saskia1 26.03.10, 08:41 Witam, czy ktoś z Was ma może namiar na przewodnika po Bolonii w języku polskim. Z góry dziękuje za informację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluemar Re: Przewodnik po Bolonii 26.03.10, 09:14 Ja nie spotkałam się tam z przewodnikiem z polskim-jest taki Włoch Franco,który oprowadza w mieszance wszystkich europejskich języków- nawet jest to zrozumiałe :) ale dość drogi ponieważ mieszka pod Bolonią i kasuje za dojazd. Bolonia jest przejrzysta zwłaszcza jak uda się postawić autokar przy dworcu autobusowym (tylko 2 miejsca),w 2-3 godz zrobisz wszystko najważniejsze bez kręcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia1 Re: Przewodnik po Bolonii 26.03.10, 10:51 Dziękuję Ci bardzo, a czy możesz mi jeszcze powiedziec czy jest miejsce na postawienia autokaru przy Bazylice św. Antoniego w Padwie? Odpowiedz Link Zgłoś
hayabusa100 Re: Przewodnik po Bolonii 26.03.10, 11:07 Przewodnik po Bolonii - Kasia 0039 3402207699 Ale tak jak koleżanka bluemar zaznaczyła, Bolonia nie jest skomplikowana, ale jeżeli oczywiście chcesz przewodnika to polecam Kasię. Parking dla autokarów jest niedaleko Bazyliki św. Antoniego w Padwie. Pozdrawiam Martyna Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Przewodnik po Bolonii 26.03.10, 11:41 Niedaleko to pojęcie względne :)-ja stawiam przy stadionie. Kiedyś można było podjechać pod samą bazylikę i wysadzić grupę-czy to teraz jest aktualne nie wiem bo z marszu jadę na parking i prowadzę przez Prato della Valle-nie sprawdzałam ostatnio jak z tym przystankiem do wysiadania jest(a błąd).Parking jest płatny,coś około 25 euro. Jeżeli jest Kasia w Bolonii to sprawdź czy ma uprawnienia-tam jest teraz sporo studentów z Polski i "dorabiają" Odpowiedz Link Zgłoś
hayabusa100 Re: Przewodnik po Bolonii 26.03.10, 22:50 Jeżeli mowa o parkingu w Padwie to chodziło mi o ten obok stadionu :) No tak - "niedaleko" to pojęcie względne :) A Kasia w Bolonii jest przewodnikiem autoryzowanym. Niestety nie pamiętam nazwiska :/ Pozdrawiam Martyna Odpowiedz Link Zgłoś
saskia1 Re: Przewodnik po Bolonii 26.03.10, 11:44 Bardzo dziekuję za informację . Odpowiedz Link Zgłoś
ulubieniecmoderatora8 Re: Przewodnik po Bolonii 26.03.10, 19:44 Pod Św. Antoniego nie podjedziesz. Parking przy stadionie to jedynie sensowne miejsce na postawienie autokaru. Odpowiedz Link Zgłoś
jareksiedlecki Re: Przewodnik po Bolonii 27.03.10, 09:18 Kasia w Bolonii to Kasia Koziel tel.kom.+39 340 2207699 Faks: +39 178 2228427 E-mail: kasiak@bolognaguide.it www.bolognaguide.it/pl_contatti.html Parking w Padwie to oczywiście między Prato della Valle a Stadionem, do bazyliki św. Antoniego przez Prato della Valle niecałe 15 minut pieszo, do centrum, Uniwersytetu, Palazzo Raggione trochę dalej ok. 25 minut. Odpowiedz Link Zgłoś