25.06.08, 10:19
Witam!
Parę wątków temu pytama się o zrobienie strony i ..udało się!
Wszystkim b. dziękuje. Mam teraz pytanie o JOOMLe: czy warto z niej
korzystać? Jakie mam zalety , a jakie wady?
pzdr,
akka
Obserwuj wątek
    • a.nancy Re: JOOMLA 25.06.08, 13:29
      zalety: prostota
      wady: prostota
      :)
      • szczurek1983 Re: JOOMLA 11.07.08, 08:18
        Joommla:

zalety:
        - spore środowisko atywnie rowijających użytkowników
        - darmowa
        - generowany kod w większości zgodny ze standartami
        - duża liczba komponentów
        - szybkość stworzenia prostych stron
        - prostotoa towrzenia własnych szablonów
        i dużo innych

wady:

jak dla mnie kody części komponentów. Niestety brak korzystania z wzorca MVC przez co szukanie modyfikacji części widoków wcale nie odbywa się w szablonach.

- "słabe" linki generowane w orginale ale na to można zaradzić wtyczkami

- to dotyczy wielu CMS'ów sporo czasu czeka się na PL tłumaczenie, ale to zrozumiałe, niestety jeśli robi się coś dla klienta i nie odpowiada mu palen w języku angielskim zostaje korzystanie ze starszych wersji lub tłumaczenie co mi osobiście jakoś średnio się uśmiecha.
    • watanabe.miharu Re: JOOMLA 25.09.08, 18:52
      Nie wiem, czy warto. Ja się kiedyś skusiłam i po 3 wieczorach ślęczenia nad ustawieniami klęłam na czym świat stoi. Umiem zrobić stronę w Dreamweaverze, umiem zainstalowac forum, coś tam z htmla i css umiem, a Joomla mnie doprowadziła do rozpaczy swoją głupotą.
      Nie tylko mnie, ale i kolegę, który też jest dośc kumaty w te klocki, więc.. no nie wiem. Tyle osób zachwala Joomlę, dla mnie to jest jobla;)
      • webpoland Re: JOOMLA 12.09.14, 22:38
        Joomla jest w gruncie rzeczy bardzo prosta, wystarczy tylko jakaś fajna templatka i można tworzyć [url=http://www.webpiksel.pl/strony-internetowe.html]tanie strony internetowe[html] i je rozbudowywać przez licznne dodatki wersja 2.5 i 3.3 dają spore możliwości. ZDECYDOWANIE polecam jej wypróbowanie.
        • webpoland Re: JOOMLA 12.09.14, 22:39
          Joomla jest w gruncie rzeczy bardzo prosta, wystarczy tylko jakaś fajna templatka i można tworzyć [url=http://www.webpiksel.pl/strony-internetowe.html]tanie strony internetowe.html[/url] i je rozbudowywać przez licznne dodatki wersja 2.5 i 3.3 dają spore możliwości. ZDECYDOWANIE polecam jej wypróbowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka