30.03.22, 11:04
Teoretycznie dobry pomysł.
Teoretycznie, bo ile razy dzwoniłem, tyle razy pod górkę.
Ostatnio; wietrzny dzień, jakiś idiota albo trawę chciał wypalać, albo ognisko palić, wymknęło mu się spod kontroli.
Dzwonię 112, mówię Żelków Kolonia 08-110 róg Akacjowej i Malinowej wypalanie traw wymknęło się ...
Pinda zaczyna mnie pouczać, to nie poczta, proszę podać nazwę gminy. Podałem.
Pani -Nazwisko proszę.
Ja - nie podam, numer wam wyświetla, to wystarczy do identyfikacji w razie fałszywego alarmu.
Pani - to jak nie przyjmuję zgłoszenia.
Ja - jak się wieś zjara to pani będzie odpowiadać ... poza tym chuj ci w dupę. Rozłączyłem się. teraz chyba zacznę wstawać przed szóstą rano by oczekiwać funkcjonariuszy. Chyba obraziłem takową na służbie.
Rok temu kurier wjechał w słupki na wysepce.
Dzwoniłem by zgłosić, zasadniczo milicji bo kutasowi nic się nie stało.
To samo, podaję adres miejsca zdarzenia.
Pani chce szczegółów, moje dane - nie podam, numer rejestracyjny pojazdu uczęstniczejącego w zdarzeniu - nie podam, jestem 50-70 od pojazdu, pojazd stoi trochę bokiem, nie widzę numeru. Także nogi mnie bolą i nie pdejdę.
Urwa nie przyjęła zgłoszenia.
Musiałem sam naciągać zgięty słupek wystający na pas jezdni, taki społecznik ze mnie. Drogowcy zjawili się by wyciąć tę stalową rurę sterczącą wzdłuż drogi.
Podobno milicja szukała sprawcy bo szkody na kilka tysięcy były. Dzień, czy dwa później.
Lokalne 997, 988 ... łączą na 112, tam się sfrustrowana pinda nie mająca pojęcia o lokalnych uwarunkowaniach.
Nie da się jej wytłumaczyć, że las pali się ( przykład ) 100 metrów od Stalowej przy budce z naprowadzaniem samolotów ... Lokalny milicjant, strażak, ratownik by wyłapał.
Dzwonią dzieci, osoby niezorientowane i trudno czasem im wyjaśnić gdzie, co ...
Nie przyjmiemy zgłoszenia ...
Poza tym, sam procedura zgłoszenia trwa szalenie długo. Przebrnięcie przez grę wstępną trwa kilka minut.
Jak coś pilnego, ktoś gania cię z nożem dookoła domu, czy też dom się pali nie ma czasu na pierdolenie o Szopenie ... A niestety ...
Obserwuj wątek
    • trypel Re: 112 30.03.22, 11:19
      Dzwoniłem ostatnio ze na przejezdzie kolo mnie zapory nie działają. Od razu przyjęli. Pytają o nazwisko. Nie mam problemu i podaję.
      • qqbek Re: 112 30.03.22, 11:25
        trypel napisał:

> Dzwoniłem ostatnio ze na przejezdzie kolo mnie zapory nie działają. Od razu prz
        > yjęli. Pytają o nazwisko. Nie mam problemu i podaję.

Ano właśnie.
        Po pierwsze:
        Wielkie mi "halo" podać nazwisko.
        W razie czego sami sobie ustalą.
        Po drugie:
        Skoro dzwoniący jest "lokalesem" to też nie powinien mieć problemu z podaniem lokalizacji.
        Zamiast mówić, że znajduje się w zaszczanych od przodu i obsranych od tyłu kalesonach, może zacząć od tego, w jakiej gminie i jakiej miejscowości (centra są powiatowe, więc mają spory zasięg terytorialny - nie każdy zna każdą kapliczkę, każdy kamień i właściciela każdej pary obszczanych kalesonów).
        Po trzecie:
        Darcie japy nic pewnie też nie da, bo są zapewne tak już przyzwyczajeni, że mają ciebie w dupie.
        Jedyne co da, to to, że ciebie zleją ciepłym moczem.
    • only_the_godfather Re: 112 30.03.22, 11:21
      Bo problemem jest, że nie łączy do do jakiegoś lokalnego centrum, tylko np dzwoniąc z Łodzi, łączy z operatorem w Szczecinie.
      • trypel Re: 112 30.03.22, 11:33
        Laczy z wolnym. Priorytetem jest szybkie połączenie. Jak wszystkie we Wrocławiu są zajęte to polaczy z Rzeszowem a wtedy dokładna lokalizacja musi być
        • qqbek Re: 112 30.03.22, 11:53
          Fakt - sprawdziłem - centra są wojewódzkie (plus dodatkowe w PiS-domiu, pewnie zaraz obok lotniska;).
          • carnivore69 Re: 112 30.03.22, 12:35
            qqbek napisał:

> plus dodatkowe w PiS-domiu

Samspade, widzisz i nie grzmisz?!

;-)

Pzdr.
    • tbernard Re: 112 30.03.22, 11:50
      Gdyby było ORMO to by do nich wystarczyło zgłosić problem a resztą już by się zajęli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka