Dodaj do ulubionych

Strona dp oceny

30.09.06, 15:29
Ocencie mi stronę www.tactics-center.ovh.org
Obserwuj wątek
    • maker3 Re: Strona dp oceny 30.09.06, 15:30
      Ups...

Temat miał być Strona do oceny - nie jakiś mod to poprawi
      <a href="www.tactics-center.ovh.org>Gry taktyczne</a>
      • tommy_from_cracow Re: Strona dp oceny 30.09.06, 17:54
        Po pierwsze nie ten dzial, troszke nad Twoim jest ciagnacy sie od dawna, przypiety watek
        dotyczacy nowych stron...
        Po drugie, nie wiele mozna oceniac, bo strona jest oparta o gotowego CMS'a a JS scoagniety z
        kursu na boo.pl. Jesli grafika to nie chce byc niemily ale top-baner wedlug mnie koszmarny...
        Przypomina mi mocno grafike z gier na automatach z poczatku minionej dekady. Czcionka w
        banerze poszrpana, poczytaj o aliasingu hmm? Strona mimo ze jest serwicem informacyjnym
        ma sporo brakow w kwestii wai-wcag. W dzialach "o grze" miedzy grafika a tekstem nie ma
        odstepoc co wyglada nieciekawie, a kiedy wchodze na dzial to strona wyswietla mi sie od
        polowy +- i musze przewijac do gory. Przelaczanie menu zupelnie bez sensu, nic nie wnosi tak
        naprawde. Poza tym malo info ale wierze, ze ciagle serwis sie rozwija. A co do kodu.... mocno
        przestarzaly ale do amiany nielatwy :)
        Pozdrawiam!
        • czarneslonce Re: Strona dp oceny 01.10.06, 03:11
          Zgadzam się z Tommym generalnie, ale widzę też kilka plusów.
          Przede wszystkim nie ma (a to nieczęste w stronach tego typu) przeładowania
          grafiką, zwłaszcza animowanymi gifami. Informacji zdecydowanie za mało, ale to
          co jest, jest nawet nieźle pisane.
          Ale menu dramatyczne wprost... Zmień kolor podświetlenia, bo ten, który jest,
          jest po prostu straszny...
          No i częstorliwość aktualizacji trochę nie teges;)
          Ale ogólnie nie jest najgorzej;)
        • maker3 Re: Strona dp oceny 02.10.06, 19:10
          Nie wiem na jaką strone wchodziłeś ale moja strona nie jest oparta CMS'ie
          www.tactics-center.ovh.org

czarneslonce -->> Jesli się nie myle to na stronie nie ma ŻADNEGO animowanego gifa
          • tommy_from_cracow Re: Strona dp oceny 02.10.06, 20:58
            Ok,

fakt, cmsy dodaja DOCTYPE a u Ciebie tego nie ma. Poprostu wchodzac widzac
            mialem pierwsze wrazenie ze wszystko jest oparte na phpNuke, stroana jest tak
            schematyczna...
            Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka