IP: *.korbank.pl 31.12.06, 12:14
Objeżdziłam wczoraj przyszłe place budów, żeby wybrać jakąś inwestycję. Na
mieszkanie mogę wydać 350-370 tys., ale metraż nie może byc mniejszy miż 60m.
I ... porażka. Generalnie stawiają z silikatów. Poza tym Zielona Podkowa
zapowiada się na drugi Kozanów czy inne Popowice, ale niższe. Okolice
Świeradowskiej, piszę o istniejąch inwestycjach, to slums - zero zieleni i
bloczek na bloczku. Developer, którego nie pomnę buduje na Szarskiego -
miedzy garażami klaustrofobiczny bloczek. Dalej nie będę pisać, bo chcą uciec
z blokowiska czuję, że zapłacę majątek za kolejne bloczki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Załamka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 13:04
      Przyznaję rację, to co się wyprawia to jakiś koszmar. Płaci się tylko za
      lokalizację w mieście, a warunki tragiczne. Mieszkanie to dzisiaj towar
      handlowy. Sam uciekłem z pewnego osiedla, bo z mojego balkonu mogłem wskoczyć
      na balkon sąsiada.... Kup chłopie kawałek ziemi za Wrocławiem i buduj,
      przynajmniej będziesz wiedział za co płacisz ;-)
      • aimiejego Re: Załamka 03.01.07, 09:13
        Jakie ceny, taka jakość. Zapłać 12-15 tys. za metr, a będziesz mieszkać w
        lepszych warunkach. Nie stać cię? To weź się do roboty i zarób, a jak nie to
        wynajmij. Ekspresja frustracji na forum nie jest nikomu potrzebna.
    • Gość: gość Re: Załamka IP: *.media4.pl 31.12.06, 16:30
      Nareszcie jakiś rozsądny głos w dyskusjach na tym forum-ceny sa takie jakie są
      i nie mamy na to wpływu,ale możemy przynajmniej uświadamiać przekonanym o
      swojej dziejowej misji developerom(czytaj-o swoich pięciu minutach na
      zarobienie przeogromnej kasy), że to co budują i proponują to nie żaden high-
      life,super lokalizacja,super materiały itp. Otóz szanowni państwo - w
      większości to kicha, koszmarnie zlokalizowana tj wepchana pomiędzy inny
      silikat,marnie wykonana,kiepsko wykończona.Tylko czekać jak Muchobór stanie się
      gęsto zabudowanym Kozanowem, a niezwykle "atrakcyjne" Krzyki - Karkonoska i
      Zwycięska i okolice utoną w oparach dymiacych pojazdów i absurdalnych
      cen.Rozumiem tych którzy kupują mieszkania-niektórzy muszą (łatwiej spłacać
      kredyt niż płacić za wynajem), niektórzy handlują nieruchomościami -bo lepszej
      inwestycji nie ma w naszym kraju.Tylko trochę więcej krytycyzmu i dystansu-
      tylko tak możemy trochę ucywilizować ten rynek.Zresztą nie tylko rynek-ale
      siebie nawzajem, bo czasem zapominamy sie w tym ogólnym pedzie za niczym. To
      takie zyczenia noworoczne.
      • Gość: wziuu Re: Załamka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:36
        Mądrze powiedziane
    • Gość: XYZ Re: Załamka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 11:40
      Dziekuje za poparcie. Mam chyba kolejne dowody na to, że ceny mieszkań są
      oparte na znikomych racjonalnych podstawach. I tak, np. ceny na Kozanowie są
      niższe niż w innych rejonach, bo Kozanów został zalany. Szczepin i centrum też
      a ceny tam są bardzo wysokie. Teraz nowy developer chce prawie 6tys./m2 za
      mieszkania tuż nad bajorem, które zalało Brochów. Nie wspomne już o tym, że
      mieszkania w Berlinie są najczęściej tańsze od tych we Wrocławiu. Istna
      paranoja.
      • Gość: max Re: Załamka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 14:31
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=54280275&a=54780641
    • Gość: XYZ Re: Załamka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 12:55
      P
    • Gość: ZYX Re: Załamka IP: 62.29.170.* 02.01.07, 14:15
      To Twój wybór, nikt Ci nie każe kupować tu mieszkania. 350 tys za 2 pokoje? W
      obecnych warunkach wiadomo, że tylko wariat kupuje takie mieszkanie za taką
      cenę. A wiadomo, że nie ma już raczej szans na zamieszkanie we wrocku na
      fajnym, niezawalonym blokami osiedlu. Niegdyś kameralne Partynice staną się
      blokowiskiem że aż strach. Wniosek - należy się wynosić poza Wrocław i nie
      akceptować tych cen, chyba że się poczeka na czas gdy ludzie zaczną realizować
      zyski z mieszkań kupionych pod inwestycję, a takich jest spora cześć. Zaczną
      sprzedawać fundusze, pogonią za nimi zwykli ludzie i może spadnie ileś tam, bo
      wiadomo że raczej spaść kiedyś musi. Ostatnie wzrosty to przeciez bańka podobna
      do tych, które mają miejsce na giełdzie.
      • Gość: Jas Re: Załamka IP: *.as.kn.pl 02.01.07, 21:44
        chcialbym w to wierzyc.ale wydaje mi sie, ze we Wrocławiu tak szybko taniej nie
        bedzie (chyba ze w stosunku do zarobków ;) Zalamka. Jak juz pisalem w jednym z
        postow dostaje bzika od tego szukania i coraz drozej, i coraz ch..wiej...:(
        macie racje. ale tak jestem do miasta przyzwyczajony, ze nie wyobrazam sobie na
        razie mieszkania gdzies poza...
    • Gość: able071 Re: Załamka IP: *.e-wro.net.pl 03.01.07, 02:44
      zdecydowanie nie wydaje mi sie zeby ceny spadly, moga sie ustabilizowac ale nie spasc... to nie jest raczej USA gdzie wartosc dzielnicy moze z roku na rok spadam z uwagi na wdzierajace sie nacje (najczesciej afroamerykanow lub meksykancow, ale tez... np Polakow, choc oni sami sobie robia piekielko pozniej z cenami) w kazdym cywilizowanym kraju (mimo naszych ministrow i innych %#%#%# jestesmy cywylizowani chyba) i tu raczej wszystko idzie w gore... czasami wolniej, czasami szybciej ale w gore. Teraz jest boom bo weszlismy do unii, bo pare osob wyjechal i kupuje w Polsce, bo zagraniczna kasa pojedynczych osob wchodzi w "prywatne" sektory.
      teraz moze troszeczke sie uspokoi bo nowi czlonkowie unii sa, ale tez niekoniecznie... bo w koncu Polska a szczegolnie Wroclaw to dalej jeszcze ta nieco tansza "srodkowa" Europa, nieco egzotyczna, mniej komercyjna, taka hmm... "czystsza"
      sie okaze, ja zdecydowalem sie na inter-es i mam nadzieje, ze nie bede zalowal :) lokalizacja mi sie podoba, mieszkanie tym bardziej, a jak wyjdzie w praktyce... okaze sie po wybudowaniu a nie przed czy w trakcie.
      smieszne jest to ze ciagle rownamy z zachodem z wszelkiego rodzaju "produktem" a nie rownamy z placa
      PS.Mozna jeszcze wychaczyc np na Cyprze czy na... Sycylii mieszkanie w podobnej cenie aktualnie we Wroclawiu... moze tam wyjechac? :>
      pozdrawiam i zycze powodzenia w wyscigu
      • Gość: ja Re: Załamka IP: *.core.lanet.net.pl 04.01.07, 23:18
        able071 a w inter-esie który budynek?
        • Gość: able071 Re: Załamka IP: *.e-wro.net.pl 05.01.07, 04:29
          budynek B... licze ze w koncu bedzie pozwolonko :>
          • Gość: ja Re: Załamka IP: *.europe.hp.net 06.01.07, 14:23
            able071, a jak dlugo zwodzi Cie juz inter-es?przeciez pozwolenie na budowe
            urzad wydaje w ciagu 65 dni od zlozenia kompletnej dokumentacji, a tu watek o
            inter-esie co do pozwolenia na budowe to jakies 8 misiecy juz chyba. Rozumiem
            ze masz podpisana rezerwacje i czekasz i czekasz i czekasz... ?
            • Gość: able071 Re: Załamka IP: *.e-wro.net.pl 09.01.07, 21:17
              no i coz mi innego pozostalo? :> wierze ze bedzie ok, wiem ze urzedy maja gleboko w powazaniu obowiazujae ich terminy... tak jak nasze kaczorki buduja mieszkania (patrz wzrost cen i ich mala dostepnosc) tak i ulatwiaja procedury budowlancom (patrz nieskonczenie odkladanie na przyszlosc podpisanie stosownych zagospodarowan terenu wiekszych miast i zmniejszenie ilosci papierkowych robot) tu u nas sie chyba juz dawno nic w tej kwestii nie zmienia... kiedys tez kredyt jak miales papiery dostawales w tydzien, moze dwa, bo nie bylo chetnych... w ostatnim wielkim boomie kredytowym okres oczekiwania wydluzyl sie 2-3-4 krotnie z uwagi na ilosc zlozonych wnioskow, mimo ze kazdy z nich byle kompletny...
    • Gość: kura Re: Załamka IP: *.e-wro.net.pl 03.01.07, 11:55
      zgadzam się z wieloma twoimi uwagami, ciekawi mnie jednak nienawiść do
      silikatów, czy satakie złe? dlaczego?
      mieszkam teraz w budynku wylanym z betonu i uważam to za koszmar, dosłownie
      słychać co, jak, i z kim sąsiad robi o kazdej porze dnia, o której wstaje, co
      ogląda w TV i co mowią goście, którzy do niego przyszli...
      kompletny syf, wielka płyta z lat 80tych była bardziej przyjazna i dawała
      więcej intymności
      co więc jest nie tak z bloczkami silikatowymi?
      • Gość: omega Re: Załamka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.07, 12:51
        Ja z kolei mieszkam w budynku zbudowanym z Porothermu i to jest dopiero kicha!!!
        Jest ciepło, owszem, ale o intymności i kameralności nie ma mowy! Słychać
        wszystko, co dzieje się za ścianą, do tego ściana mojej sypialni graniczy z
        łazienką sąsiada i chcąc nie chcąc, leżąc w łóżku, słyszę, kiedy się myje, goli,
        kąpie w wannie i nawet kiedy siusia :-/ Przedtem mieszkałem w budynku z Ytonga i
        tam pod tym względem było dużo lepiej.
        • luisapaserinni beton 03.01.07, 13:03
          siusianie też słyszę, nie mówiąc o tupaniu, porannym budziku czy pralce o 12 w
          nocy:(
    • Gość: gość Re: Załamka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.07, 15:51
      mieszkania przy terenie zielonym www.asm-inwestycje.com.pl
    • Gość: wziuu Re: Załamka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:34
      Domek Panie, trzeba kupić dom i uciec z miasta.
      • Gość: Beata Re: Załamka IP: 62.29.133.* 05.01.07, 08:22
        a co myślicie o złotej podkowie? lokalizacja chyba dobra i ceny w miarę
        przystępne...
        • Gość: jacek Re: Załamka IP: *.getinsa.pl 05.01.07, 13:42
          domek, ty se chlopie zoobacz ceny dzialek
          polowa ceny mieszkania w bloku a bedzie jeszcze gorzej
          chyba ze bedziesz dojezdzal 25km ale te nasze drogi ech
          • bori791 Re: Załamka 05.01.07, 14:22
            Niby macie racje.
            Tyle że to podstawowe prawo ekonomi, popyt przewyższa podaż to ceny rosną.
            Na zniżkę cen nowobudowanych mieszkań nie liczcie ponieważ developerzy nakupili
            dużo działek w kosmicznych cenach i muszą to odzyskać.
            Mówicie sobie wybuduj dom poza Wrocławiem, a co z dziećmi ???
            zero przedszkola, liceum, rozrywki dla dzieci

pozdrawiam
            • Gość: jacek Re: Załamka IP: *.getinsa.pl 05.01.07, 15:34
              trzeba wynajac szofera
              • bori791 Re: Załamka 05.01.07, 16:47
                Jak cie staćna szofera to kup sobie dom za ponad milion we Wrocku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka