Dodaj do ulubionych

"Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów

IP: *.wro.vectranet.pl 17.06.08, 22:31
Szukam osób, które są po wstępnym przeglądzie lokatorskim w Atrium-Geo
Obserwuj wątek
    • Gość: XYZ Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: 189.146.230.* 18.06.08, 19:52
      Mozesz napisac jak to wyglada w Geo ?? Pekaja juz wam saciany ??

Zaraz obok na Rymsrskiej niezle jest 50/50

XYZ

• Gość: Lola Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.08, 12:13
      Czesc Mia,

Jestem po wstepnym przegladzie. Niestety budynek z zewnatrz odbiega
      od wizualizacji, a jakosc wykonania, balkony i kolory bardzo
      rozczarowuja. Ale to moze tylko moje zdanie... Plusem jest
      terminowosc, no i wnetrze zgodnie z projektem. A Ty jakie masz
      odczucia?

Pozdrawiam!
      • Gość: Mia Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wro.vectranet.pl 23.06.08, 23:47
        Tez mialam nadzieje ze bedzie to lepiej wygladac. W rzeczywistosci bardzo
        odbiega od wizualizacaji, na ktora nabierali klientow.
        A poza tym fatalnie rozwiazali wod-kan., wszedzie zastosowane najtansze materialy.
        Wiesz, kiedy oddają mieszkania? czas maja do konca lipca, ale wyglada na to, ze
        niewiele juz tam trzeba robic. Nawet nie widac juz tam robotnikow. Zreszta
        podczas przegladu mieszkan miesiac temu mowa byla o tym, ze oddadza pod koniec
        czerwca... na razie jednak cisza w tej sprawie.
    • sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 27.06.08, 14:16
      Też jestem po wstępnym przeglądzie. Główne uwagi miałam do jakiści
      wykonania tynków. W jednym rogu duży mokry zaciek. Zwróciłam im na
      to uwagę, ale wątpię że skuli. Treaz robią teren wokół budynku
      • Gość: Lola Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.08, 13:36
        Podobno oddanie mieszkan sie opozni, bo jest jakis problem z
        podlaczeniem pradu badz z woda. Ech.. A jak Wam sie podoba budynek
        sam w sobie? Nie spodziewalam sie, ze dadza tyle blachy, na przyklad
        wzdluz schodkow prowadzacych do srodka budynku polozyli kawal blachy
        zamiast wykonczyc to ta sama plytka imitujaca cegle. Wyglada to
        fatalnie, a na dodatek uzytkowanie jest niebezpieczne, bo zgiecia
        blachy sa ostre i mozna sie latwo skaleczyc. Mam nadzieje, ze plac
        zabaw bedzie zrobiony "z glowa".

Pozdrawiam
        • Gość: obserwator Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.08, 15:21
          niestety ten budynek jest wykonany z przecietnych materialow, jak za te cene,
          ktora sobie zadali, mozna bylo oczekiwac znacznie lepszego standardu, no i
          sasiedztwo raclawickiej ktora lada moment bedzie poszerzana w kierunku oporowa,
          geo nas oszukal :(
          • Gość: m Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.dialog.net.pl 11.07.08, 14:51
            Wiecie kiedy oddają mieszkania?
            • henning kupilem mieszkanie od strony parku 11.07.08, 16:29
              czy ktos moglby potwierdzic informacje, ze w teh chwili deweloper sprzedaje
              mieszkania po 6000 zl / m2 ?
              • Gość: james bond Re: kupilem mieszkanie od strony parku IP: *.e-wro.net.pl 13.07.08, 12:04
                zadzwon incognito do biura dewelopera i zapytaj czy to prawda
                • sto.krotka79 Re: kupilem mieszkanie od strony parku 13.07.08, 21:38
                  Bo na ich stronie ceny się nie zmieniły
                  • henning Re: kupilem mieszkanie od strony parku 14.07.08, 12:43
                    wiem, ze na stronie sie nie zmienily, a informacje o nizszych cenach mam juz z
                    ktorego zrodla, dziwna sprawa bo najtaniej powinni miec ci ktorzy najwczesniej
                    placili,
                    a poza tym w weekend bylem na budowie, niestety na elewacjach juz pojawiaja sie
                    bable, czyli tynk zle polozony i bedzie miejscami odpadal :(
                    • mmerry Re: kupilem mieszkanie od strony parku 16.07.08, 17:00
                      z tego co widziałam na stronie ceny są niższe niż np miesiac temu. Co do elewacji to rzeczywiście niektóre fragmenty nie są dopracowane.Czy ktoś dowiadywał się ile będzie wynosił podatek od użytkowania wieczystego?
                      • sto.krotka79 Re: kupilem mieszkanie od strony parku 17.07.08, 10:32
                        mmerry napisała:

> Czy ktoś dowiadywał się ile będzie wynosił podatek od użytkowania
                        wieczystego?

Jeśli to ten sam teren, za który Howell dużo zapłacił jakieś 5 lat,
                        temu to za 50m2 mieszkanie ok. 270zł
                        • mmerry Re: kupilem mieszkanie od strony parku 17.07.08, 12:43
                          rozumiem,że rocznie?:)
                          • sto.krotka79 Re: kupilem mieszkanie od strony parku 17.07.08, 13:22
                            mmerry napisała:

> rozumiem,że rocznie?:)

Tak, rocznie.
                            Ale brzydkie osłonki montują na balkonach ;(
                            • Gość: dzianni Re: kupilem mieszkanie od strony parku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.08, 14:20
                              wogole ten budynek jakis taki jakby mieszkania socjalne
                              • Gość: tyg Re: kupilem mieszkanie od strony parku IP: *.dialog.net.pl 17.07.08, 15:21
                                Czy ktos wie, kiedy oddają te mieszkania? zapowiadali ze oddadza przed terminem...
                                • mmerry Re: kupilem mieszkanie od strony parku 17.07.08, 16:55
                                  podobno mieli oddawać koło 22?
                            • mmerry Re: kupilem mieszkanie od strony parku 17.07.08, 16:54
                              niestety:( w ogole np staranność i estetyka rur w domu jets problematyczna nie
                              sadzisz?
                              • sto.krotka79 Re: kupilem mieszkanie od strony parku 17.07.08, 21:03
                                Odbiory na koniec miesiąca, wczoraj się pytałam
                            • Gość: Lola Re: kupilem mieszkanie od strony parku IP: *.as.kn.pl 19.07.08, 18:12
                              Zgadzam sie. Te oslonki sa paskudne. Czy nie ma sposobu na to, zeby
                              zmusic dewelopera to przemalowania budynku albo zmiany tych oslonek,
                              nie mowiac juz o tych tandetnych balkonach? Nie zdawalam sobie
                              sprawy, ze mozna zbudowac cos tak brzydkiego za takie pieniadze. To
                              jeden z brzydszych budynkow jakie ostatnio wybudowano i mysle, ze
                              nie jestem w tej opinii odosobniona.
                      • henning nizsze ceny 20.07.08, 13:39
                        skoro w tej chwili deweloper sprzedaje taniej niz na poczatku to powinien takze
                        cene obnizyc tym ktorzy juz zaplacili, tak zrobil juz jeden z deweloperow we
                        wroclawiu, musial tez obnizyc wiec i tym ktorzy wczesniej podpisali umowy po
                        wyzszych cenach, ale po geo i dom czy mozna sie tego spodziewac ?
                        • Gość: ktosiu Re: nizsze ceny IP: *.as.kn.pl 20.07.08, 17:47
                          ciekawe ktory developer tak zrobil?
                          • henning Re: nizsze ceny 20.07.08, 22:49
                            cwierkaja jaskolki ze lcc
                            • sto.krotka79 Re: nizsze ceny 21.07.08, 14:49
                              Faktycznie dość dużo mieszkań nie sprzedanych. Trochę mnie to dziwi,
                              bo punkt dobry, a po drugiej stronie parku "Ogrody Hallera" z dużo
                              wyższą ceną się sprzedają.
                              • Gość: tomek Re: nizsze ceny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.08, 16:37
                                wystarczy przyjrzec sie temu projektowi:

- mieszkania sa stosunkowo male - jesli kogos stac na cene m2 jaka oferuje geo i
                                dom to zwykle jest to osoba dosc dobrze sytuowana , szuka wiec czegos wiekszego
                                niz 40-65 m2 co w wiekszosci planowal w tej lokalizacji deweloper

- uklad wielu z tych mieszkan pozostawia b wiele do zyczenia np mieszkanie ponad
                                100 m 2 nie ma porzadnego balkon, bo nie mozna nazwac takim czegos co ma 3 m2,
                                ponadto rozklad pomieszczen w wielu mieszkaniach jest malo funkcjonalny, tak
                                moze budowalo sie 15 lat temu i wczesniej, dzis i za te cene oczekuje sie
                                znacznie wiecej

- mimo wysokiej ceny m2 uzyte materialy i jakosc wykonania nie sa mocna strona
                                tego budynku, juz w tej chwili widac, ze tynki zostaly zle polozone

poza tym ten projekt to wogole jakis potworek - prosze zauwazyc ze do sciany
                                budynku przylega trafostacja, nie zazdroszcze tym ktorzy nabeda mieszkanie
                                sasiadujace z tym urzadzeniem

podsumowujac: ten budynek byl projektowany glownie z mysla o ludziach ktorzy nie
                                beda sami tam mieszkac a jedynie przeznacza zakupione mieszkania na wynajem

pzdr tomek
                                • mmerry Re: nizsze ceny 22.07.08, 09:16
                                  mam w takim razie pytanie o te tynki, czy developer odbierajac od wykonawcy nie
                                  powinien się tym zająć? a lokatorzy mają na to wpływ, np w czasie odbioru
                                  mieszkania nie mozna tego napisac w protokole?

pzdr
                                  m,
                        • Gość: promocja Re: nizsze ceny IP: 78.8.141.* 20.07.08, 21:06
                          jasne, a jak kupiłem telewizor dzisiaj za 5.000 a za 6 m-cy ten sam
                          model bedzie kosztował 2500 to każda firma tradycyjnie zwraca
                          różnicę.
                          Chyba nie pomyślałeś zanim to napisałeś.
                          • henning Re: nizsze ceny 20.07.08, 22:49
                            raczej ty nie pomyslales - mieszkanie to nie telewizor, tu nie ma takiego
                            postepu technologicznego jak w elektronice, za tv kupujac nowosc placisz drozej
                            bo nasz nowinke techniczna,
                            z mieszkaniem jest tak, ze kupujac wczesniej powinienes zaplacic taniej niz ten
                            ktory kupuje pozniej bo kredytujesz dewelopera dajac mu wczeniej pieniadze czyli
                            bierzysz ryzko na siebie, pomysl telewidzu zanim nastepnym razem cos napiszesz
                            • Gość: promocja Re: nizsze ceny IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.08, 00:18
                              nadal nic nie pojmujesz. Jest taki dobry "zwyczaj" który mówi że
                              umów się dotrzymuje. Nikt nikogo nie zmuszał do podpisania umowy w
                              takiej cenie. Idąc twoim tokiem rozumowania to dewloperzy powinni
                              żądać dopłaty od tych których warość rynkowa nieruchomości wzrosła i
                              jest wyższa od tej którą mieli w umowie.
                              • jotde2 Re: nizsze ceny 21.07.08, 12:07
                                Gość portalu: promocja napisał(a):

> nadal nic nie pojmujesz. Jest taki dobry "zwyczaj" który mówi że
                                > umów się dotrzymuje. Nikt nikogo nie zmuszał do podpisania umowy w
                                > takiej cenie. Idąc twoim tokiem rozumowania to dewloperzy powinni
                                > żądać dopłaty od tych których warość rynkowa nieruchomości wzrosła
                                i
                                > jest wyższa od tej którą mieli w umowie.

i żądali jak mogli :)
                                a tak wogóle to duża ta obniżka ???
                                zresztą nic dziwnego sie przecenia mieszkania które tyle czasu sie
                                niesprzedały .
                        • Gość: XYZ Re: nizsze ceny IP: *.ccaeurope.pl 25.07.08, 14:22
                          Zycze powodzenia z tymi obnizkami.
                          Wg mnie nikle szanse. Jak pojdziesz to powiedza ze obizka jest teraz
                          a nie na wszystko co sprzedali. Idac twoim tropem jezeli ostatnie
                          mieszkanie sprzedali by po tzw kosztach to mozna dochodzic obnizenia
                          ceny kazdego z mieszkan sprzedanych od poczatku :)

Developer niechce zastoju, wg mnie kazda cena jest ruchoma. Zdziwil
                          bys sie jak Developer potrafi zmienia cene w zaleznosci od osoby
                          ktora kupuje :) Ja bym sie cieszyl ze wogole oddal ;)
                          • voyage.voyage Re: nizsze ceny 26.07.08, 02:30
                            Gość portalu: XYZ napisał(a):

>
                            > Developer niechce zastoju, wg mnie kazda cena jest ruchoma. Zdziwil
                            > bys sie jak Developer potrafi zmienia cene w zaleznosci od osoby
                            > ktora kupuje :) Ja bym sie cieszyl ze wogole oddal ;)

widze ze niektorzy nie wyrosli jeszcze z etapu stalowych szczek i straganu z
                            pietruszka ...
                            jestes na tym samym etapie co twoj deweloper

• Gość: XYZ Re: nizsze ceny IP: 189.180.38.* 21.08.08, 23:07
                              Mieszkania to towar jak kazdy inny.
                              Nie dziwi mnie to iz kupujac moge sie targowac. Z tego co sie
                              orientuje to kazdy moze sie targowac w Polsce oco chce. RTV, AGD i
                              tak naprawde kazda rzecz na straganie na targowisku.
                              Dziwi mnie wiec fakt iz ludzie sa zaskoczeni id Developer obizyl
                              komus cene. Wkoncu sa to jego mieszkania i moze robic z nimi co chce
                              ( w granicach rozsadku ).
                              Wg mnie nie zadowoleni beda Ci ktorzy nic nie utargowali ale
                              niestaty kto ma lepszy pomysl jak podejsc Developera ten zatrzyma
                              pare groszy w kieszeni.
          • sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 13.07.08, 22:11
            Rodzaj materiałów nie był tajemnicą, a o poszerzeniu Racławickiej
            informowali mnie już podczas rezerwacji mieszkania. Informacje o
            przbudowie są też tu: www.grabiszynek.yoyo.pl/index.php?
            option=com_content&task=view&id=216&Itemid=15
            Więc nie dość wnikliwy z Ciebie Obserwator :)
    • sto.krotka79 Obiory 29.07.08, 22:41
      Odbiory od 11.08. Wreszcie, ciekawe czy zrobili poprawki opisane na
      wstępnych oględzinach
      • mmerry Re: Obiory 02.08.08, 14:48
        wczoraj byłam na budowie, i cos tam poprawiali, ale zwróciłabym uwage na płytki
        na balkonach szczególnie od strony parku, fugi sa niedokladne, plytki odstaja.
        no i pomysl smietnika zaraz kolo placu zabaw......
        • Gość: Lola Re: Obiory IP: *.as.kn.pl 10.08.08, 20:20
          Ten smietnik obok placu zabaw to jakies nieporozumienie. Nie
          wyobrazam sobie dzieci bawiacych sie w tak bliskiej odleglosci od
          smieci! Ten projektant po prostu nie ma wyobrazni. Nie mowie juz o
          estetyce, ale czy to w ogole spelnia normy? Balkony z blachy mialy
          byc czyszczone i rzeczywiscie niektore wygladaja nieco lepiej, choc
          dla mnie nadal sa one nie do zaakceptowania. Po prostu takich blach
          juz sie nie uzywa, na wiekszosci inwestycji stosuje sie szklo lub
          inne ladniejsze rozwiazania. Poza tym, oprocz widocznych golym okiem
          krzywizn na balkonach, sa tez potwornie brzydkie wejscia do klatek
          schodowych. Daszki zostaly zrobione z jakis pospawanych elementow i
          po jakosci wykonania widac ze to samorobka. A nad jednym wejsciem
          plyta nad daszkiem jest powyginana. Niestety czarno widze te
          odbiory.
          U mnie przy wstepnym odbiorze odkrylam bardzo widoczne pekniecie w
          poprzek sciany oraz dwa pekniecia w suficie na calej dlugosci
          mieszkania. Ciekawe jak zostalo to poprawione i czy nie pojawi sie
          za jakis czas znowu....

Pozdrawiam sasiadow i zycze powodzenia.
    • sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 13.08.08, 11:46
      Pytałam w Geo i śmietnik jest zgodnie z przepisami (10m od placu
      zabaw), a chodników od strony Rymarskiej nie będą robić, ponieważ
      ten kawałek terenu należy do miasta! Śmiechu warte!!!
      • Gość: Lola Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.as.kn.pl 18.08.08, 22:47
        W umowie jest informacja, ze jesli 50% osob bedzie chcialo
        wprowadzic zmiany w materialach to deweloper sie do tego przychyli.
        Pytanie czy nie jest za pozno i czy to uwzglednia rowniez zmiany co
        do lokalizacji takich miejsc jak smietnik. Zakladam, ze wiekszosc
        mieszkancow nie jest zadowolona z jego polozenia. Jesli nie zgodza
        sie na przesuniecie to moze chociaz na pelna zabudowe zamiast tej
        siatki. W kazdym razie nie zaszkodzi zwrocic sie do dewelopera
        oficjalnie na pismie z prosba o przesuniecie smietnika. Co myslicie?
        A jak odbiory, bo juz trwaja od 11 sierpnia? Czy ktos kto odebral
        juz mieszkanie moze podzielic sie wrazeniami?

Pozdrawiam
        • Gość: Góral Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: 212.244.194.* 22.08.08, 12:17
          Pozdrawiam wszystkich, którzy za 8 tys./metr kupili mieszkania przy
          drodze szybkiego ruchu :))))) Nie ma to jak 100 tirów co dnia pod
          oknem. Świeże powietrze to podstawa, co tam plac zabaw z blachy...
          • mmerry Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 22.08.08, 15:04
            wg zapowiedzi droga ma być budowana 2010-2012 .... apoza tym zaraz obok jest park
        • mmerry Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 22.08.08, 15:03
          Witam, wczoraj byłam na budowie. Jakość klatki wykonania i śmietnika i wykończeń
          nad wejściami do klatek jest fatalna. my bardzo chętnie się dopiszemy do podania
          w tej sprawie. Chociaż, żeby zmienić ten śmietnik (pełna zabudowa). Byliśmy też
          w klatce schodowej i są zacieki.... My jeszcze nie odebraliśmy więc jeżeli ktoś
          już to zrobił to też proszę o info. Aha i jeszcze jedna zła wiadomość, przed
          budynkiem od strony rymarskiej było miejsce, gdzie wszyscy mieszkańcy
          pozostałych domów parkowali a teraz sie okazało, że zaczynają już tam coś
          budować. Czy ktoś wie co tam będzie? To bardzo mała działka... I jeszcze jedna
          sprawa, dla nas już nie starczyło komórek lokatorkich, może możnaby się
          zastanowić nad wspólnym pomieszczeniem na rowery, wózki....

pozdrawiam
          • sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 22.08.08, 16:23
            Przy Rymarskiej budują..... budynek!!!!!!!!!! Nie do wiary, na tym
            skrawku ziemi!!!!

Ja odebrałam juz mieszkanie. Wszystkie usterki zgłoszone na wstępnym
            odbiorze w moim mieszkaniu zostały poprawione. A z uwagi na małą
            ilość mieszkańców naszego budynku uczestniczących w tym wątku,
            proponuję umieścić jakąś informacje na bramach o chęci zmiany
            śmietnika czy wspomnianej zmianie użytych materiałów (ta nieszczęsna
            blacha). Co o tym myślicie?
            • Gość: Lola Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.as.kn.pl 23.08.08, 20:40
              Mysle, ze to bardzo dobry pomysl. Moze przygotowac wstepna liste, na
              ktora wpisza sie osoby zainteresowane zmiana (sugeruje podawanie
              numeru mieszkania, bo nie kazdy bedzie chcial umieszczac na liscie
              swoje nazwisko). Jesli zbierze sie duza liczba osob, to wtedy mozna
              napisac oficjalne pismo do dewelopera i zebrac podpisy albo w jakis
              inny sposob probowac wyegzekwowac poprawe sytuacji.

Sprawe wydzielenia miejsca na rowery i wozki to mozemy ustalic chyba
              bez udzialu dewelopera. W ktorym miejscu by to moglo powstac?

• mmerry Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 27.08.08, 10:03
                Zgadzam się, powinniśmy napisać pismo w sprawie smietnika. No i rzeczywiście
                trzeba się zastanowić, gdzie możnaby wygospodarować pomieszczenie na rowery/wózki.

pozdrawiam
    • Gość: xxl Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.dialog.net.pl 26.08.08, 20:39
      spadaj z tym nachalnym naganianiem na jakies trzeciorzedne inwestycji w chorwacji
      • marekiannaprzybylscy Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 09.09.08, 21:48
        co do śmietnika zgadamy się ,że to jest dziwne i może należało by
        ten śmietnik przesunąć dalej od placu zabaw?
        GEO to firma , która jest pro-klienta ale tylko przed podpisaniem
        umowy...
        Co myślicie o tv kablowej? czy każdy ma mieć swój talerz czy
        pomyślimy nad wspólnym rozwiązaniem?
        A nasi "administratorzy"???? czy oni w ogóle odpowiadają na
        telefony????? po co nam tacy reprezentanci, którzy nie mają pojęcia
        o zarządzaniu?(patrz czas reakcji wymiany śmietnika..)
        MP
        • sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 10.09.08, 12:26
          Wydaje mi się, że w naszym interesie jest jak najszybsze
          postanowienie czegoś. Ja mogę rozwiesic na klatkach ogłoszenie, na
          których każdy zainteresowany będzie mógł się podpisac. proszę tylko
          żebyście powiedzieli o czym oprócz lokalizacji śmietników napisać? o
          blasze między tarasami? co do zarządcy to myśle, że jeśli coś nam
          nie pasuje to na pierwszym zebraniu wspólnoty bedzie można
          przedstawić inne propozycje
          • Gość: ek Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wro.vectranet.pl 15.09.08, 21:46
            rozwiescie te ogłoszenia - kazdy bedzie mogl sie wypowiedziec o smietnikach. Kto
            ma problemy z przeciekajacym dachem? Geo nie uszczelni dachu, w niektorych
            mieszkaniach sa duze zacieki... czy wiecie kiedy zacznie tam dzialac poczta?
          • Gość: Lola Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.08, 12:35
            Mysle, ze trzeba rozwiesic ogloszenia z dotychczasowymi informacjami
            tj. smietnik, blacha i przeciekajacy dach, a poza tym zostawic
            miejsce na ewentualne dalsze uwagi, ktore wspolnie omowimy.

Pozdrawiam
          • Gość: Lola Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.08, 17:33
            Czesc Stokrotka,

Czy gdzies juz sa dostepne te ogloszenia, bo bardzo chetnie sie na
            nie wpisze. Wczoraj widzialam, ze na schodkach pomiedzy budynkami
            dorobiono porecz w postaci pospawanych elementow - wyglada to
            fatalnie. Sposob wykonania i zamocowania wyglada na zupelna
            amatorszczyzne. Mysle, ze czas zakomunikowac WSPOLNIE deweloperowi,
            ze nie akceptujemy takiej jakosci i wymagamy standardu, ktory
            oferuja inni deweloperzy we Wroclawiu - wystarczy obejrzec kilka
            ostatnio oddanych inwestycji, zeby dostrzec znaczne roznice.

Jesli mozesz, to prosze wywies te informacje jak najszybciej,
            zebysmy mogli jak najszybciej dzialac w tej sprawie.
            • Gość: zalogowany Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.dialog.net.pl 09.10.08, 16:22
              Lola, obawiam sie ze teraz, kiedy wszystko juz zaplacone marne szanse...
              deweloper sie wypnie
              • Gość: Lola Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.as.kn.pl 09.10.08, 21:21
                Zalogowany,
                Mysle, ze warto sprobowac.Im wieksza ilosc mieszkancow podpisze sie
                pod pismem, tym wieksza szansa na zmiany, tym bardziej, ze wiele
                mieszkan tej inwestycji czeka wciaz na nabywcow. W takim przypadku
                deweloperowi powinno bardziej zalezec.

Jesli znasz inny sposob na poprawienie obecnej sytuacji, to daj
                znac.
    • Gość: forumatriumgeo Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.08, 18:01
      Witam, zapraszam do nowopowstałego forum osiedla Atrium Geo. Forum znajduje się
      pod adresem www.atriumgeo.foraosiedlowe.pl

Pozdrawiam,
      Kuba
      • mmerry Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 17.09.08, 12:15
        ja tez zapraszam, juz sie tam zapisalismy:) warto to zrobic bo jest kilka spraw
        do zalatwienia
    • sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 25.09.08, 20:57
      Pozwoliłam sobie wkleić tą wypowiedż:

Re: Geo Mieszkanie i Dom

Autor: marekiannaprzybylscy 09.09.08, 21:25 Dodaj do ulubionych
      Skasujcie
      Odpowiedz cytując Odpowiedz

jezeli ktos chce kupic lokalizacje przy Rymarskiej we Wroclawiu lub
      nowa przy Dyrekcyjej to prosze zastanowcie sie bo ja kupilem przy
      Rymarskiej i nie jest tak jak mialo byc....mozecie zadzwonic i
      dowiedziec sie wszystkiego 504 280 073. Marek Przybylski 09/09/2008
      • Gość: hh Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wro.vectranet.pl 25.09.08, 21:05
        A mozesz konkretnie po wiedzieć o co chodzi?
        • Gość: gość Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 16:01
          a co z aktami notarialnymi? są jakies problemy??
          • sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 26.09.08, 17:07
            Rozmawiałam z tym Panem i chodzi o sprawy organizacyjne (brak
            skrzynek pocztowych, możliwość wystawienia anteny, kiedy ogrzewanie,
            jaka kablówka). Co do aktów to podobno będzie można je podpisywać po
            oddaniu wszystkich mieszkań. A jeśli tyle jeszcze nie zostało
            sprezedanych to pewnie długo jeszcze poczekamy.
            • Gość: alek Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.dialog.net.pl 29.09.08, 16:32
              podobno ok 1/3 mieszkan jest wciaz nie sprzedana a zainteresowanie tymi
              niesprzedanymi niewielkie.
              nie ma sie co dziwic, bo znajomi, ktorzy sie interesowali, mowili, ze jakosc tej
              budowy pozostawia wiele do zyczenia, co potwierdzaja opinie z tego forum,
              jak pamietam to Geo nigdy nie nalezalo do solidnych deweloperow
              • Gość: gość Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 22:13
                Podpisywanie aktów notarialnych nie może być wstrzymane poprzez to,
                że część mieszkań nie znalazła nabywców. Pozostałe mieszkania nalezą
                do Geo i oni są ich właścicielami. A więc to nie może byc powodem,
                aby nie przekazywać innych na własność klientom. Głowa do góry ...
                • Gość: dodo Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.dialog.net.pl 30.09.08, 00:41
                  ty masz teoretycznie racje, ale tu jak rozumiem chodzi o koszty aktow
                  notarialnych mieszkan nalezacych WCIAZ do dewelopera, on po prostu nie chce
                  ponosic kosztu ustanowienia lokali, tu raczej nie chodzi o mozliwosc a raczej o
                  wole dewelopera, ktorej on po prostu nie ma bo jest nastawiony na MAKSYMALNY ZYSK
                  • Gość: sreo Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: 194.146.120.* 03.10.08, 08:38
                    odbieralismy mieszkania na kosmonautów 3 lata temu, widze ze nic sie
                    nie zmienilo, mnie ten deweloper doprowadza do szału, jedyna
                    pociecha ze za mieszkanie placilem 2600/m

powodzenia!
                    • Gość: mia Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wro.vectranet.pl 19.10.08, 19:43
                      Zniknęły kartki wywieszone na drzwiach w których była mowa o forum mieszkanców
                      i usterkach dewelopera. Prawdopodobnie administator usunal. Dobrze by było znów
                      je wywiesić, tym razem na tablicy ogłoszeń.
                      Mam pytanie odnośnie zwrotu pieniędzy od Geo za roboty ogólnobudowlane. Geo
                      wysłal o tym pisma w lipcu, tymczasem pieniędzy wciąz nie ma....
                      • sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 19.10.08, 21:36
                        Jak dam radę to jutro kartki znów wywieszę. Zwrotu pieniędzy także
                        nie dostaliśmy. Dzwoniłam do GEO i wszystkie papiery wysłali do
                        Krakowa i na dniach powinien być zwrot (ale od telefonu minął już
                        ponad tydzień)
                        • Gość: greg Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wro.vectranet.pl 28.10.08, 20:37
                          Proponuję jakąś zmasowaną akcję do GEO ws. zwrotu pieniędzy za prace budowlane.
                          Jeśli ich nie przyciśniemy będą się migać z oddaniem kasy, bo tak to ciągle
                          wygląda. W lipcu rozesłali pisma ile zwrotu komu przysługuje, a tu prawie
                          listopad i po kasie śladu nie ma....
                          • sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 28.10.08, 21:18
                            Bardzo dobry pomysł. Byłam w sobote na "drzwiach otwartych" i
                            pytałam o interesujące mnie rzeczy:
                            - w sprawie daty zwrotu pieniędzy: nic nie wiadomo. Nadal w Krakowie
                            wszystko sprawdzają. Na pytanie co tak długo uzyskałam odp. że
                            wszystkie odsetki trzeba policzyć (jakie odsetki? na pewno na rzecz
                            GEO)
                            - w sprawie lokalizacji śmietnika: nie można go przesunąć ponieważ
                            tak jest w projekcie. Będziemy mogli to zrobić po założeniu
                            wspólnoty, na nasz koszt. Z rozmowy wynikło że to co w projekcie to
                            rzecz święta i NIE MA możliwości jakichkolwiek zmian. Jak
                            powiedziałam, że zmieniono materiały wykończeniowe to panienka
                            zaklinała się że nic nie zostało zmienione. Można to sprawdzić w ich
                            biurze w projekcie.
                            - w sprawie przekazania garaży: nastąpi to dopiero po ich odbiorze,
                            teraz poprawiją zbyt małą ilość czujek zakwestionowaną przez
                            kominiarza.
                            - akty notarialne: po oddaniu budynku, podobno I kw 2009

Ogłoszenia na klatkach były wywieszane 3 razy. Ciągle ktoś je zrywa.
                            Chyba najlepiej będzie jak o wszystkim podyskutujemy na forum:
                            www.atriumgeo.foraosiedlowe.pl
                            • Gość: jaloo Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.dialog.net.pl 01.11.08, 12:09
                              i tak najładniejsze są te furtki od strony zachodniej ... na trawnik :)
                              eh a niby mamy XXI wiek ...
                              • Gość: mango Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.mm.pl 16.11.08, 20:57
                                Podobno budynek nie ma jeszcze pozwolenia na uzytkowanie, więc mozna
                                zmusic geo do wybudowania chodnika od rymarskiej. Przecież tu chodzi
                                o estetyke. Ten nasz bydynek wyglada najgorzej na całym osiedlu.
                            • Gość: Lola Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.as.kn.pl 17.11.08, 00:08
                              Niestety na indywidualnym forum zapadla cisza. Chyba jednak wiecej
                              osob zaglada tutaj.

Poniewaz ta blacha nie daje mi spokoju, poogladalam metalowe balkony
                              na innych nowopowstalych osiedlach i zauwazylam, ze czesc z nich
                              jest pomalowana farba. Wyglada to duzo lepiej, wiec warto to
                              przeforsowac. Deweloper jest nam to winien. Naprawde na zadnym nowym
                              osiedlu we Wroclawiu nie ma tak brzydkich balkonow, a przeciez wiele
                              mieszkan u nas wciaz czeka na nabywcow... Ale to juz wszystko wiemy.
                              Problem w tym, ze nie mamy sie jak skomunikowac, bo wciaz zrywaja
                              Twoje kartki. Moze najlepszym rozwiazaniem jest wrzucic informacje o
                              nowym forum do skrzynek pocztowych. Jesli sie zmobilzujemy wszyscy
                              razem, to na pewno mamy szanse cos zmienic.
                              • sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 17.11.08, 13:54
                                Z kartkami do skrzynek to dobre rozwiązanie, bo tablic ogłoszeń trudno pilnować
                                i nie zdało to egzaminu. Jutro jeszcze ostatni raz wywieszę, bo wreszcie się
                                przeprowadziłam i mam blisko. Dziś znów dzwoniłam do GEO, bo dalej nie ma
                                rozliczeń za rezygnację z wyposażenia - p. Starek powiedział że ma być do końca
                                tygodnia ale nic nie obiecuje. A nie wiecie czy oddają też za różnicę w metrażu
                                za jaki się płaciło i ten, który jest faktycznie??? U mnie mieszkanie jest
                                mniejsze o 1,80m2 od tego co zapłaciłam!
                                • Gość: ek Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 10:18
                                  Tez ich ciągle cisnę by oddali pieniądze za rezygnację z wyposażenia, ale niby
                                  wciąż nie mogą w tej sprawie wyegzekwować ostatecznej zgody od prezesa. Naprawdę
                                  PRZYCIŚNIJMY ICH WSZYSCY!!! Nie wspomnę już o usterkach w mieszkaniu bo to temat
                                  na inna dyskusję.
                                  • Gość: kris Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.217.146.194.generacja.pl 18.01.09, 17:31

Witam,
                                    jestem nowym lokatorem, jesteśmy jakoś zorganizowani? str ...
                                    foraosiedlowe... nie działa. Chętnie się podzielę uwagami na temat
                                    mieszkania
                                    • Gość: Paweł Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 19:54
                                      Mam pytanko ile kosztują mieszkania w tej inwestycji??
                                      • Gość: oeg Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 21:44
                                        wejdź na ich stronę i sprawdź sam, ceny z kosmosu hahaha
                            • Gość: kris Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.217.146.194.generacja.pl 18.01.09, 23:26
                              Witam stokrotkę ;)
                              str atriumgeoforaosiedlowe nie działa, :(, jestem Twoim sąsiadem, na
                              jakiej str możemy wymienić się informacjami? Czy możemy już założyć
                              wspolnotę mieszkaniową?
                              • sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 19.01.09, 12:32
                                Hej, faktycznie strona forum osiedla nie działa, ale pisz mi na maila gazetowego
                                to się umówimy i pogadamy. Też masz tak zimno w mieszkaniu? Kurcze 18 st.
                                mam!!!! A wspólnota się zawiązuje po podpisaniu pierwszego aktu notarialnego
                                (czyli już w lutym)
                                • Gość: kris Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.09, 14:44
                                  ;), cieszę się że odpisałaś, tak mam zapowietzrone kaloryfery ;(, 18
                                  stopni ;(, ogólnie mam wrażenie, że jak się nie zorganizujemy to
                                  wszyscy będą nas traktować "niepoważnie". Mam jeszcze inne uwagi,
                                  ale nie chciałbym o nich pisać na forum. Możemy się spotkać
                                  wieczorem (pon-czwart-20:30?), pytanie tylko kiedy Ci pasuje.
                                  Pozdrawiam
                                  • sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 20.01.09, 21:16
                                    Możemy sie spotkać. Bez znaczenia w który wieczór, bo o tej godzinie
                                    zwykle jestem w domu. Tylko gdzie? Przy śmietniku ;)))
                                    • Gość: kris Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.217.146.194.generacja.pl 20.01.09, 21:25
                                      przy śmietniku się nie umawiałem od przedszkola :), pomysł
                                      rewelacyjny :), ok jeśli się zgodzisz, to przy śmietniku a później
                                      zapraszam na kawę/sok do siebie (bo zimno jeszcze jest ;)
                                      ewentualnie tam gdzie zaproponujesz. Co powiesz na ten czwartek godz
                                      20:15. Do tej pory znam 2 innych sublokatorów, którzy też chcieliby
                                      się "zjednoczyć" :)
                                      pozdrawiam :)
                                      • sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 21.01.09, 11:54
                                        Więc się widzimy w czwartek tylko 20:30, ok?
                                        • Gość: kris Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.09, 14:05
                                          czwartek 20:30 śmietnik, będę
                                      • jotde2 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 21.01.09, 12:29
                                        kris :) kup dobre wino ;)
                                        • Gość: kris Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.09, 14:06
                                          a może kolega też przyjdzie?
                                          • Gość: szymek71 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.router.finemedia.pl 22.01.09, 19:40
                                            a ja dzwoniłem do geo w sprawie śmietnika i powiedzieli mi, że będzie on obudowany żeby było ładnie (ciekawe co wymyślą? :D) oraz, że nie można go przesunąć w inne miejsce bo podobno nie ma gdzie (jakieś przepisy o odległościach od granicy, okien). Czy ktokolwiek może to zweryfikować czy to prawda z tymi przepisami bo ja jestem zielony
                                            • Gość: kris Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.09, 07:58
                                              lepiej niech go nie obudowują, bo śmietnik powinien być przesunięty
                                              gdzieś w mniej widoczne miejsce. Radzę wszystkim właścicielom
                                              samochodów żeby zabierali radia z samochodów. Z garażu kradną i
                                              rysują samochody gwoździem.
                                              • Gość: mija Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 13:51
                                                tez chetnie sie spotkam i wymienie informacjami. co kilka tygodni zglaszam do
                                                geo kolejne usterki. w mieszkaniu ogolnie lipa. plakac sie chce, bo w nowiutkim
                                                mieszkaniu wychodza usterki, jakie w gierkowskich klitkach pojawialy sie po
                                                latach... w mieszkaniach zimno, a kaloryferow nie mamy zapowietrzonych.
                                                wspominaliscie o aktach notarialnych w lutym, ja nie dostalam zadnych
                                                informacji, dlatego bede wdzieczna za info. Chetnie sie spotkam z nowymi
                                                mieszkancami. Dajcie znac.
                                                • Gość: mmerry Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.09, 21:29
                                                  Czesc, dawno mnie na forum nie bylo, nasze forum osiedlowe nie dziala:( my juz
                                                  mieszkamy od dwoch tygodni i rzeczywiscie jest zimno.... jak przyszedl pan od
                                                  regulacji okien (a sa nieszczelne) to powiedzial ze jest taki system
                                                  okien........ Chcialam sie dowiedziec jak poszlo spotkanie przy smietniku bo
                                                  niestety przegapilam:(:(:( czyli akty notarialne maja byc w lutym. Jezeli
                                                  planujecie jakies spotkanie to my sie stawimy:)

pozdrow
                                                  • Gość: KRIS Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.217.146.194.generacja.pl 02.02.09, 22:52
                                                    witam wszystkich, widzę że spotkanie zainteresowanych jest
                                                    potrzebne ;), pogadam z kilkoma osobami które już wcześniej zgłosiły
                                                    chęć spotkania i termin (lub jego brak)podam na tym forum w tą środę
                                                    wieczorem. Pozdrawiam.
                                                  • Gość: przemek i kasia Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.gprs.plus.pl 03.02.09, 22:13
                                                    witamy! mieszkamy przy Stolarskiej od miesiąca i podobnie jak Wy zauważamy
                                                    identyczne usterki. Widzę, że nie jesteśmy odosobnionym przypadkiem. Ogólnie
                                                    uważam, że to skandal żeby w mieszkaniach za taką grubą kasę była odwalona taka
                                                    fuszerka. Porównał bym do PRLu ale nie będę obrażać ówczesnych inżynierów:)
                                                    czkam na następną ustawkę pod śmietnikiem:D na pewno się zjawimy.
                                                    pozdrowienia
                                                    Ps. widzę po tych wpisach, że nie damy sobie w kaszę dmuchać:) w jedności siła!!:D
                                                  • Gość: kris Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.09, 09:05
                                                    witam,
                                                    wolę spotkania widzę ;), termin-proponuję tą niedzielę (08 luty)
                                                    godz 19:00, miejsce, ze względu na ilość osób, proponuję na początek
                                                    garaż zaraz przy wyjeżdzie. Dajcie znać czy Wam to pasuje i kto
                                                    będzie. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów.
                                                  • sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 05.02.09, 09:25
                                                    My będziemy
                                                  • Gość: Rozczarowana Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 14:39
                                                    Witam,
                                                    ja rowniez jestem mieszkanka budynku przy ul. Stolarskiej / Rymarskiej.
                                                    Niesety mam mieszkanie na ostatniej kondygnacji - stan na dzien dzisiejszy: wady
                                                    ukryte - o ktorych oczywiscie wiedzieli zrowno Geo jak i generalny wykonwaca
                                                    przed przekazaniem mieszkań - dach jest nieszczelny, zle zaizolowany, zwyczajnie
                                                    przecieka od dwoch miesiacy przy kazdej odwilży. Mam morke zacieki na calych
                                                    scianach wewnatrz mieszkania. Na klatce schodowej woda leje sie z dachu do
                                                    srodka - na kaflach na podlodze stoi woda. Juz pomijam ze skandalem wydaje mi
                                                    sie tak niski standard wybudowana budynku w ktorym mieszkania sprzedawano za
                                                    tak grube pieniadze. Probelem jeszcze wiekszy widze w obsludze juz nie klientow
                                                    - tylko prawie wlascicieli: arogancja niespotykana przeze mnie dotychczas w
                                                    zadnej firmie (podniesionym tonem panna z Geo "tlumaczy" mi ze Geo nie moze
                                                    stwierdzic szczelnosci dachu do czasu stopnienia wszystkich sniegow - to chyba
                                                    jakas kpina!!!), niedotrzymywanie terminow usuniecia wad konstrukcyjnych, brak
                                                    jakiejkolwiek gwarancji, ze ekipa ktora te wady ma usunac zrobi to skutecznie i
                                                    ze nie bede miala calych mokrych scian po kazdym sniegu.
                                                    Podejrzewam ze problem ukrytych wad ( to nie sa usterki zgodnie z prawem
                                                    budowlanym, jak probuja wmowic Klientom pracownicy Geo) w wykonaniu dachu ma
                                                    absolutnie kazdy wlasciciel mieszkania na ostatniej kondygnacji.

Jednym zdaniem - absolutnie odradzam komukolwiek zakup mieszkania w firmie Geo
                                                    Mieszkanie i Dom - szkoda grubych pieniedzy a co wazniejsze nerwow i zdrowia.
                                                  • Gość: KRIS Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.02.09, 15:21
                                                    :) zapraszam na spotkanie mieszkańców w niedzielę o 19:00 8 marca ;)
                                                  • Gość: KRIS Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.217.146.194.generacja.pl 24.02.09, 23:59
                                                    miejsce spotkania - przy bramie garażowej
                                                  • Gość: rozczarowana2 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 15:31
                                                    Ja tez w sprawie dachu. przeciekał od początku w różnych miejscach, ale najgorsze rozpoczęło się w tym tygodniu. Dach zaczął przeciekać i ściana na całej długości jest mokra. Mają to poprawiać. Jednak, to nie pierwsza usterka do poprawy. Poza tym zgłosiliśmy PONOWNIE poprawianą już przez nich usterkę...
                                                    Dodam tylko, że wcześniej też mieszkałam w nowowybudowanym budynku na poddaszu, przez 8 lat nie pojawił się żaden najmniejszy nawet zaciek...
                                                  • Gość: sąsiad Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.router.finemedia.pl 14.03.09, 15:56
                                                    ja tez mam mieszkanie na poddaszu,z tym że od ul Rymarskiej i jest ok. Jeżeli chodzi o dach jest kilka innych drobnych usterek, ale są już powoli usuwane. Technologia raczej ta sama, więc to chyba faktycznie usterka w twoim przypadku...
                                                  • ems21 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 22.03.09, 10:24
                                                    Być może w najbliższym czasie zostaniemy sąsiadami i w związku z tym
                                                    mam pytanie trochę innej natury ;)

Ulica Racławicka kończy się w kupie błota, do przystanku z dwoma
                                                    autobusami jest określona odległość i na to nie mamy w tym momencie
                                                    wpływu.

Może to prozaiczne pytania, ale jak wygląda sprawa zaopatrzenia w
                                                    podstawowe produkty, czy jest i gdzie w pobliżu sklepik spożywczy,
                                                    apteka i jak daleko do poczty ?

Czy osiedle ma internet z dobrą przepustowością i jaka firma tym
                                                    zarządza, jakie są szanse na tv kablową, bo talerze nie dodają uroku.

Dziękuję za ewentualne wypowiedzi, bo być może to przesądzi o
                                                    podjęciu decyzji zakupu mieszkania :)
                                                  • sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 23.03.09, 11:56
                                                    Hej, przy ul. Rymarskiej są 2 sklepy spożywcze, niedaleko (Ojca Beyzyma)
                                                    warzywniak. Najbliższa apteka dopiero przy Hallera, ale mamy blisko do Carefura
                                                    i tam też jest najbliższa poczta.
                                                    Jeśli chodzi o zakup mieszkania, to proszę poczytać dokładnie wszystkie wpisy,
                                                    zwłaszcza te ostatnie. I broń Bożę nie kupować mieszkania na samej górze, bo
                                                    dach przecieka
                                                  • ems21 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 04.06.09, 07:44
                                                    Dziękuję za informacje i przestrogi ;)

Właśnie wczoraj byłam na pierwszym zebraniu wspólnoty "Atrium", ktoś
                                                    wspomniał o forum, na którym mieszkańcy wymieniają się uwagami, czy
                                                    mogę prosić o adres :)
                                                  • sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 04.06.09, 10:48
                                                    adres na mailu gazetowym
                                                  • Gość: Piotrek Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.as.kn.pl 12.07.09, 16:17
                                                    Witam, zastanawiam się czy kupić mieszkanie na Rymarskiej, czy mają już Państwo
                                                    akty własności? Czy wszystkie usterki zostały naprawione? Czy dobrze się tam
                                                    mieszka? Z góry dzięki za odpowiedź :))
                                                  • Gość: linda Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.08.09, 14:37
                                                    Witam,

bylam zainteresowana mieszkaniem przy ulicy rymarskiej, ale cala szczescie
                                                    znajomy zwrocila uwage na plan budowy 2-pasmowej ulicy laczacej ulice raclawicka
                                                    z aleja piastow, wiec ostrzegam wszystkich, ktorzy nie chca miec glosnej ulicy
                                                    pod oknem (w internecie mozna znalezc podpisany juz przez miasto kontrakt z
                                                    firma po wygranym konkursie na wykonanie owej drogi).

Pozdrawiam
                                                  • Gość: tomjones nie kupuj w GEO IP: *.dialog.net.pl 24.03.09, 18:35
                                                    szkoda kasy, lepiej poszukaj w tej okolicy czegos z rynku wtornego, lepiej
                                                    trafisz niz z GEo,
                                                  • Gość: oszukany Re: nie kupuj w GEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 16:12
                                                    nie kupujcie w GEO. Na osiedlu Piastowskim we Wroclawiu wybudowali ok 5 budynkow
                                                    z wada budowlana (brak wind). Teraz wykrecaja sie ze prawo jest po ich stronie.
                                                    Ludzie czekaja juz 3 lata na akty notarialne. Nie ma wyodrebnionych lokali bo
                                                    PINB nie odebral budynkow jako ze sa pozbawione wind. Bloki tez sa niesolidnie
                                                    wybudowane.
                                                  • ems21 Re: nie kupuj w GEO 13.04.09, 20:13
                                                    Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi :)
                                                    Dowiedziałam się, że na osiedlu tym działa PUMAZ. Jaka to firma i
                                                    czy były już jakieś zebrania, na których ustalono np. zasady
                                                    rozliczania za zużytą wodę, wywóz śmieci itp., szczególnie jeśli
                                                    jeszcze się nie przeprowadzamy.
                                                    Pytam, bo ostatnio sąsiadka zapomniała, wyjeżdżając z Wrocławia na
                                                    pół roku, zgłosić to w administracji i oczywiście policzono jej za
                                                    wszystko ryczałtem wg osób zameldowanych, więc w kwocie znacznie
                                                    przekraczającej faktyczne zużycie :/
                                                  • Gość: gość Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: 78.8.143.* 26.03.09, 11:29
                                                    Na osiedlu są dwa sklepy spożywcze, otwarte dość długo, również w niedzielę.
                                                    Zaopatrzone są całkiem nieźle. Apteka - najbliższa na Krzykach (przy Biedronce)
                                                    albo w Carrefour. Poczta - najbliższa na ul. Krzyckiej, ale urzędowo osiedle
                                                    podlega pod pocztę na ul. Grabiszyńskiej.
                                                    Internet dostarcza firma Generacja (generacja.pl/), ale jej usługi są
                                                    mocno krytykowane. Wydaje mi się, że lepiej wybrać Dialog. TV kablowa również
                                                    obsługiwana jest przez Generację, w mieszkaniach porobione są gniazda TV itd.
                                                  • Gość: Piotrek jak się mieszka? IP: *.as.kn.pl 12.07.09, 16:18
                                                    Witam, zastanawiam się czy kupić mieszkanie na Rymarskiej, czy mają już Państwo
                                                    akty własności? Czy wszystkie usterki zostały naprawione? Czy dobrze się tam
                                                    mieszka? Z góry dzięki za odpowiedź :))
                                                  • Gość: Paweł Re: jak się mieszka? IP: 62.233.177.* 17.08.09, 15:53
                                                    Zastanawialiśmy się z żoną żeby tam kupić, jest ładnie spokojnie itd. ale
                                                    przeraziły nas opinie ludzi, i trochę wysoka cena...
                                                  • Gość: linda Re: jak się mieszka? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 18.08.09, 07:58
                                                    Za jakies dwa lata spokojnie to raczej nie bedzie, sa plany budowy ulicy
                                                    laczecaj raclawicka z aleja piastow (dwupasmowka). Chcialam tam kupic
                                                    mieszkanie, ale ulica przechodzilaby pod oknem :(
                                                  • zaczarowanyflat Re: jak się mieszka? 20.09.09, 17:04
                                                    Witam:)
                                                    Czy wiecie może jak wygląda sytuacja z aktami notarialnymi i wpisami do księgi
                                                    wieczystej? Czy ktoś już dostał ten wpis? Dzięki za odzew!
                                                  • Gość: M Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 16:42
                                                    Czy jest jakieś forum mieszkańców tego osiedla?
                                                  • sto.krotka79 Re: "Geo"-Rymarska/Racławicka - szukam sąsiadów 22.04.10, 13:30
                                                    tak, napisz na gazetowego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka