Dodaj do ulubionych

Locus -janbud - wietrzna - przedwstępnie

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.07, 20:52
Witam,
Mam pytanie czy ktoś już podpisał umowę-przedwstępną z obecną firmą Locus, na
zakup mieszkania na Skarbowców/ Wietrznej (termin oddania X 2008)
Co sądzicie o fakcie że firma nie posiada jeszcze prawa do gruntu?(prawo do
gruntu posiada Janbud)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: anonim Re: Locus -janbud - wietrzna - przedwstępnie IP: *.telsat.wroc.pl 16.05.07, 20:55
      Kupiłam w pierwszym etapie, też grunt należał do Janbudu, zrobili cesje na
      Locusa jak mieliśmy już podpisane umowy, nie ma się co bać tej cesji, poza tym
      Locus jest ściśle powiązany z Janbudem, życzę powodzenia w zakupie.
    • Gość: simona Re: Locus -janbud - wietrzna - przedwstępnie IP: 217.153.67.* 11.06.07, 13:14
      gdzie konkretnie kupujesz bo ja tez jestem przed podjęciem decyzji o zakupie
      ale w tym budynku nablizej koscioła
      • bajerka11 Re: Locus -janbud - wietrzna - przedwstępnie 20.06.07, 16:44
        Ile chcą za metr.
    • Gość: anonim meble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 00:53
      Jaka firma robiąca meble na zamówienie jest Waszym zdaniem interesująca?
      • Gość: Meble Kuchenne Re: meble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 09:40
        Zdecydowanie firma RiK . tel 602637295 . Na Wietrznej mamy już zamówienia w ok
        20 mieszkaniach. O czymś to chyba świadczy...:). Zapraszam . Bezpłatne
        konsultacje u klienta w mieszkaniu.
        • bez_beretu Re: meble 07.08.07, 09:10
          Czy o czyms to świadczy dowiem się we wrześniu, jak przyjadą fronty
          do mojej kuchni... Osobiście uważam, że decyzję o zakupie mebli
          kuchennych u was podjęłam zbyt pochopnie, tzn. przede wszystkim
          cena - za ponad 10 000zł inne firmy robią amortyzację szufladową, tu
          tego nie ma. Montaż mebli dodatkowo płatny. Brak wizualizacji
          komputerowej - teraz standardem jest przyjście do klienta z
          laptopem. Poza tym, podpisywanie umowy na kolanie tez nie należy do
          najfortuniejszego standardu... Poczekam na efekt koncowy - mam
          nadzieję, że zmienie zdanie.
        • Gość: gosc Re: meble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 19:43
          dobre meble i solidne gdzie kupie ??
          • anna.trocina Re: meble 01.06.15, 08:14
            dobre meble tylko na www.meblebrzozowe.pl/
            szeroki wybór mebli dla każdego pomieszczenia w Twoim domu
            możliwość woskowania i lakierowania w kolorze pasującym do obecnego design'u
            meble produkowane również na wymiar wedle potrzeb
            polecam
        • siemet Re: meble 30.03.14, 23:45
          freshlook-pu.pl..meble z wiekowego litego drewna
      • Gość: tomix Re: meble IP: *.serv-net.pl 22.12.13, 10:53
        Moim zdaniem warto zwrócić uwagę na ten zakład stolarski www.diupero.com.pl/. Są spoza Warszawy,ale realizują zlecenia w całej Polsce. Dla mnie stworzyli cudną dębową komodę .
      • siemet Re: meble 30.03.14, 23:41
        freshlook-pu.pl.... meble z wiekowego litego drewna
      • monikabrz Re: meble 30.10.14, 22:23
        Na pewno warto zwrócić uwagę na firmę Bakpol. Robią meble na wymiar, do tego transport gratis na terenie całego kraju, więc na pewno warto się zainteresować www.bakpol.pl/informacja/23/meble-na-wymiar
      • majster115 Re: meble 07.05.15, 09:41
        A może lepiej byłoby zamiast robić na zamówienie postawić na gotowce, ale takie oryginalne, żeby ładnie wyglądały i dobrze się prezentowały. Duży wybór jest w sklepach internetowych. Można tam dostać meble, których nie będą mieć w swojej ofercie. Myśmy kupili meble w sklepie: www.homegardenart.pl/pl/c/Kawiarnia/152 i teraz jak przychodzą do nas znajomi to za każdym razem pytają się, skąd mamy takie cacka, bo oni nigdzie nie widzieli podobnych modeli;>
        • karlik1984 Re: meble 07.05.15, 13:30
          A co dajecie na okna? Bo ostatnio poszukuję jakiejś alternatywy dla tradycyjnych firanek, które, jak na mój gust zdecydownaie za szybko się brudzą i jest problem z ich praniem i zmienianiem. Rolety są dość banalne, dlatego myślałem o okiennicach wewnętrznych, np. takich jak te www.rolsun.pl/shutters-okiennice-wewnetrzne.html Od razu wnętrze by lepiej się prezentowało, muszę tylko dowiedzieć się, jakie są one w praktyce.
    • Gość: Edyta Re: Locus -janbud - wietrzna - przedwstępnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 08:46
      Ja także mam niedługo podpisać umowę przedwstępną i także zastanawiam się nad
      tym iż Locus nie ma jeszcze prawa do gruntu, ale zastanawia mnie także to iż w
      umowie tej jest punkt który mówi że cena końcowa bedzie podwyższona o wzkaźnik
      wzrostu cen produkcji budowlano montażowej ogłaszany przez GUS, podobno ludzie
      którzy odebrali mieszkania w I etapie też mieli ten punkt i też będą mieli
      dopłatę, podobno nie są to duże kwoty no ale zawsze coś, proszę napiszcie co o
      tym sądzicie?
    • Gość: Irena Re: Locus -janbud - wietrzna - przedwstępnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 22:47
      a czy w takiej sytuacji jakiś bank udzieli kredytu na zakup mieszkania jeśli
      firma z którą podpisuje się umowę nie ma prawa do gruntu? Coś mi się wydaje ze
      banki na to nie pojdą, a Wy co myslicie na ten temat?
      • canada12 Re: Locus -janbud - wietrzna - przedwstępnie 05.07.07, 22:55
        Locus-Janbud to bardzo wiarygodna firma i banki bez problemu udzielają kredytu.
        Ani my ani nasi znajomi nie mieli najmniejszego problemu.
    • Gość: Marzena Re: Locus -janbud - wietrzna - przedwstępnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 11:52
      Locus to porządna firma, dzisiaj dzwoniłam i mają już prawo do gruntu
      • Gość: asia Re: Locus -janbud - wietrzna - przedwstępnie IP: 195.20.110.* 27.07.07, 15:24
        a na jaki numer dzwonilas? od kilku dni nie mogę sie do nich dodzwonic...
        • Gość: Tilan Re: Locus -janbud - wietrzna - przedwstępnie IP: *.e-wro.net.pl 29.07.07, 18:29
          Witka , pytałam się o wolne mieszkania - to jeszcze mają .
          Cena to 7000 - 7500 za metr w zależności od wielkości metrażu.
          Pozdro.
          • Gość: majka Re: Locus -janbud - wietrzna - przedwstępnie IP: 195.20.110.* 13.08.07, 13:34
            Ostrzegam wszystkich przed Locusem! Nie liczą się w ogóle z
            klientem, mają postawę roszczeniową i wychodzą z pozycji siły.
            Kupilismy u nich mieszkanie, nie dośc ze ponad pol roczne opoznienie
            to jeszcze szantażowali ludzi zeby podpisywali aneksy wydłużające
            termin. wszelkie uzgodnienia ustne są nie ważne (potrafią się
            wszystkiego wyprzeć), a zapisy w umowienie na korzyść klienta nie są
            w ogóle przestrzegane. Nie ma z kim rozmawiać, bo każda z 3 osób w
            biurze mówi co innego. Polecam sprawdzonych i uczciwych deweloperów.
            • bez_beretu Re: Locus -janbud - wietrzna - przedwstępnie 13.08.07, 16:02
              Zgadzam się. W umowie zawarte klauzule abuzywne (zakazane) m.in.
              dotyczące opóźnienia w przekazaniu mieszkań. Kiedy poszłam, żeby
              wyrazic swoje niezadowolenie z powodu opóźnień, powiedziano mi, ze
              powinnam sie cieszyć, że tak tanio udało mi się kupić mieszkanie.
              Żenujące. Poza tym, panowie z Lokusa/Janbuda już po protokole
              zdawczo,-odbiorczym weszli sobie bezpardonowo któregoś dnia do
              mojego mieszkania - jak do siebie!!! (Jeszcze zanim zdążyłam
              wymienic zamki).
              • edziu12 Re: Locus -janbud - wietrzna - przedwstępnie 26.09.07, 22:21
                Ładny ten galeriowiec wam budują. Ile płaciliście za metr?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka