Dodaj do ulubionych

Milart ul. Kukuczki.

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.07, 01:38
Proszę o poradę.
Powiedzcie czy te przejeżdzające pociągi dla mieszkańców pzry ulicy Kukuczki są
bardzo upierdliwe, i jak często jeżdżą. Bo sam już nie wiem co sądzić.
Bo z tej lokalizacji w mieście jestem bardzo zadowolony. mieszkam pzry
krynickiej i do pracy w ścisłym centrum okolice "Arkad", Powstańców Sl. jadę
kilka minut, tak że jest ok. a co z tymi pociągami? please!
Obserwuj wątek
    • Gość: werronka Re: Milart ul. Kukuczki. IP: *.telsat.wroc.pl 28.03.07, 09:31
      marudzisz.
      wystarczy uzyc wyszukiwarki.
      temat walkowany wielokrotnie, np forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=56232520&v=2&s=0
    • Gość: częsty gość Re: Milart ul. Kukuczki. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.07, 10:03
      Mamy znajmoych w tym rejonie i jesteśmy częstymi gośćmi. Zdecydowanie odradzam.
      Tam nie da się żyć, głośno, ciasno, brudno, beton i jeszcze raz beton. Znajomi
      już nie wytrzymują i właśnie wyprowadzają się w spokojniejsze miejsce.
      • Gość: lolek Re: Milart ul. Kukuczki. IP: *.lanet.net.pl 28.03.07, 18:53
        Guzik prawda z tym halasem to przesada, dwa trzy pociagi dziennie to nie
        afera.Jak komus glosno w miescie niech sie wyprowadzi do lasu.
        • claris Re: Milart ul. Kukuczki. 28.03.07, 20:52
          Hmm mieszkam na Rutkiewicz, 2-3 pociągi to w ciągu godziny przejeżdżają, ruch na
          tych torach jest naprawdę spory (tylko towarowy), a najgorszy odgłos to hamujący
          pociąg. U mnie całe szczęście pociągów prawie nie słychać, ale tak blisko torów
          jak planowana jest ta inwestycja to w życiu nie zdecydowała bym się mieszkać.
          • Gość: karola Re: Milart ul. Kukuczki. IP: *.core.lanet.net.pl 05.04.07, 21:30
            Witajcie, wszyscy którzy kupujecie mieszkanie w Milarcie, firma jest fatalna.
            Kupiliśmy u nich mieszkanie na Zagonach, inwestycja miała zakończyć się w
            grudniu, prace nadal trwają, akty notarialne mówili, że będą w kwietniu, a
            teraz nie wiedzą nawet czy będa w maju, do 1.03. mieli zgłosić budynek do
            odbioru, a jeszzce tego nie zrobili, opóźńienia mają fatalne i nie to w tym
            wszystkim jest najgorsze, bo w dzisiejszych czasach prawie nic nie jest
            oddawane na czas, ale komunikacja z firmą pozostawia wiele do życzenia, stale
            kłamią, przesuwają terminy co chwilę, a jak dzwoni się do nich, to stale nikt
            nic nie wie, oprócz tego, że kłamią, to jak już się nakłamią, to potem nic nie
            wiedzą, p.N. stale mówi, zę ona nie jest kompetentną osoboą i się nie wypowie,
            a p. W. mówi ze też nie zajmuje sie tym i nic konkretnego nie wie, także
            wyobrażcie sobie, że najpierw nam mówili, ze na 100% dostaniemy klucze z końcem
            marca(nadal ich nie mamy i długo jescze mieć nie bedziemy, bo nie ma jeszcze
            nawet pozwolenia na użytkowanie), no to sobie porezerwowaliśmy urlopy na po
            15.04, ekipy remontowe znaleźliśmy, które mają robic wszystko a tu klops,
            wszystko trzeba odwoływać, szkuać nowej ekipy, bo kluczy nie dostaniemy prędko,
            a w firmie nadal czeski film, nikt nic nie wie, jeśłi zatem chcecie od nich
            kupować, to uzbrojcie się już dziś w cierpliwość.
            • Gość: mieszkaniec zagonó Re: Milart ul. Kukuczki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 09:57
              jest dokładnie tak jak pisze Karola - Milart to taki sam syf jak inne firmy -
              byle tychlko chapnąć kasę a potem to ci poiwiedzią...pierd... się.
              Szkoda gadać.
              Qrficy można dostać !!!
            • Gość: gosc Re: Milart ul. Kukuczki. IP: *.lanet.net.pl 14.04.07, 22:00
              skoro jest kwiecien i nie ma jeszcze odbioru to o akcie raczej mozecie zapomniec
              na dluzszy czas a nie tylko do maja...
        • Gość: as Re: Milart ul. Kukuczki. IP: *.as.kn.pl 05.04.07, 21:48
          Koleś chyba nie wie co mówi, tam pociągi to przejeżdżaja moze 3 ale co godzinę.
          hałas straszliwy , wystarczy tam sie przejechać i poczekać chwilę.
          juz blizej torów nie dało się zbudowac. zastanawiam się czy nie ma jakiś
          przepisów któe reguluja odległosc budynków od torów kolejowych?
        • Gość: osiedle alpejskie Re: Milart ul. Kukuczki. IP: *.telsat.wroc.pl 10.04.07, 21:32
          Codziennie jest to przynajmniej kilkadziesiąt długich pociągów towarowych. Przy
          otwarych oknach naprawde jest głośno, a mieszkam kilkadziesiąt metrów dalej od
          torów niż planowana inwestycja. Naprawdę radzę się zastanowić a najlepiej
          przyjechać i samemu posłuchać..
        • Gość: kolo Re: Milart ul. Kukuczki. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.08, 13:52
          ...dwa, trzy dziennie buhahaha, chyba trzydzieści dzień i noc... co
          prawda same towarowe, ale kochany trzydzieści... wiem bo mieszkam na
          północnych Wojszycach... i mam dość...
    • Gość: gosc Re: Milart ul. Kukuczki. IP: *.telsat.wroc.pl 10.04.07, 22:39
      ta lokalizacja to masakra. przy samych torach, wynajmowalem kiedys mieszkanie o
      osadzie i okna mialem nie od torów i tak spac nie moglem. te hamujace toarowe
      sklady....... masakra. a z tego co widze to tam budynek przy samych torach.
      okna na tory -koszmar nigdy bym nie kupił mieszkania tam chyba ze po 1500 zl
      mkw:))) brutto!!!
      • Gość: majka Re: Milart ul. Kukuczki. Do PIO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 00:16
        Jakis czas temu szukałam mieszkania i natrafiłam na oferte nówki przy
        ul.Uznańskiego. Ogladałam tam 2 mieszkania ( jakieś 15 minut ). W tym czasie
        przejechało 3 pociągi, serio, towarowe. Przy otwartych oknach był zupełnie
        niezły hałas. Jak usłyszałam taki dzwiek, to bardzo skutecznie odechciało mi
        sie tam mieszkać. Blik Milartu jest przy samych torach, bedzie strasznie
        głosno. Odradzam stanowczo.
        Mieszkałam kiedys w nowym bloku przy Świeradowskiej, tam nie było słychac
        pociągu, ale to kawałek od torów.
        Mysle, ze na blok przy torach po prostu szkoda Twojej zarobionej kasy.
        Pozdrawiam.
    • Gość: Marta Re: Milart ul. Kukuczki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 12:18
      Dobrze, że znalazłam te Wasze wpisy na forum, własnie się zastanawiałam nad
      tymi mieszkaniami, nie dość ,że w kuchni brak miejsca na lodówkę (może u
      sąsiada się znajdzie!!HiHi!!) to jeszcze te tory. Rezzzzygnuję. Dzięki Wam
      bardzo.
    • Gość: kasm Re: Milart ul. Kukuczki. IP: 213.17.157.* 18.04.07, 13:40
      Drodzy sąsiedzi:)
      Jestem szczesliwa posiadaczką jednego z lokali na ul. Kukuczki.
      Kiedy dowiedzialam się, ze obok są tory kolejowe bylam zalamana, bo rozkałady
      mieszkan w tym budynku sa bardzo praktyczne. Bylam tam kilka razy, owszem
      jezdzily tam pociagi, ale oprócz tego byla niesamowita cisza - jak nie w
      centrum miasta. Myslę, ze nie ma się co przejmować pociągami, można byloby się
      przejmować w momencie kiedy obok domu przebiega droga z tramwajami, tirami,
      autobusami i ludźmi - to bylaby katastrofa. Te pociagi owszem jezdzą często,
      ale wcale nie robią hałasu, jaki opisujecie. Człowiek, który całe życie
      mieszkał w mieście przy ruchliwej ulicy, będzie miał tam jak u Pana Boga za
      piecem.
      Serdecznie polecam odwiedziny.

• Gość: spartan Re: Milart ul. Kukuczki. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.07, 16:56
        Proponuję pszespacerować się wieczorem koło nasypu kolejowego obok płotu
        inwestycji Milartu przy Kukuczki, sami zobaczycie jakie jest odddziaływanie
        pociągów na otoczenie. To jest ogromny huk, niesamowity hałas, nie da się mówić
        w tych warunkach poprostu aby się porozumieć trzeba krzyczeć, więc jak ktoś
        pisze że pociągi nie hałasują tak bardzo to jest chyba głupi albo już wtopił
        kasę w ten syf, ludzie zresztą sami się przekonajcie, apeluję o rozsądek.
        • Gość: kasm Re: Milart ul. Kukuczki. IP: 213.17.157.* 18.04.07, 17:07
          Nie przesadzajcie. Ludzie z drugiej strony nasypu mieszkają w starych domkach,
          znacznie bliżej niż powstaje dom przy ul. Kukuczki. Myślę że jak oni
          postanowili wybudować tam domki jednorodzinne, to znaczy że nie jest tak
          tragicznie.
      • spiacakrolewna24 Re: Milart ul. Kukuczki. 27.01.08, 20:03
        Witam wszystkich bardzo serdecznie :)
        Bardzo poważnie zastanawiam się nad kupnem mieszkania przy ul.
        Kukuczki. Na razie mam zarezerwowane mieszkanko ale jak wszystko
        pójdzie dobrze to już w przyszłym tygodniu podpiszę z nimi umowę
        przedwstępną :) Wcześniej byłam zainteresowana kupnem mieszkania od
        RAFINA - Osiedle Złota Podkowa (zrezygnowałam bo będąc w biurze
        Rafina natrafiłam na kilku mieszkańców tego osiedla. Starali się oni
        usilnie dowiedzieć się kiedy podpiszą w końcu akty notarialne!
        Dodam, że czekają już od ponad roku!!!) Następnie natrafiłam na
        ofertę ACTIV- Wysoka, ale po pierwsze poszperałam na necie i
        natrafiłam na stronę Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, gdzie
        ACTIV widniał jako przedsiębiorca przeciwko któremu wniesiono pozew
        do Sądu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Poza tym wszystkie
        inwestycje na Wysokiej będą miały duży minus w przyszłości -
        OBWODNICA. Osobiście wolę tory niż obwodnicę, czyli ciągły hałas i
        spaliny. Wracając do inwestycji Milarta na Kukuczki. Naczytałam się
        na forum o przerażającym hałasie jaki powstaje na skutek
        przejeżdżających pociągów. Będąc na budowie słyszałam kilka razy
        przejeżdżający pociąg i byłam miło rozczarowana. W budynku nie ma
        jeszcze wstawionych okien a pomimo tego wcale nie trzeba było
        krzyczeć gdy przejeżdżał pociąg, tak jak ktoś wcześniej sugerował.
        Poza tym aby uspokoić swoje sumienie pojechałam wczoraj o 1 nad
        ranem na ul. Kukuczki. Spędziłam tam dwie godziny. Jedyne co
        stwierdziłam to, to, iż pociągi rzeczywiście jeżdżą w miarę często
        (6-7 pociągów na godzinę, ale jeżdżą wolno) Zarówno stojąc na
        zewnątrz jak i siedząc w samochodzie w momencie przejeżdżania
        pociągu hałas był umiarkowany. Poza tym wychodzę z założenia, że do
        wszystkiego można się przyzwyczaić :) Obecnie mieszkam również na
        Gaju, tylko w pewnej odległości od torów i pociągów :) (dlatego ich
        w ogóle nie słyszę) i wiem, że warto tu mieszkać bo lokalizacja jest
        bardzo dobra. Poza tym nie ma co ukrywać - Milart ma bardzo
        korzystne ceny jak na tę lokalizację. Archicom, który buduje za
        sklepem Piotr i Paweł ma ceny zaczynające się od 7,5 tysiąca za metr
        kwadratowy :/ Ale się rozpisałam :)))) Reasumując: wszystkim tym,
        którzy poważnie podchodzą do zakupu mieszkania na ul. Kukuczki radzę
        nie sugerować się wypocinami na forum niektórych ludzi i samemu -
        tak jak ja - przekonać się o plusach i minusach tego miejsca.
        Pozdrawiam wszystkich (mam nadzieję :) ) sąsiadów :)
      • spiacakrolewna24 Re: Milart ul. Kukuczki. 27.01.08, 20:05
        Witam :)
        W którym budynku zdecydowałaś się na mieszkanko? :) Zastanawiam się
        czy wprowadzałaś jakieś poprawki do umowy przedwstepnej i czy
        podpisywałaś ją w formie aktu notarialnego? Pozdrawiam :)
    • Gość: kasm Re: Milart ul. Kukuczki. IP: 213.17.157.* 18.04.07, 14:02
      I jeszcze kilka slów na temat opóźnień i developera.
      Profesor, z którym pracuje doskonale zna włascicieli MILARTu. Zapewnił, że są
      to uczciwe i solidne chłopaki. Jeśli chodzi o opóźnienia w oddaniu budynku -
      nie widzę też żanych problemów - rynek nieruchomosci przeżywa boom, firmy
      produkujące materiały budowlane nie nadązają z produkcją niezbędnych produktów.
      Opóźnienia w oddawaniu lokali na czas nie są w chwili obecnej jakims strasznym
      wykroczeniem i najczęściej spowodowane są one czynnikami niezależnymi od
      developera.
      Nie wiem też, czy zdajecie sobie sprawę, że bliskość Akademii Medycznej w
      razie "powinięcia sie nogi" umożliwi szybki wynajem mieszkania co jest ogromnym
      plusem.
      Dlatego też zanim jakaś osoba objedzie z góry na dół MILART i ul Kukuczki
      lepiej niech się szybko decyduje na zakup mieszkania bo juz niedługo, dzięki
      EURO2012 ceny mieszakń będą jeszcze wyższe.
    • Gość: kasm Re: Milart ul. Kukuczki. IP: 213.17.157.* 18.04.07, 17:18
      Witam
      Ja jestem w trakcie zakupu mieszkania przy tej ulicy. Powiem szczerze ze po
      przeczytaniu tego forum bylam przerazona pociągami. Pojechalam tam raz,
      drugi... i szczerze mówiąc okolica jest bardzo cicha. Twojego spokoju nie
      zakłócą ciężarówki, tramwaje czy autobusy - tylko pociąg. Tragedią byłoby,
      gdyby dom przy ulicy Kukuczki powstawał jako pierwszy w tej okolicy, ale tam
      jest już całe osiedle, także niedaleko usytuowane od torowiska. Oprócz tego z
      drugiej strony nasypu są domki jednorodzinne, które znajdują się bliżej
      torowiska niż dom Milartu.
      Jeśli ktoś szuka spokoju, może sobie pojechać na wieś, bądź też z daleka od
      Wrocławia - będzia miał ciszę. Ale chcąc mieszkać w rozwijającym się Wrocławiu,
      należy być przygotowanym na pewne niedogodności. w tym przypadku wyolbrzymiany
      jest pociąg, a przecież w innych miejscach są tramwaje, uciążliwie rucvhliwe
      ulicem dworce i inne. Tak naprawdę nie powinno być to wielkim zmartwieniem.
      lokalizacja budynku jest bardzo korzystna, blisko centrum, i łatwy dostęp do
      komunikacji miejskiej. Osiedle jest spokojne - większość ludzi pracuje od rana
      do nocy. Myslę, że zakup mieszkania w tym budynku jest dobrą inwestycją i
      właściciele będą zadowoleni z wyboru.
      Polecam
    • Gość: Baśka Re: Milart ul. Kukuczki. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.07, 23:41
      Hi hi hi. Twierdzenie kilka pociągów dziennie mnie smieszy. Mieszkam blisko więc
      jeśli chodzi o liczbę to już podaję: 3 długie pociągi towarowe np. z węglem,
      kruszywem itp. X 24h daje ponad 60 pociągów na dobę czyli według opinii niektórych
      przedmówców nie jest to tak "uciążliwe" hi hi hi. Ale inwestycja 50 m2 pzry torach
      za ponad 300 tys + garaż 30 tys + wykończenie 30 tys = super inwestycja. No i
      jeszcze ten plac zabaw dla dzieci 20m od torów to fantastyczna lokalizacja. I
      jeszcze jedno zawsze będzie można to mieszkanie odsprzedać szczególnie w
      przyszłości (będzie ich zdecydowanie więcej) napewno znajdzie się jakiś frajer
      który kupi w tym cichym i rozkosznym miejscu!?!????
      • Gość: mis Re: Milart ul. Kukuczki. IP: *.telsat.wroc.pl 19.04.07, 09:54
        Miszkam już przy W.Rudkiewicz 9czyli najdalej od torów), a mimo to słysze
        pociagi, szczególnie latem kiedy mam uchylone okna (nie wyobrażam sobie spać
        przy zamknietych oknach). Podobnie przy ogladaniu telewizji/słuchaniu radia
        wieczorem muszę przymykac okna jak jedzie pociąg po przeszkadza mi w odbiorze
        (może własnie dlatego, że jak jest cicho, bardziej słyszmy takie odgłosy).
        Pewnie zalezy to też od indywidualnego odbioru co dla kogo jest juz hałasem, a
        dla innego lekkim szumem;/. Jeste jeszcze aspekt inwestycyjny, te mieszkania
        naprawdę strasznie duzo kosztują, a nie dają komfortu. Ja tam mieszkać bym nie
        chciała, może kupić na wynajem, ale to przy cenie inwestycji nie ma chyba
        sensu, bo lepiej taką kasę włożyc do funduszu inwestycyjnego, na pewno szybszy
        wzrot inwestycji, bo ceny wynajmu to raczej nie rosną.
    • Gość: przemiq Re: Milart ul. Kukuczki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 15:55
      Witam wszystkich!

Mieszkam w centrum miasta, niedaleko pl. Dominikańskiego. W dzień hałas, ale co z tego, skoro śpi się w nocy. Ale w nocy? Zimą w miarę OK. Latem? Okno uchylone i co słyszę? Ano to: tramwaje na Dominikańskim, samochody na Podwalu, rozdarte gęby pijanych klubowiczów, wyłaniających się w nocy z pobliskich imprez. Słychać jeszcze burdy, karetki, policję, samoloty przelatujące nad domem (również całą dobę), helikopter pogotowia ratunkowego latający do szpitala przy Traugutta.

Kupiłem mieszkanie przy Kukuczki (inwestycja Milartu). Boże dziękuję Ci za niską cenę i ten spokój. I za pociągi, bo Wiesz, że jestem pasjonatem pojazdów szynowych...

Pozdrawiam!
    • Gość: MAJECZKA SUper to psychotesty na inteligencje IP: 137.164.143.* 24.07.08, 16:44
      szukasz pracy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka