Dodaj do ulubionych

SDG Development - Osiedle Zaułek Złotnicki

04.04.09, 21:54
Witam,
Na dzisiejszych targach zainteresowała mnie oferta SDG Development - www.sdgdevelopment.pl. Czy ktoś zna tego developera? Interesuje mnie jego wiarygodność i szczegóły tej inwestycji (kwestie formalne, jakieś pułapki w umowie itp.) Dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: mysia Re: SDG Development - Osiedle Zaułek Złotnicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 13:42
      Dorie orientujesz sie, ile oni sobie zycza za taki szereg?
      • dorie Re: SDG Development - Osiedle Zaułek Złotnicki 05.04.09, 18:50
        To nie tyle szeregi co "apartamenty", chociaż wyglądają jak szeregówki. 103 lub 111 m2 + dwa miejsca postojowe. Cena ok. 480 tys. za te mniejsze. Deweloper wygląda na nowego we Wrocławiu.
        • qb_a_1 Re: SDG Development - Osiedle Zaułek Złotnicki 22.06.09, 08:13
          Witam,
          Czy komuś się może udało dowiedzieć czegoś więcej na temat tego developera? Albo
          ktoś możne kupił od nich któryś z tych "apartamentów"- szeregów?
          • Gość: mkwadrat Re: SDG Development - Osiedle Zaułek Złotnicki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.09, 08:51
            no to przecież pisze że ja :)
          • 2.mkwadrat Re: SDG Development - Osiedle Zaułek Złotnicki 15.07.09, 10:08
            i jak kupił ktoś jeszcze ??
        • Gość: mkwadrat Re: SDG Development - Osiedle Zaułek Złotnicki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.09, 17:35
          Witam . Ja jestem po podpisaniu umowy przedswstepnej i wpłaceniu
          pierwszych pieniedzy . Jak narazie panowie bez zarzutu, duże pole do
          róźnego rodzaju negocjacji ! Jak kogoś interesują szczegóły prosze o
          kontakt mkwadrat9@o2.pl

pozdrawiam
          • mr_x Re: SDG Development - Osiedle Zaułek Złotnicki 30.07.09, 15:11
            Ciekawa inwestycja, ale:
            - Deweloper nie ma za sobą żadnego doświadczenia,
            jest to jego pierwsza inwestycja.
            - w związku z tym mogą być potem liczne problemy z likwidowaniem
            usterek, odbiorami i przekazywaniem aktów notarialnych.
            - życzą sobie dosyć duże transze z wejścia niestety nie oferując
            żadnego zabezpieczenia.
            - inwestycja rozpoczęta już w 2008 roku, teoretycznie powinna już
            być dawno zakończona. Widocznie w międzyczasie musiały zaistnieć
            jakieś komplikacje (może finansowe, może inne), ale budowę
            wstrzymano.
            - teraz niby coś się dzieje, ale i tak ryzyko jest spore.
            • 2.mkwadrat Re: SDG Development - Osiedle Zaułek Złotnicki 30.07.09, 17:50
              no takie życie. Przymarudzić zawsze na coś można. Jakie
              zabezpieczenie Pan by sobie życzył ?? Najlepiej swoją głową :)

No tak sie nie da. Cena atrakcyjna bo :

-developer nowy
              -brak zaufania

pisałem Panu na w odpowiedzi na maila do mnie że może sobie Pan
              zastrzec róźne rzeczy w umowie. Podałem pare przykładów co można
              zrobić. Już widze jak inny developer godzi sie na takie warunki jak
              opisałem.

Przykład osiedle soldelevante prosze poczytać co tam sie dzieje.
              Ludzie u progu podpisywania umow i wpłacaniu pierwszych pieniedzy a
              tam nawet dziury w ziemi nie ma. I co developer niby duży znany ...
              ale tez nie w polsce bo w hiszpanii. Ja tam wole zapłacić za prawie
              pod dach wybudowane coś niż za pole ... nawet nie dziure w ziemi.

Jeszcze inny przykład to duzy developer Archicom. Super opinie itp .
              A jak widać domki tak spieprzyli i klijentów w dupie mają.

I to jest na obecny czas ta róźnica miedzy dużym znanym a nowym nie
              znanym.

Duży już ma na tyle że może sobie zacząć olewać. A nowy musi się
              ostro przyłożyć żeby stać sie takim dużym i później sobie olewać i
              wałki robić !!

pozdrawiam
            • 2.mkwadrat Re: SDG Development - Osiedle Zaułek Złotnicki 30.07.09, 17:53
              aha i jeszcze jedno

to jest 12 mieszkań

troche jak wiekszym dom jednorodzinny ( oczywiscie przesadzając) ale
              do czego dąże

budować duże osiedle a budować coś takiego kameralnego to jest
              róznica również

bo tam gdzie duże osiedle to dużo wiecej można spieprzyć, a tutaj
              to jest układanie klocków , torche jak lego

także...

• mr_x Re: SDG Development - Osiedle Zaułek Złotnicki 31.07.09, 09:25
                Pożyjemy zobaczymy...
                Ktoś chcący się wykazać zaciąga kredyt w banku, robi inwestycje
                (pokazując jaki jest dobry), sprzedaje (zarabia) , spłaca kredyt.
                W razie ew. upadku, jakim majątkiem ten deweloper dysponuje?

Skoro z jakiegoś powodu tutaj dzieje się inaczej to wg. mnie są
                powody do obaw.
                Mała kapitalizacja i brak jakiejkolwiek opinii o developerze są
                słabą przesłanką aby w momencie podpisania umowy wpłacać 150-200tys
                zł.

Budować duże osiedle wiedząc jakie potencjalnie mogą wystąpić
                problemy (bo już się zrobiło kilka dobrych projektów), a budowanie
                czegokolwiek bez doświadczenia... to dla mnie dwa różne światy.

Szukając czegokolwiek w życiu porównuje do najlepszych wzorców a nie
                do najsłabszych rozwiązań i wpadek, pocieszając się że ja mam troche
                lepiej :-)

Nie mówie tego złośliwie, życzę inwestycji jak najlepiej, bo jako
                samo miejsce do mieszkania b. mi się podoba.

Jednak tak jak napisałem wyżej... obawy budzi sam developer i brak
                jego jakiejkolwiek historii
                • 2.mkwadrat Re: SDG Development - Osiedle Zaułek Złotnicki 31.07.09, 11:10
                  mr_x napisał:

> Pożyjemy zobaczymy...
                  > Ktoś chcący się wykazać zaciąga kredyt w banku, robi inwestycje
                  > (pokazując jaki jest dobry), sprzedaje (zarabia) , spłaca kredyt.
                  > W razie ew. upadku, jakim majątkiem ten deweloper dysponuje?
                  >
                  > Skoro z jakiegoś powodu tutaj dzieje się inaczej to wg. mnie są
                  > powody do obaw.
                  > Mała kapitalizacja i brak jakiejkolwiek opinii o developerze są
                  > słabą przesłanką aby w momencie podpisania umowy wpłacać 150-
                  200tys
                  > zł.
                  >
                  > Budować duże osiedle wiedząc jakie potencjalnie mogą wystąpić
                  > problemy (bo już się zrobiło kilka dobrych projektów), a budowanie
                  > czegokolwiek bez doświadczenia... to dla mnie dwa różne światy.
                  >
                  > Szukając czegokolwiek w życiu porównuje do najlepszych wzorców a
                  nie
                  > do najsłabszych rozwiązań i wpadek, pocieszając się że ja mam
                  troche
                  > lepiej :-)
                  >
                  > Nie mówie tego złośliwie, życzę inwestycji jak najlepiej, bo jako
                  > samo miejsce do mieszkania b. mi się podoba.
                  >
                  > Jednak tak jak napisałem wyżej... obawy budzi sam developer i brak
                  > jego jakiejkolwiek historii

a skąd ma wziąć historie ??

Kiedyś musi zacząc

ja wiem o co ci chodzi , juz pisałeś mi to tym na maila. Chcesz
                  wyczekać do ostaniej chwili z wpłaceniem pieniedzy . Ok pewnie
                  jakies tam mieszkanie do tej pory zostanie i ci sie uda i spoko . Ja
                  chciałem miec segment z wiekszym ogródkiem i dlatego zdecydowałem
                  sie teraz.

p.s. aha i nie wiem czy to brak informacji czy może specjalnie
                  wprowadzasz w bład ale wpłata to równe 150 tyś i ani złotówki
                  wiecej. A nie jak piszesz 200 tyś. I jak czytam twojego maila co mi
                  wysłałeś to odnosze wrażenie że chyba nawet nie skontaktowałeś sie z
                  Developerem po jakieś szczegóły a nawet podstawowe rzeczy bo o takie
                  przez mail mnie wypytywałeś.

Pozdrawiam

• 2.mkwadrat Re: SDG Development - Osiedle Zaułek Złotnicki 31.07.09, 11:16
                    sprawa jest prosta.

Jest ktoś chetny , to wszystko sprawdza, może wypytać , i naprawde w
                    umowie zastrzec sobie bardzo wiele rzeczy na co inny developer by
                    nie pozwolił

jest ryzyko owszem, ale jak pisze bo powyzej pan X wysuwa argument
                    ze chce proywnywac do najlepszych a nie do najgorszych

to mu przyrownalem

Do najlepszego "niby" archicom i jego domki jednorodzinne , prosze
                    poczytać.

Inna sprawa ze ja juz jest po popdisaniu i mam subiektywne zdanie na
                    ten temat, ale to samo odnosi sie do mrX bo on nie podpisał a chce
                    kupić , i też ma swoją subiektywną opinie na ten temat.

• 2.mkwadrat mr-x już chyba po ptokach jak to sie mówi 04.08.09, 10:02
                      Dzisiaj dostałem wiadomość od klienta , który na dzisia jest
                      umówiony na rozmowy i kupno że zostały tylko dwa mieszkania (2.5 i
                      2.6 ). Z czego 2.6 jest to droższe . Jak ktoś nie wierzy może
                      zadzwonić jakby chciał kupic i sprawdzić.

Rozumiem że ktoś miał wątpliwości tak jak własnie mr-x i chciał
                      odwlec moment zakupu do ostatniej chwili ale tak to czasem jest i
                      tak to sie właśnie kończy .

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów
                      • Gość: 2.mkwadrat Re: mr-x już chyba po ptokach jak to sie mówi IP: 79.110.194.* 04.08.09, 10:39
                        przepraszam za ten monolog ale tak to jest jak szybciej sie pisze niż myśli ;)
                        • 2.mkwadrat mr-x 04.08.09, 10:50
                          nie podszywaj sie pod ludzi.

ale frustracja dałeś ciała koleś. Trząsłeś porami i tak sie kończy :)
                          • Gość: mr-y Re: mr-x IP: 79.110.194.* 04.08.09, 12:21
                            to już koniec? wow pewnie dłuuugo myślałeś :D

a tak na marginesie z mr-x nie mam nic wspólnego, po prostu śmieszy mnie jak
                            widze 3 posty jeden pod drugim jednego autora, pewnie złote myśli napływają z
                            minuty na minutę :D
      • Gość: piotr Re: SDG Development - Osiedle Zaułek Złotnicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 14:18
        Byłem widziałem te inwestycje z bliska. Czy nikogo z was nie
        zastanawia, że te domki stoją w wodzie, która potem będzie stale
        odpompowywana ?
        Istna Holandia...)))

• Gość: Wrocławianin Re: SDG Development - Osiedle Zaułek Złotnicki IP: *.bluel.net 27.12.09, 18:21
          A ja tak sobie poczytałem tego posta jak i inne. I zastanawia mnie
          jak ten m2kwadrat pisze, że to tania inwestycja . Prawie 500 tys zł.
          Człowieku popatrz na inne inwestycje, właśnie byłem w Kiełczowie i
          oglądałem ofertę s-dom - szeregi za 420 tys zł, czyli 80 tys zł
          taniej, obok buduje vega developer, ale wszystko sprzedał, a drugi
          etap budowy dopiero zaczyna i jak mi powiedział to sprzedaż dopiero
          ruszy od stycznia -lutego, jak już będą ściany, dach i zostanie
          tylko wykończenie. Klient nie kupi więc etapów tylko budynek już
          stojący , aha i wpłata to 10% czyli 38 tys zł, a nie 150 tys zł. A w
          s-dom to już nawet gotowe budynki stoją, tylko, że trochę droższe.
          Tak więc nie wiem czym się podniecasz
          • Gość: AnetaPik Re: SDG Development - Osiedle Zaułek Złotnicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 15:36
            Odbierz mieszkanie lub dom z fachowcem polecam :
            www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html
          • Gość: 2mkwadrat Re: SDG Development - Osiedle Zaułek Złotnicki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.10, 12:07
            500 tyś to była cena wyjściowa. Ja zapłaciłem 462 także ...

Poza tym powiedz mi człowieku gdzie jest kiełczów a gdzie złotniki

chłopie na kiełczów to jest i bedzie dziura ... Złotniki jakbyś nie
            wiedział leża rzut beretem od budowanego stadionu piłkarskiego ,
            gdzie docelowo bodajże w 2015 roku ma powstać najwieksza galeria w
            POLSCE !!!! Tak tak nie przesłyszałeś sie !! Coś jak 3 razy galeria
            magnolia. Nie żebym był fanem galeri ale sobie pomyśl jak ta okolica
            zyska na wartosci... I proponuje za dwa lata w 2012 żebyś zjawił sie
            tutaj a ja ci podam wycene juz dawno wybudowanrgo tego mieszkania.

Powtarzam nie ma poruwnania kiełczów a złotniki !!! Popatrz sobie po
            internecie ile nowych inwestycji bedzie własnie w tych okolicach !!

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka