Dodaj do ulubionych

Budus developer

31.05.07, 13:13
Czy ktoś z was może podzielić się opinią na temat developera wrocławskiego
Budus???
Obserwuj wątek
    • Gość: śliwka Re: Budus developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 11:09
      Zdecydowanie nie polecam!!!Ich pierwsza inwestycja na Maślicach to droga przez
      meke dla nabywców mieszkań - fatalne wykończenie, bardzo niemiłe przepychanki z
      pracownikami z Budusa, kłopoty przy oddawaniu mieszkań, zresztą jesli ktos ma
      ochotę niech podjedzie na Al. Śliwową na Maślice - część budynków oddanych do
      użytku rok temy a nie mam jeszcze wybudowanych "budek" na kontenery na śmieci,
      placu zabaw też nie ma. Trudno wyegzekwować coś od nich...Nie polecam!!!
      • Gość: gość Re: Budus developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:37
        Pamiętam, jak w budynkach przy Śliwowej (rok 2005) ceny kształtowały się od
        2.300/m2 (malo znani, pierwsza inwestycja, nie wiadomo, czy chwyci itd.), co
        wydawało sie ceną dość atrakcyjna. No ale teraz w tej nowej inwestycji to chyba
        ich jednak troche ponioslo...
        • Gość: Aśka Re: Budus developer IP: *.wroclaw.mm.pl 10.07.07, 19:00
          Chyba jednak nie poniosło. Wykonawcy żądają dużo wyższych stawek, poza tym
          projekty są jakby inne. Ja kupiłam w 2005 po 2500, a teraz "mój developer"
          sprzedaje po 7000. Taki po prostu jest rynek i tyle.
          • Gość: Marcin Jestem zadowolony z uslug tego dewelopera IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.08.07, 23:19
            Kupilem mieszkanie w II etapie na sliwowej i mimo opoznienia w
            oddaniu (ok. 3 miesiace) uwazam, ze Budus zachowal sie fair. Nie
            dosyc, ze nie probowal zadnych sztuczek z podwyzka ceny (cena po
            ktorej kupilem byla duuuuuzo ponizej ceny rynkowej w czasie oddania)
            to jeszcze dal upust za to opoznienie w rozliczeniu koncowym (po
            malych negocjacjach). Bylem rowniez bardzo mile zaskoczony przy
            odbiorze. Sciany i podlogi rowniotkie, czysto itp. jedynie byl
            problem ze skrzypiacym oknem (wpisalem do protokolu), ale po
            tygodniu przyjechali i ususneli usterke. Podpisanie aktow
            notarialnych tez przebieglo bardzo sprawnie, wiec moim zdaniem
            naprawde rzetelny deweloper. Polecam.
            • Gość: MaJe Re: Jestem zadowolony z uslug tego dewelopera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 10:25
              Ja też potwierdzam całkiem pozytywne odczucia, zwłaszcza jeżeli
              chodzi o kontakty z biurem sprzedaży, gorzej z wykonanwcą ale to
              zdaje się taka polska przypadłość... Zupełnie spokojnie polecam (nie
              mówię nic o cenach, bo to rzecz wtórna). A "Śliwki" zupełnie nie
              rozumiem, nie wiem co miałeś drogi Sasiedzie na myśli...
            • Gość: Zbiorek Re: Jestem zadowolony z uslug tego dewelopera IP: 194.146.120.* 28.08.07, 10:38
              Wy chyba nie wiecie co piszecie. Jak chcesz pochalić tego developera
              to wyślij mu laurkę a nie pisz bzdur na forum.

"pozytywne odczucia"? Ciekawe po czym?
              Wykonanie mieszkań fatalne!!! Byłem w wielu mieszkaniach ale takiej
              fuszerki nie widziałem. Krzywe ściany i podłogi, porysowe i brudne
              szyby. W kilku mieszkaniach były nawet zabetonowane rury!!!, tak że
              ludzie musieli skuwać kafle żeby się do nich dostać. A z usuwaniem
              usterek to chyba bajki opowiadasz, że usunęli ci je w ciągu
              tygodnia. Ja odebrałem mieszkanie w maju i do dzisiaj wszystkich nie
              usunęli.
              Piszesz: (cena po
              > ktorej kupilem byla duuuuuzo ponizej ceny rynkowej w czasie
              oddania). Jasne że była niższa, bo w momencie podpisywania umowy
              takie były ceny i nie ma co ich porównywać do cen z dnia odbioru.

Stanowczo nie polecam tego developera!!!
              Z tego co wiem to teraz znowu budują na Maślicach. Nie wiem skąd
              wzięli te ceny. W sumie nie dziwie się, że nie ma chętnych.
              Niech najpierw popracują nad jakością wykonania, bo to co zrobili na
              Śliwowej przypomina Alternatywy 4.

Zbiorek

• Gość: MaJe Re: Jestem zadowolony z uslug tego dewelopera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 14:34
                hmmm, Zbiorek... a powiedz mi dlaczego wobec tego kupiłeś tu
                mieszkanie?
                a pozytywne odczucia... i owszem...
                u mnie kafelkarz nic nie musiał prostować i żadnych uwag nie miał,
                a co znaczy brudne szyby? a jakie miały być?
                a poza tym tu mówimy przede wszystkim o developerze, ja miałem
                problem prawny, został za poradą Pana.... rozwiązany, mam akt, mam
                mieszkanie, całkiem przyjemne...
                a laurek nie będę pisał, wystarczy, że po podpisaniu aktu
                uścisneliśmy sobie dłonie... a Tobie Zbiorek to może poradzę list do
                p. Jaworowicz...
                pozdrawiam
                • Gość: Zbiorek Re: Jestem zadowolony z uslug tego dewelopera IP: 194.146.120.* 29.08.07, 08:57
                  Wiesz, podpisując umowę przedwstępną na etapie "dziury w ziemi"
                  kupujesz kota w worku i podejmujesz ryzyko. Gdybym wiedział jak
                  będzie wyglądał efekt końcowy kupiłbym mieszkanie gdzie indziej.

Co do brudnych szyb to kolejny przykład świadczący o tym
                  Developerze. To już nie lata 80-te kiedy każdy brał mieszkanie nie
                  patrząc w jakim jest stanie. Przed oddaniem szyby powinny być
                  czyste, żeby kupujący mógł stwierdzić czy nie są porysowane.
                  Nie wiem, może tobie je umyli przed oddaniem ale w większości
                  mieszkań nie.

W przypadku tej inwestycji Developer chciał zaoszczędzić kosztem
                  lokatorów na wszystkim i pewnie będzie robił tak w przyszłości.
                  Dlatego odradzam wszytskim kupno u niego mieszkania.

Przykładem są np. zamki do komórek lokatorskich - jeden ten sam
                  klucz pasujący do wszystkich komórek. Czy nie było go stać na zakup
                  innych?

A do Jaworowicz to ty możesz napisać.
                  Na szczęście na rynku jest coraz więcej ofert i klienci mają wybór,
                  o czym świadczy ilość ofert kupna w ich nowej inwestycji:-)

• Gość: MaJe Re: Jestem zadowolony z uslug tego dewelopera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.07, 16:01
                    szanowny Zbiorku,
                    coś mi tu nie gra, nie wiem jak Ty ale kiedy ja podpisywałem umowę
                    (a nie była to umwa na ostatnie wolne mieszkanie) to I etap był
                    gotowy, nawet mogłem obejrzeć parę mieszkań, szybę porysowaną też
                    miałem (została wymieniona), inne zamki... hmmm nie wiem jak Ty ale
                    ja jakie te zamki by nie były to pierwsze co zrobiłem po odbiorze to
                    wymieniłem wszystkie wkładki w zamkach... a poza tym jaka tu
                    oszczedność przecież koszt jest taki sam płaci się za sztukę a nie
                    za "inność" klucza...
                    Ja tylko myślę, że pisanie takich bzdur źle wróży naszej
                    wspólnocie...
                    A tak już na koniec powiedz mi skoro było tak źle to dlaczego
                    interesujessz się ich nową inwestycją... chciałbyś kupić jeszcze
                    jedno mieszkanie w Budusie????
                    • Gość: Marcin Re: Jestem zadowolony z uslug tego dewelopera IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.11.07, 18:04
                      Sluchaj MaJe sa ludzie pokroju Zbiorka, ktorych nigdy nie
                      zadowolisz. Wydaje mi sie, ze mamy prawo do wlasnego zdania i z
                      pelnym przekonaniem moge powiedziec, ze polecilbym Budusa na
                      podstawie moich doswiadczen. Zbiorek moze miales problemy z
                      usunieciem usterek poniewaz tylko Ty je widziales? Zatrudnilem
                      niezaleznego inspektora budowlanego, ktory stwierdzil, ze mieszkanie
                      jest w dobrym stanie, a drobne usterki (tzn. problem z otwieraniem
                      okien) zostaly usuniete po TYGODNIU (nie obchodzi mnie czy wierzysz
                      czy nie, moze myslisz, ze jak Ty klamiesz to wszyscy na okolo tez,
                      nie wiem).
              • Gość: mieszkaniec Re: Jestem zadowolony z uslug tego dewelopera IP: *.centertel.pl 03.03.08, 19:16
                No wlasnie ja naleze do tych co otrzymali mieszkanie z
                zabetonowanymi rurami!!! Skandal!!!Jak gotuję obiad to wysiada mi
                całe napięcie w mieszkaniu na conajmniej 1h bo przegrzewa sie układ
                różnicowy. Elektryka to SKANDAL!!!Wyegzekwować cokolwiek od tego
                developera graniczy z cudem!!! Jakość mieszkań poniżej alternatyw
                4!!!Jeżeli macie wybór to dołóżcie 500 zł do metra i kupcie gdzie
                indziej mieszkanie. Aha unikajcie developerow dla których buduje
                firma Wets-Bud TOTALNI PARTACZE i złodzieje!!!
    • Gość: PrawdziwyMieszkani Re: Budus developer IP: *.171.19.131.crowley.pl 20.11.07, 22:50
      Goście na tym forum z nazwami Aśka, Marcin i MaJe to najprawdopodobniej
      pracownicy lub nawet jeden pracownik budusa - mierna sztuczka... do sprawdzenia
      adresy IP komputerów, z których wysłane zostały posty.

Ale wracając do tematu i nie owijając z bawełnę Budus Developer to firma, której
      trzeba się wystrzegać. Przy pieniądzach rzędu kilkuset tysięcy, ryzyko jest
      dużo. Każdy kto odbierał mieszkanie od tego developera w drugim etapie (os.
      Śliwowe) potwierdzi moje słowa.
      UWAGA: wszystkich, którzy chcieliby zakupić od BUDUSA mieszkanie (np. na os.
      "Pod Dębami") zapraszam na aleję Śliwową. Wejdźcie i zadzwońcie do losowo
      wybranego mieszkania i zapytajcie o Budusa - to jest najlepsza miara
      rzetelności. Udało się nam odebrać mieszkania z furą niedoróbek i usterek, ale
      to jesteśmy szczęśliwi że w ogóle Budus przekazał nam lokale. Bo nie zapowiadało
      się. Więcej informacji na miejscu na Śliwowej. Opowiemy więcej każdemu, żebyście
      się nie wpakowali jak my.
      P.S.
      Nie dajcie się zwieźć uprzejmości pana A.S. - wysokiego, rudego czy blond
      cwaniaka odpowiedzialnego za wciskanie mieszkań. O dziwo, hurtownie Budus raczej
      mają dobrą renomę, Budus Developer RADZĘ OMIJAĆ BARDZO SZEROKIM ŁUKIEM!!
      • Gość: PrawdziwyMieszkani Re: Budus developer IP: *.171.19.131.crowley.pl 20.11.07, 23:19
        Cofam co napisałem o hurtowniach Budusa. Znalazłem to
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=53899091&a=55262208
        Wniosek: chcesz bez nerwów i obaw kupić mieszkanie, to omijaj Budus. Więcej
        informacji na żywo u mieszkańców alei Śliwowej, której Budus zafundował chwile
        strachu. Tego nie podważy żaden cwaniak na forum podający się za "niby
        mieszkańca" naszego osiedla.
        Losowo, powtarzam LOSOWO, wybrany mieszkaniec osiedla wybije Wam z głowy kupno
        mieszkania od Budusa. Mam nadzieję, że nowa inwestycja Budusa - osiedle "Pod
        Dębami" spotka się z bojkotem. A jeśli mimo ostrzeżeń ktoś tam kupi mieszkanie,
        to życzę (szczerze) żeby nie powtórzyły się numery ze Śliwowej.
      • Gość: MarekZ Re: Budus developer IP: *.os1.kn.pl 21.11.07, 10:16
        Dokładnie!
        Jeśli zastanawiacie się nad kupnem mieszkania na osiedlu Pod Dębami, które Budus
        teraz buduje, to najpierw zapytajcie mieszkańców osiedla na alei Śliwowej o
        wszystkie numery jakie wywinął nam Budus. A było tego dużo: nieusunięte usterki,
        opóźnienie w oddaniu mieszkań i obawa o to czy w ogóle dostaniemy nasze
        mieszkania, łaska ludzi z Budusa na każdym kroku (do podpisania umowy
        przedwstępnej wszystko OK), ogólnie skandaliczna obsługa klientów, zwyżka
        ostatecznej ceny mieszkań, tygodnie zwłoki przy niemal każdym obowiązku jaki
        Budus miał wobec kupujących mieszkania (wysyłanie faktur, usuwanie usterek,
        itd.), przekręcona daty na protokołach odbioru. Bardzo dużo ciekawostek na temat
        tych wszystkich zagadnień przeczytacie na forum naszego osiedla
        (sliwowe.fora.pl/).
      • Gość: Marcin Sztuczke to sobie zrob i wychowaj chlopie. Nie.. IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.01.08, 22:14
        jestem i nigdy nie bylem zadnym pracownikiem Budusa, ale mialem do
        czynienia z kilkoma developerami szukajac mieszkania. Zauwaz, ze w
        czasie kiedy kupiles mieszkanie popyt znacznie przewyzszal podaz a
        ceny szly do gory jak szalone. Wcisneli Ci mieszkanie?! Przyznaj, ze
        zarobiles na nim dziesiatki, albo i setki tysiecy zlotych. Jakiez to
        WIELKIE usterki byly przyczyna Twojego oburzenia i dyskredytowania
        tej firmy, bo narzekactwo to widze chyba cecha wrodzona. Po raz
        wtory powtarzam, ze moje odczucie jest jak najbardziej pozytywne i
        wydaje mi sie, ze mam do tego prawo. Opoznienia w odbiorze? Poczytaj
        sobie o przekretach i opoznieniach innych firm developerskich a
        zrozumiesz, ze mozesz czuc sie szczesciarzem. Mnozyc mozna przyklady
        firm, ktore zrywaly umowy przedwstepne (podobne do naszej) po to
        tylko, zeby podwyzszyc cene. Nie podobala Ci sie uprzejmosc pana
        Andrzeja i pani Ewy? Wolalbys moze, zeby "z morda wyjechali" i sie
        odgrazali czy wykrzykiwali jakies inwektywy? Osobiscie wybieram
        wariant profesjonalnego, spokojnego podejscia do klienta, jakie
        prezentuje Budus, ale masz prawo uwazac ze chamstwo jest bardziej
        odpowiednie.
        • Gość: Zbiorek Re: Sztuczke to sobie zrob i wychowaj chlopie. Ni IP: 194.146.120.* 04.03.08, 10:10

Pierd...isz aż głowa boli? To, że ktoś zarobił na mieszkniu to jego
          sprawa i ma się nijak to rzetelności i jakości obsługi developera. A
          ta jest w przypadku Budusa fatalna. Nigdy wcześniej nie spotkałem
          się z takim brakiem profesjonalizmu.

"Osobiscie wybieram
          wariant profesjonalnego, spokojnego podejscia do klienta, jakie
          prezentuje Budus"

Stary, weź się puknij w ten głupi łeb. Profesjonalne, spokojne
          podejscie do klienta? Chyba nie miałeś z nimi do czynienia. Na
          każdym kroku robią z Ciebie idiotę. Nic nie możesz z nimi załatwić.
          Opóźnienia w odbiorze, fatalne wykończenie mieszkań, masa usterek
          nieusunięta do dnia dzisiejszego, brak końcowego roliczenia. Jeśli
          to jest dla Ciebie profesjonalne podejście, to chyba zapomniałeś, że
          komuna się skończyła, czasy się zmieniły i standardy podejścia do
          klienta też.

expert Zbiorek
          • Gość: Marcin Inwektywy to jak widzę twoja specjalność... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.05.08, 18:05
            Z takim chamem jak Ty też bym nie rozmawiał i biorąc pod uwagę twoją
            kulturę wypowiedzi i starannie dobierane wyrazy mniemam, że
            pracownicy Budusa stracili cierpliwość. Dialog między mną a Budusem
            był rzeczowy i pełen profesjonalizmu i uzyskałem wszystko co
            zamierzałem (łącznie z ulgą za zwłokę w oddaniu) jak również
            terminowe usunięcie drobnych usterek, więc może na przyszłość
            zastanów się zanim otworzysz niewyparzoną japę lub wyślij kogoś
            bardziej cywilizowanego do załatwiania ważnych spraw.

Jeżeli chodzi o zarobek, to Budus mógł bardzo łatwo zerwać umowę
            przedwstępna i albo sprzedać mieszkania z dużym zyskiem komuś innemu
            albo zaproponować nowe, znacznie gorsze dla nas, warunki. Nie
            zrobili tego, jednak po twoich wypowiedziach jestem przekonany, że
            gdybyś Ty był na ich miejscu to ludzie dalej czekaliby na swoje
            mieszkania tylko z już o połowę mniejszym metrażem.
            • Gość: Zbiorek Re: Inwektywy to jak widzę twoja specjalność... IP: 194.146.120.* 29.07.08, 14:20
              Marcin, nie wiem kim jesteś, czy przydupasem prezesa, czy może
              experta budowlanego Andrzejka, dla którego krzywa ściana jest
              prosta, a porysowane szyby są bez rys. Jedno jest pewne. Nie masz
              pojęcia o czymś takim jak umowa przedwstępna i zakup mieszkania.
              Naprawdę jestem niezmiernie wdzięczy szanownemu gremium z Budusa, że
              wywiązali się umowy i oddali nam mieszkania. To bardzo chojny gest z
              ich strony.

Najlepsze jest to: "Dialog między mną a Budusem
              > był rzeczowy i pełen profesjonalizmu"
              Stary, puknij się w ten ograniczony Budusowy łeb! Nigdy w życiu nie
              spotkałem się z takim nieprofesjonalizmem, krętactwem i oszustwem
              jak z ich strony.

pozdrawiam wszyskich, którzy mieli "przyjemność" zakupu mieszkania u
              tego powiedzmy sobie szczerze "marnego" developera.

expert Zbiorek
              • Gość: gosc Re: Inwektywy to jak widzę twoja specjalność... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 23:32
                wiesz zbirku, twoją niewyparzoną gębę słychać nie tylko na wątku
                budusa,
          • Gość: poszukująy Re: Sztuczke to sobie zrob i wychowaj chlopie. Ni IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.08, 18:21
            ciekawe, że te krytyczne opinie wypowiadają regularnie 3 osoby...
            pozytywnyc albo neutralnych opinii naliczyłem 5...
            i co o tym mysleć?
            moja rozmowa w biurze sprzedaży wyglądała bardzo dobrze i
            zachęcająco, mam jeszczy ważną rezerwację do środy...
            hmmmmm
            • hapmon Re: Sztuczke to sobie zrob i wychowaj chlopie. Ni 24.05.18, 23:47
              SZCZERZE NIE POLECAM. Deweloper koszmar. W życiu nie kupilibysny z mężem mieszkania od nich. Poziom gosci z biura żenujący- przy pierwszym problemie. Na początku oczywiście wszystko na najwyższym poziomie. Z tarasów zrobili baseny. Zero profesjonalizmu. Dogadać można się tylko sadownie. Ludzie nie mają czasu pisać swych negatywnych opinii, zajęci są walką z Budusem. Mniemam, żewszystkie pozytywne opinie na ich temat są wytworem pracowników. Czemu się nie dziwię. Osobiście nie znam NIKOGO kto jest z nich zadowolony, a mam sporo sąsiadów.
        • Gość: kamil Re: Sztuczke to sobie zrob i wychowaj chlopie. Ni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.08, 14:18
          To co budują to chała ,obsługa profesjonana tak jak pracownicy,a
          wykonawstwo takie jak pracownicy np, MADEJ ,już jedną firmę rozłożył,
          ma rutynę teraz wyrabia markę Budusowi
          • Gość: insight Re: Sztuczke to sobie zrob i wychowaj chlopie. Ni IP: *.polkomtel.com.pl 29.04.08, 13:26
            Wszystkich chętnych zapraszam na forum osiedla "Pod Dębami"
          • Gość: insight Re: Sztuczke to sobie zrob i wychowaj chlopie. Ni IP: *.polkomtel.com.pl 29.04.08, 13:27
            i link:)

poddebami.phorum.pl/
            • Gość: gość Re: Sztuczke to sobie zrob i wychowaj chlopie. Ni IP: 82.160.253.* 23.10.08, 15:50
              Chyba ktoś che kontrolować to forum i zaprasza na
              poddębami.phorum.pl .
              Pewnie będzie na nim wycinał niemiłe wątki i wszystko będzie różowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka