Dodaj do ulubionych

sfrajerowałem się

17.01.07, 16:23
Chciałem kupić większe mieszkanie. W związku z tym zjechałem cały Wrocław.
Upatrzyłem sobie osiedle Skarbowców. Sprzedałem kawalerkę po 6500 za metr. Na
Skarbowców upatrzyłem mieszkanko po 6000. Znajomi radzili wstrzymać się z
kupnem do nowego roku, bo cent miały spaść, dlatego iż wielu na grande
chciało kupić w starym roku. Wiadomo zmiana przepisów, nowy rok podatkowy itp.
I co ceny nie zmalały tylko wzrosły. Teraz są już po 7000 i wzwyż.
Nie wierzę już tym, którzy mówią, iż ceny zmaleją. Kto ma kasę niech lepiej
kupi teraz. Ja w każdym razie tak zrobię, bo już nie wierzę w cuda.
Obserwuj wątek
    • Gość: Czesiek Re: sfrajerowałem się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 16:27
      Chcesz większe - kup nieopodal na Braterskiej, zostało ostatnie 4-pokojowe.
      • edziu12 Re: sfrajerowałem się 17.01.07, 16:33
        Dzięki, ale mojej żonie tam się nie podoba. Poza tym nie chcę w stanie
        deweloperskim tylko gotowe.
    • Gość: waxe Re: sfrajerowałem się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:38
      Ja zwlekałem z żoną TYDZIEŃ i straciliśmy ok. 30000 PLN na kupnie mieszkania w
      AS Bau (podnieśli ceny)..
      Pozdrawiam! Życzę powodzenia!
    • Gość: able071 Re: sfrajerowałem się IP: *.e-wro.net.pl 18.01.07, 02:13
      przytocze swoja historyjke (podobnych mozna pewnie mnozyc na peczki), daje do myslenia sadze...
      Ja z zonka bylismy juz niemal zdecydowani na dosc mala kawalerke w Activ Krakow Development... cena bylaza metr brutto 3852... czyli chyba 3600 netto... cena jakos na kwiecien 2006... byly jeszcze 304 dostepne... lazilismy po konkurencjach, ogladalismy plany, pojechalismy na budowe... minely 2-3 dni... przychodzimy, zostaly chyba szt... nie podpisalismy papierow, obgadalismy z rodzicami i wsumie bylismy zdecydowani na zakup... przyszlismy podpisac umowe na styk w piatek pod koniec pracy Pan w Activ i... pech chcial ze akurat wyrywaly sie 20min przed czasem i zerdecznie zaprosily na poniedzialek... przez weekend namierzylismy Osade... kummpel tam kupil, wplacal transze, byl zadowolony... wiec... ok rezygnujemy i czkeamy na Osade... przy okazji Pani w Activ powiedziala ze beda nastepne budynki, z wyzsza cena na oko 4500pln. No ale Osada miala miec ok 3500-4000 i w dodtaku nie Wysoka a Wroclaw... Osada zwodzila nas do konca kwietnia, a potem caly maj... nie pamietam juz dokladnie dat, ale za kazdym razem jak sie tam dzownilo to bylo "za 2-3 dni zaczniemy sprzedaz" sfrajerowalismy sie po calosci bo dalej nie ruszali ze sprzedaza a wszystko wokolo zaczelo spokojnie mocno przekraczac 4000/m2, Osada wkurzyla mnie totalnie, kolejne telefony to byly za kazdym razem sprzeczne informacje... potem tylko dowiedzialem sie ze jak sie pojawily w ofercie mieszkania to poszly w 3h niby... pewnie 50% wsrod znajomych badz nabywcow lokali w poprzednich inwestycjach Osady... zostalismy na totalnym lodzie... w Activ w miedzyczasie zostalo jedno mieszkanie bo ultra super cenie 3500, no ale mialo 60m2, wiec nie na nasza kieszen wydawalo sie... i tak doczekalismy lipca w ktorym byl ostatni dzownek i albo albo... zaklepalismy dwie oferty... w jot-be wysoka i inter-es...z tcy hdwoch wybralismy ostatecznie inter-es... no i wypada nam czekac na pozwolenie ktore licze ze bedzie i bedzie tez umowa... oby
      mysle zeto dobry przyklad dla osob, ktore aktualnie sie w kolko fachaja... i czytaja posty typu "w koncu spadna ceny" "ludzie nie maja pieniedzy, nie mozerosnac w nieskonczonosc" "ceny sa chore"... nie ma sie co ludzic... nasze tanie panstwo kaczorkow nigdy nie bedzie tanie... maja w dupie przecietnego Polaka z jakze przecitna pensja, ktora w 2006 roku pzekroczyla przeciez 3000pln miesiecznie... ja jakos przecietnie u swoich znajomych takich zarobkow nie widze... ceny jak na warunki unii europejskiej nie sa wysokie, a wlasnie z zachodu przychodzi wiecej kasy... i obcokrajowcow... i Rodakow, ktorzy cos pozytywnego robia ze swoim zyciem zagranica.
      REASUMUJAC... wachalismy sie czy wziasc kawalerke ok 35m2 za jakies 130-140tys (35*3852) zrezygnowalismy z "za drogiego" dla nas mieszkania 60m2... za ok 230tys (60*3745) zaufalismy zaklamanej Osadzie... zeby w koncu zaklepac mieszkanko sporo powyzej 4000 za m2... bo sie WACHALISMY za 250tys
      dodam jeszcze tylko ze wmiedzyczasie kolega kupowal za gotowke mieszkanko 60m2 za 300tys... wykonczone nowiutkie, gdzie mial w papierach wmontowane w chate 70tys... i wydawalo mi sie to abstrakcyjna kwota... i on juz wt ym mieszkaniu mieszka... a ja w swoje bede musial wpakowac jeszcze wiecej niz 300tys w sumie a zamieszkam moze za 18 miesiecy...

czy warto WAM szukajcym nadal sie wachac??
      • Gość: able071 Re: sfrajerowałem się IP: *.e-wro.net.pl 18.01.07, 02:17
        przepraszamza literowki... zamiast 304 mialo byc 3-4, a pozniej zamiast szt, powinno byc 2szt

dorzuce jeszcze info, ze Activ owszem ruszyla z nowa inwestycja, ale zmaiast "na oko" 4500... sa/byly po 5800-6000
        • krzysiek391 Re: sfrajerowałem się 18.01.07, 06:52
          Okazja !!!!! Sprzedam 63 m2 , super wykończone za 450 tyś. krzysiek391@gazeta.pl
      • Gość: ja Re: sfrajerowałem się IP: *.core.lanet.net.pl 19.01.07, 18:18
        able071 kiedy ostatnio dzwoniłeś do inter-esu i jaki termin Ci obiecano na
        pozwolenie?
        • Gość: able071 Re: sfrajerowałem się IP: *.e-wro.net.pl 19.01.07, 21:23
          osobiscie dosc dawno... ale ostatnie wiesci byly ze po nowym roku... licze ze w koncu Panie w urzedzie stana na wysokosci zadania... a jak u Ciebie?
          • Gość: ja Re: sfrajerowałem się IP: *.core.lanet.net.pl 20.01.07, 11:32
            zachowuje pelen sceptycyzm ale bynajmniej nie wobec Pan z urzedu
    • Gość: Franek Re: sfrajerowałem się IP: *.polmotors.wroc.pl 18.01.07, 07:49
      Edziu nie panikuj ! 4650 Netto jest w zasięgu - trzeba tylko dobrze poszukać.
      Nie powiem gdzie i u kogo bo sam nie lubię autoreklamy. Podaj kontakt do
      siebie - oddzwonię
      • edziu12 Re: sfrajerowałem się 18.01.07, 11:19
        Dzięki, ale już widziałem dwa mieszkanka na osiedlu Skarbowców. Musimy tylko
        zdecydować które bierzemy. Chcemy kupić gotowe, przynajmniej wiesz, co
        bierzesz, no i możesz od razu mieszkać. Poza tym w okolicy nic się nie buduje.
        Tzn. buduje janbud, ale wszystko już wysprzedane. Natomiast 3 etap ma być po
        7000 za metr. Tak więc musimy kupić terz za 7 kawałków na wtórnym zanim ceny
        jeszcze skoczą, a co do tego nie mam już wątpliwości.
        • Gość: michnik Re: sfrajerowałem się IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.07, 22:39
          z calym szacunkiem edziu , ale czy ty nie masz za duzo kasy? Ktos proponuje ci
          mieszkanie za 4,5 powiedzmy ze za 5,5 bys spokojnie cos znalazl (fakt musisz
          poczekac ok 1 roku) a ty wyrzucasz 7 tys za mieszkanie na wtornym (LOL)
    • edziu12 Re: sfrajerowałem się 19.01.07, 22:49
      Trochę kasy mam, bo sprzedałem kawalerkę. Na resztę wezmę kredyt.Wiem, co
      znaczy zła lokalizacja, bo do tej pory tak mieszkałem. Teraz chcę mieszkać w
      lepszym miejscu, bo i ceny tam pójdą w górę, bowiem dobry standart i
      lokalizacja zawsze się obronią. Poza tym konsultowałem się z doradcą, który
      mówił, że niekiedy lepiej dać więcej, ale za pewne i porządne. Nie w smak mi
      Muchobory i Maślice, gdzie już mieszkałem. Nie chce sięłakomić na byle co,
      nawet kosztem niższej ceny, w myśl przysłowia, że chytry dwa razy traci.
      Nie jestem też milionerem i będę musiał spłacać kredyt, ale mam wybór i o jego
      słuszności jestem przekonany. Zresztą na szczęście mam potrzebną zdolność
      kredytową.
      • Gość: Jolek Re: sfrajerowałem się IP: *.krosnowice.pbsi.pl 20.01.07, 17:46
        W okolicach Skarbowców zaczyna nową inwestycję Geo - na Rymarskiej. Ceny bardzo wysokie więc ja się nie zdecyduję.
        • Gość: normalny Re: sfrajerowałem się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 21:47
          a kogo to obchodzi ? po co meldujesz ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka