Dodaj do ulubionych

Osada z Bali

IP: *.media4.pl 11.11.08, 13:03
Witam!!!

Byłem kilka dni temu na osiedlu domów jednorodzinnych budowanych prze firmę /Osada z Bali/ i do dnia dzisiejszego nie mogę wyjść z zachwytu. W prawdzie osiedle jest cały czas w budowie ale docelowo będzie tam 8 domów zbudowanych z bali. Efekt jest na prawdę zdumiewający. Co o tym myślicie? Moja żona od momentu wizyty na tym osiedlu nie daje mi spokoju i już che tam mieszkać:)

Pozdrawiam,
Mario
Obserwuj wątek
    • Gość: reklamożerca </Reklama> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 17:18
    • Gość: able071 Re: Osada z Bali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 19:29
      wydaje mi sie ze jak na odleglosc od Wroclawia (moze poza Wilkszynem) to chca kosmicznych cen za te domki... moze sie myle ale wydaje mi sie ze ta technologia jest tansza od tradycyjnej?! a zadaja po niemal 6tys za m2 co przy 140-160 m2 daje sumke okolic miliona...
      • Gość: erde Re: Osada z Bali IP: *.as.kn.pl 12.11.08, 14:01
        raczej się nie mylisz
        ceny, które zaproponowali są śmieszne
        z dobrą firmą można wybudować podobny dom z bali pod klucz za 3000/mkw / w
        podobnym standardzie /
        oni proponują ponad 5200/ mkw i dom w granicach 900.000 zł.
        na mój gust, czysty zysk min. 250.000 na domu
        / uwzględniając obecne ceny działek /
        to jawne przegięcie, ale jak ktoś zapłaci, czemu nie?
        to wolny kraj
        • Gość: Mario Re: Osada z Bali IP: *.media4.pl 12.11.08, 14:19
          No właśnie cena jak na początek może powalić ale jak tak się w nią zagłębić to nie jest chyba źle. Dlaczego? Od jakiegoś czasu z zona szukamy wykonawcy domu z bali i tu zaczynają się schody, ponieważ mało która firma buduje domy z bali 30cm (taki właśnie chcemy). A jak już ktoś buduje, to zazwyczaj w tej cenie o której piszesz jest stan surowy bez fundamentów, komina, instalacji, pokrycia dachu, podług, systemu ogrzewania (tu dają gruntowa pompę ciepła). Miej więcej się orientuje ile kosztują te poszczególne rzeczy i tak się właśnie zastanawiam czy nie wyjdzie na to samo albo i więcej budując z kilkoma firmami. Mówiąc krótko może się uda coś taniej zrobić ale czy na pewno nie wiadomo. Jedno jest pewne będzie trzeba się chyba nieźle nachodzić za wszystkim:)
      • Gość: Mario Re: Osada z Bali IP: *.media4.pl 12.11.08, 14:26
        No tak co do ceny to na pewno można dyskutować. Choć powiem ci że porównujemy inne oferty developerów budujących z bloczków i jak by tak porównać ich stan wykończenia i ten z tych domów z bali to mogłoby się okazać że ten murowany wyjdzie pond milion.

A co do technologii, hmm wiem jedno bo czytamy z żona o tym już od dawna. Są to domy zdrowe, energooszczędne i ciepłe. Więc może dlatego kosztują porównywalnie do murowanych z chemii.
        • Gość: jj Re: Osada z Bali IP: 86.47.47.* 12.11.08, 16:17
          albo dadza mi 1 dom w prezencie labo wypuszcze korniki
        • Gość: erde Re: Osada z Bali IP: *.as.kn.pl 13.11.08, 13:49
          co do technologii- nie jestem przeciwnikiem, uwielbiam domy z bali
          sam mam taki na wsi, który ma z 70 lat i który wyremontowałem, pozostawiając
          tylko ściany i komin
          jest to wspaniały dom i w lecie i w zimie
          co do osady z bali :
          estetyka ok, choć projekt domu, który proponują jest słaby, ale o gustach się
          nie dyskutuje...
          co do innych firm- oczywiście, że musisz mieć własną działkę i fundament- jednak
          resztę spokojnie wykonają
          problemem może być termin, bo mój znajomy czekał kiedyś 14 miesięcy, dopiero
          wtedy takowy był wolny
          technologia, którą tu proponują w osadzie /ocieplenia w balu / jest dość
          kontrowersyjna, w Polsce nie sprawdzona i nie jestem pewien czy wystarczająca-
          podkreślam, nie jestem pewien
          zysk przy proponowanych cenach mają jednak ogromny, bo ten dom nie jest po
          prostu tyle warty / choć podobno tyle wart ile za niego dadzą :) /
          nie odradzam, jednak za tę cenę... itd. :)
          pozdrawiam
        • Gość: arturo Re: Osada z Bali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 00:11
          Jakoś mam nieodparte wrażenie, że Mario jest włascicielem (lub
          pracownikiem) firmy budującej te domki i podszywa sie pod
          zainteresowanego klienta. Niestety efekt jest odwrotny do
          zamierzonego - we mnie budzi to niesmak.
          • Gość: able071 Re: Osada z Bali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 05:35
            bingo
            • clepsydra Re: Osada z Bali 15.11.08, 10:26
              Teraz to moze i fajnie, ale przyjdzie czas odsprzedazy i wowczas moze nie byc
              tak rozowo.
          • Gość: Mario Re: Osada z Bali IP: *.media4.pl 22.11.08, 20:39
            Hehe, a skąd takie wrażenie? To już na forum nie można się podzielić swoimi
            poglądami? Od czego jest forum? Co pewnie by było lepiej jak bym kogoś tu
            obsmarował, tak? Oj, malutki człowieku. Nudzisz się przed tym swoim komputerkiem
            i już sam nie wiesz co pisać.
            • Gość: arturo Re: Osada z Bali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 23:25
              Oj, nie ładnie Mario!
              "To już na forum nie można się podzielić swoimi
              poglądami? Od czego jest forum?" - to Twoje słowa.
              Ale jak ktoś dzieli się swoimi poglądami i opiniami, to go obrażasz.
              No cóż, brak kultury i tyle.
              A swoją drogą, coś mocno ubodło Cię moje spostrzeżenie, więc chyba
              było ono strzałem w dziesiatkę.
          • Gość: M Mario - sprzedawca domów z bali IP: *.206.112.26.static.telsat.wroc.pl 23.11.08, 14:39
            Niestety internauci wytropią każdego dewelopera... Bardzo mi przykro Mario,
            musisz jednak pozostać przy płatnych ogłoszeniach w Wyborczej :(, na forum
            odniesiesz odwrotny skutek
            • Gość: Mario Re: Mario - sprzedawca domów z bali IP: *.media4.pl 24.11.08, 20:53
              Nie no, te forum to powinno mieć nazwę /Detektywi/ a nie /Developerzy/.
              Tak czy inaczej przykro, że nie można się w takim miejscu podzielić opinia i
              doczekać się jakiś mądrych i rzeczowych komentarzy.

Gdyby się tak zastanowić, to również niektóre komentarze do tego tematu mogłyby
              być komentarzami firm konkurencyjnych.

Czy nie mam racji? Może do tego jakiś rzetelny komentarz zobaczę?
              • Gość: Detektyw Re: Mario - sprzedawca domów z bali IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.08, 04:23
                Słuchaj, podzieliłeś się opinią, OK, dziękujemy. Jak dla mnie twoja opinia też
                zabrzmiała jak ewidentna reklama. Opinią każdy może się tu dzielić, ale nie
                oczekuj, że każdy będzie zawsze klaskać, zwłaszcza jak ktoś napisze tekst w
                takim stylu. Jeśli tego nie rozumiesz, to po prostu tu nie pisz, tylko załóż
                własne moderowane forum sympatyków i fascynatów domków z bali za dużą bańkę czy
                ile tam one kosztują.

I tyle. Odpisz sobie, żeby podnieść wątek...
                • Gość: erde Re: Mario - sprzedawca domów z bali IP: *.as.kn.pl 28.11.08, 15:13
                  ja odpiszę, bo to chyba Mario mój komentarz wziął za reklamę konkurencyjnych
                  firm, broniąc się w ten sposób dość nieudolnie, kiedy zasugerowałem, że inne
                  podmioty wybudują taki dom taniej
                  tylko czy ja podałem jakąś nazwę firmy? chciałem Cię ostudzić, bo wg mnie ta
                  oferta jest mocno przesadzona cenowo
                  uważasz, że jest inaczej- Twoja wola
                  chcesz kupić- Twój wybór
                  a czy jesteś potencjalnym kupcem, czy przedstawicielem inwestora, ``mnie ryba``-
                  jeśli tym drugim, sam się ośmieszasz
                  to wszystko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka