Gość: Magda T-C IP: 213.77.49.* 21.08.07, 13:24 Witam serdecznie, czy ma ktos jakieś aktualne informacje co do terminu oddania Naszych upragnionych mieszkań? Pozdrawiam przyszłych sąsiadów z Objazdowej!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.wroclaw.mm.pl 21.08.07, 19:00 Na 100% będzie opóźnienie. Rozmawiałem z kierownikiem budowy i on mówił o 1,5 miesięcznym poślizgu. Pozatym już żadne opóźnienia mnie nie zdziwią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T-C Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 08:16 Kurcze.... ale Oni kręcą! Jakiś czas temu rozmawiałm z nimi i mówili, że koniec wrzesnia to termin aktualny, ale jak widac szybko zdanie zmienili...Ciekawa tylko jestem, kiedy nasza szanowna spóldzielnia przemówi..Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 87.105.182.* 22.08.07, 12:35 Na poczatku sierpnia rozmawialem z kierownikiem budowy.Powiedzial mi, ze bedzie poslizg do listopada.Patrzac na progres budowy ,mysle ze jest to realny termin.Dokladajac jeszcze czas na dopuszczenie budynku do eksploatacji mysle ze na gwiazdke dostaniemy klucze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T-C Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 14:01 hmmmm...dziwne to wszystko bo na poczatku sierpnia mój tato równiez rozmawiał z kieronikiem budowy i ten powiedział mu że konieć wrzesnia Nam oddadza. Miejmy nadzieję, że szybciej, bo my juz sie nie możemy doczekać:) Był ktos może u siebie na mieszkaniu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yosarian Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 19:22 Wczoraj rozmawiałem z kierownikiem budowy. Chciałem umówić się na "zwiedzanie" własnego M. Odmówił, na razie jest to niemożliwe. Nie wiem czy dobrze go zrozumiałem, ale usprawiedliwiał się, że wylewają jeszcze podłogi a poza tym to ma kłopoty z materiałem. Może zaczniemy obstawiać termin oddania mieszkań?? ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T-C Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 21:00 Witam:) Byłam dziś zupełnym przypadkiem na budowie i...rozmawiałam chwile z "kierownikiem" budowy-powiedział, że będzie przesunięcie do ok 2 m-cy!!! Potem dorwałam młodych pracowników i powiedzieli,że jeszcze dużo pracy wykończeniowej mają-murowanie gdzie nigdzie i wylewanie posadzek w niektórych mieszkaniach...ahhh szkoda o tym pisać.. My obstawiamy listopad...Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.wroclaw.mm.pl 23.08.07, 22:07 My też chcieliśmy umówić się na zwiedzenie M. W spółdzielni powiedzieli że "oczywiście nie ma problemu" trzeba się tylko umówić z "kierownikiem". Ze trzy razy próbowaliśmy się umówić i za każdym razem nie bo: a)nie można, b) trwają prace i proszę zadzwonić za 2 tygodnie, c) nie ma już "majstrów" na budowie i nie miałby Was kto wprowadzić. Co do terminu to żona jeszcze ma iskierkę nadziei na wrzesień-październik, ale ja obstawiam listopad. A swoją drogą ciekawe kiedy "spółdzielnia" się odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.07, 12:39 Witam przyszłych sąsiadów, Tydziń temu na budowie była moja żona i rozmawiała z "szefem budowy" który powiedział jej że jest szansa zobaczyć mieszkanie na początku październiku a w listopadzie planują oddanie budynku. Jednak niepokoi mnie jego wypowiedz dotycząca dodatkowy dopłat do mieszkań!!! Jestem pewny że spółdzielnia odezwie się do nas po upływie terminu oddania czyli w październiku możemy dostać list w którym będzie informacja ze od dawna prowadzą negocjacje z wykonawcą "ale się nie udało nic wynegocjować!!!" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaTC Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 14:15 Witam, Niepokoi mnie ta cała sytuacje tym bardziej, że jak piszesz zaczynają wspominać o dopłatach do mieszkań!!! Nie dość że rok opóźnienia-a pamiętam jak dziś: "taki mały bloczek to szybko się postawi", zrzekanie się z odsetek to jeszcze teraz dopłata!!! Jak widać w tym przypadku powiedzenie "klient nasz Pan" się zupełnie nie sprawdza. Ja tylko marze o tym by w końcu dostać klucze od mieszkania...Pozdrawiam i trzymajmy kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
wnukol Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa 09.09.07, 11:09 oj widze że ten wrocławski dom na każdej budowie daje strasznie ciała... trzeba by sie zastanowić nad wchodzeniem w jego inwestycje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda T-C Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 19:38 Witam! Czy ktoś coś wie nt naszych mieszkanek i ich terminu oddania Nam??? Ja jadę jutro na budowę wybadać jak sie sprawy mają...może mnie w końcu wpuszczą. Pozdrawiam w oczekiwaniu na M2 :) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaTC Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 08:37 Oglaszam wszem i wobec, że była na budowie iiii.... totalna klapa!!!! Jak dostaniemy na koniec roku to bedzie dobrze! Byłam w sobotę ok 13:00 i oczywiście nikogo już nie zastałam...ehhh sił już brak na to wszystko!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.wroclaw.mm.pl 13.10.07, 07:53 Byliśmy wczoraj z mężem na budowie, byliśmy wewnątrz budynku i widzieliśmy wreszcie swoje mieszkanie (wcześniej byliśmy umówieni z kierownikiem budowy). Niesamowite uczucie być we własnym mieszkaniu!!! Niestety, będziemy musieli jeszcze trochę poczekać, bo kierownik przewiduje odbiór mieszkań jak to określił "nie wcześniej niż 1 grudnia". Jest jeszcze dużo pracy na klatkach schodowych, na zewnątrz budynku, nie ma dróg dojazdowych, chodników, zieleni... Więc wypada się uzbroić w cierpliwość, choć to bardzo trudne. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaT-C Re: termin oddania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 08:07 Czy ktoś z Was dostał juz oficjalne pismo ze społdzielni? Bo wlaśnie wczoraj do mnie dotarło, i mieszkanka zaczną Nam oddawać w połowie grudnia, bo na koniec listopada inwestor planuje oddanie/przekazanie budynku spółdzielni. A tak przy okazji, byliśmy z mężem na budowie w tym tygodniu i chyba oprócz wykończenia klatek i terenu wokół-porządki to nie zostalo nic więcej? Pozdrawiam/ sąsiadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: termin oddania? IP: 87.105.182.* 18.10.07, 10:10 Dostałem pismo od spółdzielni w tym tygodniu.Nie ma tam nic ciekawego nowego i napisanego, czego mozna bylo sie dowiedzieć wczesniej od kierownika budowy. Mglisto widzę ten termin oddania na koniec grudnia.Dużo jeszcze zostało do zrobienia w środku: nie ma wykończonych komórek lokatorskich na poddaszu, garaż podziemny jest również w proszku,klatki są nie wykończone,w mieszkaniach nie ma jeszcze pozakladanych pieców i w ogóle cały teren wokół budynku jest jeszcze niezagospodarowany.Jak zaraz chwyci mróz to na położenie kostki poczekamy sobie do wiosny :). No,ale bądźmy dobrej myśli,kiedyś to sie musi skończyć.Przeciez 2 lata oczekiwania na mieszkanie to nie tak duzo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej 1971 Re: termin oddania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 15:21 witam sąsiadów (Objazdowa82) moi sasiedzi z 1 piętra od 2005r. walczą z wroc.dom zalewa im sufit, bo u góry są balkony i cos tam ktos sknocił z izolacją w 2006 pod koniec kuli kafle, wymieniali izolację i dalej się leje grzyb na ścianie i suficie ale tak to jest: zobaczcie tuż przed ósmą do sklepiku przy Objazdowej robotnicy bez śniadanka chmielowego nie pracują. to i potem różnie im wychodzi a ja (odpukać) jestem zadowolony - pominę wypaczone drzwi (wejściowe i do łazienki) u wszystkich lokatorów, i jeden zimny pokój (dużo okien i kiepska izolacja ścianek wykuszu) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: termin oddania? IP: *.users.zlotniki.pl 22.03.08, 20:53 Ja też mam ten wykusz...Podobno w zeszłym roku (czyli po Pana poście) niektóre zostały ocieplone (mój nie). Czy to prawda? I jak to załatwić, bo Pan T. zbywa mnie od października. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaT-C Re: termin oddania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 07:46 Witaj! A jakie piece masz na myśli? bo byłam kilka dni temu i w kuchniach są pozakładane-byc może nie we wszytkich bo w srodku nie byłam i niestety tak jak pisze mayka żałośnie wyglądające rury ciągnące się po całej ścianie w kuchni!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _mayka Re: termin oddania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 09:06 piec gazowy, taki dwufunkcyjny. zabudowanie go jest naprawdę trudne bo jest zamontowany na kominie, prostopadle do powierzchni długiej ściany, na której trzeba zmieścić kuchenkę, zlewozmywak, szafki i w ogóle.. a nie wyobrażam sobie żeby miało zostać jak jest - wszystkie bebechy na wierzchu! masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _mayka Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.as.kn.pl 18.10.07, 20:26 Witam sąsiadów ;) My też już widzieliśmy nasze mieszkanie (M2) I generalnie nie jest źle. ALE: 1. piec w kuchni to po prostu tragedia! koszmarne rury na całą długość ściany i praktycznie niemożliwa zabudowa 2. w 4- metrowej łazience zamontowali grzejnik na całą wysokość ściany, który mógłby ogrzać chyba ze 20 metrów ;p za to w dużym pokoju grzejniczek ma wymiary 50x100 cm. Ogólnie mieszkanie jest wykończone; brakuje gniazdek, termostatów i kratek wentylacyjnych. No i oczywiście klatki ciągle w rozsypce (stan na 15.10). Co do garaży i poddasza nic nie wiem. Obejście.. no cóż.. gumiaki wskazane ;p Ale od poniedziałku podobno wchodzą drogowcy (info od kierownika). Jeśli ktoś jest zainteresowany mam kilka fotek jak to wygląda wewnątrz (piszcie na: sloniu82@poczta.onet.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaT-C Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 09:47 Mayka, na poczte wysłałam Ci meila z prośba o przesłanie fotek wewnatrz budynku. Będę wdzięczna! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _mayka Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 08:53 jakieś nowe wieści? coś cicho się zrobiło.. też wreszcie dostaliśmy wszystkomówiące pismo i to byłoby na tyle pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 87.105.182.* 29.10.07, 14:29 Zaczęli równać teren wokół budynku ,nawieźli trochę piachu, żwiru i nawet kostka brukowa pojawiła sie na placu.Żadnych innych zmian na zewnątrz nie zaobserwowałem a w środku nie byłem. Poza tym jakoś pusto tam i w ogolę senna atmosfera na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaT-C Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 213.77.49.* 30.10.07, 08:38 Nas tez dwano na budowie nie było i szczerze...nie chce mi sie wcale, bo jak widze jak oni to robią to...Szkoda słów, mamy tylko nadzieje że to ostateczny termin i że wiosną zamieszkamy juz sobie:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaT-C Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 17:01 był ktos może na budowie? my byliśmy tydzień temu-ponad i już nam kładli kostkę przed blokiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yosarian Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 20:23 Byłem również w zeszłym tygodniu. Obejrzałem wreszcie swoje mieszkanie, zrobiłem trochę zdjęć. Wrażenia raczej pozytywne. Wokół budynku kładą kostkę ale klatki schodowe wewnątrz są niewykończone, garaż na dole również nie napawa optymizmem. Rozmawiałem z kierownikiem na temat oddania - stwierdził, że w grudniu nie ma szans, najwcześniej marzec/kwiecień. Zostało jeszcze podobno sporo do zrobienia. Spółdzielnia oficjalnie nie potwierdza tych informacji. Pozostaje czekać... Pesymistycznie pozdrawiam :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaT-C Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 11:36 Nie no to jakis SKANDAL! marzec/kwiecień?!!!! To jakas pomyłka totalna z tym WD...ehhh Yosarin a moge prosic oprzesłanie fotek z mieszkanka? mthencieslak@yahoo.com Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _mayka Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 11:42 nie podoba mi sie to ani troche.. tym bardziej ze wcale nie spodziewam sie super mega odsetek za ta cala zwloke. na pewno jakos beda chcieli sie wykrecic ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaT-C Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 12:49 za to całe zamieszanie i kosmicznie długa droge oczekiwania na ten "mały" bloczek powinniśmy odszkodowanie dostać! hehe a jeśli chodzi o odsetki to wątpie wy wogle cokolwiek było.... jeśli termin marzec/kwiecien okaże sie prawdziwy to po raz 3 bedę musiała-pytanie czy da radę-przesunąć ekipe remontową na wykończenie.... Brak mi słow na to wszytko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _mayka Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 11:19 Byliśmy znów na budowie. I jak dla mnie to wygląda po prostu tragicznie. Przy obecnym "zaangażowaniu" ekipy to faktycznie może trwać do marca albo i dłużej. Ciągle nie ma wody ani gazu, prąd jest podpięty tylko na potrzeby budowy, klatki jak stały tak stoją nietknięte, garaże i poddasze nieskończone (właśnie wylewanie wjazdu kierownik umiejscowił gdzieś w nieokreślonym bliżej marcu). Po prostu masakra! Jeszcze nie wiem co na to spółdzielnia. Ale aneks i polecenie zapłaty za domofon i kablówkę to już przysłali.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorzy Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.nsn-inter.net 10.12.07, 14:46 My tez bylismy na budowie. Z tego co mówił kierownik przyłącze wody i gazu jest planowane w grudniu. Nie wiem co z prądem. Być może chcą zacząć oddawać bez komórek i garaży. Jesli przysyłają polecenie zapłaty tzn. że po prostu nie maja juz kasy na wykonczenie reszty i czekają az Spóldzielnia ją "zdobędzie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriss Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 91.198.246.* 10.12.07, 15:13 To co sie dzieje na budowie to jest komedia(dla nas tragedia).Jeden "fachowiec" to do poludnia w sobote nawet nie mial czasu sie ubrac,tylko w majtach latał po jednym mieszkaniu, w ktorym panowie urzadzili sobie pokoj imprez. Z tego co mi wiadomo to w ciagu 2 tygodni maja robic testy szczelnosci instalacji wody i gazu.Hmm Zobaczymy co z tego wyniknie. Jezeli chodzi o garaże i komórki na poddaszu o cytuje jednego fachowca: "Komórki w tym roku?? Nie, nie ma mowy. To dopiero po nowym roku sie cos bedzie robic, na razie to nie ma kasy na takie rzeczy" A najciekawsze w tym całym dramacie jest to ze spoldzielnia utrzymuje ze w polowie grudnia beda mogli zaczac przekazywac mieszkania do odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorzy Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.nsn-inter.net 10.12.07, 14:52 A ile kasy trzeba zaplacic? 2000? Czy moze jeszcze za wpis do Spoldzielni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 18:54 tak mi się wydaje że coś ok 2tyś za wpisowe do Spółdzielni (!!!) + jakąś kasa za domofon czy antenę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.centertel.pl 10.12.07, 21:58 według aneksu jaki dostaliśmy: "następuje doliczenie kosztów wyposażenia instalacji wideodomofonowej w osprzęt specjalistyczny i wykonanie anteny szerokopasmowej wraz z odpowiednim wyposażeniem do odbioru telewizji satelitarnej w kwocie brutto 1714,64zł" Ponad to zapraszają do spółdzielni "celem załatwienia formalności związanych z uzyskaniem członkostwa Spółdzielni Mieszkaniowej Wrocławski Dom". Jeżeli chodzi o wpisowe i udziały to "projekt statutu spółdzielni" mówi: 2.3. Wpisowe i udział §14 1. Członek spółdzielni jest obowiazany do wniesienia wpisowego i zadeklarowanych udziałów w terminie 30 dni od dnia zawiadomienia go o uzyskaniu członkostwa. 2. Wpisowe jest równe 1/4 minimalnego wynagrodzenia, o którym mowa w ustawie z dnia 10 pazdziernika 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za prace (Dz.U. z 2002r. Nr 200, poz.1679 z zm.), okreslone w stosunku do wysokosci tego wynagrodzenia obowiazujacego w dniu podjecia przez Zarzad uchwały o przyjeciu w poczet członków. Wpisowe nie podlega zwrotowi. 3. Udział wynosi 1.000,00 zł. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emgie Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.gprs.plus.pl 10.12.07, 23:20 Dzieki za info. Minimalne wynagrodzenie to chyba 936. Czyli rozumiem, ze w sumie mamy 1715+1000+1/4*936~2950 Co oczywiscie boli, ale było wiadome, bo mówili o takich kwotach dawno, dawno temu, przy podpisywaniu umowy. Jesli sledzicie wątek "Mieszkania na Zatorskiej" to byli w tej samej sytacji w ostatnim tygodniu listopada. Spoldzielnia wysyłała do nich pisma o wpłatach za instalacje tv oraz udział w członkowstwie SM. Po czym mają zapowiedziane odbiory mieszkan na styczen. Tak wiec wyglada na to, że jestesmy tuz za nimi. Tylko nie wiem jak wygląda stan ich budowy. Czy tez nie mają wykończonych klatek, komórek i garaży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekujacy Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 19:35 Klatki przy Zatorskiej są już wykończone. Z tego co wiem budynki są w ogóle skończone pod względem budowy. Mylisz się jednak pisząc, że mamy termin odbioru w styczniu. Spółdzielnia Wrocławski Dom mówi wyraźnie BYĆ MOŻE w styczniu. I generalnie olewa nas dokładnie. Niczego nie możemy się dowiedzieć. Teraz już nawet podobno nie można wejść na teren bo prezes zabronił ochronie wpuszczać kogokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 10.01.08, 10:07 Witam przyszłych sąsiadów, Jakie są wasze ostatnie informacje na temat naszego budynku? Ja ostatnio usłyszałem w spółdzielni, że budynek będzie oddawany klatkami. Najwcześniej ma być oddawana klatka C - odbiory w tej klatce mają być prowadzone od 15 lutego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.wroclaw.mm.pl 10.01.08, 17:32 > Ja ostatnio usłyszałem w spółdzielni, że budynek będzie oddawany klatkami. > Najwcześniej ma być oddawana klatka C - odbiory w tej klatce mają być prowadzon > e > od 15 lutego. Potwierdzam. Też słyszeliśmy taką wersję od SM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _mayka Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 11:49 Wszystko pięknie ładnie, ale jak do tego terminu odnieść informacje od kierownika, który pytany o ogólne zakończenie budowy tylko rozkłada dramatycznie ręcę i smęci coś o marcu?? Kompletny chaos. Pozdrowienia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaTC Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 11:38 również potwierdzam informacje otrzymaną od SM-blok oddawany będzie klatkami, na pierwszy "ogień" idzie klatka C-od 15 lutego.Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATR Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.4web.pl 02.02.08, 10:46 Witam! Czy przyszli mieszkańcy klatki "C" są pewni,że 15 lutego otrzymają swoje mieszkania? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oczekujacy Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.wroclaw.mm.pl 03.02.08, 22:07 He, he pewni to możemy być tego, że jutro będzie poniedziałek. Na razie spółdzielnia nic innego nie mówi, ale i tak nie nastawiamy się zbytnio na 15-ego, żeby sie znowu nie rozczarować. Jak otrzymamy to będziemy pewni. Pozdrawiamy oczekujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATR Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 62.233.225.* 04.02.08, 09:48 Tak myślałem. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 91.198.246.* 13.02.08, 15:53 Chyba najoptymistyczniejsza wiadomoscia jest to ,ze ta budowa sie kiedys skonczy :) Pion mieszkalny C(76) maja oddac okolo 25 lutego, oczywiscie w zaleznosci od tego czy do tej pory uda sie zainstalowac liczniki na klatkach oraz podlaczyc gaz i sprawdzic ogrzewanie.Podobno papiery sa juz wyslane do odpowiedznich instytucji ,tylko czekamy na ich reazlizacje. Na klatce zostaja prowadzone ostatnie prace wykonczeniowe natomiast w mieszkaniach jest juz prawie wszystko(oprocz szyb na balkonach) Mieszkania beda oddane bez komorek lokatorskich oraz garazu.Do pierwszego pietra bedzie dojezdzala winda dla inwalidow.Oczywiscie te prace beda wykonane w blizej nie okreslonej przyszlosci:). Na pocieszenie dla reszty przyszlych mieszkancow dodam, ze spoldzielnia deklaruje sie oddac wszystkie mieszkania do konca marca. Pozdrowienia dla administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abe Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.cvs.pl 13.02.08, 20:22 W sumie nie najgorsze te wiadomości, chociac po tak długim oczekiwaniu, chciałoby sie dostać klucze już!!! Ja niestety mam mieszkanie w klatce A, co oznacza, że odbiorę je na samym końcu. Na budowie jestem prawie co tydzień - ostatnio w niedzielę stróż doniósł, że robotnicy pracują do 19 - 20 wieczorem. Tydzień wcześniej w sobotę widziałam, jak ta praca wygląda - 4 panów siedziało na schodach, a jeden skrobał ścianę... Pytanie: czy lokatorzy z klatki C mieli już spotkanie/ dostali info o taki spotkaniu? W s-ni powiedzieli mi, że przed oddaniem każdej klatki, będzie oragnizowane spotkanie z lokatorami. Ciekawa jestem, o czym informują??? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.gprs.plus.pl 13.02.08, 21:50 Informacje te pochodza wlasnie z zebrania ktore odbylo sie dla lokatorow klatki C 12 lutego. Na budowie widac ruch i nowe twarze wiec mysle ze klatka A bedzie rowniez oddana w ciagu kilku tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abe Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 80.68.236.* 14.02.08, 08:51 No to wreszcie jakieś konkrety :) A czy ktoś poruszał kwestię odsetek z kolejne opóźnienie, czy takie mało przyjemne tematy się nie pojawiły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _mayka Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 14:04 Mam pytanie: w jaki sposób spółdzielnia informowała o spotkaniu lokatorów klatki C? bo wiem że na Zatorskiej niektórzy dowiedzili się o wszystkim dopiero po fakcie - zawiadomienia jakimś przypadkiem nie dotarły na czas.. Jesteśmy z klatki B czyli mam nadzieję następni w kolejce.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 91.198.246.* 15.02.08, 14:20 Dostalismy zawiadomienie poczta oraz telefonicznie, tak wiec wszystko bylo Ok ze strony spoldzielni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abe Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 80.68.236.* 15.02.08, 16:25 Szczęściarze!! :) A informację o konieczności zapłacenia za antenę itp.też wszyscy już dostali? Odpowiedz Link Zgłoś
otu85 Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa 23.02.08, 16:10 ...może trochę zamieszam w rozwijającym sie temacie. W styczniu odbierałam mieszkanie dla teściowej u innego developera. Już wiem, że bez pomocy fachowca z wiedzą o zasadach sztuki budowlanej nie powinno się tego robić. Polecam inżyniera Pana Sławka 601641550.Też mi polecono. Zapłaciłam 250zł za pomoc w protokolarnym odbiorze mieszkania (jak potrzeba wystawia fakturę). Zaoszczędziłam parę tysięcy złotych. Nie była bym w stanie wraz z mężem wyłapać wszystkich istotnych usterek. Pozdrawiam miłośników własnych m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 80.68.236.* 25.02.08, 08:51 Witam! Czy lokatorzy z klatki C otrzymali już informację o terminach odbioru? Czy raczej należy spodziewać się kolejnych poślizgów w realizacji? Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim cierpliwości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.nsn-inter.net 25.02.08, 09:26 Kolejny poślizg. Czekamy na informację o odbiorach. Powinno to nastąpić na dniach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 80.68.236.* 25.02.08, 12:59 To bardzo proszę o sygnał, jak już zaczną się odbiory :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 10:47 Zastanawia mnie jedna kwestia jaki interes ma spółdzielnia w opóźnianiu odbiorów? Chce nam pokazać że za mało zapłaciliśmy za mieszkania? Już raz nas straszyli zmianą wykonawcy i powiem szczerze że powinniśmy się zgodzić na zmianę wykonawcy ponieważ te pieniądze które zostałyby dopłacone i tak wydamy na wynajęcie mieszkań opłaty bankowe (zmiany umowy kredytowej oraz ubezpieczenia kredytu) a teraz dalej nie wiemy kiedy dostaniemy nasze mieszkania. Dodatkowo zastanawiam się kto przyznał certyfikat wiarygodności dewelopera jakie są kryteria. Nasza spółdzielnia spełnia jeden a jest nim na nasze nieszczęście niekompetencja. Jeżeli spółdzielnia nie wie co dzieje się na budowie i nie zna terminu zakończenia budowy jako inwestor to kto ma to wiedzieć? Wiecznie słyszymy że mieszkania będą oddawane w tym może w przyszłym miesiącu a może nigdy? Pozdrawiam przyszłych sąsiadów i mam nadzieję że spotkamy się w tym roku!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 11:00 Witam, prosba o informacje-może ktos takie posiada: jakie są średnie opłaty w mieszkaniach z kotłami dwufunkcyjnymi? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 80.68.236.* 27.02.08, 11:40 Jako grupa mieszkańców, która nieustająco czeka na mieszkania z kotłami, mamy raczej niewiele do powiedzenia na ten temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kax Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.telsat.wroc.pl 27.02.08, 18:36 Mieszkam na Objazdowej w domu wybudowanym przez Spoldzielnie Wroclawski Dom i musze przyznać, że z tymi opłatami jest różnie. Zależy chyba od mieszkania, gdzie jest usytuowane. Co co mają mieszkania na pierwszym pietrze i są ze wszystkich stron otoczeni lokalami płacą ok 30-60. Ale na parterze czy na drugim pietrze rachunki dochodzą do 150 zł. Mam tu na myśli miesiące zimowe (gdy jest zimno) Oczywiście wszystko zależy, kto i ile grzeje, bo są ludzie, którzy utrzymują temperaturę w mieszkaniu na 25 stopni, ale to kwestia przyzwyczajeń, upodobań. Nie ma zatem jednej, jakiejś konkretnej odpowiedzi na to pytanie. Jedyne co pewne, to mamy nad tym, kontrolę, bo rachunki przychodzą na podstawie wskazań licznika, który umiejscowiony jest na korytarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _mayka Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 13:36 I jak?? Udało się już komuś odebrać mieszkanie?? Okropne jest to czekanie na nieokreślone "wkrótce" ;( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 80.68.236.* 29.02.08, 16:38 dzwoniłam do spółdzielni - są jakieś problemy z podłączeniem gazu...Oczywiście nie ma szans na informację, w ktorej byłaby jakaś konkretna data - pani "ma nadzieję", że do końca marca oddadzą wszyskie mieszkania, ale nie wiem, czy to nie jest myślenie życzeniowe, zwłaszcza że pamiętam jeszcze, jak "miała nadzieję" na koniec grudnia ub.r.... masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:18 Witam, również dzwoniłam w piątek i podobne "wiadomości" usłyszałam, ale dzwoniąc po raz drugi w poniedziałek Pani w spóldzielni podtrzymała, iż w pierwszej kolejności oddadzą klatke C-póki co nie mają wieści od wykonawcy.... Paranoja z tym wszystkim.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 80.68.236.* 05.03.08, 16:05 Najgorsze, że albo w tej spółdzielni nikt nie jest tak naprawdę zorientowany, co się na tej budowie dzieje, albo nas dalej zwodzą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abe Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 80.68.236.* 07.03.08, 12:23 Czy ktoś ma jakieś nowe wiadomości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleber Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 19:24 Cala klatka C z mieszkaniami jest juz wykonczona(calkiem ladnie to wyglada),zakluczona i czeka na swoich lokatorow.Opoznienia w oddaniu sa wiec spowodowane tym ze jeszcze nie bylo odbioru lokalu z gazowni. Po 2 i pol roku czekania to mi juz tydzien czy dwa nie robi roznicy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 10:13 Witam serdecznie, czyżbyśmy byli pierwsi z zameldowaniem odbioru mieszkania? :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.08, 10:56 wyglada na to że tak, a z której klatki jesteś i na jaki dzień masz odbiór? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abe Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 80.68.236.* 18.03.08, 15:33 Gratulacje!!! Już odebrane, czy póki co wyznaczyli termin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 10:27 Witam, jestesmy z klatki C i póki co mamy wyznaczony termin na 26 marca. Mam nadzieje że ostatecznie:) Pozdrawiam i trzymamy kciuki za całą reszte! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 08:16 proszę dać znać jak przebiegł odbiór mieszkania i co z balkonami( szybami ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 08:46 Witam, dzis o 10.00 odbieramy mieszkanko, więc wieczorem napisze co i jak. Pozdrawiam i trzymamy kciuki za sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 26.03.08, 08:50 przyłączam się do prośby - ja wygladały odbiory. Co do balkonów to dzisiaj rano barierki były bez wypełnień. Czy odbieracie mieszkania niekompletne (np. bez wykończonych bakonów)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 09:48 No więc tak, nie wiem w jakim stanie odbierzemy M ( z czy bez wypełnień na balkonach) - powiem jak odbierzemy, natomiast szczerze...czekaliśmy tyle czasu na ten odbiór, fachowcy poumawiani i póki co nie robi nam to różnicy, bo zanim się wprowadzimy to z miesiąc minie więc mam nadzieję że w tym czasie wypełnienia już będą, a jeśli nie to najwyżej nie będziemy wychodzili na balkon:) najwazniejsze M a reszta... Choc nie powinno tak być, bo juz dawno temu wszyscy powinniśmy tam mieszkać, no ale...życie. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaw Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 20:51 No i jak, odebrali? Jakie usterki wychwyciliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 09:39 Witam:) no więc tak: przy odbiorezą są: kierownik budowy, pracownik ADM oraz inspektor nadzoru bud. Usterk nie było żadnych. Generalnie na bloku to jest wielki bałagan. Gaz jest, wypełnień w balkonach nie ma, natomiast nie grzeja jeszcze ponieważ nie ma liczników-jak zalożą (my umówieni jestesmy na zamontownaie na 4.04), wtedy trzeba sie umówić jeszcze z ADM na odbiór na gorąco grzania. Klucze mamy i wczoraj ok 17.00 chcielismy wejśc na mieszkanie, a ponieważ klatka C jest jeszcze niedostępna z przodu-kłada kafelki, trzeba wchodzic tylną, która pomimo tego iż mamy klucze( od obu klatek) nie otworzyła się....i tu co...konsternacja, bo albo a) pomylili klucze do klatki albo b) jak kończą robote to my pomimo że mamy zrobiony odbiór i mamy klucze dostać się na blok nie możemy.... Dziś bedziemy wyjasniać o co chodzi. Mam nadzieje że to pomyłka. Acha liczniki sa na klatce-dostaje się kluczyki. Progi w drzwiach sa jeszcze klejone- i belki w drzwiach...ale generalnie jest ok. Pozdrawiam! P.s chyba nie jestesmy pierwsi którzy odebrali. Prośba o informacje od "szczęśliwych"! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 09:57 dziękuję za informację , a wiadomo coś kiedy będą wypełnienia , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 10:23 nie, nic niestety nie wiadomo kiedy będą te wypłenienia. Podpisywaliśmy dokument że do czasu dostarczenia i zamontowania wypełnień nie bedziemy korzystali z balkonu-a jezeli już to na własną odpowiedzialnośc.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.08, 13:28 Odebraliśmy mieszkanie!!! Nie obyło sie bez kilku usterek,które zgodnym chórem fachowców zostały określone jako kosmetyka:uszczerbki w tynkach,porysowane szyby,niedomykające sie drzwi,nierówne ściany i wylewki itp. Życzę powodzenia w odbiorach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abe Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 80.68.236.* 27.03.08, 15:06 I co z tą "kosmetyką"? Będą poprawiać, czy bierzecie to na siebie? Niezależnie od wszystkiego fajnie, że już je odebraliście :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _mayka Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 15:50 Wiem że się powtarzam, ale nie wie ktoś czegoś kiedy ruszy klatka B? Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATR Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.4web.pl 02.04.08, 21:30 Wczoraj dzwoniłem i nawet p. Zofia tego nie wie ;-) Pozdrawiamy sąsiadkę, kl.B p.1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _mayka Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 11:54 Oj niedobrze :( Nam przy podpisywaniu umowy z energetyką pani rzuciła niepewnie że tak mooże kwiecień.. Tak się tylko zastanawiam czy przynajmniej z wypłatą odsetek za spóźnienie nie będzie problemu. Słyszałam już pierwsze pogłoski, że bardzo sprytnie próbują się z tego wykręcić. A najświeższe info jest takie że jedyne czego brakuje w klatce B to pomalowane ściany. Dzisiaj koleś kończył płytkowanie schodków na zewnątrz. W mieszkaniu nawet jest już prąd. Problem w tym że panu kierownikowi ewidentnie zależy na przedłużaniu sprawy ile się da. Pewnie ma w tym swój osobisty interes finansowy, a dla nas oznacza to tylko jedno - kolejne tygodnie zwłoki. Parter pozdrawia pierwsze piętro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 15:57 Witam sąsiadów Macie jakieś wieści o dalszych odbiorach?? W SM nikt nic nie wie tak jakby to nie była ich sprawa tylko słychać narzekania na wykonawcę którego sami wybrali. Odnoszę wrażenie, że SM Wrocławski Dom traktuje nas jak drugi gatunek klienta którzy już zapłacili po starych cenach mieszkań termin oddania już minął więc możemy czekać w nieskończoność aż się budynek sam wykończy ponieważ nie ma pieniędzy na wykończenie tylko nikt ze spółdzielni nie umiał mi powiedzieć co było przyczyną rocznego opóźnienia rozpoczęcia budowy.(przepraszam przyczyną był projekt budynku tylko dlaczego jak rezerwowaliśmy mieszkanie to projekt już był zmieniony?) Tak na marginesie polecam stronę www.osiedlewilanowskie.pl i zobaczyć jaka jest różnica w traktowaniu klienta, można zobaczyć zdjęcia z kolejnych etapów budowy jakie są terminy itd. Pozdrawiam sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieści ze spółdzie Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.cvs.pl 16.04.08, 19:08 Klatka A pozdrawia klatkę B! :) Chyba macie szansą do końca kwietnia dostać klucze, czego oczywiście szczerze zazdroszczę, bo termin oddania klatki A ciągle nieznany - nieśmiało w SM powiedziano, że może w połowie maja, ale jak zapytałam o konkret, na kiedy mam zamawiać fachowców, to się panu od razu czerwiec z tego maja zrobił!!! Spółdzielnia toleruje to, że wykonawca jest niewypłacalny, że nie zapewnia ciągłości wykonywania prac i że płaci robotnikom, którzy snują się po budowie i nic nie robią - i w ten sposób wracamy na Alternatywy 4. No i jeszcze dowidziałam się, że potrzebni są specjalni fachowcy do malowania lamperii na korytarzach i że realizacja tego właśnie zadania może się przedłużyć do ok. 1,5 miesiąca. Spróbujmy jakoś przetrwać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 16:13 Z twojego postu wynika, że klatka B też musi czekać do maja lub czerwca aż "super" SM znajdzie fachowca do malowania klatek ponieważ klatka B też nie jest pomalowana:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abe Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.cvs.pl 17.04.08, 17:26 :( Sorki za mało optymistyczne newsy - może jednak jest już nagrany dla Waszej klatki jakiś fachowiec, bo termin końca kwietnia w kotekście klatki B z całą pewnością sie pojawił się w rozmowie... tylko A ciągle pod znakiem zapytania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 11:11 Zastanawia mnie jedna kwestia jaki interes ma spółdzielnia w opóźnianiu odbiorów? Chce nam pokazać że za mało zapłaciliśmy za mieszkania? Już raz nas straszyli zmianą wykonawcy i powiem szczerze że powinniśmy się zgodzić na zmianę wykonawcy ponieważ te pieniądze które zostałyby dopłacone i tak wydamy na wynajęcie mieszkań opłaty bankowe (zmiany umowy kredytowej oraz ubezpieczenia kredytu) a teraz dalej nie wiemy kiedy dostaniemy nasze mieszkania. Dodatkowo zastanawiam się kto przyznał certyfikat wiarygodności dewelopera jakie są kryteria. Nasza spółdzielnia spełnia jeden a jest nim na nasze nieszczęście niekompetencja. Jeżeli spółdzielnia nie wie co dzieje się na budowie i nie zna terminu zakończenia budowy jako inwestor to kto ma to wiedzieć? Wiecznie słyszymy że mieszkania będą oddawane w tym może w przyszłym miesiącu a może nigdy? Pozdrawiam przyszłych sąsiadów i mam nadzieję że spotkamy się w tym roku!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 17:46 Zastawiałam się, czy nie należałoby wnioskować do "ciała", które przyznało SM Wrocławski Dom certyfikat wiarygodnego dewelopera o jego cofnięcie - przynajmniej inni się nie nabiorą na ten bajer :(. Najbardziej denerwująca jest nasza bezradność w stosunku do ich ignorancji!!! Pisaliście może jakies pisma do zarządu spółdzielni? Bo ja póki co tylko wydzwaniam i jak słyszę panią Zofię, która ze stoickim spokojem po raz setny mówi, że ona nie ma informacji na ten temat i, że jak chcę, to mogę dzwonić do jej szefa, to ... nie napiszę co.. Byle byśmy nie skończyli na ułożeniu kolejnej zwrotki dla wrocławskiego chóru narzekań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.e-wro.net.pl 19.04.08, 10:28 To jest jakiś pomysł. Przecież my wpłaciliśmy na mieszkania kilka lat temu. Na pewno spółdzielnia nie trzymała naszych wpłat w skarpecie tylko nasze oszczędności pracowała na siebie. Pewnie wydali je na inne inwestycje a teraz się szczypią z naszym wykonawcą i dlatego oni nie kończy naszego bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 10:32 Witam Byliśmy w niedzielę na budowie oczywiści u nas bez zmian blok jak stał rozgrzebany tak stoi, garaż nie tknięty, wypełnień na balkonach brak klatki rozgrzebane itd. Natomiast cała okolica się zmienia jeszcze kilka tygodni i zostaną oddane dwa nowe budynki które dopiero zaczęli budować. Dowiedziałem się że w naszym budynku już wkrótce zostanie otwarty sklep Minolty. Przyszły sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abe Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.cvs.pl 21.04.08, 17:54 Też tam wczoraj byłam - wieczorkiem. Spotkałam pijanego w trupa stróża :) Jakiś czas temu widziałam też właścicieli tego lokalu usługowego, który będzie na dole i oni twierdzili, że mają tam być jakieś drobne usługi reklamowe, ale może coś się zmieniło w międzyczasie. Na garaż, biorąc pod uwagę to, co mówią w spółdzielni, to w ogóle nie ma co liczyć w najbliższym terminie. Mają się za niego zabrać dopiero po tym, jak oddadzą mieszkania. Ja niestety czekam na klatę A, a tam krajobraz jak po bitwie i żadnych postępów nie widać. POzdrawiam i liczę na jakieś dobre wieści z klatki B... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:48 Ja mam mieszkać na klatce B ale już nie liczę na kwiecień i mam wielkie wątpliwości że będą odbiory w maju. Przy takim tempie prac to pewnie odbiory zaczną się w trzecim kwartale tak jak to było zapisane w aneksie do umowy tylko ktoś w spółdzielni pomylił rok zamiast od razu wpisać 2008 pomyłkowo wstawiono 2007. Jak mnie pamięć nie myli to przed odbiorami sąsiedzi z klatki C byli na spotkaniu na które zostali zaproszeni listownie i telefonicznie jak na razie nikt do mnie nie dzwoniła ani nie pisał więc nie liczę na szybki odbiór. Może to tylko do mnie nie dotarły wieści jeżeli jest ktoś z klatki B i został zaproszony na spotkanie proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _mayka Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 08:55 Niestety muszę podzielić Twoje obawy drogi sąsiedzie. Również klatka B i również nie wierzę w odbiory do końca kwietnia, skoro żadnego ruchu ze strony spółdzielni w postaci telefonu czy listu jak nie było tak nie ma. Poza tym dobija mnie fakt, że nawet jesli jakimś cudem dostaniemy klucze, to na akty własności i tak nie ma co liczyć. Przecież to nadal będzie teren budowy!! Na Zatorskiej właśnie mają ten problem - niby większość już odebrała mieszkania i jako tako wszystko jest skończone, a pierwszy mętny termin spotkań z notariuszem spółdzielnia określa na lipiec - sierpień. A wszyscy już dokładnie wiemy jak to jest z terminami we Wrocławskim Domu ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.cvs.pl 23.04.08, 19:03 A może by zewrzeć szergi i wystąpić wspólnie z pismem do zarządu spółdzielni? Zarządać konkretnych odpowiedzi, rozliczenia osób odpowiedzialnych za całą tę farsę, którą odstawiają? Przecież nasza sytuacja to prawie jak "alternatywy 4"- wszechwładni pracownicy spółdzielni mający gdzieś ludzi, od których wzięli przecież niemałą kasę, z której żyją, tak? Jest wśród nas jakiś prawnik? Może należy poszukać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.e-wro.net.pl 23.04.08, 20:55 Jestem za już wystarczy tej farsy!! Przez opieszałość spółdzielni muszę podpisać kolejny aneks do umowy kredytowej nie mówiąc o ubezpieczeniu kredytu:( Naprawdę wolałbym wydać te pieniądze na wykończenie mieszkania a nie dorabiać ubezpieczyciela. Jeżeli chodzi o wykonawcę to moim zdaniem pewnie częściowo ma rację gdyż doszły mnie słuchy, że opóźnienie rozpoczęcia budowy wynikało ze sprawy sądowej z jednym sąsiadem mieszkającym obok naszego terenu co wiązało się ze zmianą planu budynku, oczywiście spółdzielnia nie raczyła nas poinformować o tym fakcie przed podpisaniem umowy, bo po co? Nie informując nas wszyscy podpisaliśmy umowy i w ten sposób nas mają!! Gdyby opóźnienie wynikało tylko z winy wykonawcy to na pewno spółdzielnia już dawno miała innego, a tłumaczenie że wykonawca jest nie wypłacalny nic mnie nie interesuje, ja podpisałem umowę z SM Wrocławski dom a nie z wykonawcą więc całą odpowiedzialność spada na spółdzielnię. Nie myślcie sobie że bronię wykonawcę dla mnie to firma Krzak i mam nadzieję, że jest to ich ostatnia budowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abe Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.08, 19:33 Wróciłam właśnie z budowy i ... musze stwierdzić, że nareszcie widać jakiś postęp. Jest lamperia w klatce B!!!! położyli też kafle na korytarzu w klatce A (zosatł jeszcze parter do wyłożenia kaflami). Pojawiły się szybki (wypełnienia) na części balkonów. Wygląda na to, że jednak ten dramat zmierza do jakiegoś finału. Budują coś z cegły przy tarasach, ale nie potrafię określić celu tych zabiegów. Ponoć w klatce A są też pomalowane mieszkania. Generalnie w porównaniu z klikoma ostatnimi tygodniami naprawdę można zauważyć, że coś się zadziało w ciągu tego tygodnia - przynajmniej tej wersji się trzymajmy :). No i nad wejściem do lokalu usługowego pojawił się szyld - faktycznie jest i Minolta i usługi poligraficzne i reklamowe i grawerowanie laserowe. Pozdrawiam sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.wroclaw.mm.pl 28.04.08, 20:33 A podobno jutro mają montować osłony balkonowe. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abe Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 17:25 Już w sobotę było zamontowanych kilka osłon - są przeźroczyste. Nie wyglądaję źle, ale niczego się za nimi nie da schować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.wroclaw.mm.pl 30.04.08, 17:41 My też myśleliśmy że będą jakieś matowe. Trzeba będzie coś obmyślić :) Na razie opalanie na waleta odpada hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _mayka Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.08, 14:07 Najświeższe info ze spółdzielni: w tym tygodniu przeprowadzane są odbiory techniczne klatki B i na przyszły tydzień planowane jest spotkanie. Oczywiście data i godzina nieznana - więc wnioskuję, że pewnie będzie poślizg. Może ktoś jeszcze uzyskał takie informacje? Pozdrawiam coraz bardziej wiosennie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.08, 14:24 Witam Czy ktoś z klatki B otrzymał rachunek za energię elektryczną?? Według pani z którą dziś rozmawiałem odbiory klatki B planowane są w przyszłym tygodni środa-czwartek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _mayka Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.as.kn.pl 06.05.08, 21:17 Nie bardzo wiem o jaki rachunek chodzi.. do nas nic takiego nie dotarło. Czy to znaczy że razem z protokołem odbioru wręczą nam pierwszy rachunek za prąd?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abe Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.cvs.pl 06.05.08, 17:38 Fajnie! - taka informacja daje nadzieję także nam - z klatki A. Trzymam kciuki, żeby nie było kolejnego spóźnienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 09:00 Rachunek za prąd otrzymałem na stary adres zamieszkania i nie jest to rachunek za instalację licznika tylko za zużycie energii w miesiącu kwietniu oraz prognozy na kolejne miesiące. Według rachunku zużyłem już 97KWh nie jest to mało tym bardziej że nikt tam chyba nie mieszka:( W spółdzielni nic nie wiedzą dlaczego dostałem ten rachunek sami jeszcze nie mają protokołów z odbioru liczników wynika z tego że ktoś podłącza się do instalacji w moim mieszkaniu:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATR Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: 62.233.225.* 07.05.08, 10:37 Ja, również otrzymałem rachunek za prąd. Poinformowany zostałem, że mam fakturę przynieść na odbiór mieszkania (co ma nastąpić w przyszłym tygodniu:-))a oni to załatwią. A jak będzie to zobaczymy....Może dojdą kolejne rachunki za wodę, gaz, a może już czynsz za kwiecień. Pozdrawiam sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.e-wro.net.pl 08.05.08, 22:15 Wygląda na to że w przyszłym tygodniu odbędą się odbiory klatki B. My mamy odbiór w środę. Jest szansa że wkrótce się poznamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _mayka Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 09:45 My też jesteśmy umówieni na środę! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abe Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.cvs.pl 10.05.08, 11:59 klatka A pozdrawia szczęśliwców, którzy się w końcu doczekali :) Ciekawa jestem - dzwonił ktoś może do energetyki w sprawie tych rachunków za prąd? Jakoś nie ufam w to, że spółdzielnia rozwiąże tę sprawę, ale gdyby na spotkaniu klatki B (albo przy odbiorach mieszkań) pojawiła sie informacja o propozycjach rozwiązania, proszę o sygnał - szczególnie, że termin oddania naszej klatki, ciągle jest nieznany i raczej odległy... I proszę o wrażenia z samego odbioru - może będzie ktos miał jakieś wskazówki, na co szczególnie zwrócić uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.cvs.pl 17.05.08, 12:09 Jak przebiegły odbiory w klatce B? Może jakieś wskazówki dla ciągle czekających z klatki A? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _mayka Re: SM Wrocławski Dom -Objazdowa IP: *.as.kn.pl 27.05.08, 17:57 Witam. Jesli chodzi o same odbiory to nic specjalnego. Wszystko dzieje sie strasznie szybko, do tego kierownik z panem ze spoldzielni poganiaiali sprawe. Juz po samym odbiorze powychodzilo kilka niedorobek, np nierowne wneki na framugi drzwi. Na pytania o ogolne zakonczenie budowy pan ze spoldzielni tylko sie glupio usmiechal i prosil o nie denerwowanie go takimi pytaniami. Mieszkanie odebralismy juz jakis czas temu, a od tego czasu praktycznie nic sie nie ruszylo dalej na budowie, jedynie murek od tarasu urosl kilka cegiel wyzej. O garazach i skrytkach na poddaszu nawet nie musze wspominac ze sa w kapletnej rozsypce. Podsumowujac jestesmy szczesliwi z samego faktu ze doczekalismy sie wreszcie na mieszkanie, jak dalej bedzie zobaczymy. Zyczymy rowniez jak najszybszych odbiorow w klatce A. Odpowiedz Link Zgłoś