alishya 11.05.05, 17:43 czy ktos moze mi napisac jak wrzucic stronke na serwer? np w interii, zalozylam konto zalaczylam pliki i nie wiem co dalej... moze jest latwiejszy sposob ? pozdrawiam Alicja Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gajowy_marycha Re: jak wrzucic stronke na serwer... 11.05.05, 20:14 jesli jestes zielona w tym wzgledzie, zainstaluj sobie prostego w obsludze klienta ftp, polecam np. CuteFTP Home (mozna pobrac z sieci 30-dniowa wersje trial). U gory wpisujesz hosta, w tym wypadku adres swojej strony (np. alishya.w.interia.pl) obok nazwe uzytkownika i haslo, ktore podalas zakladajac konto w interii. Klikasz ikone Connect. Po nawiazaniu polaczenia z serwerem w panelu po lewej stronie masz zasoby wlasnego komputera, po prawej juz otwarty odpowiedni katalog na serwerze. Wystarczy odszukac pliki i foldery przygotowanej stronywww na dysku i przeciagnac je z lewej strony na prawa. I rozlaczyc sie z serwerem (kliknac ikone Disconnect) Odpowiedz Link
mkornet Re: jak wrzucic stronke na serwer... 12.05.05, 20:25 mozesz podac lnka do zaladowania tego Cute'a? gajowy_marycha napisał: > jesli jestes zielona w tym wzgledzie, zainstaluj sobie prostego w obsludze > klienta ftp, polecam np. CuteFTP Home (mozna pobrac z sieci 30-dniowa wersje > trial). U gory wpisujesz hosta, w tym wypadku adres swojej strony (np. > alishya.w.interia.pl) obok nazwe uzytkownika i haslo, ktore podalas zakladajac > konto w interii. Klikasz ikone Connect. Po nawiazaniu polaczenia z serwerem w > panelu po lewej stronie masz zasoby wlasnego komputera, po prawej juz otwarty > odpowiedni katalog na serwerze. Wystarczy odszukac pliki i foldery przygotowane > j > stronywww na dysku i przeciagnac je z lewej strony na prawa. I rozlaczyc sie z > serwerem (kliknac ikone Disconnect) Odpowiedz Link
pogocki Re: jak wrzucic stronke na serwer... 13.05.05, 16:13 Ja polecam Total Commandera i klienta FTP w niego wbudowanego (działa jak zwykle kopiowanie plików w nortonie), lub logowac sie do ftp bezposrednio z przeglarki internetowej - dzial jak zwykle okno foldery w windowsach Odpowiedz Link
alishya Re: jak wrzucic stronke na serwer... 13.05.05, 23:09 ale czy jezeli bede chciala otworzyc stronke w innym miejscu na inny sprzecie to nie bedzie problemu ? - alicja Odpowiedz Link
gajowy_marycha Re: jak wrzucic stronke na serwer... 13.05.05, 23:54 co mialas na mysli piszac "otworzyc strone w innym miejscu"? jak juz pliki beda na serwerze bedziesz mogla ja obejrzec na kazdym komputerze podlaczonym do internetu i z przegladarka ;) Odpowiedz Link
alishya Re: jak wrzucic stronke na serwer... 14.05.05, 09:50 o to mi chodzilo :) dziekuje bardzo :) Odpowiedz Link
mateuszchol Rzeczywiście darmowy FTP 29.05.05, 22:39 Darmowy FTP (nie 30-dniowa wersja testowa, ale rzeczywiście darmowy) to - niespodzianka - "FTP Commander". Polecam. Prosty, szybki, mały (0,5M): www.internet-soft.com/download.htm Odpowiedz Link
luduszy Re: jak wrzucic stronke na serwer... 17.05.05, 17:28 To proste z neta ściągasz program TC(Totall Comander) dowiadujesz się jakie na danym serwerze masz hasło FTP i reszta już jest prosta Odpowiedz Link