Dodaj do ulubionych

Co z Triadą ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.11, 10:07
Czy ktoś z was ma jakieś świeże informacje (a nie plotki) na temat sytuacji Triady ?
Obserwuj wątek
    • dociekliwy_0 Re: Co z Triadą ? 14.12.11, 12:19
      Wielokrotnie na tym forum pisano, że Triada już nie istnieje itd., tylko, że ostatnio w Krakowie w wielu miejscach pojawiły się billboardy z logotypem Triady reklamujące ofertę na 2012 rok.

Być może to chwyt marketingowy i docelowo przekierowanie na Sky Club a może próbują ponownie powstać...
      • Gość: Sid1 Re: Co z Triadą ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 15:31
        Zawistowski odszedł z zarządu Triady

Piotr Zawistowski, współzałożyciel i współwłaściciel Triady, przestał być jej prezesem. - Nie oznacza to jednak, że wziąłem rozbrat ze spółką - wyjaśnia portalowi turystyka.rp.pl

"7 grudnia 2011 roku Rada Nadzorcza Spółki Triada S.A. powołała na stanowiska Członków Zarządu Wojciecha Urbaniaka oraz Pawła Filipczaka. Zmiany w składzie Zarządu są związane z rezygnacją Piotra Zawistowskiego z funkcji Prezesa Zarządu Triada S.A." - głosi wydany w środę wieczorem komunikat.

Sytuacja jest jednak tajemnicza. Po pierwsze firma PR pełniąca rolę biura prasowego spółki ani Piotr Zawistowski nie chcą powiedzieć kim są nowi członkowie zarządu. Nie ujawniają też, jaki był powód ustąpienia Zawistowskiego.

Wiadomo tylko , że Urbaniak i Filipczak nie byli wcześniej związani z branżą turystyczną. Przyszli z zewnątrz. Można się domyślać, że mogą być więc przedstawicielami przyszłych udziałowców Triady. Spółka od miesięcy prowadzi bowiem negocjacje z inwestorami, którzy mieliby w zamian za udziały w niej dokapitalizować touroperatora. I być może wprowadzić w przyszłości na giełdę.

Nowi członkowie zarządu mają zająć się nadzorowaniem sprzedaży za pośrednictwem salonów własnych Triady oraz koordynowaniem współpracy Triady ze Sky Clubem.

Sky Club, spółka córka Triady, przejęła kilka miesięcy temu funkcję organizatora imprez turystycznych dla obu marek.Ogłoszenie tego ruchu zbiegło się z wejściem w życie nowych sum gwarancyjnych, obciążających mocno budżety biur podróży. Stąd oskarżenia innych touroperatorów, że Triada, przekazując mniejszej spółce swe podstawowe funkcje, chciała uniknąć wykładania dużych pieniędzy na ubezpieczenie klientów. Pojawiły się też spekulacje, że towarzystwa ubezpieczeniowe nie chciały asekurować Triady, której sytuacja finansowa była bardzo niepewna.

W grudniu zakres odpowiedzialności organizacyjnej Sky Club został rozszerzony jeszcze bardziej - na działy produktu, kontaktów z agentami, transportu i imprez specjalnych.

Zawistowski pytany przez Turystyka.rp.pl o przyczyny odejścia z zarządu Triady odpowiada: Nie mogę nic powiedzieć. Ale nie jest tak, że wziąłem rozbrat z Triadą.

Potwierdził też, że pozostaje współwłaścicielem tego biura podróży. Zapowiada, że w styczniu spółka ogłosi nowy "skład inwestorski". Wcześniej nie chce się na ten temat wypowiadać. - Oficjalnie rozwiejemy wszelkie domysły, które, przyznaję, nie służą nam - dodaje.

"Wprowadzone zmiany są naturalną konsekwencją procesów toczących się w spółkach Triada i Sky Club od ponad roku – komentuje sytuację w oficjalnym komunikacie Maciej Truskolaski, prezes Sky Club. Poprzez synergię działań prowadzonych dotąd oddzielnie przez dwie spółki dążymy do obniżenia kosztów funkcjonowania i zarazem podniesienia jakości usług, a w konsekwencji dostarczenia klientowi produktu najwyższej jakości w atrakcyjnej cenie. Z punktu widzenia klienta, zmiany organizacyjne będą zauważalne jedynie w formie rozszerzenia oferty Sky Club i umocnienia pozycji obu marek na rynku usług turystycznych w Polsce".

www.rp.pl/artykul/705167,776968-Piotr-Zawistowski-odszedl-z-zarzadu-Triady.html
    • Gość: ed Re: Co z Triadą ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.12.11, 20:49
      a co sie czepiacie tej Triady... są inne biura, pewne... po co włazić w cos niepewnego? jak przezyja ten rok to można wchodzić a tak... lepiej do Rainbow, Neckermann, Itaka, Grecos...
      • aqua_frigida Re: Co z Triadą ? 23.12.11, 22:47
        Właśnie wróciłam z imprezy Szlakiem Buddyjskich światyń - Sri Lanka organizowanej przez Triadę.
        Impreza bardzo udana. I nie żałuję, że pojechalam z tym biurem.

Tak na marginesie, tym samym rejsem wracały osoby z wycieczki zorganizowanej przez Rt - bardzo narzekały...

pozdrawiam
        • Gość: kk Re: Co z Triadą ? IP: *.xdsl.centertel.pl 07.01.12, 11:43
          Ludzie wykupują wycieczki na lato i jakos się nie boją i nieprawda ze TRIADA przestała istnieć,
          za takie pomowienia to powinni Ci sprawę założyć i solidnie ukarać.
          • Gość: k Re: Co z Triadą ? IP: *.156.181.159.ip.dev.euron.pl 02.07.12, 22:39
            Triada jako spółka przestała istnieć pod tą nazwą. Obecnie istnieje tylko Byłe Biuro Podróży Triada, a wycieczki organizuje Sky Club, dzierżawiąc logo triady. Nie ma za co karać, tym bardziej solidnie:)
          • Gość: a Re: Co z Triadą ? IP: *.ifsworld.com 04.07.12, 12:30
            okazuje się, że jednak powinni się bać
      • Gość: kasio Re: Co z Triadą ? IP: *.antsatgor.pl 07.01.12, 13:32
        Ja się nie czepiam. Zaliczkę wpłaciłam w październiku i teraz mam pietra co dalej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka