Gość: laik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 23:10 dlaczego niektorzy developerzy nazywaja sie spoldzielnia mieszkaniowa? np. SM Wroclawski Dom czym sie rozni taki developer od np. developera Moj Dom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: SM czy developer ? IP: *.eranet.pl 17.11.06, 08:14 Mam taki sam problem,zastanawiam sie nad kupnem chaty w społdzielni mieszkaniowej cegiełka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: SM czy developer ? IP: *.telsat.wroc.pl 17.11.06, 18:58 szukaj ludzi z cegiełki,może sie wypowiedzą, każda spółdzielnia jest inna:) Ja kupiłem w sm osada i chwale sobie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: SM czy developer ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 08:35 Kilka lat temu kupiłam od "Cegielki" nowiutkie Mieszkanie w Sródmieściu w plombie i strasznie załowałam, owszem skusiła mnie niska cena jak na owe czasy, ale tak spartaczonego mieszkania to nikt z moich znajomych nie widział: z rynny lała się woda prosto na balkon, zalało mi przez strop całe mieszkanie, w kuchni po 2 latach zacząl się robic grzyb, a z tej wilgoci wyhodowało się tysiące rybików/to takie paskudne insekty które biegają szczegolnie po nocy-ohyda/ nie wspomne juz o tym ze mieszkania nie byly wyciszone- słychać było kazde słowo sąsiada z dolu. Jeden wielki koszmar!!!- większość ludzi dała stamtąd dyla, choć lokalizacja świetna z widokiem na Katedrę.Mnie tez udało się opchnąć ludziom z poza Wrocka. Współczuję im.Nie polecam "Cegiełki"- po oddaniu- trzeba robić kapitalny remont. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: SM czy developer ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 18:47 fff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz1 Re: SM czy developer ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 16:52 Kupująć od spółdzielni ,musisz stac się jej członkiem : obejmujesz udziały , akceptujesz statut , placisz różne dodatkowe opłaty . Kupując od developera płacisz za lokal ...i już .Potem oczywiście opłaty exploatacyjene i tu i tam . Generalnie koszty w spółdzielniach są wyższe . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teutoburger Re: SM czy developer ? IP: 195.117.234.* 23.11.06, 17:09 > Kupująć od spółdzielni ,musisz stac się jej członkiem Wcale nie musisz. Ja mam mieszkanie w SM i nie jestem jej członkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: SM czy developer ? IP: *.eranet.pl 23.11.06, 18:02 mam pytanie do kogos kto kupił mieszkanie w spoldzielni i czekal na np 2 lata na odbior,czy cena wzrosla,bo niestety spoldzielnia nie gwarantuje stalosci ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris1978 Re: SM czy developer ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 12:02 Ja kupiłem mieszkanie w spółdzielni i na odbiór mieszkania czekałem ponad rok. Cena się nie zmieniła. A wracając do tematu, kupienie u dewelopera ma swoje minusy, bo trzeba sie w ramach wspólnoty dogadać ile odkładać na tzw. fundusz remontowy. Niestety nie wszyscy są się na to zgodzić... Odpowiedz Link Zgłoś