Dodaj do ulubionych

Triada Dom - opinie o deweloperze!

IP: *.zlotniki.pl 03.12.06, 18:34
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Spiżowej - ale obecnie jest to cena
5200 zł netto ( w styczniu było 3000 zł...). Proszę o opinie o deweloperze, bo
słyszałam, że lubi zrywać umowy, by podpisać je z kimś innym! Sama byłam
świadkiem, jak proponowano mi mieszkanie po kliencie, który rzekomo nie płaci
i zostanie z nim zerwana umowa!!! Aż strach się bać, jak weźmie się kredyt a
oni się wykręcą!! Poza tym proszę o info czy warto podpisać z nimi od razu
umowę notarialną ? Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Triada Dom - opinie o deweloperze! IP: *.core.lanet.net.pl 03.12.06, 22:49
      Nie ma się czego obawiać! Ja wybrałem tego dewelopera po pozytywnych opiniach
      znajomych, którzy kupili mieszkanie na poprzedniej inwestycji Triady Dom we
      Wrocławiu. Sam kupiłem u nich mieszkanie w pierwszym bloku (to ten najmniejszy
      blok) i jak na razie jestem zadowolony i pozytywnie zaskoczony ich podejściem
      do klienta. Byle tak dalej.
      • Gość: Ines Re: Triada Dom - opinie o deweloperze! IP: *.zlotniki.pl 03.12.06, 23:57
        Dzięki! Teraz zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - tuż przed blokiem Triady
        niebawem powstanie budynek innego developera ("Mozaika") i zaraz okaże się, że z
        każdego mieszkania widać tylko okna sąsiada...super!
    • Gość: Triada Dom Re: Triada Dom - opinie o deweloperze! IP: 62.233.154.* 04.12.06, 10:01
      Jeżeli klient podpisze umowę i nie otrzyma kredytu z banku a nie dysponuje
      środkami własnymi wówczas zrywana jest umowa ponieważ nie zostały spełnione jej
      warunki nie dokonano żadnych wpłat, inne przypadki nie mają miejsca!!
      • Gość: Ines Re: Triada Dom - opinie o deweloperze! IP: *.zlotniki.pl 04.12.06, 10:23
        Miło slyszeć! tzn., że tutaj wszystko odbywa się normalnie. Jak człowiek się
        nasłucha historii, to później ma wiele wątpliwości...
    • Gość: kase Re: Triada Dom - opinie o deweloperze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 22:02
      Od okolo 2 tygodni negocjuje z nimi umowe. Nie zagadzam sie na zapis o zmianach w cenie w przypadku zmiany powierzchni. Firma tez nie zgadza sie na podpisanie umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego. Komus sie udalo?
      • qba79 Re: Triada Dom - opinie o deweloperze! 12.12.06, 22:47
        A ja wynegocjowałem zapis o stałej cenie i ewentualnych zmianach powierzchni
        mieszkania za ryzyko developera bez problemu. Przy takim popycie raczej nie ma
        co liczyc na super ugodowe podejście. Niestety czasy takie, że to developer
        dyktuje warunki, a ty albo akceptujesz, albo... szukasz dalej ( nerwowo sledzą
        wzrost ceny m2 na rynku.)Ja zaryzykowałem i na razie jestem zadowolony.
        • Gość: lukasz Re: Triada Dom - opinie o deweloperze! IP: 81.168.254.* 13.12.06, 13:35
          A chcą indeksację za spłatę w ratach? A jeżeli tak to jaką? Kiedy jest termin
          oddania?
          • qba79 Re: Triada Dom - opinie o deweloperze! 13.12.06, 21:59
            0,5% miesięcznie od niespłaconej kwoty, ale można sporo wynegocjowac
            • Gość: KJ Re: Triada Dom - opinie o deweloperze! IP: *.emea.ibm.com 27.09.13, 14:25
              Proszę nie ufać żadnemu niezapisanemu słowu Triady. Wiele obietnic jednak po podpisaniu umowy ton Developera diametralnie się zmienia. Jest to bezwględny developer którego polecam unikać (bezlitośnie egzekwuje każdy zapis z umowy) .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka