straszna cisza na forum??? Jak tam zmiany w miszkankach-mysmy troszke namodzili:))pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.07, 10:59 Rosną ściany od garażu :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.telsat.wroc.pl 14.08.07, 22:08 Idzie ta budowa jak krew z nosa.......... Jak dobrze pojdzie to do zimy parter stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 14.08.07, 22:43 Hej, My niestety nie mamy zbytnio pomysłu na przebudowę mieszkanka :-( 1. Nie znamy się na tym 2. do okoła praktycznie same ściany nośne Może zna ktoś osobę, która za tanie pieniądze mogła by doradzić? Liczymy, że najwcześniej oddadzą mieszkania w gródniu 2008 przy takim tempie pracy!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 15.08.07, 08:51 witamy monika przy tym tepie prac jak ida to z wiarygodnych zrodel wiemy ze skoncza na koniec sierpnia a nie grudnia ,a co do zmian to tez troszke chaosu w planach wprowadzilismy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.europe.hp.net 17.08.07, 08:14 jakiego sierpnia??? 2009??? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 17.08.07, 10:59 wiesz droga marto myslenie nie boli skoro kolezanka powiedzial o grudniu 2008 a powiedzielem ze w sierpniu noto chyba samo przez siebie mowi ze 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.08.07, 12:41 nie przesadzajmy, tempo prac jest w miare ok jak sie u da w tym roku postawić minimum parter to będzie ok. Znam inne inwestycje gdzie na pół roku przed oddaniem dopiero wykańcza sie fundamenty..:-) czasy są teraz cieżkie dla budowlanki, i trzymajmy kciuki za nasą inwestycję, wściekanie się, w dodatku na tym etapie prac, nic nikomu nie da. a propo- mysmy też namieszali na projekcie ciekawy czy wykonawcy odczytają nasze intencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.core.lanet.net.pl 20.08.07, 21:32 Wiesz drogi Przemku w Twoim przypadku to chyba boli a jak nie to szkoda. Kilka lekcji kultury by Ci sie przydało. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLONISTA Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 21.08.07, 10:35 Monia , gdzieś ty szkoły kończyła !!?? Jak ty piszesz GRUDZIEŃ!!!- kobieto LITOŚCI !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.telsat.wroc.pl 21.08.07, 13:25 Nikt nie mowil ze wszyscy musza znac sie na ortografii. A tak wracajac do tematu mieszkan. Czy pasuja wam te biale drzwi "porty" w standardzie? Rozmawialismy z pania ze spoldzielni i byc moze bedzie mozliwosc wymiany na brazowe, (buk czy cos takiego), moze nawet bez doplaty. Jak kogos interesuje to mozecie popytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.telsat.wroc.pl 21.08.07, 17:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.telsat.wroc.pl 21.08.07, 17:31 Uaktualnienie: Jednak trzebaby dopalacac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 21.08.07, 18:36 No ladnie. A jak pytalem kiedys, to mi powiedzieli, ze nie bedzie zmian, bo zamiawiaja hurtem itp. Wiec zrezygnowalem z tych drzwi calkowicie. A teraz wystarczyl urok osobisty Kuby i sprawa zalatwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 22.08.07, 14:16 Ludzie nie zaczynajmy od kłutni. Każdy czeka już na te mieszkania i liczy ile jeszcze zostało.Termin jest na 31.08.2008, a kiedy oddadzą nam klucze to się okaże dopiero za rok. Co do drzwi to my już zrezygnowaliśmy, bo te, które oferują są paskudne. Pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i hłopacgerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 21:16 Witam Jeżeli chodzi o zmiany w mieszkaniu to też troszeczke namieszalismy , ale zreygnowaliśmy z drzwi wewn. z całego białego montażu , bo to najtansza chała . Ale jedynie zostawiliśmy drzwi wejściowe bo nie sa wcale złe. Teraz budowa niby wolno ,ale lepiej niech się chlopaki nie spieszą , tylko robia to dokladnie , żebyśmy nie mieli za dużo roboty i problemów przy odbiorze . obyśmy na świeta i sylwestra 2008 się wprowadzili :)) pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 28.08.07, 15:22 Witam Ja praktycznie zrezygnowalem z wszystkoego co daje spoldzielnia, lacznie z konstrukcja schodow przez nich wybrana.. w zamiarach mam wstawienie schodow zabiegowych, moze sie uda ;-) A co do naszego watku to plis... prosze nie robcie z siebie dzieci i nie kloccie sie o ortografie itp. Jak ktos ma ochote sie na kims/czyms wyzyc to zamiast uszczypliwych uwag proponuje wsiasc na rower i machnac ze 30 km ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 12.09.07, 21:40 hej co slychac u sasiadow?? :) bylismy na budowie i juz jest calkiem duzo postawione.nad fundamentem sa juz sciany dookola wszystkich 4 klatek :D pozdrowienia dla wszystkich aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex.kovasky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 13.09.07, 20:53 witam. jakos malo widac tu ludzie zagladaja:( masz moze jakies foty z tego co sie dzieje na budowie?jakos nie mam kiedy sie zebrac zeby tam pojechac.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 14.09.07, 08:13 jak narazie nie mam,ale jak bedziemy teraz jechac to zrobie :D a co do forum to faktycznie pusto tu od jakiegos czasu :( Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 14.09.07, 19:15 hejka mam kilka zdjec ale nie wiem jak je wrzucic wiec jak ktos mnie wyreczy to bede wdzieczna ,prosze o maila to przesle zdjecia :D Odpowiedz Link Zgłoś
alex.kovalsky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 15.09.07, 17:08 alex.kovalsky@.gazeta.pl będę wdzięczny. Newsy ode mnie. Wczoraj dzwoniłem do Cegiełki, właśnie dają nasze zmiany do architekta (jeśli takowe ktoś sporządził;-) ). Cena za metr na dzień dzisiejszy nie ulegnie zmianie, inwestor nie dawał podobno żadnych sygnałów. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 00:20 witam , to moze tak przy okazji nam prześlecie te fotki bedziemy wdzieczni:) ela-gerard@tlen.pl a faktycznie cisza straszna na tym naszym forum , i my pewnie jak wszyscy nie możemy sie doczekać własnego mieszkanka, ale to jeszcze rok i zleci szybko. Bo wsumie to juz jeden rok zleciał od chwili zalatwienia tego mieszkanka , a dokładnie lipiec 2006 juz wiedzielismy , że bedziemy tam mieszkać:), wiec jeszcze jeden ,a może jak dobrze pójdzie to tylko 11 miesiecy:))))))) pozdrawiamy wszystkich pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 00:21 witam , to moze tak przy okazji nam prześlecie te fotki bedziemy wdzieczni:) ela-gerard@tlen.pl a faktycznie cisza straszna na tym naszym forum , i my pewnie jak wszyscy nie możemy sie doczekać własnego mieszkanka, ale to jeszcze rok i zleci szybko. Bo wsumie to juz jeden rok zleciał od chwili zalatwienia tego mieszkanka , a dokładnie lipiec 2006 juz wiedzielismy , że bedziemy tam mieszkać:), wiec jeszcze jeden ,a może jak dobrze pójdzie to tylko 11 miesiecy:))))))) pozdrawiamy wszystkich mieszkańców pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 213.199.219.* 17.09.07, 08:51 fotki poszly tylko wywala mi jakis blad na skrzynce,wiec jakby ich nie bylo dajcie znac to sprobuje jeszcze raz :D Odpowiedz Link Zgłoś
alex.kovalsky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 17.09.07, 09:16 Witam Dzieki za fotki, do mnie doszly. Czy nie uwazacie, ze troche za wolno to sie buduje? Bedzie mrozna zima i stanie zupelnie:( Moze w czynie spolecznym sie wezmiemy do lopaty po robocie:). Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 62.233.177.* 17.09.07, 16:34 Aga i Przemek wyslijcie mi fotki ajvona@wp.pl.dzieki bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marmax Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 20:29 Kilka nowych zdjęć na końcu katalogu: picasaweb.google.pl/marmax78/SMCegielka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bvt Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.07, 00:10 a czy jest jakas mozliwosc zeby kazdy mogl dodawac zdjecia na ta stronke Picasa ze zdjeciami z budowy i tworzyc wsplnie archiwum z budowy?, pytanie do marmax`a, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m@ciek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.rainbownet.pl 18.09.07, 14:00 NIERUCHOMOŚCI www.domagent.pl DOM I MIESZKANIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bvt Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.07, 12:39 co to za spam? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 19.09.07, 15:42 niemam pojecia ale chyba nikomu niepotrzebny ten spam a kto wie kiedy maja byc jakies info od architekta Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 22.09.07, 20:57 czy wie ktos moze jak to jest z nasza budowa.wlasnie wrocilismy i okazuje sie ze drugi budynek buduje inna spoldzielnia(na tablicy informacyjnej widnieje spoldzielnia "stoczniowiec",tablica od ulicy glownej), czy ktos ma jakies informacje na ten temat??? a nasza budowa pnie sie w gore:juz wylewaja sciany drugiej klatki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 08:33 my nic takiego nie wiemy ... ciekawe???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 23.09.07, 19:10 Wszystko sie zgadza - spoldzielnia Cegielka i Stoczniowiec dogadaly sie kiedys odnosnie ksztaltu dzialek, a panie ze spoldzielni mowily mi, ze obok mial budowac Stoczniowiec. To zadna nowina :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 23:33 No tak, nowina zadna ;-) potwierdzam... Jesli chodzi o budowe to ostatnio udalo mi sie troche z kierownikiem budowy porozmawiac. Mowil, ze obecnie nadrabiaja nieco czas poniewaz wczesniej musieli wykonac troche nieplanowanych rzeczy. Ponadto mowil, ze jak zima bedzie normalna to nie widzi zagrozen jezeli chodzi o czas realizacji projektu. Na budowie widac juz scianki parteru (w niektorych klatkach). W dzien powszedni na placu budowy calkiem spory ruch. Niebawem pojawi sie jeszcze 4 dzwig. Pozdrawiam. P.S. Kilka nowszych zdjec na lauek.ite.pl/Dom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bvt Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.itma.pwr.wroc.pl 25.09.07, 13:15 witam blok się faktycznie pnie coraz wyżej, niedługo bedzię wyższy od poltegorku;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej W. Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 09:32 ..i będzie zaśmiecał osiedle o niskiej zabudowie.Ciekawe kto wydał zgode na budowanie tego koszmarka.Mam nadzieję że kiedyś ktoś się za to weżmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.07, 10:40 O niskiej zabudowie? A caly kompleks budynkow mieszkalnych 200 metrow dalej to co? Nakabylion? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej W. Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 12:26 Jest różnica i szkoda że Pan tego nie zauważa.Ten budynek nawiązuje niestety do architektury z najgorszych czasów PRL.Wygłąda na jakiś kołchożnik,takie już stoją na Drukarskiej,Grabiszyńskiej i nie pasuje do tutejszej zabudowy.Proszę pojechać kilkaset metrów dalej,na osiedle Owocowe,gdzie buduje Salwirak.To jest osiedle wkomponowane w otoczenie i przyjazne dla okolicznych mieszkańców.Bunkrów na setki mieszkań mamy już pod dostatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.07, 12:35 W jakim sensie "nie pasuje"? Dopiero wylewany jest parter, nie widać całego kształtu budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 01.10.07, 14:36 Panie Andzrzeju oco wogole panu chodzi skad pan wie jak to wygladac bedzie po wybudowaniu zazdrosci pan innym ludziom ze sobie mieszkania kupili niestarczyli dla pana czy jak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 18:43 Pan Andrzej zdaje sie jest toksyczny nie ma się co przejmować,pozdrawiam wszystkich sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:54 Widzę ,że znowu ktos stara nam się uprzykszyć mieszkanie na stabłowicach na początku był P. Kuba teraz P.Andrzej. No cóz panowie niestety takie czasy nastały , w Polsce jest zapotrzebowanie na 40 tys mieszkań , więc pewnie nasze bloki w tamtej okolicy to nie wszystko... Ale proszę się uspokoić bo nie tylko Pan chce mieszkać w czystej i spokojnej okolicy ... i mam nadzieję , że mieszkać nam wszystkim będzie się tam miło i spokojnie :)) pozdrawiam ela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miopo Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 20:33 Panie Andrzejku, ściągnij z głowy moherek i nie ziej zawiścią dookoła. Wcześniej czy później złote czasy ojców dyrektorów miną, a Pan razem z nimi. AVE Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 10.10.07, 16:59 forum umarlo sciercia naturalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 62.233.177.* 10.10.07, 19:44 Nie ma sie czym zachwycac więc cisza, wszyscy płacą kredyt i czekają na wiosne:)))wtedy zaczniemy Wszyscy sie udzielać:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 10.10.07, 19:51 Rośnie, rośnie - połowa parteru już zrobiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 12.10.07, 21:49 spoko spoko ;-) czuwamy ;-) P.S. Michal, zapomnialem Ci zeskanowac ten harmonogram... ale wynika z niego, ze na chwile obecna powinni powoli konczyc sciany pierwszego pietra i zabierac sie za kladzenie na nich stropow ;-) Wyglada tak jakbysmy mieli miesiac opoznienia... ale jak rozmawialem ostatnio z kierownikiem budowy to mowil, ze nie powinno byc zadnych opoznien jak zima bedzie normalna ;-) Wiec tej wersji sie trzymajmy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex.kovalsky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 20.10.07, 21:53 witeczka! no ci z parteru juz niedlugo beda mogli sie wprowadzac i pilnowac zeby wszystko szlo zgodnie z planem:)) najgorsze za nimi wiec juz teraz powinno pojsc z gorki:)obok zaczyna budowac stocznioweic, wiec sie troche dzwigow namnozylo:) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 19:26 To super , że budowa postepuję ( nasza oczywiście) , bo budowa ze stoczniowca przysłoni nam swiat ....:((( mamy po tej stronie okna i na dodatek na pierwszym piętrze... niedobrze. A czy ktoś wie czy oni juz sprzedali mieszkania ( sm stoczniowiec)?? pozdrawiamy mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.tueuropa.pl 24.10.07, 10:55 stoczniowiec - nie wiem. cegielka jeszcze nie wyprzedaje na nastepne etapy.cena tez nieznana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 09:39 Niestety wizja cichego i zielonego osiedla Stabłowice odchodzi w zapomnienie.Mieszkań będzie jeszcze pod dostatkiem.W/g planu zagospodarowania przestrzennego ulica Wełniana zostanie przedłużona w stronę północną tj obok tego pięknego masztu,w stronę torów i tam powstanie następne osiedle domów a będzie ich tam sporo.Na przeciw Waszego narożnika,po drugiej stronie Głównej też ma by coś wybudowane. Odpowiedz Link Zgłoś
marmax1 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 27.10.07, 16:56 Na końcu albumu 4 zdjęcia z dzisiaj. picasaweb.google.pl/marmax78/SMCegielka Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 27.10.07, 22:53 no widze ze naroznik juz jest, jeszcze dwa pietra w gore i mamy mieszkanko :D no widze ze ekipa pracuje :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 28.10.07, 13:09 dzięki za info Kuba ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 30.10.07, 18:40 no pięknie, niech sie pnie do góry, póki zimy nie ma:) mnie tam nie przeszkadza, ze będą inne inwestycje obok, przynajmniej ludzie będą mieli gdzie mieszkać, bo jest niestety deficyt, nawet na rynku lokali pod wynajem. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 21:41 Przeszkadza nie przeszkadza,ale ostatnio rano stoi się już w połowie Królewieckiej.Na 8 wyjeżdżam o 6.20. chyba to jest lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 05.11.07, 23:21 No to jest problem... dobrze, że dobry dojazd rowerkiem jest do miasta ;-) Jak ktoś będzie chętny to możemy wspólne wyprawy rowerowe organizować ;-) Aha, kartę wędkarską ktoś ma? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 10.11.07, 17:44 lauek.ite.pl/Dom - kilka nowych fotek Odpowiedz Link Zgłoś
moniia11 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 11.11.07, 22:00 HEJ DLACZEGO SCIANY BUDUJA SCIANY Z BETONU ??? MIAłY BYC Z JAKIEJS CEGłY!! CZY KTOS WIE NA TEMAT TYCH ZMIAN?? CZY TO NIE PODROZY BARDZO INWESTYCJI, STAL JEST PODOBNO BARDZO DROGA. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 12.11.07, 10:36 Nie znam się, ale nośne chyba zawsze są z betonu? Działowe pewnie będą z cegły... Jeśli chodzi o wzrost kosztów to jak ostatnio rozmawiałem z kierownikiem budowy to mówił, że nic mu o tym nie wiadomo i jego zdaniem nie powinno to nastąpić. Jak będzie na końcu to zobaczymy pewnie gdzieś za pół roku ;-) pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spn Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.nsn-inter.net 12.11.07, 11:32 ..zastanawiaja mnie te domysly co do technologii budowy. Nie wiem jak wygladaja umowy kupna mieszkania od spoldzielni mieszkaniowej, ale w podpisanej przeze mnie umowie z deweloperem mam krotki opis technologii w jakiej zostanie wzniesiony budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 12.11.07, 20:24 A no widzisz ;-) Pewnie na mojej też to jest.. trzeba tam tylko zaglądnąć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 21:31 W tych warunkach beton to najlepsza metoda.Beton i styropian dadzą najlepszą ochronę przeciwwilgociową.Tak buduje się przecież bunkry i długo wytrzymują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.connecta.pl 14.11.07, 08:29 a ja wole betonowe ponoć są bardziej wytrzymałe i jest później mniej problemow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex.kovalsky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.tueuropa.pl 14.11.07, 10:58 proponuje zrzutke na dobrą wiertarę z sds -em :-) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosik Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 14:19 Zaczynam się o swajać z myślą ze w przyszłe świąta tez jeszcze nie u siebie w mieszkaniu-oni nie dadzą rady!!!!Wiem że pesymistka jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 15.11.07, 15:30 A dlaczego mieliby nie dac? ;-) Skad ten pesymizm? Narazie zrobili wiecej niz mieli zrobic (bo wliczam w to wszystkie dodatkowe prace ktorych nie bylo w harmonogramie)... Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 15.11.07, 15:34 jak narazie to bardzo ladnie prace ida na przyszle swieta juz napewno u siebie bedziemy spedzac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex.kovalsky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.tueuropa.pl 28.11.07, 09:11 Witem Czy ktoś może wybiera się na zebranie 29.11? Być może będzie jakaś wzmianka o naszej inwestycji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 28.11.07, 15:58 Nie jestem pewien, ale może ja się wybirę jak czas znajdę... Ale nie sądzę żeby coś o naszej inwestycji mówili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 18:57 Nie wybieramy sie na to zebranie, brak czasu:) No właśnie widziałam fotki naszego mieszkanka... rosnie aż miło:))) nasze pietro gotowe... ( pierwsze) pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 29.11.07, 06:50 Ja ide :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 29.11.07, 12:40 Ja Michał jednak odpadam.. mam spotkanie dziś o 18... :/ Notuj jak będzie coś o nas.. nagrywaj ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 16:16 to co było na spotkaniu? ktos był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedrowiec Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.e-wro.net.pl 06.12.07, 06:24 Ja bylem. Nie bylo nic odnosnie naszej inwestycji. Bylo za to glosowanie nad nowym statutem. Zmiany w nim wynikaja glownie ze zmian w ustawach i kilku wyrokow Trybunalu Konstytucyjnego. Na 728 (o ile dobrze zapamietalem) uprawnionych przyszlo 44. Cale spotkanie trwalo okolo godziny. Mozna powiedziec, ze nic nie straciliscie. Prawdopodobnie wiekszosc z nas nie znala takze poprzedniego statutu :)))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 08:24 Witam Was dostaliście odpowiedz od projektanta ???nam wyrazil zgode na zmiany:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 13.12.07, 19:23 Witamy niestety my tez nie dostalismy odpowiedzi od projektanta czy nasze zmainy sa przyjete czy nie, wiec ciezko cos powiedziec a czy ktos wie co sie dzieje na budowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 14.12.07, 13:34 Mi projektant wyraził zgodę na zmiany w ściankach, ale neistety odmówił zmiany w dziurze w stropie (mam mieszkanie dwupoziomowe). Ktoś jeszcze ma taki problem? ;-) Nie rozumiem co to za kłopot dla nich? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 14.12.07, 19:16 my dopiero idziemy na rozmowe w poniedzilek z projektantem i bedziem widziec co i jak ale nie mamy problemu ze schodami bo mieszkanie jest na 3 pietrze na rogu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marmax Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 13:47 Nam też odmówił zmiany w otworze na schody, ale co ciekawe otworu nie zmienialiśmy :-). Powinny nam się zmieścić schody w L (w projekcie mamy proste). Jedyne co to musimy przestawić pralkę, bo zrobiliśmy ją za blisko umywalki. A budowa jak na razie idzie do przodu, na końcu trzy zdjęcia z dzisiaj: picasaweb.google.pl/marmax78/SMCegielka/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brykiet Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.eranet.pl 16.12.07, 16:09 mój znajomy architekt powiedział, że to jest "nieistotna zmiana" i że nie musi być projektu zamiennego na który powołuje się projektant/wykonawca. miał już takie doświadczenia. wydaje mi się że nie za bardzo po ich myśli jest robić tyle zmian... dopilnowac je etc. to jest jedyny argument wg mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 16.12.07, 18:05 Czyli jak powiedział mój kolega - lenistwo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 21:40 witam ...a tak wogóle to ktoś ze społdzielni was poinformował o tym ,że się zgadzają bądż nie na wasze zmiany.... p.s mam pytanko do Marmaxa ta ostatnia fotka to jaki numer klatki??? na budowie dawno nie bylismy , ale coś wolno ta budowa trwa dopiero 2 piętro??? a do wrzesnia niedaleko.... pozdrawiam ela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marmax Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 22:43 > witam > > ...a tak wogóle to ktoś ze społdzielni was poinformował o tym ,że > się zgadzają bądż nie na wasze zmiany.... Tak, dostaliśmy pismo ze spółdzielni. > p.s mam pytanko do Marmaxa ta ostatnia fotka to jaki numer klatki??? Czwarta, na pierwszej robią już czwartą kondygnację. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cvaniak Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 19.12.07, 13:44 Dostałem info od mojego architekta. po pierwsze mam pismo, które mówi jakie zmiany są zmianami istotnymi w projekcie i wymagają projektu zastępczego. (zapytania o to pismo słać na dr_cvaniak@interia.pl) rozmawiałem z architektem naszego budynku - powiedział że i tak projekt zastępczy będzie robiony bo nie widział nigdy budowy, na której nie pojawił sie takowy... więc nawet ten argument upada. zlokalizowałem problem: za projekt zastępczy czy tez projekt stropu (po naszych zmianach) będzie musiała zapłacić spółdzielnia... stad problem :\ rada obu architektów. napisać pismo, kategoryczne, że chcemy mieć tak jak na naszych projektach i tyle... wzór pisma będę miał wkrótce. także dostępne pod powyższym mailem. zresztą Pani w spółdzielni mi powiedziała, że jeżeli będę się upierał przy swoim to może da sie coś zrobić... więc jednak! Odpowiedz Link Zgłoś
lilu_79 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 19.12.07, 23:08 Witam wszystkich przyszlych sasiadow! :-) Dopiero co wpisalam sie na forum. Widze,ze jestem nieco spozniona z pewnym newsami... z tego co poczytalam to niektorzy przerabiaja swoj projekt mieszkania. Nie wiem czy ja sie nie spoznilam, ale na peweno chce miec inaczej sciany postawione. Czy znacie jakiegos architekta, ktory wykona taki projekt i podpowie pewne rozwiazania? Ile cos takiego w ogole kosztuje:-)? Z gory dzieki za info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cvaniak Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 20.12.07, 10:01 znam. www.pro-studio.pl 717876995. tam można z architektem pogadac i sie umówić. cena różna jak i różne są zmiany. od 500pln do 10tys... :)a nawet więcej jak będziesz chciała wystrój wnętrz omówić, wybrać materiały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 20.12.07, 10:08 Bierz jakiegoś kumpla z polibudy na piwko, niech zabierze ze sobą ołówek i linijkę i Ci wykreśli zmiany jak trzeba :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.07, 13:44 mysmy dali radę sami-i nawet przeszło u architekta.Ale nie wiem czy na zmiany nie jest za pozno bo byl konkretny termin na to.....dzwon do spółdzielni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilu_79 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.07, 15:25 własnie już dzwoniłam i będę walczyć :-)))) mam nadzieję, że się uda! A powiedz ile pokojowe masz mieszkanie? Bo ja 54,7m2 i chcę przesunąć nieco ściankę od kuchni aby zrobić taki aneks kuchenny z salonikiem i mieć dalej 2 pokoje :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.connecta.pl 21.12.07, 11:08 tak tylko czy nad waszymi mieszkaniami nie ma juz stopu? bo to juz zaraz oststnie pietro zaczna robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cvaniak Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 21.12.07, 14:36 pierwsza klatka już ma strop więc za późno. II klatka ma czas na walkę o swoje do końca roku max.... strop klatki III zamawiany będzie z początkiem nowego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 21.12.07, 17:00 Witam czy ktos ma projekt pudynku jak bedzie wygladal po zakonczeniu budowy jak ktos ma to prosze o podeslanie ma maila pjp241@wp.pl i czy ktos wie ktore pietro jest budowane ile jeszcze zostalo i czy jest wogole parter w naszym budynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 21:41 Obecnie budowane jest 3 piętro (widać to najlepiej tutaj: picasaweb.google.pl/marmax78/SMCegielka/photo#5144548318708453970). Budowlańce stawiają każde kolejne piętro zaczynając od strony południowej (I klatka). W chwili obecnej stawiają ścianki w klatce II. W tym samym czasie kończone jest 2 piętro w klatkach ostatnich.. Od paru tygodni oprócz samej konstrukcji stawiane są już ścianki zewnętrzne z cegieł. Te zdaje się są narazie nie wyżej niż na 1 piętrze. Jeśli chodzi o parter to jak mogłoby go nie być? :-) Jest, taki dość wysoki nawet.. A co do aktualnego projektu budynku z zewnątrz to sam bym go chętnie zobaczył... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
a_nulek83 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 25.12.07, 14:45 Na wstępie witam wszystkich sąsiadów:) Zamieszczam parę zdjęć zrobionych komórką "na szybko" tuż przed świętami. anulek83.fotokonto.pl/ Zdjęcia nie są rewelacyjnej jakości. Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex.kovalsky Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.tueuropa.pl 28.12.07, 08:38 Witeczka Ja tez sam przerabiałem projekt, w zasadzie mozna do woli przesuwac sciany w środku, pod warunkiem ze nie są nośne(ale wewnatrz mieszkań chyba nie ma takich - sama cegla. Klepneli bez problemu. Mysle ze nie jest jeszcze za pozno na zmiany, ja jeszcze mam do poprawy elektryke, bo wywalilem sciane lącząca kuchnie z salonem i mi 4 kontakty zostały. Bylem przygotowany na wojne z projektantem,a tu takie mile zaskoczenie, duzo podpowiada takze mozna skorzystac, jak ktos sie nie za bardzo zna. Pani w spółdzielni mowila ze budowa idzie jak burza, bez obsuwy, takze wspolne swieta na stablowicach:) Dzieki za foty, niedlugo sie tam wybieram, bo wiadomo panskie oko konia tuczy, wiec niech sie mury pna do góry;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 01.01.08, 14:31 szczesliwego nowego roku i aby jak najszybciej oddali nam nasze mieszkanka ,poniewaz kazdy na nie czeka z utesknieniem :) wzystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 23:24 Witam! Czy mogłabym prosić o namiary na SM Cegiełka? Czy ktoś wie czy rozpoczęto już sprzedaż mieszkań w kolejnym budynku? A może ktoś się orientuje czy gdzieś na Stabłowicach lub Złotnikach powstaje jakaś nowa inwestycja. Z góry dzięki za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 03.01.08, 16:13 witam adres cegiełki to ulica dworcowa 3b a czy zaczeli sprzedaz drugiego budynku nie wiem ale sm stoczniowiec sprzedaje sa ogloszenia na internecie ale juz drozej za metr bo ponad 5tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyprzedaż Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.eranet.pl 03.01.08, 18:25 jak ktoś da 6,5k za metr to sprzedam swoje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 19:51 witam A teraz tak na poważnie , czy ktoś wie kto chce sprzedac mieszkanie w naszym budynku (sm cegiełka) interesują mnie wszystkie oferty , ale nie przesadzając nie 6,5 tys za metr bo to lekka przesada :))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zmiany IP: *.connecta.pl 05.01.08, 08:19 rozmawialem z kierownictwem budowy aby zatwierdzili zmiany potrzebne sa dokladne rysunki ja zmienilem scianki dzialowe i lokalizacje zlewozmywaka w kuchni musialem dac nowy rysunek z naniesionymi zmianami scianek nowy rysunek na elekteyke nowy na wode oraz kanalizacje i CO i tu wlasnie pojawil sie problem na ostatnim rysunku nie mialem zaznaczonej nowej wody i kanalizacji wiec u nich zmiany nie przeszly naszczescie do tego etapu jeszcze troche czasu zdaze poprawic ale lepiej dmuchac na zimne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielka wyprz Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.eranet.pl 05.01.08, 15:37 6,5 to bardzo dobra cena :) są już tam Tacy sąsiedzi! palce lizać... :) pozdr! może mała licytacja?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 20:10 ....a jeszcze jedno a czy ktoś ma wizualizacje naszego budynku? proszę o info:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika i Rafał Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 06.01.08, 11:12 Witamy wszystkich sąsiadów, i przypominam że nie ma wizualizacji naszego budynku, jest jedynie jak do tej pory rysunek techniczny dostępny do wglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 06.01.08, 12:16 w spuldzielni sa dostepne rysunki jak bedzie wygladal blok po wybudowaniu z kazdej strony z kolorami jak bedzie wygladal po wybudowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 12:08 do wyprzedaży:) 6,5 do bardzo dużo, ale interesuje mnie jeszcze co to za mieszkanko i wszystkie ważne szczegóły : metraż , piętro , pokoj, kuchnia czy aneks, balkon itp. a co do licytacji oki ale za 5 za metr biorę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 07.01.08, 16:24 Ktoś wcześniej pisał, że stoczniowiec obok sprzedaje już drożej ;D Zrobiłbyś dobry interes jakby udałoby Ci się kupić teraz w naszym bloku za 5 myślę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielka wyprz Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.eranet.pl 07.01.08, 19:45 dobry? myślę że bdb., jeszcze niedawno to był koniec świata.. a teraz?? stadion, centrum technologiczne i inne takie. jak to się wszystko wybuduje to będą tu ceny takie jak u mnie na krzykach. czyli 6-8k za metr. dam znać czy sprzedaje.. już wkrótce... na razie walczę o kredyt.. co za badziewiaki w tych bankach!! auuu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spn Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.lanet.net.pl 07.01.08, 22:19 sorry, ale 6,5 tys za mieszkanie budowane przez spoldzielnie i pozniej przez nia zarzadzane to duzo za duzo.. calkiem niedaleko na Oliwkowej buduje Salwirak i ma z tego co wiem tansze lokale.. co do drugich krzykow to bym tez nie przesadzal.. fakt ze rejon sie rozwija, bo sporo sie buduje, ale nie ma szans by ceny osiagnely 8 tys - sam kupilem mieszkanie w sasiedniej inwestycji takze owszem nie mialbym nic przeciwko zeby ceny poszly tak w gore, ale trzeba byc realista - przyszedl czas na korekte cen.. Odpowiedz Link Zgłoś
lilu1979 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 08.01.08, 09:09 hej :-) niestety architek odrzucił nasze zmiany :-((( nie ukrywam, że chcieliśmy zmienić funkcjonalność pomieszczeń. Czyli z dużego pokoju zrobić ankes kuchenny z małym salonikiem, a z kuchni zrobić mały pokój. Ponoć jest problem z wentylacją, ale czy ktoś z Was się zna, czy faktycznie to jest duzy problem??? Przecież są różne pochłaniacze elektryczne itp.... Nie znam się na tym, będę wdzięczna za info jak to faktycznie wygląda. Nie ukrywam, że wpadł mi taki pomysł, żeby po odbiorze budynku, zamienić miejscami pokój z kuchnią.... Mam nadzieję, że tak można zrobić. Jeszcze jedno pytanie mam do osób które, mają mieszkanie 2 pokojowe (53,4m2). Czy ktoś przerabiał mieszkanie, aby właśnie uzyskać aneks kuchenny z małym salonikiem? Jeśli tak to będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi :-)))))) pozdrawiam wszystkich sąsiadów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 08.01.08, 19:07 hej niewiem czy kto kolwiek kto kupil mieszkanie w cegielce chcialby zamienic na mieszkanie na ul oliwkonwe poniewaz mieszkania sa mniejsze w kazdym mieszkaniu jest zamontowany w lazience lub kuchni piec 2- funkcyjny na ciepla wode i ogrzewanie mieszkania a do tego takiez zeczy jak krany wanny kuchenki czy zlewy na oliwkowym trzeba kupic sobie samemu a nie tak jak jest uas wliczone w cene mieszkania a dotego niema wewanych scian tak jak unas tylko stawiane jest wszytko z suporeksu i maja tam problemy z droga dojazdowa nie maja pozwolen Odpowiedz Link Zgłoś
spooner Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 09.01.08, 10:30 ..podobnie nie wiem czy ktokolwiek kto kupil mieszkanie w cegielce kupilby je rownie chetnie za 6500 zl. Nie chce wcale rozpetac wojny o to ktora inwestycja jest lepsza, ktora gorsza.. po prostu - rozrboil mnie jegomosc co to mysli o sprzedazy mieszkania za okazyjne 6500/m2 :rolleyes: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 09.01.08, 15:11 No ale sam popatrz. Skoro SM Stoczniowiec sprzedaje za ponad 5 tys (nie wiem ile dokladnie, opieram sie na tym co tu ktos napisal) a mieszkania tamte beda oddane co najmniej pol roku po naszych, to czy cena 6,5 tys za metr za nasze mieszkania to rzeczywiscie az tak wysrubowana stawka? Jakby ktos mogl napisac ile dokladnie chce Stoczniowiec, a moze ma ktos info ile Cegielka zarzada za mieszkania budowane w drugim etapie? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 09.01.08, 19:38 nikt z nas niedal 6,5tys za metr a z tego co slyszelisy benda w granicach od 7 do 9 tys za dokladnej ceny jeszcze niema to sa ceny orietacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 09.01.08, 19:40 a co do stoczniowc to widzialem ogloszenie za 32mkwadratowe kawalerke bylo 194tys bylo ogloszenie na necie Odpowiedz Link Zgłoś
alicja_maciej_0 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 11.01.08, 13:43 witamy wszystkich, mamy pytanie, czy faktycznie w na Dworcowej mozna obejrzec zdjecia koncowe naszego bloku? pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 11.01.08, 16:45 w spoldzielni sa dostepne wizualizacje budynku w kolorze Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 11.01.08, 18:05 witam to jest ogloszenia dotyczace naszych mieszkan linki: otodom.pl/mieszkanie-wroclaw-fabryczna-54m2-2-pokoje-330000-pln-brutto-id381141.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 20:26 ...my nie mieliśmy dużych zmian i wszystkie zostały uznane , ale pewnie to się okaże przy odbiorze mieszkania:) zmienialismy grzejniki , rury od gazu , miejsce zlewu, ściane w duzym pokoju , takie drobne przeróbki... jak kogoś interesuje mam wizualizację zachodniej strony w kolorze (ale nie jest w formie fotki tylko rysunku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bvt Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 00:00 ja poprosze o taki rysunek budynku na bvt@interia.pl :) dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 13.01.08, 12:21 Ja również proszę o jedną kopię ;-) lauek@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 13.01.08, 12:23 Aha.. kilka nowych fotek na lauek.ite.pl/Dom ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 13.01.08, 18:00 my tez prosimy o ten rysuneczek pjp241@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 62.233.177.* 13.01.08, 22:12 ja tez poprosze na ajvona@wp.pl pozdrawiam ps: oby zimy już nie było :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 14.01.08, 20:29 Pozwoliłem sobie nieco pokolorować elewację naszego budynku i wrzuciłem poprawki na serwerek: lauek.ite.pl/Dom/budynek_z_zewnatrz_maly.jpg Szkoda tylko, że nie jest to aktualny plan... Może jakbym miał takowy pokusiłbym się o jakąś wizualizację 3D. pozdrówka Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 22:24 dlaczego uważsz ,że jest to nie aktualny plan??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 22:33 ...a i jeszcze jedno Ci się kolory poprawić ,ale mała poprawka , kolory powinny być odwrotnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mo Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 15.01.08, 10:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika i Rafał Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 15.01.08, 10:36 Witamy wszystkich mieszkańców Jeśli nie nastaną mrozy 20 stopniowe, które będą trwać do marca- kwietnia jak to stwierdził majster na budowie, oddadzą gotowy nasz domek w listopadzie. Wiec co sprawniejsi bedą chyba spędzać świeta w nowym M Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 15.01.08, 13:07 Dziwne, bo mi ostatnio dwóch takich majstrów mówiło że spokojnie zdążą do września... ;-) Jeden z nich podobno był kierownikiem budowy... Odpowiedz Link Zgłoś
alicja_maciej_0 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 15.01.08, 16:13 Witamy, czy moglby nam ktos powiedziec czy zachodnia strona to ta od strony ul.Glownej czy Welnianej? i jak sie kontaktujecie z architektem, umawiacie sie na spotkanie tel.? dzieki z gory za info Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 15.01.08, 19:33 witam czy ktos zna jakas konkretna date zakonczenia naszej budowy bo juz bylo pare dat sierpien wrzesien listopad grudzien jaka jest najbardziej konkretna Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 15.01.08, 19:43 czy ten rysunek ze strony zachodniej jest dobry ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 19:48 witam rysuneo jest wsumie dobry , ale niestety to nie klatka nr.1 tylko klatka nr.2 ( pani w spółdzielni widocznie sie pomyliła:), ale wszystkie klatki beda wyglądały tak samo. kolor żółty i zielony tez aktualny i ponoć to pastele, ale to wszystko okaże sie pewnie jak go pomalują:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika i Rafał Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 15.01.08, 21:20 Witam wszystkich przyszłych mieszkańców naszego bloku, Więc sytuacja z oddaniem a raczej zakończeniem budowy przedstawia sie tak, że: Kto nie wierzy w to co napisałem to zapraszam na budowę, przy wjeździe od ul.Wełnianej jest kontener z biurem MAjstra i na drzwiach wisi harmonogram budowy z którego jasno wynika, że od 1 listopada budowlańców ma już tam nie być!!! /budowa 1 etapu ukończona/ o ile żaden kataklizm nas nie dosięgnie Pozdrawiam Następnie odbiór techniczny, Szybkie wykończenie wnętrza, I.......... zobaczym jak z czasem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr_cvaniak Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 16.01.08, 08:44 mam nadzieje że już zarezerwowaliście czas fachmanów celem wykończenia mieszkania? tacy co od ręki wejdą, będą stawiać krzywo ścianki oraz kłaść odpadające kafle... no i znikną z zaliczką :) jak pomyślę o tych atrakcjach to mi się odechciewa :) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 16.01.08, 19:33 naszczescie my niemusimy rezerwowac zadnych fachowcow bo sam sobie mieszkanie wykonce kafle itd. a co do fachowcow to zalezy jak sie trafi nie wszyscy sa tacy zli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: 62.233.177.* 16.01.08, 20:42 z fachowcami trzeba fachowo:-) najpierw robota a potem odbiorek osobisty i dopiero kasa! Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 17.01.08, 11:35 a czy tez uwazacie za ta budowa strasznie powoli idzie to nie jest az tak duzy blok a grzebia sie strasznie jak zaczlismy zalatwiac mieszkanie to byl listopad 2006r. a koniec budowy przewidziano dopiero na koniec 2008r. chociaz w umowie mamy na 3 kwartal, juz ktos pisal ze planowany odbiur dopiero listopad przegiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 17:27 Pewnie że szybko to nie jest,ale też nie jest to standardowa budowa.Wymiana gruntu na 8m trochę czasu zabrała z czym nie zawsze mają doczynienia na innych budowach.Masę kłopotów mieli z nachodzącą wodą i przy tym też stracili trochę czasu.Jak na warunki jakie tutaj zastali to ta budowa i tak jest bardzo dobrze zorganizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.lanet.net.pl 27.01.08, 11:42 Sluchajcie jakie bedziemy miec ogrzewanie bo ja juz zgupialam....??? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_i_aga Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna 27.01.08, 17:09 z tego co wiemy to ma byc kotlownia w bloku na dole i ma byc na gaz kazdy bedzie maial wlasny licznik na kaloryferach i zato co wykorzysta bedzie placil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJSTER cegielka Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.connecta.pl 28.01.08, 12:10 Witam szanownych przyszlych lokatorow budowa rozpoczela stawianie ścianek działowych aby poprawnie wykonac to zadanie musimy posiadac prawidłowe zestawienie zmian lokatorskich: -nowy rysunek zawierający zmiany w ściankach(z dokladnym wymiarowaniem scianek i otworów w pionie i w poziomie) -nowy rysunek instalacji elektrycznej(calej) po uwzglednieniu zmian w ściankach działowych -nowy rysunek instalacji wod-kan(calej) po uwzglednieniu zmian w ściankach działowych -nowy rysunek instalacji gazowej(calej) po uwzglednieniu zmian w ściankach działowych dodatkowo precyzyjne okreslenie rezygnacji zmiany MUSZA byc zatwierdzone przez pana Bogdana Kaczmarzyka z racji bardzo czestego niespełnienia Tych warunkow prosi sie lokatorow o przybycie na budowe i wyjasnienie wszystkich niescislosci w przypadku duzych niescislosci scianki beda murowane wedle pierwotnego projektu a ich rozebranie nie bedzie możliwe majster budowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 12:54 Czyli rozumiem na budowie zastaniemy P.Bogdana Kaczmarzyka i z nim ustalamy wszystkie zmiany , i mniejwięcej do której godziny można go zastać na budowie . a może ktos posiada do niego jakiś namiar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 15:03 nam powiedzieli w SN ze zmiany zatwierdzają , więc Panie Majster nie wprowadzaj tu zamieszania :-) Ale chętnie sie przejdziemy na budowę aby poczuć sie jak u siebie, w betonach.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 17:38 ...nikt tu nie wprowadza zamieszania, nam tez spółdzielnia powiedziała ,że wszystkie nasze zmiany są zatwierdzone , ale czy nie lepiej osobiście spotkac się z majstrem i uzgodnić wszystkie zmiany ???? wydaje mi sie ,że jak najbardziej... i my tak właśnie zrobiliśmy , bylismy na budowie i okazało się , że nie dokońca jest wszystko dla nich, jasne co pisaliśmy w podaniu o zmiany... udało nam sie kilka rzeczy poprawic w odpowiednim czasie. Lepiej to uzgodnic przed, bo po bedzie zapóżno:)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwino Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.lanet.net.pl 28.01.08, 20:13 mam nadziej ze wszyscy odpowiednio odczytali znaczek :-), oczywiście my tez pojawimy sie na budowie zweryfikujemy plany osobami odpowiedzialnymi za wykonanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.nsn-inter.net 29.01.08, 13:19 hej, są tam jeszcze jakieś wolne mieszkania?, podajcie prosze jakies namiary na tą spółdzielnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela i gerdi Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 19:18 z tego co wiem to juz nie ma wolnych mieszkań , ale warto sie dowiedzieć: ul. dworcowa 3b tel. 071-342-17-85 sm cegiełka ale wiem ,że spółdzielnia stoczniowiec ma jeszcze mieszkania na sprzedaż , a oni budują zaraz koło naszego bloku na głównej i są na etapie parteru:) info o namiarach na ich sm w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 01.02.08, 22:18 Mam mieszkanie do sprzedania przy ul.Głównej. Powierzchnia 56,6 m2: 2 pokoje, kuchnia, balkon. Kontakt: 518658751 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilu79 Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 15:30 Witam Pana, dziękujemy za informacje. Mam zatem takie pytanie: Jaki jest koszt doprowadzenia przylacza gazu do kuchenki, w przypadku przeniesienia kuchni do salonu, tj. przesunięcie rury o jakieś 5m? A jaki jest koszt (w przypadku powyzszej zmiany) doprowadzenia sieci trojfazowej? Będziemy wdzięczni za udzielenie tych informacji, chociaż koszt orientacyjny, czy to będzie 100 zł czy też 1.000zł? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.ite.pl 01.02.08, 13:24 A z tego co ja wiem to kotłownia będzie owszem, ale nie na dole tylko na 4 piętrze w 2 klatce ;-) No i będzie to kotłownia gazowa, podobno bardzo cicha.. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 09:56 Nie ma cichych piecy,nawet kondensacyjne hałasują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauek Re: SM Cegiełka - Stabłowice - ul. Główna IP: *.wroclaw.mm.pl 03.02.08, 23:31 Mam nadzieję, że dobrze wyciszą ściany, bo jak nie to będę protestował... tak się składa, że mam tę kotłownię za ścianą... o czym rzecz jasna dowiedziałem się grubo po podpisaniu umowy... No ale zobaczymy, na planie jest jakieś wyciszenie tamtej ścianki, czy zadziała okaże się kiedyś tam... Odpowiedz Link Zgłoś