Dodaj do ulubionych

czy znacie to biuro nieruchomości? Ober-haus

01.04.07, 23:19
ober-haus mają stronę www.ober-haus.pl, czy to jest jakaś korporacja? czy
jakaś ściema. Od niedawna w mieście, fajne biuro mają, nie wiem czy
korzystał ktos z ich usług? jaka jakość? poziom? oferta? na stronie sporo
ofert ale wiadomo jak to na stronach agencji bywa! dzięki za wszelkie uwagi i
sugestie. A i dziękumę tym którzy zaczną pisać że [pośrednicy to złodzieje
itp itd. Chcę skorzystać ale z profesjonalistów. A nie z dziadó jakichś.
Wielkie dzięki za uwagi.

Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: czy znacie to biuro nieruchomości? Ober-haus IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.07, 10:17
      gigantyczna firma, od lat na rynku, znana na rynku nieruchiomości nie tylko w
      Polsce
    • Gość: sasanka Ober-haus IP: *.centertel.pl 02.04.07, 22:00
      korzystałam z ich usług w wawie i w Krakowie, niezła obsługa, dobre ceny,
      szeroka oferta, ale to tam a tu nie wiem. Bo doświadczenie mówi mi że jedna
      sieć to nie zawsze jednakowa usługa/obsługa. Dotyczy to nie tylko
      nieruchomości, a to nie polecam tych z Emmersona. Kupowałam w Justinie
      mieszkanie coś strasznego ! Tu mają mieć w sprzedaży jakieś mieszkania podobno
      (na mieście słyszałam), jakś turbo lokalizacja. Ale nie wiadomo dokładnie co
      to...
      • Gość: gosc Re: Ober-haus IP: 81.15.160.* 10.04.07, 09:57
        A gdzie i od kogo slyszalas? Jaka lokalizacja? A kto to bedzie budowal?
    • Gość: Tymka Re: czy znacie to biuro nieruchomości? Ober-haus IP: *.centertel.pl 03.04.07, 15:11
      to wszystko zależy na jaką agencję trafisz. Ja miesiąc temu kupowałam z
      narzeczonym mieszkanie korzystając z pośrednictwa agencji Ober-haus. Było to
      dla nas bardzo wygodne bo mieszkamy obecnie w innym miescie niz kupowane
      mieszkanie i nie mogliśmy zając się wszystkim osobiście. Pośrednik okazał sie
      zawodowcem i nie w znaczeniu "zawodowym wciskaczem mieszkań". W umowie mieliśmy
      zapisane sprawdzenie mieszkania od strony prawnej łącznie z meldunkami,
      zaległością w rachunkach, obciążeniem etc. i my tak naprawde przyjechaliśmy
      dopiero na samo podpisanie aktu notarialnego. Wszystko od podpisania umowy
      posrednictwa do otrzymania kluczy od mieszkania trwało 3 tygodnie. A prowizja
      wyniosła nas 2,7% od ceny nieruchomości. To nie jest tak mało, ale załatwiając
      wszystko osobiście i prosząc się o informację np. w wydziale ksiąg wieczystych
      UM. pewnie wyjeździlibyśmy sporą część tej kwoty, wolny dzień i to niejeden w
      pracy, kupa nerwów jak to w urzędach. Także z mojego doświadczenia, całkiem
      niedawnego mogę polecić chyba że ktoś ma czas, chęci i umiejętności żeby
      wszystko załatwiać samemu:) pozdrawiam
    • noemio Re: czy znacie to biuro nieruchomości? Ober-haus 04.04.07, 10:43
      no i szukają dla mne już, ale ciągle mam wrażenie że nie wiem wszystkiego o tej
      firmie, wybrałam jedna agencję z kilku jakie rozważałem, opinie są pozytywne o
      niej.
    • Gość: madziam Re: czy znacie to biuro nieruchomości? Ober-haus IP: *.centertel.pl 04.04.07, 22:56
      wiem że są we Wrocku krótko i inni się ich troszkę obawiają, zresztą w tym
      samym czasie weszły do nas dwa biura duże ober-haus i północ. Ciekawe jak to
      podziała na konkurencję. Korzystał ktoś znich, zna więcej na temat ich
      działania i skuteczności?
    • morfinka_12 znamy znamy... 05.04.07, 22:49

• Gość: dealer miejski biuro nieruchomości Ober-haus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 15:47
      nie ma uwag do przeprowadzonej przez nich transakcji. A co do budynku w centrum
      to też słyszałem że mają go sprzedawać. ceny nie niższe niż w Just'in-ie ale
      podobno miejsce lepsze, tyle wiem na razie.
    • morfinka_12 ju ż widomo co sprzedają 23.04.07, 19:57
      na targach prezentowali apartamenty z widokiem na Odrę, uniwerek, Stare miasto
      riverview apartamenty przy sikorskiego przy samej rzece, zaj..ste miejsce,
      chciałoby się pomieszkać tam... ale ceny...
      • thesoprano Re: ju ż widomo co sprzedają 25.06.07, 12:36
        a wiecie kiedy ma ruszyć sprzedaż?
    • Gość: gosc Re: czy znacie to biuro nieruchomości? Ober-haus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 15:13
      Ober-Haus to naprawde profesjonaliści - kupiłem z nimi mieszkanie we Wrocławiu
      i było lekko łatwo i przyjemnie - a to co mają sprzedawać to podobno
      apartamenty gdzieś na Sikorskiego Riverview czy coś takiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka