nkabi 07.05.07, 00:10 Witam, Mam prośbę, może ktoś mógłby mi polecić dobrą, solidną, sprawdzoną i nie najdroższą firmę, gdzie mogłabym zakupiś ładne rolety wewnętrzne. Dziękuje za wszelkie sugestie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Taka jedna Re: Dobre rolety wewenętrzne IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.07, 07:29 Z roletami wewnętrznymi problem polega na tym, że zwykle są mocowane na oknie i, w mniejszym lub większym, stopniu uszkadzają jego konstrukcję. Jak ktoś zna takie, które są bezpieczne i nie trzeba ich montować na suficie albo ścianie nad oknem, to natychmiast sobie takie sprawię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Dobre rolety wewenętrzne IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.05.07, 12:11 Jest na rynku taki system roletek materiałowych, który nawiesza się na ramę okna za pomocą haczyków (żeby sie nie przesuwały, to maja tasme dwustronnie klejącą i mozna je jeszcze przykleic do okna) ale niekoniecznie - przy myciu okien mozna latwo ja zdjąc, po umyciu okien znowu ząłożyć. roletka wisi sobie swobodnie przy ramie okiennej, wałek jest odkryty (nie ma kasetki). Moja znajoma kupowala taki system na Karmelkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka jedna Re: Dobre rolety wewenętrzne IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.07, 13:07 Jak roleta wisi na ramie okna to znaczy, że niszczy jego konstrukcję, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Dobre rolety wewenętrzne IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.05.07, 15:21 jak roleta zawieszona jest na skrzydle okna za pomocą haczyków, bezinwazyjnie czyli bez wiercenia, ocierania itd.. to raczej nie narusza konstrukcji okna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aandraa Re: Dobre rolety wewenętrzne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 20:11 Ja polecam firmę LEMA we Wrocławiu ul. Kołłątaja 27/28. Zamawiałam u nich żaluzje pionowe już dwukrotnie i jestem bardzo zadowolona. Nie są bardzo drodzy, mają duży wybór i w ofercie mają montaż - z montażem nawet taniej to wychodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Nie polecam firmy Virtex z Tęczowej IP: 82.160.28.* 06.08.07, 07:33 Właścicieli firma okres świetności mają zdecydowanie za sobą, co zresztą pokrywa się ze słowami samego Ryszarda Micherdy (twierdzącego, że najwyższy czas na emeryturę). Zachęcony opiniami pojechałem, umówiłem się, że dokonam sam pomiarów, aby telefonicznie uzyskać przybliżoną wycenę. Po opomiarowaniu faktycznie następnego dnia otrzymałem wycenę, ale kiedy umówiłem się na wizytę z żoną w zakładzie celem wyboru kolorystyki i rodzaju materiałów do rolet zaczęły się schody. Właściciel zapewniał mnie, że nawet jeżeli nie będzie go w zakładzie to zaraz podejdzie, bo mieszka bliziutko. W piątkowe popołudnie mimo korków przyjechałem z żoną i malutkim dzieckiem (którego nie mam z kim zostawić) o 16.25 (zakład pracuje do 17.00) i pocaowałem klamkę. Więc zadzwoniłem z prośbą o realizację wcześniejszych zapewnień. Znudzony głos właściciela wyjaśnił mi "Eee... a po co pan przyjechał [...] o Boże... dopiero przyszedłem do domu [...] eee, nie chce mi się" Po prostu ręce opadają, że nie potrzeba chyba komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś