Dodaj do ulubionych

cichy zaułek - TAK NOWY WĄTEK !!!

25.09.07, 00:21
witam, mieszkam na cichym załku. przez przypadek zerknąłem wczoraj
na forum i mnie poraziło...
nie przeczę, że rzeczywiście dużo tu wątków o moim osiedlu i czasem
sa upierdliwe i banalne. ale czy nie to chodzi na forach?
porażaja mnie przypadkowi "goście" którzy krytykują mieszkańców
osiedla (czyli pośrednio mnie również)...skoro przeszkadzaja wam
wątki o CZ - po co je tak dokladnie czytacie?...po to jest forum,
żebyście mogli wybrać...czy nie jest większym kretynizmem pisanie 80
postów o panewce wału korbowego?...uważam, że jest, ale o tym nie
czytam. i nie zabieram fanom panewek prawa do pisania o tych
panewkach.
jedyne co mi przychodzi do głowy to przemawiajaca przez was
zazdrość. osiedle udało sie jak rzadko komu. i nie chodzi o to, że
chodzimy dumni z głowa w chmurach - CZ to w końcu nie nasza zasługa -
trafiło sie nam fajne osiedle i już. ale ludzie...pokory więcej...i
rozumu. jeśli będę uważał, że w sedesie w moim kiblu woda spływa za
wolno i zechcę o tym założyć wątek, niech nie odzywaja się ludzie,
którzy nie maja co zrobić z wieczorem i chcą w tym czasie obrażać
innych , którym woda w kiblu płynie równie wolno. może my chcemy o
tej wodzie pogadac...?
ktoś napisał, że na CZ mieszkaja buraki...to budzi tylko uśmiech.
jestem burakiem i mieszkam na CZ. i przyznam się , że mieszka mi się
tu fantastycznie...pozdrawiam sąsiadów i tych którzy biora mnie za
buraka.
Obserwuj wątek
    • sikoramaku Re: cichy zaułek - tAK NOWY WĄTEK !!! 25.09.07, 00:27
      zapomniałem dodać...
      woda w kibelku płynie tempem idealnym...
      • Gość: Burak Re: cichy zaułek - tAK NOWY WĄTEK !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 01:19
        Wszedlem tu przez przypadek ale to ze mieszkam na CZ to juz nie jest
        przypadek:),skoro mowia ze mieszkaja tu buraki to ja tez nim jestem
        i pozdrawiam wszystkich co sie nie uwazaja za burakow:):):):)
    • Gość: Piotrek cieszymy się Waszym szczęściem... IP: 82.160.28.* 25.09.07, 07:29
      i ponawiamy pytanie: nie macie przypadkiem własnego forum?
      • Gość: Tomek cieszymy się Waszym szczęściem... IP: 82.177.175.* 25.09.07, 07:47
        Gdyby nie mieszkańcy CZ dawno by to forum umarło ,wystarczy przejrzeć frekwencje
        .Każdy może tutaj pisać o czym chce i autor ma racje ,a osiedle jest naprawdę
        piękne!Nie przejmujcie się głupimi wpisami ,zwyczajnie zazdroszczą-buraki!
        • Gość: Piotrek znacie Tomku maksymę "Milczenie jest złotem" IP: 82.160.28.* 25.09.07, 08:32
          ale nie, lepiej pisać cokolwiek, żeby robić sztuczny ruch w
          interesie. Nie bójcie się, forum żyje i ma się dobrze z Waszymi czy
          bez Waszych wypocin.
          • sikoramaku Re: znacie Tomku maksymę "Milczenie jest złotem" 25.09.07, 08:44
            Piotrusiu Jedyny w Swoim Rodzaju, widzę, że jesteś najwierniejszym
            fanem naszego forum. przyznaj się czemu? ciebie tu najwięcej...
            • Gość: Piotrek sikoramaku IP: 82.160.28.* 25.09.07, 08:50
              byc może dlatego, że oprócz tego, że jestem (jak słusznie
              zauważyłeś), jaki jestem, to nie lubię ofiar losu z CZ. Normalni
              mieszkańcy tego osiedla (domniemuję, że tacy istnieją) nie wypisują
              farmazonów niemal każdego dnia. A co do bycia fanem - chyba jednak
              przeceniasz Wasze możliwości, po prostu patrzę na kolejne posty,
              chełpiące się niemal ubóstwem intelektualnym niektórych i uśmiecham
              się tylko pod nosem.
              • sikoramaku Re: sikoramaku 25.09.07, 09:13
                dlaczego uważasz, że każdy musi być bogaty intelektualnie?...
                niepełnosprawni fizycznie też budzą twój uśmiech?... czy to czyjaś
                wina, że nie jest doskonały?...uwierz mi, że na pewno co najmniej
                dla kilku osób na świecie ty również nie jesteś skarbnicą mądrości.
                • Gość: Piotrek Re: sikoramaku IP: 82.160.28.* 25.09.07, 09:16
                  Wierzę, wiem, że tak jest i nie ubolewam z tego powodu. Coś jeszcze?
                  Bo nie czuję się na siłach, żeby zostać filarem tego wątka. Zdaje
                  się, że chodziło o osiedle Cichy Zaułek, który wcale taki cichy nie
                  jest.
                  • sikoramaku Re: sikoramaku 25.09.07, 09:25
                    Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> Wierzę, wiem, że tak jest i nie ubolewam z tego powodu. Coś
                    jeszcze?
                    > Bo nie czuję się na siłach, żeby zostać filarem tego wątka. Zdaje
                    > się, że chodziło o osiedle Cichy Zaułek, który wcale taki cichy
                    nie
                    > jest.

Piotrku, nie ukrywam, że racji trochę masz - Ci którzy narzekają
                    powinni zamknąć to wszystko w jednym wątku.Ale widzisz - taka
                    łagodna polemika pomiędzy nami jest typem samonakręcacza - ja chcę
                    Tobie, a Ty mi. Tak to działa. I to właśnie w forach jest najlepsze,
                    zazwyczaj, każdy chce mieć ostatnie słowo. Pozdrawiam - nie
                    ironicznie, ale szczerze. Serio.
                • fido1979 Brawo! Jeden z lepszych tekstów... 25.09.07, 09:20
                  sikoramaku napisał:

> dlaczego uważasz, że każdy musi być bogaty intelektualnie?...
                  > niepełnosprawni fizycznie też budzą twój uśmiech?... czy to czyjaś
                  > wina, że nie jest doskonały?...uwierz mi, że na pewno co najmniej
                  > dla kilku osób na świecie ty również nie jesteś skarbnicą mądrości.

Teraz będę odsyłał tych "najmądrzejszych" do tego linka, by sobię
                  tę "maksymę" przyswoił i piszę to bez ironii.
                  Mam forum developerzy Wrocław w ulubionych i przeglądam sobie
                  informacje conajmniej raz dziennie. Ot tak, bo lubię. Nie
                  przeszkadzają mi mieszkańcy CZ, co więcej, powinni pisać tutaj, choć
                  fakt, mogliby zamknąć wszystko w jednym wątku i w podtematach.
                  Z drugiej strony "afera" wokół CZ sprawiłą, że ostatnio będąc w
                  okolicy na wycieczce rowerowej wybrałem się tam, by zobaczyć
                  jak "to" wygląda. I wygląda całkiem, całkiem.
                  • sikoramaku Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... 25.09.07, 09:28
                    jeśli jeździsz rowerem, polecam droge od CZ w stronę piaskowni przed
                    trzebnicą. naprawdę ładnie. i to na crosa, na wypad z żoną, a jak
                    dobrze poszukasz to i na hard-maratona coś znajdziesz...
                    • fido1979 Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... 25.09.07, 09:37
                      sikoramaku napisał:

> jeśli jeździsz rowerem, polecam droge od CZ w stronę piaskowni
                      przed
                      > trzebnicą. naprawdę ładnie. i to na crosa, na wypad z żoną, a jak
                      > dobrze poszukasz to i na hard-maratona coś znajdziesz...

Wiem, wiem. Karłowice to była dzielnica mojej narzeczonej. Zresztą
                      na tej wycieczce powiedziała: "zaraz po naszym mieszkaniu,
                      chciałabym mieszkać tutaj". Mówiła o CZ. Może sentyment z młodych
                      lat, a może po prostu ciekawa inwestycja.
                      • sikoramaku Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... 25.09.07, 09:42
                        pozdrowienia dla narzeczonej - to też moja stara dzielnica...
                      • Gość: fezuj Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... IP: *.scansafe.net 25.09.07, 09:44
                        Witam wszystkich. Ja tez mam to forum w ulubionych i czytam je
                        regularnie w przerwach w pracy. Kilkakrotnie zdarzylo mi sie tez
                        skrytykowac postawe mieszkancow CZ.
                        Nie przemawia jednak przeze mnie zadna zazdrosc czy zlosliwosc.
                        Szczerze powiedziawszy, nawet nie wiem, gdzie dokladnie to osiedle
                        lezy i jak wyglada. Po przeczytaniu Waszych postow autentycznie
                        narasta we mnie ciekawosc, by sie tam wybrac i obadac inwestycje,
                        wokol ktorej jest tyle szumu.
                        Mam nadzieje, ze w weekend pogoda dopisze.
                        Gdzie to sie znajduje (ulica, kolo czego) ?

PZDR
                        • Gość: Piotrek Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... IP: 82.160.28.* 25.09.07, 10:06
                          To nie samo osiedle jest taką ciekawostką (choć ładne, nie powiem),
                          co jego mieszkańcy. CZ wygląda, a właściwie budował się tak:
                          wroclaw.hydral.com.pl/szukaj.html?srch=chrzanowskiego&f=search&rdg1=ul&Submit=Szukaj&pow=m1
                          • Gość: fezuj Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... IP: *.scansafe.net 25.09.07, 10:14
                            Architektura dosc ciekawa.
                            A co do mieszkancow CZ - nie moge sie powstrzymac od pytania, kiedy
                            powstanie (nowy!) watek poswiecony planowanemu w tej inwestycji
                            zegarowi. Bo pewnie ten zegar bedzie bil co godzine, a to w CZ nie
                            ma prawa sie dziac ! Kolejny skandal na horyzoncie !

PZDR
                            • sikoramaku Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... 25.09.07, 10:29
                              kolego zegar już mamy...z kogutkiem...mamy nawet pomnik...nie
                              żartuję...nieco cyną zalatuje ale pomnik... :-)
                              • Gość: fezuj Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... IP: *.scansafe.net 25.09.07, 10:32
                                O shreck ! I jeszcze moze trawe na zielono maluja ?

Musze sie jednak tam wybrac i zobaczyc to cudo.
                                • Gość: fezuj Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... IP: *.scansafe.net 25.09.07, 10:34
                                  BTW - zegar z kaczka bylby bardziej na czasie :-)
                                  • fido1979 inwestycje-moje zdanie 25.09.07, 11:35
                                    Ja akurat jestem typowym pragmatykiem. Liczy się dla mnie:
                                    lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja. Średnio liczy się dla mnie
                                    wygląd zewnętrzny budynków itd. Gdybym miał kupować coś we Wrocku,
                                    we w miarę "dostępnych" cenach, to na dziś wybrałbym bardzo
                                    kontrowersyjny Wrobis-Strzegomska lub Wrobud-Wambierzycka, ciekawa
                                    dla mnie może też być Ganta przy Kamiennej, ale nie wiem jakie tam
                                    są ceny, bo ponoć jeszcze nie ma ustalonej. A co do CZ, mnie się
                                    spodobał, jak pisałem bardziej drugiej połowie, ale trzeba by było
                                    mieć 2 samochody w tej lokalizacji, a to mały dla mnie problem (np.
                                    finansowy ;)). A przy okazji od kiedy CZ jest sprzedawany i jaka na
                                    początku była cena za m2?
                                    • Gość: Magda Re: inwestycje-moje zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 11:47
                                      Co do komunikacji - masz trochę racji... do autobusu jest "kawałek"
                                      i jeszcze te dziady jeżdżą jak chcą... a raczej nie jeżdżą... ale mi
                                      akurat cisza i spokój oraz piękna okolica, a przy tym jednak w miarę
                                      nieduża odległość od centrum miasta w zupełności to wynagradzają.
                                      Anyway, jakos nie wyobrażąm sobie mieszkania przy głównej ulicy. Co
                                      do cen... hmm.. ja mam wrażenie że wygraliśmy trochę los na loterii -
                                      podpisywałam umowę w czerwcu 2006 i miałam cenę 3250 zł za mkw..
                                      nierealne, co?? a jednak! Wcześniej było jeszcze taniej.
                                      Pozdrawiam
                                      • fido1979 Re: inwestycje-moje zdanie 25.09.07, 12:03
                                        hmm.. ja mam wrażenie że wygraliśmy trochę los na loterii -
                                        > podpisywałam umowę w czerwcu 2006 i miałam cenę 3250 zł za mkw..
                                        > nierealne, co?? a jednak! Wcześniej było jeszcze taniej.
                                        > Pozdrawiam

Za 3250, to mógłbym tam mieszkać i chodzić na pieszo do pracy ;) Ale
                                        dziwnie, bo wtedy chyba ceny średnie były powyżej 4 tys.? Jeśli
                                        dobrze pamiętam. Przynajmniej sądzę po inwestycji przy Legnickiej -
                                        bodajże 4200 metr.
                                        • Gość: fezuj Re: inwestycje-moje zdanie IP: *.scansafe.net 25.09.07, 12:05
                                          Tam rzeczywiscie byly takie ceny w zeszlym roku okolo maja. Sam
                                          pamietam ogloszenia z Wyborczej.
                                    • Gość: fezuj Re: inwestycje-moje zdanie IP: *.scansafe.net 25.09.07, 12:04
                                      Pragmatyzm to cecha pozytywna. Ale moim zdaniem to co odstawiaja
                                      przy Strzegomskiej jest karygodne. Kiedy widze te tony betonu z
                                      ktorych odlano sciany, to wspolczuje ludziom ktorzy beda tam
                                      mieszkac.
                                      Jako ciekawostke podam, ze juz dawno temu, w bylych PGR-ach
                                      zaniechano budowy chlewow odlewanych z betonu, gdyz zauwazalnie
                                      spadla wylegalnosc swin ;-).
                                      • fido1979 Re: inwestycje-moje zdanie 25.09.07, 12:10
                                        Gość portalu: fezuj napisał(a):

> Pragmatyzm to cecha pozytywna. Ale moim zdaniem to co odstawiaja
                                        > przy Strzegomskiej jest karygodne. Kiedy widze te tony betonu z
                                        > ktorych odlano sciany, to wspolczuje ludziom ktorzy beda tam
                                        > mieszkac.

Kontynuując pragmatyzm - beton ma największe tłumienie, więc dla
                                        mnie to by była nawet pokusa. A poza tym tam jest wszystko i to moim
                                        zdaniem wyróżnia tę lokalizację. Z drugiej strony każdy inny budynek
                                        też jest z betonu, a ma silikatowe ściany, więc dla mnie różnica
                                        żadna.
                                        • Gość: fezuj Re: inwestycje-moje zdanie IP: *.scansafe.net 25.09.07, 12:13
                                          A przewodnictwo cieplne ?
                                          No i jesli chodzi o Strzegomska - tam sa calkiem ladne korki..

PZDR
                                          • fido1979 Re: inwestycje-moje zdanie 25.09.07, 13:18
                                            Gość portalu: fezuj napisał(a):

> A przewodnictwo cieplne ?
                                            Tu wkroczyłeś w mocno dyskusyjny temat. Zależy od grubości ścian i
                                            jaki jest beton, bo niby jest gorszy niż silikat, ale są takie
                                            mieszanki, które mają 0,5, więc... A tak naprawdę decydująca jest
                                            izolacja i tyle.

> No i jesli chodzi o Strzegomska - tam sa calkiem ladne korki..
                                            Plany Strzegomskiej są takie, że ma tam być czteropasmówka, więc
                                            kwestia czasu jeśli chodzi o korki.
                                            Zresztą zawsze jest ale, jak mieszkasz na CZ, to średnia
                                            komunikacja, przy Strzegomskiej znów to, co piszesz, przy
                                            Wambierzyckiej słyszałem o cieniu z "pagórka", pociągu i braku
                                            dojazdu. Wszędzie jest ale...

> PZDR
                                • Gość: Magda Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 11:33
                                  Zapraszamy Serdecznie :))
                                  Szczególnie teraz jest pięknie - jak drzewa na działkach i w parku
                                  zaczynają być złote i czerwone, a jeszcze nie tracą liści... Jak
                                  podnoszę rano żaluzje, to z mojego II piętra jest naprawdę piękny
                                  widok na oświetlone porannym słneczkiem działki i park. A z kolei
                                  wieczorem na zachody słońca można patrzeć i patrzeć... Muszę się
                                  nacieszyć tymi widokami zanim nie zlikwidują tych działek i nie
                                  postawią tam drugiego osiedla ;))) co radzę po sąsiedzku wszystkim
                                  sąsiadom bud. B :)
                                  A co do ilości wątków - przecież o forum publiczne i każdy moze
                                  założyć jaki chce i o czym chce wątek - więc po co w ogóle ta afera??
                                  No i te "trole" forumowe też wkurzają, ale znowu - to forum
                                  publiczne, więc niech sobie piszą. My i tak wiemy, że mieszka nam
                                  się na naszym Cichym bardzo dobrze :)) prawda??
                                  pozdrawiam serdecznie
                                  • Gość: Magda Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 11:34
                                    A na marginesie - trawa na podwórku faktycznie wygląda jak
                                    pomalowana :)))))
                                    • Gość: fezuj Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... IP: *.scansafe.net 25.09.07, 12:00
                                      A pomnik kogo przedstawia ?

PZDR
                                      • Gość: Magda Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 12:31
                                        Sowa sobie siedzi na całkiem sporym cokole... i chyba tylko autor
                                        projektu wie, dlaczego ją tam postawili i co ma symbolizować.. w
                                        ogóle nie wiem dlaczego i z jakiej przyczyny... Podobno na Morelowym
                                        (równoległa inwestycja Atala) stoi niedźwiedź, czy coś podobnego.
                                        Najbardziej prawdopodobna wersja niestety jest taka, że w projekcie
                                        coś tam miało być (na makiecie pierwotnie była fontanna, ale już jak
                                        kupowaliśmy mieszkanie mówili, że jej nie będzie ;)) więc na szybko
                                        zamówili cokolwiek u znajomego kamieniarza żeby odbiór był ;))
                                        Dzieciaki mają wokół czego biegać ;))
                                        • Gość: fezuj Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... IP: *.scansafe.net 25.09.07, 12:42
                                          Sowa zwykle symbolizuje madrosc.
                                          Rozumiem, ze sowa jest ze stopu cyny z czyms-tam (zamowiona w
                                          Hutmenie ?), natomiast slusznych rozmiarow cokol pochodzi od
                                          znajomego kamieniarza ?
                                          Fontanna to niezly bajer, ale robi halas, a cynkowa sowa z pewnoscia
                                          nie pusci pary z dzioba do konca swoich dni.
                                          Coraz bardziej narasta we mnie pokusa pojechania i obejrzenia tego
                                          dziwa.

Niech Sowa ma w opiece wszystkich mieszkancow CZ !

PZDR
                                          • Gość: Magda Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 12:49
                                            Ta mądrość sowy to pewnie tak a'propos buraków-mieszkańców... ;))
                                            niech chociaż będą pozory ;))) a sowa jest również kamienna - z tego
                                            samego granitu co cokół...
                                            No teraz, to już na pewno przyjedziesz zobaczyć! No i wreszcie można
                                            normalnie dojąś/dojechać, bo ul. Chrzanowskiego wypolbrukowali :))
                                            (co prawda, tylko od Czajkowskiego do końca osiedla, ale zawsze to
                                            coś!!)
                                            pozdrawiam i zapraszam jeszcze raz :)
                                        • sikoramaku Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... 25.09.07, 12:47
                                          nie widziałem, ale z wydaje mi się wiarygodnego źródła wiem, że ten
                                          niedźwiedź ma głowę podobną do ... świni...nie żartuję ani nie kpię -
                                          tak mi powiedział ktoś kto tam mieszkam...
                                          magda - pozdrawiam, też mieszkam w B , co prawda na pierwszym
                                          piętrze od strony ogródków i nie widzę może parku tak dobrze jak ty,
                                          ale zachody słońca przechodzą z dnia na dzień siebie same...naprawdę
                                          poranna kawa albo wieczorne piwo inaczej smakuje...szczególnie teraz.
                                          sowa niestety kojarzy mi się z jakimś postumentem pamięci...można by
                                          co miesiąc składać tam wiązankę i zapalać znicz...za wzystkie sowy
                                          świata.
                                          • Gość: fezuj Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... IP: *.scansafe.net 25.09.07, 12:52
                                            Niedzwiedz ze swinskim ryjem !!!
                                            Ludzie, bo pekne ze smiechu !!!
                                          • Gość: Magda Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 12:59
                                            Haha :) z tym zniczem to dobry pomysł!! :)))) A moze spróbować
                                            posadzić jakiś bluszcz na cokole?? A na Święta przebierzemy sowę za
                                            św. Mikołaja i dzieciaki będziemy wkręcać, że przyjechał :)
                                            Rzeczywiście - widoczki są przepiękne i są one dużą zaletą II
                                            piętra, ale cóż - skoro nie mam balkonu. A swoją drogą - co
                                            projektantowi szkodziło zrobić w tych mieszkaniach na II piętrze
                                            wystające niewielkie balkony?? (Ale to już takie moje narzekanie -
                                            jak kupowaliśmy mieszkanie to już dużego wyboru niestety nie było).
                                            Pozdrawiam serdecznie sąsiadów z B i A :)
                                            • Gość: lamanka Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... IP: *.ikatel.pl 25.09.07, 13:40
                                              No no a to dopiero pomysł z sowim Mikołajem!!! to by była zabawa dla
                                              dzieci:))) trzeba o tym pomysleć. Pozdrawiam sasiadów - mieszkam w A
                                              i niestety nie mam tak pieknych zachodów jak mieszkańcy B, ale
                                              nasze osiedle sliczne i cieszmy się z tego, życzę wszystkim pieknej
                                              jesieni:)))
                                        • Gość: ReX Re: Brawo! Jeden z lepszych tekstów... IP: *.lanet.net.pl 22.10.07, 11:02
                                          hehehe. Ponoc tej sowy na innym osiedlu nie chcieli ;-D
                                          Dostali wiec niedzwiedzia - czy lepiej ? tez nie wiem, ale slyszalem
                                          ze niedzwiedz ma duza D..Ę i Ci co rano wstaja i wychodza na balkon
                                          nie maja ciekawego widoku ;-D

• Gość: grzes Z innej beczki IP: 212.185.43.* 25.09.07, 14:55
      A jak wygląda sprawa aktów notarialnych na waszym osiedlu??
      Zostały już podpisane czy ciągle czekacie, a czas nagli bo jeżeli
      dostali pozowlenie na budowę w 2004 roku to powinniście mieć akty
      podpisane do końca tego roku bo inaczej nie będzieci mogli
      skorzystać z ulgi odsetkowej
      • Gość: fezuj Re: Z innej beczki IP: *.scansafe.net 25.09.07, 15:04
        Nieprawda. Z ulgi odsetkowej beda mogli skorzystac, ale dopiero po
        podpisaniu aktow. I odlicza sobie wtedy odsetki.
      • Gość: fezuj Re: Z innej beczki - ulga odsetkowa IP: *.scansafe.net 25.09.07, 15:09
        Polecam do przeczytania:
        dom.gazeta.pl/prawo/1,65588,3052910.html?as=1&ias=2&startsz=x
        • Gość: grzes Re: Z innej beczki - ulga odsetkowa IP: 212.185.43.* 25.09.07, 15:36
          wszystko sie zgadza, ale w ustawie jest jeszcze jeden zapis - od
          wydania pozwolenia na budowę do czasu jej zakończenia nie może
          upłynąć wiecej niż 3 lata. A więc jeśli Atal otrzymał pozowlenie w
          2004 roku to pełne 3 lata(roku uzyskania nie bierzemy pod uwagę)
          mijają z końcem tego roku. A więc trzeba by było mieć akt notarialny
          podpisany do końca tego roku.

isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?todo=file&id=WDU20000140176&type=3&name=D20000176Lj.pdf

Art. 26b, ustęp 2, podpunkt 4a
          • Gość: nie burak Re: Z innej beczki - ulga odsetkowa IP: *.cnpae.pl 26.09.07, 13:10
            to faktycznie maja sie z czego buraki cieszyc, nie odlicza odsetek od kredytu,
            placa za ubezpieczenie kredytu dodatkowa kase, przynajmniej woda w kibelku im
            dobrze scieka ;P to rzeczywiscie jest powod do radochy
            • sikoramaku Re: Z innej beczki - ulga odsetkowa 26.09.07, 15:04
              hahaha, ale nie buraku zawiść cię zżera...czemu uważasz, że nie
              odliczymy? oj ludzie co się z wami dziej- nie chce mi się wam
              tłumaczyć przepisów podatkowy, bo przecierz wszyscy sie na nich
              znacie, prawda? poza tym - akty już zaczynają być podpisywane...
              ubaw po pach jak się czyta posty i wyczuwa jak niektórzy aż
              zgrzytają zębami....
              • sikoramaku Re: Z innej beczki - ulga odsetkowa 26.09.07, 15:06
                sikoramaku napisał:

> hahaha, ale nie buraku zawiść cię zżera...czemu uważasz, że nie
                > odliczymy? oj ludzie co się z wami dziej- nie chce mi się wam
                > tłumaczyć przepisów podatkowy, bo przecierz wszyscy sie na nich
                > znacie, prawda? poza tym - akty już zaczynają być podpisywane...
                > ubaw po pach jak się czyta posty i wyczuwa jak niektórzy aż
                > zgrzytają zębami....

sorry za błąd w słowie "przecież" - pośpiech !!
              • Gość: nie burak Re: Z innej beczki - ulga odsetkowa IP: *.cnpae.pl 26.09.07, 15:53
                zawisc z powodu czego, bo nie bardzo wiem??? stwierdzam tylko fakt i lata mi to
                kolo piora, a skoro przytoczone przepisy sa niewazne, bo mieszkancow cz
                obowiazuja inne to gratuluje
    • Gość: Darcy Re: cichy zaułek IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.09.07, 08:42
      Ja się przyznaję, że zazdroszczę mieszkańcom CZ tej lokalizacji, szczególnie
      osobom z II piętra budynku B. :-) Też wprawdzie mieszkam w ładnej okolicy przy
      parku i mam za oknem zachody słońca, ale Wasze osiedle jest super. Widziałem
      sowę - nie jest taka zła, skojarzyła mi się z ciszą lasu, więc może to
      nawiązanie do nazwy osiedla, ale kto wie, co tak naprawdę auto miał na myśli?
      Pozdrowienia dla wszystkich i proszę o nieobrzucanie się inwektywami, bo to do
      niczego nie prowadzi. Każdemu wolno mieć własne zdanie na temat tego osiedla,
      ale czy potrzeba się przy tym obrażać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka