bartoszc7 29.06.10, 12:18 Witam. Mam do zrobienia trasę Chełmno Toruń. Trasa składa się z samych wiosek. Mam problem z w informacjami o wioskach. Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mkaczka Re: trasa Chełmno Toruń 29.06.10, 12:40 > Witam. Mam do zrobienia trasę Chełmno Toruń. Trasa składa się z > samych wiosek. Mam problem z w informacjami o wioskach A po co ci te informacje? Jeśli nie masz uprawnień przewodnickich na region Kujawsko-Pomorski to nie masz prawa ich przekazywać i nie masz kłopotu. Odpowiedz Link Zgłoś
smerv Re: trasa Chełmno Toruń 29.06.10, 12:41 Prędzej wynajdą lekarstwo na AIDS, Parkinsona, zwis starczy i wszystkie inne paskudztwa, niż na bezmyślność. Po kolei po internecie - informacji jest od groma i trochę. Choćby: www.papowobiskupie.win.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata_mazur Re: trasa Chełmno Toruń 29.06.10, 23:39 Na tej trasie jest dużo ciekawych rzeczy do opowiedzenia. Trzeba po prostu posiedzieć, poszukać albo podjąć inną pracę. Np. w firmie pana Zimowskiego jako "Reiseleiter". Na to nie potrzeba licencji. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes-05 Re: trasa Chełmno Toruń 30.06.10, 00:02 A tę trasę to Ty na piechotę będziesz robił? Czy na rowerze? Bo w autokarze między Chełmnem a Toruniem, to ledwo zdążysz zrobić wprowadzenie o Toruniu może o Wiśle coś opowiedzieć, może jeszcze dodać o coś o Krzyżakach...To tylko 46 km. Odpowiedz Link Zgłoś
tarlaff Re: trasa Chełmno Toruń 30.06.10, 10:20 Przepraszam, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że jesteś niedawno po kursie, na którym doszło do jednego z wielu nieporozumień dydaktycznych, że pilot w autokarze prowadzi nieustającą audycję krajoznawczą i napiernicza do upadłego przez mikrofon, aż wszyscy zasną lub stracą przytomność z wycieńczenia. Moim zdaniem wystarczy opowiedzieć o Chełmnie i o Toruniu, może o Wiśle i historii dawnej gospodarki związanej z tą rzeką. Po drodze masz Chełmżę, która nie jest pozbawioną historii wioską, a przez której centrum możesz przejechać zbaczając z drogi krajowej, inaczej widać ją tylko w oddali. A z ciekawostek z życia mijanych wiosek moim zdaniem nie warto cytować zdarzeń typu "Roman M. wtargnął z siekierą do Urzędu Gminy i po sterroryzowaniu personelu skierował się do gabinetu wójta, gdzie zażądał bezzwłocznego odśnieżenia drogi prowadzącej do jego stodoły". Odpowiedz Link Zgłoś