Gość: ak IP: 212.166.233.* 05.05.05, 15:30 czy ktos zna gazete rynek Turystyczny ? warto go kupowa .Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr tur-info.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 16:05 znam ją dobrze, to gazeta typowo branżowa. jesli nie masz co robić z pieniędzmi to możesz zaprenumerować. Ja jednak wolę jednak www.tur-info.pl - taki serwis też typowo dla naszej brnaży. Atutem na pewno jest ich szybkośc działa (nie ma miesięcznego opóźnienia, jak w przypadku gazety papierowej) i to że można ich czytać za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliviena Re: Gazeta Rynek Turystyczny IP: 195.116.31.* 06.05.05, 10:49 Pracowałam w Wydawnictwie, które to wydaje. rzeczywiście Gazeta jest typowo branżowa, skierowana do biur podróży i tour operatorów. Ogólnie słaba i nic nowego nie wnosi, napewno znajdziesz wiele innych publikacji i to za darmo. Wystarczy pogrzebać w internecie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.k Re: Gazeta Rynek Turystyczny IP: 212.166.233.* 06.05.05, 15:24 Dziekuje za odpowiedz .Chce dac reklame w gazecie Rynek Turystyczny .Mowisz ze to nie ma sensu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor confero Re: Gazeta Rynek Turystyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 08:16 jeżeli w rozsądnym wymiarze to ma to sens.Znalazłem wiele interesujących obiektów w kraju dzięki lekturze Rynku. Zapewniam Cię,że nie pominę najmniejszej reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof reklama w rynku? IP: *.autocom.pl 07.05.05, 16:34 To nie ma sensu! Gazety branzowe najczesciej sa prenumerowane przez pszefow biur podrozy, lub ludzi z mark,etingu, ktorzy robie to tylko dlatego, ze inni tez to robia. W efekcie koncowym gazeta trafia na strete z innymi gazetami na parapecie lub kolo biurka i wraca sie do niej np 3-5 miesiecy pozniej - no bo przeciez sie ja kupilo, a dopiero teraz jest czas na przeczytanie. Lepsza jest reklama w siecie. Po pierwsze jest odebrana przez potencjalnego klienta w czasie, w którym powinna być odebrana, a po drugie placisz za efekt, czyli np za kliknięcie! Ale decyzja oczywiscie nalezy do Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: reklama w rynku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:04 Popieram przedmówce! Odpowiedz Link Zgłoś
vikkka Reklama w gazetach branżowych to lipa! 09.05.05, 19:07 Mój kolega kiedyś kupował reklamę w gazetach branzowych.. i kiedyś wpadł na pomysł sprawdzenia jej skuteczności.... Wyobraźcie sobie, że przez rok po publikacji reklam w gazetach (różnych gazetach i czesto szły te reklamy) tylko JEDNA (liczbowo: 1) osoba powiedziała że dowiedziała się o firmie i jej ofercie z gazety! Jedna na setki!!! Pytał wsyztskich skąd się dowiedzieli.. naprowadzał na odpowiedź... a nawet pytał czy nie widzieli jego reklamy w gazecie! Generalnie, wydał na te reklamy mnóstwo kasy. I nic. Od tej pory przestał się reklamowac w gazetach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Reklama w gazetach branżowych to lipa! IP: 5.5.* / 80.58.40.* 09.05.05, 22:07 Nie zgadzam sie z Toba :(( Ja daje reklamy np w Gazecie PODROZE i jest bardzo duzo klientow. Najwazniejsze w jakich gazetach daje sie te reklamy .Gazeta Voyage tez ma bardzo duze powodzenie u ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vikkka Re: Reklama w gazetach branżowych to lipa! 10.05.05, 11:09 Anka!!! Mówimy o dwóch różnych rzeczacH!!!!!!!!!!!! Ty mówisz o reklamie skierowanej do turysty (i to do turysty który lubi podróżować i ma na to kase), a ja mówie o reklamie skierowanej do FIRM, czyli np jak mój kolega, który chciał zareklamować się do biur turystycznych organizujących kolonie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Reklama w gazetach branżowych to lipa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 14:50 to prawda, ale zwródźcie uwagę na pewną prawidłowość. Czesto zdarza się, że w jednej gazecie można znaleźć zarówno reklamę jakiegoś biura a także (kilka stron dalej lub wcześniej) artykuł wynoszący do biuro pod niebiosa. Czy coś Wam to mówi, bo mi tylko jedno... Looknijcie np na TTG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Reklama w gazetach branżowych to lipa! IP: 5.5.* / 80.58.40.* 12.05.05, 22:19 A co to jest TTG ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz TTG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 15:01 TTG to też gazeta branżowa. www.ttg.com.pl - na razie jest przebudowie (od kilku tygodni zresztą:/) najcześciej można sie z nią spotkać na róznych targach turystycznych. jest też sprzedawana w prenumeracie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.k Re: TTG IP: 5.5.* / 80.58.40.* 17.05.05, 16:48 dziekuje. A zna moze Pan gazety turystyczne w Polsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: TTG IP: 149.156.220.* 18.05.05, 12:29 opocz w/w sa jeszcze wiadomosci turystyczne, runek podrozy, hotelarz, swiat hoteli, no i portale internetowe: wspomniane tur-info.pl, polskainfo.pl, itd. sporo do wymieniania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: TTG IP: 5.5.* / 80.58.40.* 18.05.05, 23:06 Chodzilo mi o gazet np jak gazeta Podróże .:(( Odpowiedz Link Zgłoś
ohkarol1 att reklama 02.06.05, 17:57 Voyage to miesięcznik nie gazeta gazeta ukazuje się codzinnie... i tyle podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oko odpowiedz na twoje pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 16:48 Drogi "Gościu" musisz sprecyzowac sowoje cele!Czy swoją ofertę chcesz skierowac bezpośrednio do turysty czy np zalezy ci na nawiązaniu kontaktu z firmami turystycznymi np. masz hotel i chcesz żeby tym hotelem zainteresowały się biura podróży? Jeśli wybierasz wariant A to nie ma lepszego nośnika niż Gazeta Wyborcza. Zapłacisz trochę za reklamę ale efekt murowany, A jesli weźmiesz reklame w kilku edycjach to nawet dostaniesz jakis rabacik. Co do wariantu B radze wybór pisma typowo branzowego, ale nie Rynku Turystycznego który jest po 1 miesięcznikiem, więc niezbyt aktualny w swych treściach, po drugie do niedawna był gazetą publikująca wyłącznie artykuły sponsorowane czyli takim biletynem reklamowym, zero przydatnej treści. Teraz trochę się poprawił ale daleko mu jeszcze do ideału. Tak więc pozwalam sobie zasugerować wybor WIADOMOŚCI TURYSTYCZNYCH, dwutygodnika który jest czytany przez większą cześć polskich przedsiębiorców turystycznych.szczegóły na www.eurosys.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rw291 Re: Gazeta Rynek Turystyczny 30.05.05, 08:06 zapraszam wszystkich związanych z hotelarstwem na nowy portal www.ehotelarz.com oraz do księgarni dla hotelarzy www.ehotelarz.com/ksiegarnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Gazeta Rynek Turystyczny IP: *.autocom.pl 02.06.05, 17:53 To ma być reklama? Odpowiedz Link Zgłoś