Gość: Mia IP: *.wro.vectranet.pl 17.06.08, 22:31 Szukam osób, które są po wstępnym przeglądzie lokatorskim w Atrium-Geo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XYZ Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: 189.146.230.* 18.06.08, 19:52 Mozesz napisac jak to wyglada w Geo ?? Pekaja juz wam saciany ?? Zaraz obok na Rymsrskiej niezle jest 50/50 XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.08, 12:13 Czesc Mia, Jestem po wstepnym przegladzie. Niestety budynek z zewnatrz odbiega od wizualizacji, a jakosc wykonania, balkony i kolory bardzo rozczarowuja. Ale to moze tylko moje zdanie... Plusem jest terminowosc, no i wnetrze zgodnie z projektem. A Ty jakie masz odczucia? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wro.vectranet.pl 23.06.08, 23:47 Tez mialam nadzieje ze bedzie to lepiej wygladac. W rzeczywistosci bardzo odbiega od wizualizacaji, na ktora nabierali klientow. A poza tym fatalnie rozwiazali wod-kan., wszedzie zastosowane najtansze materialy. Wiesz, kiedy oddają mieszkania? czas maja do konca lipca, ale wyglada na to, ze niewiele juz tam trzeba robic. Nawet nie widac juz tam robotnikow. Zreszta podczas przegladu mieszkan miesiac temu mowa byla o tym, ze oddadza pod koniec czerwca... na razie jednak cisza w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 27.06.08, 14:16 Też jestem po wstępnym przeglądzie. Główne uwagi miałam do jakiści wykonania tynków. W jednym rogu duży mokry zaciek. Zwróciłam im na to uwagę, ale wątpię że skuli. Treaz robią teren wokół budynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.08, 13:36 Podobno oddanie mieszkan sie opozni, bo jest jakis problem z podlaczeniem pradu badz z woda. Ech.. A jak Wam sie podoba budynek sam w sobie? Nie spodziewalam sie, ze dadza tyle blachy, na przyklad wzdluz schodkow prowadzacych do srodka budynku polozyli kawal blachy zamiast wykonczyc to ta sama plytka imitujaca cegle. Wyglada to fatalnie, a na dodatek uzytkowanie jest niebezpieczne, bo zgiecia blachy sa ostre i mozna sie latwo skaleczyc. Mam nadzieje, ze plac zabaw bedzie zrobiony "z glowa". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.08, 15:21 niestety ten budynek jest wykonany z przecietnych materialow, jak za te cene, ktora sobie zadali, mozna bylo oczekiwac znacznie lepszego standardu, no i sasiedztwo raclawickiej ktora lada moment bedzie poszerzana w kierunku oporowa, geo nas oszukal :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.dialog.net.pl 11.07.08, 14:51 Wiecie kiedy oddają mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
henning kupilem mieszkanie od strony parku 11.07.08, 16:29 czy ktos moglby potwierdzic informacje, ze w teh chwili deweloper sprzedaje mieszkania po 6000 zl / m2 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: james bond Re: kupilem mieszkanie od strony parku IP: *.e-wro.net.pl 13.07.08, 12:04 zadzwon incognito do biura dewelopera i zapytaj czy to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: kupilem mieszkanie od strony parku 13.07.08, 21:38 Bo na ich stronie ceny się nie zmieniły Odpowiedz Link Zgłoś
henning Re: kupilem mieszkanie od strony parku 14.07.08, 12:43 wiem, ze na stronie sie nie zmienily, a informacje o nizszych cenach mam juz z ktorego zrodla, dziwna sprawa bo najtaniej powinni miec ci ktorzy najwczesniej placili, a poza tym w weekend bylem na budowie, niestety na elewacjach juz pojawiaja sie bable, czyli tynk zle polozony i bedzie miejscami odpadal :( Odpowiedz Link Zgłoś
mmerry Re: kupilem mieszkanie od strony parku 16.07.08, 17:00 z tego co widziałam na stronie ceny są niższe niż np miesiac temu. Co do elewacji to rzeczywiście niektóre fragmenty nie są dopracowane.Czy ktoś dowiadywał się ile będzie wynosił podatek od użytkowania wieczystego? Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: kupilem mieszkanie od strony parku 17.07.08, 10:32 mmerry napisała: > Czy ktoś dowiadywał się ile będzie wynosił podatek od użytkowania wieczystego? Jeśli to ten sam teren, za który Howell dużo zapłacił jakieś 5 lat, temu to za 50m2 mieszkanie ok. 270zł Odpowiedz Link Zgłoś
mmerry Re: kupilem mieszkanie od strony parku 17.07.08, 12:43 rozumiem,że rocznie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: kupilem mieszkanie od strony parku 17.07.08, 13:22 mmerry napisała: > rozumiem,że rocznie?:) Tak, rocznie. Ale brzydkie osłonki montują na balkonach ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzianni Re: kupilem mieszkanie od strony parku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.08, 14:20 wogole ten budynek jakis taki jakby mieszkania socjalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyg Re: kupilem mieszkanie od strony parku IP: *.dialog.net.pl 17.07.08, 15:21 Czy ktos wie, kiedy oddają te mieszkania? zapowiadali ze oddadza przed terminem... Odpowiedz Link Zgłoś
mmerry Re: kupilem mieszkanie od strony parku 17.07.08, 16:55 podobno mieli oddawać koło 22? Odpowiedz Link Zgłoś
mmerry Re: kupilem mieszkanie od strony parku 17.07.08, 16:54 niestety:( w ogole np staranność i estetyka rur w domu jets problematyczna nie sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: kupilem mieszkanie od strony parku 17.07.08, 21:03 Odbiory na koniec miesiąca, wczoraj się pytałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: kupilem mieszkanie od strony parku IP: *.as.kn.pl 19.07.08, 18:12 Zgadzam sie. Te oslonki sa paskudne. Czy nie ma sposobu na to, zeby zmusic dewelopera to przemalowania budynku albo zmiany tych oslonek, nie mowiac juz o tych tandetnych balkonach? Nie zdawalam sobie sprawy, ze mozna zbudowac cos tak brzydkiego za takie pieniadze. To jeden z brzydszych budynkow jakie ostatnio wybudowano i mysle, ze nie jestem w tej opinii odosobniona. Odpowiedz Link Zgłoś
henning nizsze ceny 20.07.08, 13:39 skoro w tej chwili deweloper sprzedaje taniej niz na poczatku to powinien takze cene obnizyc tym ktorzy juz zaplacili, tak zrobil juz jeden z deweloperow we wroclawiu, musial tez obnizyc wiec i tym ktorzy wczesniej podpisali umowy po wyzszych cenach, ale po geo i dom czy mozna sie tego spodziewac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiu Re: nizsze ceny IP: *.as.kn.pl 20.07.08, 17:47 ciekawe ktory developer tak zrobil? Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: nizsze ceny 21.07.08, 14:49 Faktycznie dość dużo mieszkań nie sprzedanych. Trochę mnie to dziwi, bo punkt dobry, a po drugiej stronie parku "Ogrody Hallera" z dużo wyższą ceną się sprzedają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: nizsze ceny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.08, 16:37 wystarczy przyjrzec sie temu projektowi: - mieszkania sa stosunkowo male - jesli kogos stac na cene m2 jaka oferuje geo i dom to zwykle jest to osoba dosc dobrze sytuowana , szuka wiec czegos wiekszego niz 40-65 m2 co w wiekszosci planowal w tej lokalizacji deweloper - uklad wielu z tych mieszkan pozostawia b wiele do zyczenia np mieszkanie ponad 100 m 2 nie ma porzadnego balkon, bo nie mozna nazwac takim czegos co ma 3 m2, ponadto rozklad pomieszczen w wielu mieszkaniach jest malo funkcjonalny, tak moze budowalo sie 15 lat temu i wczesniej, dzis i za te cene oczekuje sie znacznie wiecej - mimo wysokiej ceny m2 uzyte materialy i jakosc wykonania nie sa mocna strona tego budynku, juz w tej chwili widac, ze tynki zostaly zle polozone poza tym ten projekt to wogole jakis potworek - prosze zauwazyc ze do sciany budynku przylega trafostacja, nie zazdroszcze tym ktorzy nabeda mieszkanie sasiadujace z tym urzadzeniem podsumowujac: ten budynek byl projektowany glownie z mysla o ludziach ktorzy nie beda sami tam mieszkac a jedynie przeznacza zakupione mieszkania na wynajem pzdr tomek Odpowiedz Link Zgłoś
mmerry Re: nizsze ceny 22.07.08, 09:16 mam w takim razie pytanie o te tynki, czy developer odbierajac od wykonawcy nie powinien się tym zająć? a lokatorzy mają na to wpływ, np w czasie odbioru mieszkania nie mozna tego napisac w protokole? pzdr m, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: promocja Re: nizsze ceny IP: 78.8.141.* 20.07.08, 21:06 jasne, a jak kupiłem telewizor dzisiaj za 5.000 a za 6 m-cy ten sam model bedzie kosztował 2500 to każda firma tradycyjnie zwraca różnicę. Chyba nie pomyślałeś zanim to napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
henning Re: nizsze ceny 20.07.08, 22:49 raczej ty nie pomyslales - mieszkanie to nie telewizor, tu nie ma takiego postepu technologicznego jak w elektronice, za tv kupujac nowosc placisz drozej bo nasz nowinke techniczna, z mieszkaniem jest tak, ze kupujac wczesniej powinienes zaplacic taniej niz ten ktory kupuje pozniej bo kredytujesz dewelopera dajac mu wczeniej pieniadze czyli bierzysz ryzko na siebie, pomysl telewidzu zanim nastepnym razem cos napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: promocja Re: nizsze ceny IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.08, 00:18 nadal nic nie pojmujesz. Jest taki dobry "zwyczaj" który mówi że umów się dotrzymuje. Nikt nikogo nie zmuszał do podpisania umowy w takiej cenie. Idąc twoim tokiem rozumowania to dewloperzy powinni żądać dopłaty od tych których warość rynkowa nieruchomości wzrosła i jest wyższa od tej którą mieli w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
jotde2 Re: nizsze ceny 21.07.08, 12:07 Gość portalu: promocja napisał(a): > nadal nic nie pojmujesz. Jest taki dobry "zwyczaj" który mówi że > umów się dotrzymuje. Nikt nikogo nie zmuszał do podpisania umowy w > takiej cenie. Idąc twoim tokiem rozumowania to dewloperzy powinni > żądać dopłaty od tych których warość rynkowa nieruchomości wzrosła i > jest wyższa od tej którą mieli w umowie. i żądali jak mogli :) a tak wogóle to duża ta obniżka ??? zresztą nic dziwnego sie przecenia mieszkania które tyle czasu sie niesprzedały . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: nizsze ceny IP: *.ccaeurope.pl 25.07.08, 14:22 Zycze powodzenia z tymi obnizkami. Wg mnie nikle szanse. Jak pojdziesz to powiedza ze obizka jest teraz a nie na wszystko co sprzedali. Idac twoim tropem jezeli ostatnie mieszkanie sprzedali by po tzw kosztach to mozna dochodzic obnizenia ceny kazdego z mieszkan sprzedanych od poczatku :) Developer niechce zastoju, wg mnie kazda cena jest ruchoma. Zdziwil bys sie jak Developer potrafi zmienia cene w zaleznosci od osoby ktora kupuje :) Ja bym sie cieszyl ze wogole oddal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
voyage.voyage Re: nizsze ceny 26.07.08, 02:30 Gość portalu: XYZ napisał(a): > > Developer niechce zastoju, wg mnie kazda cena jest ruchoma. Zdziwil > bys sie jak Developer potrafi zmienia cene w zaleznosci od osoby > ktora kupuje :) Ja bym sie cieszyl ze wogole oddal ;) widze ze niektorzy nie wyrosli jeszcze z etapu stalowych szczek i straganu z pietruszka ... jestes na tym samym etapie co twoj deweloper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: nizsze ceny IP: 189.180.38.* 21.08.08, 23:07 Mieszkania to towar jak kazdy inny. Nie dziwi mnie to iz kupujac moge sie targowac. Z tego co sie orientuje to kazdy moze sie targowac w Polsce oco chce. RTV, AGD i tak naprawde kazda rzecz na straganie na targowisku. Dziwi mnie wiec fakt iz ludzie sa zaskoczeni id Developer obizyl komus cene. Wkoncu sa to jego mieszkania i moze robic z nimi co chce ( w granicach rozsadku ). Wg mnie nie zadowoleni beda Ci ktorzy nic nie utargowali ale niestaty kto ma lepszy pomysl jak podejsc Developera ten zatrzyma pare groszy w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 13.07.08, 22:11 Rodzaj materiałów nie był tajemnicą, a o poszerzeniu Racławickiej informowali mnie już podczas rezerwacji mieszkania. Informacje o przbudowie są też tu: www.grabiszynek.yoyo.pl/index.php? option=com_content&task=view&id=216&Itemid=15 Więc nie dość wnikliwy z Ciebie Obserwator :) Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Obiory 29.07.08, 22:41 Odbiory od 11.08. Wreszcie, ciekawe czy zrobili poprawki opisane na wstępnych oględzinach Odpowiedz Link Zgłoś
mmerry Re: Obiory 02.08.08, 14:48 wczoraj byłam na budowie, i cos tam poprawiali, ale zwróciłabym uwage na płytki na balkonach szczególnie od strony parku, fugi sa niedokladne, plytki odstaja. no i pomysl smietnika zaraz kolo placu zabaw...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: Obiory IP: *.as.kn.pl 10.08.08, 20:20 Ten smietnik obok placu zabaw to jakies nieporozumienie. Nie wyobrazam sobie dzieci bawiacych sie w tak bliskiej odleglosci od smieci! Ten projektant po prostu nie ma wyobrazni. Nie mowie juz o estetyce, ale czy to w ogole spelnia normy? Balkony z blachy mialy byc czyszczone i rzeczywiscie niektore wygladaja nieco lepiej, choc dla mnie nadal sa one nie do zaakceptowania. Po prostu takich blach juz sie nie uzywa, na wiekszosci inwestycji stosuje sie szklo lub inne ladniejsze rozwiazania. Poza tym, oprocz widocznych golym okiem krzywizn na balkonach, sa tez potwornie brzydkie wejscia do klatek schodowych. Daszki zostaly zrobione z jakis pospawanych elementow i po jakosci wykonania widac ze to samorobka. A nad jednym wejsciem plyta nad daszkiem jest powyginana. Niestety czarno widze te odbiory. U mnie przy wstepnym odbiorze odkrylam bardzo widoczne pekniecie w poprzek sciany oraz dwa pekniecia w suficie na calej dlugosci mieszkania. Ciekawe jak zostalo to poprawione i czy nie pojawi sie za jakis czas znowu.... Pozdrawiam sasiadow i zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 13.08.08, 11:46 Pytałam w Geo i śmietnik jest zgodnie z przepisami (10m od placu zabaw), a chodników od strony Rymarskiej nie będą robić, ponieważ ten kawałek terenu należy do miasta! Śmiechu warte!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.as.kn.pl 18.08.08, 22:47 W umowie jest informacja, ze jesli 50% osob bedzie chcialo wprowadzic zmiany w materialach to deweloper sie do tego przychyli. Pytanie czy nie jest za pozno i czy to uwzglednia rowniez zmiany co do lokalizacji takich miejsc jak smietnik. Zakladam, ze wiekszosc mieszkancow nie jest zadowolona z jego polozenia. Jesli nie zgodza sie na przesuniecie to moze chociaz na pelna zabudowe zamiast tej siatki. W kazdym razie nie zaszkodzi zwrocic sie do dewelopera oficjalnie na pismie z prosba o przesuniecie smietnika. Co myslicie? A jak odbiory, bo juz trwaja od 11 sierpnia? Czy ktos kto odebral juz mieszkanie moze podzielic sie wrazeniami? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Góral Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: 212.244.194.* 22.08.08, 12:17 Pozdrawiam wszystkich, którzy za 8 tys./metr kupili mieszkania przy drodze szybkiego ruchu :))))) Nie ma to jak 100 tirów co dnia pod oknem. Świeże powietrze to podstawa, co tam plac zabaw z blachy... Odpowiedz Link Zgłoś
mmerry Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 22.08.08, 15:04 wg zapowiedzi droga ma być budowana 2010-2012 .... apoza tym zaraz obok jest park Odpowiedz Link Zgłoś
mmerry Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 22.08.08, 15:03 Witam, wczoraj byłam na budowie. Jakość klatki wykonania i śmietnika i wykończeń nad wejściami do klatek jest fatalna. my bardzo chętnie się dopiszemy do podania w tej sprawie. Chociaż, żeby zmienić ten śmietnik (pełna zabudowa). Byliśmy też w klatce schodowej i są zacieki.... My jeszcze nie odebraliśmy więc jeżeli ktoś już to zrobił to też proszę o info. Aha i jeszcze jedna zła wiadomość, przed budynkiem od strony rymarskiej było miejsce, gdzie wszyscy mieszkańcy pozostałych domów parkowali a teraz sie okazało, że zaczynają już tam coś budować. Czy ktoś wie co tam będzie? To bardzo mała działka... I jeszcze jedna sprawa, dla nas już nie starczyło komórek lokatorkich, może możnaby się zastanowić nad wspólnym pomieszczeniem na rowery, wózki.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 22.08.08, 16:23 Przy Rymarskiej budują..... budynek!!!!!!!!!! Nie do wiary, na tym skrawku ziemi!!!! Ja odebrałam juz mieszkanie. Wszystkie usterki zgłoszone na wstępnym odbiorze w moim mieszkaniu zostały poprawione. A z uwagi na małą ilość mieszkańców naszego budynku uczestniczących w tym wątku, proponuję umieścić jakąś informacje na bramach o chęci zmiany śmietnika czy wspomnianej zmianie użytych materiałów (ta nieszczęsna blacha). Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.as.kn.pl 23.08.08, 20:40 Mysle, ze to bardzo dobry pomysl. Moze przygotowac wstepna liste, na ktora wpisza sie osoby zainteresowane zmiana (sugeruje podawanie numeru mieszkania, bo nie kazdy bedzie chcial umieszczac na liscie swoje nazwisko). Jesli zbierze sie duza liczba osob, to wtedy mozna napisac oficjalne pismo do dewelopera i zebrac podpisy albo w jakis inny sposob probowac wyegzekwowac poprawe sytuacji. Sprawe wydzielenia miejsca na rowery i wozki to mozemy ustalic chyba bez udzialu dewelopera. W ktorym miejscu by to moglo powstac? Odpowiedz Link Zgłoś
mmerry Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 27.08.08, 10:03 Zgadzam się, powinniśmy napisać pismo w sprawie smietnika. No i rzeczywiście trzeba się zastanowić, gdzie możnaby wygospodarować pomieszczenie na rowery/wózki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.dialog.net.pl 26.08.08, 20:39 spadaj z tym nachalnym naganianiem na jakies trzeciorzedne inwestycji w chorwacji Odpowiedz Link Zgłoś
marekiannaprzybylscy Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 09.09.08, 21:48 co do śmietnika zgadamy się ,że to jest dziwne i może należało by ten śmietnik przesunąć dalej od placu zabaw? GEO to firma , która jest pro-klienta ale tylko przed podpisaniem umowy... Co myślicie o tv kablowej? czy każdy ma mieć swój talerz czy pomyślimy nad wspólnym rozwiązaniem? A nasi "administratorzy"???? czy oni w ogóle odpowiadają na telefony????? po co nam tacy reprezentanci, którzy nie mają pojęcia o zarządzaniu?(patrz czas reakcji wymiany śmietnika..) MP Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 10.09.08, 12:26 Wydaje mi się, że w naszym interesie jest jak najszybsze postanowienie czegoś. Ja mogę rozwiesic na klatkach ogłoszenie, na których każdy zainteresowany będzie mógł się podpisac. proszę tylko żebyście powiedzieli o czym oprócz lokalizacji śmietników napisać? o blasze między tarasami? co do zarządcy to myśle, że jeśli coś nam nie pasuje to na pierwszym zebraniu wspólnoty bedzie można przedstawić inne propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ek Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wro.vectranet.pl 15.09.08, 21:46 rozwiescie te ogłoszenia - kazdy bedzie mogl sie wypowiedziec o smietnikach. Kto ma problemy z przeciekajacym dachem? Geo nie uszczelni dachu, w niektorych mieszkaniach sa duze zacieki... czy wiecie kiedy zacznie tam dzialac poczta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.08, 12:35 Mysle, ze trzeba rozwiesic ogloszenia z dotychczasowymi informacjami tj. smietnik, blacha i przeciekajacy dach, a poza tym zostawic miejsce na ewentualne dalsze uwagi, ktore wspolnie omowimy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.08, 17:33 Czesc Stokrotka, Czy gdzies juz sa dostepne te ogloszenia, bo bardzo chetnie sie na nie wpisze. Wczoraj widzialam, ze na schodkach pomiedzy budynkami dorobiono porecz w postaci pospawanych elementow - wyglada to fatalnie. Sposob wykonania i zamocowania wyglada na zupelna amatorszczyzne. Mysle, ze czas zakomunikowac WSPOLNIE deweloperowi, ze nie akceptujemy takiej jakosci i wymagamy standardu, ktory oferuja inni deweloperzy we Wroclawiu - wystarczy obejrzec kilka ostatnio oddanych inwestycji, zeby dostrzec znaczne roznice. Jesli mozesz, to prosze wywies te informacje jak najszybciej, zebysmy mogli jak najszybciej dzialac w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalogowany Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.dialog.net.pl 09.10.08, 16:22 Lola, obawiam sie ze teraz, kiedy wszystko juz zaplacone marne szanse... deweloper sie wypnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.as.kn.pl 09.10.08, 21:21 Zalogowany, Mysle, ze warto sprobowac.Im wieksza ilosc mieszkancow podpisze sie pod pismem, tym wieksza szansa na zmiany, tym bardziej, ze wiele mieszkan tej inwestycji czeka wciaz na nabywcow. W takim przypadku deweloperowi powinno bardziej zalezec. Jesli znasz inny sposob na poprawienie obecnej sytuacji, to daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumatriumgeo Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.08, 18:01 Witam, zapraszam do nowopowstałego forum osiedla Atrium Geo. Forum znajduje się pod adresem www.atriumgeo.foraosiedlowe.pl Pozdrawiam, Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
mmerry Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 17.09.08, 12:15 ja tez zapraszam, juz sie tam zapisalismy:) warto to zrobic bo jest kilka spraw do zalatwienia Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 25.09.08, 20:57 Pozwoliłam sobie wkleić tą wypowiedż: Re: Geo Mieszkanie i Dom Autor: marekiannaprzybylscy 09.09.08, 21:25 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz cytując Odpowiedz jezeli ktos chce kupic lokalizacje przy Rymarskiej we Wroclawiu lub nowa przy Dyrekcyjej to prosze zastanowcie sie bo ja kupilem przy Rymarskiej i nie jest tak jak mialo byc....mozecie zadzwonic i dowiedziec sie wszystkiego 504 280 073. Marek Przybylski 09/09/2008 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wro.vectranet.pl 25.09.08, 21:05 A mozesz konkretnie po wiedzieć o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 16:01 a co z aktami notarialnymi? są jakies problemy?? Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 26.09.08, 17:07 Rozmawiałam z tym Panem i chodzi o sprawy organizacyjne (brak skrzynek pocztowych, możliwość wystawienia anteny, kiedy ogrzewanie, jaka kablówka). Co do aktów to podobno będzie można je podpisywać po oddaniu wszystkich mieszkań. A jeśli tyle jeszcze nie zostało sprezedanych to pewnie długo jeszcze poczekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.dialog.net.pl 29.09.08, 16:32 podobno ok 1/3 mieszkan jest wciaz nie sprzedana a zainteresowanie tymi niesprzedanymi niewielkie. nie ma sie co dziwic, bo znajomi, ktorzy sie interesowali, mowili, ze jakosc tej budowy pozostawia wiele do zyczenia, co potwierdzaja opinie z tego forum, jak pamietam to Geo nigdy nie nalezalo do solidnych deweloperow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 22:13 Podpisywanie aktów notarialnych nie może być wstrzymane poprzez to, że część mieszkań nie znalazła nabywców. Pozostałe mieszkania nalezą do Geo i oni są ich właścicielami. A więc to nie może byc powodem, aby nie przekazywać innych na własność klientom. Głowa do góry ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.dialog.net.pl 30.09.08, 00:41 ty masz teoretycznie racje, ale tu jak rozumiem chodzi o koszty aktow notarialnych mieszkan nalezacych WCIAZ do dewelopera, on po prostu nie chce ponosic kosztu ustanowienia lokali, tu raczej nie chodzi o mozliwosc a raczej o wole dewelopera, ktorej on po prostu nie ma bo jest nastawiony na MAKSYMALNY ZYSK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sreo Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: 194.146.120.* 03.10.08, 08:38 odbieralismy mieszkania na kosmonautów 3 lata temu, widze ze nic sie nie zmienilo, mnie ten deweloper doprowadza do szału, jedyna pociecha ze za mieszkanie placilem 2600/m powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wro.vectranet.pl 19.10.08, 19:43 Zniknęły kartki wywieszone na drzwiach w których była mowa o forum mieszkanców i usterkach dewelopera. Prawdopodobnie administator usunal. Dobrze by było znów je wywiesić, tym razem na tablicy ogłoszeń. Mam pytanie odnośnie zwrotu pieniędzy od Geo za roboty ogólnobudowlane. Geo wysłal o tym pisma w lipcu, tymczasem pieniędzy wciąz nie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 19.10.08, 21:36 Jak dam radę to jutro kartki znów wywieszę. Zwrotu pieniędzy także nie dostaliśmy. Dzwoniłam do GEO i wszystkie papiery wysłali do Krakowa i na dniach powinien być zwrot (ale od telefonu minął już ponad tydzień) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wro.vectranet.pl 28.10.08, 20:37 Proponuję jakąś zmasowaną akcję do GEO ws. zwrotu pieniędzy za prace budowlane. Jeśli ich nie przyciśniemy będą się migać z oddaniem kasy, bo tak to ciągle wygląda. W lipcu rozesłali pisma ile zwrotu komu przysługuje, a tu prawie listopad i po kasie śladu nie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 28.10.08, 21:18 Bardzo dobry pomysł. Byłam w sobote na "drzwiach otwartych" i pytałam o interesujące mnie rzeczy: - w sprawie daty zwrotu pieniędzy: nic nie wiadomo. Nadal w Krakowie wszystko sprawdzają. Na pytanie co tak długo uzyskałam odp. że wszystkie odsetki trzeba policzyć (jakie odsetki? na pewno na rzecz GEO) - w sprawie lokalizacji śmietnika: nie można go przesunąć ponieważ tak jest w projekcie. Będziemy mogli to zrobić po założeniu wspólnoty, na nasz koszt. Z rozmowy wynikło że to co w projekcie to rzecz święta i NIE MA możliwości jakichkolwiek zmian. Jak powiedziałam, że zmieniono materiały wykończeniowe to panienka zaklinała się że nic nie zostało zmienione. Można to sprawdzić w ich biurze w projekcie. - w sprawie przekazania garaży: nastąpi to dopiero po ich odbiorze, teraz poprawiją zbyt małą ilość czujek zakwestionowaną przez kominiarza. - akty notarialne: po oddaniu budynku, podobno I kw 2009 Ogłoszenia na klatkach były wywieszane 3 razy. Ciągle ktoś je zrywa. Chyba najlepiej będzie jak o wszystkim podyskutujemy na forum: www.atriumgeo.foraosiedlowe.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaloo Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.dialog.net.pl 01.11.08, 12:09 i tak najładniejsze są te furtki od strony zachodniej ... na trawnik :) eh a niby mamy XXI wiek ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mango Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.mm.pl 16.11.08, 20:57 Podobno budynek nie ma jeszcze pozwolenia na uzytkowanie, więc mozna zmusic geo do wybudowania chodnika od rymarskiej. Przecież tu chodzi o estetyke. Ten nasz bydynek wyglada najgorzej na całym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.as.kn.pl 17.11.08, 00:08 Niestety na indywidualnym forum zapadla cisza. Chyba jednak wiecej osob zaglada tutaj. Poniewaz ta blacha nie daje mi spokoju, poogladalam metalowe balkony na innych nowopowstalych osiedlach i zauwazylam, ze czesc z nich jest pomalowana farba. Wyglada to duzo lepiej, wiec warto to przeforsowac. Deweloper jest nam to winien. Naprawde na zadnym nowym osiedlu we Wroclawiu nie ma tak brzydkich balkonow, a przeciez wiele mieszkan u nas wciaz czeka na nabywcow... Ale to juz wszystko wiemy. Problem w tym, ze nie mamy sie jak skomunikowac, bo wciaz zrywaja Twoje kartki. Moze najlepszym rozwiazaniem jest wrzucic informacje o nowym forum do skrzynek pocztowych. Jesli sie zmobilzujemy wszyscy razem, to na pewno mamy szanse cos zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 17.11.08, 13:54 Z kartkami do skrzynek to dobre rozwiązanie, bo tablic ogłoszeń trudno pilnować i nie zdało to egzaminu. Jutro jeszcze ostatni raz wywieszę, bo wreszcie się przeprowadziłam i mam blisko. Dziś znów dzwoniłam do GEO, bo dalej nie ma rozliczeń za rezygnację z wyposażenia - p. Starek powiedział że ma być do końca tygodnia ale nic nie obiecuje. A nie wiecie czy oddają też za różnicę w metrażu za jaki się płaciło i ten, który jest faktycznie??? U mnie mieszkanie jest mniejsze o 1,80m2 od tego co zapłaciłam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ek Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 10:18 Tez ich ciągle cisnę by oddali pieniądze za rezygnację z wyposażenia, ale niby wciąż nie mogą w tej sprawie wyegzekwować ostatecznej zgody od prezesa. Naprawdę PRZYCIŚNIJMY ICH WSZYSCY!!! Nie wspomnę już o usterkach w mieszkaniu bo to temat na inna dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.217.146.194.generacja.pl 18.01.09, 17:31 Witam, jestem nowym lokatorem, jesteśmy jakoś zorganizowani? str ... foraosiedlowe... nie działa. Chętnie się podzielę uwagami na temat mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 19:54 Mam pytanko ile kosztują mieszkania w tej inwestycji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oeg Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 21:44 wejdź na ich stronę i sprawdź sam, ceny z kosmosu hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.217.146.194.generacja.pl 18.01.09, 23:26 Witam stokrotkę ;) str atriumgeoforaosiedlowe nie działa, :(, jestem Twoim sąsiadem, na jakiej str możemy wymienić się informacjami? Czy możemy już założyć wspolnotę mieszkaniową? Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 19.01.09, 12:32 Hej, faktycznie strona forum osiedla nie działa, ale pisz mi na maila gazetowego to się umówimy i pogadamy. Też masz tak zimno w mieszkaniu? Kurcze 18 st. mam!!!! A wspólnota się zawiązuje po podpisaniu pierwszego aktu notarialnego (czyli już w lutym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.09, 14:44 ;), cieszę się że odpisałaś, tak mam zapowietzrone kaloryfery ;(, 18 stopni ;(, ogólnie mam wrażenie, że jak się nie zorganizujemy to wszyscy będą nas traktować "niepoważnie". Mam jeszcze inne uwagi, ale nie chciałbym o nich pisać na forum. Możemy się spotkać wieczorem (pon-czwart-20:30?), pytanie tylko kiedy Ci pasuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 20.01.09, 21:16 Możemy sie spotkać. Bez znaczenia w który wieczór, bo o tej godzinie zwykle jestem w domu. Tylko gdzie? Przy śmietniku ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.217.146.194.generacja.pl 20.01.09, 21:25 przy śmietniku się nie umawiałem od przedszkola :), pomysł rewelacyjny :), ok jeśli się zgodzisz, to przy śmietniku a później zapraszam na kawę/sok do siebie (bo zimno jeszcze jest ;) ewentualnie tam gdzie zaproponujesz. Co powiesz na ten czwartek godz 20:15. Do tej pory znam 2 innych sublokatorów, którzy też chcieliby się "zjednoczyć" :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 21.01.09, 11:54 Więc się widzimy w czwartek tylko 20:30, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.09, 14:05 czwartek 20:30 śmietnik, będę Odpowiedz Link Zgłoś
jotde2 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 21.01.09, 12:29 kris :) kup dobre wino ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.09, 14:06 a może kolega też przyjdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek71 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.router.finemedia.pl 22.01.09, 19:40 a ja dzwoniłem do geo w sprawie śmietnika i powiedzieli mi, że będzie on obudowany żeby było ładnie (ciekawe co wymyślą? :D) oraz, że nie można go przesunąć w inne miejsce bo podobno nie ma gdzie (jakieś przepisy o odległościach od granicy, okien). Czy ktokolwiek może to zweryfikować czy to prawda z tymi przepisami bo ja jestem zielony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.09, 07:58 lepiej niech go nie obudowują, bo śmietnik powinien być przesunięty gdzieś w mniej widoczne miejsce. Radzę wszystkim właścicielom samochodów żeby zabierali radia z samochodów. Z garażu kradną i rysują samochody gwoździem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mija Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 13:51 tez chetnie sie spotkam i wymienie informacjami. co kilka tygodni zglaszam do geo kolejne usterki. w mieszkaniu ogolnie lipa. plakac sie chce, bo w nowiutkim mieszkaniu wychodza usterki, jakie w gierkowskich klitkach pojawialy sie po latach... w mieszkaniach zimno, a kaloryferow nie mamy zapowietrzonych. wspominaliscie o aktach notarialnych w lutym, ja nie dostalam zadnych informacji, dlatego bede wdzieczna za info. Chetnie sie spotkam z nowymi mieszkancami. Dajcie znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmerry Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.09, 21:29 Czesc, dawno mnie na forum nie bylo, nasze forum osiedlowe nie dziala:( my juz mieszkamy od dwoch tygodni i rzeczywiscie jest zimno.... jak przyszedl pan od regulacji okien (a sa nieszczelne) to powiedzial ze jest taki system okien........ Chcialam sie dowiedziec jak poszlo spotkanie przy smietniku bo niestety przegapilam:(:(:( czyli akty notarialne maja byc w lutym. Jezeli planujecie jakies spotkanie to my sie stawimy:) pozdrow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRIS Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.217.146.194.generacja.pl 02.02.09, 22:52 witam wszystkich, widzę że spotkanie zainteresowanych jest potrzebne ;), pogadam z kilkoma osobami które już wcześniej zgłosiły chęć spotkania i termin (lub jego brak)podam na tym forum w tą środę wieczorem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek i kasia Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.gprs.plus.pl 03.02.09, 22:13 witamy! mieszkamy przy Stolarskiej od miesiąca i podobnie jak Wy zauważamy identyczne usterki. Widzę, że nie jesteśmy odosobnionym przypadkiem. Ogólnie uważam, że to skandal żeby w mieszkaniach za taką grubą kasę była odwalona taka fuszerka. Porównał bym do PRLu ale nie będę obrażać ówczesnych inżynierów:) czkam na następną ustawkę pod śmietnikiem:D na pewno się zjawimy. pozdrowienia Ps. widzę po tych wpisach, że nie damy sobie w kaszę dmuchać:) w jedności siła!!:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.09, 09:05 witam, wolę spotkania widzę ;), termin-proponuję tą niedzielę (08 luty) godz 19:00, miejsce, ze względu na ilość osób, proponuję na początek garaż zaraz przy wyjeżdzie. Dajcie znać czy Wam to pasuje i kto będzie. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 05.02.09, 09:25 My będziemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozczarowana Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 14:39 Witam, ja rowniez jestem mieszkanka budynku przy ul. Stolarskiej / Rymarskiej. Niesety mam mieszkanie na ostatniej kondygnacji - stan na dzien dzisiejszy: wady ukryte - o ktorych oczywiscie wiedzieli zrowno Geo jak i generalny wykonwaca przed przekazaniem mieszkań - dach jest nieszczelny, zle zaizolowany, zwyczajnie przecieka od dwoch miesiacy przy kazdej odwilży. Mam morke zacieki na calych scianach wewnatrz mieszkania. Na klatce schodowej woda leje sie z dachu do srodka - na kaflach na podlodze stoi woda. Juz pomijam ze skandalem wydaje mi sie tak niski standard wybudowana budynku w ktorym mieszkania sprzedawano za tak grube pieniadze. Probelem jeszcze wiekszy widze w obsludze juz nie klientow - tylko prawie wlascicieli: arogancja niespotykana przeze mnie dotychczas w zadnej firmie (podniesionym tonem panna z Geo "tlumaczy" mi ze Geo nie moze stwierdzic szczelnosci dachu do czasu stopnienia wszystkich sniegow - to chyba jakas kpina!!!), niedotrzymywanie terminow usuniecia wad konstrukcyjnych, brak jakiejkolwiek gwarancji, ze ekipa ktora te wady ma usunac zrobi to skutecznie i ze nie bede miala calych mokrych scian po kazdym sniegu. Podejrzewam ze problem ukrytych wad ( to nie sa usterki zgodnie z prawem budowlanym, jak probuja wmowic Klientom pracownicy Geo) w wykonaniu dachu ma absolutnie kazdy wlasciciel mieszkania na ostatniej kondygnacji. Jednym zdaniem - absolutnie odradzam komukolwiek zakup mieszkania w firmie Geo Mieszkanie i Dom - szkoda grubych pieniedzy a co wazniejsze nerwow i zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRIS Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.02.09, 15:21 :) zapraszam na spotkanie mieszkańców w niedzielę o 19:00 8 marca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRIS Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.217.146.194.generacja.pl 24.02.09, 23:59 miejsce spotkania - przy bramie garażowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana2 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 15:31 Ja tez w sprawie dachu. przeciekał od początku w różnych miejscach, ale najgorsze rozpoczęło się w tym tygodniu. Dach zaczął przeciekać i ściana na całej długości jest mokra. Mają to poprawiać. Jednak, to nie pierwsza usterka do poprawy. Poza tym zgłosiliśmy PONOWNIE poprawianą już przez nich usterkę... Dodam tylko, że wcześniej też mieszkałam w nowowybudowanym budynku na poddaszu, przez 8 lat nie pojawił się żaden najmniejszy nawet zaciek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.router.finemedia.pl 14.03.09, 15:56 ja tez mam mieszkanie na poddaszu,z tym że od ul Rymarskiej i jest ok. Jeżeli chodzi o dach jest kilka innych drobnych usterek, ale są już powoli usuwane. Technologia raczej ta sama, więc to chyba faktycznie usterka w twoim przypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
ems21 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 22.03.09, 10:24 Być może w najbliższym czasie zostaniemy sąsiadami i w związku z tym mam pytanie trochę innej natury ;) Ulica Racławicka kończy się w kupie błota, do przystanku z dwoma autobusami jest określona odległość i na to nie mamy w tym momencie wpływu. Może to prozaiczne pytania, ale jak wygląda sprawa zaopatrzenia w podstawowe produkty, czy jest i gdzie w pobliżu sklepik spożywczy, apteka i jak daleko do poczty ? Czy osiedle ma internet z dobrą przepustowością i jaka firma tym zarządza, jakie są szanse na tv kablową, bo talerze nie dodają uroku. Dziękuję za ewentualne wypowiedzi, bo być może to przesądzi o podjęciu decyzji zakupu mieszkania :) Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 23.03.09, 11:56 Hej, przy ul. Rymarskiej są 2 sklepy spożywcze, niedaleko (Ojca Beyzyma) warzywniak. Najbliższa apteka dopiero przy Hallera, ale mamy blisko do Carefura i tam też jest najbliższa poczta. Jeśli chodzi o zakup mieszkania, to proszę poczytać dokładnie wszystkie wpisy, zwłaszcza te ostatnie. I broń Bożę nie kupować mieszkania na samej górze, bo dach przecieka Odpowiedz Link Zgłoś
ems21 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 04.06.09, 07:44 Dziękuję za informacje i przestrogi ;) Właśnie wczoraj byłam na pierwszym zebraniu wspólnoty "Atrium", ktoś wspomniał o forum, na którym mieszkańcy wymieniają się uwagami, czy mogę prosić o adres :) Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 04.06.09, 10:48 adres na mailu gazetowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.as.kn.pl 12.07.09, 16:17 Witam, zastanawiam się czy kupić mieszkanie na Rymarskiej, czy mają już Państwo akty własności? Czy wszystkie usterki zostały naprawione? Czy dobrze się tam mieszka? Z góry dzięki za odpowiedź :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linda Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.08.09, 14:37 Witam, bylam zainteresowana mieszkaniem przy ulicy rymarskiej, ale cala szczescie znajomy zwrocila uwage na plan budowy 2-pasmowej ulicy laczacej ulice raclawicka z aleja piastow, wiec ostrzegam wszystkich, ktorzy nie chca miec glosnej ulicy pod oknem (w internecie mozna znalezc podpisany juz przez miasto kontrakt z firma po wygranym konkursie na wykonanie owej drogi). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomjones nie kupuj w GEO IP: *.dialog.net.pl 24.03.09, 18:35 szkoda kasy, lepiej poszukaj w tej okolicy czegos z rynku wtornego, lepiej trafisz niz z GEo, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: nie kupuj w GEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 16:12 nie kupujcie w GEO. Na osiedlu Piastowskim we Wroclawiu wybudowali ok 5 budynkow z wada budowlana (brak wind). Teraz wykrecaja sie ze prawo jest po ich stronie. Ludzie czekaja juz 3 lata na akty notarialne. Nie ma wyodrebnionych lokali bo PINB nie odebral budynkow jako ze sa pozbawione wind. Bloki tez sa niesolidnie wybudowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ems21 Re: nie kupuj w GEO 13.04.09, 20:13 Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi :) Dowiedziałam się, że na osiedlu tym działa PUMAZ. Jaka to firma i czy były już jakieś zebrania, na których ustalono np. zasady rozliczania za zużytą wodę, wywóz śmieci itp., szczególnie jeśli jeszcze się nie przeprowadzamy. Pytam, bo ostatnio sąsiadka zapomniała, wyjeżdżając z Wrocławia na pół roku, zgłosić to w administracji i oczywiście policzono jej za wszystko ryczałtem wg osób zameldowanych, więc w kwocie znacznie przekraczającej faktyczne zużycie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: 78.8.143.* 26.03.09, 11:29 Na osiedlu są dwa sklepy spożywcze, otwarte dość długo, również w niedzielę. Zaopatrzone są całkiem nieźle. Apteka - najbliższa na Krzykach (przy Biedronce) albo w Carrefour. Poczta - najbliższa na ul. Krzyckiej, ale urzędowo osiedle podlega pod pocztę na ul. Grabiszyńskiej. Internet dostarcza firma Generacja (generacja.pl/), ale jej usługi są mocno krytykowane. Wydaje mi się, że lepiej wybrać Dialog. TV kablowa również obsługiwana jest przez Generację, w mieszkaniach porobione są gniazda TV itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek jak się mieszka? IP: *.as.kn.pl 12.07.09, 16:18 Witam, zastanawiam się czy kupić mieszkanie na Rymarskiej, czy mają już Państwo akty własności? Czy wszystkie usterki zostały naprawione? Czy dobrze się tam mieszka? Z góry dzięki za odpowiedź :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: jak się mieszka? IP: 62.233.177.* 17.08.09, 15:53 Zastanawialiśmy się z żoną żeby tam kupić, jest ładnie spokojnie itd. ale przeraziły nas opinie ludzi, i trochę wysoka cena... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linda Re: jak się mieszka? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 18.08.09, 07:58 Za jakies dwa lata spokojnie to raczej nie bedzie, sa plany budowy ulicy laczecaj raclawicka z aleja piastow (dwupasmowka). Chcialam tam kupic mieszkanie, ale ulica przechodzilaby pod oknem :( Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyflat Re: jak się mieszka? 20.09.09, 17:04 Witam:) Czy wiecie może jak wygląda sytuacja z aktami notarialnymi i wpisami do księgi wieczystej? Czy ktoś już dostał ten wpis? Dzięki za odzew! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 16:42 Czy jest jakieś forum mieszkańców tego osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 22.04.10, 13:30 tak, napisz na gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś