Dodaj do ulubionych

Brak opisu strony w Google (description)Help!

01.12.06, 16:46
Witam,
zarejestrowałam stronę w Google, jednak
podczas wyników wyszukiwania przy mojej
www jest brak opisu. Meta tagi są prawidłowo
zapisane i pozamykane. Stronka jest wykonana
we flashu.
Proszę o pomoc. Jakie są przyczyny, że mój
opis strony nie jest wyświetlany?
Obserwuj wątek
    • szczurek1983 Re: Brak opisu strony w Google (description)Help! 01.12.06, 17:31
      Widać google nie zaindeksowało poprawnie. Podaj link do strony...
      • m_buziaczek Re: Brak opisu strony w Google (description)Help! 01.12.06, 17:35
        www.aroma-marketing.eu
        Pozdr
        • tommy_from_cracow Re: Brak opisu strony w Google (description)Help! 01.12.06, 19:22
          Nie asz sie czym przejmowac. Zauwarz chodzac po googlach, ze zdecydowana
          wiekszosc opisow, to nie ladne teksty z meta tagow. Dlaczego? Bo to podobnie jak
          z keyword w meta tagach ktore google olewaja i calkiem slusznie. Gdyby czytaly z
          description, lub z keywords, wiele osob dla zwiekszenia ogladalnosci wpisywalo
          by: sex, dzwonki polifoniczne, smieszne filmy etc. A na stronie nic takiego by
          nie bylo. Jesli chcesz by Twoja strona, iala ladniejszy niz teraz opis, musisz,
          zlozyc ja z glowa, pogrupowac elementy, nadac tytuly i sekcje. Strony czytane sa
          gora-->dol, jesli wiec na gorze dasz H1, to sa duzeszanse ze wlasnie jego
          zawartosc wyswietla google w pierwszych slowach. Mozesz sprobowac na gorze
          umiescic tez graficzny baner i w alt="" wpisac opis, na tle dlugi by "zapchac"
          opis googli. Uzbruj sie w cierpliwosc, niewiadomo kiedy po wprowadzeniu zmian,
          robot googli przejdzie kolejny raz przez Twoja strone.
          Pozdrawiam!
          • m_buziaczek Re: Brak opisu strony w Google (description)Help! 01.12.06, 19:40
            Rozumiem..
            ale sam przyznasz, ze sam link po wyświetleniu
            w wynikach bez treści "tytułu" czego strona
            dotyczy marne szanse :).
            Dlatego dobrze jakby znowu robot zawitał
            na moją www i zauważył, ze jest opis www.
            Dzięki Pozdrawiam
            • szczurek1983 Re: Brak opisu strony w Google (description)Help! 01.12.06, 21:36
              To może zacznij od tego że strona nie zaczyna się od <head>. No i skoro zależy
              Ci na dobrym indeksowaniu to ja nie widzę powodu żeby używać flasha. Tym
              bardziej, że ona żeby wyglądała tak jak wygląda chyba wcale tego nie wymaga.
              • m_buziaczek Re: Brak opisu strony w Google (description)Help! 01.12.06, 21:52
                Witam ponownie
                oto kod:
                <head>
                <title>Aromamarketing - kompozycja zapachowa w firmie. Bios Outdoor Terapia
                Promotion Aromaterapia</title>
                <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" >
                <meta http-equiv="content-language" content="pl" >
                <META NAME="Author" CONTENT="Fresh Air Everywere - Marketing
                Zapachowy" >
                <META NAME= "reply-to"
                CONTENT= "info@scentcare.pl" >
                <meta http-equiv="created-by"
                content="ScentCare.eu - Polska" >
                <META NAME="Keywords" CONTENT="Powonienie dyfuzor powietrza airspace węch
                flavours Sensuality
                sense woń nos essential oils musk olfactory olejki eteryczne smell fragrance
                advertising zapachowe alt pachn±cy
                flavoring nice duft blt przyjemny newmedia care odor aromatyzator" >
                <META NAME="Description" CONTENT="Czy zapachy s± ważne i mog± wpływać na nasze
                życie? Firma specjalizuje się w kompleksowym wprowadzaniu Marketingu
                Zapachowego dla firm>

Proszę o osoby, które miały podobny problem.
                Niekoniecznie bardzo doświadczne, bo z tym to różnie
                bywa. Osoby, które miały podobny problem, ale po
                usilnych próbach udało im się rozwiązać problema.
                Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka